Σχολιαστές


Προς το παρόν τα σχόλια στον Αναρμόδιο είναι ελεύθερα και χωρίς κανένα moderation (λογοκρισία). Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει χωρίς καμμιά προειδοποίηση.

Ο Αναρμόδιος πιστεύει πως οι περισσότεροι σχολιαστές θα κάνουν λογική χρήση του μέσου και του χώρου, παρόλη την δικαιολογημένη οργή τους, για πρόσωπα και πράγματα. Και πως θα συγκρατηθούν μέσα στα όρια της ευγένειας.

Γενικά ο Αναρμόδιος προτείνει σε όσους θέλουν να βρίσουν και να συκοφαντήσουν να επιδοθούν σε μια άσκηση ύφους. Ροϊδική κατά προτίμησιν. Ο σαρκασμός, η ειρωνεία, το χιούμορ, έστω και πικρό, έχουν καλύτερο αποτέλεσμα. Και συνήθως επιτυγχάνουν υψηλότερη αναγνωσιμότητα. Διότι πάντα μας ενδιαφέρει και το τιράζ (λολ).

Επίσης αν θέλετε να βρίσετε, συκοφαντήσετε κλπ κλπ και να εκτονωθείτε, ελάτε σε συνεννόηση μαζί μας, να σας πάμε σε κάποιον άδειο χώρο που δεν ακούει κανείς, κυρίως εισαγγελέας, κι εκεί συντροφιά μ’ ένα μπουκάλι γράπα, βότκα ή ότι προτιμάει ο καθένας να πιούμε, να κλάψουμε, να πούμε τον πόνο μας και να βρίσουμε με την ψυχή μας, όπου δεν θα μας ακούει κανείς.

Θα μας στοιχίσει λιγώτερο.

Θέλω να πω, δεν έχω καμμιά όρεξη να τρέχω στα δικαστήρια επειδή κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τι πρέπει να κάνουν και τι είναι το σωστό, και νομίζουν ότι κάνουν και κριτική ή ότι συνεισφέρουν στο κοινό καλό βρίζοντας δημοσίως τον όποιον νάναι λες και είναι στο σαλόνι του σπιτιού τους, τυλιγμένοι με το κουβερτάκι του Ariel και το τηλεκοντρόλ στο χέρι.

Δεν είναι. Σε δημόσιο χώρο είναι. Και ο πέλεκυς της λογοκρισίας του Αναρμόδιου θα είναι αμείλικτος. Αλλο δημοκρατία και ελεύθερη έκφραση και άλλο (μπι-μπιπ)χανείο.

Θραξ Αναρμόδιος.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

14 Responses to Σχολιαστές

 1. Ο/Η nikvou λέει:

  Αγαπητέ Θράκα. Σου γράφω για πρώτη φορά, ελπίζοντας να ακολουθήσουν σιγά σιγά πολλές ακόμα.
  Επειδή δεν έχω πολύ χρόνο, ούτε και κάποια εμπειρία στο να ξεδιπλώνω τις σκέψεις μου σε blog, θέλω να σου δώσω μία κεντρική ιδέα, πρωτότυπη ελπίζω, την οποία μπορείς εσύ και οι υπόλοιποι εκλεκτοί αναγνώστες σου να αναπτύξετε επαρκώς.
  Η ιδέα λοιπόν είναι : Αφού τώρα είναι η εποχή που ανοίγουν τα κλειστά (κατά άλλους απλώς προστατευμένα) επαγγέλματα, μήπως είναι ευκαιρία να ανοίξει και το επάγγελα του βουλευτή ή του πρωθυπουργού ? Διότι περί κλειστού και προστατευμένου επαγγέλμαος πρόκειται, από τη στιγμή που οι ίδιες και οι ίδιες οικογένειες διαφεντεύουν αυτόν τον τόπο, αποκλείοντας, ουσιαστικά εκ προοιμίου, τη διακυβέρνηση από κάποιον άλλο.
  Τη συνέχεια την αφήνω σε σένα και την υπόλιπη παρέα.

 2. Ο/Η Αθανασιάδου Φωτεινή λέει:

  Αγαπητέ Θράκα,
  Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που κατοικούμε στην παραμεθώριο, την οποία η κυβέρνηση θέλει να καταργήσει σβήνοντάς την σιγά σιγά και από το τον ελληνικό χάρτη. Είμαστε από αυτούς τους εργαζόμενους που δεν κλέβουν το κράτος ούτε και τους συμπολίτες τους, καθώς πληρώνουμε τους επιβαλλόμενους ληστρικούς φόρους και τα δάνειά μας που αρχίζουν πια να γίνονται δυσβάσταχτα μετά τις παράλογες και καθόλα παράνομες περικοπές των μισθών μας. Σεβόμαστε τους γείτονές μας, προσπαθούμε να μην βγάζουμε τα σκουπίδια μας όταν οι υπάλληλοι του δήμου απεργούν, παρκάρουμε το αυτοκίνητό μας με τρόπο που να μην ενοχλεί τους άλλους οδηγούς, σεβόμαστε την εργασιακή μας δεοντολογία και γενικά δρούμε έτσι ώστε να χαρακτηριζόμαστε κοσμίως ως…. βλάκες! Αν και έχουμε όμως ήσυχη τη συνείδησή μας διαπιστώνουμε ότι έχουμε χάσει τον ύπνο μας από τα τεκτενόμενα στην πατρίδα μας, από την προδοτική δράση των 300 ¨κυρίων¨ της Βουλής και των παρακοιμωμένων και περιτριγυριζόντων αυτών! Έτσι καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι για τη σωτηρία του άμοιρου έθνους μας πρέπει άμεσα να καταλυθεί το παρόν κομματικό-πολιτικό σύστημα διακυβέρνησης της χώρας και να αναλάβουν τα ηνία πολίτες μη εξαρτώμενοι από επιχειρηματίες και οικονομικά ή άλλα συμφέροντα, που μόνο τους σκοπό θα έχουν τη διάσωση των καταταλαιπωρημένων Ελλήνων και όλων όσων ζουν σ΄αυτόν τον ευλογημένο και συνάμα ΄καταραμένο΄ τόπο , γνωρίζοντας πως η ανταμοιβή τους δε θα είναι οικονομική αλλά ηθική. Κάτι, δηλαδή ανάλογο με την ‘Κληρωτή Δημοκρατία’ των αρχαίων μας προγόνων! Στις κυβερνήσεις που χρόνια τώρα διαφθείρουν συνειδήσεις και εφαρμόζουν πετυχημένα, όπως φαίνεται , το ¨διαίρει και βασίλευε¨ πρέπει επιτέλους να αντιτάξουμε το ¨η ισχύς εν τη ενώσει¨!

  • Ο/Η anarmodios λέει:

   @Αθανασιάδου Φωτεινή

   Η μόνη μας ελπίδα είναι να διαδώσουμε στους συμπατριώτες μας, και σε όλον τον κόσμο, τι είναι δημοκρατία, να τους εξηγήσουμε ότι δεν έχουμε δημοκρατία, τον καταστροφικό ρόλο των κομμάτων και του κοινοβουλευτισμού, το παιχνίδι των τραπεζών και του χρηματοπιστωτικού συστήματος, και να πολεμήσουμε την βαθιά πληγή του διχασμού.

   Θραξ Αναρμόδιος

   • Ο/Η Αθανασιάδου Φωτεινή λέει:

    Στο σημείο που έχουμε τη δυνατότητα για το εξωτερικό, το κάνουμε ήδη. Το πρόβλημα εντωπίζεται στους Έλληνες εντός Ελλάδος, οι οποίοι φαίνεται ότι είναι σε ένα ποσοστό ηλιθιωδώς γαντζωμένοι στα κόμματα, όπως αληθώς άραγε; φαίνεται από τα γκάλλοπ, είτε διότι έχουν συμφάει παρέα με τον κ. Πάγκαλο και τους προκατόχους του της Ν. Δημοκρατίας και διαθέτοντας αξιοσέβαστους λογαριασμούς στην Ελβετία δε βλέπουν, δεν ακούν και δε μιλάν, είτε γιατί τους έχουν πείσει ότι μόνο μέσα από τα κόμματα θα μπορέσουν να ¨βολευτούν¨κάπου. Το ρουσφέτι πάει κι έρχεται ακόμα και τώρα ακάθεκτο! Οι μεγαλοδημοσιογράφοι που ¨μπαίνουν ¨στα σπίτια μας και επηρεάζουν δυστυχώς αρκετό κόσμο είναι ούτως ή άλλως πουλημένοι στο μεγαλύτερο μέρος τους και η Αριστερά κάθεται, παίρνει τους ¨βολευτικούς¨μισθούς και δρα πολλές φορές διχαστικά! Οι υπόλοιποι περιμένουμε να πιαστούμε από κάπου και βλέποντας μέσα απότα blogs την κινητοποίηση αυτού του κόσμου νομίζουμε ότι πρέπει κάτι να γίνει άμεσα. Είμαστε πολλοί, αλλά ανοργάνωτοι και έχουμε μπροστά μας το Ογανωμένο Έγκλημα κατά της Ελλάδας!

   • Ο/Η Δημοκρατία λέει:

    Τι εννοείς με τη λέξη διχασμός;Δεν πρέπει να διαχωριστούν «τα πρόβατα από τα ερίφια,δλδ οι τίμιοι από τους πονηρούς;

   • Ο/Η Δημοκρατία λέει:

    Τι εννοείς,όταν λες «διχασμός»; Δεν πρέπει να διαχωριστούν «τα πρόβατα από τα ερίφια»,δλδ οι έντιμοι κ καλοπροαίρετοι από τους πονηρούς;

   • Ο/Η Δημοκρατία λέει:

    Συγνώμη για το διπλό σχόλιο.Οφείλεται σε μπέρδεμα με το σύστημα.Πιστεύω,ότι ταχτοποιήθηκε.

 3. Ο/Η Μαρία Παπαδάκη λέει:

  Για τη Δημοκρατία που δεν υπάρχει:
  Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όποιος ασκεί κριτική για το χάλι μας θεωρείται ρομαντικό, αντιδραστικό ή κακεντρεχές στοιχείο εφόσον ζητά το αυτονόητο δηλαδή δικαιοσύνη και όχι απλά εφαρμογή των νόμων. Δεν με ενδιαφέρει που υπάρχει η βουλευτική ασυλία. Είναι νόμιμη αλλά όχι δίκαιη. Δεν τα έφαγα εγώ εκτός αν εννοεί ο Πάγκαλος σε ποσοστό 0,000000003%. Αν έχω τόσο μικρό μερίδιο ευθύνης στο χάλι μας ποιά «δημοκρατία» με υποχρεώνει να πληρώσω ό,τι δεν μου αναλογεί και κάνει την πάπια για εκείνους που ευθύνονται και τα φάγανε σε ποσοστό 90%; Επιτέλους δεν είμαστε χώρα από λαμόγια αλλά μάλλον υπό τα λαμόγια. Μέχρι πότε;

 4. Ο/Η Βασιλης Μοσχόβης λέει:

  Ελα αγορινα, γειά και χαρα σου.
  Είσαι πολυ καλος και μ’αρεσει το »λακωνιζειν»
  Λίγοι μπορουν να σταθουν χωρις φτιασιδωματα και ακατασχετη παπαρολογια.
  Εκει κρινεται αμεσως αν εχουν οποιαδηποτε επαφη με την αληθεια ή ικανοποιουν τον θλιβερο εαυτουλη τους.
  Αριστος, πολυ καλη δουλεια.
  Συνεχισε, τσακιζεις κοκκαλα…….
  Τωρα……εγω αλλο θελω…..
  Τα κειμενα σου, κανε μας την χαρη, δωσε μας την δυνατοτητα ευκολης αποθηκευσης.
  Εχω δει σε άλλους, στο τελος των κειμενων τους, δινουν την δυνατοτητα αποθηκευσης σαν pdf.
  Πολυ καλο και αυτο, απο το να κανω αντιγραφες και επικολλησεις……..
  Κατι τετοιο, για να μπορω να το συζηταω με τους γιους μου, γιατι αλλους διαθεσιμους δεν βλεπω στον οριζοντα……
  Δουλοι…….παντα δουλοι…….ετσι ειναι ο Ελληνας εδω και 2500 χρονια…..
  Νασαι καλα.

  • Ο/Η anarmodios λέει:

   @Βασιλης Μοσχόβης

   Δεν ξέρω πως μπορώ να το κάνω αυτό και αν γίνεται.

   Μπορείς να κρατήσεις έναν σελιδοδείκτη (bookmark) για κάτι που ενδιαφέρει. Εγώ έτσι κάνω.

   Ακόμη μπορείς από το μενού του browser που χρησιμοποιείς (Internet Explorer, Firefox κλπ), να αποθηκεύσεις την σελίδα στον δίσκο σου. Πας στο μενού Αρχείο | Αποθήκευση ως (File | Save as).

   Θραξ Αναρμόδιος

 5. Ο/Η Βασιλης Μοσχόβης λέει:

  Γίνεται….το εχω δει στον υδροχοο.
  Καλη συνεχεια ενοψει αρμαγεδωνιακου…….Σεπτεμβρη.

 6. Ο/Η Ο αρμοδιότερος λέει:

  Τελικά, στη ζωή δεν ξεφεύγεις από αυτό που προσπαθείς να αποφύγεις.
  Αυτός που γύριζε τόσο αργά πλάνα, είχε ένα τόσο γρήγορο θάνατο!

 7. Ο/Η A4 λέει:

  Δεν ειναι ακριβως σχόλιο. Πρωτη φορά επισκεπτομαι την ιστοσελίδα σας. Ειναι μια προταση, να μπορεί να γινει μεγεθυνση των φωτογραφιών που βαζετε, πχ η «ορκωμοσία 11-11-11», δεν διακρινονται προσωπα λόγω μεγεθους και πολλών εικονιζομένων.

 8. Ο/Η αντωνης λέει:

  Έκλεισα όλους μου τους λογαριασμούς.

  Εκεί που υπήρχε αγάπη, έσπειρα μίσος.

  Εκεί που υπήρχε ελπίδα, έσπειρα σκοτάδι.

  Εκεί που υπήρχε θέληση, έσπειρα φόβο.
  Αλεξης Ντε Ροτσιλντ Τσιπρας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s