«Ολα τα χωριά έχουν μνήματα»


Ενα τμήμα του λαού δίνει πολιτική στήριξη στην ΧΑ. Αυτό δεν σημαίνει πως ο φασισμός και ο ναζισμός σαν ιδεολογία έχουν κάποια διάδοση στον λαό μας.

Δεν έχουν.

Είναι άλλοι οι λόγοι του φαινομένου. Στον λαό μας, στους έλληνες, η διάδοση των φασιστικών και ναζιστικών ιδεοληψιών περιοριζόταν πάντα σε έναν ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ, μα πολύ μικρό αριθμό ελλήνων.

Κατά την δική μου εκτίμηση, αιτίες του φαινομένου του να δίνουν λαϊκά τμήματα πολιτική στήριξη στην ΧΑ, είναι 1) η άθλια οικονομική κατάσταση 2) η οργή για την κομματική κλεπτοκρατία και την ατιμωρησία της και 3) ο εποικισμός από εκατοντάδες χιλιάδες λαθραίους μετανάστες, μουσουλμάνους μάλιστα, με συνοδεία την ανεξέλεγκτη εισαγόμενη εγκληματικότητα. Η οποία αποσιωπάται. Και από τις επίσημες αρχές και από την αριστερά.

Ομως…

Πολύ σημαντικός παράγοντας που στρέφει κάποιους προς την ΧΑ είναι η απαξίωση ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ κάθε έννοιας που έχει να κάνει με το έθνος, την πατρίδα, την σημαία κλπ κλπ. Δηλαδή η απαξίωση  όλων εκείνων των στοιχείων που μας ορίζουν σαν ανθρώπινη ομάδα, σαν έλληνες δηλαδή, η κατασυκοφάντησή τους και η δαιμονοποίησή τους.

Την κοινωνία με συνείδηση του εαυτού της, δηλαδή το έθνος, οι ηγεσίες της αριστεράς, καθότι ολιγαρχικές, την θεωρούν και δικαίως ένα εχθρό τους, καθώς μια τέτοια κοινωνία ζητάει αυτο-κυβέρνηση και αυτο-νομία, κι αυτό κανένας ολιγαρχικός δεν μπορεί να το ανεχθεί. Δεξιός ή αριστερός.

Γι’ αυτό και η εχθρότητα της αριστεράς εναντίον του έθνους.

Γι’ αυτό και οι ηγεσίες της αριστεράς μεταμφίεσαν τον γκλομπαλισμό που προωθούν σε …διεθνισμό, παρότι αρνούνται τα έθνη.

Γι’ αυτό και ο μισ-ελληνισμός καθώς το ελληνικό πνεύμα είναι δημοκρατία και ελευθερία, πράγματα με τα οποία οι αριστερές ηγεσίες, ολιγαρχικές ως το τελευταίο κύτταρο, είναι αδυσώπητα αντίπαλες.

Τα επιχειρήματα περί …»αιμοβορισμού» κλπ κλπ των εθνών είναι αστεία. Εγκλήματα δεν κάνουν μόνο τα έθνη και οι λαοί. Εγκλήματα κάνουν και οι οπαδοί ιδεολογιών, θρησκειών κλπ.

Και οι αριστεροί θα έπρεπε να αναλογίζονται τα πτώματα του Κατύν, των Ουκρανών, της Ταϊλάνδης, της Β. Κορέας, της Κίνας, των γκουλάγκ κλπ κλπ. «Ολα τα χωριά έχουν μνήματα» λέει ο λαός μας.

Οσο υπάρχουν ομάδες (εθνικές, ποδοσφαιρικές, θρησκευτικές, ιδεολογικές) που θεωρούν αυτό που είναι ή πρεσβεύουν, πως είναι το μόνο που ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ, θα έχουμε συλλογικά εγκλήματα και βία αδικαιολόγητη. Και δεν είναι μόνο ο ακραίος εθνικισμός που ζητάει να κυριαρχήσει και να εξοντώσει τα αντίπαλα του έθνη. Το ίδιο επιζητούν και άλλα κοινωνικά φαινόμενα στην ακραία τους μορφή. Ανάλογα με την φάση και την περίοδό τους μπορεί να είναι και οι θρησκείες, και οι ιδεολογίες, κλπ κλπ.

Πόσο ρόλο παίζει αυτή η στάση της αριστεράς στην διόγκωση του φαινομένου της πολιτικής στήριξης προς την ΧΑ από τμήματα του λαού, είναι δύσκολο να το πει κανείς.

Πρέπει όμως να είναι πολύ σημαντικός λόγος η στάση αυτή της αριστεράς, διότι οι πιο ενεργοί πολίτες βρίσκονται στην αριστερά, αρκετοί από τους οποίους διακινούν αυτές τις εθνο-μηδενιστικές ιδέες στο όνομα ενός διεθνισμού, που αρνείται όμως τα έθνη, και ουσιαστικά είναι γκομπαλισμός, όπως ακριβώς βολεύει τον άγριο καπιταλισμό των ημερών μας.

Δηλαδή γνωρίζουμε από το παρελθόν πως, στην περίπτωση της γερμανίας τουλάχιστον, ο γερμανικός λαός έδωσε, ένα τμήμα του έστω, πολιτική στήριξη στους ναζιστές, εξαιτίας της οικονομικής καταστροφής αλλά και εξαιτίας της εθνικής ταπείνωσης που συνεπαγόταν η συνθήκη λήξης του α’ παγκ. πολέμου (το βαγόνι και το τραπέζι των υπογραφών, η επιτήρηση, οι αποζημιώσεις κλπ κλπ).

Στην δική μας περίπτωση ΔΕΝ υπάρχει τέτοιο στοιχείο εθνικής ταπείνωσης του λαού από ξένους παράγοντες. Υπάρχει όμως εθνική ταπείνωση εν μέρει από ένα θορυβώδες τμήμα της γκλομπαλιστικής αριστεράς, αλλά και του διαμπερούς ιλαρο-τραγικού αντι-εξουσιαστικού «χώρου», που λοιδωρούν και εξυβρίζουν κάθε τι το ελληνικό με ένα απίστευτο μισελληνικό μένος. Αυτό δημιουργεί μια ροπή φυσικά στον λαό.

Πολιτικά και λογικά, οπορτουνιστικά έστω ας το χαρακτηρίσει κάποιος, το να ζητείται εν μέσω άγριου καπιταλισμού, η κατάργηση των συνόρων, του στρατού και του εθνικού κράτους, και μάλιστα από αριστερούς και αντι-εξουσιαστές, φανατικούς εχθρούς του καπιταλισμού, είναι …ιλαροτραγικό και σχιζοφρενικό.

Θραξ Αναρμόδιος

Advertisement
This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.

6 Responses to «Ολα τα χωριά έχουν μνήματα»

 1. Ο/Η KostasL λέει:

  Ο τίτλος «Όλα τα χωριά έχουν μνήματα» που κολλάει ?
  Δεν το διάβασα στο κυρίως κείμενο και δε θέλω να βγάζω αυθαίρετα συμπεράσματα!

  KostasL

  • Ο/Η nik λέει:

   ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ το κειμενο, εκει ειναι.
   εαν δεν καταλαβες που κολλαει, ειτε εισαι κουμουνι ειτε δεν μπορεις να ακολουθησεις το επιπεδο του μπλογκ.
   ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΩ, ΑΠΛΩΣ βαρεθηκα την βλαχοπολιτικη

   • Ο/Η anarmodios λέει:

    @nik

    Ευγενικά βρε είπαμε. Δεν αφήνουμε τον θυμό να μας κυριαρχεί.

    Θραξ Αναρμόδιος

 2. Μην ξεχνάς ότι ζούμε σε μια ιλαροτραγική και άκρως σχιζοφρενική (πολιτικά τουλάχιστον) χώρα. Η αριστερά θα έλεγα ότι έπαιξε (και συνεχίζει να παίζει) τον κυριότερο ρόλο: Ποιος ήταν ο κύριος παράγοντας της έξαρσης της Χρυσής Αυγής; Το εκτός ελέγχου μεταναστευτικό ρεύμα. Που έφερε ανεργία, ξεχασμένες ασθένειες και απίστευτη εγκληματικότητα.

  Ο κόσμος περίμενε από την κυβέρνηση να κάνει κάτι, αλλά αυτή δεν έκανε τίποτε. Και εκεί ήταν η μοναδική ευκαιρία της Αριστεράς, να «πάρει τα πάνω της». Τι έκανε όμως; Πήγαιναν μπροστά στις καραβιές των λαθρομεταναστών, και τους μοίραζαν φυλλάδια με τα δικαιώματά τους. Κοινώς, αντί να στηρίξουν την ήδη υπάρχουσα εργατιά, έκαναν ό,τι είναι δυνατόν, να δημιουργήσουν κι άλλη! Αντί να προσπαθούν να τους διώξουν με την απόλυτα λογική αιτιολογία «Φύγετε από εδώ, θα σας εκμεταλλευτούν!», τους έλεγαν «καλώς ήρθατε, ορίστε τα δικαιώματά σας».

  Θυμάσαι την ιστορία των ΧΑυγιτών, που έσπασαν κάποιους πάγκους στην λαϊκή; Είχα έναν συνάδελφο αριστερό, ο οποίος φώναζε και ωρυώταν για την Χρυσή Αυγή και τις πολιτικές της. Του απάντησα ότι φωνάζει, όχι επειδή δεν τους αρέσει η τακτική των ΧΑυγιτών αλλά τους «τσούζει» επειδή δεν το σκέφτηκαν πρώτοι αυτοί, πως εάν το είχε κάνει αυτό ο Τσίπρας ή η Παπαρήγα, με την αιτιολογία «Στηρίζουμε το δίκαιο του ΝΟΜΙΜΟΥ εργάτη», την επόμενη ημέρα, όλες μα όλες οι εφημερίδες θα ήταν ντυμένες στα κόκκινα. Ξέρεις τι μου απάντησε; Τίποτε. Έφυγε με το κεφάλι σκυμένο, γιατί ήξερε ότι είχα δίκιο.

  Και ποια είναι τα τελευταία, ακόμη πιο τραγελαφικά συμβάντα; Η τακτική του «πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι». Έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα και η ανεργία. Λόγω αυτού, έχει ανέβει η Χρυσή Αυγή. Και τι κάνει το κράτος γι’αυτό; Προσπαθεί να κάνει την καθημερινότητα του πολίτη της Ελλάδας ασφαλέστερη; Όχι. Προσπαθεί να καταργήσει την Χρυσή Αυγή. Με την στήριξη της Αριστεράς. Το ότι ακούστηκαν μερικές φωνές τύπου «σήμερα αυτοί, αύριο εμείς», όπως βλέπεις, αρχίζουν και σβύνουν, τους παίρνει παραμάζωμα η πτώση των ποσοστών τους και η άνοδος της Χρυσής Αυγής.

  Το γελοίον σε όλο του το μεγαλείο.

  Σήμερα διάβασα έναν τίτλο που μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση: «Γιατί εξαφανίστηκαν οι δημοσκοπήσεις; Πρώτο κόμμα η Χρυσή Αυγή;»

  @KostasL: Ο τίτλος αναφέρεται στο ότι παντού στην Ελλάδα ζήσαμε την φρίκη του φασισμού.

  • Ο/Η anarmodios λέει:

   Στράτο

   Θα επιμείνω στην δική μου εκτίμηση για τους λόγους ανόδου της ΧΑ. Με την σειρά που τους είπα πιο πάνω. Δηλαδή έχω άλλη γνώμη για τον «κύριο παράγοντα».

   Αν ήμασταν σε μια κανονική οικονομική περίοδο, χωρίς δηλαδή κρίση οικονομική κλπ κλπ, πιστεύω πως δεν θα είχαμε το φαινόμενο της στήριξης της ΧΑ από μεγάλα τμήματα του λαού μας μόνο και μόνο εξαιτίας της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης. Θα υπήρχε πάλι αλλά όχι σε αυτό τον βαθμό. Για μένα κύριος παράγοντας παραμένει η οικονομική κατάσταση.

   Νάσαι καλά φίλε και να τα πούμε και ιδιαιτέρως.

   Θραξ Αναρμόδιος

   • Πρακτικά λέμε το ίδιο πράγμα, απλά από διαφορετικό πρίσμα: Ναι, όντως η άνοδος της Χρυσής Αυγής είναι αποτέλεσμα ενός συμπλέγματος που εμπλέκει την οικονομική κρίση και την αύξηση της λαθρομετανάστευσης, δεν ήμουν τόσο ξεκάθαρος πριν.

    Αλλά παρόλα αυτά, κι εσύ στο κείμενό σου, αναφέρεις μεν τον άγριο καπιταλισμό, αλλά αναφέρεις και την «μανία» της αριστεράς για κατάργηση των συνόρων. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι η «εργατιά» θα μπορεί να κινηθεί άνετα από χώρα σε χώρα. Για ποιες χώρες μιλάμε; Για την Ευρώπη; Εννοείται πως όχι, γιατί εδώ μπορούμε πλέον να κινηθούμε άνετα. Και εννοείται ότι η αριστερά δεν αναφέρεται στην Ευρώπη. Αναφέρεται στην ελεύθερη εισροή λαθρ- εεε… εργατικού δυναμικού από τις χώρες πέραν της Μέσης Ανατολής. Αυτοί που έρχονται δηλαδή τώρα. Οι παράνομοι να γίνουν νόμιμοι. Με χαρτιά, ασφάλεια κλπ. Να θυμηθούμε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία, σε ένα πρώτο «μπαμ» έχασαν μεγάλο μέρος της οικονομικής τους δύναμης από ένα τεράστιο κύμα εισροής «ρωσοπόντιων»; (που μόνο Πόντιοι εκ Ρωσσίας δεν ήταν…)

    Είναι ακριβώς αυτό που λες: Ένας απύθμενος μισελληνισμός, που δεν έχει νόημα και εξήγηση.

    Και το τραγικό δεν είναι αυτό που ζητάνε. Το τραγικό είναι το *γιατί* το ζητάνε. Για να «αποκτήσει δύναμη το κόμμα» λένε. Όπως επίσης έλεγαν ότι δεν θέλουν να γίνουν κυβέρνηση. (τι σόι δύναμη είναι αυτή, ποτέ δεν το κατάλαβα).

    Να μιλήσουμε για το ΚΚΕ; Θυμάμαι την Παπαρήγα σε μια συνέντευξη, όσο ήταν ακόμη γραμματέας του κόμματος, την ρώτησαν (αν δεν κάνω λάθος, ήταν ο Χατζηνικολάου) τι θα κάνει εάν στις επόμενες εκλογές βγει κυβέρνηση. Ξέρεις τι απάντησε; «Απεργία»

    Ή για τον κυρ-Φώτη; Άσε και έχουν γίνει ανέκδοτο…

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.