Είναι ντροπή, εκεί στην ΕΡΤ, ακόμα και τώρα, να αποκαλείτε, μπροστά στο λαό, αυτό το πολίτευμα δημοκρατία, το οποίο επιτρέπει σε έναν μόνο άνθρωπο, με ένα διάταγμα, να κλείσει την ΕΡΤ και να σας αφήσει άνεργους.


Αν δεν ξέρετε τι είναι δημοκρατία, εκεί στην ΕΡΤ, να κάνετε το εξής απλό: βρείτε και καλέστε στο studio τους δασκάλους και τις δασκάλες που είχατε στο δημοτικό. Θα χαρούν πολύ που θα τους θυμηθείτε. Θα συγκινηθούν. Και απευθύνετέ τους, live, δυο τρεις ερωτήσεις σαν τις παρακάτω:

Δάσκαλε…

 • τι είναι ολιγαρχία;
 • τι είναι δημοκρατία;
 • μπορεί, σε δημοκρατικό πολίτευμα, να έχει κάποιος την εξουσία να κάνει αυτό που έκανε με το διάταγμά του ο πρωθυπουργός στην ΕΡΤ και σε μας;

Κι αφήστε επιτέλους τα «τι νιώσατε όταν είδατε το μαύρο στην τηλεόραση».

Και μια απορία, ειδικά για τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ: Στις ιδιωτικές συζητήσεις που μετέχετε με συγγενείς και φίλους, εκεί όπου νιώθετε πως μπορείτε να μιλήσετε ανοιχτά και off the record, και όπου όσο νάναι οι άλλοι σας θεωρούν πιο ειδικούς στην πολιτική, όταν σας κάνουν την ερώτηση «ρε συ είναι δημοκρατία τελικά αυτό το πολίτευμα που έχουμε;», ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΤΕ;

Λέτε στους δικούς σας ανθρώπους πως έχουμε δημοκρατία; Αλήθεια; Αλήθεια πατριώτες; Ετσι τους λέτε;

Η κοινωνία μας, από πολιτική άποψη, είναι σε παιδική ηλικία. Ούτε να ξεχωρίσει τι είναι πολίτευμα από το τι είναι οικονομικό σύστημα δεν μπορεί. Εσείς, που ο λαός μας σας δίνει το μεροκάματό σας, κάνατε το χρέος σας απέναντί του; Τον μορφώσατε πολιτικά; Του μάθατε ποτέ την πολιτική αλφαβήτα;

Εχετε καταλάβει πατριώτες, εκεί στην ΕΡΤ, σε τι έχετε γίνει συνένοχοι όλα αυτά τα χρόνια;

Θα σας το πω εγώ: Δεν είσαστε απλώς τα λιβανιστήρια της κάθε κυβέρνησης, του κάθε μνημονίου και του κάθε χαρατσιού, που επιβάλλουν οι ολιγαρχικές κυβερνήσεις στους έλληνες.

Είσαστε οι τελάληδες της πολιτικής ολιγαρχίας.

Θραξ Αναρμόδιος

Advertisement
This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.

6 Responses to Είναι ντροπή, εκεί στην ΕΡΤ, ακόμα και τώρα, να αποκαλείτε, μπροστά στο λαό, αυτό το πολίτευμα δημοκρατία, το οποίο επιτρέπει σε έναν μόνο άνθρωπο, με ένα διάταγμα, να κλείσει την ΕΡΤ και να σας αφήσει άνεργους.

 1. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

  το βιολί το ξεκίνησε ο Βενιζέλος το 2011, άλλο αν ολοφύρεται τώρα :
  §1. Μετά το άρθρο 14Α του ν. 3429/2005 (Α’ 314) προστίθεται άρθρο 14Β ως εξής:
  «Άρθρο 14Β Κατάργηση, συγχώνευση και αναδιάρθρωση Ν.Π.Ι.Δ. και δημοσίων επιχειρήσεων
  1. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του κατά περίπτωση εποπτεύοντος Υπουργού:
  α) οι ανώνυμες εταιρείες με την επωνυμία «Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου Α.Ε. (Κ.Ε.Δ. Α.Ε.)», «Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού Α.Ε. (Ο.Δ.Δ.Υ. Α.Ε.)», «Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε. (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.)», «Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Α.Ε.», «Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων Α.Ε. (Ο.Σ.Κ. Α.Ε.)», «Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων Α.Ε. (Δ.ΕΠ.Α.ΝΟ.Μ. Α.Ε.)», «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.», «Ελληνικός Οργανισμός Μικρών Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας Α.Ε. (Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ. Α.Ε.)»,
  β) τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία, «Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.)» και «Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (Ε.Ι.Ν.)» και
  γ) άλλα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο Κράτος, εφόσον επιχορηγούνται τακτικά από κρατικούς πόρους και άλλες δημόσιες επιχειρήσεις εφόσον το Ελληνικό Δημόσιο είναι κύριο του συνόλου του καταβεβλημένου μετοχικού τους κεφαλαίου, μπορεί, αν επιβαρύνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό άμεσα ή έμμεσα ή αν επιδιώκουν παρεμφερή σκοπό ή για τον εξορθολογισμό του κόστους λειτουργίας τους:
  αα) να καταργούνται, να συγχωνεύονται ή να διασπώνται με απορρόφηση ή με σύσταση νέων εταιρειών ή με απορρόφηση και σύσταση νέων εταιρειών ή/και
  ββ) να αποσπώνται από αυτά περιουσιακά στοιχεία ή επιχειρηματικές μονάδες ως κλάδος ή τμήμα και να εισφέρονται σε άλλη ανώνυμη εταιρεία ή/και να μεταφέρεται και να ανατίθεται η ασκούμενη δραστηριότητα ή ο επιδιωκόμενος σκοπός σε άλλο νομικό πρόσωπο».

 2. Ο/Η ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ λέει:

  Και εγώ κάπως έτσι νιώθω Αναρμόδιε,
  και αυτό με τρομάζει πιο πολύ από όλα.

 3. Ο/Η tsilivithras λέει:

  Καμμιά στεναχώρια δεν έχω για κανέναν από όλους αυτούς.
  Ήμουν και παραμένω φανατικός οπαδός της ιδιωτικής οικονομίας, της μοναδικής οικονομίας που σοδομίστηκε συστηματικά αλλά και κατηγορήθηκε ασύστολα σε αυτό το γελοίο κράτος.
  Μια κοινωνία ολόκληρη παραμένει για δεκαετίες όμηρος χυδαίων «αριστερόστροφων» ρεμπεσκέδων έχοντας καταφέρει να ρημάξουν ακόμα και την κοινή λογική.

  Θρακα φίλε μου, πανε 3 χρόνια τώρα που πρωτο-«συναντηθήκαμε» διαδικτυακά σε άλλο μπλογκ και αν θυμάσαι ένα από τα πρώτα σχόλια δικά μου με τα οποία συμφώνησες (και μετά μας κόλησαν την ταμπέλα «αντισυστεμικοί») ήταν περί πλήρους διάλυσης της κομματοκρατίας και κομμάτων και όλων των παραφερνάλιων (νεολαίες,τοπικές,κτλ).
  Κοίτα 3 χρόνια μετά πόσο αρνείται πεισματικά αυτό το κτήνος, αυτό το σίχαμα του κομματοσκυλισμού και »παράταξης» να κάνει πίσω.
  Ακόμα και τώρα, μετά από 1,5εκ απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και πάνω από 5χιλ αυτοκτονίες, αυτά τα απανταχού κοπρόσκυλα, υπηρέτες του κομματισμού, υπάρχουν και ωρύονται και κρατάνε με νύχια και δόντια ό,τι μπορούν να διασώσουν από το ανίερο βόλεμα που κονόμησαν δεκαετίες τώρα εις βάρος των περισσοτέρων από εμάς.

  ΔΕΝ θα σωθεί η χώρα αν δεν κυνηγηθεί ανελέητα κάθε ίχνος κομματικής ύπαρξης.
  Ξεχάστε το.
  Αυτό είναι το παρασιτο στην πλάτη μας.
  Αυτοί είναι οι σύγχρονοι Εφιάλτες που χτίσαν καριέρες στην πλάτη μας, που μας ζήτησαν να πληρώσουμε έναν λογαριασμό από τραπέζι που δεν «φάγαμε» και που μέχρι να πεθάνουν (που λέει ο λόγος) θα μας κυνηγάνε με κομματικά τσιτάτα και παραταξιακές παπαριές.

  Στην χώρα καταργήθηκε η κοινή λογική και το δίκαιο.
  Τελειώσαμε.
  Δεν θα δούμε ασπρη μέρα αν δεν ξηλωθεί με κάθε τρόπο κάθε ίχνος κομματικής παραταξης και προστατευόμενου συνδικαλισμού (της π**τσας) και συνθηκών «κρατικής δίαιτας» στον δημόσιο αλλά και ιδιωτικό τομέα.

  • Ο/Η anarmodios λέει:

   @tsilivithras

   Δύσκολο να διαφωνήσει κανείς με αυτά που γράφεις

   Θραξ Αναρμόδιος

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.