Πάντα υπάρχει ο φόβος, πως η επόμενη ακηδεμόνευτη πολιτική εμφάνιση του λαού, μπορεί να σημάνει την εμφάνιση της αληθινής δημοκρατίας


Το 2011, στο τέλος Μαίου, οι πλατείες της Ελλάδας γέμισαν κόσμο. Λαό. Που ζητούσε:

  • Πραγματική Δημοκρατία Τώρα
  • Δεν Χρωστάμε, Δεν Πουλάμε, Δεν Πληρώνουμε
  • Πάρτε το Μνημόνιο και Φύγετε από δώ.

Απλοί άνθρωποι που κατέβηκαν, πράγμα πρωτάκουστο και πρωτοφανές, χωρίς κομματικές και συνδικαλιστικές σημαίες. Λαός ακηδεμόνευτος. Χιλιάδες. Πολλές χιλιάδες. Κάθε μέρα και κάθε βράδι.

Το καθεστώς, βλέποντας πως δεν μπορούσε να αντιπαραθέσει φανερά τις κομματικές του δυνάμεις (π.χ. ΠΑΜΕ ή κομματικές νεολαίες και σωματεία-κομματικά παραρτήματα) αποφάσισε να τους πολεμήσει πλαγίως.

Εστειλε λοιπόν τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και τις ομάδες του (τηλε-χειριζόμενου) αντι-εξουσιαστικού χώρου, να υποδύονται τον αμεσοδημοκράτη, και να προσπαθούν να ελέγχουν την κατάσταση. Για να μην ξεφύγουν τα πράγματα και να μην απειληθεί. Κι έτσι η Ελληνική σημαία έγινε παράνομη στις πλατείες. Καθώς και κάθε αναφορά σε πατρίδα κλπ.

Η εκ των έσω υπόσκαψη και προδοσία είναι αλάνθαστη μέθοδος. Ετσι το ολιγαρχικό καθεστώς, που τρέμει την λαϊκή κυριαρχία, βγήκε νικητής. Οι «Πλαταιείς» διαλύθηκαν, με έφοδο των ΜΑΤ, τρεις μήνες αργότερα, χωρίς σοβαρές επιπλοκές.

Εκτοτε δεν έγινε καμμία, μα καμμία, αναφορά στα ΜΜΕ για το φαινόμενο εκείνο. Τέτοιος είναι ο φόβος της ολιγαρχίας για τον αυτονομημένο λαό. Το άφησε στην λησμονιά και στην λήθη. Σαν να μην έγινε.

Τώρα πρόσφατα το ολιγαρχικό καθεστώς άρχισε μάλλον να φοβάται οτι μπορεί να επαναληφθεί το φαινόμενο.

Κι ενώ τόσα χρόνια όλοι είχαν ξεχάσει τις πλατείες του 2011, τώρα έχουν αρχίσει να εμφανίζονται σχόλια, δεξιά κι αριστερά, και αναφορές σε εκείνες τις συγκεντρώσεις: οτι ήταν στημένο, οτι ήταν καθοδηγούμενο, και άλλα τέτοια κολακευτικά.

Και μερικοί από άγνοια ή πολιτική αφέλεια, και άλλοι ίσως από υπηρεσία, αναμεταδίδουν την συκοφαντία που μηχανεύτηκε το ολιγαρχικό καθεστώς για να ξορκίσει τον μεγαλύτερο κίνδυνο που πέρασε στην ιστορία του.

Διακόσια χρόνια, από την επανάσταση του 1821 και μετά, κυβερνάει την χώρα ερήμην του λαού. Δεν θέλει τον λαό μεσ’ τα ποδάρια του. Γι’ αυτό πολλαπλασιάζει τα παπαγαλάκια του. Τους συκοφάντες του. Τους συκοφάντες της πιο γνήσιας λαϊκής αντίδρασης.

Γιατί πάντα υπάρχει ο φόβος, πως η επόμενη ακηδεμόνευτη πολιτική εμφάνιση του λαού, μπορεί να είναι το τέλος της ολιγαρχικής τους κυριαρχίας.

Θραξ Αναρμόδιος

This entry was posted in Επικαιρότητα, Πολιτική. Bookmark the permalink.

7 Responses to Πάντα υπάρχει ο φόβος, πως η επόμενη ακηδεμόνευτη πολιτική εμφάνιση του λαού, μπορεί να σημάνει την εμφάνιση της αληθινής δημοκρατίας

  1. Ο/Η χαρης λέει:

    Αχου του μωρε ο καημενος ο ελληνικος λάος εκει που ηταν ετοιμος να αποκτησει πραγματικη δημοκρατία και ελευθερια ηρθαν οι κακουληδες οι αναρχικοι και οι συνιστωσες και χαλασαν το σχεδιο.Χαχαχαχα το εχετε τερματισει μερικοι,. ολοι οι αλλοι φταινε για την καταντια της γιολάντας και των ελληνουτσων και ποτε οι ίδιοι.Μακαροι οι νεοφιλελεδες ναζιστες να καταντησουν την γιολαντα χειροτερα και απο την αφρικη το αξιζει αλλωστε αυτη η μάζα και αυτος ο όχλος που η ηλιθιοι ονομαζουν λαός.Οπως το αξιζουν και οι ομοϊδεάτες σε ολη την υφήλιο.Ζητω η ευρωπη,ζητω το ευρω,ζητω η ελευθερη αγορα χαχαχαχαχαχα ευχαριστουμε για το γέλιο που μας χαριζετε

    • Ο/Η anarmodios λέει:

      «…το αξιζει αλλωστε αυτη η μάζα και αυτος ο όχλος που η ηλιθιοι ονομαζουν λαός…»
      «…ευχαριστουμε για το γέλιο που μας χαριζετε»

      !!!

    • Ο/Η Πανος λέει:

      @Χαρης

      Έχω μιλήσει με αρκετούς απο διάφορες χώρες , άλλοι λένε οτι η Ελλάδα ειναι με μεγάλη διαφορά πιο πολιτισμένη απο την δίκη τους χώρα και άλλοι συνήθως απο πιο πλούσιες χώρες της βόρειας Ευρώπης την θεωρούν υπανάπτυκτη.

      Αν υποθέσουμε οτι κάπου υπάρχει δικαιοσύνη , που ειναι αυτή ;

      Θεωρείς δικαιοσύνη το καλά να πάθει ο λαός ; Νομίζεις οτι το πάθημα στο ελληνικό ψευδοκράτος θα ειναι δίκαιο ; Δηλαδη θα την πληρώσουν όσοι εχουν ,ενώ οι φτωχοί και όσοι δεν τα φάγανε με τα κομματόσκυλα θα δικαιωθούν ;
      Εγω λέω οτι τα παράσιτα που έτρωγαν τόσα χρόνια θα φάνε τις περιουσίες μεροκαματιάρηδων.

      Όταν λέμε «λαός» τους βάζουμε όλους μαζί ; κομματόσκυλα , παράσιτα , μαυραγορίτες μαζί με αυτούς που δεν ήθελαν κόμματα και είχαν σιχαθεί αυτή την κατάσταση στην Ελλάδα ακόμα και πριν την οικονομική «κρίση»;

      Και για πες εσύ πως θες να λυθεί το πρόβλημα , τρέχοντας να πληρώσουμε τους φόρους ή με το να είμαστε υπόδειγμα υπηκόου και αλλά τέτοια ;

      Οι νεοφιλελεδες ναζιστες δηλαδή δεν θέλουν το ίδιο με τους φασιστες antifa και άλλους χαρτζιλικωμένους διαφόρων ΜΚΟ;

      Πάντα υπάρχει ο φόβος, πως η επόμενη ακηδεμόνευτη πολιτική εμφάνιση του λαού, μπορεί να σημάνει την εμφάνιση της αληθινής δημοκρατίας

      Εγω λέω οτι πρέπει να διαλέξουμε τι θέλει ο καθένας και να ξεχωρίσουμε

      • Ο/Η χαρης λέει:
        • Ο/Η Πανος λέει:

          Τι να καταλάβω δηλαδή , οτι τα κομματόσκυλα της δεξιάς φωνάζουν να φύγουν οι αριστεροί ; ή νομίζεις οτι με ενδιαφέρει αν μείνουμε ή όχι στο Ευρώ;
          Το οτι λέει «ιδιωτικός τομέας» νομίζεις οτι πιάνει κι άλλους όπως ιδιωτικούς υπαλλήλους κ.α. ή το «αστική δημοκρατία» σε μπέρδεψε;

          Την γνώμη μου λέω και μπορεί να ειναι διαφορετική απο του Αναρμόδιου. Θεωρώ πως υπάρχουν αυτοί που μπορεί να διαφωνώ σε κάποια πράγματα μαζί τους ,αλλά θέλουν να Άμεση Δημοκρατία. Υπάρχουν και άτομα που δεν θέλουν και θεωρούν οτι αυτό που έχουμε ειναι Δημοκρατία. Εγω λέω οτι έχουμε δυο στρατόπεδα και ο καθένας πρεπει να διαλέξει σε ποιο θα ειναι.
          Υπάρχουν βέβαια και οι δήθεν που πιστεύω πως ειναι οι χειρότεροι (μιλήσαμε γι αυτούς πιο πάνω)

          Ο λαός δηλαδή πρεπει να διαιρεθεί και ίσως να συγκρουστεί με κάποιο τροπο.

          Θεωρώ το βρισίδι που έριξες πιο πάνω μη δίκαιο, γιατι προσβάλεις το σύνολο χωρίς να ξέρεις την γνώμη τους. Τι πραγματική γνώμη τους ,που προσπαθούν να την παραποιήσουν ακόμα και με στημένα δημοψηφισματα.

        • Ο/Η anarmodios λέει:

          @Πάνος

          Πάνο δεν νομίζω πως θα προκύψει τίποτε καλό αναφέροντας την λέξη λαό σε κάποιον ο οποίος λίγο νωρίτερα δήλωσε:

          «…Μακαροι οι νεοφιλελεδες ναζιστες να καταντησουν την γιολαντα χειροτερα και απο την αφρικη το αξιζει αλλωστε αυτη η μάζα και αυτος ο όχλος που η ηλιθιοι ονομαζουν λαός…»

          Χολή στάζει ο άνθρωπος. Για την Ελλάδα, για τον λαό. Και ποιος ξέρει για τι άλλο…

          Υπάρχουν μερικοί πολιτικοί χώροι που λειτουργούν σαν μαγνήτες για τους φανατικούς. Τους παροξύνουν κιόλας. Τους ερεθίζουν. Οι άλλοι, κάποιοι π.χ. σαν κι εμάς, μ’ αυτά που σκεφτόμαστε «χαρίζουμε γέλιο» στον χώρο στον οποίο ανήκει, όπως μας δήλωσε. Ο οποίος χώρος προφανώς θα είναι πλήρης από πολιτικές ευφυίες. Υπερπλήρης. Δεν χρειάζονται ανθρώπους που να σκέφτονται διαφορετικά από οτι εκείνοι.

          Εδώ ήρθε για να βγάλει τον φανατισμό του. Οχι να προσθέσει σε κάποιον κοινό προβληματισμό. Τι να προσθέσει. Αφού είναι σίγουρο πως τα ξέρει όλα, και μάλιστα στα σίγουρα.

          Ενας τέτοιος φανατικός, όπου εμφανιστεί, τους κάνει όλους χειρότερους. Πρώτον εμένα. Και το σημαντικώτερο: Ακυρώνει την όποια προσπάθεια επικοινωνίας. Βάζεις έναν τέτοιον σε μια ομάδα ανθρώπων, και δεν θα καταφέρει να συμφωνήσει ποτέ και για τίποτε. Οι «χειριστές» τους, την έχουν σπουδάσει την επιστήμη τους.

          Δεν έχει τίποτε καλό να προσφέρει ο λόγος ενός φανατικού. Απλώς αποφεύγεις να ανοίξεις κουβέντα μαζί του.

          Θραξ Αναρμόδιος

  2. Ο/Η Πανος λέει:

    Εγω θα προτιμούσα να μου απαντήσει. Τελικά ειναι με μας ή με τους άλλους; ,γιατι έτσι οπως το έθεσα δεν υπάρχει κάτι ενδιάμεσο.

    Υπάρχει ενα πιθανό κόμμα που είχα στο νου μου όταν έλεγε ειρωνικά «ζήτω η ευρωπη», αλλά αυτό σημαίνει οτι ειναι ολιγαρχικός και όχι Δημοκράτης. (το οτι ειναι κομματόσκυλο εννοώ).

    Έχω μιλήσει με αρκετούς φανατικούς που στο τέλος καταλήγουν οτι » Ναι! εμείς θα αποφασίσουμε γιατι εμείς ξέρουμε! και γιατι ο λαός ειναι χαζός» Και ας τον μετά να νομίζει οτι κέρδισε.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.