Αν συνεχιστεί το «πρόγραμμα διάσωσης», όπως θέλουν ΕΕ, ΕΚΤ και οι προηγούμενοί μας κυβερνήτες-σωτήρες, το αποτέλεσμα θα είναι η πλήρης καταστροφή της Ελλάδας.


Η Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), και φυσικά η γερμανική κυβέρνηση, ζητούν να συνεχιστεί το «πρόγραμμα». Το «πρόγραμμα διάσωσης».

 • Το «πρόγραμμα» είναι αυτό που έφερε την ύφεση στο 25% και την ανεργία στο 1,5 εκατομμύριο.
 • Το «πρόγραμμα» είναι αυτό που διέλυσε το κράτος πρόνοιας στην Ελλάδα. Με αποτέλεσμα να έχουμε ασθενείς χωρίς περίθαλψη και φάρμακα.
 • Το «πρόγραμμα» στράγγιξε όση ρευστότητα είχε μείνει στην αγορά. Με τους πιο απίστευτους φόρους.
 • Το «πρόγραμμα» άδειασε το πορτοφόλι των νοικοκυριών.

Η ΕΕ και η ΕΚΤ, και φυσικά οι Γερμανοί, ζητούν να συνεχιστεί το «πρόγραμμα». Ολοι αυτοί θα ζητούσαν να συνεχιστεί το «πρόγραμμα», ακόμα κι αν δεν ήταν κυβέρνηση ο Συριζα. Ακόμα κι αν ήταν κυβέρνηση ο Α. Σαμαράς. Η Χρυσή Αυγή. Το ΚΚΕ. Το ΠαΣοΚ.

Δηλαδή όποια κυβέρνηση και αν ήταν στην θέση της τωρινής θα αντιμετώπιζε το ίδιο αδιέξοδο: να συνεχίσει την μέχρι τώρα πολιτική η οποία κατέστρεψε την χώρα και έφερε τον λαό σε απελπισία ή να κάνει στάση πληρωμών. Στο ίδιο αδιέξοδο θα ήμασταν ακόμα κι αν ΔΕΝ είχαν γίνει εκλογές και η ΝΔ συνέχιζε την «εφαρμογή του προγράμματος».

Δηλαδή ΕΕ και η ΕΚΤ «με καμμία κυβέρνηση» δεν θα δέχονταν να αλλάξει το «πρόγραμμα».

Ενα «πρόγραμμα» του οποίου ο σχεδιασμός φυσικά και ΔΕΝ έγινε σε συνεργασία με την Ελλάδα. Ενα «πρόγραμμα» που ΔΕΝ δείχνει την παραμικρή «κατανόηση» της ελληνικής ιδιαιτερότητας και το μόνο που το ενδιαφέρει είναι η τήρηση της τευτονικής δημοσιονομικής αυστηρότητας.

Οι προηγούμενοι κυβερνήτες πανηγυρίζουν διότι «η Μέρκελ στρίμωξε τον Τσίπρα». Και μάλλον κρυφά, ίσως και φανερά, παρακαλάνε να αποτύχει η τωρινή κυβέρνηση προς δόξαν της συνέχισης του «προγράμματος».

Ομως οι προηγούμενοι κυβερνήτες είναι εκείνοι που ενώ μας υποσχέθηκαν πως θα είναι οι «σωτήρες» μας, υπέγραψαν το «πρόγραμμα», δηλαδή τις δανειακές συμβάσεις και τα Μνημόνια, το οποίο «πρόγραμμα» αποδείχθηκε μια αυτοκτονική αποτυχία. Χωρίς να φέρουν κάποια σοβαρή αντίρρηση.

Οι προηγούμενοι κυβερνήτες μας, οι «σωτήρες», μας υποσχέθηκαν «μεταρρυθμίσεις», οι οποίες μάλιστα προβλεπόταν και από το «πρόγραμμα», τις οποίες όμως ουδέποτε πραγματοποίησαν.

Οι προηγούμενοι κυβερνήτες μας, πανηγύρισαν για την δημιουργία πλεονάσματος, το οποίο στην κυριολεξία ξέσκισε την χώρα και τους Ελληνες. Και είναι και αμφίβολο αν ποτέ υπήρξε πλεόνασμα.

Για τους Γερμανούς οτι και να πει κανείς είναι λίγο. Τρεις φορές, αν δεν κάνω λάθος, το δημόσιό τους πτώχευσε και τα βάρη της πτώχευσης, με την διαγραφή του χρέους τους, μεταφέρθηκαν στις πλάτες άλλων λαών. Δύο φορές έστρωσαν όλη την Ευρώπη με πτώματα. Εμάς, την Ελλάδα, μας θέλουν εκτός Ευρώ, εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης και από οτι λένε τελευταία και εκτός ΝΑΤΟ. Ελέγχουν τους θεσμούς και τις δομές της ΕΕ, αλλά και τις χώρες μέλη, με τρόπο απαράδεκτο. Διαφθείρουν κυβερνήσεις και εγχώριους οικονομικούς παράγοντες. Οι δικές τους επιχειρήσεις που δρουν στην χώρα μας, ουσιαστικά προβαίνουν σε μια αδιάκοπη λεηλασία. Εχουν καταστήσει όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Και το χειρότερο: δεν εννοούν να καταλάβουν πως η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν κάνει οτι της κατέβηκε. Δεν εκβιάζει ούτε πουλάει τσαμπουκά. Η κυβέρνηση εκφράζει την συλλογική θέληση των Ελλήνων.

Η νέα κυβέρνηση έχει πρόσφατη εντολή από τον ελληνικό λαό να κάνει οτι κάνει. Εμάς τους Ελληνες και την συλλογική μας θέληση εκφράζει η κυβέρνηση. Και όποιος αγνοεί την συλλογική μας θέληση ως Ελλήνων, ουσιαστικά θέλει να μας θέσει υπό κατοχή. ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ.

Το «πρόγραμμα», το «πρόγραμμα διάσωσης» (ο θεός να το κάνει) απέτυχε. Πλήρως και παταγωδώς. Για το ζήτημα της αποτυχίας του «προγράμματος» υπάρχουν κατά καιρούς ομολογίες και από τους ίδιους τους πιστωτές-διασώστες μας.

Είμαστε σε αδιέξοδο. Και είμαστε σε αδιέξοδο διότι ΕΕ, ΕΚΤ και η γερμανική κυβέρνηση, επιμένουν παρόλα αυτά, να συνεχιστεί το «πρόγραμμα». Δηλαδή να συνεχίσουμε να είμαστε υπό κατοχή. Γερμανική κατοχή κυρίως.

Θραξ Αναρμόδιος

Advertisement
This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.

7 Responses to Αν συνεχιστεί το «πρόγραμμα διάσωσης», όπως θέλουν ΕΕ, ΕΚΤ και οι προηγούμενοί μας κυβερνήτες-σωτήρες, το αποτέλεσμα θα είναι η πλήρης καταστροφή της Ελλάδας.

 1. Ο/Η Φερώνυμος λέει:

  επειδή πιστεύω ότι οι ημέρες που έρχονται θα είναι πολύ ενδιαφέρουσες,
  και για την αντιμετώπισή τους χρειάζεται μιά καλή εικόνα κάποιων
  πρωταγωνιστών, σας προωθώ για προβληματισμό δύο κείμενα που αναφέρονται
  σε κάποιες όψεις του κρατικού μορφώματος που ονομάζεται «Γερμανία».
  1. Βενετίας Κάντζια:
  «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ» ΚΡΑΤΟΣ Ή ΕΤΑΙΡΕΙΑ ;
  https://bloggingvsmanipulation.files.wordpress.com/2012/03/germaniko.pdf

  Σύμφωνα με το παραπάνω κείμενο, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας
  δέν είναι κυρίαρχο κράτος γιατί δέν διαθέτει Σύνταγμα δικό της αλλά
  «θεμελιώδη Νόμο» που επεβλήθηκε απο τις νικήτριες δυνάμεις του Β! Παγκοσμίου
  πολέμου. Αυτή η νομική παρέκλιση, οδήγησε στη δημιουργία ενός μορφώματος
  με τη δομή εταιρείας που ουσιαστικοί ιδιοκτήτες της παραμένουν οι νικήτριες
  δυνάμεις του Β! Παγκοσμίου πολέμου.
  2. «Ο Απόρρητος «Φάκελος Καγκελάριος»»
  https://averoph.wordpress.com/2012/12/17/%ce%bf-%ce%b1%cf%80%cf%8c%cf%81%cf%81%ce%b7%cf%84%ce%bf%cf%82-%cf%86%ce%ac%ce%ba%ce%b5%ce%bb%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b3%ce%ba%ce%b5%ce%bb%ce%ac%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%82/

  Σύμφωνα με αυτό το άρθρο οτι υπάρχει μυστική Κρατική Συνθήκη με
  ημερομηνία 21 Μαϊου 1949 με την οποία οι Σύμμαχοι μετά τον πόλεμο
  εξασφάλισαν την εξουσία λήψεως αποφάσεων επί του γερμανικού κράτους και
  των μέσων επικοινωνίας ΜΜΕ του. Μέχρι το έτος 2099! Λέγεται, ότι το
  έγγραφο αυτό θα πρέπει να το υπογράφει ο κάθε καγκελάριος της Γερμανίας
  πρίν απο την «ορκωμοσία» του.

  Τα δύο παραπάνω άρθρα βρίσκονται σε συμφωνία και διατείνονται ότι η σημερινή
  Γερμανία ζεί ένα ανώμαλο πολιτειακό καθεστώς (καθεστώς περιορισμένης
  εθνικής κυριαρχίας) το οποίο αποτελεί κακό προηγούμενο για την Ευρωπαϊκή
  κοινότητα.
  Δείτε τα και κρίνετέ τα, και ακόμα περισσότερο, ρωτήστε τους ειδήμονες
  για τη γνώμη τους. Απο τις απαντήσεις τους θα διαπιστώσουμε το βάσιμο ή
  όχι των ισχυρισμών των παραπάνω κειμένων.

 2. Ο/Η Nop λέει:

  Πολύ σωστός!

 3. Ο/Η Πάνος λέει:

  κ. Τσίπρα, γιατί το 2014 το ελληνικό δημόσιο δανείστηκε 156,2 δις ευρώ;

  https://gvamvoukas.wordpress.com/2015/01/30/%ce%ba-%cf%84%cf%83%ce%af%cf%80%cf%81%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%cf%84%ce%bf-2014-%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%cf%8c%cf%83%ce%b9%ce%bf/

  και εκτός των άλλων το πρόγραμμα ανέβασε και το δημόσιο χρέος

 4. Ο/Η Πάνος λέει:

  Κατά την διάρκεια εκπαίδευσης για πτώση με αλεξίπτωτο λέει ο εκπαιδευτής:
  – Θα μετρήσεις μέχρι το δέκα και μετά θα τραβήξεις αυτό το σκοινί. Αν δεν ανοίξει το αλεξίπτωτο θα τραβήξεις αυτό το σκοινί. Μόλις προσγειωθείς θα είναι κάποιος με ένα τζιπ να σε πάρει.
  Φτάνει λοιπόν η ώρα να πέσει ο τύπος από το αεροπλάνο…
  Τραβάει το πρώτο σκοινί….τίποτα!!!
  Τραβάει και το δεύτερο……τίποτα!!!!
  Φτάνοντας απελπιστικά κοντά στο έδαφος μονολογεί και λέει:
  – Φτου σου, ρε γαμώτο… Δεν βλέπω και τον τύπο με το τζιπ!!!

  Ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις οτι αντιπρόσωποι θα μπορούσαν να λειτουργούν δημοκρατικα. Ακομα και η λαϊκή βούληση μπορει να ειναι διαφορετική εντός Δημοκρατίας με εντος αντιπροσωπευτικής ολιγαρχίας.

  Η συλλογική θέληση των Ελλήνων κατα την γνώμη μου ειναι πρώτα το αίτημα για δικαιοσύνη. Και παλι δεν μπορεί να υπάρξει δικαιοσύνη χωρις Δημοκρατία.

  Μερική κατοχή με αυτή την κυβέρνηση, ολική κατοχή με την παλαιά. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον οτι θα μας δώσουν τίποτα «ψίχουλα» «δημοκρατίας» οπως έλεγε ο Κατρούγκαλος.

 5. Ο/Η kostasl λέει:

  Αναρμόδιε, η Γερμανία δεν είναι ανεξάρτητο κράτος…και αυτό φανερώνει η Ιστορία…η πολύ βασική και προφανής (λεμε τώρα) …Απλά δες τα γεγονότα από το ΒΠΠ μέχρι και σήμερα και βγάλε συμπέρασμα…Πολύ βασική γνώση που διαφεύγει ! Από τους περισσότερους και προς μεγάλη μου έκπληξη !

  Από πότε η Γερμανία είναι ανεξάρτητη ?

  Και μη μου πεις από το 1990 και την επανένωση της … Αυτό απλά ήταν η Δυτική που απορρόφησε την Ανατολική…Η Δυτική είχε πλέον αφομοιωθεί πλήρως από την Αυτοκρατορία βλέπεις, κι είχε φτάσει ο καιρός να γίνει έτσι!
  Η Αυτοκρατορία, αφού χώνεψε τη λεία του ΒΠΠ, ξεχύθηκε με την κατάρρευση της ΕΣΣΔ να αρπάξει και τα υπόλοιπα κομμάτια ένα προς ένα…

  Καλή η προπαγάνδα που μας σερβίρεται …πασπαλισμένη με ψευδοπατριωτισμό και άλλα αντιγερμανικά…αλλά δε μπορούν να πείσουν όποιον έχει μπροστά του όλη την εικόνα…

  Κι αναρωτήσου…

  Τι συνδέει ΗΠΑ και Ευρώπη ? Συγκοινωνούντα δοχεία .η όχι ?
  Τι είναι το ΝΑΤΟ ?
  Γιατί η φοβερή και τρομερή Γερμανία έχει μέχρι και σήμερα αμερικανικό στρατό και βάσεις ?
  Γιατί η ίδια είναι οικονομικός γίγαντας και στρατιωτικός νάνος ?
  Οι «ηγέτες» της δεν είναι απλά οι Γερμανοί Σαμαροβενιζέλοι αχυράνθρωποι ?
  Τι ρόλο παίζει η Γερμανία στην ΕΕ, Ευρωζώνη, ΕΚΤ, και το ΔΝΤ ? Μήπως ότι είναι η Ελλάδα είναι και η Γερμανία ?
  Γιατί τα γερμανάκια μαθαίνουν μια προπαγανδιστική και διαστρεβλωμένη γερμανική Ιστορία ?
  Γιατί όποιος αμφισβητεί ακόμη και ομολογημένα ψέυδη των νικητών κινδυνεύει με φυλάκιση ?
  Υπάρχουν τελικά, ακόμη, αυτοί οι θρυλικοί Διεθνείς Τραπεζίτες όπως οι Ρότσιλντ και οι Ροκφέλερ ?
  Αυτοί ήλεγχαν και νέμονταν μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πλούτου και πολλές κυβερνήσεις από τους Ναπολεόντειους πολέμους ακόμη…Υπάρχει βιβλιογραφία ήδη από το 19ο αιώνα που δείχνει τους Ρότσιλντ, για παράδειγμα, ως άτυπους πλανητάρχες ! Η δύναμη τους μεγάλωσε σταδιακά και έφτασε σε δυσθεώρητα ύψη μετά τον ΑΠΠ…Πήραν και τη Federal Reserve Bank υπό τον έλεγχο τους και χαίρεται!
  Τι απέγιναν αυτοί ? Παραιτήθηκαν από τα κέρδη τους και την εξουσία τους πανω στους λαούς και τις κυβερνήσεις ? Ξαφνικά μια μέρα είδαν το Χριστό σε όραμα και μετανόησαν ? LOL

  Συχνά πυκνά έχουμε φρέσκα νέα τους, νομίζω…

  Είναι θεωρία συνωμοσίας ή μήπως «κανείς» δε μας τους «δείχνει» σαν πλανητάρχες και είναι συνωμοσία σιωπής και συγκάλυψης ?

  Αναρωτιόμαστε που πήγαν οι ηγέτες, λέει, των χωρών της ΕΕ…Οι παλιοί καλοί και ρωμαλέοι ηγέτες…Μα οι στάβλοι των Τραπεζιτών τέτοιους «ηγέτες» φασόν εκτρέφουν ! Μπαρόζους, Ολάντ, Μέρκελ, Ρομπάι, Σαμαράδες…

  Και χίλιες άλλες απορίες κι αντιφάσεις μπορεί να σκεφτεί ο λογικός νους !

  Και καθόμαστε και λέμε…η Γερμανία αυτό…η Ελλάδα το άλλο…

  Και γεμίζουν την Ευρώπη μίσος και πάλι…

  Ξέρεις η προπαγάνδα λειτουργεί κι αντίστροφα…Τι θα πουν στους Γερμανούς και λοιπούς Ευρωπαίους άμα τυχόν κάτσουν στο παγωτό…κοινώς φαλιρίσουν ?

  Κανείς δε δείχνει τους Τραπεζίτες…Μόνο κακοί Γερμανοί και κακοί Έλληνες υπάρχουν…

  Γιατί ? Γιατί κυριαρχεί η γνώμη κι όχι η γνώση !
  Και μάλιστα η κοινή γνώμη ! Κοινή όπως πόρνη !
  Γιατί έτσι βολευει τους εξουσιαστές !

  “Γνώσεσθε τήν ἀλήθειαν, καί ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς”

  Εύχομαι !

 6. Ο/Η Άργος λέει:

  Εξ αιτίας του 2ου σημείου που ο πάντα έγκυρος Φερώνυμος αποκάλυψε, παρουσίασε κι υπόδειξε, είναι αδήρητη ανάγκη να εγκολπισθούμε για χάρη της αντίληψης, κι όχι για χάρη της αποδοχής, ασφαλώς αγαπητοί, το μοντέλο «διακυβέρνησης» των Ευρωπαϊκών πραγμάτων ____σήμερα____. Βρίσκοντας την επίσήμανση του φίλου μας καταλυτική, συγχωρείστε μου την παρέμβαση που μόνο σκοπό έχει την υπογράμμιση της πολιτικής που ταλανίζει την χώρα μας. Ή όπως ο Άργος καταλαβαίνει, το Γένος μας. Το Γένος μας, παρακαλώ σας.

  Ευχαριστώ για την γενναίοδωρη φιλοξενία.

  Άργος – oofia @yahoo.com

 7. Ο/Η ο Γιωργος λέει:

  «Η νέα κυβέρνηση έχει πρόσφατη εντολή από τον ελληνικό λαό να κάνει οτι κάνει.»
  Αυτή είναι η ερμηνεία του ΟΧΙ;

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.