To μεγάλο συλλαλητήριο κατά της “επένδυσης χρυσού” στην Ιερισσό, 13-3-2011


Ζητούμε τη βοήθειά σας για να μαθευτεί επιτέλους η αλήθεια: ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Χαλκιδικής είναι αντίθετη στην πολυδιαφημισμένη “χρυσή επένδυση”. Αντιμετωπίζουμε πλήρη αποκλεισμό από όλα τα ΜΜΕ, τόσο τα μεγάλα όσο και τα τοπικά, που παρουσιάζουν μόνο τις απόψεις της εταιρείας και των υποστηρικτών της.

Την Κυριακή που μας πέρασε έγινε στην Ιερισσό η μεγαλύτερη διαδήλωση που έχει γίνει ποτέ στη Χαλκιδική, με 5.000 κόσμο σε ένα χωριό των 3.500. Ούτε αυτό δεν κατάφερε να σπάσει το τείχος της προπαγάνδας και της παραπληροφόρησης.

Σας παρακαλούμε να δείτε το βίντεο κι αν θέλετε προωθείστε το.

Η κατάσταση στη Χαλκιδική είναι εξαιρετικά τεταμένη και την περασμένη Παρασκευή είχαμε τους πρώτους τραμπουκισμούς από τους ανθρώπους της εταιρείας.

Λένε ότι είμαστε “μια ισχνή μειοψηφία”… Αυτή είναι η απάντησή μας!

Κυρία Μπιρμπίλη, το πήρατε το μήνυμα; ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Μαρία Καδόγλου
Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων
http://antigoldgreece.wordpress.com/
—–

Θραξ Αναρμόδιος (για την αντιγραφή)

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.

17 Responses to To μεγάλο συλλαλητήριο κατά της “επένδυσης χρυσού” στην Ιερισσό, 13-3-2011

 1. Ο/Η antigoldgreece λέει:

  Ευχαριστούμε θερμά για τη δημοσίευση!

  • Ο/Η anarmodios λέει:

   @antigoldgreece

   Νάστε καλά παιδιά.

   Στέλνετε ειδοποιήσεις σε όσα περισσότερα ιστολόγια μπορειτε για τις κινητοποιήσεις σας.

   Θραξ Αναρμόδιος

 2. Ο/Η netakias λέει:

  Το Ανέβασες αυτό στην Ολυμπιά; Αν όχι βάλε το!

 3. Ο/Η antigoldgreece λέει:

  Τα πράγματα είναι δύσκολα στην περιοχή… για να καταλάβετε λίγο τι γίνεται διαβάστε αυτό: http://antigoldgreece.wordpress.com/2011/03/13/dixasmos/.

  Εκείνο το βράδυ (11/3) ακούστηκε ότι οι τραμπούκοι της εταιρείας θα πήγαιναν να βάλουν φωτιά στον Κάκαβο και σε χρόνο ρεκόρ μαζεύτηκαν επάνω (νύχτα, στο βουνό, με τους λύκους!) καμιά 300ρια άτομα με άγριες διαθέσεις, έτοιμοι να χτυπηθούν με τους «αντίπαλους» οι οποίοι ευτυχώς δεν ήρθαν. Υπάρχουν θερμοκέφαλοι και από τις δυο πλευρές και η ισορροπίες είναι εξαιρετικά λεπτές. Δυο μέρες μετά (13/3), είχαμε τον εμπρησμό του φυλακίου της Ολυμπιάδας.

  Ο πολύς κόσμος έχει καταλάβει τι παιζεται και είναι αντίθετος με αυτό το τερατώδες επενδυτικό σχέδιο. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν περίπου 350 εργαζόμενοι στο υπάρχον μεταλλείο που η εταιρεία τους χρησιμοποιεί για να εκβιάζει την κοινωνία. Γνωστή τακτική, την έχουμε ζήσει και στο παρελθόν και είχαμε άσχημα έκτροπα. Τους φανατίζουν λέγοντας τους ότι αν δεν αδειοδοτηθεί το Επενδυτικό Σχέδιο θα κλείσει και το υπάρχον μεταλλείο και θα χάσουν τη δουλειά τους.

  Στην Κερατέα τα πράγματα είναι απλά. Οι κάτοικοι είναι όλοι ενωμένοι και ο εχθρός είναι γνωστός. Εδώ η εταιρεία καλλιεργεί τον διχασμό και τελικά θα μας βάλουν να σκοτωθούμε μεταξύ μας. Η εταιρεία το παίζει «ή όλα ή τίποτα» και το Υπουργείο κάνει τον Πόντιο Πιλάτο. Επιπλέον, έχουμε δήμαρχο τον Χρήστο Πάχτα που παίζει απροκάλυπτα το παιχνίδι τους…. νομίζω δεν χρειάζεται να πω περισσότερα.

  Υπάρχουν 3-4 ιστολόγια που βάζουν αυτά που τους στέλνουμε αλλά εννοείται ότι κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη…

  Και πάλι ευχαριστούμε!

 4. Παράθεμα: To μεγάλο συλλαλητήριο κατά της “επένδυσης χρυσού” στην Ιερισσό, 13-3-2011 | ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ

 5. Παράθεμα: To μεγάλο συλλαλητήριο κατά της “επένδυσης χρυσού” στην Ιερισσό, 13-3-2011 « ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!"ΣΗΚΩ" ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ!

 6. Παράθεμα: To μεγάλο συλλαλητήριο κατά της “επένδυσης χρυσού” στην Ιερισσό, 13-3-2011 « ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!"ΣΗΚΩ" ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ!

 7. Παράθεμα: To μεγάλο συλλαλητήριο κατά της “επένδυσης χρυσού” στην Ιερισσό, 13-3-2011 « ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!"ΣΗΚΩ" ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ!

 8. Παράθεμα: To μεγάλο συλλαλητήριο κατά της “επένδυσης χρυσού” στην Ιερισσό, 13-3-2011 « ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!"ΣΗΚΩ" ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ!

 9. Παράθεμα: To μεγάλο συλλαλητήριο κατά της “επένδυσης χρυσού” στην Ιερισσό, 13-3-2011 « ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!"ΣΗΚΩ" ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ!

 10. Παράθεμα: To μεγάλο συλλαλητήριο κατά της “επένδυσης χρυσού” στην Ιερισσό, 13-3-2011 « ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!"ΣΗΚΩ" ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ!

 11. Παράθεμα: To μεγάλο συλλαλητήριο κατά της “επένδυσης χρυσού” στην Ιερισσό, 13-3-2011 « ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!"ΣΗΚΩ" ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ!

 12. Παράθεμα: To μεγάλο συλλαλητήριο κατά της “επένδυσης χρυσού” στην Ιερισσό, 13-3-2011 « ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!"ΣΗΚΩ" ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ!

 13. Παράθεμα: To μεγάλο συλλαλητήριο κατά της “επένδυσης χρυσού” στην Ιερισσό, 13-3-2011 « ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!"ΣΗΚΩ" ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ!

 14. Παράθεμα: To μεγάλο συλλαλητήριο κατά της “επένδυσης χρυσού” στην Ιερισσό, 13-3-2011 « ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!"ΣΗΚΩ" ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ!

 15. Παράθεμα: To μεγάλο συλλαλητήριο κατά της “επένδυσης χρυσού” στην Ιερισσό, 13-3-2011 « ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!"ΣΗΚΩ" ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s