Η ψήφος του βουλευτή ανήκει στον αρχηγό του κόμματός του και όχι στον λαό. Ο αρχηγός του κόμματος είναι ο ιδιοκτήτης των ψήφων των βουλευτών του λαού


Η ψήφος του βουλευτή ανήκει στον αρχηγό του κόμματός του και όχι στον λαό. Ο αρχηγός του κόμματος είναι ο ιδιοκτήτης των ψήφων των βουλευτών του λαού και ο διοικητής της διμοιρίας των βουλευτών.

Βέβαια οι συνταγματολόγοι δεν βλέπουν κανένα ασυμβίβαστο με το (μαγειρεμένο) Σύνταγμα στο σημείο αυτό. Και το κάνουν γαργάρα όλο αυτό που συμβαίνει τόσα χρόνια. Οτι δηλαδή ένας και μόνο άνθρωπος συγκεντρώνει στα χέρια του την πολιτική ισχύ όλων όσων ψήφισαν τους βουλευτές του κόμματός του. Και το χειρότερο, την κάνει και ότι θέλει αυτή την ισχύ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ.

Ποια δημοκρατία συνέλληνά μου; Οτι και να ψηφίσουμε, την ίδια πάνω κάτω πολιτική θα πάρουμε. Ο ελληνικός λαός (όπως και άλλοι λαοί), έχει κατά καιρούς εξαντλησει όλο το μενού επιλογών που του παρουσιάζει ο κοινοβουλευτισμός. Και πάντα το αποτέλεσμα είναι ίδιο. Ο λαός βαστάζος.

Μέχρι επαναστάσεις έκαναν οι λαοί στο πέρασμα της ιστορίας. Το αποτέλεσμα; Το ίδιο (και χειρότερο).

Γιατί; Διότι πάντα λείπει η δημοκρατία. Η γνήσια δημοκρατία. Κι έτσι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, έρχεται μια πολιτική ολιγαρχία στην εξουσία. Σε δύση και ανατολή. Σε φιλελευθερισμό και σε υπαρκτό σοσιαλισμό και παντού.

Κόμματα, πολίτευμα, κεντρικές επιτροπές, πολιτικά γραφεία, δήμοι, σωματεία, φυσιολατρικοί όμιλοι, όλα χρησιμοποιούν το σύστημα: αντιπρόσωποι με μακρές θητείες (δηλαδή κοινοβουλευτισμό). Και φυσικά οι αντιπρόσωποι καταλήγουν ελεγχόμενοι. Αλλος γίνεται ο ιδιοκτήτης της ψήφου του αντιπροσώπου. Ο αρχηγός.

Δεν ανήκει η ψήφος του βουλευτή στον λαό. Αλλά στο κόμμα του. Δηλαδή στον “αρχηγό” του. Τι δημοκρατία είναι αυτή;

Τι δημοκρατία έχουν τα “αριστερά” κόμματα, για παράδειγμα, όταν έχουν τον ίδιο “αρχηγό” για 100 χρόνια;

Πουθενά ο απλός άνθρωπος, ο απλός πολίτης, το απλό μέλος, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΧΥ. Πουθενά.

Και πολιτική ανισότητα = οικονομική ανισότητα.

Αντεεεεεεεεεε έλληνες. Αϊντε. Αμα δεν κάνουμε δημοκρατία (των πατέρων μας), αυτή που μας μάθανε οι δασκάλοι μας στο δημοτικό, δεν θα δούμε ποτέ προκοπή.

Δεν έχει να κάνει με τα οικονομικά συστήματα (καπιταλισμοί και σοσιαλισμοί και π.α.π.αριές) που τάχα μου, ΤΑΧΑ ΜΟΥ, έχουν εξαρχής οικονομικό σχέδιο και δόγμα να εφαρμόσουν. Τίποτα δεν έχουν. Μόνο την εξουσιομανία των ολιγαρχικών, αριστερών και δεξιών, έχουν. Που μου θέλουν και σχέδιο τώρα οι ολιγάρχες φιλελεύθεροι και σοσιαλιστές και κομμουνιστές. Τρελλαμένοι εξουσιαστές είναι. Είναι βαριά αρρώστεια αυτή σας λέω. Δεν γιατρεύεται.

Η γνήσια δημοκρατία, που εγγυάται η ισότητα της πολιτικής ισχύος μεταξύ μας, ΔΕΝ έχει κανένα σχέδιο και δόγμα οικονομικό να εφαρμόσει εξαρχής. Το βρίσκει στην πορεία. Οι πολίτες ψηφίζουν κατά περίπτωση το ένα ή το άλλο μέτρο. Κι άμα πειστούν οτι πήραν μια λάθος απόφαση οικονομική, είναι πάντα στο χέρι τους να την αλλάξουν. Στο χέρι τους. ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ. Οχι στο χέρι του αρχηγού με την διμοιρία των βουλευτών.

Είναι τόσο απλό. Και κρυμμένο για 23 αιώνες.

Θραξ Αναρμόδιος

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.

24 Responses to Η ψήφος του βουλευτή ανήκει στον αρχηγό του κόμματός του και όχι στον λαό. Ο αρχηγός του κόμματος είναι ο ιδιοκτήτης των ψήφων των βουλευτών του λαού

  1. Ο/Η anti-anti λέει:

    «Δεν πληρώνω ΔΕΗ»
    Ρίξτε μια ματιά εδώ:

    Δεν πληρώνω ΔΕΗ

    Μήπως είναι καιρός για ένα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΕΗ;

  2. Ο/Η hypethros λέει:

    Θραξ γράφεις:

    «Η γνήσια δημοκρατία, που εγγυάται η ισότητα της πολιτικής ισχύος μεταξύ μας, ΔΕΝ έχει κανένα σχέδιο και δόγμα οικονομικό να εφαρμόσει εξαρχής. Το βρίσκει στην πορεία. »

    Σωστό εν μέρει. Απλά για να κινητοποιηθεί ο κόσμος, σαν «σπίθα» χρειάζεται ένα ΣΧΕΔΙΟ γύρω απο το όποιο θα ενωθεί.

    Ακόμα και εσύ που αγωνίζεσαι για την αναγκαιότητα αλλαγής του πολιτικού συστήματος και την Άμεση Δημοκρατία, ένα «σχέδιο» καταθέτεις. Και πολύ καλά κάνεις.

    Το σχέδιο πρέπει να είναι απλό, κατανοητό, και πανω απ’ όλα ΔΙΚΑΙΟ…

    Για να ξέρει ο κόσμος ΤΙ ΖΗΤΑΕΙ. Τι ΑΠΑΙΤΕΙ καλύτερα..

    Σημαντικά ζητήματα που πρέπει να περιλαμβάνει αυτό το σχέδιο:

    Πως θα διασφαλίζεται ο διαχωρισμός και η ανεξαρτησίατων εξουσιών?
    Τι θα γίνει με τις Τράπεζες?
    Ποιός θα εκδίδει το εθνικό νόμισμα?
    Τι θα γίνει με αυτούς που έχουν δεσμευτεί στις τράπεζες με μακροχρόνια δάνεια?
    Θα ιδιωτικοποιηθεί η Παιδεία ή η Υγεία?
    Τι θα γίνει με τα τεράστια κεφάλαια που φοροδιαφεύγουν, πχ μέσω offshore?
    Τι θα γίνει με την Εθνική Άμυνα και Εξωτερική πολιτική?
    Θα υπάρχει Μέγιστο Επιτρεπόμενο Κεφάλαιο που μπορεί κάποιος να κατέχει?
    Θα επιτρέπεται η πώληση κρατικής γης σε ξένους υπήκοους?
    Θα βάλουμε προτεραιότητα το Περιβάλλον ή την Οικονομική Ανάπτυξη?
    Πως θα εξασφαλιστει η αυτάρκεια σε Ενέργεια?
    Κλπ κλπ

    Γνώμη μου είναι οτι ένα τέτοιο σχέδιο, είναι απαραίτητο, προκειμένου να λειτουργήσει ως ασπίδα ενάντια σε αυτούς που θα θελήσουν να διασπάσουν την ενότητα του λαού, προβάλλοντας δεξιες, αριστερές, ακροδεξιές, ακροαριστερές παραδοσιακές γνωμες πάνω στα παραπάνω ζητήματα. Γνώμες που μπορούν να ΔΙΧΑΣΟΥΝ, «πατώντας» πάνω ακριβώς στην έλλειψη ενός ξεκάθαρου τοπίου στο ένα ή στο άλλο ζήτημα.

  3. Ο/Η Νίκος Τανάλιας λέει:

    Στην εξέλιξη του ελληνικού κοσμοσυστήματος, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πάντα πηγαίναμε από τον Μύθο στον Λόγο. Αντίθετα, στην δημιουργία του αγγλο-σαξωνικού ολιγαρχικού κοινοβουλευτισμού και της δεσποτική κομματοκρατίας, που όλες και όλοι ζούμε στην σύγχρονή μας προσωρινότητα, όλες και όλοι πηγαίνουμε ανθελληνικά από τον Λόγο στον Μύθο: http://www.systemicpeace.org/polity/polity1.htm.

    Το παραπάνω σχήμα αγνοεί το τι είναι η αυθεντική, η γνήσια, η πραγματική δημοκρατία που δημιούργησε το ελληνικό κοσμοσύστημα (http://contogeorgis.blogspot.com/). Απλά, μπορούμε να δούμε την αυθεντική δημοκρατία ως μία συγκεκριμένη διαδικασία λήψης, εφαρμογής και επιτήρησης πολιτικών αποφάσεων και απονομής δικαιοσύνης, με την διά κλήρου, άμεση συμμετοχή των αξιοκρατικά πεπαιδευμένων πολιτών της κοινωνίας ενός έθνους, άμεσα ανακλητών, χωρίς αντιπροσώπους.

    Μας αρέσει λοιπόν να ζούμε με τον Μύθο; Αν συλλογικά αποφανθούμε πως ναι, τότε καλώς, μιά χαρά είμαστε.

    Αν όμως συλλογικά αποφανθούμε πως θέλουμε να ζούμε με τον Λόγο, τότε κάτι δεν πάει καλά και κάτι πρέπει να αλλάξουμε. Τι λέτε λοιπόν; Λόγος ή Μύθος; Ναι, έτσι απλά!

  4. Παράθεμα: Η ψήφος του βουλευτή ανήκει στον αρχηγό του κόμματός του και όχι στον λαό. Ο αρχηγός του κόμματος είναι ο ιδιοκτήτης των ψήφων των βουλευτών

  5. Παράθεμα: Η ψήφος του βουλευτή ανήκει στον αρχηγό του κόμματός του και όχι στον λαό. Ο αρχηγός του κόμματος είναι ο ιδιοκτήτης των ψήφων των βουλευτών

  6. Ο/Η apneagr λέει:

    Καλωσόρισες στην παρέα μας και Καλή Ανάσταση
    apneagr.blogspot.com

  7. Παράθεμα: Η ψήφος του βουλευτή ανήκει στον αρχηγό του κόμματός του και όχι στον λαό. Ο αρχηγός του κόμματος είναι ο ιδιοκτήτης των ψήφων των βουλευτών

  8. Ο/Η Νίκος Τανάλιας λέει:

    ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ: ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ, ΤΖΟΓΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟ!

    ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ! ΤΟΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΝΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΤΙΚΗΣ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΕΙΝΑΙ H ΑΓΩΓΗ ΨΥΧΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΒΛΕΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ.

    ΤΖΟΓΟΣ! ΜΙΑ ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΓΓΛΟ-ΣΑΞΩΝΙΚΟ ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟ. ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΣΤΗ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ KΟΙΚΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

    ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟ! ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ΩΣ ΑΤΟΜΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΓΓΛΟ-ΣΑΞΩΝΙΚΟ ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟ, ΜΕΣΑ ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΕΝΑ ΑΙΤΙΟ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. ΟΜΩΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΤΙΚΗΣ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΩΣΤΕ Η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΝΑ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

    ΩΣΤΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΕΑΝ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΑΝ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ Ο ΤΖΟΓΟΣ. ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ, ΠΩΣ ΝΟΙΩΘΕΤΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ; ΠΡΟΣΟΧΗ, ΟΧΙ ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΩΣ ΝΟΙΩΘΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ.

    ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ,
    ΝΙΚΟΣ

  9. Ο/Η giannis λέει:

  10. Ο/Η χρηχα λέει:

    Καλή Ανάσταση , πατριώτη….και να βρεθείς στα μέρη μας «χτύπα» ένα τηλέφωνο…

  11. Ο/Η giannis λέει:

    skai.gr – Πρόσωπα και απόψεις – 24/4/2011 – Χρήστος Γιανναράς
    Θα το ανεβάσω στο youtube όταν το βάλουν στο site τους

  12. Ο/Η giannis λέει:

  13. Παράθεμα: Η ψήφος του βουλευτή ανήκει στον αρχηγό του κόμματός του και όχι στον λαό. Ο αρχηγός του κόμματος είναι ο ιδιοκτήτης των ψήφων των βουλευτών

  14. Παράθεμα: Η ψήφος του βουλευτή ανήκει στον αρχηγό του κόμματός του και όχι στον λαό. Ο αρχηγός του κόμματος είναι ο ιδιοκτήτης των ψήφων των βουλευτών

  15. Παράθεμα: Η ψήφος του βουλευτή ανήκει στον αρχηγό του κόμματός του και όχι στον λαό. Ο αρχηγός του κόμματος είναι ο ιδιοκτήτης των ψήφων των βουλευτών

  16. Παράθεμα: Η ψήφος του βουλευτή ανήκει στον αρχηγό του κόμματός του και όχι στον λαό. Ο αρχηγός του κόμματος είναι ο ιδιοκτήτης των ψήφων των βουλευτών

  17. Ο/Η Νίκος Τανάλιας λέει:

    Η Ελληνική Δικαιοσύνη ξεγυμνώνει την παράνομη κυβέρνηση Παπανδρέου
    http://kostasxan.blogspot.com/2011/04/blog-post_8013.html

    Αυτή δεν είναι κυβέρνηση είναι καρκίνος, που για να τον απομακρύνεις χρειάζονται δραστικές θεραπείες, επέμβαση ή χημειοθεραπεία.

    Στον Μύθο των Αθηναίων γιά τα Ἐλευσίνια Μυστήρια, η Δικαιοσύνη σχετίζεται με δύο από τα τέκνα της Μετανείρας και του Κελεού (Δρυοκολάπτη). Η πρώτη τους κόρη, η Καλλιδίκη, συμβολίζει την καλή Δίκη, η οποία, ως ένα κωδικοποιημένο σύστημα αρετής είναι θεά, κόρη δε της Θέμιδος και του Διός. Στον Όμηρο, η Δίκη και η Δικαιοσύνη επίσης σχετίζονται με την τάξη του σύμπαντος κόσμου.

    Η δεύτερη κόρη τους, η Κλεισιδίκη, σημαίνει την ξακουστή Δικαιοσύνη. Η λέξη ‘κλυτός’ (με ύψιλον) σημαίνει περιώνυμος ή ξακουστός. Στον Όμηρο δε υπάρχει και με ‘ει’.

    Το γλωσσικό μας πρόβλημα τώρα είναι πως μπορούν να συνυπάρχουν στην ίδια πρόταση οι λέξεις ‘Δικαιοσύνη’ και ‘Παπανδρέου’. Λογοτεχνικά είναι κάτι παράξενο που ίσως οδηγεί σε κλαυσίγελο.

    Όχι μόνον ο Jeffrey, αλλά και όλη του η παρέα (ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ κλπ), έχουν φέρει την Ελλάδα σε κατάσταση ανομίας. Η ανομία είναι η αποτυχία της χρηματιστικής αναρχίας, όπως περίπου η οχλοκρατία ή η λαοκρατία είναι η αποτυχία της αξιοκρατικής δημοκρατίας.

    Μέσα στην ανομία λοιπόν, τι μπορεί να κάνει μία ή ένας νομικός; Το τεράστιο πολιτικό μας πρόβλημα είναι πως η κατοχική μορφή του τσίρκουλου Jeffrey και της παρέας του θα μπορέσει να υπάρξει γιά ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

    Είναι κάτι σαν το παράδειγμα με τον βάτραχο. Όταν βάζουμε έναν βάτραχο σε βραστό νερό, ο βάτραχος αμέσως πηδάει έξω και φεύγει.

    Όταν όμως βάζουμε τον βάτραχο σε χλιαρό νερό, τότε ο βάτραχος όχι μόνον δεν φεύγει, αλλά την βρίσκει. Σιγά-σιγά βέβαια, το νερό φτάνει σε βρασμό και ο βάτραχος βράζει, χωρίς ποτέ να σκεφτεί να φύγει.

    Αυτή λοιπόν είναι η τακτική του τσίρκουλου Jeffrey και της παρέας του. Και ο βάτραχος δυστυχώς είμαστε εμείς: οι Ελληνίδες και οι Έλληνες υπήκοοι που νομιμοποιήσαμε τον Jeffrey και την παρέα του με την ψήφο μας.

    Η ανομία και τα μέτρα είναι αντίστοιχα το νερό και η θερμοκρασία του. Λιγάκι ακόμα και θα μας σερβίρουν όλους με ρύζι. Κάτι τύποι σαν τον Σόρος ήδη ακονίζουν τα μαχαίρια τους.

  18. Ο/Η alexeyev λέει:

    «Πρέπει να μπούμε στο μυαλό του απλού πολίτη και να τον κάνουμε να καταλάβει…» ουρλιάζει ο τηλεμπουμπούκος.
    Αυτό είναι η δημοκρατία για τους εξουσιαστές. Να κάνουμε εμείς αυτό που λένε αυτοί, όχι να κάνουν αυτοί αυτό που λέμε εμείς.
    Ο πιο πειθαρχημένος και υπάκουος στο καθεστώς του λαός του πλανήτη, οι Ιάπωνες, έχουν ψηθεί από ραδιενέργεια τρεις φορές. Τυχαίο;

  19. Ο/Η giannis λέει:

    ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ (όχι «χρεοκρατία»)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.