Αν το Ζάππειο 2 ήταν σχεδιασμένο να έχει ως κύριο αποδέκτη τον ελληνικό λαό, θα περιείχε άλλες θέσεις και άλλες προτάσεις. Αν ήταν σχεδιασμένο να ανατρέψει την μνημονιακή πολιτική θα περιείχε διαφορετικό κάλεσμα.


Το Ζάππειο 2 δεν είχε αποδέκτη τον ελληνικό λαό. Το Ζάππειο 2 δεν ήταν σχεδιασμένο για να έχει τον λαό ως ακροατήριο και αποδέκτη.

Αν ήταν σχεδιασμένο για να έχει αποδέκτη τον ελληνικό λαό, στο σύνολό του, τότε το Ζάππειο 2 θα περιελάμβανε διαφορετικά προτάγματα, θέσεις και προτάσεις. Αυτά που ειπώθηκαν στο Ζάππειο 2, μικρή πιθανότητα υπάρχει να έχουν απήχηση σε ευρύτερα λαϊκά στρώματα. Αυτό είναι πασιφανές. Και βέβαια δεν είναι καθόλου τυχαίο. Το Ζάππειο 2 δεν είχε εξάλλου στόχο να έχει απήχηση στα λαϊκά στρώματα, γι’ αυτό και δεν εκφράζει αυτό που θέλουν τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα.

Ο λαός θέλει ΑΛΛΑ πράγματα. Τα ξέρουμε όλοι ποια είναι αυτά. Και η ηγεσία της ΝΔ τα γνωρίζει. Δεν ευθυγραμμίζεται όμως η ηγεσία της ΝΔ, ούτε βέβαια και το Ζάππειο 2, με τα λαϊκά αιτήματα, διότι δεν είναι αυτή η δουλειά της. Δεν είναι στις προτεραιότητες της ηγεσίας της ΝΔ η ανατροπή της πολιτικής του Μνημονίου. Αν ήταν, τότε το Ζάππειο 2 θα περιλάμβανε διαφορετικό κάλεσμα και διαφορετική ρητορική και φρασεολογία.

Αυτή τη στιγμή το καθεστώς συνολικά πιστεύει πως δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να απειληθεί η συνέχιση και η ολοκλήρωση της μνημονιακής πολιτικής. Πως δεν πρέπει να κινδυνέψει η μνημονιακή αφαίμαξη με κανέναν τρόπο. Γι’ αυτό και η υποτονική αντιπολίτευση, γι’ αυτό και η άγρια αστυνομική καταστολή. Γι’ αυτό και το Ζάππειο 2 ήταν αυτό που ήταν.

Και όταν η τωρινή άγρια μνημονιακή πολιτική καταπέσει κάποια στιγμή, θα πρέπει να συνεχιστεί με κάποιον πιο light τρόπο, αλλά προς την ίδια πάντα κατεύθυνση. Δηλαδή προς όφελος των δανειστών του ελληνικού δημοσίου, δηλαδή των διεθνών τοκογλύφων, αλλά και των εγχώριων ολιγαρχών που είναι και οι υποβολείς των περισσότερων μνημονιακών μέτρων.

Το Ζάππειο 2 στόχευε

  • στον σκληρό πυρήνα των οπαδών και ψηφοφόρων, σε μια προσπάθεια να τους συσπειρώσει, παρέχοντάς τους ένα ανανεωμένο μενού επιχειρημάτων
  • στους εγχώριους (μεγαλο)-επιχειρηματίες διαβεβαιώνοντάς τους πως δεν υπάρχει η παραμικρή σκέψη για φορολόγησή τους, ίσα ίσα το αντίθετο
  • στις εγχώριες τράπεζες και τραπεζίτες, πως θα συνεχιστεί η στήριξή τους και δεν θα απειληθεί με κανένα μέσο ο τρόπος που τώρα λειτουργούν και συμπεριφέρονται απέναντι στην ελληνική μικρή επιχείρηση
  • στο ίδιο το πολιτικό σύστημα που ανησυχούσε μήπως ακούσει από έναν επιφανή εκπρόσωπό του κάποια δυσάρεστη αυτοκριτική και ίσως κάποια υπόσχεση για παραδειγματική τιμωρία
  • στους ξένους κατοχικούς, τροϊκάνους, και συνεταίρους τους στην αλλοδαπή οι οποίοι επίσης ανησυχούν για την νομιμότητα των όσων επέβαλλαν στον ελληνικό λαό
  • στην κυβέρνηση την ίδια να συνεχίσει το έργο της χωρίς να νιώθει πως απειλείται από εκλογές, καταγγελία περί δυσαρμονίας της με τη λαϊκή θέληση, ώστε να λύσει τα εσω-κυβερνητικά της απερίσπαστη από αντιπολιτευτική απειλή και να συνεχίσει την δουλειά που της βάλανε να κάνει.

Σε αυτούς απευθυνόταν πάνω κάτω το Ζάππειο 2.

Οχι στον λαό.

Θραξ Αναρμόδιος

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.

25 Responses to Αν το Ζάππειο 2 ήταν σχεδιασμένο να έχει ως κύριο αποδέκτη τον ελληνικό λαό, θα περιείχε άλλες θέσεις και άλλες προτάσεις. Αν ήταν σχεδιασμένο να ανατρέψει την μνημονιακή πολιτική θα περιείχε διαφορετικό κάλεσμα.

  1. Ο/Η tsilivithras λέει:

    Eγώ θα πω ότι απευθυνόταν στους «χορηγούς» του συστήματος, εγχώριους και αλλοδαπούς προκειμένου να τους καθησυχάσει καθώς το μνημόνιο δεν βγαίνει και ψάχνουν εναλλακτικές λύσεις. Το ότι τα βλήμματα που αποτελούν τους αυλικούς του βρήκαν νέο επιχειρηματολόγιο είναι εκ παραδρομής…έτυχε.Και δεν πρόκειται για επιχειρήματα φυσικά αλλά για μια χιλιομασημένη ατάκα του συστεμισμού και της πολιτικής ορθότητας η οποία καταστρέφει τον τόπο αυτόν εδώ και δεκαετίες.

    Ο ΣΑΜ δείχνει αξιόπιστη λύση, ίσως σε πιο «ανθρώπινα» επίπεδα από τον αχαρακτήριστο πλέον ΓΑΠ.
    Πολλά από αυτά που είπε έχουν λογική και βάση…η διαφορά είναι ότι δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια να συζητάμε οικονομικίστικες μλκς όταν είναι ηλίου φαεινότερο ότι:
    – η χώρα είναι υπό κατοχή και δεν δύναται να ορίσει την τύχη της.
    -Υπάρχουν πλείστες όσες πληροφορίες καταδεικνύουν την ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ ΠΡΟΘΕΣΗ του ΓΑΠ να μας οδηγήσει στην κατοχή του μνημονίου
    -ο Έλληνας είναι παντελώς απροστάτευτος απέναντι στην λαίλαπα της λαθρομετανάστευσης η οποία τον προσβάλλει οικονομικά, κοινωνικά, φυσικά, και πολιτισμικά

    Έχουμε λοιπόν το έγκλημα, έχουμε κίνητρο, έχουμε το «ποιος ωφελείται», έχουμε πρόθεση και ευκαιρία.
    Όλα τα έχουμε.
    Γιατί δεν γίνεται λοιπόν το επόμενο βήμα αφού σχεδόν όλη η Πληροφορία είναι διάσπαρτη;;;

    Γιατί απλούστατα όλο το σύστημα του δικομματισμού, με έμμεσο και άμεσο τρόπο, όλα αυτά τα χρόνια κατέστρεψε την ικανότητα της ελεύθερης πολιτικής σκέψης και χώρισε τους Έλληνες σε δεξιά και αριστερά πρόβατα.Οι μεν πιο παθητικοί, οι δε πιο «επιθετικοί» έκλεισαν ιδέες και «πιστεύω» μέσα στα κόμματα, τα άφησαν να τα διαχειρίζονται Ευκαιριακοί άνθρωποι προσωποκεντρικά και κολεκτιβικά και έστειλαν τον εγκέφαλό τους διακοπές.
    Σήμερα υποφέρουμε εξαιτίας τους.
    Υποφέρει η χώρα που έχει όλα τα στοιχεία στα χέρια της για το έγκλημα επειδή όλοι οι θεσμοί διαβρώθηκαν και κατακτήθηκαν από τον δικομματισμό των Άεργων πολιτικών.
    Δημοκρατία, δικαιοσύνη, νόμοι, Δίκαιο, λαϊκή εντολή, προστασία του πολίτη…όλες αυτές οι έννοιες έχουν βανδαλισθεί ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ με το σύστημα να παρακολουθεί χαιρέκακα και τους διαχειριστές της πληροφορίας ΕΜΜΟΝΙΚΑ να παλεύουν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα.

    Η πραγματικότητα λοιπόν είναι ότι ο λαός δεν θέλει το μνημόνιο, δεν θέλει πλέον το σύστημα ατιμωρησίας και μη-ελέγχου των πολιτικών και των δημόσιων αρχών και φυσικά δεν θέλει τον νεομουσουλμανισμό και την μετανάστευση (πέραν των επιπέδων που μπορεί να αντέξει η χώρα μας).
    Αυτά είναι τα ζητούμενα του Ελληνικού λαού.
    Αυτά θέλει να βγουν από την ζωή του…ΑΜΕΣΑ.
    Θα στηρίξει αυθόρμητα όποιον στηρίξει αυτά τα πολύ απλά πράγματα.
    Γιατί αυτά τα πράγματα είναι τα «θέλω» του Ελληνικού λαού μέσα στο «σπίτι» του στο οποίο έχει την πρώτη και την τελευταία κουβέντα.
    Όλοι οι άλλοι είναι ή διαχειριστές ή φιλοξενούμενοι.

    Και όπως πλέον έχει καταλάβει και ένας διανοητικά ανάπηρος με νοημοσύνη αμοιβάδας (πλην των κομματόσκυλων φυσικά) ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩΝ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΙΔΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

    Θα υπερασπιστούν το μνημόνιο, την ατιμωρησία τους και τους λαθρο επειδή έτσι του είπαν να κάνουν για να κρατήσουν τα μαγαζιά τους (τα κόμματα δλδ).
    Είτε λοιπόν από βλακεία, είτε από δειλία είτε για την «κονόμα» ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ (άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο) θα συνεχίζουν μέχρι τελικής πτώσης να υπερασπίζονται ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

    Το αν γίνουν μαζικές απελάσεις ή όχι, το αν γυρίσουμε στην δραχμή ή όχι, το αν θα χουμε κόμματα ή προεδρική δημοκρατία ή νέο σύνταγμα ή κι εγώ δεν ξέρω τι ΕΠΕΤΑΙ της άμεσης ανάγκης να βρεθεί ένας επίσημος θεσμός του Ελληνικού κράτους και να ουρλιάξει «ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ».

    Άμεση παύση πληρωμών σε τοκογλύφους και πιστωτές και άμεσο κάλεσμα του Ελληνικού λαού σε Εθνοσυνέλευση και δημοψηφίσματα για το μέλλον της χώρας ΌΠΩΣ ΤΗΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ.

    Με όλα αυτά τα στοιχεία στα χέρια μας που καταδεικνύουν έγκλημα και πρόθεση εις βάρος εθνικού ανεξάρτητου κράτους έχουμε όλη την νομιμότητα του κόσμου στο πλευρό μας.

  2. Ο/Η tsilivithras λέει:

    Αυτοί που πιστεύουν σε «αριστερά» και «δεξιά» είναι δειλοί, ηλίθιοι ή ιδιοτελείς.
    Δειλοί γιατί φοβούνται να σκεφτούν ελεύθερα ακόμα κι αν βλέπουν το τεράστιο ψέμμα μπροστά τους.
    Ηλίθιοι γιατί κατέστησαν εαυτούς περιορισμένης νοητικής αντίληψης στέλνοντας τον εγκέφαλό τους διακοπές στη χώρα του «πολιτικού Ποτέ-Ποτέ».
    Ιδιοτελείς γιατί όταν βλέπουν την ευκαιρία να κονομήσουν αδιαφορούν μπροστά στην δυστυχία της κοινωνίας.

    Αυτό ήταν το σύστημα του 20ου αιώνα που δέθηκε με σχέσεις αίματος μεταξύ των ανθρώπων της ίδιας κοινωνίας.
    Αυτός ήταν ο σκοπός του.Να διχάσει τους ανθρώπους μακροπρόθεσμα ώστε σε κάθε έγκλημα των «αρχοντάδων» οι πολίτες να είναι απασχολημένοι λύνοντας μικροκοσμικούς γρίφους μαλώνοντας μεταξύ τους.
    Ο κοσμάκης βέβαια πιστεύει ότι και οι πολιτικοί έτσι είναι…σαν αυτούς…ότι πιστεύουν δλδ σε αντιλήψεις αριστερές,δεξιές κοκ…
    Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι μακρύτερα από την αλήθεια.
    Επανειλλημένα και αποδεδειγμένα Έλληνες πολιτικοί αλλάζουν στρατόπεδα και μεριές.
    Οι πολιτικές δεν αλλάζουν ποτέ.Οι πολιτικές είναι ΠΑΝΤΑ ενάντια στο συμφέρον της κοινωνίας και προς το συμφέρον της ολιγαρχίας που «χορηγεί» τα κόμματα.
    Άπειροι πολιτικοί και κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες είναι πρώην αριστεροί.
    Απωθημένα μιας ζωής βλέπεις…ο Μαμμωνάς δίνει απλόχερα αρκεί να τσεκάρεις την συνείδησή σου στη ρεσεψιον.

    Κοντολογίς, αγαπητοί μου αριστερο-δεξιοι που σας έχει απομείνει έστω και μια ισχνή αίσθηση ανθρώπινης συνείδησης, το όλο παραμύθι ήταν μόνο για εσάς…να το χάψετε εσείς ώστε οι άλλοι να κάνουν την δουλειά τους…όχι γι αυτούς…γι αυτούς έχει φράγκα και κονόμα και γκόμενες και πρέζα και ματαιοδοξία στο φουλ…για όλους τους υπόλοιπους έχει ξύλο και φόρους και κυνηγητό.
    Και ενώ το έγκλημα είναι ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΟ, εμείς σπαταλάμε χρόνο και κόπο μέχρι να πεισθείτε εσείς ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ.

    Κανένας τους δεν έχει Ιδέες και πατριωτικές αντιλήψεις που αν υπερβαίνουν το εγώ τους.
    Κανένας.
    Κανένας τους δεν είναι διατεθειμένος να ζημιωθεί για την χώρα.
    Κανένας.
    ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ είναι πρώτοι στο τραπέζι και τελευταίοι στο λογαριασμό.
    ΟΛΟΙ.

    Αυτός είναι ο Ευκαιριακός που φωνάζω και περιγράφω.
    Ο τύπος ανθρώπου που αδιαφορεί για οτιδήποτε μπροστά στο συμφέρον του.
    Και το συμφέρον του σήμερα είναι η ΠΛΗΡΗΣ ΠΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΚΟΥ ΛΑΟΥ.

    Προσωπολατρεία και κολεκτιβισμός…τα απόνερα του ψυχροπολέμου στην υπηρεσία της Άρνησης μπροστά στο ανθρώπινο έγκλημα.

  3. Ο/Η Νίκος Τανάλιας λέει:

    Το μόνο που δεν ακούσαμε στο Ζάππειο 2 ήταν τούτο: “Η αφρόκρεμα βάση μου”!

    George W Bush – The Elite My Base
    George W Bush – The Elite My Base (Fahrenheit 911)

  4. Ο/Η Γιώργος λέει:

    Δε ξέρω εσείς βρε παιδιά. αλλά εγώ μετά το ΖΑΠΠΕΙΟ 2.0 exe (που αντικαθιστούσε το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 1.0 swf) νιώθω μια ανακούφιση! Γιατί κι ο πιο βλάκας – σοβαρός άνθρωπος σ’ αυτή τη χώρα κατάλαβε τη μηδαμινότητα του πολιτικού προσωπικού και της Ν.Δ. Αυτό το «όλοι ίδιοι είναι» από χτες αναρτήθηκε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
    Ανακουφίστηκα γιατί κατάλαβα ότι και ο ΣΑΜ κατάλαβε ότι η βόμβα θα σκάσει στα χέρια του και αποφάσισε: όχι. Αποφάσισε να μη γίνει ποτέ πρωθυπουργός της Ελλάδας. Ακόμα και χρεοκοπημένης. Δεν τον αδικώ. Τόσο μπορούσε, τόσο έκανε.
    Γνωστός μου ΠΑΣΟΚος σήμερα το πρωί μου είπε: «Πάει, όλα τέλειωσαν»! Και πιστεύω ότι το είπε γιατί κι οι ΠΑΣΟΚοι το ΣΑΜ περίμεναν να ξεκουνήσει το ΓΑΠ. Άλλα τζίφος. Τζούφιος κι αυτός.
    Σε σημερινό δημοσίευμα, διάβασα την επιστολή του εκδότη της Handelsblatt, μιας εφημερίδας που η αλήθεια είναι ότι δεν και η πιο επιθετική απέναντι στην Ελλάδα. Ο άνθρωπος απλά λέει: δήλωσε μικρέ χρεοκοπία, σταμάτα να πληρώνεις, σταμάτα να προσπαθείς να γεμίσεις ένα βαρέλι δίχως πάτο. Σώσε το λαό σου.
    Ήμουν εναντίον των Ολυμπιακών αγώνων, ήμουν εναντίον του ευρώ, είμαι εναντίον του μνημονίου, είμαι εναντίον κάθε πολιτικού που δρα στην Ελλάδα. Καθαρά και ξάστερα. Η πατρίδα χρειάζεται επανάσταση. Θα γίνει. Και θυμηθείτε το, θα χυθεί αίμα (περισσότερο από αυτό που χύνεται τώρα). Αλλά σ’ αυτό το κομμάτι του πλανήτη, πάντα μία γενιά έχυνε το αίμα της, για να ζήσουν οι δύο επόμενες…έτσι γινόνταν, έτσι θα γίνει.
    Σκόρπιες σκέψεις έγραψα, μην περιμένετε καμιά σπουδαία πολιτική ανάλυση (επιπέδου Τσιλιβίθρα ή Θράκα)…άλλωστε τα γράφουν καλύτερα από μένα.
    Υ.Γ.: Τώρα φεύγω, πάω να ακούσω το Δημήτρη Καζάκη που απόψε μιλάει στην Άρτα μας. Συμφωνώ στο 99% αυτών που μέχρι τώρα τον έχω ακούσει να λέει κι ας ξέρω ότι δεν πρόκειται να γίνει σύντομα ούτε το 1% από αυτά. Αλλά μ’ αρέσει να τ’ ακούω! Πιστεύω μέσα στο Σ/Κ να μπορέσω να ανεβάσω το βίντεο.

    • Ο/Η anarmodios λέει:

      @Γιώργος

      Να μας πεις που θα βάλεις το βίντεο να το δημοσιοεύσουμε.

      Θραξ Αναρμόδιος

      • Ο/Η Γιώργος λέει:

        Θράκα καλησπέρα,
        μόλις γύρισα από την ομιλία του Δημήτρη Καζάκη. Έχω να γράψω πολλά, αλλά τώρα νιώθω πελαγωμένος! Τα βίντεο θα τα βρεις στο: http://www.monoplio.gr
        Λίγο υπομονή όμως γιατί δεν έχουμε και τα καλύτερα μέσα. Μέσα στο Σ/Κ όμως θα ανέβει.

  5. Ο/Η tsilivithras λέει:

    Το ξαναβάζω και με συγχωρείτε για την «έπαρση»…

    «Η πραγματικότητα λοιπόν είναι ότι ο λαός δεν θέλει το μνημόνιο, δεν θέλει πλέον το σύστημα ατιμωρησίας και μη-ελέγχου των πολιτικών και των δημόσιων αρχών και φυσικά δεν θέλει τον νεομουσουλμανισμό και την μετανάστευση (πέραν των επιπέδων που μπορεί να αντέξει η χώρα μας).
    Αυτά είναι τα ζητούμενα του Ελληνικού λαού.
    Αυτά θέλει να βγουν από την ζωή του…ΑΜΕΣΑ.
    Θα στηρίξει αυθόρμητα όποιον στηρίξει αυτά τα πολύ απλά πράγματα.
    Γιατί αυτά τα πράγματα είναι τα “θέλω” του Ελληνικού λαού μέσα στο “σπίτι” του στο οποίο έχει την πρώτη και την τελευταία κουβέντα.
    Όλοι οι άλλοι είναι ή διαχειριστές ή φιλοξενούμενοι.»

    Αυτό διαδώστε.Αν συμφωνείτε με όσα λέμε και θέλετε διαδώστε το.Είναι πολύ απλό και σύντομο.Και οι ΜΗ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ το κάνουν ακόμα πιο απλό, ακόμα πιο ισχυρό, ακόμα πιο ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΟ…!!!
    Γιατί κύριοι, ενώ ΞΕΡΕΤΕ τι ακριβώς φταίει και ΞΕΡΕΤΕ τι ακριβώς θέλει ο ελληνικός λαός, ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ;;;
    Σε ποιον χρωστάτε πίστη εκτός από τον Ελληνικό λαό;;;
    Γιατί ενώ έχουμε 3 πράγματα πάρα πολύ απλά, ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΤΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ;;;
    (ρητορικά ερωτήματα φυσικά)

    Διαδώστε το να καταλάβει και ο τελευταίος Έλληνας ότι εχθρός του είναι οι ηγέτες του που ξεπουλήθηκαν από βλακεία, φόβο και ιδιοτέλεια.

    Το ξαναλέω…
    Το να σε υπερασπίζονται δειλοί είναι χειρότερο από το να σε κυβερνάνε πουλημένοι.

    Ξυπνάτε.

    • Ο/Η Γιώργος λέει:

      Δεν ξέρω αν είμαι ξύπνιος ή κοιμισμένος, αλλά στην Άρτα σήμερα το βράδυ είδα πολλούς που ξύπνησαν…όχι αρκετό…αλλά ενθαρρυντικό.

      • Ο/Η tsilivithras λέει:

        Γιώργο πρέπει να βοηθήσουμε τον κόσμο να καταλάβει.Το λέω επίμονα εδώ και 1 χρόνο περίπου.Πρέπει όχι απλά να ξυπνήσουμε αλλά και να ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ τι έγινε.

        Ο κόσμος μπερδεύεται επειδή πιστεύει ότι δεν υπάρχει δικομματισμός αλλά μονοκοματισμός (σε επίπεδο ιδεολογία έστι είναι) οπότε το χαλάει η ρητορική όταν του μιλάς για κόμματα και κομματικό κράτος.
        Κι επειδή πολλοί Έλληνες κουβαλάνε ενοχές για το βόλεμα που κυνήγησαν τα προηγούμενα 20+ χρόνια είναι καλό να εξηγούμε ότι τα κόμματα ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΑΖΙΑΑΑΑΑΑΑ…!!!
        Είναι μαγαζιά που πουλάνε βόλεμα και ιδιοτέλεια για αντιπαροχή την ψήφο του κοσμάκη η οποία χρόνια τώρα τους κρατάει στην εξουσία (που είναι και το ζητούμενο).
        Δεν υπάρχει δημοκρατία.
        Υπάρχουν κόμματα (προστατευμένα από το σύνταγμα παρακαλώ) που πουλάνε «υπηρεσία» στον Ελληνικό λαό…το βόλεμα είναι το προιόν τους…και η εξουσία είναι η δύναμη για να σπρώχνουν τον κόσμο στα ταμεία τους.
        Τα κόμματα πουλάνε βόλεμα και παράλληλα χρωστάνε εκατοντάδες εκατομύρι στις τράπεζες ενώ ταυτόχρονα δεν έχουν ΑΦΜ.
        Χμμμμμ…άραγε τι δεν κολάει σ’αυτήν την εικόνα;;;;

        Όποιος ξυπνάει να ξυπνάει και τους άλλους.

        • Ο/Η Γιώργος λέει:

          Είμαι όχι απλά ξύπνιος, αλλά και ξενυχτισμένος…ανεβάζω βίντεο για να τα δει η μισή Άρτα (ελπίζω) …κάνω ότι μπορώ ρε Τσιλιβίθρα, απλά μερικές φορές με πιάνει το σύγκρυο…απογοητεύομαι…σήμερα στην Άρτα πάλι βρέθηκαν οι μαϊντανοί να χαλάσουν την εικόνα…αύριο ξεκινάω καταμέτωπο επίθεση εναντίον τους, γιατί απλά κουράστηκα, τους βαρέθηκα…θα γίνει χαμός!

        • Ο/Η tsilivithras λέει:

          Γιώργο δεν χρειάζεται να απογοητευόμαστε ούτε να αισθανόμαστε όλο το βάρος του κόσμου σητν πλάτη μας.
          Όλοι έχουμε οικογένειες, υποχρεώσεις και οικονομικά βάρη.
          Ο καθένας κάνει ότι μπορεί.
          Εγώ επιμένω περισσότερο στο κομμάτι της αφύπνισης…να καταλάβει ο κόσμος ότι ζούμε μια παγίδα, μια πολιτική απάτη που σκοπό έχει να εκπληρώσει συμφέροντα διαφορετικά από αυτά του Ελληνικού λαού και ότι από αυτό το πολιτικό σύστημα δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα θετικό για εμάς τους Έλληνες.

  6. Παράθεμα: Αν το Ζάππειο 2 ήταν σχεδιασμένο να έχει ως κύριο αποδέκτη τον ελληνικό λαό, θα περιείχε άλλες θέσεις και άλλες προτάσεις. Αν ήταν σχεδιασμέ

  7. Ο/Η γεωργία λέει:

    ΖΑΠΠΕΙΟ 2 άκου εκεί, οτι και να ακούσουμε από τα χειλάκια τους πόσο μάλλον κάτι που η 2η λέξη είναι δύο, είναι σαν να ακούμε ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2…
    no thanks δεν θα πάρω γιατί εκτός από καχύποπτη έχω γίνει και δυσειδαίμων!

  8. Ο/Η zame λέει:

    καλησπερα & sorry για την απρόσκλητη παρέμβαση μου
    …Δια της ΑΤΟΠΟΥ ΥΠΑΓΩΓΗΣ.
    — Εκανε καλα η οχι που ΕΣΠΑΣΕ την ΤΖΑΜΑΡΙΑ ο ΚΚ ?—γιατι
    *** Υπαρχει μια διαδοχικη αλληλουχία των πεπραγμενων
    (αυτοι που τα κανανε ..να τα μαζεψουνε κιολας..ασχετα που αποδεικνύονται ανικανοι)..η μου φαινεται ?
    ***Γιατι θυμαμαι τον ΚΚ και την «Ηπια προσαρμογη»..στην ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ..
    ***Ο ΣΑΜ δείχνει αξιόπιστη λύση, ίσως σε πιο “ανθρώπινα” επίπεδα από τον ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟ πλέον ΓΑΠ.
    Ναι-Υπάρχουν πλείστες όσες πληροφορίες καταδεικνύουν την ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ ΠΡΟΘΕΣΗ του ΓΑΠ να μας οδηγήσει στην κατοχή του μνημονίου
    Ναι-Υποφέρει η χώρα αν & που έχει όλα τα στοιχεία στα χέρια της για το έγκλημα επειδή όλοι οι θεσμοί διαβρώθηκαν και κατακτήθηκαν από τον δικομματισμό των Άεργων πολιτικών (το μονο εργο τους ειναι η αυτοπροστασια τους βλπ. ατιμωρησία..κλπ)
    -και αφου ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩΝ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΙΔΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. συμφωνω και επαυξανω δηλαδη.. συμπληρώνωντας πως υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να το ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΟΥΝ μονον με την υποψια πως μπορει να τους ξεβολεψει..
    *ΠΩΣ να λειτουργησουνε & να υλοποιηθουν τα ΘΕΛΩ του Ελληνικου Λαου ..?
    ΟΤΑΝ τα ΟΡΓΑΝΑ που ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ & διαχειριζονται τις ΕΝΤΟΛΕΣ του ΛΑΟΥ κανουν το αντιθετο..
    τα ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ με διαφορους γνωστους θεμιτους & αθεμιτους τροπους..
    η ΟΛΙΚΗ ΡΗΞΗ δεν ειναι στο ΚΑΛΥΤΕΡΟ timing του
    δεδομενου του γενικοτερου κλιματος
    (μην ξεχναμε πως ειμαστε στο «ματι» του Παγκοσμιου χρηματοπιστοτινομισματικου ..λογο και του ευρύτερου πειράματος αλλα και στην ΦΛΕΓΟΜΕΝΗ ευρυτερα γειτονια μας…με σωρευμενα και επιβαρυμενα Θεματα..)
    – Γιωργο :…ΝΑΙ .. στο σταμάτα να προσπαθείς να γεμίσεις ένα βαρέλι δίχως πάτο.
    Σώσε το λαό σου…αλλα ΣΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ… με ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΣΗ ? .(για θυμισου τι επαθε ο ΚΚ οταν εκανε το cone με Ρωσους ,Κινεζους..κλπ.)
    ..νομιζω ειναι δωρο αδωρο.. και χασιμο ενεργειας..με ελαχιστότατες.. εως ανύπαρκτες κυριολεκτικά τις εκδοχες ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ του εγχειρήματος.
    —–Καθαρά και ξάστερα. Η πατρίδα χρειάζεται επανάσταση. Θα γίνει. με διαφορετικους τροπους εφαρμογης πρόσφυσης στην σημερινη πραγματικότητα
    Ισως αν ξεκινήσουμε απο τα εύκολα αλλα συντονισμένα οπως ειπε ο ΣΑΜ..ελαχιστοποιηθεί ο σωρευμενος ΟΓΚΟΣ τους που ειναι πολλα & δυσκολα και ειναι ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ…με η χωρις τον «μοχλο πιεσης» του Μνημονιου.. που εκτος της διαπιστευμένης πλεον αποτυχιας του εφερε & την Εθνικη ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ
    Γιαυτο αυτα που ειπε το Ζαπειο ΙΙ επρεπε να γινουν συντονισμενα μαζι .. απο ΧΤΕΣ.. για να ανακάμψει πρώτα η χαμένη ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ & μετα παμε παρακατω…

  9. Ο/Η zame λέει:

    Επισης Απαραιτητο-Δεσμευτικο & Σωστοτατο η προταση απο τον Κλεισθενη στο
    (Όλα τα κόμματα καταθέτουν προγράμματα αλλά όταν γίνουν κυβέρνηση κανείς δεν μπορεί να τα ελέγξει όταν δεν ακολουθούν το πρόγραμμά τους. Αυτή η στρέβλωση δημιουργεί και το ΠΡΟΒΛΗΜΑ γιατί αν υπήρχε ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΚΤΗΣ..) & μαλιστα με αρμοδιοτητες που να “ τσουζουν” πχ. βλεπε ΙΣΛΑΝΔΙΑ..
    Συνυπογράφοντας πως
    (Η σωστή λειτουργία της δημοκρατίας απαιτεί θεσμικούς ελεγκτές της κυβέρνησης με δυνατότητα ανατροπής της (αλλα και ασφαλιστικα μετρα) αν δεν ακολουθεί το προεκλογικό της πρόγραμμα που εγκρίνει ο λαός με την ψήφο του)
    ..και τοτε να δουμε αν θα βγαινουν να λενε ..ΟΤΙ λαικιστικο και ψηφοθηρικο ΝΑΝΑΙ..

  10. Ο/Η anti-anti λέει:

    Τι περιμένατε ρε παιδιά από τον Σαμαρά και από αυτήν την ΝΔ που έχει μαζί του; Ούτε κουβέντα δεν έκανε για την αντισυνταγματικότητα του μνημονίου και ο Θράξ το έχει πει πολλές φορές, όλοι το ίδιο είναι, συναιτεράκια όχι αντίπαλοι. Αφού τα ξέρουμε πλέον. Με το υπάρχον σύστημα δεν υπάρχει φως. Μακάρι να το καταλάβει ο πολύς ο κόσμος και να ξεκολλήσουμε τουλάχιστον από τον δικομματισμό. Και μετά βλέπουμε και για πραγματική -άμεση-Δημοκρατία.

  11. Ο/Η Γιώργος λέει:

    Τα βίντεο μ ετον Καζάκη στην Άρτα είναι έτοιμα: http://www.monoplio.gr

  12. Ο/Η Τσιπ λέει:

    Θα ήταν πάντως απίθανο να είναι διαφορετικά τα πράγματα. Οι του ΔΝΤ ξέρουν ότι υπό τη μπότα τους οι κυβερνήσεις είναι βραχύβιες, γι’ αυτό και πριν ξεκινήσουν το παιχνίδι τους βολιδοσκοπούν πάντα και την αντιπολίτευση ώστε να εξασφαλίσουν την συνεργασία της.. Συνήθως απαιτούνται τουλάχιστον 3 διαδοχικές κυβερνήσεις για να βγει το βασικό πρόγραμμα τους. Στην Ελλάδα μετά την εκλογή ΓΑΠ εκκρεμούσαν οι εσωτερικές εκλογές στην ΝΔ (τέλη Νοέμβρη) και έπρεπε να κάτσει λίγο η σκόνη για να βολιδοσκοπήσουν τον νεοεκλεγή τότε Σαμαρά, από τον οποίον προφανώς πήραν κατ’ αρχάς θετική απάντηση. Ίσως γι’ αυτό το ΓΑΠ για 2-3 μήνες δεν έκανε τίποτα: περίμενε το οκει. Τώρα, δεν είμαι στο μυαλό του Σαμαρά και δεν ξέρω τι θα κάνει τελικά, αλλά πλέον είναι πολύ δύσκολο αν εκλεγεί με αυτό το πρόγραμμα, ξαφνικά μετά τις εκλογές να το γυρίσει στο αντάρτικο και να πείσει και τον κόσμο. Με το πρώτο “μα” θα του κόψουν την νιοστή δόση, θα πρέπει να χρεωθεί την στάση πληρωμών οπότε θα έχει εναντίον του όλο το σύστημα, και φυσικά δεν θα έχει κερδίσει μέχρι τότε τον κόσμο με τις επιλογές που έχει κάνει. Έχουμε δρόμο μπροστά μας…

    • Ο/Η tsilivithras λέει:

      Στάση πληρωμών θα γίνει αργά ή γρήγορα.Ίσως θα πρεπε να είχε γίνει εξαρχής.Το θέμα είναι εις βάρος ΠΟΙΟΥ θα γίνει…

  13. Παράθεμα: Αν το Ζάππειο 2 ήταν σχεδιασμένο να έχει ως κύριο αποδέκτη τον ελληνικό λαό, θα περιείχε άλλες θέσεις και άλλες προτάσεις. Αν ήταν σχεδιασμέ

  14. Ο/Η giannis λέει:

    Μόλις το ανέβασα στο youtube

  15. Παράθεμα: Η στάση της ηγεσίας της ΝΔ και του προέδρου της ήταν από την αρχή ως τώρα μια συνεπής στάση κρυπτο-μνημονιακού υποστυλώματος, που δεν μπορού

  16. Παράθεμα: Η στάση της ηγεσίας της ΝΔ και του προέδρου της ήταν από την αρχή ως τώρα μια συνεπής στάση κρυπτο-μνημονιακού υποστυλώματος, που δεν μπορού

  17. Παράθεμα: Η στάση της ηγεσίας της ΝΔ και του προέδρου της ήταν από την αρχή ως τώρα μια συνεπής στάση κρυπτο-μνημονιακού υποστυλώματος, που δεν μπορού

  18. Παράθεμα: Η στάση της ηγεσίας της ΝΔ και του προέδρου της ήταν από την αρχή ως τώρα μια συνεπής στάση κρυπτο-μνημονιακού υποστυλώματος, που δεν μπορού

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.