Η ΝΔ ασκεί χλιαρή αντιπολίτευση γιατί δεν μπορεί να εναντιωθεί στα συμφέροντα που και η ίδια ως κόμμα εκπροσωπεί και τα οποία αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί καλύτερα το ΠαΣοΚ


Η ηγεσία του ΠαΣοΚ αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί ΚΑΛΥΤΕΡΑ τα συμφέροντα της ίδιας ολιγαρχικής οικονομικής ομάδας που η ηγεσία της ΝΔ εξυπηρέτησε στο πρόσφατο και μακρινό παρελθόν και προφανώς θα εξυπηρετήσει στο μέλλον όταν θα γίνει κυβέρνηση.

Δεν μπορεί η ηγεσία της ΝΔ να πάει τώρα κόντρα, κάνοντας δυναμική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, στα συμφέροντα εκείνα που θα κληθεί να εξυπηρετήσει λίγο μετά ως κυβέρνηση η ίδια.

Διότι αν ήθελε η ηγεσία της ΝΔ να υπερασπιστεί και να συμπαρασταθεί στον λαό και πορείες και συγκεντρώσεις θα έκαμνε, και τους δημόσιους υπαλλήλους (δεν είμαι) θα υπερασπιζόταν, και τους φορτηγατζήδες, και τους φαρμακοποιούς και τους ιδιωτικούς υπαλλήλους με τις ατομικές συμβάσεις, και τους όποιους ξεχνάω.

Και δεν θα λεγε μόνο για “την κυβέρνηση του Μνημονίου” αλλά θα έλεγε και εναντίον του ΔΝΤ και της ΕκΤ κλπ κλπ. Οχι το σαμάρι (κυβέρνηση), τον γάϊδαρο θα έπρεπε να χτυπήσει… Χτυπάει όμως μόνο το σαμάρι δυστυχώς.

Αρα η ηγεσία της ΝΔ δεν θα καλέσει τους έλληνες σε πανελλήνιο συλλαλητήριο που θα διώξει αυτή την καταστροφική κυβέρνηση, γιατί μια τέτοια κίνηση δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα που αντιπροσωπεύει.

Οσο κι αν αυτό έχει επίπτωση στα δικά της εκλογικά ποσοστά ως κόμμα.

Θραξ Αναρμόδιος

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.

20 Responses to Η ΝΔ ασκεί χλιαρή αντιπολίτευση γιατί δεν μπορεί να εναντιωθεί στα συμφέροντα που και η ίδια ως κόμμα εκπροσωπεί και τα οποία αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί καλύτερα το ΠαΣοΚ

 1. Ο/Η ο νοών...νοείτω λέει:

  Μέσες άκρες, της ίδιας άποψης είμαι και εγώ.
  Το ερώτημα που θα σου έθετε κάποιος κακόπιστος, που θα διάβαζε την ανάρτησή σου, θα ήταν: ποια συμφέροντα είναι αυτά;
  Οι οπαδοί του Σαμαρά, θεωρούν ότι επειδή ηταν εκτός πολιτικής σκηνής για μεγάλο χρονικό διάστημα, και επειδή ο λόγος που χρησιμοποιεί είναι «διαφορετικός», του δίνει το καλώς έχειν.
  Όσοι όμως παρακολουθούν, κομματικά ανεπηρέαστοι, την πολιτική Ιστορία της Ελλάδας τα τελευταία 36 χρόνια τουλάχιστον, θα παραμένουν πάντα σκεπτικιστές απέναντι στην όποια διαφαινόμενη ανιδιοτέλεια πολιτικών που εμφανίζονται ώς «καθαροι» και «πατριώτες».
  Θα ήταν λοιπόν χρήσιμο να εντοπίσουμε και να καταδείξουμε, σε ποια συμφέροντα η νέα Ν.Δ. και ο αρχηγός της είναι πιθανότατα δέσμιοι.
  Και δεν ομιλώ για τα ξένα, διότι τα θεωρώ λιγο πολύ δεδομένα.
  Ομιλώ για τα εγχώρια, τράπεζες, εκδοτικά συγκροτήματα, κατασκευαστικές, συνδικαλιστές, κομματικές ισορροπίες κ.ο.κ.
  Και ο μόνος τρόπος για να προσπθήσουμε να τα ανασύρουμε, είναι μόνον μέσα από την σωστή και όχι οπαδική και συναισθηματική ερμηνεία των δηλώσεών του από τότε που ανέλαβε τα ηνία και από τις μέχρι τώρα πράξεις του.
  Δύσκολα πράγματα βέβαια αλλά διαφορετικά θα έχεις πάντα απέναντι αυτούς που θα σου κοπανάνε, ότι δεν χρωστάει σε κανέναν, δεν έχει κυβερνήσει μέχρι τώρα και άλλα τέτοια μελιστάλακτα.
  Ακόμα και για την χλιαρή αντιπολίτευση, οι επιδέξιοι του λόγου, θα σου παρουσιάσουν το μαύρο άσπρο, αναφερόμενοι σε στρατηγικές και άλλα τινά ευτράπελα πολιτικά κολπάκια.

 2. Ο/Η anarmodios λέει:

  @ο νοών…νοείτω: «ποια συμφέροντα είναι αυτά;»

  Ποια συμφέροντα εξυπηρετησε εκείνη η υπουργική απόφαση για τους δρόμους δυο-τρεις μέρες πριν τις τελευταίες εκλογές;

  Ποια συμφέροντα εξυπηρετουνται όταν η κυβέρνηση κάνει επιδρομή (με νόμους) στις συμβάσεις εργασίας, καθιερώνοντας τις ατομικές, και η αξ. αντιπολίτευση δεν αντιδρά καθόλου σχεδόν;

  Ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται όταν κυβέρνηση και αντιπολίτευση , αν και άδικο μεν όπως αναγνωρίζουν, συμφωνούν πως τον λογαριασμό πρέπει να τον πληρώσει ο λαός και τα μεγάλα κέρδη να μείνουν στο απυρόβλητο (κέρδη να δεις!);

  Ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται τώρα που η αξ. αντιπολίτευση δεν έφερε μια πρόταση μομφής (ποια πολιτική περίσταση θα βρεθεί καταλληλότερη για να κάνεις μομφή σε κάποιον;) και δεν έκανε μια συγκέντρωση κατά των μέτρων; Μία;

  Ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται όταν η αξ. αντιπολίτευση αφήνει στο απυρόβλητο της κριτικής της το ΔΝΤ και κοπανάει μόνο αυτή την απίθανη κυβέρνηση;

  Ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται με το ευρω-ομόλογο και τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης;

  Ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται…

  τελειώνει ο κατάλογος;

  Θραξ Αναρμόδιος

  • Ο/Η ο νοών...νοείτω λέει:

   Ο κατάλογος είναι μακρύς, αλλά θα πρέπει να υπενθυμίζεται συνεχώς.
   Όπως π.χ. τη μούγγα για τις τράπεζες και τις τακτικές τους, την εξεταστικές, και ένα σωρό άλλα.
   Με βασικότερο όλων την πρόταση μομφής που αναφέρεις.
   Επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως.

  • Ο/Η ο νοών...νοείτω λέει:

   Και δες και την επικαιρότητα.
   Είδες να πήρε κάποια θέση για την κατάληψη της Νομικής;

 3. Ο/Η soundsvibes λέει:

  Ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται με την απόκρυψη των υπευθύνων και ως εκ τούτου μη τιμωρίας τους σε σκάνδαλα όπως Βατοπέδι, Siemens .

  Ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

  Ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται με την αποδοχή του Καλλικράτη.

  Ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται με την περαίωση.

  Ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται όταν έχουν οι ίδιοι παχυλούς μισθούς.

  Ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται με την αποδοχή άλλου μνημονίου και εφαρμογή του εφόσον ανατραπεί το Πασοκ.

  Ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται όταν δεν έχουν ρίξει τη βουλή.

  Ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται από την χρηματοδότηση των κομμάτων από επιχειρηματίες και όχι μόνο.

  Ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται όταν δέχονται την άρνηση του ΚΚΕ για μη έλεγχο στα οικονομικά του.

  Ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται όταν υπάρχουν κόμματα.

  Ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται όταν με αντίπαλο τον ανύπαρκτο Γιωργάκη ο Σαμαράς είναι τόσο μικρός, γαϊδούρι να είχες απέναντι θα τον είχε ρημάξει στις κλωτσιές.

  Ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται όταν δεν ακούγονται αλήθειες.

  Από τις πράξεις κρίνεις και όχι από τα λόγια και ηλίθιοι δεν υπάρχουν.

 4. Ο/Η Νίκος Τανάλιας λέει:

  Κομματόσκυλα. Δεσποτική κομματοκρατία.

  Είμαστε Έλληνες; Όχι. Μας έκαναν οι Άγγλοι να μην είμαστε Έλληνες.

  Πράξη. Χρειάζεται δράση και πράξη. Από Ελληνίδες και Έλληνες πατριώτες, νόμιμα και νομικά θεσμιμένους σε δήμο πολιτών. Τέρμα οι θεωρία και η αμπελοφιλοσοφία.

  Έλληνας σημαίνει ελευθερία. Ελευθερία προσωπική, κοινωνική και πολιτική.

  Αλλά η πολιτική ελευθερία είναι συλλογικό αγαθό, όχι ατομικό δικαίωμα. Και η πολιτική ελευθερία ως κοινωνική αυτοθέσμιση δεν είναι στο πρόγραμμα ούτε της ΝΔ ούτε του ΠΑΣΟΚ.

  Δεν έχετε τυφλή πίστη σ’αυτό; Ρωτήστε τους να σας το πούν. Κομματόσκυλα…

 5. Παράθεμα: Η ΝΔ ασκεί χλιαρή αντιπολίτευση γιατί δεν μπορεί να εναντιωθεί στα συμφέροντα που και η ίδια ως κόμμα εκπροσωπεί και τα οποία αυτή τη στιγμ

 6. Ο/Η yannidakis λέει:

  χωρις να συμφωνω με την αντιπολιτευση που περιγραφεις ή εκεινη που τωρα πραττει η ΝΔ, εντουτοις θα συμφωνησω με την αποψη σου. Η ΝΔ βρισκεται ακομα σε αναζητηση πολιτικου προσανατολισμου. Δεν ξερει αν ο εχθρος ειναι το ΠΑΣΟΚ, το ΔΝΤ, οι δημοσιογραφοι ή η Μπακογιαννη :[

  • Ο/Η tsilivithras λέει:

   Φίλε συγνώμη αλλά αυτό είναι προφάσεις εν αμαρτίαις…»γύφτικος πρόλογος» που θα λεγε και ο λαουτζίκος.
   Αν είσαι κόμμα «εξουσίας» (τρομάρα τους) στην αντιπολίτευση και η κυβέρνηση με ψέμματα σπρώχνει το λαό σε ένα μνημόνιο καταστροφής και υποθήκευσης εθνικής περιουσίας και εσύ ακόμα δεν έχεις αναγνωρίσει τον εχθρό τότε είσαι άξιος της μοίρας σου.

   Κανένας πολιτικός θεσμός δεν υπερασπίζεται τον Ελληνικό λαό σήμερα.
   Κανένας.
   Κανένας.

   Δεχόμαστε συντεταγμένη επίθεση από εγχώριους και αλλοδαπούς απατεώνες και η αντιπολίτευση ξύνει τα νύχια της.

 7. Παράθεμα: Αντώνη κόψε το …δούλεμα. ΔΕΝ θέλεις να ρίξεις το Pasok.!

 8. Ο/Η Defective Genes λέει:

  Καμιά φορά σκέφτομαι ότι σαν λαός έχουμε πάρει διαζύγιο με την …κοινή λογική.

  Έχεις ένα μαγαζί. Ψάχνεις να προσλάβεις κάποιον να το κουμαντάρει. Σου έρχονται π.χ 5 υποψήφιοι που (λένε πως) ξέρουν. Σου λένε ότι:
  – Ένας από αυτούς κάθε φορά θα είναι υπεύθυνος για την διαχείριση.
  – Κάθε 4 χρόνια θα επιλέγεις κάποιον από αυτούς. Αν ο ένας δεν σου κάνει, επιλέγεις κάποιον από τους υπόλοιπους.

  Και ρωτάς:
  – Αν θέλω κάποια στιγμή να παρέμβω; – Δεν γίνεται
  – Αν θέλω να αλλάξω κάποιον στον 1 χρόνο αντί για 4; – Δεν γίνεται.
  – Αν θέλω να ελέγξω μόνος μου τα έσοδα και τα έξοδα; – Δεν γίνεται.

  Μα είναι συμφωνία τώρα αυτή;

  Τέλος πάντων μυρίζει λίγο ψιλο-απάτη η δουλειά, αλλά εσύ δεν ξέρεις κιόλας από μαγαζιά, είναι αυτοί γραβατωμένοι, κοστουμάτοι, σοβαροί, λες ας δοκιμάσω.

  Περνάνε τα χρόνια και λειτουργεί το μαγαζί. Δεν τα πολυκαταφέρνουν και τέλεια βέβαια αυτοί, το μαγαζί πάει-δεν πάει. Ο ένας σου τα λέει έτσι, ο άλλος σου τα λέει αλλιώς, μαλώνουν μεταξύ τους, κατηγορούν ο ένας τον άλλο, υποψιάζεσαι ότι ψιλοκλέβουν και το ταμείο, δεν ξέρεις όμως και ποιον να πιστέψεις (έτσι και αλλιώς από την αρχή κάτι δεν σου κάθονταν στην όλη ιστορία).
  Βάζεις μια τον ένα, μια τον άλλο, είσαι και λίγο καλόπιστος, λες για να ξαναβάλω τον πρώτο ίσως έμαθε από τα λάθη του(!) και άντε κουτσά-στραβά βγαίνουμε και δεν βαριέσαι, αφού βγαίνει το μεροκάματο….

  Περνάνε λοιπόν καμιά 35αριά χρόνια και ένα ωραίο πρωί, σου έρχονται όλοι αυτοί με κατεβασμένα τα μούτρα και σου λένε ότι: πελάτες δεν έρχονται πια, επενδύσεις δεν γίνονται, το μαγαζί έχει πιάσει πάτο, τα δάνεια απο τις τράπεζες βουνό, το ταμείον είναι μείον και γενικώς και ειδικώς πάμε όχι απλά για φούντο αλλά μάλλον θα χάσεις και το σπίτι σου και πάλι μπορεί να μην ξεχρεώσεις.

  ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι κάνεις τώρα;
  α) Κάθεσαι να δείς ποιος έφταιξε, ποιός δεν έφταιξε, ποιός είχε καλές προθέσεις, ποιός ήταν λαμόγιο, ποιός έκανε λάθη ή όχι, ώστε να «αποδοθούν σωστά οι ευθύνες» και να δεις μήπως κάποιος από αυτούς ήταν σωστός τελικά, οπότε να μην τον αδικήσεις κιόλας αλλά και γιατί όχι να συνεχίσεις να τον έχεις στο μαγαζί μπας και … το σώσει;
  β) Τους αρχίζεις όλους μαζί στις κλωτσιές που στο ρημάξανε το μαγαζί και αναλαμβάνεις να σώσεις μόνος ότι μπορείς μονολογώντας «Εγώ έπρεπε να αναλάβω. Από την αρχή. Μόνος μου. Γιατί τα εμπιστεύτηκα τα ζώα; Αφού δική μου ευθύνη ήτανε. Και ας μην ήξερα. Θα το έβρισκα στην πορεία. Μόνος σου. Τελικά αν θες να γίνει κάτι σωστά, κάντο μόνος σου»;

 9. Ο/Η Ανατολή λέει:

  Αγαπητέ Θραξ,
  τα είπες όλα στον τίτλο. Και το κείμενο απο κάτω να μην διάβαζε κάποιος, θα ήταν πλήρως πληροφορημένος.
  Συμφωνώ μαζί σου και ξέρεις πότε το συνειδητοποίησα; (γιατί στην αρχή η αφελής είχα την αμυδρά υποψία ότι το κόμμα αυτό θα μπορούσε να έχει έναν αντίλογο και μια πολιτική εθνική και πατριωτική. Που θα μας έκανε να ελπίζουμε ότι ψηφίζοντάς ΝΔ θα διώχναμε τις δυνάμεις κατοχής και θα ελευθερώναμε τη χώρα, θα ξαναβρίσκαμε τη χώρα μας εκεί που την αφήσαμε. Ναι, και εμείς οι άστεγοι αριστεροί, θα ψηφίζαμε.)
  Μέχρι που είδα γύρω μου (συγγενείς, γείτονες, γνωστούς), ένα σωρό δεξιούς ψηφοφόρους (κονομημένους, είναι αλήθεια), να συμφωνούν και να επαυξάνουν με τις επιλογές του Γιώργου, σε σημείο θαυμασμού και λατρείας.
  Μετά το πρώτο σοκ, συνειδητοποίησα αυτό που γράφεις στον τίτλο της ανάρτησής σου: Κι αυτοί αν τους δινόταν η ευκαιρία, τα ίδια θα έκαναν. Στην προκειμένη περίπτωση ο Γιώργος τα καταφέρνει μια χαρά, εγγυημένα πράγματα, θα βάλει τη χώρα και τους αγράμματους χωριάτες σε τάξη. Με βαριά καρδιά θα πάνε να ψηφίσουν Σαμαρά.
  Κι εσύ ο ρομαντικός ονειρεύσαι συλλαλητήρια.
  Για τη Eurovision, πιο πιθανό το βλέπω….

 10. Παράθεμα: Η ΝΔ ασκεί χλιαρή αντιπολίτευση γιατί δεν μπορεί να εναντιωθεί στα συμφέροντα που και η ίδια ως κόμμα εκπροσωπεί και τα οποία αυτή τη στιγμ

 11. Παράθεμα: Η στάση της ηγεσίας της ΝΔ και του προέδρου της ήταν από την αρχή ως τώρα μια συνεπής στάση κρυπτο-μνημονιακού υποστυλώματος, που δεν μπορού

 12. Παράθεμα: Η στάση της ηγεσίας της ΝΔ και του προέδρου της ήταν από την αρχή ως τώρα μια συνεπής στάση κρυπτο-μνημονιακού υποστυλώματος, που δεν μπορού

 13. Παράθεμα: Η στάση της ηγεσίας της ΝΔ και του προέδρου της ήταν από την αρχή ως τώρα μια συνεπής στάση κρυπτο-μνημονιακού υποστυλώματος, που δεν μπορού

 14. Παράθεμα: Η στάση της ηγεσίας της ΝΔ και του προέδρου της ήταν από την αρχή ως τώρα μια συνεπής στάση κρυπτο-μνημονιακού υποστυλώματος, που δεν μπορού

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s