Οι εξεγέρσεις στην Β. Αφρική είναι αποτέλεσμα απληστίας


Η παράλογα υπέρμετρη απληστία των δυτικών αγορών, οδηγεί με την απίστευτη οικονομική ανισότητα που παράγει, λαούς και λαούς  στην απελπισία και παραδοσιακά ειρηνόφιλες και νομοταγείς ομάδες του πληθυσμού στην ριζοσπαστικοποίηση, ότι κιαν σημαίνει αυτό.

Δηλαδή, ο πλανήτης βράζει ολόκληρος. Και θα ξεσπούν περιοδικά λαϊκές εκρήξεις, ανοργάνωτες ή ελαφρώς «οργανωμένες», με βασικό αίτημα «φύγετε» και αλλαγή κυβέρνησης. Αλλά μέχρι εκεί.

Οπότε όλοι (Αγγλοι, Γάλλοι, Αμερικάνοι, Ρώσοι και λοιπές δημοκρατικες δυνάμεις) όσοι έχουν αντιληφθεί οτι υπάρχει αυτός ο βρασμός, που κάνει και φουσκάλες υπέρθερμες στην επιφάνεια, θα προσπαθούν να επηρρεάσουν και να κατευθύνουν τις λαϊκές εκρήξεις ώστε να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα ή να ζημιώσουν τα εχθρικά.

Τον βρασμό και τις εκρήξεις τις προκαλούν τα υπαρκτά προβλήματα που προέρχονται από την απληστία της εταιριοκρατίας, της «ελεύθερης» αγοράς και του διεθνούς νομαδικού τοκογλυφικού χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.

Το τι θα φέρουν ως αίτημα, αν φέρουν, αυτές οι λαϊκές εκρήξεις, μένει να το μάθουμε. Και οι μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις θα προσπαθήσουν να πάρουν μέρος στην διαμόρφωση των λαϊκών αυτών αιτημάτων της οργής, ώστε να συνεχίσουν να έχουν τον έλεγχο.

Εχει ξαναδιατυπωθεί η άποψη ότι οι εκρήξεις στην Β. Αφρική είναι ρωσικής έμπνευσης. Ομως οι ΗΠΑ έκαναν ήδη ρελάνς με τον πρόεδρο Ομπάμα να κάνει δηλώσεις, σχεδόν παράξενες, και τον Μπαραντέϊ ως επί τόπου ανταποκριτή των δυτικών συμφερόντων. Αραγε μυρίστηκαν την ρωσική ανάμειξη (αν ισχύει το σενάριο του ρωσικού δακτύλου) ή συμβαίνει κάτι άλλο; Διότι η Αίγυπτος είναι πυλώνας μιας πολιτικής 50 ετών, κι αν πέσει…

Ενα είναι το κρίσιμο: το τι θα προκύψει ως αίτημα των λαών. Θα είναι ισλαμικά καθεστώτα των μουλάδων; Θα είναι «μαρξιστικοί σοσιαλισμοί» της ελεύθερης αγοράς και του τούρμπο καπιταλισμού; Θα είναι κάτι άλλο;

Τι θα μπορούσε να είναι αυτό το άλλο;

Θραξ Αναρμόδιος

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.

6 Responses to Οι εξεγέρσεις στην Β. Αφρική είναι αποτέλεσμα απληστίας

  1. Ο/Η skeptiki λέει:

    Όλες οι εξεγέρσεις είναι τελικά αποτέλεσμα απληστίας… Η αιώνια ανθρώπινη ιστορία….
    Οι ΗΠΑ έχουν μιά περίεργη παράδοση να κυνηγάνε και να δαιμονοποιούν τους «πρώην» συμμάχους τους και πιθανώς και πράκτορές τους. Πάντα «περίεργοι» είναι :)
    Ξεχνάς τον παράγοντα Ισραήλ και ότι το Σουέζ είναι στην Αίγυπτο. Αποκλείεται να παίζει μόνο ένας η έστω δύο σε αυτό το παιχνίδι :) είναι πολλοί οι παίχτες

  2. Ο/Η κικη λέει:

    Δεν ειναι μονο απληστια , σαυτο εχει δικιο η σκεπτικη, κατι γινεται και εμεις , η κυβερνηση δηλαδη εχουν μεινει και κοιτανε χωρις σχεδιο, και πως θα μπορουσε δηλαδη οταν εχουν Δρουτσα και ροντο για συμβουλο.
    κατι αλλαζει , σταδιακα και εμεις κοιατμε χωρις να μπορουμε να καταλαβουμε γιατι δεν εχουμε ολα τα στοιχεια.
    απο πανω μας τρωνε εναν εναν, τους αρχηγους των κρατιδιων της Βαλκανικης.Ο Μπερισα μαλλον ειναι ο επομενος, ο Βουλγαρος κακοποιος τους βγηκε σκληρο καρυδι και δεν μπορεσαν προς το παρον, κατι τρεχει με τους Αγγλοαμερικανους, μπλεκονται και οι Γερμανοι και Ρωσσοι.
    Οι αγωγοι , αυτοι θα φταινε , και εσκασε μυτη τωρα και το Ισραηλ, και μεσα σε ολα και εμεις και επειδη αισθανομαι βατραχος, ειναι η ωρα που λες ασε τα βουβαλια να τσακωθουν μονα τους , αλλα τουλαχιστον θα ηθελα να μπορουσα να προστατεψω αυτο το μικρο κομματι γης που γεννηθηκα και μεγαλωσα, την πατριδα μου.

  3. Ο/Η κικη λέει:

    Αν ακουσατε στις ειδησεις οι εξεγερθεντες της Αιγυπτου δεν ειναι οι αδελφοι Μουσουλμανοι, ειναι επιστημονες, στελεχη επιχειρησεων, κοπελες με τσαντες σινιε, δεν ειναι η κλασσικη εξεγερση μονων των πεινασμενων και εξαθλιωμενων αιγυπτιων, ειναι η πλειοψηφια τους μορφωμενοι.
    Το ιδιο και στην Τυνησια, πρωτα οι μορφωμενοι και μετα οι αλλοι.Και για να ξερουμε οι Τυνησιοι ηταν οι πιο ησυχοι απο το Μαγκρεμπ, οι διπλα Αλγερινοι σαφως πιο επαναστατες, οσο για το Μαροκο , Ιορδανια, και αυτοι δεν ειναι και οι πιο λεβεντες Αραβες.Στην Υεμενη ειναι αλλου παπα εκει εμπλεκονται σαφως οι μουσουλμανοι, εδω και χρονια και βεβαια πεινανε οι ανθρωποι.
    Και στην Τουρκια χτες οι φοιτητες οι κοσμικοι, δηλαδη αυτοι που δεν θελουν τους ισλαμιστες του Ερντογαν.
    Παμε για συγκρουση θρησκειων?

    • Ο/Η skeptiki λέει:

      Ξέρεις τα τελευταία χρόνια πολυανακατεύτηκαν οι θρησκείες με την πολιτική και κατάφεραν να συσχετιστούν άμεσα με την πολιτική εξουσία. Όσο κι αν γκρινιάζουμε η πραγματική επνάσταση είναι η απίστευτη διάχυση της πληροφορίας. Με το άμεσο ανακάτεμα των «πνευματικών» ηγετών με τα λαμόγια τους «πολιτικούς» χάσαν κι αυτοί τη δύναμη του «υπερανθρώπινου» γίνανε οργάνωση, κόμμα, πες το ότι θες, αλλά ενταχθήκαν στους ανθρώπινους κανόνες…. και πάπαλα το πανηγύρι περί θεικής εντολής…. είναι θέμα χρόνου… και μόνον εδώ στην επαρχιούλα μας τσιρίζουμε ακόμα για τον πόλεμο των θρησκειών… Ένας ήταν πάντα ο πόλεμος και ένας είναι… εξουσία και έλεγχος με στόχο το φαί και το νερό… Δεν προοδέψαμε αρκετά ακόμα :)

  4. Ο/Η κικη λέει:

    Ανακαλυψαν στο Ιρακινο Κουρδισταν τεραστια αποθεματα φυσικου αεριου.
    Χθες βγηκε η ανακοινωση.
    Οι Κουρδοι ειναι αλεβιτες.
    Μην υποτιμας αυτη την εκδοχη των θρησκειων, και ας περιεχει πετρελαιο και φυσικο αεριο η ιστορια.
    Και στην Τουρκια την προ Ερντογαν υπηρχε ο πολεμος μεταξυ των Τουρκων Ιρακινων και Συρων για το νερο, που τους το εκοβε η Τουρκια.Τωρα δινει με φραγματα που κατασκευαζει ο πονηρος Νταβουτογλου, αφθονο νερο στους ομοθρησκους του, εξοντωνοντας στο ενδιαμεσο τους Κουρδους, που ετυχε τα χωρια τους να ειναι στο διαβα του.
    Στην γεωπολιτικη και γεωστρατηγικη σκακιερα ολα ειναι οπλο, κερδος και απληστια των κατεχοντων,ενα απο αυτα ειναι η θρησκεια.

    • Ο/Η skeptiki λέει:

      μόνο που ξέρουν όλοι πιά ότι δεν μπορούν να πληρωθούν με προσευχές… τα θέλουν cash :) :)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.