Το κλείσιμο της ΕΡΤ έγινε μέσα στο πλαίσιο του ποιο κόμμα-φατρία της ενιαίας ολιγαρχικής παράταξης, που κυβερνάει την χώρα, θα έχει τον αποκλειστικό έλεγχο στο δημόσιο ΜΜΕ που ήταν η ΕΡΤ και που θα είναι και η νέα ΕΡΤ.


Η κυβέρνηση, δηλαδή η ΝΔ, έκλεισε την ΕΡΤ με διαδικασίες που θα ακολουθούσε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς.

Ομως ας μην γελιόμαστε. Η ΝΔ είναι ένα μόνο από τα τμήματα, είναι μία μόνο από τις φατρίες, τις ενιαίας αντι-δημοκρατικής, ολιγαρχικής παράταξης που κυβερνάει τη χώρα μας για δυο αιώνες. Τα υπόλοιπα κόμματα, από την Χρυσή Αυγή ως το ΚΚΕ, είναι επίσης φατρίες αυτής της ενιαίας ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΗΣ παράταξης.

Οι φατρίες αυτές ΔΕΝ έχουν ουσιαστικές πολιτικές διαφορές. Στο μόνο που διαφωνούν είναι στο ότι κάθε μία θέλει την εξουσία για πάρτη της. Αυτή είναι και η μόνη σημαντική διαφωνία τους. Και κάθε μία από αυτές τις φατρίες προσπαθεί να ισχυροποιήσει την θέση της μέσα στο ενιαίο ολιγαρχικό σύστημα νομής και άσκησης της εξουσίας.

Ολες οι φατρίες/κόμματα αυτής της ενιαίας ολιγαρχικής και αντι-δημοκρατικής παράταξης συμφωνούν επάνω στο πιο σημαντικό: οτι την εξουσία πρέπει να την ασκούν λίγοι, δηλαδή την εξουσία πρέπει να την ασκούν τα στελέχη της φατρίας/κόμματος που κυβερνά, και ο λαός πρέπει να υπακούει στις εντολές τους, ως νομοταγής υπήκοος, χωρίς ποτέ να ρωτηθεί η γνώμη του για τίποτε απολύτως.

Σε αυτό το πλαίσιο έγινε και το κλείσιμο της ΕΡΤ. Στο πλαίσιο του ποιο κόμμα/φατρία της ενιαίας ολιγαρχικής παράταξης θα ισχυροποιήσει την θέση του διαχειριζόμενο κατ’ αποκλειστικότητα το δημόσιο μέσο μαζικής ενημέρωσης που ήταν η ΕΡΤ. [Και να μπορεί να βολεύει ημετέρους με μισθούς πέραν πάσης φαντασίας]

Η χώρα ΔΕΝ θα μείνει χωρίς δημόσια ραδιο-τηλεόραση. Θα αποκτήσει έναν καινούριο οργανισμό συντομώτατα. Απλώς αυτός ο νέος οργανισμός δεν θα είναι υπό τον έλεγχο του ΠαΣοΚ κυρίως και διάφορων «αριστερών» ομάδων. Αλλά θα είναι υπό τον έλεγχο της ΝΔ και των συμφερόντων που εκείνη εκφράζει. Ως φατρία της ενιαίας ολιγαρχικής παράταξης πάντα. Για να μην μπερδευόμαστε. Δεν θα γίνει καμμιά ουσιαστική αλλαγή για τα δικά μας συμφέροντα. Του λαού.

Αν κάποιος δεν γνωρίζει για τους «φανταστικούς» μισθούς περίπου 300-και-βάλε από τους 2.500 εργαζόμενους στην ΕΡΤ, μπορεί να κάνει μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο. Τα στοιχεία είναι εκεί και τον περιμένουν.

Οι άλλοι όμως, οι 2.000 μη-υψηλόμισθοι, δεν έκαναν και τίποτε σημαντικό όλα αυτά τα χρόνια, ώστε να δώσουν στην ελληνική κοινωνία την πληροφορία και την γνώση, να δει να γνωρίσει και να κρίνει τα πράγματα με τρόπο που να βελτιώσει την πολιτική και οικονομική της θέση της ως κοινωνία. Ούτε καν κριτική και καταγγελία στους παχυλούς μισθούς των συναδέλφων τους δεν είδαμε. Ηταν πάντα, υψηλόμισθοι και μη, με το μέρος της εξουσίας, του ΠαΣοΚ κυρίως. Και όλα καλά.

Και είναι τόσο τραγικά αστείο οι «αλληλέγγυοι» που μαζεύτηκαν στο ραδιομέγαρο να φωνάζουν συνθήματα όπως το «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά». Απλώς δείχνει πως πρόκειται για ανθρώπους που στηρίζουν την ολιγαρχική λογική του χωρισμού του λαού στις δύο παρατάξεις, αριστερά και δεξιά. Στο μεγάλο κόλπο δηλαδή. Του διχασμού του λαού. Της πολιτικής καθήλωσης και νηπιότητας του λαού.

Η δημόσια τηλεόραση είναι ένα μεγάλο αγαθό. Οχι όμως αυτή η δημόσια τηλεόραση που είχαμε, η ΕΡΤ. Ούτε η νέα δημόσια τηλεόραση που πρόκειται να αποκτήσουμε. Δεν θα λειτουργήσουν τα δημόσια ΜΜΕ προς το συμφέρον του λαού και της κοινωνίας, όσο βρίσκονται κάτω από τον έλεγχο της ενιαίας ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΗΣ παράταξης που συνιστούν όλα μαζί τα κόμματα, από την ΧΑ ως το ΚΚΕ.

Ούτε όσο οι εργαζόμενοι σε αυτά, ορισμένοι μάλιστα με μισθούς σοβιετικής νομενκλατούρας, συνεχίζουν να είναι πιστοί υπηρέτες του αντι-δημοκρατικού ολιγαρχικού καθεστώτος των κομμάτων. Ολων των κομμάτων. Ωστε να παραπληροφορούν τον λαό, να τον παραζαλίζουν, και να ασκούν την προπαγάνδα της ενιαίας ολιγαρχικής παράταξης όλων των κομμάτων, που ονομάζουν μάλιστα και τον εαυτό τους «δημοκρατία», χωρίς καν αντίλογο από αυτούς τους εργαζόμενους των δημόσιων ΜΜΕ.

Ας μην ανησυχούν εκείνοι που ανησυχούν. Ούτε οι Κύπριοι, ούτε οι απόδημοι. Η κυβέρνηση, αυτή η επόμενη δεν έχει σημασία, θα φτιάξει πάλι μια ΕΡΤ, υπό τον έλεγχό της, και δεν θα μείνουν χωρίς την ολιγαρχική προπαγάνδα. Δεν είναι αυτός ο σκοπός της ΝΔ και του καθεστώτος. Η ολιγαρχική κομματική προπαγάνδα αριστεράς και δεξιάς, θα συνεχιστεί από την νέα ΕΡΤ. Χωρίς αμφιβολία.

Δυο βασικές κατηγορίες υπηρετών έχει κάθε ολιγαρχικό καθεστώς, και οι οποίοι υπάρχουν και εργάζονται για την μακροημέρευση και την στερέωσή του. Τους ενημερωτές (πχ ΕΡΤ) και τους καταστολείς (πχ ΜΑΤ).

Μήπως θα πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι και προς τους εργαζόμενους των ΜΑΤ αν ποτέ η ΝΔ αποφασίσει να τα διαλύσει για να φτίάξει άλλα ΜΑΤ που θα την υπακούν πιστώτερα;

Θραξ Αναρμόδιος

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.

23 Responses to Το κλείσιμο της ΕΡΤ έγινε μέσα στο πλαίσιο του ποιο κόμμα-φατρία της ενιαίας ολιγαρχικής παράταξης, που κυβερνάει την χώρα, θα έχει τον αποκλειστικό έλεγχο στο δημόσιο ΜΜΕ που ήταν η ΕΡΤ και που θα είναι και η νέα ΕΡΤ.

  1. Ο/Η sonora λέει:

    Ευχαριστούμε για τις νηφάλιες σκέψεις Θράκα(και ελπίζουμε να επιτρέπεται η αναπαραγωγή τους).Δεν θα ήταν όμως ακόμη πιο αρνητικό να μην υπήρχε καμία αντίδραση;

    • Ο/Η anarmodios λέει:

      @sonora

      Επιτρέπεται η αναπαραγωγή χωρίς κανέναν περιορισμό.

      Στο προκείμενο…

      Εχω την άποψη ότι το κλείνω ΕΡΤ-ανοίγω νέα ΕΡΤ εντάσσεται στο πλαίσιο της ισχυροποίησης της μιας κομματικής φατρίας έναντι των άλλων, στην νομή και διαχείριση της εξουσίας. Και αυτό έγραψα.

      Το θέμα της αλληλεγγύης-διαμαρτυρίας όταν χάνει ένας εργαζόμενος την δουλειά του, είναι μεγάλο θέμα. Πρέπει να υπάρχει αντίδραση και αλληλεγγύη και διαμαρτυρία από κάθε έλληνα για κάθε έλληνα που χάνει τη δουλειά του, που η οικογένειά του στερείται και εξαθλιώνεται. Και από κάθε άνθρωπο προς κάθε άνθρωπο το ίδιο.

      Και κυρίως πρέπει να υπάρχει τέτοια συμπαράσταση από τη μια στους δοκιμαζόμενους και καταγγελία από την άλλη των υπευθύνων, από εκείνους που έχουν (είχαν) ως εργαζόμενοι στα χέρια τους αυτό το φοβερό μέσο: το δημόσιο ΜΜΕ.

      Οι οποίοι ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΙΠΟΤΕ τόσα χρόνια που είχαμε μισό εκατομμύριο ανέργους, που ξυριζόταν ο οικονομικός ιστός σε ολόκληρες πόλεις (πχ Καβάλα), που είχαμε μισθούς 180 χιλιάδες δραχμές με ενοίκιο 100 χιλιάρικα. Και που είχαμε εκρήξεις αυταρχικής διακυβέρνησης του ΠαΣοΚ και της ΝΔ.

      Και που όχι μόνο ΔΕΝ έκαναν τίποτε. Αλλά υπήρξαν πιστοί υπηρέτες και διακινητές της προπαγάνδας εκείνων που τους διόρισαν στην δημόσια ραδιο-τηλεόραση.

      Θα το πω απερίφραστα: Για μένα αυτοί οι εργαζόμενοι είναι οι πιστώτεροι συνεργάτες των ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΩΝ. Μαζί με τα ΜΑΤ.

      Είναι εναντίον του λαού. Του ελληνικού λαού. Τελεία και παύλα σ’ αυτό.

      Προσωπικά θλίβομαι για την κατάσταση την ανθρώπινη που θα βρεθούν και οι ίδιο σε λίγο αν δεν καταφέρουν να βρουν δουλειά.

      Αλλά έχουν κατανοήσει άραγε το πόσο είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι ΚΑΙ που απολύθηκαν ΚΑΙ που δεν θα βρουν εύκολα δουλειά, ΚΑΙ για όλο τον θρήνο και τον οδυρμό της ελληνικής κοινωνίας;

      Εχουν κατανοήσει τι υπηρέτησαν και τίνος πράγματος υπήρξαν συνένοχοι;

      Θραξ Αναρμόδιος

  2. Ο/Η blackboy1955 λέει:

    Η κοινωνία μας χρειάζεται δημόσια τηλεόραση.
    Μια τηλεόραση που θα χρηματοδοτείται απ’ το κρατικό προϋπολογισμό κι όχι από χαράτσι μέσω της ΔΕΗ.
    Μια τηλεόραση όπου οι μισθοί και οι όροι εργασίας θα βρίσκονται στο μέσο όρο που επικρατεί σ’ όλη τη κοινωνία.
    Μια τηλεόραση που θα ελέγχεται απ’ τους πολίτες.
    Ποιος θα τα κάνει όλ’ αυτά; Οι πολίτες μέσω λαϊκών νομοθετικών πρωτοβουλιών και θα εγκριθούν μέσω δημοψηφισμάτων

    Σημαίνουν τα προηγούμενα ότι όσο δεν κάνουμε βήματα προς τη δημοκρατία αλλά παραμένουμε υπό την κυριαρχία των ολιγαρχικών, δε μας ενδιαφέρει τι γίνεται στους οργανισμούς που ελέγχουν αυτοί οι τύποι; Όχι γιατί εκτός απ’ το κακό υπάρχει πάντα και το χειρότερο.

    Συνεπώς είμαστε με τους εργαζόμενους χωρίς να πάψουμε ούτε στιγμή τη φωνή της κριτικής μας. Κριτική που αφορά όχι μόνο τη κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και τη κομματοκρατία στον οργανισμό αλλά και το ρόλο της ΕΡΤ και των εργαζομένων της στην αντιδημοκρατική πορεία της χώρας των τελευταίων δεκαετιών.

    (Για να δούμε θα διαφωνήσουμε επιτέλους;)

    • Ο/Η anarmodios λέει:

      @blackboy1955 : «Συνεπώς είμαστε με τους εργαζόμενους χωρίς να πάψουμε ούτε στιγμή τη φωνή της κριτικής μας. Κριτική που αφορά όχι μόνο τη κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και τη κομματοκρατία στον οργανισμό αλλά και το ρόλο της ΕΡΤ και των εργαζομένων της στην αντιδημοκρατική πορεία της χώρας των τελευταίων δεκαετιών.»

      Φίλε μου όχι μόνο ΔΕΝ διαφωνούμε, αλλά μακάρι να μπορούσα να το γράψω ακριβώς έτσι καθαρά και κρυστάλλινα όπως το διατύπωσες εδώ. Ζήλεψα.

      Θραξ Αναρμόδιος

    • Ο/Η Φερώνυμος λέει:

      Πολύ καλό!

  3. Ο/Η Odyssey λέει:

    χάσαμε τη μπάλα. Γκολ, δίχως μπάλα δεν μπαίνει, Θράκα. Βλέπουμε τα δέντρα και χάσαμε το δάσος.
    Αυτοπαγιδευόμαστε.
    Θα πρέπει να γράψω την ιστορία της ζωής μου, αν θέλω να πω τι ακριβώς σκέφτομαι. Η πολύ θεωρία και θεωρητικολογία βλάπτει και θα έπρεπε να μιλάμε με παραδείγματα, για να γίνουμε πιο κατανοητοί.
    Αποκλείεται να το κάμω, και πάω απ΄ευθείας στο «δια ταύτα».
    Είμαστε ανίκανοι να βάλουμε τα θέματα στη «σωστή» βάση.
    Και, σήμερα, θα έπρεπε να υπάρχει μόνο ένα θέμα:
    Δώστε την ραδιοτηλεόραση στο λαό.
    Μία μετοχή κάθε πολίτης που πληρώνει ΕΡΤ.

    Κι αυτό δεν το λέει κανείς, ούτε και εμείς. Πραχτικά πράγματα.
    Αν η δημοκρατία ήταν αίτημα διάχυτο, σήμερα θα βρισκόμαστε σε διαδικασία επανάστασης και απελευθέρωσης, για την εγκαθίδρυση της. Είναι η πρώτη φορά, από πολλά χρόνια, που το κράτος έχει χάσει τον έλεγχο της ραδιοτηλεόρασης!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Τον έλεγχο της ενημέρωσης, που τόσα και τόσα έχουμε πει εναντίον της.
    Έχασε το κράτος την ενημέρωση και πού πήγε;
    Έχουμε χάσει τη μπάλα, τα νοήματα και το αυτονόητο.
    Όταν κανείς δεν λέει το αυτονόητο, «δημόσια τηλεόραση= τηλεόραση που ανήκει στο δήμο», πόσο μάλλον για το μεγάλο θέμα- σκοπό: «παραδώστε την εξουσία στο λαό».
    Ο συνδικαλισμός είναι μέρος του ολιγαρχικού συστήματος και το ξέρουμε από τον καιρό των «αγανακτισμένων».
    Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, μεροκαματιάρηδες ή προνομιούχοι, είτε δεν ξέρουν τι θα πει δημοκρατία, είτε δεν ενδιαφέρονται για τίποτα περισσότερο από τον εαυτό τους. Αν ήταν αλλιώς θα είχαν βάλει το αίτημα: Δημοκρατία παντού και , προφανώς, και στην τηλεόραση.

    Εμείς, ας συνεχίσουμε να είμαστε ακροατές, θεατές και σχολιαστές.

    • Ο/Η blackboy1955 λέει:

      Λέει ο Οδυσσέας: «Μία μετοχή κάθε πολίτης που πληρώνει ΕΡΤ.»

      Τι μπορεί να εννοεί;
      Ας κάνω μια προσπάθεια να καταλάβω: Όπως σε κάθε μετοχική εταιρία τη διοίκηση εκλέγουν οι μέτοχοι. Ανά έτος.

      • Ο/Η blackboy1955 λέει:

        Είναι δυνατόν όμως να εκλέγουμε άμεσα τις διοικήσεις τόσων οργανισμών; Τράπεζα της Ελλάδας, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ κ.λ.π.

        • Ο/Η Odyssey λέει:

          Είναι. Όσο δυνατόν είναι να εκλέγουμε «κυβέρνηση» και εντολοδόχους, που θα ανακαλούνται, όποτε ο λαός γουστάρει.

        • Ο/Η blackboy1955 λέει:

          Ίσως θα ήταν πιο αποτελεσματικό και εφικτό να έχουμε ένα κληρωτό σώμα 1000 πολιτών που θα εκλέγουν και θα ελέγχουν αυτές τις διοικήσεις. Τι λες Οδυσσέα;

        • Ο/Η anarmodios λέει:

          @blackboy1955

          Ιδέες πολλές και καλές έχουμε όλοι. Αυτό που δεν έχουμε είναι διαδικασία και σώμα πολιτών ώστε να τις καταθέσουμε για συζήτηση, διαμόρφωση, ψήφισμα και νομοθέτηση. Δηλαδή δεν έχουμε θεσμό. Δεν είμαστε θεσμός εμείς ο λαός-εκλογικό σώμα. Δεν είμαστε θεσμός του πολιτεύματος εμείς ο δήμος.

          Εγώ, πρόχειρα το λέω, θα έλεγα να κάνουμε 1000 κληρωτά σώματα, όσα χρειάζονται τέλος πάντων, ένα για κάθε υπηρεσία-υπουργείο-κλπ-κλπ. Μια χώρα συνταξιούχων είμαστε. Οι μισοί, ακόμα και άμισθοι, θα έβαζαν το όνομά τους στην κληρωτίδα.

          Αυτό που λείπει είναι η γνώση στον λαό μας για το τι είναι δημοκρατία.

          Και πως να μην λείπει;

          Οι της ΕΡΤ, για παράδειγμα, ακόμα και σήμερα, ονομάζουν «δημοκρατία» αυτόν τον ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟ εφιάλτη που ζούμε.

          Ονομάζουν δημοκρατία την κάλπη, τις εκλογές, τις 4-ετείς θητείες, την επανακλογή, την μη-λογοδοσία, κλπ κλπ.

          Διαφώτιση χρειαζόμαστε επειγόντως.

          Ελληνικό διαφωτισμό.

          Θραξ Αναρμόδιος

        • Ο/Η blackboy1955 λέει:

          Συμφωνώ απολύτως.

          Ας συμβάλλουμε όλοι με συγκεκριμένες προτάσεις.

          Ας τις μεταφέρουμε όλοι σε όσες συλλογικότητες μπορούμε.

  4. Ο/Η anarmodios λέει:

    @ blackboy1955 : »

    Ας συμβάλλουμε όλοι με συγκεκριμένες προτάσεις.

    Ας τις μεταφέρουμε όλοι σε όσες συλλογικότητες μπορούμε.»

    Εντάξει. Πρόχειρα λοιπόν ας ξεκινήσω με μερικές, και μάλιστα από αυτές που θεωρώ οτι ΠΡΕΠΕΙ να ξεκινήσουμε

    -ανώτατο δικαστικό συμβούλιο σε ΚΑΘΕ νομό της χώρας από ΚΛΗΡΩΤΟΥΣ πολίτες με θητεία έναν χρόνο.
    -σε ΚΑΘΕ νομό της χώρας συλλογικός εισαγγελέας από ΚΛΗΡΩΤΟΥΣ πολίτες, δίπλα στον επαγγελματία εισαγγελέα.
    -ανώτατο δικαστικό συμβούλιο από ΚΛΗΡΩΤΟΥΣ πολίτες σε εθνικό επίπεδο
    -ανώτατη συλλογική εισαγγελία από από ΚΛΗΡΩΤΟΥΣ πολίτες σε εθνικό επίπεδο

    Θραξ Αναρμόδιος

    ΥΓ. Η δικαιοσύνη είναι το ΟΠΛΟ. Οι κοινωνίες συστάθηκαν για την δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη είναι το ΟΠΛΟ του αδύναμου. Η δικαστική εξουσία. Γι’ αυτό, και το τελευταίο πράγμα επί του οποίου θα κάνουν εκλογές έστω (όχι κλήρωση) είναι η επιλογή των δικαστών και των εισαγγελέων.

    • Ο/Η blackboy1955 λέει:

      Σωστός.

      Και προσθέτω:

      Η ΕΡΤ αλλά και η τράπεζα της Ελλάδας και η ΔΕΗ και το νερό πρέπει να ελέγχονται απ’ τους πολίτες. Πως μπορεί να γίνει αυτό;

      Να δημιουργηθεί ένα κληρωτό σώμα 1000 πολιτών (ανανεούμενο ανά έτος κατά το ήμισυ) που

      α. θα ορίζει τις διοικήσεις των οργανισμών.

      γ. Θα κρίνει τις πράξεις των διοικήσεων και θα μπορεί να τις ακυρώνει.

      β. θα ελέγχει τις διοικήσεις των οργανισμών και εν ανάγκη θα τις παύει.

      Να απαιτήσουμε απ’ την κοινοβουλευτική ολιγαρχία σχετικό νόμο τώρα.

      Δεν διαμαρτυρόμαστε. Προτείνουμε και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ,
      ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΩΡΑ.

  5. Ο/Η blackboy1955 λέει:

    Ωραία. Έχουμε προτάσεις.

    Πώς θα τις επικοινωνήσουμε;

    • Ο/Η anarmodios λέει:

      @blackboy1955

      Οι δικές σου κι οι δικές μου προτάσεις δεν είναι τίποτε. Οι άλλοι 10 εκατομμύρια έλληνες να δεις τι ωραίες προτάσεις που θα έχουν.

      Το «πως θα τις επικοινωνήσουμε» είναι που δεν μπορεί να απαντήσει κανένας μας.

      Αλλά, νομίζω, πως αν ποτέ καταφέρουμε και κάνουμε ένα, ένα τόσο δα, μικρό βήμα προς την κατεύθυνση της δημοκρατίας, οι ιδέες που θα πέσουν στο τραπέζι, από όλα τα 10 εκατομμύρια έλληνες, θα είναι καταιγιστικές.

      Θραξ Αναρμόδιος

  6. Ο/Η Odyssey λέει:

    Άστε το. Τώρα, ακούω Μάνο.
    Χάσαμε τη μπάλα. (Σας παραπέμπω σε μακροσκελή κραυγή)

  7. Ο/Η anarmodios λέει:

    Σύνοψις:

    -Δημοκρατία δεν είχαμε. Δημοκρατία δεν έχουμε.
    -Το κλείσιμο της ΕΡΤ όπως έγινε, είναι πράξη αυταρχικής-ολοκληρωτικής διακυβέρνησης.
    -Παράνομο, ξε-παράνομο (με βάση τους ισχύοντες νόμους) έχει μικρή σημασία. Οι ολιγαρχίες μπορούν να περάσουν οτι νόμο θέλουν. Αλλο νόμος και άλλο το σωστό και το δίκιο.
    -Δημόσιο ΜΜΕ (ΕΡΤ, ξε-ΕΡΤ) πρέπει οπωσδήποτε να έχουμε, για μια μεγάλη σειρά από λόγους.
    -Η ΕΡΤ που είχαμε ήταν λιβανιστήρι της κυβέρνησης, ντελάλης της ολιγαρχίας και βιότοπος διαφθοράς.
    -Η μετάδοση από την κλεισμένη ΕΡΤ έδειξε το ποιόν των εργαζομένων της και το πως εννοούν οι ίδιοι την θέση και την λειτουργία της ΕΡΤ έναντι της κοινωνίας. Απλώς αποκρουστικό. Ολο το δήθεν και το ψεύδος της μεταπολίτευσης περνάει από το γυαλί τους.
    -η πολιτική μας αθλιότητα συμπληρώνεται από την παρουσία έξω από την ΕΡΤ όλων των ολιγαρχικών κομματικών με τις σημαίες τους, προς άγραν ψήφων.
    -το συμβάν του κλεισίματος της ΕΡΤ θα μπορούσε να γίνει καταλύτης αλλαγών (και πολιτειακών) και μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί, αν και οι ολιγαρχικοί κομματικοί καραδοκούν (απ’ έξω) μη τυχόν και αυθαδιάσει ο λαός και αρχίσει και ζητάει τίποτε δημοκρατίες, δημοψηφίσματα, αυτο-διαχειριζόμενη ΕΡΤ, ή ακόμα χειρότερα ΕΡΤ υπό λαϊκή επίβλεψη.

    Θραξ Αναρμόδιος

  8. Ο/Η iconology2009 λέει:

    Έλα μου ντε! Πώς μας ξέφυγε ότι η κρατική Τηλεόραση θα ξαναεκπέμψει και απλά όλο αυτό το παιχνίδι είναι αναδιανομή επικοινωνιακής εξουσίας; Το συνειδητοποίησα τώρα μόλις μ’αυτό το άρθρο. Καθόμαστε και θρηνούμε πάνω στα ερείπια μιας κακοχτισμένης Ιερουσαλήμ που θα ξανακακοχτιστεί, στέλνοντας ακόμη δριμύτερο τηλεοπτικό σήμα.

  9. Ο/Η τις δίπους άπτερος λέει:

    Έχει τονισθή, κατά καιρούς, πως αποτελεσματική εκπροσώπηση χωρίς ενημερωμένους και κατασταλαγμένους για τα διάφορα ζωτικά θέματα πολίτες, που θα γνωρίζουν τις συνέπειες των επιλογών τους, είναι σαν το φύλλο συκής, για να λέμε ότι έχουμε δημοκρατικό δικαίωμα ψήφου.
    Πως μπορεί όμως να είναι τέτοιο όταν αυτό συγκρίνεται, αναλόγως, με το διαγώνισμα που θα εξετασθή πχ ένας μαθητής σε λανθασμένη ύλη, τί θα γράψη ο δόλιος;
    Ας θυμηθούμε τις φούσκες και τα παπαγαλάκια… κόλαση! ‘Επρεπε να έχεις βγάλει οικονομικό πανεπιστήμιο και με καλό βαθμό για να καταλάβης που πάει το πράγμα, και άν!
    Δημοκρατία (όχι κατ’ επίφαση) έχουμε όταν υπάρχει ακηδεμόνευτη ελεύθερη πληροφόρηση, για να διαμορφώσουμε γνώμη και να κρίνουμε. Eάν οι ίδιοι οι διαπλεκόμενοι μαγαλοεπιχειρηματίες- δημοσίως- παραδέχονται ανερυθρίαστα ότι με τα ΜΜΕ φροντίζουν τα συμφέροντά τους… μάλλον ως χρήσιμους ηλίθιους πρέπει να θεωρούμε εαυτούς και νομιμοποιητικές κορνίζες σε έργα που δεν μας αφορούν… απεναντίας.
    Άρα πρέπει να καταλήξουμε πως βασικά ίσως περισσότερη σημασία έχει η ορθή και ακαπέλωτη πληροφορία παρά ίσως η ίδια η εκπροσώπηση!
    Στην πρώτη περίπτωση είναι κάποιος κύριος του εαυτού του αλλά υποκείμενος στην βία που τον εξουσιάζει… στη δεύτερη αλλοτριωμένος στην εξωραισμένη φάρμα των ζώων. Τί είναι καλλίτερο;
    Επομένως, εάν για την εκπροσώπηση της πολιτικής έκφρασης διενεργούνται εκλογές, γιατί να μη γίνεται αυτό και για ορισμένο σώμα δημοσιογράφων σε ανάλογο ψηφοδέλτιο (με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ δικαίωμα στο πολιτικό ρεπορτάζ και ενημέρωση- θα έλεγα επί πλέον πως τα ιδιωτικά καναλια δεν πρέπει να δικαιούνται να έχουν πολιτικές ειδήσεις, για προφανείς λόγους που δεν χρειάζεται να πλατειάζουμε), με θεσμική θωράκιση και πληρωμή (ανάλογη των πολιτικών) από τον προυπολογισμό, για να κάνουν ακηδεμόνευτα και λαοφιλώς την κρίσιμη δουλειά τους;
    Ενθυμείσθε οι μεγαλύτεροι μια ταινία του Νταίνικεν με τίτλο «αναμνήσεις από το μέλλον»;
    …Κάτι τέτοιο.

    • Ο/Η anarmodios λέει:

      Οχι αντιπροσώπευση (εκπροσώπηση) μακράς θητείας που επιτρέπει και την επανεκλογή και που δημιουργεί επαγγελματίες της πολιτικής και ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ.

      Το υπερόπλο της δημοκρατίας είναι ο τυχαία ΚΛΗΡΩΤΟΣ πολίτης. Η ΚΛΗΡΩΤΗ επιτροπή. Που θα διευθύνει πχ για ένα 6μηνο την ΕΡΤ ή μιά άλλη που θα ελέγξει για ένα δίμηνο τα οικονομικά της.

      Δες κι αυτό: https://worldcity2.wordpress.com/tag/%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%BD%CE%AE%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B7%CF%82/

      Θραξ Αναρμόδιος

      • Ο/Η τις λέει:

        Αυτό που έγραψα εστιάζει στην άμεση σχέση του «πληροφοριοδότη» με τον εντολέα του… και τελικά την ταυτότητα αντιλήψεων σε κοινωνικό επίπεδο.
        Δεν προλαβαίνω να διαβάσω το υπόδειγμα αλλά φαντάζομαι πως, απ’ ότι γράφεις, αναφέρεσαι σε σχεση υπαλληλίας του δημοσιογράφου προς τον «εργοδότη» του πολίτη… άλλο κατά την γνώμη μου σχεδίασμα που πηγαίνει σε άλλη διεύθυνση το πρόταγμα.
        Αυτά.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.