Η οικονομική ανισότητα είναι αποτέλεσμα πολιτικής ανισότητας.


Η σύγχρονη «δημοκρατία», ο κοινοβουλευτισμός, αυτή η εφεύρεση της αγγλοσαξωνικής απληστίας, είναι το εργαλείο πίσω από την εκμετάλλευση και τον πόνο που βλέπουμε σε όλο τον πλανήτη. Δημιουργήθηκε από τους οικονομικά ισχυρούς και δουλεύει υπέρ των οικονομικά ισχυρών. Δεν ενδιαφέρεται να λύσει τα προβλήματα της κοινωνίας αλλά να βγάλει κέρδος από αυτά. Είτε πάει προς τον νεο-φιλελευθερισμό, το ένα άκρο, είτε προς την σοσιαλ-δημοκρατία, το άλλο άκρο. Το αποτέλεσμά του είναι πάντα το ίδιο. Δουλεύει μόνο για το κέρδος χωρίς καμμία κοινωνική ευθύνη.

Το διεθνές σύμπλεγμα εξουσίας και ολιγαρχικού πλούτου, που ο τύπος αυτός «δημοκρατικής» πολιτικης οργάνωσης δημιούργησε με τα χρόνια, είναι που εγκατέστησε όλες αυτές τις διεφθαρμένες και φασιστικές κυβερνήσεις στον σβέρκο των λαών, όπως στην Β. Αφρική και την Μέση Ανατολή. Για να διευκολύνει τα πολιτικά του σχέδια που έχουν πάντα να κάνουν με την οικονομική εκμετάλλευση.

Η «δημοκρατία» του κοινοβουλευτισμού δεν έχει βέβαια καμμία σχέση με δημοκρατία. Και αυτό σιγά σιγά παύει να είναι μυστικό.

Οι λαοί αυτοί, στην Β. Αφρική και την Μέση Ανατολή, έχουν το ίδιο μπλέξιμο του τι είναι δημοκρατία όπως και οι λαοί της δύσης. Πιστεύουν ότι αποτινάσσοντας ένα καλυμμένα φασιστικό καθεστώς, υποχείριο της δύσης, και εγκαθιστώντας έναν «εκπολιτισμένο» κοινοβουλευτισμό θα λύσουν τα προβλήματά τους. Δεν θα γίνει έτσι φυσικά. Θα είναι κάπως καλύτερα, αλλά μέχρις εκεί.

Οι λαοί του δυτικού κόσμου, παρότι πιστεύουν ότι έχουν «δημοκρατία», ενώ το μόνο που έχουν είναι μερικά δημοκρατικά δικαιώματα κι αυτά αμφίβολα επίσης, αρχίζουν και αυτοί και ξυπνούν από τον λήθαργο σιγά σιγά. Ετσι βλέπουμε την σημερινή παν-σαξωνική (λολ) εκδήλωση των US-Uncut και UK-Uncut και τις κινήσεις στο Wisconsin των ΗΠΑ.

Μάλλον το μέλλον θα γίνει πιο ενδιαφέρον παγκοσμίως.
Και, για μας εδώ, πιο ακριβό.

Θραξ Αναρμόδιος

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s