Η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί νόμιμα να ανατρέψει την κυβέρνηση με ένα φύσημα, αλλά δεν το κάνει.


Η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί νόμιμα να ανατρέψει την κυβέρνηση με ένα φύσημα, αλλά δεν το κάνει.

Για να το κάνει πρέπει να πάρει μαζί της τον λαό. Και για να πάρει μαζί της τον λαό η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να ακολουθήσει την θέληση του λαού. Και η θέληση του λαού είναι

  • εξω από το Μνημόνιο
  • αποκατάσταση των αδικιών από τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα
  • φορολογείστε επιτέλους και την ολιγαρχία του πλούτου και όχι μόνο το λαό
  • φέρτε πίσω τα κλεμμένα, ΟΛΟΙ οι κλέφτες στη φυλακή και όχι μόνο οι κλέφτες «των άλλων»
  • δώστε στη δημοσιότητα τον λογαριασμό των δανείων που πήρατε στα κρυφά και που μας βάλατε να πληρώνουμε

Ετσι η αξιωματική αντιπολίτευση παρακολουθεί την κυβέρνηση να παίρνει μέτρα, με τα περισσότερα από τα οποία συμφωνεί και η ίδια βαφτίζοντάς τα «διαρθρωτικά», τα οποία ξεζουμίζουν ΜΟΝΟ τον λαό και αφήνουν στο απυρόβλητο την ολιγαρχία που πλούτισε με χίλιους δυο άνομους τρόπους τις τελευταίες τρεις δεκαετίες και που ποτέ δεν φορολογήθηκε. Και τα οποία μέτρα, τα περισσότερα, πάλι την ίδια ολιγαρχία εξυπηρετούν οικονομικά. Τοσο διαρθρωτικά είναι.

Τα μέτρα αυτά της κυβέρνησης φέρνουν οργή. Και η οργή μπορεί να οδηγήσει σε εξέγερση που θα παρασύρει πολλά στο διάβα της.

Ετσι η αξιωματική αντιπολίτευση προειδοποίησε σήμερα στην βουλή, δια του αρχηγού της, την κυβέρνηση πως «με την πολιτική της πυροδοτεί λαϊκές εκρήξεις», πως «έχει χάσει την μπάλλα» (η κυβέρνηση) και πως εκείνη ως αξιωματική αντιπολίτευση «δημιουργεί την αίσθηση προοπτικής και υπευθυνότητας που αύριο μπορεί να πείσει το λαό και να μαζέψει τα ερείπια που εσείς δημιουργείτε». Μετά την «καμμένη γη» θα δούμε και την παραλλαγή: «ερείπια». Βαστάτε πατριώτες!

Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν συμπαραστάθηκε όμως σε καμμία από τις κοινωνικές ομάδες που δέχτηκαν επίθεση από την καταστροφική και δικτατορική αυτή κυβέρνηση. Ούτε καν στην απαγόρευση των «συναθροίσεων» των αγροτών. Εκτός κι αν εννοούμε σαν συμπαράσταση δυο-τρεις κουβέντες στην βουλή. Την βουλή. Που πάνω από την μισή έχει υπερηφανευθεί ο κ. Χριστοφοράκος πως την έχει λαδώσει. Και που ο δημοσιογράφος εκείνος μας έδειξε την απίστευτη χλιδή της.

Τέτοια συμπαράσταση στον λαό.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως και τα άλλα κόμματα, τρέφει ελπίδες ότι «δεν θα αλλάξει τίποτε». Οτι το πολίτευμα θα μείνει ως έχει. Επ’ άπειρον. Οτι ο κουτο-λαός θα πηγαίνει να ψηφίζει μια φορα στα τέσσερα χρόνια τον διαχειριστή της αθλιότητάς του, τον εισπράκτορα των τοκογλύφων, και τον αρχηγό των «λιγώτερο» διεφθαρμένων. Ετσι νομίζει. Πως δεν άλλαξε τίποτε σε αυτή τη χώρα. Νομίζει πως αυτή η χώρα είναι η ίδια όπως και πριν 10 μήνες. Πως αρκεί μια θολούρα περί αναθεώρησης τους Συντάγματος και την βγάλαμε καθαρή όλοι. Πως αρκούν 5 έντιμοι σε ένα κόμμα και 2 σε ένα άλλο για να αθωωθεί ο βούρκος τριών δεκαετιών. Χωρίς δίκη. Χωρίς τιμωρία. Χωρίς συγγνώμη.

Και κυρίως χωρίς να περάσει ούτε μια τρίχα εξουσίας στον λαό.

Κι έτσι, η αξιωματική αντιπολίτευση, ερεθισμένη από την ιδέα ότι αύριο θα είναι κυβέρνηση (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!), που είναι και ο μόνος της στόχος, ο αποκλειστικός, η μεγάλη της λαχτάρα, το όνειρο και η φιλοδοξία που της τσιγαρίζει τα σωθικά, που την κρατά ξάγρυπνη τα βράδια μέσα στην κρυφή χαρά και προσμονή των κυβερνητικών μεγαλείων που την περιμένουν, βγάζει λόγους στην βουλή «για τα μάτια του κόσμου». Για τα μάτια του κόσμου.

Και για ναχει να λέει αύριο στο λαό: «εμεις σας τα είπαμε, σας προειδοποιήσαμε, και για τα ερείπια σας είπαμε και για την αδικία, να και οι λόγοι μας στο κοινοβούλιο, αμαρτία δεν έχουμε, με τη δική σας πλευρά ήμασταν πάντα».

Η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί νόμιμα να ανατρέψει την κυβέρνηση με ένα φύσημα και μόνο. Υποσχόμενη στον λαό πως θα εκπληρώσει αυτά που ο λαός ζητάει. Και καλώντας τον λαό να γεμίσει μια πλατεία στην πρωτεύουσα και να μείνει εκεί μέχρι να φύγει αυτή η κυβέρνηση της καταστροφής.

Αλλά δεν το κάνει. Διότι και η αξιωματική αντιπολίτευση τα ίδια συμφέροντα με αυτή την καταστροφική κυβέρνηση του ΠαΣοΚ υποστηρίζει.

Η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει να μας πείσει πως κάνει αγώνα και περιμένει ο λαός να καταλάβει τις θέσεις της (τέτοιο ντογάνι ο λαός) και να πάει με τα νερά της. Ο λαός να πάει με τα νερά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αντί να πάει εκείνη με τα δικά του.

Θραξ Αναρμόδιος

ΥΓ. Δεν έχουμε πολυκομματική «δημοκρατία». Μονοκομματική κοινοβουλευτική ολιγαρχία έχουμε, με πέντε συντεταγμένες διμοιρίες βουλευτών που καμώνονται τα ξεχωριστά κόμματα, ενώ ανήκουν όλοι σε ένα κόμμα: της ολιγαρχίας. Ο κοινοβουλευτισμός είναι πάντα μονοκομματικός σε τελική ανάλυση.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.

15 Responses to Η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί νόμιμα να ανατρέψει την κυβέρνηση με ένα φύσημα, αλλά δεν το κάνει.

  1. Παράθεμα: Η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί νόμιμα να ανατρέψει την κυβέρνηση με ένα φύσημα, αλλά δεν το κάνει. « Τόνοι και Πνεύματα ….

  2. Παράθεμα: Η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί νόμιμα να ανατρέψει την κυβέρνηση με ένα φύσημα, αλλά δεν το κάνει. | Guardians of the Republic

  3. Ο/Η Graekus λέει:

    άσχετο αλλά άκουσα απόψε στη ΝΕΤ …
    Επιπλέον €30 δισ. κρατικές ενισχύσεις στις τράπεζες.
    Αισίως φθάσαμε στα €108 δισ. από το Δεκ. 2008.
    Φυσικά το ΠΑΣΟΚ είναι ο πρωταθλητής των κρατικών
    ενισχύσεων με €98 δισ. σε 16 μήνες.
    Με τις υγείες μας!

    • Ο/Η skeptiki λέει:

      Θα πουλήσουμε ότι κερδοφόρο για 50 δισ και θα δώσουμε τα 30 στις τράπεζες? Και χωρις τιποτα κερδοφόρο πως θα πληρώσουμε χρέη? Η γαία πυρί μειχθήτω μετά την αρπαχτή?

  4. Ο/Η Θεωρείο λέει:

    Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να εξυγιάνει τη βουλή ο Σαμαράς και αυτό για πολύ πρακτικούς λόγους. Τα κόμματα χρωστάνε τα μαλλιοκέφαλά τους με εγγύηση τις «μελλοντικές» ενισχύσεις από το γενναιόδωρο κράτος, δηλαδή τον αφελή πολίτη που τον κρατάνε «τυφλό». Ορίστε τι χρωστάνε:
    http://goo.gl/tKRix
    Αν δεν βγούνε με ψηλά ποσοστά, ποιος θα ξεπληρώσει τις τράπεζες;
    Οι μέτοχοι των τραπεζών έχουν συμφέρον να συνεχιστεί η σημερινή κοινοβουλευτική «δικτατορία».
    Είναι πολλά τα λεφτά, Θράκα!

  5. Ο/Η ο νοών...νοείτω λέει:

    Συμφωνώ και επαυξάνω.
    Πίσω από το καλοσχεδιασμένο πρόσωπο του πατριωτικού λόγου, του προτέρου, και καλά, εντίμου πολιτικού βίου, η ΝΔ βρήκε επιτέλους αυτόν που θα την οδηγήσει ξανά μανά στην εξουσία.
    Όλη η διαδρομή του κ. Σαμαρά εδώ και 15 μήνες δείχνει μία καλοσχεδιασμένη πορεία προς την απόκτηση από τον ίδιο και την ομάδα του, του κόματος «εξουσίας».
    Καθάρισε επιλεκτικά, κάποια λέπια που ήταν έτσι και αλλιώς καψαλισμένα, άλλαξε πολιτικό λόγο, λες και δεν ήταν υποχρέωσή του ή λες και οι πολίτες θα ανεχόντουσαν κάτι διαφορετικό, πήρε κάποιες θέσεις, στο μιλητό, που έτσι και αλλιώς θα τις έπαιρνε για να μην το πάρει η μπάλα, έκανε και μία πλαστική ομορφιάς στο πρόσωπο της ΝΔ, άλλαξε και έδρα η Α.Ε. εξουσίας, για να μην συσχετίζεται με το παρελθόν.
    Έχει φροντίσει και για την στήριξη από μία νέα εφημερίδα και από μερικά γνωστά ιστολόγια και δημοφιλείς ιστοσελίδες, δεν είναι χαζός είπαμε, και θα περιμένει και τους υπόλοιπους εκδότες μόλις διαπιστώσουν ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει και πολλά ψωμιά.
    Βέβαια ακόμα ο κ. Σαμαράς δεν είναι η ΝΔ.
    Κόψτε ονόματα και φατρίες εκεί μέσα και βγάλτε συμπέρασμα.
    Λυκοφιλίες έχει δημιουργήσει, δηλαδή δεν είναι τόσο καθαρός όσο έχουν λυσσάξει κάποιοι περιώνυμοι να πείσουν τους οπαδούς που έχουν συσσωρευθεί, αλλά ακόμα δεν φθάνουν.

    Στην ουσία δεν έχει προσφέρει απολύτως τίποτα στην χώρα μέχρι σήμερα και αναλώνεται σε κορώνες αντιπολιτευτικές.
    Και η χώρα βυθίζεται κάθε ημέρα και περισσότερο.
    Τόσες αυθόρμητες ομάδες πολιτών έχουν δημιουργηθεί, έχουν φωναξει, έχουν δραστηριοπηθεί, έχουν πρσφέρει σε όλους μας απείρως περισσότερα σε πολύ λιγότερα χρονικό διάστημα από ότι ο ίδιος και το κόμμα του.
    Και δεν κάλεσε ούτε έναν, δεν υποστήριξε ούτε έναν, δεν ανέδειξε ούτε έναν.

    Η μόνη ελπίδα και η μόνη αισιοδοξία που αντλούμε πλέον είναι από αυτές τις αυθόρμητες και μη καπελωμένες κινήσεις πολιτών, που γνωρίζουν ότι η αντιδραση και η αντίσταση σε προδότες, φασίστες και πουλημένους ανθέλληνες δεν γίνεται μέσα από καινούργια γραφεία με νέα γραφικά και ανακάτεμα των πιονιών σε θέσεις που βολεύουν τον αρχηγό.

    Δεν υπάρχει αρχηγός στα Ελεύθερα και αυθόρμητα κινήματα, δεν υπάρχουν τομεάρχες και πολιτευτές.
    Οι αγώνες τους δίνονται στους δρόμους, στις πλατείες και στα Δικαστήρια.

    Δεν υπάρχουν επαγγελματίες δημοσιογράφοι στα Ελεύθερα ιστολόγια, δεν έχουν ανάγκη τις διαφημίσεις για να πορευθούν, παρά αφιερώνουν όσο πολύτιμο χρόνο έχουν για να διαδώσουν όλα όσα χρειάζονται για να βοηθήσουν στην αφύπνιση όλων των πολιτών και όχι συγκεκριμένων οπαδών κάποιων αποτυχημένων κομάτων.

    Ναι φίλε Θράκα, τίποτα δεν πρέπει να περιμένουν οι πολίτες από τα κόματα εξουσίας της ζωής μας, παρά μόνο προδοσία και ανοχή σε αυτήν.
    Μόνοι μας ότι κάνουμε.
    Με στόχο, και σκοπό, μία αληθινή Δημοκρατία, μία αληθινή Δικαιοσύνη και μία αληθινή Πολιτεία.
    Για όλους τους πολίτες, με όλους τους πολίτες.
    Με όπλο την φωνή μας και το πανανθρώπινο δίκαιό μας.
    Με όπλο την ψυχή μας.
    Με όπλο το παρελθόν μας και όραμα το μέλλον που αρμόζει μοναχά σε Ελεύθερους Ανθρώπους.
    Είθε.

  6. Ο/Η Θεωρείο λέει:

    Καλή η ανατροπή από τους πολίτες, όμως εμείς δεν έχουμε αξιόπιστη ηγεσία στις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως οι Αιγύπτιοι. Είναι όλοι πιόνια, πουλημένα κορμιά!
    Ποιος θα εγγυηθεί ομαλή μετάβαση στην πραγματική λαϊκή κυριαρχία; Ο Άρειος Πάγος; Δύσκολα…
    Μας λείπουν κάποιοι ήρωες – πρότυπα.
    Ο Θεοδωράκης δεν με εμπνέει, τα έχει αφήσει όλα στο φλου.
    Πού είναι ο Σπάιντερμαν;

  7. Παράθεμα: Η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί νόμιμα να ανατρέψει την κυβέρνηση με ένα φύσημα, αλλά δεν το κάνει. | αἰέν ἀριστεύειν

  8. Ο/Η Minnie λέει:

    Δεν τρεφω πλεον αυταπατες οσον αφορα την αξιωματικη αντιπολιτευση, θεωρω οτι ειναι συνεργος στο εγκλημα. Την δικη μου ψηφο παρακαλειται να την ξεχασει.

    Θρακα, διαβαζα τωρα μολις αυτο το αρθρο του Βιλιαρδου
    http://www.x-hellenica.gr/PressCenter/Articles/2280.aspx
    Ειναι αρκετα μεγαλο αλλα μου φανηκε ενδιαφερον, ιδιαιτερα το παραδειγμα της Ελβετιας.

  9. Ο/Η ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ λέει:

    Θράκα, τα θερμά μου συγχαρητήρια. Φωνές σαν τη δική σου δημοκρατικές και βαθύτατα ελληνικές βοηθούν πολύ κόσμο να ξυπνήσει από το λήθαργο των τελευταίων δεκαετιών. Πλέον και ο πιο αδαής αντιλαμβάνεται το παιχνίδι του καλού και του κακού μπάτσου που παίζουν ανά τετραετία εναλλάξ τα δύο μεγάλα κόμματα συντηρώντας αυτό το ελεεινό σύστημα με το ΠΑΣΟΚ βασικό παίκτη και τη Ν.Δ σε ρόλο χρυσής εφεδρείας

  10. Παράθεμα: Η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί νόμιμα να ανατρέψει την κυβέρνηση με ένα φύσημα, αλλά δεν το κάνει… | ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ

  11. Παράθεμα: Η στάση της ηγεσίας της ΝΔ και του προέδρου της ήταν από την αρχή ως τώρα μια συνεπής στάση κρυπτο-μνημονιακού υποστυλώματος, που δεν μπορού

  12. Παράθεμα: Η στάση της ηγεσίας της ΝΔ και του προέδρου της ήταν από την αρχή ως τώρα μια συνεπής στάση κρυπτο-μνημονιακού υποστυλώματος, που δεν μπορού

  13. Παράθεμα: Η στάση της ηγεσίας της ΝΔ και του προέδρου της ήταν από την αρχή ως τώρα μια συνεπής στάση κρυπτο-μνημονιακού υποστυλώματος, που δεν μπορού

  14. Παράθεμα: Η στάση της ηγεσίας της ΝΔ και του προέδρου της ήταν από την αρχή ως τώρα μια συνεπής στάση κρυπτο-μνημονιακού υποστυλώματος, που δεν μπορού

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.