Με το ΠΑΜΕ βόλτα και φεύγουμε ούτε αγώνα κάνουμε, ούτε διαμαρτυρία, ούτε τίποτε


Το ΚΚΕ έχει μια τεράστια εμπειρία. Συνδικαλιστική, οργανωτική, διεκδικητική, αγωνιστική. Τεράστια. Το ΚΚΕ ξέρει πως να κάνει μια πορεία και μια συγκέντρωση σωστά, να την οργανώσει, να την περιφρουρήσει και να την διαφυλάξει από προβοκάτσιες και κακοτοπιές. Αλλά αυτό που κυρίως ξέρει το ΚΚΕ είναι πως να κάνει μια απεργία ή μια συγκέντρωση να πιάσει τόπο. Να μην πάει χαμένη.

Κι όμως. Οσοι πήγαμε στις συγκεντρώσεις της γενικής απεργίας της Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου με το ΠΑΜΕ, νιώσαμε πως απλώς πήγαμε μια “επαναστατική” βόλτα στην πόλη (Θεσσαλονίκη) και τίποτε περισσότερο. Απλώς ταλαιπωρήσαμε τους συμπολίτες μας κλείνοντας για ώρες το κέντρο της πόλης, χωρίς μάλιστα σοβαρό λόγο και αποτέλεσμα. Και το ίδιο έγινε και στην Αθήνα και μάλλον και στις άλλες πόλεις.

Αναρωτιέται κανείς ποιος είναι ο επιδιωκόμενος στόχος και το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα από μια τέτοια “αγωνιστική” εκδήλωση του τύπου ΠΑΜΕ και φεύγουμε. Πάμε βόλτα δηλαδή στην πόλη; Και ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας που μας κοιτάνε από τα μπαλκόνια τους για κάτι που δεν ξέρουν; Σωπάτε πατριώτες!

Αναρωτιέται λοιπόν κανείς ποιος είναι ο επιδιωκόμενος σκοπός, αν μάλιστα λάβει υπόψη του τις τρέχουσες συνθήκες όπου έχουμε μια κυβέρνηση, αντιπρόσωπο των πιο αντεργατικών, των πιο νεο-ταξίτικων συμφερόντων, να έχει εξαπολύσει την πιο ανελέητη επίθεση στο λαό. Κι ένα εργατικό και κομμουνιστικό κόμμα να κόβει βόλτες τους οπαδούς του μέσα στις πόλεις και μετά να τους πηγαίνει για καφέ και ρετσίνες.

Δεν ξέρω αν είμαι μόνο εγώ και κάτι άλλοι σαν και μένα οι μόνοι που αναρωτιούνται για την χρησιμότητα και την αποδοτικότητα αυτής της αγωνιστικής τακτικής που επέλεξε η ηγεσία του ΚΚΕ. Ελπίζω να αναρωτιούνται και τα μέλη και οι οπαδοί του ΚΚΕ καθώς και οι συνδικαλισμένοι στο ΠΑΜΕ.

Το ΚΚΕ δεν ελπίζει να γίνει κυβέρνηση τώρα κοντά. Προσωπικά έχω σχεδόν σιγουρευτεί πως η αρχηγική του ομάδα δεν το θέλει κιόλας. Καθόλου μάλιστα. Η ηγεσία του ΚΚΕ δεν επιθυμεί να κάνει το σύστημα να ανησυχήσει, σε καμμία περίπτωση. Και μάλλον δεν θέλει να ξεπεράσει ποτέ ένα 10 με 12%. Είναι μια χαρά έτσι. Δεν τους ενοχλεί, δεν το ενοχλούν. Κούκλα.

Ελα όμως πως εδώ που φτάσαμε δεν είμαστε για τέτοια. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει και το Μνημόνιο πρέπει να ακυρωθεί. Και το ΚΚΕ θα είχε πολύ σοβαρό ρόλο να παίξει σε μια τέτοια εξέλιξη, αν το ήθελε η ηγεσία του. Ομως η ηγεσία του ΚΚΕ, σαν και την ηγεσία της ΝΔ, δεν θέλει. Δεν θέλει ρε παιδιά, πως να το κάνουμε, δεν θέλει. Κι έτσι μας πάει βόλτες. ΠΑΜΕ και φεύγουμε. Και φυσικά ο κόσμος το έχει πάρει χαμπάρι και το συζητάει. Και στον δρόμο και στο διαδίκτυο. Στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλές τέτοιες αναρτήσεις σχετικά.

Μ’ έχουν πει αντι-κομμουνιστή, μ’ έχουν πει κομμουνιστή, μ’ έχουν πει χίλια δυο. Βαρέθηκα να εξηγώ τι πιστεύω. Εγώ μα και πάρα πολλοί άλλοι συμπολίτες μας δεν το βλέπουμε «έτσι» πια το πράγμα, με αυτούς τους όρους: δεξιά-αριστερά. Σαφώς υπάρχει ταξική πάλη. Σαφώς έχουμε κι εμείς συγκεκριμένες οικονομικές απόψεις. Αλλά από αυτό το σημείο ως…Τέλος πάντων. Τα λέω αυτά μήπως και γλυτώσω κάποιες από τις επιθέσεις που θα προκαλέσει αυτό το κείμενο. Και την άδικη εμπάθεια.

Τέλος πάντων, ότι και να με θεωρεί ο καθένας, εμένα και όποιον άλλον μιλάει σαν κι εμένα, το συμπέρασμα παραμένει: Στην παρούσα φάση το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ θα μπορούσαν να γίνουν καταλύτες σε πολύ μεγάλες εξελίξεις. Αλλά δεν…

Βασικά η ηγεσία του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ φοβάται αυτό που φοβούνται όλες οι ηγεσίες. Οπως και η ηγεσία της ΝΔ εξάλλου. Ολες οι “αντιπροσωπευτικές” ηγεσίες φοβούνται το ίδιο πράγμα: να μην αυτονομηθούν οι αντιπροσωπευόμενοι. Ο λαός δηλαδή. Φοβούνται να μην απαιτήσει ο λαός να γίνει το δικό του. Είναι τόσο απλό. Οι ηγεσίες θέλουν την εξουσία επάνω σε αυτούς που υποτίθεται πως υπηρετούν και αντιπροσωπεύουν. Θέλουν τον έλεγχο επάνω τους. Τον απόλυτο. Και οτιδήποτε απειλεί αυτόν τον έλεγχο το θεωρούν κακό, αντικομματικό, κατάπτυστο, αντιδεξιό, αντικομμουνιστικό κλπ κλπ. Οι ηγεσίες οι κομματικές δεν θέλουν τον λαό μέσα στα ποδάρια τους. Οι ηγεσίες φοβούνται τον λαό. Και τον δικό τους λαό.

Είναι η ίδια ιστορία, η ίδια πονεμένη ιστορία πάντα, με το τεράστιο δημοκρατικό έλλειμμα που υπάρχει μέσα σε όλους τους πολιτικούς οργανισμούς που χρησιμοποιούν κοινοβουλευτική αντιπροσώπευση (βουλή, κεντρική επιτροπή, πολιτικό γραφείο, δήμος, σωματείο). Φοβούνται την δημοκρατία. Γιατί δημοκρατία σημαίνει εξουσία στο λαό. Εξουσία στο κομματικό και στο συνδικαλιστικό μέλος. Στο απλό μέλος. Εξουσία στους από κάτω με μεθόδους άμεσης δημοκρατίας. Ενώ αυτό που θέλουν οι κομματικές ηγεσίες είναι επαγγελματίες της πολιτικής, αντιπροσώπους δηλαδή με μακρές θητείες, οι οποίοι μόνο μέσα από κοινοβουλευτικές μεθόδους προκύπτουν. Επαγγελματίες αντιπρόσωποι που ελέγχονται εύκολα. Επαγγελματίες βουλευτές, επαγγελματίες συνδικαλιστές, επαγγελματίες γενικοί γραμματείς, επαγγελματίες υπουργοί.

Αυτή η κυβέρνηση πέφτει με ένα φύσημα. Εχει μηδενική λαϊκή στήριξη αυτή τη στιγμή. Το ΚΚΕ έχει μια τεράστια αγωνιστική εμπειρία. Ξέρει πως θα μπορούσε να γίνει, με ειρηνικό και κοινοβουλευτικό τρόπο, κάτι τέτοιο. Κι όμως μας πάει βόλτες. ΠΑΜΕ και φεύγουμε.

Το ΚΚΕ δεν προσφέρει την τεράστια αγωνιστική του εμπειρία του στον λαό, ώστε ο λαός να αποτινάξει αυτή την κυβέρνηση της καταστροφής. Η ηγεσία του έχει τους δικούς της σχεδιασμούς. Το ΚΚΕ, η ηγεσία του, είναι με το σύστημα. Οχι με μας. Οχι με το λαό.

Ο λαός θέλει να φύγει αυτή η κυβέρνηση και ψάχνει μπροστάρη να τον ακολουθήσει. Το ΚΚΕ έχει την απαιτούμενη τεχνολογία, κι αντί για μια συγκέντρωση, χωρίς καν πορεία, μια συγκέντρωση ειρηνική που θα μείνει στην πλατεία μέχρι να γίνει το θέλημα του λαού, μας πάει βόλτες. ΠΑΜΕ και φεύγουμε.

Τα βαρέθηκα πια αυτά τα χαζά.

Θραξ Αναρμόδιος

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.

24 Responses to Με το ΠΑΜΕ βόλτα και φεύγουμε ούτε αγώνα κάνουμε, ούτε διαμαρτυρία, ούτε τίποτε

  1. Ο/Η γεωργία λέει:

    Σωστός και πάλι ο θράκας!!! και όποιος δεν καταλαβαίνει και αντικρούει τα παραπάνω δεν είναι ούτε ΚΚΕς ούτε Πασόκος ούτε δεξιός ούτε αριστερός ούτε σοσιαλιστής ούτε φιλελεύθερος ούτε κτλ. κτλ. είναι πολύ απλά ΕΝΑΣ ΒΑΘΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

  2. Ο/Η Γιάννος Συγγραφέας λέει:

    Τον Άρη τον Βελουχιώτη, τον θυμάστε;
    Αυτόν τον αληθινό πατριώτη που έδωσε το τομάρι του για την πατρίδα; Αυτός, ο ίδιος Άρης που είχε ανδρωθεί από το ΚΚΕ, είχε καταλάβει την αθλιότητα της ηγεσίας του. Τότε.
    Το ίδιο και τώρα.

    Κάντε την επανάστασή σας στις ηγεσίες. Όχι με αίμα. Μην είστε πρόβατα…

    Γιάννος Συγγραφέας

  3. Ο/Η Mnt λέει:

    Σωστός!…Συγχαρητήρια !!!
    Δεν θα άλλαζα ούτε μία λέξη !!!

  4. Ο/Η ΤΙΜΟΣ λέει:

    ΘΑ ΕΙΘΕΛΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΔΙΝΑΝ ΣΤΟ ΚΚΕ ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ .Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΗΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

    • Ο/Η skeptiki λέει:

      Ο ρόλος του ΚΚΕ δεν είναι να κυβερνήσει, τσάμπα ψάχνεστε… Μην μπερδεύετε την ιδεολογία του κουμουνισμού (ισχύει για όλες τις ιδεολογίες και τα κόμματα γενικά) με το συγκεκριμένο κόμμα και τις δομές του.

  5. Παράθεμα: Με το ΠΑΜΕ βόλτα και φεύγουμε ούτε αγώνα κάνουμε, ούτε διαμαρτυρία, ούτε τίποτε « Τόνοι και Πνεύματα ….

  6. Ο/Η ΚΟΖΙΑΚΑΣ λέει:

    δυστυχώς δε μπορώ παρα να συμφωνήσω, σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, με το κείμενο…
    από εκεί και πέρα όμως και κυρίως κάτι ειρωνικά σχόλια και χαρακτηρισμοί (καλή παρέλαση, πρόβατα, κλπ) και κυρίως όταν αυτά προέρχονται -προφανώς- από ανθρώπου…ς που κατατάσσονται στον πολιτικό χώρο που λέγεται προθάλαμος του πασοκ και με επίσης (σαν του κκε) βαριά λάθη στο ενεργητικό τους (μααστριχτ) είναι βδελυγμιαίως κατακριτέα.
    τέλος, όπως αναφέρει και στο κείμενο που ποσταρίστηκε,
    η μοναδική αξιόπιστη, σοβαρή, μαζική και έμπειρη δύναμη που μπορεί να δώσει διέξοδο σε αυτό που ζούμε σήμερα (σαν αιχμή των ανθρώπων που το στηρίζουν και το ακολουθούν και όχι όπως εκφράζεται από τα επίσημα όργανά του) είναι το κκε.
    φαίνεται όμως οτι πρέπει η βάση του να αναλάβει πρωτοβουλία και να πάρει την ηγεσία από το χεράκι (ή να της βάλει ένα χεράκι)
    υ.γ.
    το βίντεο που ακολουθεί το κείμενο μονο διχαστικά μπορεί να λειτουργήσει

  7. Ο/Η ΠΡΟΜΑΧΟΣ λέει:

    Συμφωνώ 100% μαζί σου Θράκα.Για άλλη μια φορά τα πες έξω από τα δόντια.

  8. Ο/Η Κλεισθένης λέει:

    Καλησπέρα Θράκα.
    Όσες φορές πήγα σε διαδήλωση ποτέ δεν εντάχτηκα σε block, αυτό ας κάνουν και όλοι όσοι θέλουν να διαδηλώσουν. Ας μην νομιμοποιούμε κομματικές γραμμές που άλλα λένε και άλλους στόχους εξυπηρετούν.
    Το ΚΚΕ αν δεν ελέγχει πλήρως μια εκδήλωση ή την σαμποτάρει ή δεν συμμετέχει.
    Το ΚΚΕ θέλουμε ή όχι να το παραδεχτούμε έχει γίνει μέρος του σάπιου συστήματος με ευθύνη της ηγεσίας του.
    Νάστε όλοι καλά.

  9. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

    :)

  10. Ο/Η sawas λέει:

    Προσωπικές απόψεις εκφράζεις η ρώτησες κάποιον από τους υπεύθυνους του ΠΑΜΕ για τον ρόλο που παίζουν σε ανάλογες πορείες?

    Αν δει κανείς τις κινητοποιήσεις τους σε άλλες περιπτώσεις (ΠΝΟ) βλέπει κανείς πως κάνουν το αντίθετο από αυτό που τους κατηγορείς και κατηγορούνται γι αυτό ακριβώς.

    Η γνώμη μου: όσο αναφορά την οργάνωση τους έχεις δίκιο, όσο αναφορά τον τρόπο τους μάλλον δεν θέλουν να εμπλακούν σε επεισόδια (ίσως λόγο καλής πληροφόρησης) επειδή ο,τι και να κάνουνε θα τους κατηγορήσουν. Μια αντικομουνιστική στάση επικρατεί στα ΜΜΕ και στην κοινωνία. Οπότε θέλουν να περιφρουρήσουν αυτήν την προσπάθεια τους.

    Η ιδέα «ΠΑΜΕ & ΜΕΝΟΥΜΕ» είναι πολύ καλή. Ίσως πρέπει να ωριμάσει στον κόσμο (πρώτα) και μετά να ακολουθήσουν τα κόμματα.

    Πρώτα εμείς …………και μετά θα ακολουθήσουν και αυτοί!!!!

  11. Παράθεμα: Με το ΠΑΜΕ βόλτα και φεύγουμε ούτε αγώνα κάνουμε, ούτε διαμαρτυρία, ούτε τίποτε | ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ

  12. Ο/Η Minnie λέει:

    Όσον αφορά

    «όσο αναφορά» δεν υπαρχει.

  13. Παράθεμα: Με το ΠΑΜΕ βόλτα και φεύγουμε… | Www.Search.Gr

  14. Ο/Η Pastel λέει:

    Θράκα το βρήκες,
    καμμιά χιλιάδα οικογένειες σ’ όλον τον κόσμο μας έχουν υποχείρια.
    Χρησιμοποιουν τα πάντα. Πληρώνουν καλά τους υπηρέτες τους, Ζούμε το απόσταγμα αιώνων δουλειάς πάνω σ’ αυτό

  15. Παράθεμα: Με το ΠΑΜΕ βόλτα και φεύγουμε…

  16. Ο/Η charalampos tsouroukidis λέει:

    Nomizw pws opoios diavasei auto to vivlio tha vrei oles tis apantiseis!!!! Ποιός σκότωσε τον ‘Ομηρο? Victor Davis Hanson – John Heath(μεταφρ.-Ρένας Καρακατσάνη) / Who killend HOMER?
    The Demise of Classical Education and the Ricovery of Greek Wisdom.

  17. Παράθεμα: Argolida Blogs » Apneagr » Με το ΠΑΜΕ βόλτα και φεύγουμε... » Τα επιλεγμένα μπλογκ του Ναυπλίου και του νομού Αργολίδας με μια ματιά

  18. Παράθεμα: ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΒΟΛΤΑ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΜΕ, ΟΥΤΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΟΥΤΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΕ

  19. Ο/Η Ιωάννης Κόντος λέει:

    Ρε παιδιά ούτε ένας Αρχηγός !

    Τι λειψανδρία είναι αυτή;

    Ιωάννης Κόντος

    Ενας 74χρονος ομότιμος καθηγητής που δεν χρειάζεται ψευδώνυμο αλλά συγχωρείται να μην αρχηγεύει.

  20. Ο/Η DROUKASXP λέει:

    ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ

  21. Ο/Η DROUKASXP λέει:

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΩ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΣΤΟ FB

    • Ο/Η anarmodios λέει:

      @DROUKASXP

      Ελεύθερα. Δεν υπάρχει copyright.

      Θραξ Αναρμόδιος

      ΥΓ. Κι αν ζητάω καμμιά φορά να μπαίνει η πηγή είναι για να ρχονται να διαβάζουν και τα άλλα που έχω. Αλλά και να μην βάλεις την πηγή δεν πειράζει καθόλου.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.