Εξεταστική Ζήμενς: το παζάρι και η συμφωνία των ηγεσιών των δύο μεγάλων κομμάτων είναι συνομωσία κατά της δημοκρατίας (κ. εισαγγελεύ).


«Μα επιτέλους δεν θα βάλετε κάποιον φυλακή;» ρωτούσαν όλοι στην Ευρώπη τον τωρινό υπουργό οικονομικών, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου. Δεν ξέρω αν είναι υπουργική αφέλεια ή αναίδεια ή τι άλλο, ξέρω σίγουρα πως τέτοιες δηλώσεις από επίσημα χείλη δεν κάνουν κανέναν έλληνα «εθνικά υπερήφανο».

Δεν είναι μυστικό ότι κολυμπάμε στην πολιτική διαφθορά, να μην πω τίποτε χειρότερο. Δεν έμεινε ούτε ένας έλληνας πολίτης με διαφορετική εντύπωση. Και οι γέροντες ακόμη στα χωριά μας, αυτοί που δεν έχουν άλλο μέσο να ενημερωθούν, παρά μόνο την αντιαισθητική και κατευθυνόμενη πολιτικά ιδιωτική τηλεόραση, έχουν την ίδια γνώμη: η πολιτική ζωή του τόπου είναι γεμάτη από βρωμιά και δυσοσμία. Και κανείς μα κανείς δεν τιμωρείται. Τα ξέρουν αυτά όλοι οι έλληνες. Τα έχουν εμπεδώσει.

Κι ένα άλλο που έχουν εμπεδώσει οι έλληνες είναι ότι οι εξεταστικές επιτροπές της Βουλής είναι για το θεαθήναι. Για τα μάτια. Είναι απλώς τεχνάσματα κοινοβουλευτικής συγκάλυψης της ανομίας. Κάθε εξεταστική επιτροπή της Βουλής που σέβεται τον εαυτό της βγάζει τόσα πορίσματα, όσα και τα κόμματα που συμμετέχουν. Αγνοώντας την λαϊκή θέληση για έλεγχο και τιμωρία των ενόχων. Αγνοώντας την ΠΑΓΙΑ ΛΑΪΚΗ ΕΝΤΟΛΗ για δικαιοσύνη και νομιμότητα. Αντίθετα με το Σύνταγμα. Κατά παράβασιν του Συντάγματος.

Ολες οι εξεταστικές επιτροπές της Βουλής, παρά την νόμιμη σύστασή τους, δεν υπάκουσαν στην λαϊκή κυριαρχία και πάγια εντολή, την εύγλωττη πάγια εντολή για δικαιοσύνη και νομιμότητα, και για αυτό είναι πέρα για πέρα αντι-Συνταγματικές, δηλαδή παράνομες. Ολες οι αθωωτικές τους αποφάσεις, όλες οι αποφάσεις παραγραφής ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΕΣ, σε αυτό το μεγάλο έγκλημα διαρκείας κατά της πατρίδας μας. Το έγκλημα της καταλήστευσης από αυτούς τους ίδιους που είχαν ταχθεί από τον λαό ως φύλακες του δημόσιου πλούτου, ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΤΑΙ. Δεν παραγράφεται  επειδή έτσι βόλεψε σε ορισμένους να γράψουν στον αντισυνταγματικό νόμο περί ευθύνης υπουργών. Και ο λαός θα απαιτήσει από τους ενόχους που τον ζημίωσαν να πληρώσουν.

Ενα ακόμα που έχουν εμπεδώσει οι έλληνες πολίτες είναι ότι τα κόμματα συγκαλύπτουν, με συμφωνίες ενδεχομένως, τις ανομίες των πρωτοκλασάτων στελεχών τους, ώστε να μείνουν ατιμώρητοι οι ένοχοι, για να μην χρεωθούν πολιτικό κόστος τα ίδια τα κόμματα. Αυτό, και έχει πειστεί ο λαός και γι’ αυτό ότι ισχύει, (ρωτήστε τον αν τολμάτε έστω και με κρυφή δημοσκόπηση)  ότι δηλαδή τα κόμματα συμφωνούν να μένουν ατιμώρητα τα στελέχη τους, είναι η ύψιστη ύβρις. Η ύψιστη ανομία. Η κατάλυση της νομιμότητας. Είναι πραξικόπημα κατά της δημοκρατίας. Είναι κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Είναι συνωμοσία κατά της δημοκρατίας.

Μια συνωμοσία κατά της δημοκρατίας η οποία μάλιστα συζητιέται ανοιχτά και στον τύπο. Εφημερίδες περιγράφουν τις φάσεις της συνομωσίας. Τα επεισόδιά της. Την στόχευση και τις προθέσεις της. Τα κίνητρά των εμπλεκομένων. Φωτογραφίζουν τους συμμετέχοντες. Τους κατονομάζουν.

Μια συνομωσία κατάλυσης της δημοκρατίας, μπροστά στα μάτια μας. Σε καθημερινά τεύχη και συνέχειες. Στον ημερήσιο τύπο. Με ονόματα, με πράξεις, με κίνητρα και προσχεδιασμό. Ολα γραμμένα.

Και (ω! θλιβερή επωδός) κανένας έλληνας εισαγγελέας στον ορίζοντα. Κανένας φύλακας της νομιμότητας. Κανένας προστάτης μας.

Υπερβολή είναι αλλά νομίζω πως και όλους τους να τους βάλουμε στην φυλακή, ελάχιστους θα αδικήσουμε. Και γι’ αυτό το τελευταίο δεν είμαι καθόλου σίγουρος.

Θραξ Αναρμόδιος

Advertisement
This entry was posted in Επικαιρότητα, Εξουσία and tagged , . Bookmark the permalink.

1 Response to Εξεταστική Ζήμενς: το παζάρι και η συμφωνία των ηγεσιών των δύο μεγάλων κομμάτων είναι συνομωσία κατά της δημοκρατίας (κ. εισαγγελεύ).

  1. Ακόμα κι αν υπάρχουν λίγοι που δεν συμμετέχουν στη λεηλασία από τη στιγμή που παραμένουν σιωπηλοί καθίστανται συνένοχοι.Οπότε μη φοβάσαι, δεν αδικείς κανένα

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.