Ξεσηκωνόμαστε, τους ανατρέπουμε και παλινορθώνουμε τη δημοκρατία ή γυρίζουμε στα χωριά μας, όσοι έχουμε, και φυτοζωούμε ως το τέλος μας.


Η κυβέρνηση έχει πάρει πια την κατρακύλα του απολυταρχισμού.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και τα άλλα κόμματα, ούτε για την τιμή των όπλων, δεν διανοείται να φέρει μια πρόταση μομφής στην βουλή, ή να διοργανώσουν όλοι μαζί μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αντιδημοκρατική κατρακύλα και τα άδικα οικονομικά μέτρα εναντίον του λαού.

Είμαστε μόνοι μας. Και ότι είναι να γίνει θα το κάνουμε μόνοι μας εμείς και όχι τα κόμματά μας. Που συμμετείχαν σε αυτό το 30-ετές πάρτυ που μας έφερε ως εδώ, στο χείλος του γκρεμού. Εκτος κι αν πιστεύει κάποιος πως το διεφθαρμένο αυτό πολιτικό σύστημα έχει σκοπό να κάνει κάθαρση στον εαυτό του και να αυτοτιμωρηθεί.

Το πιο σίγουρο είναι πως το κομματικό καθεστώς αυτό θα επιχειρήσει και πάλι να μαγειρέψει το Σύνταγμα, ερήμην μας και χωρίς καν να ρωτήσει την γνώμη μας. Ωστε να την βγάλει καθαρή και όλοι οι επιφανείς ροκ σταρ των επαγγελματιών της πολιτικής να μείνουν αλώβητοι και στις θέσεις τους. Ωστε να συνεχίσουν να χαρίζουν συμβάσεις στα αφεντικά τους. Οπως κάνουν χρόνια τώρα. Χρόνια πολλά.

Εχουμε αρχίσει και αντιδρούμε σαν λαός σε όλη αυτή τη σήψη και τον βόθρο. Κινήματα ξεφυτρώνουν παντού. Μένει η τελική μας έφοδος. Αλλά πρέπει να είμαστε και έτοιμοι και να γνωρίζουμε τι πρέπει να ζητήσουμε να αλλάξει. Να γνωρίζουμε τι είναι δημοκρατία, τα βασικά της, αυτά που μας μάθαν οι δασκάλοι μας στο δημοτικό.

Και να μην περιμένουμε τα κόμματα να μας καλέσουν σε συγκέντρωση. Δεν θα το κάνουν. Εμείς θα επιχειρήσουμε την τελική έφοδο όταν έρθει η ώρα. Και όπως μας έδειξαν οι Αιγύπτιοι ο καλύτερος τρόπος είναι να μαζευτούμε στις πλατείες, σε μια πλατεία, και να μείνουμε εκεί φωνάζοντας μέχρι να μας βγει το λαρύγγι, πως θέλουμε να γίνει παλινόρθωση της δημοκρατίας. Οργανωμένοι με την τροφοδοσία μας, με τα φορητά μας φαρμακεία, με τα laptop μας. Ολοι μαζί ενωμένοι.

Αλλιώς θα μας τσακίσουν. Μας τσακίζουν κάθε μέρα. Σιγά σιγά. Είναι ενωμένοι αυτοί εναντίον μας, όλο το σύστημα και τα καθεστωτικά κόμματα. Γι’ αυτό δεν μας υπερασπίζεται κανείς. Γι’ αυτό ούτε μια πρόταση μομφής.

Κι αν μας τσακίσουν, το μόνο που θα μας έχει μείνει θα είναι να γυρίσουμε στα πατρικά μας, στα χωριά μας, όσοι είμαστε τυχεροί και διαθέτουμε τέτοια ευλογία, κι εκεί να περιμένουμε το οριστικό μας τέλος. Φυτοζωόντας.

Θραξ Αναρμόδιος

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged , . Bookmark the permalink.

28 Responses to Ξεσηκωνόμαστε, τους ανατρέπουμε και παλινορθώνουμε τη δημοκρατία ή γυρίζουμε στα χωριά μας, όσοι έχουμε, και φυτοζωούμε ως το τέλος μας.

  1. Παράθεμα: Ξεσηκωνόμαστε, τους ανατρέπουμε και παλινορθώνουμε τη δημοκρατία ή γυρίζουμε στα χωριά μας, όσοι έχουμε, και φυτοζωούμε ως το τέλος μας. &laqu

  2. Παράθεμα: Ξεσηκωνόμαστε, τους ανατρέπουμε και παλινορθώνουμε τη δημοκρατία ή γυρίζουμε στα χωριά μας, όσοι έχουμε, και φυτοζωούμε ως το τέλος μας. &laqu

  3. Παράθεμα: Ξεσηκωνόμαστε, τους ανατρέπουμε και παλινορθώνουμε τη δημοκρατία ή γυρίζουμε στα χωριά μας, όσοι έχουμε, και φυτοζωούμε ως το τέλος μας. &laqu

  4. Παράθεμα: Ξεσηκωνόμαστε, τους ανατρέπουμε και παλινορθώνουμε τη δημοκρατία ή γυρίζουμε στα χωριά μας, όσοι έχουμε, και φυτοζωούμε ως το τέλος μας. &laqu

  5. Παράθεμα: Ξεσηκωνόμαστε, τους ανατρέπουμε και παλινορθώνουμε τη δημοκρατία ή γυρίζουμε στα χωριά μας, όσοι έχουμε, και φυτοζωούμε ως το τέλος μας. &laqu

  6. Παράθεμα: Είμαστε μόνοι μας. Και ότι είναι να γίνει θα το κάνουμε μόνοι μας εμείς « ΘΕΩΡΕΙΟ

  7. Ο/Η γεωργία λέει:

    Δεν έχω καμιά γνώση πάνω σε θέματα Δικαίου και Συντάγματος, τη μόνη γνώση που έχω είναι αυτή της κοινής λογικής μου και η πίστη στο ήθος και την ποιότητα των ανθρώπων όταν λειτουργούν σε δημοκρατικά πλαίσια.
    Θα ήθελα να κάνω μία πρόταση και σας καλώ να κρίνετε και να κατακρίνετε αν θεωρείτε ότι πρέπει να κατακριθεί, να πείτε τη γνώμη σας και να κάνετε τα σχόλια σας. Προσωπικά συμφωνώ με όσους ισχυρίζονται ότι το μεγαλύτερο όπλο ενός λαού είναι το Σύνταγμα της χώρας του, και ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα ενός λαού οφείλονται στην δημοκρατική ανεπάρκεια του Συντάγματος αυτού. Η πρόταση μου λοιπόν είναι η εξής:
    Nα ξεκινήσουμε μια επί της ουσίας εργασία μέσα από τη σελίδα εδώ του Αναρμόδιου (εάν βέβαια συμφωνεί και ο ίδιος) στα άρθρα του Συντάγματος. Προς θεού δεν λέω να γίνουμε όλοι συνταγματολόγοι. Απλά σε πρώτη φάση να δούμε ένα προς ένα τα άρθρα του Συντάγματός και με τις γνώσεις και τα στοιχεία που έχουμε για το τι είναι Δημοκρατία, να κρίνουμε ποια από αυτά τα άρθρα είναι μη δημοκρατικά και ποια δημοκρατικά. Μετά σειρά έχει να καλέσουμε συνανθρώπους μας, φίλους ,γνωστούς και με δημόσια πρόσκληση, ανθρώπους με ειδικές γνώσεις στο Δίκαιο ή ότι άλλο είναι απαραίτητο, να κάνουν τις δικές τους προτάσεις στο πώς θα μπορούσαν να αντικατασταθούν αυτά τα αντιδημοκρατικά άρθρα.
    Όταν λοιπόν θα μαζευτούμε στην πλατεία να μην είμαστε άοπλοι να έχουμε ένα πολύ δυνατό όπλο.
    Υ.Γ. Προσωπικά είμαι πρόθυμη να επισκεφτώ πανεπιστήμια και άλλους σχετικούς χώρους και να αναζητήσω με κάθε τρόπο την υποστήριξη του εγχειρήματος αυτού από ανθρώπους με βαθιά γνώση στο αντικείμενο για να γίνει σοβαρή δουλειά. Δεν ξέρω αν θα πετύχει ή αν είναι άπιαστο όνειρο αλλά πιστεύω ότι αξίζει την προσπάθεια. Επίσης είμαι πρόθυμη να διαδώσω το εγχείρημα αυτό σε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορώ.

    • Ο/Η anarmodios λέει:

      @γεωργία

      αχ! έχω κάνει πολλές παρόμοιες σκέψεις κι εγώ. Μέχρι να δημιουργούσαμε ένα γκρουπ στο yahoo ας πούμε, που θα καταπιανόταν να συζητήσει τα άρθρα ενός δημοκρατικού συντάγματος. Εχω ξαναπεί πως δεν είναι τόσο νομικό και τεχνικό το θέμα, όσο πολιτικό. Και έχω φέρει και σαν παράδειγμα το σημερινό Σύνταγμα της ιαπωνίας που το έφτιαξε μια μικρή ομάδα κατώτερων αμερικανών στρατιωτικών και γραφέων το 1945.

      Μακάρι να μαζευτούμε…

      Θραξ Αναρμόδιος

    • Ο/Η tsilivithras λέει:

      γεωργία τα χουμε πει ακριβώς όπως τα λες πριν από καιρό εδώ πέρα.
      Ακριβώς τα ίδια.
      Το πρόβλημα για την ώρα είναι ότι από την μια έχουμε πολύ κόσμο ακόμα σε άρνηση κι από την άλλη επειδή η κρίση αυτή μας αγγίζει όλους με διαφορετικό τρόπο προσπαθούμε να μπαλώσουμε τρύπες και να προλάβουμε καταστάσεις.
      Θα γίνει αυτό που λες…δεν θα το προσπεράσουμε.
      Απλά έχω αρχίσει και πιστεύω ότι πλέον όλο και περισσότερο θα μπαίνουμε όλοι μας σε ένα συνεχές reset mode και κάποια στιγμά απλά θα κάνει «κλικ».

      Παρεπιπτόντως, πέραν του Συντάγματος που πρέπει να ξεκοκαλίσουμε και να «ζωγραφίσουμε», πρέπει να καταγραφούν 5-6 πράγματα και να κάνουν το γύρο του διαδικτύο ΑΜΕΣΑ.
      Ποια είναι αυτά;;
      Αυτά στα οποία συμφωνούμε ΟΛΟΙ ότι μας κατέστρεψαν συστηματικά αποδεδειγμένα.
      Οι δέκα εντολές του Ελληνικού λαού.

      Ξεκινώντας από το:

      «Το σύγχρονο πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα με όλους τους φορείς θεσμούς και πρόσωπα που το αποτελούν, δεν υπηρετεί τις επιθυμίες και τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού εδώ κι 40 χρόνια παρά μόνο εργάζεται για ιδίον όφελος και για να παραμένει ες αεί στην εξουσία. Ουδεμία διαφορά δεν έχουν εκ του αποτελέσματος τα δυο μεγάλα κόμματα εξουσίας καθώς, αν κάποιος κοιτάξει τα αποτελέσματα των ενεργειών τους για όλα όσα μας έφεραν ως εδώ (δάνεια, κόστος δημοσίου, κρατικά έσοδα) θα διαπιστώσει συντεταγμένες ενέργειες ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ του Ελληνικού λαού κατ’εξακολούθηση.
      Στην προσπάθειά του να παραμένει στην εξουσία ανεξέλεγκτο από τον Ελληνικό λαό, το πολιτικό σύστημα κατά τακτά διαστήματα «δωροδοκεί» κατά βούλησιν πολίτες ή θεσμούς (συνδικαλιστές, κομματικά πρόσωπα,ιδιώτες) αλλά και δέχεται δωροδοκίες από ιδιώτες προκειμένου να προωθεί τα συμφέροντά τους που στην συντριπτική πλειοωψηφία είναι αντίθετα με το συμφέρον και το ΦΥΣΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ του μοναδικού ιδιοκτήτη αυτής της χώρας, του Ελληνικού λαού. »

      Πως σας ακούγεται;;;

  8. Ο/Η skeptiki λέει:

    Είδε κανείς τη συνέντευξη της Τρόικας? Η Πηνελόπη Δέλτα θα αυτοκτονούσε επιτόπου. Ήταν μάλλον κι η τελευταία εύθικτη σε αυτό τον τόπο…. Δεν έχουμε πολύ χρόνο αν καταλάβατε καλά….. καθόλου χρόνο θα έλεγα…

  9. Ο/Η γεωργία λέει:

    Είμαι σίγουρη οτι τα έχετε σκεφτεί και τα έχετε πεί και παλίοτερα, δεν είχα καμία αμφιβολία και θα σας εξηγήσω και τους λόγους μου. Κατ’ αρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω γιατί τυχαία βρέθηκα να παρακολουθώ αυτο το μπλογκ (έψαχνα να βρώ πληροφορίες για την ιδιαιτερη πατρίδα της μητέρας μου τη θράκη και βρέθηκα στο θράκα).Παρακολουθώ καθημερινά τις αναρτήσεις και τα σχόλια σας καθως και τα λινκς με άλλα μπλογκς με παρόμοιες ανησυχίες και πού και πού συμμετέχω. Δεν συμμετέχω συχνά γιατί έχει γίνει αρχή μου το εξής που θα σας εξηγήσω και παρακάτω «οταν δεν έχω καλή γνώση για κάτι δεν έχω και γνώμη». Και θέλω να σας ευχαριστήσω οχι για να σας κολακέψω αλλά γιατί σας χρωστάω το γερό ταρακούνημα που μου δώσατε και το ξαφνικό ξύπνημα απο το λύθαργο που βρισκόμουν ασχολούμενη με την καθημερινότητα μου. Αυτό λοιπόν που με ξύπνησε ήταν η πραγματική πληροφορία που πήρα και πάνω απ’ όλα η γνώση για πράγματα που νόμιζα πως τα ήξερα μα τελικά δεν ήξερα τίποτα. Δεν έβλεπα τηλεόραση και έλειπα και 7 χρόνια στο εξωτερικό, και πραγματικά θα σας πώ ζουσα στον κόσμο μου.Πέρασα από σχολεία και πανεπιστήμια μα εκει δυστυχώς πήρα εκπαιδευση και όχι παιδεία και γνώση. Με αφορμή μια αδεια απο τη δουλεια μου μιάς εβδομάδας βρέθηκα να βλέπω τηλεόραση, ενημερώτικές εκπομπές και ειδήσεις και μέσα σε τρείς μέρες έπαθα κατάθληψη. Κάτι δεν μου πήγε καλά με όλο αυτο και άρχισα τον αγώνα δρόμου για πραγματική ενημέρωση και γνώση. Γιατί φλυαρώ ομως και σας λέω την ιστορία της ζωής μου θα με ρωτήσετε. Και σας απαντώ, μιλώντας με φίλους γνωστούς και οικογένεια ,κατάλαβα από αυτό το μικρό δείγμα πως πολλοί άνθρωποι σήμερα δεν είναι οτι δεν έχουν καταλάβει τη σαπίλα του συστήματος οπως πολύ σωστά ανέφερε ο τσιλιβιθρας και είμαι μέσα στο να συμβάλλω με όποιο τρόπο μπορώ και σε αυτό. Αυτό που βλέπω να λείπει είναι η βαθειά γνώση των αιτιών, βλέπει τη σαπίλα μα δεν βλέπει λύση, νιώθει να μήν βλέπει φώς στο τούνελ γιατί δεν έχει καμία γνώση της αλήθειας. Ακόμα και τώρα που το πολιτικό σύστημα έχει βγάλει και μας δείχνει τα δόντια του πολλόί άνθρωποι λένε όταν τους μιλάς «και τι θα κάνουμε τώρα θα σώσουμε τον κόσμο εμείς? πώς?» Όπως πολλές φορές έχετε αναφερει εδώ, όταν τα πράγματα δυσκολεύουν οι ζημώσεις στην κοινωνία γίνονται πολύ γρήγορα, αυτό όμως που με προβληματίζει ιδιαίτερα είναι οτι γύρω μου βλέπω ανθρώπους απογοητευμένους και τυφλά οργισμένους όταν όμως τους ρωτώ πώς θα μπορούσε να είναι ένα σωστό δημοκρατικό σύστημα, μπλοκάρουν μου λένε δεν ξέρω. Δέν σπούδασα πολιτικές επιστήμες. Σας κούρασα το ξέρω, καταλήγω λοιπόν στο ότι η πρόταση μου έγινε στην προκειμένη στιγμή γιατί ο έλληνας χρειάζεται γνώση αυτό θα τον κάνει να βγεί από το αδιέξοδο, νομίζω πώς είναι μια καλή χρονική στιγμή με όποιο μέσο έχουμε να προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε γνώση. Όλοι ξέρουν για παράδειγμα για το βουλευτικό ασυλο μα είναι πολύ λιγοι αυτοί που έχουν μελετήσει το Σύνταγμα να δουν τι αντιφάσεις υπάρχουν εκεί μέσα και που οι ίδιοι καλούντε να υπακούν σε αυτό το αντιφατικό αντιδημοκρατικό Σύνταγμα.

    Ελπίζω να μήν σας κούρασα πολύ,
    Με πολύ εκτίμηση σε όλους

    • Ο/Η anarmodios λέει:

      @γεωργία

      δεν μας κούρασες καθόλου. Και περιγράφεις την κατάσταση των συμπατριωτών μας όπως ακριβώς έχει. Αυτά που έχεις ακούσει ως απαντήσεις αυτά ακούμε και οι περισσότεροι στις συζητήσεις όταν μιλάμε για αυτά τα πράγματα.

      Θραξ Αναρμόδιος

    • Ο/Η tsilivithras λέει:

      γεωργία take it easy…Κι εμείς σαν εσένα και άλλοι σαν εμάς.
      Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας αλλά αυτοί δεν είναι καιροί για αφέλεια και άγνοια και σταρχιδισμό.
      Από έναν γείτονα να ξυπνήσει ο καθένας μας κέρδος είναι.

      • Ο/Η γεωργία λέει:

        Προσπαθώ όσο μπορώ, μα δεν μπορώ, τώρα με τα καινούρια τρόικας –κυβέρνησης και αποκρατικοποίησης 50 δις, άκουσα κάτι ωραία από δικούς μου ανθρώπους και έψαχνα για βαλεριάνα, φίλος μου απάντησε να πουληθούν όλα δεν με νοιάζει εγώ τα παιδιά μου να έχω να ταΐσω μου είπε και ήταν ανένδοτος. Αυτό είναι που με φορτώνει τσιλιβήθρα ότι οι περισσότεροι νομίζουν ότι άμα πουληθούν όλα θα έχουμε να ταΐσουμε τα παιδιά μας, και δεν δέχονται τίποτα, και νομίζουν ότι για όλα φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι. Αυτοί χρεοκόπησαν το κράτος (δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος ). Σε βρίζουν και σου λεν αμ εσύ τα λες αυτά γιατί δεν έχεις παιδιά δεν με ρωτούν όμως αν θέλω να έχω παιδιά και δεν τα κάνω γιατί δεν ξέρω που θα είμαι αύριο.
        Υ.Γ. Άμα μου δώσει άδεια εισόδου η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΑΝΗ θα πάω και θα κάνω και παιδιά! Όσα παιδιά χρειάζεται η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΑΝΗ!!!

        • Ο/Η tsilivithras λέει:

          γεωργία μου αυτές οι κουβέντες βγαίνουν συνήθως από αγανάκτηση από το στόμα των ανθρώπων και είτε δεν καταλαβαίνουν τι λένε είτε δεν το εννοούν.
          Το ΑΔΙΚΟ είναι πηγή αγανάκτησης και οργής και φυσικά άρνησης και ΒΙΑΣ.
          Η αντίδραση εξαρτάται από το τι άνθρωπος είναι ο καθένας και σε τι φάση της ζωής του βρίσκεται.
          Όσοι έχουν παιδιά φυλάνε την οικογένειά τους.
          Όσοι δεν έχουν προσπαθούν (όπως κι εσύ) να διαφυλάξουν το δικαίωμα να κάνουν.

          Είναι όμως υποχρέωση όλων μας, ο καθένας στο μέτρο του, να ενημερωθούμε και να ενημερώσουμε, να μάθουμε και να διαδώσουμε, να μοιραστούμε και να διασπείρουμε την πληροφορία ώστε αυτή να γίνει Γνώση και ΘΕΣΗ.

          Θέλει πολύ επιμονή και γερό στομάχι αυτή η εποχή.

          Ο παγκόσμιος απατεώνας επιτίθεται με όλες τις δυνάμεις του, με όλους τους απάτριδες προδότες και εθελόδουλους κοπροσκυλάνθρωπους που χει στη δούλεψή του…
          Είναι τα χρόνια που ο Ευκαιριακός κατάλαβε ότι ο επιβήτορας κόβει ξανά την πίτα και τρέχουν τα σάλια του από τα ξεροκόματα που του πετάει.

          Άκου την συνείδησή σου και κράτα γερά.

  10. Ο/Η κικη λέει:

    @ αναρμοδιε,
    Καλημερα,
    χτες οντως για πρωτη φορα μετα απο χρονια εβαλα το δελτιο των 8 στο Μεγκα, περισσοτερο για να δω αν θα πουν κατι για τον Σταθη στον οποιον στειλανε επιστολη και δημοσιως τους ξαναχεσε.
    Και επεσα πανω στα φυσεκλικια του τσουρμου, στ αρματα στ αρματα εμπρος στον αγωνα, του Παυλου, της Ολγας, που δεν εχει ωραια ματια ,κλπ.
    σημερα το πρωι εμαθα και οτι ο βουτυρομπεμπες , εβγαλε ανακοινωση μετα απο 12 ωρες, η ελληνικη κυβερνηση, λεμε τωρα, τα Ανδρεικελα, οπως λεει ο Σταθης, μετα απο τις συμβουλες της προπαγανδας, της εταιρειας που διαχειριζεται αυτην η Civitas τους ειπε να παραστησουν τους αντιστεκομενους.
    Ενας εμπειρος που εχω διπλα μου, γνωστος ,αντεδρασε -παμε σε εκλογες-και εδω πλεον τιθεται το ζητημα.
    Υπαρχουν δυο τροποι να διαβρωσεις το συστημα απο μεσα, δηλαδη μετεχοντας και διαβρωνοντας με τις θεσεις σου , ναναι και πολλοι βεβαια, ενα κομμα, ας πουμε την Νδ, αναγκαζοντας την να ερχεται ολο και πιο κοντα στις δικες σου θεσεις, η οργανωνεις γρηγορα αυτονομη καθοδο στις εκλογες, ολων των ομαδων που αντιτιθενται στο συστημα.
    Απο την ωρα που δεν προσμετραται το λευκο και η αποχη , θα παραμενεις χωρις λογο στις εξελιξεις οι οποιες θα παρασυρουν ολη την χωρα.
    Ενα κομμα- κινηση- που θα συνταχθει μαζι με ολους αυτους που μαχονται τον εξευτελισμο μας το ξεπουλημα μας – στην προκειμενη περιπτωση -συγνωμη που θα διαφωνησω μαζι σας -γιαυτην την δεδομενη στιγμη, μου φαινεται καλυτερη λυση, ωστε να μην χαθει η ευκαιρια της υπαρξης αλλων θεσεων διαφορετικων απο τους κατεστημενους.
    Η θεσεις μου για την τωρινη κατασταση ειναι δεδομενες και τις ξερετε, στους δρομους χωρις φοβο, χωρις κομματικες ταυτοτητες μεχρι να ξεκουμπηστουν, και οτι ηθελε προκυψει.και οι αλλοι θα παρουν ενα μηνυμα οτι ο κοσμος πια δεν τρωει κουτοχορτο.
    Αλλα βλεποντας το σφυξιμο της κοινωνιας των petit-bourgois , ειναι ενας ορος που δεν αποδιδεται καλα στα ελληνικα με ολη του την εννοια, εμπεριεχει τον μικρομεσαιο και ταυτογχρονα και τον συνεργατη του οποιδηποτε συστηματος, τα φοβικα συνδρομα που φροντισε το συστημα να του φυτευση , νομιζω οτι οι μαζικες αντιδρασεις ειναι δυσκολες, προς το παρον.Εν τω μεταξυ μπορει να γινουν εκλογες, γιατι δεν τους βγαινει, και θελει να κανει και τον ηρωα ο ΓΑΠ, οτι αντισταθηκε.
    Λεω αν μπορουμε ολα αυτα να τα σκεφτουμε ,σαν μια λυση ωστε να πειστουν οι του συστηματος οτι ειμαστε πολλοι.

    • Ο/Η anarmodios λέει:

      @κικη

      αν σε κατάλαβα καλά, διόρθωσέ με, λες «δεν κάνουμε ένα σχήμα να κατέβει στις εκλογές να χουν κάτι να ψηφίσουν όσοι δεν καλύπτονται από τα υπάρχοντα σχήματα».

      Νομίζω, και μιλάω περισσότερο διαισθητικά, ότι στην φάση που είμαστε τίποτε, δηλαδή τίποτε που να μοιάζει με κόμμα, δεν θα είχε σοβαρή αποδοχή στις εκλογές.

      Ο κόσμος, όλοι οι έλληνες, είναι αηδιασμένοι και πολύ θυμωμένοι και δεν θα εμπιστευθούν κανέναν πια. Οχι πριν την εκτόνωση…

      Αν δεν «βγει» αυτός ο θυμός κάπως, να εκτονωθεί, δεν βλέπω τους έλληνες πρόθυμους να εμπιστευθούν κανέναν τώρα κοντά εκλογικά, όποιος και να είναι. Υπάρχει πολύς θυμός. Πάρα πολύς. Και δυσπιστία απέραντη.

      Δεν ξέρω πως θα λυθεί αυτό το αδιέξοδο στο οποίο φτάσαμε. Πλέον κοιτάμε την άβυσσο και μας κοιτάει κι αυτή. Και ελπίζω σαν λαός να μην έχουμε χάσει εκείνη την ικανότητα που περιγράφει ο Νϊτσε πως έχουμε: να περνάμε απέναντι κάνοντας την τελευταία στιγμή ένα Αχίλλειο άλμα πάνω από την άβυσσο.

      Θραξ Αναρμόδιος

      • Ο/Η tsilivithras λέει:

        Δεν βλέπω κανένα τρόπο να μειωθεί το ποσοστό αποχής σε επικείμενες εκλογές.
        Δεν βλέπω κανένα τρόπο να πάρει η ΝΔ έστω κι ένα κομμάτι αυτής της λαοθάλασσας αγανακτισμένων ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΩΝ πολιτών.

        Κι άν πάμε σε εκλογές με 60% αποχή ετοιμαστείτε για σκηνικά Αιγύπτου.Το πολιτικό σύστημα θα σφυρίξει πάλι κλέφτικα και θα πει τις ίδιες μλκς περί «δικαίωσης» όπου νικητές και χαμένοι είναι όλοι κερδισμένοι…και ο Ελληνικός λαός που θα χει πολύ νωπή την εικόνα της Αιγύπτου θα σαλτάρει ακόμα περισσότερο.
        Δεν αντέχεται άλλο η εξώφθαλμη δικτατορία του δικομματισμού και των ΜΜΕ των εργολάβων.

        Πολύ σύντομα μετά την ΑΝΥΠΑΚΟΗ και το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ θα έρθει στα χείλη του κοσμάκη και η μαγική λέξη Ε-Λ–Ε-Υ-Θ-Ε-Ρ-Ι-Α.

        Ναι…ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ από ένα πολιτικό σύστημα απατεώνων και κλεφτών και τυρράνων που πρέπει να δικαστούν και να πάνε φυλακή πληρώνοντας από την τσέπη τους όλα όσα ζητάνε οι τοκογλύφοι-δανειστές μας.

      • Ο/Η κικη λέει:

        @ Θρακα,
        Ειμαι πρακτικος ανθρωπος, δεν ειμαι θεωρητικος.
        Μια σκεψη εκανα πως μπορει αυτη η αρνηση, να βγει και να καταγραφει.Αν παραμεινουμε στο δεν παω να ψηφισω οπως λεει και ο Τσιλι, αυτοι μετα θα λενε οτι ολοι κερδισμενοι ειμαστε.Το λευκο ετσι οπως ειναι δεν προσμετραται, δεν καταγραφεται, ειναι ανυπαρκτοι, τελικως οι διαμαρτυρομενοι, ιδιοι με αυτους που ριχνουν ακυρα, αρα βλακες που κανουν λαθη.
        Σε πρωτη φαση λοιπον , παρα τις γελοιες τρομοκρατικες τους διαδοσεις, σαν τον Καλλιμαχο ας πουμε, οτι θα γινουν προβοκατσιες, οτι θα κτυπησουν, να παμε στην συγκεντρωση, της γελοιας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, οχι κατω απο την προστασια του Παναγοπουλου, αλλα μονοι μας ,οι πολιτες, οι δεν πληρωνω, οι οργισμενοι πολιτες, το περιμενουν, ε και, θα μας χτυπησουν, το ξερουμε, θα κανουν προβοκατσιες το ξερουμε, ε και, εχουμε να χασουμε αλλο απο τις αλυσιδες μας, τωρα πια εγινε ορατο , χειροπιαστο.
        Ενα κινημα πολιτων, λοιπον το οποιο εχει αρχισει με διαφορες κινησεις να διαμορφωνεται, Το δεν πληρωνω, Ακριβεια ΣΤΟΠ, Το Λευκο , η κινηση της Σακοραφας, ολα αυτα λοιπον , οι ομαδες μπορουν σε περιπτωση εκλογων να μορφωποιηθουν , σε ενα κινημα, και να κατεβουν στις εκλογες, ωστε να μπορεσει να καταμετρηθει η αρνηση του κοσμου , η αντιδραση σε ολους αυτους που μας διαφεντευουν εδω και χρονια και μας ξεπουλανε τωρα οριστικα.
        Δεν θελουμε την εξουσια.Εδω ο ποδηλατης ο Αμυρας βγηκε στην Αθηνα απο αντιδραση των ψηφοφορων.
        Αυτο θελω να μπορεσουμε να καταλαβουμε αυτο το ποσοστο του 65% να καταμετρηθει, οχι ετσι στον αερα.
        Μην τους αφησουμε να επιχαιρουν την επομενη μερα, ειμαστε και εμεις εδω.
        Αν καταφερουμε και καταμετρηθει απο το 65 εστω και το 30 θα ειναι κερδος για τον τοπο, θα τρομαξουν θα αναγκαστουνε να μας ακουσουν, στην παρουσα φαση αυτος ειναι ο σκοπος.
        Κατ αλλα πιστευω οτι ο κοσμος , πρεπει να εκφραζετε οπως μπορει, το να βρισκονται μονιμως καθημενοι στις πολυθρονες,και να φοβουνται μηπως και πως και τι θα παθω, δεν βγαινει ακρη, απλως θα συνεχισουν να κλαθμιριζουν και να τους κοβονται τα εισοδηματα μεχρι να ψοφησουν απο την πεινα, να αυτοκτονησουν γιατι δεν θα εχουν να ξεπληρωσουν τα δανεια, να μην βρισκουν πουθενα δουλεια.
        Αντιδραστε με οποιον τροπο μπορειτε και βασταν τα κοτσια σας, δεν εχετε να χασετε τιποτα ειπαμε παρα μονο τις αλυσιδες σας.

  11. Ο/Η κικη λέει:

    Που εισαι Μιννι, σιγουρα ετσι που παμε , θα ανακυρηξω το ανεξαρτητο κρατιδιο της περιοχης μου , και θα βαλω και βιζα για να εισερχονται.Τα εχω παρει τελειως.
    Κουβεντα στην κουβεντα περναει ο χρονος.
    Κατοικοι δυο, τρεις σκυλοι και πεντε προς το παρον γατες.

    • Ο/Η Minnie λέει:

      Εδω ειμαι καλε, μη φωναζεις, εχω πολλη δουλεια.
      Σχεδιαζω την πινακιδα «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΑΝΗ» που θα στησουμε πανω απο την μπαρα.
      Αλλοι δυο κατοικοι συν δυο (στειρωμενες) γατες :]

      • Ο/Η tsilivithras λέει:

        Mην με μπριζώνετε με τέτοια επαναστατικά και κατέβω κάτω μόνιμα…άντε και θα γκρινιάζει ο Θράκας μετά.

        • Ο/Η Minnie λέει:

          Τι ειναι αυτο, απειλη ή υποσχεση? :P

        • Ο/Η κικη λέει:

          Τι θελεις καλε, αυριο παω να παρω την μανιατικη σημαια μας , εχω μια Ελληνικη σε ενα κονταρι, η δικια μας λεει Νικη η Θανατος.Θα την σηκωσω, ο δρομος ετσι η αλλιως ειναι δικος μας , βαζουμε μπαρα, » Ανεξαρτητο Κρατιδιο Ελευθερολακωνων- Μανης»,
          και συνεχιζουμε, κανουμε και μια σφραγιδα, και βαραμε αδειες εισοδου.
          Δεχομεθα και Θρακες, και ξεροκεφαλους Ποντιους.
          Κτιζουμε και σπιτακια, γυρω γυρω, αδεια εδω κατω , μπα, καπνιζουμε, ποιος θα τολμησει να μας πειραξει.
          Τσιπουρο εχουμε, κατι θα βρουμε να τρωμε, ελιες, χορτα αγριαγγιναρες, θα βαλω και πατατες, μια χαρα.
          επισης ξυλα για το τζακι, αφθονα.
          Παντως Τσιλι, τις πρωτες ενεργειες, για απεξαρτηση απο το κρατος τις εχω κανει, αδυλωτη στους συνεταιρισμους της αρπαχτης, και του δουλεματος, αδυλωτη πλεον σε οτι αφορα για επιδοτησεις, τους βαρεθηκα, να περιμενω και να πληρωνω.
          Εδω ειμαστε.

        • Ο/Η κικη λέει:

          Επισης Τσιλι,
          δεν θα υπαρχει αρχηγος, ολοι το ιδιο.
          Καμμια εξουσια με εκνευριζουν οι εξουσιες.

        • Ο/Η anarmodios λέει:

          Γειά σου Κική

          μου φτιαξες τη μέρα, νάσαι καλά.

          Χαιρετίσματα

          Θραξ Αναρμόδιος

  12. Ο/Η κικη λέει:

    Επισης μεσα σαυτο το τζερτζελο να προβαλλετε συνεχεια το θεμα της Θρακης.
    Ειναι ζορικοι καιροι, να μην ξεχνιομαστε.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.