Να πάμε στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, στις 11 Μαϊου 2011, και να ΜΗΝ φύγουμε. Να πάμε και να μείνουμε εκεί


Η ΓΣΕΕ ανήγγειλε γενική απεργία και συγκέντρωση για την 11η Μαϊου 2011 . Η ΓΣΕΕ έχει κάνει μέχρι τώρα τρεις τέτοιες ανάλογες κινητοποιήσεις (5/5/2010, 15/12/2010 και 23/2/2011) στο διάστημα που μας πέρασε από τον ερχομό του Μνημονίου. Υποτίθεται πως οι κινητοποιήσεις αυτές της ΓΣΕΕ γίνονται για να ανατραπεί η άδικη και αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.

Καταλαβαίνει όμως εύκολα κανείς, και από την συχνότητα αυτών των κινητοποιήσεων αλλά και από την μεθοδολογία τους, πως ο αντικειμενικός τους σκοπός δεν είναι βέβαια η ανατροπή της άδικης και καταστροφικής κυβερνητικής πολιτικής. Οι κινητοποιήσεις αυτές είναι ειδικά σχεδιασμένες έτσι ώστε να μην πετυχαίνουν τίποτε απολύτως. Τίποτε θετικό για την ελληνική κοινωνία και τους εργαζόμενους. Κι αυτό φαίνεται από τα μηδενικά τους αποτελέσματα. Οι τρεις προηγούμενες κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ δεν πέτυχαν τίποτε. Μα τίποτε. Απολύτως.

Οι κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ έχουν έναν και μόνο σκοπό: την λαϊκή εκτόνωση. Λειτουργούν πρακτικά σαν βαλβίδα εκτόνωσης της λαϊκής αγανάκτησης. Είναι σχεδιασμένες ώστε να δίνουν την εντύπωση σε αυτόν που συμμετέχει πως έκανε το καθήκον του και μπορεί να γυρίσει πλέον ήσυχος και πανευτυχής στο σπίτι του.

Το συνηθισμένο σενάριο, που ακολουθείται σε πολλές πόλεις, από την ΓΣΕΕ, τα εργατικά κέντρα και γενικά τον ολιγαρχικά ελεγχόμενο επαγγελματικό συνδικαλισμό της χώρας, προβλέπει συγκέντρωση, έπειτα πορεία, συνήθως τριών-τεσσάρων χιλιομέτρων και πέρα για πέρα άσκοπη, μα εντελώς ΑΣΚΟΠΗ, και μετά διάλυση. Ναι διάλυση.

Αν όμως θέλουμε να πετύχουμε κάτι, ότι νάναι αυτό, έχει αποδειχτεί πια ότι το να πηγαίνουμε και να φεύγουμε δεν αποδίδει.

Να πάμε λοιπόν στην συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, στις 11 Μαϊου, αλλά να ΜΗΝ φύγουμε. Να πάμε και να μείνουμε εκεί.

Καλώ όλους τους ιστολόγους καθώς και όλες τις ανεξάρτητες κινήσεις και τις οργανώσεις πολιτών που συμφωνούν πάνω σε αυτή την ιδέα του «Πάμε και μένουμε«, να την προωθήσουμε όλο το επόμενο διάστημα μέχρι την 11η Μαϊου με όποιο τρόπο και μέσο έχουμε. Να προετοιμαστούμε και να οργανωθούμε. Να συντονιστούμε.

Εχω και έχει κι ο καθένας μας από χίλιες ιδέες πάνω στο ποια θα μπορούσαν να είναι τα αιτήματα μιας παλλαϊκής συγκέντρωσης του τύπου «Πάμε και μένουμε». Αλλά νομίζω ότι δεν πρέπει να τα εκφράσω εδώ. Αν η συγκέντρωση επιτύχει, τότε να είσαστε σίγουροι πως θα μεταβληθεί σε επί τόπου γενική συνέλευση και θα καθορίσει τα τακτικά και τα στρατηγικά της αιτήματα και τους στόχους της, ο συγκεντρωμένος λαός από μόνος του. Εμείς, ιστολόγοι και κινήσεις-οργανώσεις, οφείλουμε να δράσουμε μόνο προπαγανδιστικά υπέρ της συμμετοχής και του «δεν φεύγουμε», και συντονιστικά. Και όχι σαν οι από πάνω σοφοί που αποφασίζουν μόνοι τους για τους άλλους, επειδή τα ξέρουν όλα. Ας εμπιστευθούμε την γνήσια δημοκρατία και το δικαίωμα των πολλών να αποφασίζουν εκείνοι.

Το σημαντικό όμως είναι να «Πάμε και να μείνουμε». Να μην διαλυθούμε. Και να είμαστε πολλοί φυσικά.

Κι όπως λέει κι αυτός ο γενναίος έλληνας στο βίντεο παρακάτω: «εγώ το είπα, έχετε κουράγιο; γουστάρετε την ελευθερία μας; ελάτε εδώ να δώσουμε τον αγώνα μαζί κι ας αποτύχουμε… κι ας αποτύχουμε ρε…»

Εμπρός λοιπόν: Ποιοι ιστολόγοι και ποιες κινήσεις συμφωνούν «να δώσουμε τον αγώνα μαζί κι ας αποτύχουμε ρε…»;

Θραξ Αναρμόδιος

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.

48 Responses to Να πάμε στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, στις 11 Μαϊου 2011, και να ΜΗΝ φύγουμε. Να πάμε και να μείνουμε εκεί

  1. Ο/Η vripol λέει:

    Ακου, αδελφέ: Είμουν μέσα στα μπλόγκ που στήριξαν την κίνηση «κι άν μέναμε στο Σύνταγμα;», στην προγούμενη πανεργατική του Φεβρουαρίου. Το πρωί, εκεινης της ημέρας, τα καθεστωτικά «Νέα» προειδοποιούσαν» πως η κυβέρνηση κινητοποιείται προκειμένου να μην μείνει ο κόσμος στο Σύνταγμα. Και πράγματι, βρήκαν την λύση και ήταν πολύ απλή: έκαναν το Συνταγμα θάλαμο αερίων με τα δακρυγόνα. Τα ΜΑΤ έρριχναν δακρυγόνα με την παραμικρή πρόκληση απο τους κουκουλοφόρους, δυσανάλογα πολλά δακρυγόνα. Ετσι απομαζικοποίησαν την διαδήλωση, και τον τελευταίο πυρήνα των ολιγάριθμων που έμειναν μέχρι τις 6, τον διέλυσαν άνετα με μία ομοβροντία δακρυγόνων. Για να γίνει αυτό που επιθυμούμε, πρέπει:
    1. Να στηριχτεί και απο τις ευρύτερες δυνατές πολιτικές δυνάμεις, της Σπίθας και του ΚΚΕ συμπεριλαμβανομένων.
    2. Να εφοδιαστούν όλοι με αντιασφυξιογόνες μάσκες.
    Αλλοιώς, δεν γίνεται…

    • Ο/Η anti-anti λέει:

      Αν βγουν στους δρόμους 1.000.000 κόσμος, πως θα τους κάνουν κουμάντο; Μιλάω για ειρηνική πορεία, όχι για φασαρίες.

      • Ο/Η anarmodios λέει:

        @anti-anti

        Οχι φασαρίες. Τη νομιμότητα και τα μάτια μας. Δεν έχουμε τίποτε άλλο εξάλλου πέρα από αυτό.

    • Ο/Η anarmodios λέει:

      @vripol

      Και δεν πρέπει να το ξανα-επιχειρήσουμε; Τι άλλο να κάνουμε;

      Το ΚΚΕ και λοιποί δεν έχουν κανένα συμφέρον να μείνουμε και να μην φύγουμε. Αν μια τέτοια λαϊκή επιμονή καταλήξει σε «αποτελέσματα», τότε αυτό θα συμπαρασύρει όλη την μεταπολιτευτική σαβούρα. Θα αμφισβητήσει το μοντέλο εσωτερικής διοίκησης των κομμάτων. Δηλαδή την εσωκομματική ολιγαρχία. Γιατί να το θέλει η ηγεσία του ΚΚΕ και του κάθε κόμματος κάτι τέτοιο, ή οι λοιποί επαγγελματίες πολιτικοί και συνδικαλιστές;

      Μόνοι μας πρέπει να ‘μαστε. Λαός μόνο. Κι αν γίνουμε πολλοί θα βρούμε τι να κάνουμε. Διότι αν τους καλέσουμε αυτούς θα μας κατσικωθούνε πάλι στον σβέρκο.

      Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί είναι πως θα αντιμετωπίσουμε την σίγουρη καταιγίδα και βροχή χημικών. Πέρα φυσικά από την μαζικότητα της συγκέντρωσης.

      Θραξ Αναρμόδιος

  2. Ο/Η anti-anti λέει:

    Όπως στην Αίγυπτο. Δεν φεύγουμε αν δεν φύγετε εσείς! Αλλά δυστυχώς ο Έλληνας δεν έχει φτάσει σε αυτό το σημείο … βρασμού. Όσο όλοι ενδόμυχα αναπολούμε τις μέρες της ψεύτικης ευημερίας δεν πρόκειται να γίνει κάτι δραστικό. Πρέπει να αλλάξουμε σελίδα, αλλά να είμαστε και έτοιμοι για τις συνέπειες. Το καταπληκτικό ντοκιμαντέρ debtocracy δίνει μια ξεκάθαρη και ανατρεπτική λύση που θα μπορούσε να μας βγάλει από το λούκι που είμαστε, αλλά φυσικά με μεγάλο κόστος για τον καλομαθημένο νέο-Έλληνα. Μπορούμε; Θέλουμε;

    • Ο/Η anarmodios λέει:

      «Αλλά δυστυχώς ο Έλληνας δεν έχει φτάσει σε αυτό το σημείο … βρασμού»

      Δεν μας χαλάει πάντως να βάζουμε ένα θερμόμετρο που και που να βλέπουμε και που είμαστε. Κι αυτή τη φορά έχουμε αρκετό χρόνο (ένα μήνα) να δούμε πως θα οργανωθεί…

      Θραξ Αναρμόδιος

  3. Ο/Η AΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ λέει:

    Εάν ευκαιρήσω,θα προσπαθήσω να έλθω να σας εύρω,αδελφοί.

  4. Ο/Η Παρέμβαση λέει:

    Συμφωνώ, επαυξάνω και θα αναδημοσιεύσω .
    Επίσης νομίζω ότι θα έπρεπε ο καθένας από μας να εξαντλήσει την επιρροή που έχει στα συνδικάτα και προς πάσα κατεύθυνση, ώστε τόπος συγκέντρωσης να ΜΗΝ είναι το Πεδίο του Άρεως αλλά να οριστεί εξ αρχής το Σύνταγμα και οι γύρω απ’ αυτό δρόμοι!! Και βλέπουμε…

  5. Παράθεμα: Να πάμε στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, στις 11 Μαΐου 2011, και να μην φύγουμε. Να πάμε και να μείνουμε εκεί « mySatelite

  6. Παράθεμα: Να πάμε στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, στις 11 Μαϊου 2011, και να ΜΗΝ φύγουμε. Να πάμε και να μείνουμε εκεί « Τόνοι και Πνεύματα ….

  7. Ο/Η Κλεισθένης λέει:

    Αγαπητοί φίλοι Θράκα και σχολιαστές, καλή η πρόταση αλλά ………
    Έχω ξαναγράψει ότι τα blogs δεν έχουν την δυνατότητα που τους αποδίδετε.
    Στην Αθήνα υπάρχουν το λιγώτερο 400.000 άνεργοι και στις πορείες και τις διαδηλώσεις δεν πηγαίνουν πάνω από 50.000. Αν υποθέσουμε ότι αυτοί οι 50.000 είναι άνεργοι οι υπόλοιποι 350.000 που είναι;;;;;;
    Φίλε anti-anti όταν έρθει η ώρα στο σύνταγμα να πάνε 1.000.000 πολίτες θα έχει φτάσει η οργή στο κόκκινο. Σήμερα είναι ακόμα στο γιαούρτωμα.
    Διάβασα το κείμενο του DIAVGASI και εν πολλοίς συμφωνώ.
    Φίλε από το vripol ποιές κομματικές δυνάμεις θέλουν να αλλάξει το πολιτικό σύστημα;;;Ολα τα κόμματα είναι μέρος του σάπιου κατεστημένου.
    Συμφωνώ με την πρόταση της «παρέμβασης» η συγκέντρωση να γίνει στο σύνταγμα.
    Νάστε όλοι καλά και ραντεβού στο σύνταγμα.

    • Ο/Η kiki λέει:

      Εχεις δικιο Κλεισθενη,
      που ειναι οι ανεργοι /
      που ειναι ολοι αυτοι που τους κοβουν τους μισθους, που χανονται οταν πρεπει να ειναι εκει, ολοι τους.
      αλλοι θα βγαζουν το φιδι απο την τρυπα παντα,
      αυτοι ολοι που ειναι.
      Μονο αν τους μπλοκαρουν οι τραπεζες τις καταθεσεις και τους δινουν 300 ευρω τον μηνα απο τον μισθο η την συνταξη θα το καταλαβουν , οπως στην Αργεντινη, μονο τοτε το καταλαβαν.
      Απογοητευμενοι ανεργοι- απελπισμενοι εργαζομενοι-αποβλακωμενοι αστοι σεβαστοι που ειναι , σπιτια τους στον καναπε βλεποντας σηριαλ, και ζωντας τον μυθο τους στην Ελλαδα.
      Εχει ο Θεος- Αμ δεν εχει.

    • Ο/Η anti-anti λέει:

      Το 1.000.000 ήταν ένα υπερβολικό παράδειγμα. Απλά ήθελα να πω, ότι όσο μεγαλύτερη η συμμετοχή, τόσο πιο δύσκολα να την ελέγξουν. Αλλά για να γίνει στην πράξη δεν χρειάζεται μόνο θυμός. Χρειάζεται συλλογική σκέψη και δεν την έχουμε, δυστυχώς. Το γιατί δεν έχουμε αυτή την συλλογική σκέψη/συνείδηση είναι μάλλον θέμα διατριβής, αλλά μάλλον πολύ απλά όλοι κοιτάνε το βόλεμα τους και κανένας την Ελλάδα.

      υγ. Στις μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις του 80, δεν έφτανε το 1.000.000 ο κόσμος στην Αθήνα; Ερώτηση κάνω…

    • Ο/Η anarmodios λέει:

      @kiki + anti-anti

      Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να περιμένουμε από μια κοινωνία με χρόνια ύπνωση και καταστολή να «ξυπνήσει» τόσο γρήγορα; Επειδή καταπιέζεται; Επειδή χάνει οικονομικά;

      Δεν γίνονται έτσι αυτά τα πράγματα. Οι αιγύπτιοι της αρχαιότητας καταπιέζονταν για χιλιάδες χρόνια από την κυρίαρχη τάξη τους και δεν επαναστάτησαν ποτέ.

      Το ότι σε μερικούς μήνες η ελληνική κοινωνία, με τα ΜΜΕ, κόμματα, συνδικάτα και όλον τον κυβερνητικό μηχανισμό απέναντί της, κατάφερε να θυμώσει τόσο πολύ και να μπει σε διαδικασία ζυμώσεων είναι ΗΔΗ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Διότι η κοινωνία έχει αρχίσει πλέον και αντιλαμβάνεται το λάθος του εγώ έναντι του εμείς. Και τις παγίδες στις οποίες έπεσε. Και τώρα ψάχνει κατευθύνσεις. Και μέρα με τη μέρα αλλάζει…

      Μεγάλη νίκη και κέρδος είναι επίσης πως η γνήσια δημοκρατία μπήκε στην δημόσια συζήτηση. Ναι αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι που το σύστημα διέφθειρε με τον πιο βίαιο τρόπο και τους κρατάει ακόμα σε πνευματική καταστολή άρχισαν, στο διαδίκτυο έστω, και συζητάνε για γνήσια και άμεση δημοκρατία. Που ένα χρόνο πριν ούτε που τους είχε περάσει από το μυαλό. Ούτε που τους είχε περάσει από το μυαλό.

      Και έκαναν και δημόσια πρόσωπα όπως ο Καζάκης κι ο Μίκης κι ο Βιλιάρδος και διάφορους άλλους να μιλάνε για γνήσια και άμεση δημοκρατία. Και άλλους πολλούς. Αρθρογράφους κλπ κλπ.

      Για σκεφτείτε λίγο. Πότε αρχίσατε εσείς να συζητάτε για δημοκρατία αυτού του τύπου; Λίγο είναι αυτό;

      Σε πόλεμο είμαστε. Οχι μεταφορικά. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ. Είμαστε σε καθημερινή μάχη αντοχής. Χαρακώματα σκάβουμε. Τώρα τα σκάβουμε. Τώρα που αλλάζουν οι συνειδήσεις. Οι συνειδήσεις των ελλήνων τώρα άρχισαν και γίνονται χαρακώματα. Και οι περισσότεροι νιώθουν ακόμη άοπλοι, μόνοι και φοβισμένοι. Ακάλυπτοι. Ακαθοδήγητοι.

      Δεν γίνονται οι επιθέσεις έτσι απέναντι σε έναν εχθρό πάνοπλο.

      Με την πρόταση αυτή, εγώ και άλλοι, όπως έγινε και στην προηγούμενη συγκέντρωση, σκέφτηκα να επιχειρήσουμε ακόμη μια φορά να μετρηθούμε πόσοι είμαστε, εμείς που πήραμε για τα καλά χαμπάρι τι γίνεται και κατά που πρέπει να πάμε. Και να δούμε τι μπορούμε να πετύχουμε. Τώρα. Σε έναν ή τρεις μήνες θα είμαστε σίγουρα περισσότεροι. Θα έρθουν κι άλλοι, κι άλλοι…

      Αν στο μεταξύ δεν μας προλάβει κάποια μεγάλη καταστροφή.

      Θραξ Αναρμόδιος

  8. Ο/Η aristofanis λέει:

    Συμφωνω απολυτα με το κειμενο του Θρακος.Μαλλον δεν μπορουμε να αλλαξουμε το σημειο της συγκεντρωσης. Ας γινει οτι αποφασισε η «ΓΣΕΕ» με τη διαφορα οτι δε θα φυγει κανεις…Ας προσπαθησουμε και κατι αλλο επιτελους γιατι πολλα λεμε εμεις εδω απο την καρεκλα αλλα λιγα κανουμε. Αν δεν πετυχει τωρα , την επομενη φορα ξανα και ξανα….Υπαρχει παντως χρονος αρκετος αρκει να υπαρχει διαθεση και ενεργεια και οχι μισολογα και θεωρια στην οποια ειμαστε αρκετα καλοι ολοι οι Ελληνες…Αναδημοσιευση το κειμενο σε οσο περισσοτερα ιστολογια γινεται…Νεα κειμενα, για να μην γραφουμε ολο τα ιδια και αποστολη και σε φιλους και γνωστους που δεν εχουν μπλογκ…Τα κομματα ΚΚΕ και λοιπες τριχες ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ…Ειναι πασιφανες και στον πιο ηλιθιο πλεον(εξαιρουνται τα κομματοσκυλα, ειναι χειροτερα κι απ τους ηλιθιους)…

    • Ο/Η anarmodios λέει:

      @aristofanis

      Σαφώς και δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε. Κι αυτή η συγκέντρωση που ανήγγειλαν πρόφαση και εκτόνωση είναι.

      Γιατί την κάνουν μετά την πρωτομαγιά; Για να έχει μεσολαβήσει η συγκέντρωση της πρωτομαγιάς και να σκεφτεί ο καθένας: «ωχού, προχτές ήμασταν σε συγκέντρωση, πάλι τα ίδια;».

      Η γενική απεργία και η συγκέντρωση αυτή έπρεπε να έχει οριστεί, το λογικώτερο, σαν συνέχεια της 1ης Μαίου, την 2α Μαίου. Με την πρόθεση μάλιστα «να μείνουμε στις πλατείες», κι όχι να φύγουμε πάλι.

      Δεν μπορούμε όμως να κάνουμε πολλά πράγματα. Η ΓΣΕΕ και τα εργατικά κέντρα έχουν μηχανισμό και οργάνωση, τα κόμματα το ίδιο. Το ανεξάρτητο κίνημα πολιτών δεν έχει τίποτε. Ούτε καν συναίνεση στα βασικά δεν έχει. Οπότε θα πάμε στην συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, καλώντας όσους περισσότερους μπορούμε, προπαγανδίζοντας το «μένουμε και δεν φεύγουμε», και βλέπουμε…

      Εφοδο κι επίθεση δεν μπορούμε να κάνουμε. Με τι; Αρα απλώς πάμε να μετρηθούμε για να δούμε πόσοι είμαστε τώρα και με την κρυφή ελπίδα μήπως προκύψει και κάτι συνταρακτικό. Κανείς δεν ξερει…

      Κι από τώρα, ετοιμαζόμαστε και για την επόμενη ευκαιρία που θα μας δώσουν. Αποκτώντας πείρα και ίσως και μια στοιχειώδη οργάνωση.

      Θραξ Αναρμόδιος

  9. Ο/Η ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΛΥΓΕΡΟΥ λέει:

    Μετά την τελευταία πορεία είπα ότι δεν θα ξαναπάω στις ρημαδομαζώξεις τους. Στην προκειμένη συμφωνώ με τον Αναρμόδιο και θα πάω.

  10. Ο/Η kiki λέει:

    Κατ αλλα
    Καλο Πασχα, Θρακα και υπολοιποι,
    του χρονου Λευτεροι,
    και οπως μπορειτε αντισταθειτε,
    μην μας αναγκασουν να σκυψουμε ολοι το κεφαλι.

  11. Παράθεμα: Να πάμε στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, στις 11 Μαϊου 2011, και να ΜΗΝ φύγουμε. Να πάμε και να μείνουμε εκεί | αἰέν ἀριστεύειν

  12. Ο/Η ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ λέει:

    ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΧΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑΣΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΩ ΤΟ ΠΟΔΙ ΜΟΥ ΣΤΙΣ 11.05 ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ

  13. Ο/Η Tom λέει:

    ΜΕΝΟΥΜΕ Η ΦΕΥΓΕΤΕ !
    Να πάμε με αυτο το σύνθημα και να παμε οργανωμένοι . ¨Ετοιμοι και για τα ειρηνικά έτοιμοι και για τα βιαία μέτρα καταστολής. Ειρηνικά αλλά με περιφρουρηση, με αιτήμα την διενέργεια πολλαπλού δημοψηφίσματος για όλα τα σοβαρά θέματα . Δεν θέλουμε κατάλυση της δημοκρατίας , θέλουμε την ιδια την δημοκρατία.
    Γνωρίζετε ότι οσες υπογραφές και να μαζέυαμε ( ακόμα και 5 εκατομμύρια) το Συνταγμά μας δεν προβλέπει την διενέργεια δημοψηφίσματος ;
    Μονο αν το αποφασίσει η απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών , δηλαδή η εκάστοτε κυβέρνηση! Δηλαδή δίνει το δικαίωμα αμφισβήτησης νόμων μόνο σε αυτούς που τους φιτάχνουν ! ΕΛΕΟΣ !
    Αυτην την δημοκρατία έχουμε !
    Να παμε οργανωμενοι, αποφασισμένοι, ακομμάτιστοι, ενωμένοι για να μεινουμε .
    Αρκει να ειμαστε ολα τα παραπάνω και μετά θα έρθουν και οι άλλοι .
    Θωμάς.

    • Ο/Η anarmodios λέει:

      @Tom

      Για πες μας τι σκέφτεσαι ότι θα μπορεί να περιλαμβάνει αυτό το δημοψήφισμα και πως θα μοιάζει.

      Θραξ Αναρμόδιος

      • Ο/Η Tom λέει:

        Ενα δημοψήφισμα που θα διενεργήσει και θα ελέγξει μια επιτροπή ( κυβέρνηση ;) προσωπικοτήτων απο ανθρώπους των γραμμάτων . Αυτή η επιτροπή να καθορίσει τα ερωτηματα και να φροντίσει για την ενημέρωση ολων για τις ερωτήσεις που θα περιέχει. Θα μπορούσε να περιέχει ερωτήματα όπως :
        Επιθυμειτε αλλαγή του πολιτευματος σε μια πιο δημοκρατική μορφή;
        Επιθυμειτε να καταργηθεί η βουελυτική ασυλία και ο νομος περι ευθύνης υπουργών;
        Επιθυμείτε να διακοπεί το μνημόνιο και να επαναδιαπραγματευτούμε τους όρους του δανείου μας;

        Να υπήρχε μια περίοδος ενημέρωσης του λαου απο ολα τα κομματα για κάθε ερώτημα και τέλος.

        Ειμαι σιγουρος οτι ο καθε ενας θα μπορούσε να βάλει πολλά ερωτήματα αλλά δεν ειναι δυνατόν να μπουνε όλα. Σιγουρα ομως τα βασικά αυτης της συγκυριας τα ξέρουμε.
        Απλά και δημοκρατικά.
        Θωμάς

    • Ο/Η anti-anti λέει:

      «αίτημα την διενέργεια πολλαπλού δημοψηφίσματος»

      Ναι, ναι, ναι! Απλά και ωραία! Ένα δημοψήφισμα δεν έχει γίνει σε αυτήν την χώρα (όσο θυμάμαι τουλάχιστον). Ακόμα και οι Ισλανδοί κάνουν. Εμείς τίποτα. Η πιο απλή έκφραση της δημοκρατίας, να αποφασίσει ο λαός για τα σοβαρά θέματα.

      Αλλά που να τολμήσουν να προτείνουν π.χ. δημοψήφισμα για αναγνώριση (από μεριάς μας), του χρέους ως επαχθές; Αφού τα αφεντικά τους είναι οι τραπεζίτες. Μιλάω για όλους τώρα, όχι μόνο για το κυβερνών κόμμα.

  14. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΔΡΥΣΗΣ Κινήματος Ανιδιοτελών Ελλήνων Νέων Αρχών, Κ.ΑΝ.Ε.Ν.Α.

    Όλα τα ΜΜΕ αποφεύγουν επιμελώς να αναφερθούν στο φαινόμενο του ΚΑΝΕΝΑ, του κινήματος των Ανιδιοτελών Ελλήνων Πολιτών δηλαδή… ακόμη και στα διάφορα «άρματα» και στη ¨Δύση» αναφέρονται… αν είναι δυνατόν!!!
    Καιρός λοιπόν να μελετήσουν καλύτερα τα θανατηφόρα γκάλοπ για να γίνουν αντιληπτές οι κοινωνικές «ζυμώσεις» της εποχής…
    Καιρός λοιπόν για όλα τα ΜΜΕ να αναγγείλουν επιτέλους την ύπαρξη του ΚΑΝΕΝΑ, του Κινήματος δηλαδή των Ανιδιοτελών Ελλήνων Πολιτών!!!
    Περισσότερα:
    http://kanena2010.blogspot.com/2011/04/public-issue.html
    Το παρόν αποστέλεται για να γνωρίζει ο Λαός, μελλοντικά, ποιό ΜΜΕ ανακοίνωσε την ίδρυση του Κινήματός του και ποιό όχι.

  15. Παράθεμα: Σε πόλεμο χαρακωμάτων και αντοχής είμαστε, μέχρι να δημιουργήσει η κοινωνία δυνάμεις και ενισχύσεις | Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα

  16. Παράθεμα: Σε πόλεμο χαρακωμάτων και αντοχής είμαστε, μέχρι να δημιουργήσει η κοινωνία δυνάμεις και ενισχύσεις « www.olympia.gr

  17. Ο/Η Νίκος Τανάλιας λέει:

    Ένας λαός με αξίες: ψυχογράφημα

    Νίκος Λυγερός, στρατηγικός αναλυτής

    Υπάρχουν πολλές κατηγορίες εναντίον της Ελλάδας, αλλά όλες αυτές δικαιώνουν τον ελληνισμό! Η πατρίδα μας είναι ο χώρoς μιας ανοιχτής δομής. Λειτουργούμε διαχρονικά με τις πολιτείες ή με μια πολλαπλή δομή, όπως ήταν η Αυτοκρατορία του Μεγαλεξάνδρου ή η Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Έχουμε μια αναρχική προσέγγιση της έννοιας του κράτους, διότι είμαστε ένας λαός με αξίες. Δεν βασίζουμε την οντότητά μας πάνω στις αρχές αλλά στις αξίες. Με άλλα λόγια, είμαστε τα παιδιά της Αντιγόνης κι όχι οι σκλάβοι του Κρέοντα. Βέβαια αυτό μας προκαλεί προβλήματα, αλλά μόνο οι νεκροί δεν έχουν προβλήματα. Κι όπως δεν είμαστε όλοι στωικοί, πρέπει να πατήσουμε πάνω στις έννοιες της αντίστασης και της θυσίας για να μην γονατίσουμε. Κι αν πολλοί ερμηνεύουν τις κινήσεις μας ως χαοτικές, είναι απλώς διότι δεν υπολογίζουν την χρονική πολυπλοκότητά μας και ότι έχουμε μάθει να ζούμε μακράν της ισορροπίας, διότι θέλουμε να δημιουργήσουμε όχι μόνο για μας αλλά και για τους άλλους, δηλαδή για την ανθρωπότητα. Τότε πώς να διαχειριστούμε με άλλο τρόπο τα προβλήματά μας; Ξέρουμε όλοι ότι οι αρχές μας είναι αυθαίρετες κάθε φορά που απέκτησαν δύναμη μετατράπηκαν σε δικτατορίες, οι οποίες καταπάτησαν τα δικαιώματα του λαού μας. Κατά συνέπεια, είναι ορθολογικό να είμαστε επιφυλακτικοί προς αυτές τις τάσεις της κανονικοποίησης για το δήθεν κοινό όφελος. Δεν είμαστε συντηρητικοί, διότι είμαστε παραδοσιακοί κι όταν δεν είμαστε ούτε αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είμαστε ένας παλιός λαός με όλη τη σημασία της έννοιας. Δίνουμε μεγάλη σημασία στους ανθρώπους μας, διότι ξέρουμε ότι είμαστε λίγοι και σπάνιοι. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να σπαταλήσουμε ανθρωπιά. Γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποί μας είναι η γη μας και με τη διασπορά μας ζούμε βιωματικά την έννοια της ελεύθερης δομής, η οποία είναι de facto και de jure ανεξάρτητη από τη λεγόμενη κρατική μας οντότητα. Είμαστε συνειδητοποιημένοι με την ιδέα ότι το κράτος έχει ανάγκη από το λαό και όχι το αντίθετο, αλλιώς δημιουργείται μια δημόσια εξάρτηση που συνεχίζεται και μετά τη σύνταξη έως την απελευθέρωση του θανάτου. Στο κάτω κάτω της γραφής, ακόμα και το σύνθημα της επανάστασης δεν αφορά στο κράτος αλλά στην ελευθερία και τον θάνατο. Μόλις σκεφτόμαστε κρατικά, αναπαράγουμε τα νοητικά σχήματα του συστήματος, το οποίο έχει υπόσταση μόνο όταν καταπατά ανθρώπους, για να εξασφαλίσει την εξουσία του πάνω στα ανώνυμα άτομα. Κι όταν θυμόμαστε τον Προμηθέα δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι τον έδεσαν πάνω στο βράχο του Καυκάσου, το Κράτος και η Βία. Διαχρονικά θέλουμε την ελευθερία της σκέψης μας μέσω της δράσης του φωτός και δεν σεβόμαστε τους θύτες, διότι αγαπάμε τα θύματα. Ακόμα και η γενοκτονία μάς δίδαξε το ίδιο σχήμα και αν δίνουμε τόσο λίγη σημασία στο παρόν είναι γιατί ξέρουμε ότι είμαστε λαός του χρόνου και όχι του χώρου. Οι νεκροί μας και οι αγέννητοί μας καθορίζουν την ύπαρξή μας ως γέφυρες μεταξύ παρελθόντος και μέλλοντος. Για όλους αυτούς τους λόγους δεν μπορεί να μας πλήξει μια τεχνητή κρίση, διότι ως λαός έχουμε ζήσει και πεθάνει με αμύθητες δυσκολίες. Μας αρέσει να μαθαίνουμε και να ανακαλύπτουμε, και τα εμπόδια είναι μόνο για να τα ξεπεράσουμε. Η ζωή μας δεν ήταν ποτέ εύκολη, δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα είναι, διότι δίνουμε αγώνα για όλα και για τις αξίες μας.

    Πηγή: http://tonoikaipnevmata.wordpress.com/2011/04/20/ένας-λαός-με-αξίες/

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Διότι όταν οι καιροί είναι καλοί, όταν δηλαδή υπάρχει οργανωτική και κοινωνική χαλαρότητα, δεν θεσμοθετούμε δομές ώστε οι πνευματικοί μας άνθρωποι να μιλάνε και να αντιστέκονται στον φόβο που παγώνει την κοινωνία σε άσχημους καιρούς. Ιστορικά, όταν η πραγματική δημοκρατία αποδομείται, όταν δηλαδή οι δημοκρατικοί θεσμοί γίνονται κομμάτια, οι πνευματικοί μας άνθρωποι μαζεύονται σε στοές ή σε κήπους, ψάχνοντας γιά ευδαιμονία είτε ατομικά είτε σε μικρές κοινωνικές ομάδες.

    Βολεύει αυτή η τάση την ολιγαρχία της κομματοκρατίας; Μάλλον ναι, την βολεύει τα μέγιστα.

    Αντίδοτο υπάρχει; Βέβαια υπάρχει και συνεπάγεται σπάσιμο του φαύλου κύκλου της ατομικότητας και της κοινωνικής αποξένωσης με συγκόλληση της κοινωνικής αλληλεγγύης.

    Καλή δύναμη τώρα στη έρημο της ατομικότητας και της κοινωνικής αποξένωσης.

  18. Παράθεμα: Είμαστε σε πόλεμο…

  19. Παράθεμα: Να πάμε στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, στις 11 Μαϊου 2011, και να ΜΗΝ φύγουμε. Να πάμε και να μείνουμε εκεί

  20. Παράθεμα: Σε πόλεμο χαρακωμάτων και αντοχής είμαστε, μέχρι να δημιουργήσει η κοινωνία δυνάμεις και ενισχύσεις | royfianos.com

  21. Ο/Η NIKOLAOS λέει:

    ΤΟ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ, ΑΛΛΑ ΛΙΓΟ ΑΔΥΝΑΤΟ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ.
    ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΔΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΤΟ ΣΧΗΜΑ (ΦΥΛΑΔΙΑ -ΗΧΗΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ -LIVE WEB CAMERA ΚΛΠ). ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ 2000 ΑΤΟΜΑ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΝΑΛΛΑΣΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ «ΒΑΡΔΙΑΣ». ΟΙ 2000 ΧΙΛ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ. Η ΑΡΧΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ…
    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΧΟΣ-ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ: ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΔΝΤ – ΑΜΕΣΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΛΠ

    • Ο/Η Tom λέει:

      Η οργάνωση ειναι σημαντική. Βάρδιες,περιφρούρηση,επικοινωνία,ακομα και ψυχαγωγία, ενημέρωση, δρώμενα κ.α. Εφόσον μιλάμε για διάρκεια ημερών.
      ¨Ομως τα αιτήματα μπορού ν να υπάρχουν και ειναι βασικά όμως το δημοψήφισμα να ειναι το βασικό ώστε ν αμην μπορεί κανείς να το αρνηθεί , να μην μπορεί κανείς να ‘χτυπησει» αφού ειναι η πιο δημοκρατική έκφανση μιας κοινωνίας.

  22. Παράθεμα: Σε πόλεμο χαρακωμάτων και αντοχής είμαστε, μέχρι να δημιουργήσει η κοινωνία δυνάμεις και ενισχύσεις | αἰέν ἀριστεύειν

  23. Ο/Η ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ λέει:

    Γεια σε όλους.

    Συμφωνώ με προηγούμενο σχολιαστή ότι θα πρέπει για να συμμετέχει ο κόσμος να υπάρχουν σαφή αιτήματα. Χωρίς αιτήματα, δεν θα έρθει κανείς. Το αίτημα να πέσει απλώς η παρούσα κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει την αμείλικτη ερώτηση «Και μετά τι;» «Σαμαράς;» «Καρατζαφέρης;» και ο κόσμος δεν θα συμμετέχει.

    Προτείνω τα ακόλουθα αιτήματα με τα οποία έχω την αίσθηση ότι συμφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού:

    1. Κατάργηση Βουλευτικής ασυλίας και νόμου περί ευθύνης υπουργών.
    (99% απάντηση = ΝΑΙ σε όσα ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα έχω δει)

    2. Αμεση σύσταση επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους στην οποία θα συμμετέχουν εκτός από αυτούς που ήδη την ζητούν (Σακοράφα, Καζάκης κ.λ.π.) και κληρωτοί πολίτες (η κλήρωση με τον αριθμό ταυτότητας με διάφανη διαδικασία τύπου Λόττο, Τζόκερ κ.λ.π.)

    3. Σύσταση εξεταστικών επιτροπών όπου θα συμμετέχουν ΚΑΙ κληρωτοί πολίτες με αποστολή τον έλεγχο Πόθεν Εσχες ΟΛΩΝ των Βουλευτών συμπεριλαμβανομένου του Κκε, Λαος και φυσικά του Σύριζα. Αμεση δήμευση των περιουσιακών στοιχείων που δεν μπορούν να αιτιολογηθούν.

    Εχω πολλά ακόμα αιτήματα να παραθέσω, τα οποία όμως νομίζω ότι θα μας διχάσουν σε αυτή τη φάση. Ας πετύχουμε αυτά και στη συνέχεια μπορούμε να απαιτήσουμε τη δημιουργία μιας πλατφόρμας λήψης αποφάσεων με ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα και διάφανα αποτελέσματα.

  24. Ο/Η ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ λέει:

    Συμφωνώ επίσης ότι η ημέρα της δικής μας κινητοποίησης δεν θα πρέπει να είναι η ίδια μέρα με την πορεία της ΓΣΕΕ.

    Είμαι βέβαιος ότι θα γεμίσει ο τόπος χημικά και ο κόσμος θα διαλυθεί.

    Το ΣΚ πριν τις 11/05 νομίζω ότι είναι νωρίς.

    Προτείνω ως πρώτη ημέρα τις 14/05 ημέρα Σάββατο.

    • Ο/Η Tom λέει:

      Οι ημέρες ειναι κρίσιμες. Ο κόσμος δεν θα περιμένει και πολύ. Υπάρχει και περιπτωση να μας προλάβουν τα γεγονότα ή αν γινουν επεισόδια στις 11/5 δεν θα αφήνουν ουτε να περάσουμε απο το Συνταγμα.
      Προτείνω να γινει την Κυριακή στις 8/5
      να πάμε απο το πρωι στις 11 πμ ,οργανωμένα.
      Ομως πρεπει να συζητηθουν αυτά με φροντιδα.Δηλαδη το γιατι,πως,με ποιους κλπ

  25. Ο/Η Νίκος Τανάλιας λέει:

    ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ: ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ, ΤΖΟΓΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟ!

    ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ! ΤΟΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΝΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΤΙΚΗΣ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΕΙΝΑΙ H ΑΓΩΓΗ ΨΥΧΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΒΛΕΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ.

    ΤΖΟΓΟΣ! ΜΙΑ ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΓΓΛΟ-ΣΑΞΩΝΙΚΟ ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟ. ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΣΤΗ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ KΟΙΚΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

    ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟ! ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ΩΣ ΑΤΟΜΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΓΓΛΟ-ΣΑΞΩΝΙΚΟ ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟ, ΜΕΣΑ ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΕΝΑ ΑΙΤΙΟ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. ΟΜΩΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΤΙΚΗΣ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΩΣΤΕ Η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΝΑ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

    ΩΣΤΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΕΑΝ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΑΝ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ Ο ΤΖΟΓΟΣ. ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ, ΠΩΣ ΝΟΙΩΘΕΤΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ; ΠΡΟΣΟΧΗ, ΟΧΙ ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΩΣ ΝΟΙΩΘΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ.

    ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ,
    ΝΙΚΟΣ

  26. Ο/Η ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ λέει:

    Νιώθω ότι γράφεις άσχετα με το θέμα της ανάρτησης πράγματα.

  27. Ο/Η ΞΕΣΗΚΩΣΟΥ λέει:

    Θαρρώ πως είναι καλή ιδέα η Κυριακή πριν την 11η Μάη αλλά το βλέπω εξαιρετικά δύσκολο να γίνει. Αν συμβεί θα είμαι εκεί. Εγώ καλώ μέσω του facebook στο «Ξεσηκώσου», για την 11η Μαίου. Θα πρέπει ακόμη ι αν μας ξαναρίξουν χημικά να έχουμε γνωστοποιήσει σε όλους τους Συναγωνιστές ότι σπάμε τρέχουμε και ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ. Αν οι μπάτσοι κατασκηνώσουν στο Σύνταγμα τότε εμείς κατασκηνώνουμε παραδίπλα κάπου π.χ. στην Ερμού. ΔΕ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ. ΜΕΝΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΕΚΕΙ. ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΡΘΟΥΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ. Χρειαζόμαστε δύο πράγματα. Έναν οικονομικά ισχυρό να φέρει την ώρα της μάζης μάσκες για προστασία και φυλλάδια με οδηγίες προφύλαξης. Και δεύτερον άκρες στα ΜΜΕ ακόμη και μουσικά Ρ/Φ να προπαγανδίσουν την ιδέα αλλά και να καλέσουν αμέσως μετά την εγκατάστασή μας στο Κέντρο σε μαζική στήριξη του Αγώνα. Αν γίνουν αυτά η επιτυχία είναι σχεδόν βέβαιη και η δοσίλογη κυβέρνηση θα απομακρυνθεί από τα γεγονότα. Η άμεση δηοκρατία μας περιμένει. Ο νεοέλληνας του ωχαδερφισμού θα αρχήσει να σβήνει και μια νέα Ελληνική Διαφώτιση θα γεννηθεί.

    Ξεσηκώσου.

  28. Ο/Η ΞΕΣΗΚΩΣΟΥ λέει:

    επίσης θα πρέπει να διαδοθεί και να ακουστεί από όσους είναι διατεθειμένοι να κάνουν κάτι τέτοιο, όπως είναι η εκπομπή Αλ Τσαντίρι του Λαζόπουλου, οι Σπίθες ανά την Ελλάδα και όποιον άλλο σκεφτεί κανείς

  29. Ο/Η ΞΕΣΗΚΩΣΟΥ λέει:

    Αναστάσιμη προκήρυξη

    Συναγωνίστριες και Συναγωνιστές,

    Εύχομαι η Ανάσταση του Θεανθρώπου να σημάνει και την απαρχή της δικής μας ατομικής και συλλογικής Ανάστασης από τον βούρκο που τις τελευταίες δεκαετίες, ίσως μετά το 1960 κι έπειτα, η κοινωνία μας έχει βυθιστεί.

    Είναι όμως πια καιρός και μεγάλη ευκαιρία τώρα να πιάσουμε την ευκαιρία από τα μαλλιά και να οδηγήσουμε τις εξελίξεις εκεί που πρέπει για τους Έλληνες. Προς το Αναστάσιμο Φως. Προς την δημιουργία, την αυθεντικότητα αισθημάτων και έργων, προς έναν πιο ουσιαστικό κόσμο και πραγματικό στόχο.

    Ο Ιησούς Χριστός έζησε όπως ακριβώς έπρεπε να ζήσει και πέθανε όπως ακριβώς έπρεπε να γίνει αυτό ώστε να δικαιούται να Αναστηθεί. Εμείς αν ζούμε σήμερα στον βούρκο είναι γιατί μέχρι σήμερα Δεν αξίζαμε την Ανάστασή μας. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουμε. Το χαρτάκι που πετιέται από το παράθυρο της μερσεντές αλλά και του ντάτσουν είναι που μας κρατά πίσω, αυτό είναι που δεν μας αφήνει να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και τον διπλανό μας.

    Ο Χριστός λοιπόν Αναστήθηκε γιατί έτσι έπρεπε αλλά και γιατί το Πίστευε. Εμείς αν δεν πιστέψουμε ότι μπορούμε να διώξουμε τους δοσίλογους της κυβέρνησης Παπανδρέου τότε αλίμονό μας, μας περιμένουν πράγματα που μόνο να τα σκεφτεί κανείς θα ματώσει το μυαλό του. Περιμένουν τον Ελληνισμό τέτοιες δυστυχίες που θα τον αφανίσουν και συνάμα θα ανοίξουν το δρόμο για την Παγκόσμια αλλαγή του status (προς το άκρως χειρότερο φυσικά).

    Ο Ιησούς Αναστήθηκε γιατί είναι Θεός. Για να έχει αποτέλεσμα η δική μας προσπάθεια θα πρέπει να οργανωθούμε και να συντονιστούμε προς τον κοινό στόχο. Οι δυνάμεις του κάθε ενός χωριστά δε φτάνουν να φτύσουν το πρόσωπο του George Papandreou όχι να τον ρίξουν… Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να ενώσουμε τις φλόγες μας σε μια κοινή μεγάλη φλόγα που θα κάψει και θα απολυμάνει όλα γύρω μας. Όλα εκείνα τα παλιά, για να ανοίξει ο δρόμος για το πραγματικά καινούριο.

    Το καινούργιο αυτό, που ο Θεοδωράκης, ο Καραμπελιάς, ο Καζάκης και τόσοι άλλοι Συναγωνιστές έχουν οραματιστεί είναι ένας Νέος Ελληνικός Διαφωτισμός, που θα οδηγήσει στην Αναγέννηση του Έθνους και σε μια δημιουργική πορεία τους πολίτες τούτης της ταλαιπωρημένης χώρας. Βλέπεις τους αγροίκους της Τουρκίας πως με σύστημα και οργάνωση (και αρκετό φασισμό εδώ που τα λέμε στο εσωτερικό…) καταφέρνουν να έχουν ένα καλό αποτέλεσμα ως Κράτος. Πόσο μάλλον εμείς, με την μακραίωνη αρχαιότητα, τον ελληνοχριστιανικό πολιτισμό, την Αυτοκρατορία του Βυζαντίου, τις επαναστάσεις εναντίον Κατακτητών και Δοσίλογων. Με τέτοια ιστορία θα ’πρεπε να πατάμε γερά στα πόδια μας και να μην αφήνουμε έρμαιο της τύχης την πορεία των παιδιών μας προς το άγνωστο Μέλλον.

    Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι θα πρέπει κατ’ αρχήν να ρίξουμε αυτήν την κυβέρνηση. Αυτό πραμγατικά είναι το εύκολο κομμάτι. Αυτ΄θα γίνει μόνο αν πάμε και κατασκηνώσουμε στο Σύνταγμα. Και μαζευτούμε χιλιάδες και κατομμύρια. Αλλά αναρωτιέμαι πόσσοι πραγματικά από τους φίλους του Ξεσηκώσου είστε διατεθειμένοι για λίγες μέρες να μην δείτε το αγαπημένο σας σήριαλ, να μην ακολουθήσετε την καθημερινή σας δίαιτα (σε κάποιο φαστφουντάδικο…) ή να μην πάτε για καφέ για cool καταστάσεις. Είναι πραγματικά περίεργο πόσο δύσκολα κάνουμε τα εύκολα με τη στάση μας ορισμένες φορές. Και να σκεφτεί κανείς ότι αυτό είναι το εύκολο βήμα. Γιατί το επόμενο είναι το δύσκολο, να εφαρμόσουμε τις αμεσοδημοκρατικές αρχές, στηριζόμενοι στα ιστορικά μας πρότυπα, της Εθνικής Αντίστασης, του ΕΑΜ και του Πολυτεχνείου (θα μπουν δοσίλογοι, καλοθελητές και ρουφιάνοι στον Αγώνα μα τούτη τη φορά δεν έχουν καμιά τύχη αν πραγματικά κοιτάζουμε την ψυχή μας, τον στόχο μας και αγνοήσουμε τις Σειρήνες τους για ηγετίσκους και εθνικούς εκπροσώπους.

    Αδέρφια «μπήκαν στην πόλη οι οχτροί» μα «αυτόν τον κόσμο τον καλό άλλοι τον καρτεράνε…», γι αυτούς τους τελευταίους, τα παιδιά μας, θα πρέπει να αγωνιστούμε. Οι σημερινοί 20σάρηδες έχουν την ευκαιρία μέσα από την Κόλαση της ανεργίας να γράψουν τη δική τους ιστορία ότι άλλαξαν μια για πάντα το στραβο-αρμένισμα της Ελλάδας μας.

    Ο Χριστός μας Αναστήθηκε. Άντε και στα Δικά μας!

    Χριστός Ανέστη! Χρόνια Πολλά με υγεία και αγωνιστική δύναμη να βγούμε στο Φως!

    Όλοι στο Σύνταγμα στις 11 του Μάη για να μείνουμε εκεί. Μέχρι να φύγουν οι δοσίλογοι. Μέχρι να μας αφήσουν να καθορίσουμε τις τύχες μας μόνοι μας. Οι Έλληνες σας Έλληνες. Διαδώστε το σε κάθε Έλληνα. Πείτε το παντού. Την Πρωτομαγιά πείτε το σε όσους περισσότερους μπορείτε, ότι η 11η Μαίου θα φέρει κάτι νέο στην Πατρίδα μας.

    Φτάνει πια.

    Η 11η Μαίου είναι κοντά μας.

  30. Παράθεμα: afrikazoao « Σε πόλεμο χαρακωμάτων και αντοχής είμαστε, μέχρι να δημιουργήσει η κοινωνία δυνάμεις και ενισχύσεις

  31. Παράθεμα: Σε πόλεμο χαρακωμάτων και αντοχής είμαστε, μέχρι να δημιουργήσει η κοινωνία δυνάμεις και ενισχύσεις « Afrika zoao

  32. Παράθεμα: Να πάμε στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, στις 11 Μαϊου 2011, και να ΜΗΝ φύγουμε. Να πάμε και να μείνουμε εκεί « ΣΠΙΘΑ ΠΑΤΡΑΣ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.