Κύριε κομματάρχη μου, ο βρωμιάρης υπάλληλος που διόρισες κι ο πολιτευτής που μας έβαλες και ψηφίσαμε, συνεχίζουν ακόμη και τώρα το φαγοπότι.


Οποιες πολιτικές δυνάμεις, πρόσωπα και πολιτικοί, καταδικάζουν την εσχάτως εμφανισθείσα βία εναντίον πολιτικών προσώπων,

 • χωρίς πρώτα να έχουν ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για την  διαφθορά, με σκυμμένο κεφάλι,
 • χωρίς πρώτα να αποδεχθούν τις δικές τους ΠΟΙΝΙΚΕΣ ευθύνες για την διαφθορά (την πολιτική ευθύνη την αναλαμβάνω για όλους, ακόμη κι εγώ αν θέλουν),
 • χωρίς πρώτα να εξαγγείλλουν, οχι νόμους (χορτάσαμε), αλλά συγκρότηση επιτροπής που θα περιλαμβάνει και ΚΛΗΡΩΤΟΥΣ πολίτες για την καταπολέμηση της διαφθοράς,
 • και χωρίς πρώτα να ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ τον απίστευτο νόμο περί ευθύνης υπουργών, που όλοι μαζί σαν καλά φιλαράκια ψήφισαν,

είναι το λιγώτερο ύποπτοι, ότι ενεργούν από φόβο πως το «βαρύ χέρι» του λαού θα πέσει πάνω τους, και προσπαθούν υποκριτικά να κάνουν έκκληση, κατόπιν εορτής και ρεμούλας, στα πολιτισμένα ήθη, προς συγκράτηση της δίκαιης λαϊκής οργής. Εν όψει και των επερχομένων νέων μέτρων που θα πάνε την οργή στα κόκκινα.

Μπορεί κάποιος πολιτικός, είτε από αυτούς που ευαγγελίζονται το «νοικοκύρεμα» του κράτους δια του Μνημονίου, είτε από τους άλλους, τους αντι-μνημονιακούς, εκείνους που έχουν ψηφίσει τα μισά νομοσχέδια του «νοικοκυρέματος» που γίνεται στην καμπούρα μας, να μας εγγυηθεί ότι αυτή την στιγμή, αυτή την τραγική ώρα που οι έλληνες μπαίνουν σε ουρές συσσιτίων, και που αυτοκτονούν τρεις την μέρα, ΔΕΝ γίνονται υπερτιμολογήσεις δημοσίων έργων και προμηθειών και απευθείας αναθέσεις;

Δεν είναι καθόλου, μα καθόλου, ρητορικό το ερώτημα. Θέλω απάντηση. Υπεύθυνη απάντηση θέλω. Και θέλετε, πιστεύω κι εσείς που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, μια απάντηση.

Κύριοι πολιτικοί μας ηγέτες, οι πράξεις και οι παραλείψεις σας έχουν καταλύσει το κράτος δικαίου. Το έχουν εξευτελίσει οι πράξεις σας και οι παραλείψεις σας το κράτος δικαίου. Και αν το πρώτο σας μέλημα, το όνειρο και ο εφιάλτης σας, το ψωμί και το νερό σας, δεν είναι να αποκαταστήσετε αυτό το κράτος δικαίου, μην κατηγορήσετε κανέναν άλλον για το κακό που μας ζυγώνει. Ολους μας.

Δεν μπορείτε να ζητάτε από τον λαό να σηκώσει τα βάρη που του βάλατε. Ούτε μια δραχμή. Οχι αυτό που κάνετε. Δεν μπορείτε να ζητάτε από τον λαό να λιμοκτονήσει και ταυτόχρονα να μην οργιστεί και να παραμείνει νομοταγής, όταν εσείς πρώτοι με τις πράξεις σας και τις παραλείψεις σας, έχετε καταλύσει το κράτος δικαίου σ’ αυτή την πατρίδα. Οταν ακόμη και τούτη την ζοφερή στιγμή, τα καμάρια σας, οι διορισμένοι από σας εδώ και δεκαετίες σε καίριες θέσεις αλλά και ένα σωρό φυντάνια που μας βάζετε και εκλέγουμε με την ψήφο μας, συνεχίζουν το φαγοπότι και την ρεμούλα. Σχεδόν όπως πριν. Κι εσείς δεν βρήκατε ούτε έναν, (δικό σας κύριοι, όχι των αλλουνών, δικό σας) να τον επιπλήξετε. Να τον επιπλήξετε έστω.

Βάλτε λοιπόν έναν εισαγγελέα, έναν όχι πολλούς, να πάει μια βόλτα στα καφενεία στα χωριά και τις κωμοπόλεις μας, και να ρωτήσει τον απλό έλληνα τι ξέρει για τους δημοτικούς του άρχοντες και υπαλλήλους. Να μάθει ο εισαγγελέας πως γίνονται οι αναθέσεις για τις απογραφές παγίων των συγχωνεύσεων των δήμων, πως υπερτιμολογούνται τα τιμολόγια των έργων και των προμηθειών. Βάλτε έναν εισαγγελέα να ρωτάει τους πολίτες στον δρόμο, στις λαϊκές, στις στάσεις, στις ουρές. Εναν, όχι πολλούς.

Και μην καμώνεστε ότι δεν ξέρετε. Ξέρετε. Και το ξέρει κι ο τελευταίος έλληνας ότι ξέρετε. Κι απορώ πως εμφανίζεστε ακόμη στις οθόνες με τόση αλαζονεία και στόμφο και σιγουριά, με τόση υποκρισία, πως δεν κοκκινίζετε που μιλάτε για πολιτικό πολιτισμό, μα πως το βαστάει η καρδιά σας, το φιλότιμό σας, κοτζάμ ηγέτες εσείς, και τάχαμου σπουδαίοι πολιτικοί, να αφήνετε να σας εξευτελίζουν, να σας εκμηδενίζουν, να σας γελοιοποιούν στα μάτια μας, ακόμη και τούτη τη στιγμή που μιλάμε, τα φυντάνια σας για 50 και 100 ευρώ. Για 50 και 100 ευρώ μπαξίσι.

Οσο δε για τους άλλους, τους βρωμιάρηδες που «τα πήραν» και συνεχίζουν να «τα παίρνουν», έχω να τους πω, πως έτσι που πάει το πράγμα, έτσι που βράζει και κοχλάζει, κι αυτοί επιμένουν να συνεχίζουν την ανομία τους, δεν καταλαβαίνουν οι ανόητοι σε τι κίνδυνο βάζουν τον εαυτό τους; Τους δικούς τους; Διότι τους ξέρουν όλοι στο χωριό τους. Τους ξέρουν όλοι στην πόλη τους. Τους συζητάνε στα καφενεία, στα κυλικεία, στους σταθμούς, στα ΚΤΕΛ και στους προθαλάμους. Ξέρουν οι χωριανοί τους και οι συμπολίτες τους και ποιοι είναι και πόσα πήραν και μέχρι και τι αγόρασαν και έχτισαν με το προϊόν της ανομίας και της βρωμιάς τους.

Κι αν σκάσει το καζάνι, πολύ φοβάμαι τότε ότι θα δουν τους τωρινούς ψιθυριστές των καφενείων και των προθαλάμων, στην αυλή του άνομου εξοχικού τους οργισμένους και μαινόμενους. Και τότε δεν θα υπάρχει ούτε εισαγγελέας να τους σώσει. Διότι η κατάλυση του κράτους δικαίου θα έχει φτάσει στο ακρότατό της όριο.

Διότι το μόνο κράτος που δικαιούται «να έχει συνέχεια» κύριοι, είναι το κράτος δικαίου.
Το κράτος της αδικίας να το συνεχίσετε μόνοι σας.

Θραξ Αναρμόδιος

Advertisement
This entry was posted in Επικαιρότητα, Εξουσία and tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Κύριε κομματάρχη μου, ο βρωμιάρης υπάλληλος που διόρισες κι ο πολιτευτής που μας έβαλες και ψηφίσαμε, συνεχίζουν ακόμη και τώρα το φαγοπότι.

 1. Ο/Η Minnie λέει:

  «Και μην καμώνεστε ότι δεν ξέρετε. Ξέρετε…»

  Μα και βεβαια ξερουν, αγαπητε Θρακα!
  Και δεν ξερουν απλως, μπορουν και να το αποδειξουν με στοιχεια αν θελουν!
  Στοιχεια που συγκεντρωνουν εδω και δεκαετιες… ο,τι βρωμιτσα υπεπιπτε στην αντιληψη τους, την κατεγραφαν και την αρχειοθετουσαν.
  Μηπως για να την καταγγειλουν εν ευθετω χρονω σε καποιον εισαγγελεα? Οχι βεβαια!
  Μηπως για να ενημερωσουν τον πολιτη κατακεραυνωνοντας την ανομια? Εδω γελαμε!

  Οχι, ειναι απλως η δικη τους προσωπικη εξασφαλιση. Η γνωση ειναι δυναμη!
  «Αν θελω σε θαβω, συνεπως μην μου κουνιεσαι»
  εναλλακτικα
  «Ειμαι καθαρος μεχρι σημερα αλλα, αν αυριο δεν ειμαι, μην βγαλετε αχνα κουφαλες γιατι θα βγαλω στην φορα τα απλυτα για αλλους δεκατεσσερις»

  Αυτοι ειναι.
  Και αυτοι θα συνεχισουν να ειναι.
  Πολιτες καποιας αριστοκρατικης κατηγοριας που δικαιουνται π.χ. να λαμβανουν ανωνυμες «χορηγιες» για να σπουδαζουν τα παιδια τους σε ακριβα πανεπιστημια του εξωτερικου ενω εμεις οι υπολοιποι -η πλεμπα- κανουμε το σκ***ο μας παξιμαδι για να βγαλουμε την επομενη μερα.

  Εγω αηδιασα πλεον και τους απερριψα ΟΛΟΥΣ.
  Στο χερι τους ειναι να με κανουν να αλλαξω γνωμη… αλλα θελει ουμπαλα!… και ποιος τα εχασε για να τα βρουν αυτοι?

 2. Ο/Η tsilivithras λέει:

  Δεν θα κουραστώ να το λέω.
  Τα κόμματα φταίνε για ένα τεράστιο ποσοστό της σημερινής μας κατάστασης.
  Λειτούργησαν σαν εστίες βρωμιάς και συναλλαγής και Ευκαιριακών.Περιέθαλψαν τον Ευκαιριακό, τον ψεύτη, τον κλέφτη, τον τεμπέλη και τον ανίκανο και τους έδωσαν Κάλυψη και Απόκρυψη για όλες τις βρωμιές τους.
  Αυτοί οι άνθρωποι από μόνοι τους δεν θα είχαν τα κάκαλα να κλέψουν ούτε μια μαστίχα από ψιλικατζίδικο.
  Γιατί;;
  Γιατί είναι θρασύδειλοι.
  Με την κάλυψη του κόμματος όμως είναι οι πρώτοι των πρώτων…οι εξυπνότεροι…οι »μεγάλε έλα να σου πω πως έχουν τα πράγματα»…οι «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;;»…οι «έλα να τα βρούμε φιλαράκι»…
  Αυτοί που ζουν εις βάρος μας.
  Εις βάρος μας ζουν.
  Κλέβουν συνέχεια αδιαφορώντας επιθετικά για την συνέπεια της πράξης τους στο σύνολο στο οποίο ανήκουν.Ο ορισμός του Ευκαιριακού δλδ.

  Τέτοιου είδους αντικοινωνικές συμπεριφορές και τέτοια κάλυψη ανομίας και βρωμιάς θα δείτε ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ.Μόνο στις μαφίες και στις εγκληματικές οργανώσεις θα δείτε αυτάτα φαινόμενα όπου όλοι καλύπτουν όλους και όλοι κρατάνε στοιχεία για όλους ώστε να έχουν μόχλευση αν ποτέ κανείς θελήσει να τους ξεμπροστιάσει.

  Μην το πολυσκέφτεστε.Ετσι είναι.
  Συμμορίες είναι και τα κόμματα.Λειτουργούν ληστρικά και καλύπτουν ο ένας τις ανομίες του άλλου προκειμένου να διαιωνίζεται το σύστημα αυτό και να ζουν οι λίγοι εις βάρος των πολλών.
  Ακόμα και οι επιχειρηματίες όταν επιχειρούν περίεργες μεθοδεύσεις ρισκάρουν την φήμη τους και φυσικά χάνουν λεφτά.
  Αυτοί (οι κομματόσκυλοι) δεν χάνουν ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.
  Δεν ρισκάρουν ποτέ και τίποτα.
  Μόνο παίρνουν.Αρπάζουν για να βάζουν υπογραφές προκειμένου να «τρέξει» ένα θέμα ή να καθυστερήσει.

  Σιχάματα της κοινωνίας.Αηδία και δυσωδία.Πληγή ανοιχτή που μολύνθηκε και ζέχνει.
  Ληστές της κοινωνίας με την καλύτερη κάλυψη…την ψευδαίσθηση της νομιμότητας.

 3. Παράθεμα: Κύριε κομματάρχη μου, ο βρωμιάρης υπάλληλος που διόρισες κι ο πολιτευτής που μας έβαλες και ψηφίσαμε, συνεχίζουν ακόμη και τώρα το φαγοπότι

 4. Ο/Η nickmakas λέει:

  Συμφωνω απολυτα φιλε θραξ, ποτε θα ερθει αυτη η ευλογημενη ωρα που θ αρπαξουμε τα στυλιαρια μπασ και βαλουν μερικοι μυαλο. Ακομα και στο πιο μικρο δημο (του χωριου μου π.χ.) ολι κινουνται γυρω απο τη μιζα και τη ρεμουλα. Σκατα παντου δηλαδη

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.