Ο σοσιαλισμός που δεν είναι σοσιαλισμός


Η Νέα Τάξη, η παγκοσμιοποίηση, η κυριαρχία της ζούγκλας των «ελεύθερων αγορών», το multi-culti, η υπονόμευση του έθνους κράτους, η ελεύθερη διακίνηση του διεθνούς πειρατικού και τοκοκλυφικού χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, η ενοποίηση των νομισμάτων, είναι σχεδιασμοί ενός φιλελεύθερου και νοε-φιλελεύθερου καπιταλιστικού στρατηγικού πυρήνα με παγκόσμιο κέντρο.

Ο πυρήνας αυτός, για να εφαρμόσει τα μέτρα που θέλει στις χώρες τις περιφέρειας, όπως η δική μας ή η Τυνησία, προωθεί στην εξουσία ομάδες «σοσιαλιστών» και «εργατικών» πολιτικών, ώστε αυτοί οι πολιτικοί και τα συνήθως αρχηγικά κόμματά τους,  να γίνουν ΑΝΑΧΩΜΑ στις λαϊκές διεκδικήσεις.

Διότι αν ο παγκόσμιος στρατηγικός πυρήνας της Νέας Ταξης ανέθετε το ίδιο έργο σε ντόπια φιλελεύθερα δεξιά κόμματα, γνωρίζει πως δεν θα είχαν τα σχέδιά του μεγάλη τύχη, χωρίς φυσικά αυτό να είναι κανόνας. Για πολλούς λόγους, κυριώτερος από τους οποίους είναι η εχθρικώτερη στάση των ντόπιων πληθυσμών προς τις δεξιές κυβερνήσεις αλλά και η αντίπαλη δυναμική που μπορεί να αναπτύξει στην κοινωνία και στα συνδικάτα η “σοσιαλιστική” κομματική ηγετική μερίδα, που θέλει και αυτή την εξουσία.

Ο παγκόσμιος στρατηγικός πυρήνας της Νέας Τάξης λοιπόν, ρυθμίζει έτσι την «εσωτερική αντιπαλότητα» του ντόπιου πολιτικού συστήματος μέσα σε κάθε χώρα, ώστε οι «σοσιαλιστές» αντιπρόσωποί τους να μην βρίσκουν μεγάλη αντίσταση από τις δεξιές παρατάξεις, αλλά και τον συνδικαλισμό, και σχετικά ανεμπόδιστα να παραδίνουν τις χώρες στα ξενόδουλα σχέδια.

Η μειωμένη αντίσταση που πρέπει να συναντήσουν τα σχέδια της Νέας Τάξης είναι και ο λόγος που νομιμοποιήθηκαν, όπου νομιμοποιήθηκαν, και τα κομμουνιστικά κόμματα. Η ήπια αντιπαλότητα που δρα ως το τέλειο άλλοθι. Φαντάζεται κανείς πως ένιωσαν οι έλληνες κομμουνιστές όταν είδαν μετά την νομιμοποίηση του κόμματός τους, τους βουλευτές τους, πάνω στις εξέδρες των παρελάσεων, μαζί με τους βουλευτές των άλλων κομμάτων. Και τι επίπτωση είχε αυτό.

Ποιος σοσιαλισμός και ποιοι σοσιαλιστές;

Μόνο ο απλός άνθρωπος δεν έχει ακόμη απωλέσει την ικανότητα να συμπονεί τον συνάνθρωπό του και να οργίζεται με την αδικία την οποιαδήποτε. Εκείνοι που έχουν μακρά σχέση με την εξουσία έχουν προ πολλού χάσει τέτοιες ευαισθησίες.

Θραξ Αναρμόδιος

This entry was posted in Επικαιρότητα, Μυστικά and tagged , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Ο σοσιαλισμός που δεν είναι σοσιαλισμός

  1. Ο/Η NewAge λέει:

    Άσχετο αλλά και σχετικό συγχρόνως!

    Περίπου οι 8 στους 10 πολίτες γνωρίζουν τι σημαίνει ο όρος κλειστά επαγγέλματα και θεωρούν ότι πρέπει να ανοίξουν, γεγονός που εκτιμούν πως θα λειτουργήσει υπέρ της οικονομίας.
    Επίσης είναι υπέρ της άρσης των γεωγραφικών περιορισμών στην άσκηση του επαγγέλματος του δικηγόρου, του να μην υπάρχουν ελάχιστες προκαθορισμένες αμοιβές στους συμβολαιογράφους, τους αρχιτέκτονες και τους μηχανικούς.
    Αυτά προκύπουν σε δημοσκόπηση που έκανε η Metron Analysis, για λογαριασμό του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, εν όψει της κατάθεσης στη Βουλή του σχετικού νομοσχεδίου.
    Επίσης, από την δημοσκόπηση προέκυψε ότι το 57% δεν θέλει να μπορούν τα σούπερ μάρκετ να πουλανε βενζίνη, το 63% τάχθηκε υπέρ του να μην υπάρχει προκαθορισμένο ποσοστό κέρδους στις τιμές φαρμάκων, αλλά να προσδιορίζεται αυτό από το κάθε φαρμακείο και το 73% δεν θέλει τα super markets να πουλάνε μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.

    Ο ΓΑΠ θα μείνει στην ιστορία σαν ο μόνος πολιτικός που είχε τ’αρ$$$ να τα βάλει με τις συντεχνίες τύπου φαρμακοποιών κτλ!

    • Ο/Η Graekus λέει:

      παρατήρηση 1η
      πες μου τι θέλεις να δείξει μία δημοσκόπηση και θα σου φτιάξω το κατάλληλο ερωτηματολόγιο.

      παρατήρηση 2η
      δηλαδή ο ΓΑΠας θα καταργήσει τη διατίμηση στα φάρμακα ;

      παρατήρηση 3η
      δηλαδή τα super markets δε θα πουλάνε μη συνταγογραφούμενα φάρμακα ;

      παρατήρηση 4η
      τελικά ο ΓΑΠας είναι σοσιαλιστής ή σοσιαληστής ή απλώς ληστής ;

  2. Ο/Η κικη λέει:

    Αυτη η ιστορια της παγκοσμιοποιησης εχει αρχισει εδω και 15 χρονια, τεθηκε σε εφαρμογη απο την κυβερνηση Κλιντον, αποφασιζοντας να εφαρμοσθει αυτο το μοντελο διακυβερνησης οπως το λεει ο Θρακας μουλτι – κουλτι , και δια της βιας , Γιουγκοσλαβια, και εφαρμοστηκε και στην Ελλαδα απο τον ενεργουμενο και τους συν αυτω δωσιλογους και αμοιβομενους απο διαφορα παρακεντρα της Αμερικανικης , Σορος , πολιτικης και με διαφορες καλοπληρωμενες ΜΚΟ , που γιαυτους υπαρχουν παντα λεφτα.
    το αποτελεσμα ειναι η καταρευση των τοκογλυγικων τραπεζων και των διαφορων Φαντς συμπαρασυροντας την παγκοσμια ενωποιημενη οικονομια, και εχοντας κανει ολες τις χωρες υποχειρια τους, με ελλειματα , οδηγωντας λαους στην φτωχια και την εξαθλιωση.
    Μεσα σε ολους αυτους οι δυστυχεις ελληνες που παρασυρθηκαν και επαιξαν στο χρηματηστηριο, αντιστοιχο των πυραμιδων της Αλβανιας, και ο μονος ευχαριστημενος ειναι ο Σορος ο οποιος διαφεντευει το παγκοσμιο χρημα.
    Ναι μας παραδωσανε , χειροποδαρα δεμενους, και στην Νεα Ταξη και στους τοκογλυφους.Αυτοι κυβερνουν αυτοι αποφασιζουν, για την ζωη μας.
    Το ερωτημα ειναι τι κανουμε οι ειλωτες και κοτες ελληνες.

  3. Παράθεμα: Η οικονομική ανισότητα είναι αποτέλεσμα πολιτικής ανισότητας « Η Απολλώνια Αδελφότης Ελλήνων.

  4. Παράθεμα: Ο σοσιαλισμός που δεν είναι σοσιαλισμός « Η ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.