Αν είχαμε επιλέξει τους βουλευτές μας με κλήρωση, κανείς τους δεν θα είχε ψηφίσει το Μνημόνιο.


Στην δημοκρατία, την ελληνική δημοκρατία, όπως προβλέπεται από την πατέντα των προγόνων μας, και όχι από αυτη την σαξωνική απομίμηση δημοκρατίας που μας φόρεσαν σαν φέσι, έλληνές μου, ο βουλευτής είναι κληρωτός. Μένει ένα χρόνο, το πολύ στο αξίωμά του, και ούτε σύνταξη έχει, ούτε μεγαλεία. Κάνει τη δουλειά που τον βάλαμε και φεύγει. Φεύγει και ΔΕΝ ξανάρχεται. Κι έρχεται άλλος πολίτης στη θέση του, κι άλλος πολίτης, κι άλλος πολίτης. Οσοι δεν το ξέρετε, σας βεβαιώνω, ότι ΜΟΝΟ αυτό είναι δημοκρατία.

Ε, λοιπόν, αν εμείς σήμερα επιλέγαμε τους βουλευτές μας με κλήρωση, όπως οι καχύποπτοι εκείνοι μακρινοί παππούδες μας, υπήρχε περίπτωση να ψηφίσουν οι βουλευτές μας μια σύμβαση σαν το Μνημόνιο; Οχι φυσικά. Ούτε που θα τους περνούσε από το μυαλό κατ’ αρχή να κάνουν κάτι τέτοιο, χωρίς να μας ρωτήσουν. Δεν θα τολμούσαν. Χωρίς ένα δημοψήφισμα. Διότι θα ήταν σάρκα εκ της σαρκός μας. Αίμα μας θα ήταν. Σαν και σένα και σαν και μένα. Εσύ κι εγώ, θα ήταν. Οχι επαγγελματίες της πολιτικής, μ’ όλο το σόϊ διορισμένο. Συντεταγμένοι σαν διμοιρία πεζοναυτών. Διότι δεν θά χανε «αρχηγό», άκου «αρχηγό», για να τους διατάζει και να τον υπακούνε. Μονοκούκι. Και τάχα μου ιδεολογίες. Τάχα μου λέω. Τάχα μου ξαναλέω. Διότι, έλληνές μου, τότε και μόνον τότε, θα ήταν βουλευτές του ελληνικού λαού.

Τώρα είναι βουλευτές των κομμάτων.

Σαφώς και δεν γίνεται να καταργήσουμε τα κόμματα με τη μία. Ούτε σε επιστημονική φαντασία δεν γίνονται αυτά. Δεν είμαστε έτοιμοι οι πολίτες, ούτε παιδεία πολιτική έχουμε όπως πρέπει. Μπορούμε όμως να το προσπαθήσουμε να τα καταργήσουμε, και να αρχίσουμε βάζοντας ΣΦΙΧΤΟ ΛΟΥΡΙ στην λειτουργία των κομμάτων και στενή λαιμαριά, ΡΥΘΜΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ το πολίτευμα. Κι όπου τα καταφέρουμε, να αντικατασταθούν στα αξιώματα οι επαγγελματίες, από κληρωτούς πολίτες (το υπερόπλο της δημοκρατίας).

Και σιγά σιγά και εμείς και τα κόμματά μας θα εκπαιδευτούμε. Τι ακριβώς να κάνουμε; Εχω 5-6 χιλιάδες ιδέες. Κι εσύ άλλες τόσες. Κι άλλος άλλες. Θα βρούμε τι να κάνουμε και τι να μην κάνουμε. Κι ας βρούμε έναν φτηνό και γρήγορο και άμεσο τρόπο να παίρνουμε αποφάσεις ολοι μαζί. Δίκτυα υπάρχουνε, αριθμό ταυτότητας έχουμε. Να εκεί στα ΑΤΜ πας με μια κάρτα και σου δίνουνε λεφτά. Αρα τα συστήματα είναι ασφαλή. Και στο προπατζίδικο, στη γωνία, παίζει όλη η ελλάδα ΚΙΝΟ online. Online σε λέω. Κάθε μέρα. Τι περιμένουμε, να μας τα προτείνουν ευγενικά οι «αρχηγοί» των κομμάτων αυτά; Οι «αρχηγοί» των κομμάτων κιόλας…

Αλλά ας πάψουμε πρώτα να πιστεύουμε πως δεν υπάρχει ζωή χωρίς κόμματα.

Θραξ Αναρμόδιος

This entry was posted in Δημοκρατία, Επικαιρότητα and tagged , . Bookmark the permalink.

88 Responses to Αν είχαμε επιλέξει τους βουλευτές μας με κλήρωση, κανείς τους δεν θα είχε ψηφίσει το Μνημόνιο.

  1. Ο/Η archaeopteryx λέει:

    αααα… από το random walk και την θεωρία των χαρτοφυλακίων, στην Ελληνική «Δημοκρατία». ‘Εχεις δίκιο, αν και η θεωρία των παιχνιδιών μάλλον προβλέπη την γρήγορη προσαρμογή τους στα οικονομικά κίνητρα.

    Η Δημοκρατία για να δουλέψει θέλει (α) Δημοκρατία (άμεση όχι ερζάτς) και (β) μηχανισμούς αυτοελέγχου, με κλασσικό το παραδειγμα του Σολομώντα: Εσύ φτιάχνεις τις δύο μερίδες όσο πιο δίκαια μπορείς, αλλά εγώ διαλέγω πρώτος.

    Κάποια εκδοχή Προεδρικής Δημοκρατίας, με Πρόεδρο εκλεγμένο από τον λάο, βουλευτές από τον λαό και Εκτελεστική εξουσία διορισμένη από τον Προεδρο αλλά με νομους των βουλευτών; Ο,τιδήποτε, εκτός από το Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει. Βέβαια, στην φάση που είμαστε το ερώτημα είναι αν θα έχουμε αυτήν την δικτατορία με δημοκρατική επίφαση, ή την άλλη. Και να μου το θυμηθείς, θα υπάρξουν χειροκροτητές της άλλης. Αυτή είναι η συνέπεια…

  2. Ο/Η thersitis λέει:

    ΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙΣ

    ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.
    ΤΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ; ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ.
    ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΝΕΑ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ;

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

  3. Ο/Η sawas λέει:

    Τον επαγγελματία τον χρειάζεσαι σε όλες τις πτυχές της ζωής, είτε είναι δικηγόρος, η υδραυλικός, η γιατρός…….

    Σκέψου το έξεις, να έχεις κάθε 3 και λίγο πρόβλημα με το αμάξι και να σου έρχεται ένας εκκολαπτόμενος μηχανικός, δεν τρελαίνεσαι??????

    Καλό είναι να υπάρχουν και οι επαγγελματίες πολιτικοί και οι οικογένειες των πολίτικων.
    Αν εσύ Θράκα είσαι πχ. απασχολούμενος στο εμπόριο, τα παιδιά σου μαθαίνουν από σένα την τέχνη και έτσι έχουν προβάδισμα/πλεονέκτημα με μένα που μαθαίνω το επάγγελμα από την αρχή…….(Τζάκια)

    Το πρόβλημα δεν είναι τα τζάκια η ο επαγγελματισμός, αλλά ο έλεγχος. Απλά δεν υφίσταται. Ασυλία σε όλα και όλους έχουμε.

    Εφαρμογή θέλουμε (και αυτό πρέπει να απαιτήσουμε) των νόμων. Αν είναι να αλλάξουμε πολίτευμα (Προεδρική λέει ο Αρχαίος) θα καταλήξουμε στο ίδιο αποτέλεσμα.

    Το είχα γράψει και παλιά

    Χρειαζόμαστε
    Ελεγκτή,
    έλεγχο του Ελεγκτή,
    έλεγχο του Ελεγκτή του Ελεγκτή……..!!!!!!!

    • Ο/Η anarmodios λέει:

      Σάββας, όχι επαγγελματίες πολιτικούς. Είναι η καταστροφή μας.

      Ο πολίτης είναι επαγγελματίας πολιτικός. Εφόρου ζωής είναι ΚΑΙ πολιτικός, γιατί είναι πολίτης.

      Τα επιχειρήματά μου θα τα βρεις εδώ

      Σχετικά με τον Αναρμόδιο


      αν σε ενδιαφέρουν.

      Η συντριπτική πλειοψηφία των αποφάσεων είναι πολιτικές αποφάσεις. Οχι τεχνικές. Οπου χρειάζεται τεχνική απόφαση, δίπλα στην επιτροπή κληρωτών πολιτών, που είναι οι ΜΟΝΟΙ αρμόδιοι να πάρουν την πολιτική απόφαση, έχεις και τους τεχνικούς (δικηγόρους, λογιστές, προγραμματιστές, οικονομολόγους) κλπ. Αλλά την ΤΕΛΙΚΗ απόφαση, την πολιτική, θα την πάρει ο πολίτης. ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΕΙ Ο ΛΑΟΣ. Κανείς άλλος.

      Διότι και τώρα έχουμε συνταγματολόγο για υπουργό εθνικής άμυνας και δεν ξέρω γω για υγείας και παιδείας και πάει λέγοντας. Τι τεχνική αρμοδιότητα έχουν αυτοί; Καμμία δεν έχουν. Και για τους περισσότερους έχουμε αντιληφθεί ότι διαθέτουν και νοημοσύνη πολύ μετρημένη.

      Αλλά το χειρότερο: είναι πάντα έτοιμοι να υπακούσουν στα κελεύσματα του «αρχηγού». Ποιον «αρχηγό» ρε γμτ μου (σόρυ κιόλας) σε δημοκρατία; Πως την μεταχειριζόμαστε κιόλας αυτή τη λέξη;

      Θραξ Αναρμόδιος

      • Ο/Η sawas λέει:

        Το διάβασα

        Αλλά έχω ακόμα τις ενστάσεις μου…..

        1) δεν μπορώ σαν πολίτης να αφοσιωθώ 100% στην πολιτική (επί παντός επιστητού), δεν υπάρχει χρόνος, όπως και εσύ αναφέρεις, Υπάρχουν και άλλες υποχρεώσεις……
        2) ακόμα και χρόνο να είχα, οι πολιτικές μου αποφάσεις θα παίρνονταν ζυγίζοντας τεχνικές λεπτομερές τις οποίες δεν μπορώ ξεκάθαρα να διακρίνω….(Διαβάζω Αρχαίο από παλιά και ακόμα να με πείσει για κάποια πράγματα)
        3) Επαγγελματισμός δεν είναι ισούται με αυθαιρεσία ……Ακόμα και ο επαγγελματίας ελέγχεται (πρέπει να ελέχθει).
        4) Η εξειδίκευση η εφεύρεση της «ζώνης παραγωγής» όπου ο καθένας είναι επιφορτισμένος με μια μόνο εργασία είναι ουσιώδεις και λειτουργεί πολλαπλασιαστικά.

        Πιο γρήγορα γίνεται η δουλειά σου όταν την αναλάβει ο επαγγελματίας παρά ο νέος/ψαρακας.

        Μην σε προβληματίζει η αποδοχή των επαγγελματιών πολιτικών. Όσο εύκολα τους αποδέχεσαι, άλλο τόσο εύκολα τους αποδεσμεύεις (προς το παρόν ευσεβείς πόθος). Εσαεί σωτήρες δεν υπάρχουν….

        Να κάνω και μια πρόταση για να βρούμε την μέση λύση:

        Κληρωτοί πολίτες, ελεγκτές των επαγγελματιών πολιτικών!!!

        Τι λες?

        • Ο/Η tsilivithras λέει:

          Δεν μπορείς να κάνεις «μπαλώματα» σε δημοκρατικό πολίτευμα.Δεν γίνεται.Ή έχεις ή δεν έχεις.Αυτά που λες είναι «ναι μεν αλλά…» γιατί δεν έχεις απαντήσεις και αντί να ρωτήσεις ευθέως θέτεις τρικλοποδιές.
          Δεν πειράζει.Κι εμείς όλοι ψιλο-παιγμένοι είμαστε.
          Απλά κάποια πράγματα είναι ΑΠΟΛΥΤΑ.
          Συγκρίνεις το χρόνο και τις ανάγκες σου ΣΗΜΕΡΑ με μια υποθετική κατάσταση ΜΕΘΑΥΡΙΑΝΗ (πιθανότατα πολύυυυυυυ μεθαυριανή).
          Η Δημοκρατία δεν είναι μπάλωμα πάνω σε αυτό που έχουμε.
          Είναι άλλη ιστορία εξολοκλήρου.
          Και ξεκινάει από το αξίωμα ότι ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ.
          (οι άλλοι είναι «περιορισμένης ευθύνης»)

          Τα Κοινά είναι ευθύνη και προνόμιο του πολίτη.
          Ευθύνη να ενημερώνεται και να ψηφίζει.
          Προνόμιο να ορίζει την τύχη του ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ…και όχι ψευδεπίγραφα.
          Αν είχες μεγαλώσει σε Δημοκρατία που θα σε προετοίμαζε για συμμετοχή στα Κοινά τότε με πολύ μεγάλη χαρά θα περίμενες την ώρα που θα ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕΣ την πατρίδα σου αλλά ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ.

        • Ο/Η sawas λέει:

          @tsilivithras

          «Ή έχεις ή δεν έχεις…»
          Να στο υπενθυμίσω αν το ξέχασες………22/12/2010!!!!!
          Δεν ζούμε στο παρελθόν, αλλά στο παρόν. Αν θέλεις κανόνες του παρελθόντος ζήσε εκεί!!!! Ατύχησες, εδω θα μείνεις……. Αν κάποτε ένας άνθρωπος μπορούσε να φτιάξει ένα αμάξι μόνος του, σήμερα αυτό δεν είναι δυνατόν. Πες το πρόοδο, πες το εξαναγκασμό, σήμερα η πρόοδος (γνώση) είναι εκθετική και αυτό οφείλεται στην εξειδίκευση. Δεν μπορεί το γαϊδούρι να ιππεύει το σαμάρι, δεν γίνεται…..όπως δεν γίνεται όλοι να ασχολούνται με το ίδιο θέμα. Δεν γίνεται. Η κοινωνία για να λειτουργήσει σαν ρολόι πρέπει όλα τα μέλη να βρουν την θέση τους. ΔΕΝ είμαστε όλοι για την ίδια δουλειά……Άλλοι σηκώνουν πολλά, άλλοι λίγα, άλλοι διαβάζουν πολλά, άλλοι καθόλου, μερικοί κατέχουν μαθηματικά, άλλοι φυσικοί………συμπληρώσετα μόνος σου….Να στο πω απλά, δεν γίνεται ένας φυσικός να αποδώσει δικαιοσύνη ή να αλλάξει το δικονομικό μας σύστημα. Θέλει ειδικούς στον κάθε τομέα…….Καλά ως εδω?

          «Απλά κάποια πράγματα είναι ΑΠΟΛΥΤΑ.»
          Ο κόσμος που ζεις είναι σχετικός και η αλήθεια τόσο μικρή που δεν μπορεις να την διακρίνεις. Μην είσαι απόλυτος

          «ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ.»
          το εξήγησα παραπάνω…..για πρακτικούς λόγους δεν γίνεται……

          «Τα Κοινά είναι ευθύνη και προνόμιο του πολίτη. »
          Στον βαθμό που οι μπορείς να παρακολουθείς τις εξελίξεις ναι….μετά??????? Έχεις απάντηση??? Εγώ έχω εναλλακτική…….

          Δεν πρόκειται για μπάλωμα αλλά για συνδυασμό υλικών για καλύτερο αποτέλεσμα.

          Δοκίμασε το.

      • Ο/Η anarmodios λέει:

        @sawas

        «Να κάνω και μια πρόταση για να βρούμε την μέση λύση:
        Κληρωτοί πολίτες, ελεγκτές των επαγγελματιών πολιτικών!!!»

        Αυτό ήδη, αυτό που λες, αν το καταφέρουμε, είναι πάρα πολύ για αρχή. Αυτό. Και μακάρι κιόλας. Δεν θα κάνουμε είπαμε δημοκρατία με τη μία. Θα πάθουμε και τίποτε δηλαδή. Δεν είμαστε έτοιμοι, δεν μπορούμε. Είναι άλμα μεγάλο. Θα σπάσουμε τα κόκκαλά μας.

        Οσο για την γνώση, την επαγγελματική ενασχόληση, την ενημέρωση που απαιτεί, κλπ κλπ.

        Ελάχιστοι από τους σημερινούς βουλευτές μας είναι ή λειτουργούν όπως φαντάζεται ο μέσος πολίτης. Ο περισσότερός τους χρόνος χάνεται στο καφενείο, σε συζητήσεις, σαν καλεσμένοι στα μέσα ενημέρωσης, σαν αποδέκτες ρουσφετιών, σε εγκαίνια, βαφτίσια, και στα όργανα τα κομματικά. Οχι να ενημερωθούν δεν προλαβαίνουν. Να ξυθούν. Οι περισσότεροι ΔΕΝ γουστάρουν κιόλας να ενημερωθούν. Και μερικοί πάνε και στα μπουζούκια το βράδυ. Τι κουράγιο!

        Φαίνεται και από την ποιότητα των νομοθετημάτων τους εξάλλου. Η ποιότητα της εργασίας των περισσοτέρων είναι πολύ κάτω του μετρίου. Μα πολύ κάτω. Ρώτα κάποιον μεγαλούτσικο επιχειρηματία που διευθύνει μια επιχείρηση 200-300 ατόμων να τους κρίνει έντιμα ως ποιότητα και αποδοτικότητα. Εξάλλου φάνηκε η δουλειά τους από το πως το βάλαν μέσα το μαγαζί. Με τα τσαρούχια.

        Μην φοβάσαι λοιπόν. Δεν θα κάνουμε λάθος. Τώρα έχουν πολιτικά δικαιώματα μόνο 300 άνθρωποι. Και νομοθετουν μόνο αυτοί. Γι’ αυτό και κάνουν τόσα λάθη.

        Οσο περισσότεροι καλούνται να πάρουν μια απόφαση, τόσο λιγοστεύει ο κίνδυνος να κάνουν λάθος.

        Αρκεί να μην τους πυροβολεί το ΜΕΓΚΑ φυσικά… (λολ)

        Θραξ Αναρμόδιος

    • Ο/Η tsilivithras λέει:

      @ sawas

      “Καλό είναι να υπάρχουν και οι επαγγελματίες πολιτικοί και οι οικογένειες των πολίτικων.
      Αν εσύ Θράκα είσαι πχ. απασχολούμενος στο εμπόριο, τα παιδιά σου μαθαίνουν από σένα την τέχνη και έτσι έχουν προβάδισμα/πλεονέκτημα με μένα που μαθαίνω το επάγγελμα από την αρχή…….(Τζάκια)”

      Σεβόμενος την φιλοξενία και την άποψή σου που μου φαίνεται απαράδεκτη θα κάνω τον κόπο να εξηγήσω τα αυτονόητα.

      Αναλογία και κίνητρο είναι το ζητούμενο. Ο έμπορος, ο λογιστής, ο μηχανικός, ο μανάβης, ο κουρέας ΝΑΙ μπορούν να ωφεληθούν από την μεταφορά της γνώσης του γονιού και στην ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ γίνονται απατεώνες και κλέφτες και ο κόσμος τους παίρνει χαμπάρι και χάνουν πελατεία.Στην χειρότερη των περιπτώσεων έάν τα ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟΥΣ είναι ιδιοτελή (και μόνο) τότε ΠΟΛΥ ΜΕΤΡΗΣΙΜΗ και περιορισμένη είναι η έκταση της ζημιάς.
      Τα παιδιά των πολιτικών φυσικά και ωφελούνται από την γνώση του γονιού. Εκεί όμως η αναλογία είναι εντελώς διαφορετική και το ρίσκο δυσανάλογα μεγαλύτερο. Το ζήτημα δεν είναι αν ωφελούνται αυτοί αλλά αν ωφελείται η κοινωνία. Εάν λοιπόν τα κίνητρά τους είναι ιδιοτελή (hellooooo) τότε η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ είναι δυστυχία για ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Οι αποφάσεις τους επηρεάζουν όλη την κοινωνία και όχι μόνο ένα μικρό τοπικό κομμάτι. Επιπλέον, η «κληρονομική δημοκρατία» καθιστά σχεδόν αδύνατο να αλλαχθεί ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ η ηγεσία της εξουσίας.

      «Το πρόβλημα δεν είναι τα τζάκια η ο επαγγελματισμός, αλλά ο έλεγχος. Απλά δεν υφίσταται. Ασυλία σε όλα και όλους έχουμε.»

      Φίλε το πρόβλημα είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ…Δεν γνωρίζεις ότι τα τζάκια ΠΑΝΤΑ προσπαθούν να κρατήσουν την εξουσία μακριά από τα χέρια του λαού εξαιτίας του «γαλάζιου αίματος» ή της φυσικής ανωτερότητας που αποδίδουν στην Μεγαλειότητά τους;;
      Πιστεύεις ότι ο Δρακουμέλ ή η κόρη του μας θεωρούν ισότιμούς τους;;
      Πιστεύεις ότι ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΝ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ επειδή μας αγαπάνε και θέλουν να μας δουν αν ευημερούμε;;;;

      Κίνητρο ρε φίλε. Κίνητρο. Γιατί στο διάολο όλοι αυτοί κολάνε πάνω στην εξουσία σαν βδέλες;;;Γιατί τόσα χρόνια έχουμε λιτότητα ενώ οι δικοί τους λογαριασμοί μεγαλώνουν;;Γιατί επιμένουν να «συνασπίζονται» όταν το σκ*τό φτάσει στην κάλτσα;;

      Και η λογική υπόθεση…όποιος μένει για πολύ καιρό στην ίδια θέση γίνεται στόχος του Επιβήτορα…είτε γαλαζοαίματος είτε πολιτικός…όποιος κι αν είναι ο Επιβήτορας θα τον βρει και θα τον κάνει Ευκαιριακό.
      Κι ο Ευκαιριακός είναι η καταστροφή της κοινωνίας.
      Οι αρχαίοι ήξεραν πάρα πολύ καλά αυτά εμείς όχι μόνο δεν ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ αλλά δνε κάνουμε καν τον κόπο να ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ…!!!

      «Αν είναι να αλλάξουμε πολίτευμα (Προεδρική λέει ο Αρχαίος) θα καταλήξουμε στο ίδιο αποτέλεσμα. »

      Όχι δεν θα φτάσουμε στο ίδιο αποτέλεσμα γιατί το πολίτευμα ορίζει τον τρόπο και τον βαθμό νομής και ελέγχου της εξουσίας.
      Βασική πολιτική οικονομία.Ρίξε μια ματιά.
      Και πριν προλάβεις να αρχίσεις τα «αν» και «ίσως» επέτρεψέ μου να σου θυμίσω ότι αυτό που έχουμε απέτυχε ΚΑΙ στα κίνητρα ΚΑΙ στο αποτέλεσμα ΕΠΑΝΕΙΛΛΗΜΕΝΑ.

      Έλεγχο του ελεγκτή του ελεγκτή;;;
      Φίλε κάτσε και διάβασε λίγο το ποστ για τον Ευκαιριακό να καταλάβεις πως δημιουργείται η Συναλλαγή και η διαφθορά.
      Και πως αντιμετωπίζονται.

      • Ο/Η sawas λέει:

        @tsilivithras

        «Εκεί όμως η αναλογία είναι εντελώς διαφορετική και το ρίσκο (η όφελος, ξέχασες να συμπληρώσεις) δυσανάλογα μεγαλύτερο.»

        «Επιπλέον, η «κληρονομική δημοκρατία» καθιστά σχεδόν αδύνατο να αλλαχθεί ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ η ηγεσία της εξουσίας.»
        Μήπως δεν το είδα? Τουναντίον όσο εύκολα τον ανεβάζεις τόσο εύκολα τον κατεβάζεις……ΕΛΕΓΧΟΣ, κόντρα ΕΛΕΝΧΟΣ, και πάλι ΕΛΕΝΧΟΣ!!!
        Κάηκες στον χυλό φυσάς και το γιαούρτη. Αν μπορείς, χρησιμοποίησε την δυνατότητα που σου δίνεται, αλλιώς αστό, μην το παίρνεις. Δεν υπάρχει εξαναγκασμός όπως και κανένας αναντικατάστατος.

        «…αυτό που έχουμε απέτυχε ΚΑΙ στα κίνητρα ΚΑΙ στο αποτέλεσμα ΕΠΑΝΕΙΛΛΗΜΕΝΑ.»
        Συμφωνούμε

        Οσο αναφορά το ποστ σου «Ευκαιριακό»
        Συμφωνούμε στο εξής: «Αυτό γίνεται μόνο με την Παιδεία.»

        Η Αρετή, η Δημοκρατία, το Σύνταγμα, αντικατοπτρίζει την υπάρχουσα ΠΑΙΔΕΙΑ μας. Για να αλλάξουν/δημιουργηθούν/βελτιωθούν πρέπει το επίπεδο της ΠΑΙΔΕΙΑΣ στον τόπο μας αλλάξει ριζικά. Όλα ξεκινούν από την ΠΑΙΔΕΙΑ!!

        Τσιλι κάτι τελευταίο
        Χαρακτηρισμοί όπως: «βάζεις τρικλοποδιές»…… δεν με αφορούν….

  4. Παράθεμα: Αν είχαμε επιλέξει τους βουλευτές μας με κλήρωση, κανείς τους δεν θα είχε ψηφίσει το Μνημόνιο. « Τόνοι και Πνεύματα ….

  5. Ο/Η thersitis λέει:

    ΑΥΤΟΝ
    ΠΟΥ ΘΑ ΗΓΕΙΤΑΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ.
    ΕΙΤΕ ΛΑΙΚΗ ΕΙΤΕ ΟΤΙΔΞΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

    ΟΤΑΝ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΠΕΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΙΜΙΑ Η ΣΤΗΝ ΕΕ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ.
    ΕΓΩ; ΕΣΥ; ΠΟΙΟΣ;
    Η ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΠΑΚΕΤΟ 10 ΕΚΕΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ;
    ΚΑΙ ΤΕΛΟΣΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΟΤΤΟ ΠΡΟΤΤΟ ΚΑΙ ΤΖΟΚΕΡ;
    ΝΑ ΞΕΡΩ ΜΗΝ ΧΑΣΩ ΤΗΝ ΘΕΣΗ.

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    • Ο/Η anarmodios λέει:

      Θερσίτη

      σαν θυμωμένο σε ακούω. Δεν φταίω εγώ αν δεν ξέρεις εσύ τι είναι δημοκρατία.

      Αλλο τώρα αν δεν σου αρέσει η δημοκρατία και προτιμάς πιο συγκεντρωτικές μεθόδους. Μπορείς αν θες να συνεχίσεις να προσπαθείς να εξευτελίσεις τα πράγματα μπλέκοντας την κλήρωση του Λοττο με την κλήρωση των βουλευτών. Αλλά δημοκρατία με «εκλεκτούς υποψηφίους» του κόμματος και του αρχηγού, δεν είναι δημοκρατία. Είναι ολοκληρωτισμός.

      Νομίζω, από αυτά που σε διαβάζω, πως την έχεις χάσει ήδη την θέση. Είσαι πολύ δεσμευμένος για να συζητήσεις, ακαδημαϊκά έστω, και μια άλλη άποψη. Πολύ δεσμευμένος.

      Δεν με πειράζει. Είμαι επίμονο ζώο. Εξάλλου, μια που οι άλλοι δεν κάνουν πορείες, εγώ πάω συχνά με το ΠΑΜΕ. Μαθημένος είμαι (λολ)

      Θραξ Αναρμόδιος

    • Ο/Η anarmodios λέει:

      Αλλά να σε ρωτήσω κι εγώ Θερσίτη με την σειρά μου.

      Γιατί έχουν ανάγκη να κάνουν οι προλετάριοι δικτατορία αφού είναι η πολυπληθέστερη τάξη;

      Αν δεν είναι η πολυπληθέστερη τάξη τότε πρόκειται για Ολιγαρχία. Αν είναι η πολυπληθέστερη τάξη, τότε δεν χρειάζεται να κάνει δικτατορία. Δημοκρατία χρειάζεται να κάνει. Αυθεντική, αυθεντικότατη.

      Προς τι αυτή η προτίμηση προς τον συγκεντρωτισμό και την «δικτατορία» εντός εισαγωγικών έστω;

      Μήπως δεν είναι δικτατορία τους προλεταριάτου αλλά δικτατορία κάποιου άλλου;

      Μήπως είναι δικτατορία ενός κόμματος; Μια κεντρικής επιτροπής; Ενός πολιτικού γραφείου; Ενός γενικού γραμματέα;

      Αλλιώς δεν εξηγείται πως και στον υπαρκτό σοσιαλισμό ο λαός κατέληξε στην ίδια θέση που είχε και έχει και στον καπιταλισμό: Βαστάζος και δούλος του καθεστώτος.

      Ο Ομηρικός Θερσίτης, με την αθυροστομία του στους φεουδάρχες (πάνω κάτω) άρχοντες της εποχής, είναι από τους προδρόμους της δημοκρατίας, που λίγους αιώνες μετά άνθισε στις ελληνικές πόλεις. Δεν ξέρω αν έχεις κατανοήσει σωστά την έννοια δημοκρατία. Σε καλώ να μείνεις σ’ αυτό τον χώρο και να διαβάσεις τα κείμενα και τα σχόλια. Θα σου δώσει μια καλύτερη εικόνα για το τι ακριβώς είναι δημοκρατία.

      Αρκεί να προσεγγίσεις τα πράγματα έντιμα, πατριώτη, χωρίς ειρωνία και χλευασμό.

      Θραξ Αναρμόδιος

  6. Ο/Η Deneb λέει:

    Εδώ και πολλά χρόνια με απασχολεί το γεγονός ότι δέκα εκατ. Ελληνες ανεχόμαστε 300 απατεώνες να αποφασίζουν για μας.
    Πως μπορούμε να δεχόμαστε να ορίζουν τη ζωή μας άλλοι.
    Εμείς οι Ελληνες, που φέρουμε την βαριά και πολύτιμη κληρονομιά των παππούδων μας.
    Κληρονόμοι της μεγαλύτερης ίσως αξίας που γέννησε το ανθρώπινο πνέυμα, της Δημοκρατίας.
    Και όμως, εμείς οι τόσο πλούσιοι κληρονόμοι, αφήσαμε τους απατεώνες να μας κλέψουν τον πολυτιμότερο θησαυρό αυτής της κληρονομιάς.
    Και ενώ ξέρουμε τους κλέφτες δεν κάνουμε τίποτα για να πάρουμε πίσω τα κλοπιμαία.
    Και δεν κάνουμε τίποτα, διότι οι κλέφτες μας δίνουν πίσω κάθε 4 χρόνια λίγα ψίχουλα από την δική μας κληρονομιά, και εμείς ησυχάζουμε.
    Ομως οι κλέφτες χρησιμοποιούν την δική μας κληρονομιά για πάρτη τους.
    Και έτσι, μόνοι τους αποφασίζουν τι εμείς πρέπει να κάνουμε, μόνοι τους αποφασίζουν πόσα εμείς πρέπει να πληρώσουμε, μόνοι τους αποφασίζουν πόσο θα κοστολογήσουν την εργασία μας και πόσο θα μας πληρώσουν. Μόνοι τους αποφασίζουν τα πάντα για εμάς χωρίς να μας ρωτήσουν.

    Ομως μόνοι τους αποφασίζουν και πόσο πρέπει αυτοί να πληρωθούν για τη δική τους εργασία. Πόσα δωρεάν αυτοκίνητα θα έχουν και πόσα δωρεάν ταξίδια θα κάνουν, ακόμα και πόση σύνταξη θα πάρουν.

    Και τα αποφασίζουν όλα αυτά μόνοι τους, διότι αυτοί κατέχουν τον πολυτιμότερο θησαυρό, αυτόν που μας έκλεψαν. Τον θησαυρό που τους δίνει την δύναμη να κάνουν όλα αυτά.

    Και εμείς αντί να πάμε και να τους αρπάξουμε από το λαιμό, και να τους πάρουμε πίσω το θησαυρό μας, τους χειροκροτάμε και από πάνω.

    Μπράβο μας.

    • Ο/Η anarmodios λέει:

      @Deneb

      Δεν τους ανεχόμαστε. Τώρα σιγά σιγά καταλαβαίνουμε τι μας κάνουν τόσα χρόνια.

      Εξάλλου, αυτό ήταν το πλαίσιο. Και ακόμη είναι. Δεν υπάρχει άλλο. Πως να φανταστεί ο μέσος πολίτης κάτι άλλο, εκτός πλαισίου;

      Εν τω μεταξύ, δοκίμασε ένα σωρό αλλαγές κομμάτων στην κυβέρνηση, εδώ και 150 χρόνια. Και πάντα τα ίδια. Με τις οικουμενικές τις χειρότερες.

      Να σου πω; Εγώ είμαι αισιόδοξος. Αν μου έλεγες πριν τρία χρόνια, ότι θα έχω μπλογκ που θα μιλάει για δημοκρατία, θα κοπανάει τον κοινοβουλευτισμό και τα κόμματα, και θάχει πάνω από 10 επισκέπτες την εβδομάδα, θα γελούσα και δεν θα σε έπαιρνα στα σοβαρά.

      Τόχω ξαναγράψει: πριν τρία χρόνια, στο ελληνικό διαδίκτυο, υπήρχαν μόνο τρεις ιστοσελίδες που είχαν γραμμένη την φράση «αμεση δημοκρατία». Ειλικρινέστατα.

      Σου λέω λοιπόν ότι ως κοινωνία, πάμε σιγά σιγά να αλλάξουμε κατευθύνσεις. Και να εμπλουτίσουμε τον προβληματισμό μας. Και ήδη τρέχουμε, όχι σημειωτόν. Τρέχουμε κι αρχίζω να φοβάμαι κιόλας μήπως τρέχουμε και πολύ. Διότι έχουμε κι ένα ταμπεραμέντο ως φυλή…

      Θραξ Αναρμόδιος

      • Ο/Η Deneb λέει:

        Ισως να τρέχουμε πολύ αγαπητέ Αναρμόδιε, όμως είναι το μέλλον που μας καλεί. Κάποιοι το φοβούνται αυτό το κάλεσμα, ενώ για κάποιους άλλους είναι σαν απαλό τραγούδι.
        Και το τραγούδι σε κάνει να θες να τραγουδήσεις. Ετσι, όσοι το ακούν αρχίζουν να το σιγοτραγουδούν.
        Και όσο οι φωνές γίνονται περισσότερες, τόσο το τραγούδι γίνεται ποιο όμορφο.
        Κάποιοι έχουμε αρχίσει να το τραγουδάμε και συμπαρασύρουμε και άλλους να κάνουν το ίδιο.
        Και το τραγούδι γίνεται σιγά σιγά ύμνος.

        Ελπίζω το τραγούδι κάποτε να το τραγουδήσουμε όλοι μαζί οι Ελληνες. Γιατί μόνο έτσι θα κάνουμε τη μεγάλη αλλαγή, μόνο έτσι θα μας ανοίξει τις πύλες του το μέλλον.
        Αλλιώς θα τις κρατήσει κλειστές και δεν θα μας αφήσει να περάσουμε, θα φτάσουμε στο τέρμα του δρόμου.

  7. Ο/Η Defective Genes λέει:

    Δεν είναι κάπως οξύμωρο να λέμε ότι δεν έχουμε χρόνο για την πολιτική ενώ από την άλλη να βρίζουμε αυτούς τους «επαγγελματίες πολιτικούς» που τα κάνουνε όλα στραβά;

    Δεν βλέπω τι είναι πιο σημαντικό από το να αποφασίζεις για την χώρα σου, το μέλλον το δικό σου και των παιδιών σου. Ασε που αν αποφασίζαμε εμείς για τα πιο πολλά θέματα μπορεί να έμενε τελικά χρόνος και για πολιτική, αντί να τρέχουμε να βρούμε δυο και τρεις δουλειές για να ζήσουμε.

    Όσον αφορά την τεχνική κατάρτιση και τις τεχνικές αποφάσεις ίσως εκπλαγεί κάποιος πόσα θέματα μπορεί να λύσει με μόνο όπλο την κοινή λογική. Τάχα αυτοί που έχουμε τώρα τα κατάφερνουν καλύτερα;

    Θράκα στην κατεύθυνση που αναφέρεις πιστεύω ότι ένα μεγάλο βήμα (ίσως και το πρώτο δεν ξέρω) είναι να μπορεί ένας (σχετικά μικρός) αριθμός πολιτών να προκαλέσει δημοψήφισμα (π.χ. μέσω Internet ή με τα ATMs που λες), ώστε να μπορεί να εκφραστεί η βούληση του λαού σε κάθε περίπτωση και να ασκήσει βέτο στις κυβερνήσεις.

  8. Ο/Η Όρθιος λέει:

    κατά την άποψή μου το πρόβλημα είναι το «μη ανακλητόν» του βουλευτή.
    Θεωρώ, ότι οι έδρες θα έπρεπε να κατακυρώνονται στα κόμματα, αλλά όχι σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Οι νομαρχιακές συνελεύσεις κάθε κόμματος (ή κάποιο άλλο σώμα) μετά από συζήτηση, να στέλνουν στην βουλή τον κατά περίπτωση καταλληλότερο (γιά κάποιο συγκεκριμένο θέμα, γιά μιά μικρή περίοδο ή γιά μιά ορισμένη θεματολογία π.χ. αγροτικά)

  9. Ο/Η thersitis λέει:

    ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΑΝΑΡΜΟΔΙΕ

    ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ. ΕΣΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΑΠΟ ΟΣΕΣ ΣΟΥ ΕΧΩ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΕΙ.
    ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΟΥΤΕ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΖΕΙΣ. ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΣΟΥ. ΙΣΩΣ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΙΣ ΛΕΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΣΑ ΣΕ ΡΩΤΩ.
    ΚΑΙ ΣΕ ΡΩΤΩ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΚΑΙΠΟΛΥ ΑΠΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ. ΕΝΩ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΓΩ ΑΠΑΝΤΩ.
    ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΛΕΣ;
    ΟΡΙΣΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ http://www.odigitis.gr/2008/05/14/%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%85/
    ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ. ΟΧΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑ ΙΑΟΡΙΣΤΑ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΚΛΗΡΩΣΗ.
    ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΚΟΜΜΑΤΑ ΨΗΦΙΖΑΝ.
    ΠΩΣ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ;
    ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ.

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    • Ο/Η anarmodios λέει:

      Θερσίτη

      πάνω δεξιά στο μπλογκ έχω ένα σημείο που επιγράφεται τι είναι δημοκρατία, και δίνω και τον, κατ’ εμέ, ορισμό. Θες να σου απαντήσω πολύ λεπτομερώς για την πολιτειακή διαρρύθμιση, δεν έχω τόσο χρόνο. Αν είμαστε τυχεροί και βρεθούμε από κοντά…

      Σε ευχαριστώ για το λινκ. Αλλά εγώ όχι κόμματα. Εγώ βλέπω ότι τα κόμματα ενδιαφέρονται να γίνουν αυτά και οι ηγετικές τους ομάδες η εξουσία , και όχι ο λαός. Αν εσύ δεν το βλέπεις, ή δεν το είδες ως τώρα από την ιστορική εμπειρία της ανθρωπότητας, τι να πω…

      Και ναι, είμαι υπέρ της κλήρωσης, και δεν σκοπεύω να αλλάξω μυαλά τώρα κοντά. Η εκλογή είναι ολιγαρχικός τρόπος ανάδειξης στα αξιώματα. Η κλήρωση είναι ο δημοκρατικός. Δεν λέω κάτι καινούριο εγώ πάνω σ’ αυτό.

      Εχω αναρτήσεις, και μάλιστα πρόσφατες, που απαντάνε σε όλα τα ερωτήματά σου. Αν σε ενδιαφέρει τις βλέπεις.

      Θραξ Αναρμόδιος

  10. Ο/Η thersitis λέει:

    ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΟΥ ΣΧΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

    ΓΙΑΤΙ; ΜΑ ΔΙΟΤΙ ΕΣΥ ΜΙΛΗΣΕΣ ΓΙΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΧΙ ΕΓΩ.
    ΚΑΙ ΣΕ ΡΩΤΗΣΑ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΚΛΗΡΩΣΗ.
    ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΧΛΕΥΑΣΤΙΚΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ.
    ΠΑΝΤΑ ΜΙΛΩ ΜΕ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΕΣΥ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΟΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΩΣ ΑΝΕΝΤΙΜΟΥΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΠΛΑ ΘΕΩΡΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΤΕ ΛΑΘΟΣ.

    Ο ΘΕΡΣΙΤΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΤΥΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΣ. ΣΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΥ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΑΟ Ο ΟΜΗΡΟΣ ΕΔΩΣΕ ΦΩΝΗ ΣΕ ΕΝΑ ΕΚ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ. ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΟΛΟ. ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΗΜΑΣΤΕ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ.
    ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΩ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ. ΔΙΟΤΙ ΕΔΩΣΕ ΕΝΑ ΥΠΟΤΥΠΩΔΗ ΤΡΟΠΟ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΜΑΖΕΣ.

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    • Ο/Η anarmodios λέει:

      Θερσίτη, ζητώ συγγνώμη αν σε πρόσβαλα, δεν είχα καμμία πρόθεση.

      Θραξ Αναρμόδιος

  11. Ο/Η thersitis λέει:

    ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΛΕΠΩ

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΟΜΩΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΕ ΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝΕΔΑΦΙΚΟ.
    10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΜΕΙΣ ΑΛΛΑ 2 ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΛΗΡΩΣΗ. ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΧΗΜΑ.

    ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 300 ΕΚ
    ΚΙ ΕΚΕΙ ΚΛΗΡΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ;
    ΚΑΙ ΝΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΒΓΟΥΝ ΜΑΥΡΟΙ ΟΙ ΛΕΥΚΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ;

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

  12. Ο/Η yannidakis λέει:

    η δημοκρατια οπως την περιγραφεις παραπανω, ειναι η δημοκρατια οπως την αντιλαμβανεσαι εσυ.
    Και φυσικα θα παρατηρησω πως αν οι πολιτες ηταν βουλευτες για ενα χρονο θα χαναμε καθε φορα 3 μηνες μεχρι να προσαρμοστουν, μεχρι να καθορισουν την δικαιοσοδια τους και μεχρι να κατηγορησουν τους.. προηγουμενους.
    Και με τους πραγματικα καλους; Με αυτους τι θα γινοταν; Θα τους αποχαιρετουσαμε χανοντας την ευκαιρια να συνεχισουν ενα καλο εργο.
    Και με την εξωτερικη πολιτικη; Τι γινεται οταν καθε χρονο θα πρεπει να αλλαζουμε διπλωματικη πολιτικη εκτειθοντας ετσι τη χωρα :[

    • Ο/Η Deneb λέει:

      Η Δημοκρατία είναι τρομερά ευέλικτη. Ο χρόνος που λες ότι είναι μικρός, ίσως και να είναι. Όμως οι πολίτες μπορούν να αποφασίσουν για το χρόνο αυτό και μάλιστα θα μπορούσαν να αποφασίσουν ακόμα και παράταση του χρόνου σε περίπτωση ανάγκης.
      Όσο για την εξωτερική πολιτική πάλι οι πολίτες αποφασίζουν.
      Και επειδή συνήθως ένας λαός έχει κοινή γνώμη περί των εξωτερικών θεμάτων αυτή θα είναι ίδια και θα αλλάζει μόνο όταν ο λαός θέλει.
      Η κυβέρνηση σε αυτή την περίπτωση εκπροσωπεί στο εξωτερικό τη λαϊκή βούληση, δεν κάνει εξωτερική πολιτική αντίθετη της λαϊκής βούλησης. Και φυσικά δεν κάνει μυστική διπλωματία αφού οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τα πάντα.

    • Ο/Η anarmodios λέει:

      Η πολιτική απόφαση είναι θέμα προσωπικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων δηλαδή; Τότε να περνάμε τους πολίτες από σχολείο και μετά από εξετάσεις για να πάρουν άδεια ασκήσεως πολιτικών καθηκόντων-δικαιωμάτων όπως κάνουμε με το δίπλωμα οδήγησης.

      Τι προσαρμογή απαιτεί κάποιος, βουλευτής ή όχι, για να πάρει πολιτικές αποφάσεις; Ο ένορκος στο κακουργοδικείο; Και γιατί θέλει τρεις μήνες; Θέλει κι ο ένορκος τρεις μήνες; Κληρωτός είναι κι αυτός. Και το εφαρμόζουμε μάλιστα. Δικαιοδοσίες; Και γιατί να κατηγορήσουν τους προηγούμενους σε ένα τέτοιο σύστημα; Εχουν λόγο;

      Οι πραγματικά καλοί δεν χάνονται ποτέ. Δυστυχώς μερικοί στο μόνο στο οποίο είναι πραγματικά καλοί, είναι να μας κάθονται για δεκαετίες στο σβέρκο.

      Η εξωτερική πολιτική απαιτεί σχεδιασμό σε μεγάλο βάθος χρόνου. Δεν είναι δουλειά μιας και μόνης κυβέρνησης.

      Θεέ μου, τι να κάνω τώρα, μεγαλώνει η συζήτηση απίστευτα. Να γράψω βιβλίο για το μέλλον; Είπαμε, δεν θα γίνουν αύριο όλα αυτά, ούτε εγώ το ζητάω αυτό.

      Δες το σαν μια πρόταση, σαν εναλλακτική στο φαύλο σήμερα της πολιτικής. Δεν έχω όλες τις λεπτομέρειες εξάλλου, ποιος είμαι στο κάτω κάτω. Ενα μικρό μπλογκ έχω. Θα τις βρούμε τις λεπτομέρειες όταν και αν το αποφασίσουμε. Βάλτες εσύ τις λεπτομέρειες ή κάποιος άλλος.

      Θραξ Αναρμόδιος

    • Ο/Η anarmodios λέει:

      @yannidakis

      και θα το ξεχνούσα κιόλας με τα πολλά που γράφω (λολ).

      Η δημοκρατία που περιγράφω δεν είναι η δημοκρατία όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ προσωπικά. Η δημοκρατία που περιγράφω είναι η δημοκρατία. Δεν είναι δικιά μου περιγραφή.

      Η δημοκρατία που έχουμε είναι η δημοκρατία όπως την αντιλήφθηκε ο αστικός κόσμος όταν άρχισε να νικάει τον φεουδαρχικό. Που τον βόλευε κιόλας…

      Η αντιπροσωπευτική δημοκρατία, (σε όποια κλίμακα, πολιτεία, κόμμα, δήμο, συνδικάτο) είναι αστική εφεύρεση. Και μάλιστα η δι’ εκλογής. Καινούριο είναι τώρα αυτό;

      Θραξ Αναρμόδιος

    • Ο/Η tsilivithras λέει:

      yannidakis

      θα σου πω το ίδιο πράγμα που είπα και στον sawas.
      Κρίνεις με σημερινά κριτήρια μια μελλοντική υποθετική κατάσταση.
      Και όλα τα περί καθυστερήσεων και παράδοσης-παραλαβής με συγχωρείς είναι αστεία πράγματα.Εμείς τους επιτρέψαμε να δημιουργούν δικαιολογίες για όλα αυτά που ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ από τεμπελιά ή αργομισθία.
      Όσο για τους πραγματικά καλούς…αυτοί δεν χάνονται.Αν θέλουν να υπηρετήσουν την πατρίδα τους είμαι σίγουρος ότι κάθε δημοκρατική κοινωνία θα τους έβρισκε μια θέση ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ και φυσικά ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ.
      Η Δημοκρατία ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΡΟΣΩΠΑ.Δεν είναι προσωποκεντρική.Είναι σύστημα που βασίζεται σε Α-Ξ-Ι-Ε-Σ.
      Σε Α-Ρ-Χ-Ε-Σ.
      Και αυτές αναπαράγει.Δεν λατρεύει «αρχηγό». Ένας ηγέτης θα χειροκροτηθεί επειδή ενσωμάτωσε τις αξίες ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και ΟΧΙ επειδή είναι πράσινος ή μπλε γόνος.
      Και μέσα από την Δημοκρατική διοίκηση ο κόσμος αρχίζει και από μόνος του ενστερνίζεται τις ΑΡΧΕΣ.
      Και τις αναπαράγει.

      Ειδικά αν δει αποτέλεσμα υπέρ του…;;;Ουουουου…τότε να δεις πως θα τις υπερασπιστεί.

  13. Ο/Η thersitis λέει:

    ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΝΑ ΜΠΕΙΣ Σ ΣΤΟ ΚΚΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ

    ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑ ΑΠΛΑ.

    ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΣΘΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ;

    ΛΙΝΚ ΕΙΝΑΙ.

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    • Ο/Η anarmodios λέει:

      Πάνω δεξιά έχω link και στο ΚΚΕ.

      Είπα ευχαριστώ για το link. Και ήταν ειλικρινές ευχαριστώ. Οχι τυπικό.

      Θραξ Αναρμόδιος

  14. Ο/Η thersitis λέει:

    ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΡΩΤΑΣ ΚΙ ΕΣΥ

    ΡΩΤΗΣΑ ΚΙ ΕΓΩ ΦΙΛΕ ΓΙΑΝΝΙΔΑΚΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΛΑΒΑ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

    • Ο/Η Deneb λέει:

      Οπως λέει και ο Αναρμόδιος, η κλήρωση είναι η βασική αρχή της Αμεσης Δημοκρατίας και έχει δίκιο κατά τη γνώμη μου.
      Ομως δεν συμμετέχουν στην κλήρωση όλοι οι πολίτες διότι δεν μπορούν όλοι να κάνουν τους βουλευτές. Η συμμετοχή είναι εθελοντική. Οσοι θέλουν μπαίνουν στην κλήρωση. Αν κληρωθούν γίνονται βουλευτές.

  15. Ο/Η thersitis λέει:

    ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ

    ΑΝΑΡΜΟΔΙΕ
    ΚΙ ΕΓΩ ΣΟΥ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΑΝ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΚΑΠΩΣ ΑΠΟΤΟΜΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΜΟΥ.

    ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟΝ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΝΑ ΑΛΗΘΕΥΕΙ.

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

  16. Ο/Η Κλεισθένης λέει:

    Παιδιά δεν σας προλαβαίνω.
    Ο Λένιν έδωσε την κυβερνητική εξουσία στους προλετάριους για να αντισταθμίσει την εξουσία που έχει ο πλούτος. Οι προλετάριοι είναι σαφώς μειοψηφία γιαυτό και η εξουσία τους είναι δικτατορική.
    Προλετάριος είναι κάποιος που δεν έχει τίποτε στην κυριολεξία.
    Ο εκφυλοσμός της δικτατορίας του προλεταριάτου έγινε μετά από λίγα χρόνια και αντικαταστάθηκε απ’ τη δικτατορία του κόμματος.
    Φίλε Θράκα δεν πρέπει να οξύνουμε τις συζητήσεις. Υπάρχουν και κάποιοι που διαφωνούν με μερικές προτάσεις δικές σου και άλλων σχολιαστών.
    Αυτό σίγουρα είναι δημοκρατία, ας το κρατήσουμε λοιπόν μιας και όλοι λέμε ότι πασχίζουμε για αυτήν.

  17. Ο/Η thersitis λέει:

    ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ. Ο ΛΕΝΙΝ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΗΣ ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟ ΛΑΟ.

    ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΜΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΑΓΡΟΤΕΣ, ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ.
    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟ ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ ΟΠΟΥ ΚΑΘΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΥΤΟΠΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΣΩΣ ΠΙΟ ΟΥΤΟΠΙΚΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ.
    ΕΧΕΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ Η ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ.
    ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ.

    ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΜΙΑ ΚΑΤ’ ΙΔΙΑΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΣΕ ΘΕΩΡΩ ΤΙΜΙΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ.

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    • Ο/Η tsilivithras λέει:

      Ρε φίλε tharsitis που σαι και μάλλον μεγάλος στην ηλικία…

      Πλάκα μας κάνεις;;
      Ουτοπική η Δημοκρατία;;
      Από το στόμα ενός ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ;;;;;;
      ΕΝΟΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΗ;;;;
      ΟΥΤΟΠΙΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ Η ΚΟΥΜΟΥΝΑ;;;;

      ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΒΡΑΔΙΑΤΙΚΑ ΡΕ ΘΕΙΟ;;;;;
      ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ;;;;
      ΠΟΥ ΖΟΥΣΕΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΕΣΦΑΖΑΝ ΜΙΛΙΟΥΝΙΑ;;;;

      ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ;;;;;

      ΞΥΠΝΑ ΘΕΙΟΟΟΟΟΟΟΟ…!!!!

      Πάει πέθανε το ΚΚΕ.Πέθανε.Ένα όνειρο ήταν και πάει.Πήγε άπατο κι αυτό όπως και ο καπιταλισμός γιατί και τα δυο είναι δικαιολογίες άπληστων ανθρώπων για να κρατάνε την εξουσία μακριά από τον κοσμάκη και τα φράγκα στις τσέπες τους.
      Πέθανε ο ένας και 10 χρόνια μετά πέθανε κι ο άλλος.
      Ξύπνα για το καλό σου.Σε κορόιδεψαν κι εσένα οι ΓΓ και οι κεντρικές επιτροπές που τρέχανε να βοηθήσουν «το γιο του Πέτρου» και στέλναν τα παιδιά τους σε αμερικάνικα κολέγια κι εσύ έτρωγες το παραμύθι του προλετάριου.

      Έλεος…ένα κλικ πριν την καταστροφή μας έχουν φτάσει και καθόμαστε να ακούμε απόψεις τεθωρακισμένων μυαλών που φέρουν ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ;;;;
      Δημοκρατία δεν σημαίνει ασυδοσία ούτε προσβολή των Κοινών.

      Είναι προσβολή εν έτει 2010 να μας βομβαρδίζει ένας άνθρωπος με κουμουνιστικές ιδέες…

      δλδ για το όνομα Του Θεού πια…

      έλεος ρε συ Θράκα με χίλια συγνώμη δλδ αλλά…ΝΥΣΑΦΙ πια.

  18. Ο/Η tsilivithras λέει:

    @ sawas

    Φίλε και στο 3012 να φτάσουμε οι ΑΡΧΕΣ είναι διαχρονικές και παγκόσμιες.
    Δεν έχει να κάνει με παρελθοντολογία. Έχει να κάνει με universal principles τις οποίες είτε ξεχάσαμε είτε μας τις έκρυψαν και πρέπει να τις ξαναβρούμε προκειμένου να σώσουμε την κατάσταση. Αυτή είναι η διαφορά. Οι ΑΡΧΕΣ είναι ΑΠΟΛΥΤΕΣ.
    Δεν είμαι απόλυτος εγώ. Η Δημοκρατία όμως βασίζεται σε ΑΠΟΛΥΤΕΣ ΑΡΧΕΣ.
    Όσο κι αν προοδεύσει ο άνθρωπος, όσο κι αν προχωρήσει η τεχνολογία αν ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΣΟΥΜΕ σε αρχές δοκιμασμένες διαχρονικά θα πέφτουμε πάντα στα ίδια λάθη.
    Ο καταμερισμός των πολιτικών ευθυνών στους πολίτες δεν αναιρεί την ιδιωτικότητα του καθενός. Απλά θέτει ένα ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΟ πλαίσιο μέσα στο οποίο δικαιούμαστε να κινούμαστε και να αναζητούμε την ευημερία. Κανένας δεν είπε ο φυσικός να αποδώσει δικαιοσύνη έτσι όπως το εννοείς. Συνεχίζεις να χρησιμοποιείς λάθος παραδείγματα. Ο φυσικός, ο μανάβης, ο λιμενεργάτης και ο κουρέας ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ μπορούν να διαμορφώσουν άποψη και ΘΕΣΗ και αν τους ζητηθεί να δώσουν λύσεις μέσα στα Κοινά. Αν φτιάξεις ένα πολιτικό πλαίσιο κατάλληλο σε 10 χρόνια θα χει αλλάξει όλο το outlook της κοινωνίας.

    Δεν με ενδιαφέρει το τυχόν όφελος από τους πολιτικούς γόνους ρε φίλε. Έχει να κάνει με κίνητρα, δεν το καταλαβαίνεις;; Υποχρέωση της κοινωνίας είναι να ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ των πολιτών. Το ΡΙΣΚΟ των γόνων είναι πάρα πολύ μεγάλο. Αν ωφεληθούμε από αυτούς είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ. Αν χάσουμε όμως τα αποτελέσματα είναι σχεδόν πάντα ΤΡΑΓΙΚΑ. Γιατί;;; Γιατί απλούστατα οι γόνοι είναι μόνιμη πηγή ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗΣ…!!! Άρα το ρίσκο με νοιάζει, όχι το όφελος.
    Ο έλεγχος για τον οποίο μιλάς ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΣΙΜΟΣ.
    Το σύστημα ολόκληρο είναι ΛΑΘΟΣ. Ο πολιτικός γόνος ελέγχεται από την οικονομική ολιγαρχία και με την σειρά του ελέγχει την νομοθετική και δικαστική εξουσία ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ…για το συμφέρον το ΔΙΚΟ ΤΟΥ. Πώς να το ελέγξεις αυτό ρε φίλε;;
    Αξιωματικά όλο αυτό είναι ΛΑΘΟΣ γιατί βασίζεται σε ΛΑΘΟΣ ΑΡΧΕΣ.
    Πρόθεση…κίνητρο…στωικοί…Μάρκος Αυρήλιος.

    Φυσικά και μιλάμε για Παιδεία. Όλοι μας με τον τρόπο του ο καθένας λέμε το ίδιο πράγμα. Ο Θράκας γράφει ΤΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ. Κι εγώ σιγοντάρω. Και είπα ότι Άμεση Δημοκρατία ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ και ίσως να μην την φτάσουμε ποτέ. Αλλά ΠΡΕΠΕΙ να αρχίσουμε να μιλάμε αφαιρετικά…ότι αυτό που ζούμε είναι ΛΑΘΟΣ και μάλιστα ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ λάθος γιατί απλούστατα βασίζεται σε ΛΑΘΟΣ ΑΡΧΕΣ.
    Και σιγά-σιγά να αρχίσουμε να διορθώνουμε απόψεις μέσα στο μυαλό μας, μέσα στην παρέα μας και κάποια στιγμή στον ευρύτερο περίγυρό μας μπας και κάποτε καταφέρουμε να πιέσουμε την άρχουσα τάξη να υποχωρήσει.

    Ορίστε κι ένα πιο απτό παράδειγμα:

    Ατομική ηθική σημαίνει «να μην ζημιωθώ εγώ».
    Κοινωνική ηθική σημαίνει «να μην ζημιωθούν οι πολλοί».
    Θρησκευτική ηθική σημαίνει «να μην ζημιωθεί κανένας».

    Ξεκινάμε από το πρώτο και προχωρώντας προσπαθούμε να διορθώσουμε το δεύτερο.
    Το τρίτο είναι δουλειά της εκκλησίας.
    Όλη η ουσία της κοινωνικής οργάνωσης είναι εκεί μέσα.
    Στην Αρετή την ατομική και την κοινωνική.
    Και πως αυτά τα δυο οριοθετούνται και συμβαδίζουν.

  19. Ο/Η yannidakis λέει:

    «καταχώρηση τσι μέρας» για την Τρίτη σύμφωνα με την ομώνυμη ενότητα του yannidakis, η καταχώρηση σου τούτη.
    Καληνωρίσματα :[

  20. Ο/Η thersitis λέει:

    ΟΥΤΟΠΙΚΗ ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ

    ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΥ. ΛΟΓΙΚΑ ΕΣΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΠΟ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΦΟΥ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΣΦΑΓΕΣ ΜΙΛΙΟΥΝΙΑ ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ.

    ΕΠΕΙΔΗ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΥΠΟΠΡΟΙΟΝ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΗΣ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΩΝΕΣΑΙ.

    ΟΙ ΒΙΑΙΕΣ ΣΦΑΓΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΙ ΗΠΑ Σ’ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΣΤΟ ΙΡΑΝ, Σ’ ΟΛΗ ΤΗΝ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΔΕΝ Σ’ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ. Ε ΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΣΕΙΣ.
    ΤΟ ΚΚΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝΕ ΘΕΣΗ.
    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΟΧΙ ΣΕ ΔΗΘΕΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ .

    ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΙΣΗΣ ΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΛΑΚΕΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΚΑΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΒΛΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΕΣΤΩ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΞΙΑ Η ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΗ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥ.

    ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΓΕΛΟΙΟ ΑΥΤΟ ΥΦΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΞΑΝΑ.

    ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΠΕΙΔΗ Η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΟΡΙΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ Η ΜΗΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΣΑΝ ΤΟ ΔΩΔΕΚΑΧΡΟΝΟ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑ ΙΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΑΜΑΧΗΤΙ.

    ΚΑΙ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΟΡΑ ΑΚΟΥ
    ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821
    ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.
    ΤΑΞΙΚΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΟΜΜΟΥΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΑΛΛΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΠΟΥ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΓΕΛΟΙΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ.

    ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΤΥΧΟΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΣΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΑΟΙΞΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΛΕΞΙΚΟ.

    ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΩ.

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    • Ο/Η anarmodios λέει:

      Θερσίτης και Τσιλιβήθρας

      Εγώ βλέπω ότι θα το πάτε σε προσωπική κόντρα οι δυο σας. Και θα έλεγα να μην τον κάνετε, γιατί τζάμπα θα μας ταλαιπωρήσετε και εμάς τους υπόλοιπους εδώ. Και κυρίως εμένα.

      Αν θέλετε ανταλλάξτε τα email σας και συνεχίστε το όπως πιστεύετε μετά, σε ιδιωτικό επίπεδο.

      Και παρακαλώ Θερσίτη, όχι τέτοιους χαρακτηρισμούς όπως «φασιστοειδή». Οποιος δεν θέλει το ΚΚΕ ή μιλάει εναντίον του δεν σημαίνει αυτόματα ότι είναι και φασίστας.

      Παρακαλώ, συγκρατηθείτε και οι δύο στους χαρακτηρισμούς.

      Θραξ Αναρμόδιος

    • Ο/Η νήπιος γέρων λέει:

      Γιατί γράφεις με κεφαλαία;;;

  21. Ο/Η poeaxania λέει:

    Και αυτός τα ίδια έλεγε «είμαι έλληνας, δεν μου αρέσουν τα κομματα», θέλει προσοχή όταν κάνουμε τέτοιες δηλλώσεις.

    • Ο/Η anarmodios λέει:

      @poeaxania

      Αν υπονοείς για μένα, επειδή εκφράζομαι εναντίον του κοινοβουλευτισμού και των κομμάτων, ότι είμαι χουντικός ή φασίστας ή δεν ξέρω γω, έχω να σου πω δυο πράγματα.

      1. Εχεις μαύρο μεσάνυχτο ή απλώς ασκείς φαιά προπαγάνδα
      2. Πολέμα τις ιδέες και όχι τους ανθρώπους

      Παρά την ιεροσυλία να μας βάλεις εδώ τον Πατακό, θα το αφήσω ως μνημείο μικρότητας, να το βλέπουν όσοι θα μπαίνουν.

      Και σε παρακαλώ πολύ, μην συνεχίσεις. Αν είναι να συνεχίσεις έτσι, θα σε παρακαλούσα ευγενικά, να φύγεις και να μην επιστρέψεις.

      Θραξ Αναρμόδιος

  22. Ο/Η poexania λέει:

    Αυτό που θέλω να πω κύριοι, και μάλλον δεν καταλάβατε, είναι ότι οι γενικεύσεις τύπου «αφήστε τα κόμματα και πάμε όλοι οι έλληνες μαζί» είναι επικύνδυνες. Καταρχήν στην Ελλάδα πλέον δεν κατοικούν μόνο Έλληνες, αυτοί τι θα κάνουν; Θα είναι πολίτες β κατηγορίας; Θα έχουν μερίδιο στις αποφάσεις; Θα έχουν λόγο;

    Και στο κάτω κάτω, έλληνες υπάρχουν πολλοί, υπάρχουν εκείνοι που πους αρέσει να εκμεταλλεύονται τον κόπο των άλλων και δεν θέλουν να αλλάξει το σύστημα. Υπάρχουν έλληνες διαπλεκόμενοι, έλληνες που έχουν κάνει μπίζνες, έλληνες και έλληνες.

    Το κρητίριο λοιπόν κατ εμέ, που θα έπρεπε να μας ενώνει, είναι όχι η ελληνικότητα μας, αλλά ο ταξικός μας ρόλος. Εχω πολλά περισσότερα κοινά με τον μετανάστη εργάτη απο ότι με τον έλληνα τραπεζίτη. Το κρητίριο λοιπόν δεν είναι εθνικό, είναι κοινωνικό, και βάση αυτού πρέπει να γίνει ο αγώνας, και στην ελλάδα, και στην ευρώπη, και στον κόσμο.

    Τώρα αν εσείς νομίζετε ότι έβαλα το βίντεο για να σας πω δικτάτορες…

    τότε λυπάμαι…

    Αν σε θεωρούσα φασίστα θα στο έλεγα, δεν θα σου έλεγα να προσέχεις αυτά που γράφεις(επειδή είναι παρεξηγήσημα). Γιαυτό σου έβαλα και το βιντεάκι, για να δεις πως μερικές φορές πέφτουμε με τα λεγόμενα μας σε παγίδες.

    • Ο/Η anarmodios λέει:

      @poexania

      Θα έλεγα κι εγώ ότι δεν κατάλαβες και πράγματι λυπάμαι που δεν τα καταφέρνω να είμαι όσο αποτελεσματικός θέλω στο να με καταλαβαίνουν οι συνάνθρωποί μου τι υποστηρίζω και τι όχι. Δικό μου πρόβλημα καθαρά και θα προσπαθήσω να βελτιωθώ όσο το επιτρέπουν οι μικρές μου δυνάμεις.

      Ας ξεκαθαρίσω λοιπόν, αφού δεν το κατάφερα ο άχρηστος στοματάς μέχρι τώρα, ότι εγώ έχω μόνο κοινά συμφέροντα με τον έλληνα εργαζόμενο και καθόλου με τον έλληνα τραπεζίτη. Το κριτήριό μου δεν είναι καθόλου εθνικό ή τέλος πάντων όπως αντιλαμβάνομαι ότι ορίζεις το εθνικό εσύ από την πλευρά σου. Εχω εξηγήσει ένα σωρό φορές τι θεωρώ πως είναι πατρίδα (πατρίδα είναι ο λαός, οι άνθρωποι, οι έλληνες, λέω και ξαναλέω, γράφω και ξαναγράφω, αλλά ίσως δεν έτυχε να το διαβάσεις).

      Οσο για το ταξικό κριτήριο που λες ότι θα πρέπει να χρησιμοποιούμε, δεν διαφωνώ επίσης καθόλου. Αλλά εδώ βλέπω ότι εσύ δεν το χρησιμοποιείς καθόλου ορθά, όπως και μερικοί άλλοι, και βιαστικά, από ταξική ταχύτητα, βάζετε πολλά πράγματα στην άλλη πλευρά, στο ίδιο τσουβάλι, μόνο και μόνο επειδή δεν συμφωνούν ΑΚΡΙΒΩΣ μαζί σας. Δεν σε ενδιαφέρει, αλλά θα στο πω: δεν κερδίζεις ανθρώπους και νόες έτσι. Είναι πολύ παλιά αρχή αυτή. Την εχθρότητα δεν την προκαλείς, την φθείρεις. Και χτίζεις ενότητες και συμμαχίες.

      Συνεχίζω κατόπιν αυτού να θεωρώ την ανάρτηση του βίντεο μεγάλη απρέπεια, και τεράστια προσβολή προς το πρόσωπό μου. Προσβολή τεραστίων διαστάσεων. Και τέτοιες προσβολές προς τον εαυτό μου τις επιτρέπω μόνο μία φορά. Γι’ αυτό και θα σε παρακαλούσα ευγενικά, να μην ξανασχολιάσεις στον Αναρμόδιο.

      Η αναζήτηση της δημοκρατίας και η καταγγελία του ρόλου των κομμάτων στον κοινοβουλευτισμό, αν την βλέπεις για παγίδα, εγώ την βλέπω για ανάγκη και μάλιστα υπέρτατη.

      Αν κάποιος δεν κατανοεί τον ιστορικό ρόλο της κλήρωσης στην δημοκρατία (για δημοκρατία μιλάω, όχι για αντιπροσωπευτικά συστήματα που εφαρμόζουν πολιτεύματα και κόμματα και συνδικάτα και δήμοι), δεν φταίω καθόλου εγώ. Ούτε έχω τις δυνάμεις να αλλάξω τις ιστορικές ρίζες και καταβολές και αρχές της δημοκρατίας και μάλιστα δεν το επιθυμώ και καθόλου.

      Ξέρω ποιος είναι ο ρόλος του κόμματος της εργατικής τάξης. Πάνε χρόνια που έχω διαβάσει αρκετά κείμενα κλασσικών του μαρξισμού, σχετικά με το κόμμα νέου τύπου, όπως το «Για το προλεταριακό κόμμα νέου τύπου» του Λένιν και το «Για τους κανόνες της κομματικής ζωής και τις αρχές της κομματικής καθοδήγησης», του ιδίου. Και, αν και χάνω λάδια όσο περνάνε τα χρόνια, δηλαδή ξεχνάω, εν τούτοις θυμάμαι τα βασικώτερα. Επίσης έχω διαβάσει και αρκετά της άλλης και της παράλλης πλευράς. Και τα λέω αυτά, όχι για να κάνω τον πολυ-διαβασμένο, αλλά γιατί με αναγκάζει η καχυποψία σας να το κάνω. Προσπαθώ εδώ, και αλλού να μιλάω απλά και όχι λόγια ή ακαδημαϊκά, στρωτά, κοφτά και κατανοητά. Λαϊκά. Δεν κάνω αναφορές, παρά μόνο τις αναγκαίες, ούτε σε κείμενα ούτε καν σε ιστορικά πρόσωπα. Σε ιδέες μόνο.

      Τώρα, αν σε κάποιους ενοχλούν οι ιδέες μου, δεν ξέρω τι περιμένουν από μένα να κάνω; Να σταματήσω να μιλάω;

      Θραξ Αναρμόδιος

  23. Ο/Η tsilivithras λέει:

    Είναι διανοητικά ανάπηρος όποιος μετά από χρόνια και χρόνια κομματικής εκμετάλευσης αδυνατεί να δει την ολοκληρωτική αποτυχία του συστήματος αυτού.
    Δεν τίθεται θέμα ευγένειας εδώ.
    Διανοητικά ανάπηρος σημαίνει ότι χρειάζεται καροτσάκι να τον σέρνει (βλέπε πεπαλαιωμένες αντιλήψεις και κοσμοθεωρίες)…ότι δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί μόνος του.
    Ότι είναι βαλτωμένος μέσα στο έλος και την σιχασιά του δίπολου…του πράσινου ή του μπλε…του ψυχρού πολέμου…της κομματικής βλακείας που στερεί από τον άνθρωπο την λογική διεργασία και την ελεύθερη σκέψη.

    Δεν γίνεται να το πω αλλιώς.
    Δεν βλέπουν δεν ακούν και το χειρότερο δεν θέλουν να αλλάξουν κάτι γέρικα μυαλά σαν τον thersitis.
    Μάθανε με το σφυρί και όλα τα βλέπουνε καρφιά.
    Δϋσκολο πράγμα να παραδεχτείς ότι ΟΛΗ Η ΖΩΗ ΣΟΥ πέρασε μέσα σε ένα παραμύθι…ότι πίστεψες σε ένα λάθος, σε μια πλάνη.

    Ταξικές συγκρούσεις και το λουρί της μάνας…
    Θα σας γλεντήσουνε μια χαρά οι ταξικοί σας σύντροφοι οι λάθρο.

    Άκου δικαιολογία…επειδή υπάρχουν καμμιά δεκαριά οικογένειες απατεώνων βιομηχάνων στην χώρα ο Έλληνας -λέει- έχει περισσότερα κοινά με τον ξένο «ταξικό» του σύντροφο…χαχαχαχαχαχα…ότι να ναι…!!!

    Εδώ μιλάμε για τέλμα, για τέλος εποχής, για εθνικό διαφωτισμό και αναγνώριση λαθών, για αλλαγή πολιτεύματος και νέο Σύνταγμα και ακούμε τις ίδιες φωνές που ακούμε χρόοοοοονια τώρα από το γνωστό συστεμικό κασετοφωνάκι.
    Μη τυχόν και χρειαστεί να σκεφτεί ο νεοέλληνας.
    Μη τυχόν και χρειαστεί να βγάλει άκρη μόνος του.
    Μη τυχόν και φύγει από το μαντρί.

    Μη τυχόν και κόψει τις «βοηθητικές» από το ποδήλατο που έφτασε ολόκληρος μαντράχαλος και θέλει ακόμα να του κρατάν το χέρι.
    ….

  24. Ο/Η poexania λέει:

    Όχι, δεν θα σταματήσεις να μιλάς, θα σταματήσεις τους άλλους να μιλάνε…

    Ευχαριστώ για την ευκαιρία που δεν μου έδωσες να κάνω διάλογο.

    Μείνε να ακούς αυτούς που λένε αυτά που σου αρέσουν.

    Και δεν σε είπα Πατακό επαναλαμβάνω, απλά είπα ότι γενικεύσεις του στυλ «όλοι οι έλληνες μαζί» χρησιμοποιούνται απο εθνικόφρωνες και σου είπα να προσέχεις. Δεν μπορούν να είναι όλοι οι έλληνες μαζί ούτε όλοι οι έλληνες είναι το ίδιο, και ούτε αυτοί που θεωρούν τον εαυτό τους «ελιτ» θέλουν να είναι μαζί με τον «λαουτζίκο», θεωρούν και έχουν διαφορετικά συμφέροντα και είναι ταξικοί αντίπαλοι.

    Τσιλιβίθρα εσένα πάντως σε θεωρώ φασίστα

    και θα ήθελα και την άποψη σου για τους ξένους εργάτες αναρμόδιε, έτσι ως αποχερετιστήριο γράμμα της σύντομης «σχέσης» μας

    αχαχα

    • Ο/Η tsilivithras λέει:

      Φίλε εσύ λες «δεν μπορούν όλοι οι έλληνες να είναι μαζί» και λες εμένα φασίστα;;
      Πλάκα με κάνεις;;

      Κι αν δεν σας αρέσουν οι «ρομαντικές» αντιλήψεις για την δημοκρατία τότε γιατί σχολιάζετε στο μπλογκ ενός τύπου που περιγράφει την δημοκρατία πάνω πάνω στη σελίδα του;;

      • Ο/Η poexania λέει:

        Φασίστα, και ανιστόρητο…

        Απο την ιστορία της αρχαίας ελλάδας οι έλληνες πολεμούσαν μεταξύ τους για διάφορα πράγματα που τους χώριζαν. Τελευταίο τρανταχτό παράδειγμα ο εμφύλιος. Μπορεί στον μικρόκοσμο που έχεις επιλέξει να ζεις να μην υπάρχουν οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, αλλά στον πραγματικό κόσμο υπάρχουν, και αυτά τα συμφέροντα διασπούν το λαό. Υπάρχουν λοιπόν τα συμφέροντα του λαου και τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Καθένας συστρατεύετε με την πλευρά που νομίζει. Δυστυχώς όμως, πολύς λαός υποστηρίζει τα συμφεροντα της πλουτοκρατίας. Η σύγκρουση αυτή, της πλουτοκρατίας(και των τσιρακιών της) με την εργατική τάξη, ονομάζεται «πάλη των τάξεων»…

        Το ξέρω ότι σου βάζω δύσκολα αλλά προσπάθησε να καταλαβεις…

        • Ο/Η tsilivithras λέει:

          Μεγάλε άκου…
          ο άνθρωπος σκοτώνεται με τον γείτονά του από τότε που ο Κάιν σκότωσε τον Άβελ.
          Εσείς πιστέψατε ότι η «πάλη των τάξεων» είναι η απάντηση σε όλα τα προβλήματα του ανθρώπου και δεν έχετε πάρει χαμπάρι ότι εδώ και 20 χρόνια κουμουνισμός πάπαλα…

          Και θα μου πεις εσύ εμένα για ιστορία;;;;
          Θα με πεις εσύ εμένα ότι είμαι χίπης ειρηνιστής ρε καημένε που ακόμα μασάς ψυχροπολεμικό κουτόχορτο;;;
          Που διάβασες τόσο πολύ μαρξ που το μυαλό σου έγινε πουρές και δεν μπορείς να δεις μπροστά σου;;;

          Χαλαρώστε λίγο με τον Μαρξ και τον Λένιν…φτάνει τόσο.

  25. Ο/Η poexania λέει:

    Τέλος. και αυτό πάει για εσένα Τσιλιβίθρα

    Μπορεί η ελίτ να είναι μειοψηφία, έχει όμως με τον εναν η με τον άλλον τρόπο πολλούς συμάχους και θαυμαστές ανάμεσα στον λαό. Πολλοί έλληνες, δεν τους ενδιαφέρει η ισότητα, η δημοκρατία και όλα αυτά τα όμορφα, τους ενδιαφέρει να γίνουν ελίτ, οπότε δεν θα ενώσουν την φωνή τους ποτέ με εκείνους που ζητουν ισότητα και δικαιωσύνη και δημοκρατία, επειδή ακριβως δεν θέλουν ισότητα, θεωρούν τους εαυτούς τους καλύτερους, όπως θεωρείς και εσυ τον εαυτό σου καλύτερο απο τον ξένο εργάτη.

    Λες εμένα κολλημένο σε ρομαντικές θεωρίες…

    Όμως και αυτές που αποδέχεσαι εσύ τσιλιβίθρα δεν είναι απλά ρομαντικές, είναι αστείες.

    Αλλά εδω δεν θέλετε να σας χαλάνε την ζαχαρένια οπότε αντίο…

    • Ο/Η tsilivithras λέει:

      Καλύτερο από μένα θεωρώ μόνον εκείνον που είναι ευημερούντας στην ζωή του χωρίς να έχει καταστρέψει τον γείτονά του.
      Αυτόν έχω πρότυπο και αυτόν ψάχνω.

      Κάτι στο οποίο κουμουνισμός και αριστεριστές δεν πίστεψαν ποτέ.

      Αλλά εγώ γράφω ότι καπιταλισμός και κουμουνισμός είναι το ίδιο πράγμα γυρισμένο ανάποδα κι ο καθένας διαβάζει ότι του κατέβει.

      • Ο/Η poexania λέει:

        Ζώτνας σε μια κοινωνία ο άνθρωπος δεν έχει μόνο ευθύνη του εαυτου του έχει ευθύνη και του γείτονα του. Ο ατομικισμός διασπά τους ανθρώπους και τους κάνει να νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους αγνοώντας αν ο γείτονας τους αδικείται παράφορα, ξέχνούν βέβαια, ότι σήμερα ο γείτονας, αύριο αυτοί…

        Τα άλλα που λες για κομμουνισμό και καπιταλισμό δεν τα σχολιάζω καν…όποιος έχει διαβάσει ξέρει τις διαφορές…όποιος παπαγαλίζει ότι ακούει απο την τηλεόραση, δεν έχει κάτσει καν να σκεφτεί ούτε καν το περιεχόμενο αυτών που παπαγαλίζει…

        • Ο/Η tsilivithras λέει:

          Μιλάνε για παπαγαλία οι άνθρωποι που κοιμούνται με το «κεφάλαιο» του μαρξ κάτω από το μαξιλάρι τους.
          Οι άνθρωποι που πήγαν κόντρα σε κάθε έννοια κοινωνίας, έθνους, οικονομικής οργάνωσης, σεβασμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οικονομικής ευημερίας…οι άρχοντες της προπαγάνδας και του ψέμματος.

          Καπιταλισμός και κουμουνισμός είναι ένα και το αυτό.
          Αποδεδειγμένα.
          Κατασκευασμένα για να καταστρέψουν τις σχέσεις των ανθρώπων μεταξύ τους…να διαιρέσουν τον γείτονα με τον γείτονά του…να καταστρέψουν κάθε έννοια δημοκρατίας και συνόλου.

          Πλύση εγκεφάλου και «appeal to authority»…σήμα κατατεθέν των κουμουνιστών και των ακόμα χειρότερων αριστεράκηδων.
          Παντελώς ανίκανοι να σκεφτούν μόνοι τους παρά μόνο με «ταξικά» γυαλιά.

  26. Ο/Η poeaxania λέει:

    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

    ΘΡΑΞ ΑΝΑΡΜΟΔΙΕ ΕΧΩ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΤΙΜΙΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΚΑ ΙΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΕΞΗΣ;
    ΚΑΙ ΣΤΑ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ ΓΙΑΤΙ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΛΙΒΗΘΡΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ.
    ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΞΑΝΑ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΕ ΣΕΝΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΚΛΑΒΕΙ ΩΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑ.

    ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΩΡΩ ΦΑΣΙΣΤΑ ΟΥΤΕ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΥΤΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΕΠΙΘΥΜΩ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
    ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΠΟΕΧΑΝΙΑ ΘΑ ΣΤΟ ΕΣΤΕΛΝΕ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟΣ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙΣ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΟΡΙΣΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣΑΦΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΦΡΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
    ΔΙΑΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ. ΔΙΑΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΑΥΤΗ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΜΕΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΤΑΞΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΣΤΗ ΚΥΒΡΝΗΣΗΣΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΣΥΗ ΔΗΛΑΔΗ.

    1) Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΤΑΔΙΑ. ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΑΥΤΟ. ΕΣΥ ΦΤΑΝΕΙΣ ΚΑΤ’ ΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗ.

    2) ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΚΟΛΟΣΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ. ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΣΤΟ ΝΤΟΠΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ DIXONSΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ ΚΑΙ ΟΥΤΩ ΚΑΘ’ ΕΞΗΣ.

    3) ΕΦ’ ΟΣΟΝ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. ΘΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΟΧΙ ΕΣΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ;
    ΚΙ ΑΝ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ;
    ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΩ. ΠΩΣ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ; ΜΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ.;

    4) ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΤΗΣ ΝΔ, ΤΟΥ ΚΚΕ, ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΤΟΥ ΛΑΟΣ, ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ;

    5) ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ; ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕ ΚΛΗΡΩΣΗ;

    6) ΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΗΡΩΤΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝΕ ΕΝΝΙΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΑΛ ΘΕ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ;

    7) ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ, ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΜΕ ΠΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ;

    8) ΘΑ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ;

    9) ΚΑΙ ΑΝ ΒΓΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ. ΛΕΜΕ ΑΝ ΤΥΧΕΙ; ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΑΝ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ;

    10) ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΚΛΗΡΩΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΗΤΟΣ. ΘΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΚΛΗΡΩΘΕΙ; ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑ ΙΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
    ΣΕ ΜΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΠΟΙΥ ΑΤΟΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙ ΘΕΣΗ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ;

    ΕΙΧΑ ΚΙΑ ΑΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΝΑ ΣΟΥ ΘΕΣΩ ΑΛΛΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΑ.

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΩ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

  27. Ο/Η thersitis λέει:

    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

    ΘΡΑΞ ΑΝΑΡΜΟΔΙΕ ΕΧΩ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΤΙΜΙΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΚΑ ΙΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΕΞΗΣ;
    ΚΑΙ ΣΤΑ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ ΓΙΑΤΙ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΛΙΒΗΘΡΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ.
    ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΞΑΝΑ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΕ ΣΕΝΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΚΛΑΒΕΙ ΩΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑ.

    ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΩΡΩ ΦΑΣΙΣΤΑ ΟΥΤΕ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΥΤΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΕΠΙΘΥΜΩ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
    ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΠΟΕΧΑΝΙΑ ΘΑ ΣΤΟ ΕΣΤΕΛΝΕ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟΣ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙΣ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΟΡΙΣΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣΑΦΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΦΡΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
    ΔΙΑΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ. ΔΙΑΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΑΥΤΗ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΜΕΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΤΑΞΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΣΤΗ ΚΥΒΡΝΗΣΗΣΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΣΥΗ ΔΗΛΑΔΗ.

    1) Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΤΑΔΙΑ. ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΑΥΤΟ. ΕΣΥ ΦΤΑΝΕΙΣ ΚΑΤ’ ΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗ.

    2) ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΚΟΛΟΣΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ. ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΣΤΟ ΝΤΟΠΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ DIXONSΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ ΚΑΙ ΟΥΤΩ ΚΑΘ’ ΕΞΗΣ.

    3) ΕΦ’ ΟΣΟΝ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. ΘΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΟΧΙ ΕΣΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ;
    ΚΙ ΑΝ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ;
    ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΩ. ΠΩΣ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ; ΜΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ.;

    4) ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΤΗΣ ΝΔ, ΤΟΥ ΚΚΕ, ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΤΟΥ ΛΑΟΣ, ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ;

    5) ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ; ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕ ΚΛΗΡΩΣΗ;

    6) ΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΗΡΩΤΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝΕ ΕΝΝΙΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΑΛ ΘΕ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ;

    7) ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ, ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΜΕ ΠΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ;

    8) ΘΑ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ;

    9) ΚΑΙ ΑΝ ΒΓΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ. ΛΕΜΕ ΑΝ ΤΥΧΕΙ; ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΑΝ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ;

    10) ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΚΛΗΡΩΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΗΤΟΣ. ΘΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΚΛΗΡΩΘΕΙ; ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑ ΙΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
    ΣΕ ΜΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΠΟΙΥ ΑΤΟΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙ ΘΕΣΗ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ;

    ΕΙΧΑ ΚΙΑ ΑΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΝΑ ΣΟΥ ΘΕΣΩ ΑΛΛΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΑ.

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΩ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

  28. Ο/Η thersitis λέει:

    ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΔΙΠΛΟ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΟΕΧΑΝΙΑ ΣΒΗΣΤΟ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΩΣ ΘΕΡΣΙΤΗΣ.

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    • Ο/Η anarmodios λέει:

      Το σχόλιο εμφανίζεται διπλό και καλώς εμφανίζεται διπλό.

      Και μάλλον πρέπει να μένετε πολύ κοντά με o poexania με τον thersiti, διότι το πρώτο σχόλιο εστάλη με διαφορά 5 λεπτών από το δεύτερο. Που σημαίνει ότι είσαστε σαν μεσοτοιχία κάτι…

      Αλλιώς δεν εξηγείται. Εκανε το σχόλιο ο Θερσίτης στον γείτονά του poexania, από τον υπολογιστή του γείτονά poexania, αντελήφθη το λάθος, πήρε αντίγραφο του σχολίου του σε usb stick, πήγε στο δικό του σπίτι, δίπλα, και επιτέλους από τον δικό του υπολογιστή, το έστειλε, με το σωστό nick name και το σωστό ip address.

      Ε, όλα αυτά θέλουν κάποιο χρόνο. Πέντε λεπτά πρέπει να είναι παγκόσμιο ρεκόρ.

      Εγώ προτιμάω μια πιο απλή εξήγηση. Λέω ότι poexania και thersitis είναι το ίδιο πρόσωπο, με δύο υπολογιστές και δύο ρούτερ. Η ίσως ένα ρούτερ που το βγάζει και το ξαναβάζει στην μπρίζα για να πάρει άλλο ip address από τον provider, ωστε να μην καταλάβουμε ότι πρόκειται για ταυτοπροσωπία.

      Nice!

      Θραξ Αναρμόδιος

  29. Ο/Η poexania λέει:

    «Μεγάλε άκου…
    ο άνθρωπος σκοτώνεται με τον γείτονά του από τότε που ο Κάιν σκότωσε τον Άβελ.
    Εσείς πιστέψατε ότι η “πάλη των τάξεων” είναι η απάντηση σε όλα τα προβλήματα του ανθρώπου και δεν έχετε πάρει χαμπάρι ότι εδώ και 20 χρόνια κουμουνισμός πάπαλα…

    Και θα μου πεις εσύ εμένα για ιστορία;;;;
    Θα με πεις εσύ εμένα ότι είμαι χίπης ειρηνιστής ρε καημένε που ακόμα μασάς ψυχροπολεμικό κουτόχορτο;;;
    Που διάβασες τόσο πολύ μαρξ που το μυαλό σου έγινε πουρές και δεν μπορείς να δεις μπροστά σου;;;

    Χαλαρώστε λίγο με τον Μαρξ και τον Λένιν…φτάνει τόσο.»

    Σκοτώνει τον γείτονα του για συγκεκριμένα συμφέροντα, υπάρχουν μικρά συμφέροντα(για να του φάει το σπίτι), και μεγάλα συμφέροντα. Στα μεγάλα συμφέροντα, οι παίκτες είναι η ελιτ, η άρχουσα τάξη, αυτό δεν άλλαξε ποτέ στην ιστορία. Υπάρχουν αυτοί που έχουν εξουσία και εκμεταλεύονται εκείνους που δεν την έχουν. Το΄’ιδιο γινόταν και με τος βασιλείς, και με τους αυτοκράτορες, και με τους πασάδες, και το ίδιο γίνεται και τώρα με την οικονομική αριστοκρατία. Η αριστοκρατρία αυτή, έχει τα μέσα παραγωγής, τα οποία θα της ήταν άχρηστα, χωρίς την μεσολάβηση της εργασίας που προσφέρει η εργατική ταξη. Απο αυτήν την εργασία κερδίζουν όλοι αυτοί οι πλουτοκράτες, απο την υπεραξία, δηλαδή την απλήρωτη δουλειά(όλοι αμοιβόμαστε λιγότερο απο ότι παράγουμε, τουλάχιστον κατά μέσο όρο).

    Απο τη μια λοιπόν αυτοί που έχουν τα μέσα, είναι, ή θα έπρεπε να είναι ο εχθρός της εργατικής τάξης, και η εργατική τάξη είναι ή θα έπρεπε να είναι ο εχθρός αυτών που έχουν τα μέσα. Υπάρχουν όμως πολλές τακτικές διάσπασης της εργατικής τάξης και μάλλιστα ενας απο τους πιο αποτελεσματικούς είναι η αποθέωση του ατομικισμού, να κάνεις τον άλλον να πιστε΄ψει ότι μπορεί να ξεχωρήσει, και να θεωρήσει, ότι ο συλλογικός τρόπος ζωής μόνο να τον κρατήσει στο χαμηλό επίπεδο της μάζας μπορεί. Ξεχνούν όλοι αυτοί, ότι για κάθε 1 ειτυχημένο, υπάρχουν άλλοι 1000 που τρώνε τα μούτρα τους, και ότι ο μόνος τρόπος να διεκδικήσει κάτι και να έχει αξιώσεις ότι θα το πετύχει είναι μέσα απο τον συλλογικό αγώνα.

    Αυτά απο ενα κολλημένο αδιάβαστο με μονόπλευρη οπτική…

    Βέβαια το ότι τα 2 αντικείμενα σπουδών μου σχετίζονται με την πολιτική την οικονομία και την ιστορία μάλλον θα είναι και αυτό μέρος της άγνοιας μου.

    • Ο/Η tsilivithras λέει:

      Μην ξεχάσεις να τηλεφωνήσεις στα [μπηπ] αριστεράκια όταν γράφεις εδώ αυτά τα θεάρεστα να σε παρακολουθούνε..

      γιατί είναι κρίμα να γελάω μόνο εγώ με όσα γράφετε κι εσύ κι ο μπάρμπας…

      ειλικρινά δλδ σας λυπάμαι…μακάρι άλλο κακό να μην σας βρει…φτάνει αυτό που πάθατε.

      τσκ τσκ τσκ…πάω στοίχημα ότι έχεις και κούπα καφέ με τον Μαρξ επάνω…

      ε;;;φανταστικό κουμουνιστάκι;;;

      χαχαχαχαχα

  30. Ο/Η poexania λέει:

    Μάλλον στο αγγλικό πανεπιστήμιο που σπούδασα και στο ελληνικό που σπουδάζω τώρα, τα βιβλία που μας δίνανε τα αγοράζαν κοψοχρονιά απο τις βιβλιοθήκες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης

    • Ο/Η tsilivithras λέει:

      Μπαααα…κι εκεί κι εδώ η ίδια [μπηπ]…η ίδια πλύση εγκεφάλου

      τα μέσα παραγωγής…η ταξική πάλη…οι κακοί «άλλοι»

      και ζήτω η κουμούνα σύντροφε..!!!

      χαχαχαχαχαχα

      Αν σπουδάζεις ακόμα δικαιολογείται το νεαρό της ηλικίας.Προφανώς δεν έχεις βγει στην αγορά εργασίας ακόμα.Να το λεγες νωρίτερα να σου στελνα έναν αγκαλίτσα να σε ζεσταίνει μέχρι να βρεις κανέναν κουμουνιστή εργοδότη σαν τον μπάρμπα να σε περιθάλψει με την κουμουνιστική του στοργή και προδέρμ…

      χαχαχαχα

  31. Ο/Η thersitis λέει:

    ΤΣΙΛΙΒΗΘΡΑ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ

    ΑΚΟΥΣΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΕΙΠΑ ΝΑΙ ΜΕΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΞΑΝΑ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ.

    ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΩΡΑ ΠΙΑ Η ΕΠΕΝ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΝΕΣΗ ΤΑ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΣΟΥ ΦΡΟΝΗΜΑΤΑ»
    ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ [μπηπ λέμε] ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ.

    ΟΥΤΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΜΕ ΚΑΜΑΡΙ ΟΤΙ ΕΓΡΑΨΕΣ ΣΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΟΥ.
    ΜΗΠΩΣ ΔΟΥΛΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΤΕ; Η ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΑ;
    ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΞ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΕΝΙΝ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ Η ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΜΑΘΕ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΝΕΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΣΥΤΣΗΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.
    Η ΠΤΩΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΣ ΕΣΣΔ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΡΘΕ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 74 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΣΑ ΩΣ ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ ΣΑΝ ΘΕΩΡΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΤΗ ΑΠΟ ΤΟ 1883 ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΜΑΡΞ.
    ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ.
    Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΞΙΣΜΟ ΕΧΕΙΣ.

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ ΕΙΣΑΙ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    • Ο/Η tsilivithras λέει:

      Μπάρμπα πήγαινε να κάνεις κανένα μάθημα αριστερολογίας σε κανένα λοβοτομημένο κουμουνιστάκι. Είστε παντελώς ΑΝΙΚΑΝΟΙ να σκεφτείτε οτιδήποτε πέραν του «ταξικού» τρόπου σκέψης.
      Είστε ξεπερασμένοι και αποτυχημένοι.
      Κι εσείς κι οι άλλοι.Είστε διανοητικά ανάπηροι.
      Δεν θα μπορούσατε να καταλάβετε ένα ελεύθερο μυαλό ακόμα κι αν σας το πετούσαν στην μούρη.

      Δεν περίμενα από «ταξικούς» να αντιλαμβάνονται διαφορές ανάμεσα σε «αρχές» και «εφαρμογές».Μια απλή εφαρμογή είναι το σύστημα στο οποίο πιστέψατε.Μια εφορμογή βασισμένη όχι σε αρχές αλλά σε ιδεοληψίες.Κι εσείς κι οι δήθεν εχθροί σας οι καπιταλιστές.

      Άκου μπάρμπα κι εσύ κι ο κολητός σου ο άλλος ο λοβοτομημένος…

      το ζητούμενο της εξουσίας ΠΑΝΤΑ ήταν οι θεωρίες…η πλύση εγκεφάλου προκειμένου να «μαντρώνουν» πρόβατα σας κι εσάς σε μαντρί για να ναι ήσυχα και όταν βγάινουν έξω να το κάνουν για να μαλώνουν με τους »άλλους».

      Διανοητικές πατερίτσες….γκε γκε;;;

      Ο κόσμος αλλάζει ολόκληρος κι εσείς ακόμα ζείτε στην μανιφακτούρα.
      Για γέλια και για κλάμματα είστε.

  32. Ο/Η poexania λέει:

    Και να στο πω και αλλιώς tsilivithra, ο καπιταλισμός δεν είναι πολίτευμα, είναι τρόπος διαχείρησης του πλούτου, έτσι για να σου λυθούν μερικές απορίες. Ο καπιταλισμός μπορεί να διαβρώσει οποιαδήποτε πολιτική δομή, επειδή αυτοί που έχουν στα χέρια τους τα μέσα παραγωγής έχουν και τη δύναμη να εξαγοράσουν κυβερνήσεις, στους τυχαίους κληρωτούς θα κολλήσουν;

    Αν δεν τους πάρεις τη δύναμη απο τα χέρια τους να την διαθέσεις στον λαό, ακόμα και η πιο δίκαια δημοκρατική δομή θα διαβρωθεί και θα εκφυλιστεί… πάει και τελείωσε.

    • Ο/Η tsilivithras λέει:

      φίλε κυριολεκτικά δλδ γελάω πολύ μαζί σου…

      Έχω κάτι απολιθώματα στο γραφείο μου που μοιάζουν πιο φρέσκα από τις αριστερολογίες που τσαμπουνάς.

      Έχω ξεχάσει για τον καπιταλισμό περισσότερα από όσα έμαθες ποτέ τσακαλάκο…

      άντε και πολλά μας τα πες

  33. Ο/Η anarmodios λέει:

    Και για όσους σχολιαστές δεν το κατάλαβαν ακόμη
    ο poexania και ο thersitis
    από ότι φαίνεται χρησιμοποιούν, κατά δήλωση του ενός από τους δύο, ο ένας τον υπολογιστή του άλλου για να σχολιάσουν σε αυτό το ιστολόγιο, μηνύματα του ενός φτάνουν με το ψευδώνυμο του άλλου, και μάλιστα ενδέχεται να είναι και το ίδιο πρόσωπο, κατά δική μου εικασία, αλλά με άλλο ip address.

    Τελικά δεν περνά ούτε μια μέρα σ’ αυτή τη ζωή χωρίς να μάθει ο άνθρωπος κάτι καινούριο.

    Θραξ Αναρμόδιος

  34. Ο/Η thersitis λέει:

    ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ

    ΤΟ ΕΞΗΣ. Ο ΠΟΕΧΑΝΙΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΟΤΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΗΣ «ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» .

    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑ ΙΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΣΕΡΒΕΡ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΕ ΗΔΗ Ο ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣΤΕΣ.

    Ο ΠΟΕΧΑΝΙΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΣΑΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΩ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗ.

    ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΣΑ ΘΥΜΑ ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΜΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» Η ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ;

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    • Ο/Η anarmodios λέει:

      @thersitis

      Δεν μπορεί να μας το πει αυτό ο poexania και μας το ζητάς εσύ;

      Τι είναι, απασχολημένος; Και εσύ προωθείς τα αιτήματά του;

      Και θες μετά να πιστέψουμε ότι είσαστε και διαφορετικά πρόσωπα;

      Αν έχει ζήτημα και δεν εμφανίζονται τα σχόλιά του, ας μου στείλει ένα email. Παλιός ιστολόγος είναι, ξέρει.

      Και δεν θυμάμαι να δεσμεύτηκα ποτέ ότι θα δημοσιεύω ΟΛΑ τα σχόλια. Λάθος εντύπωσις.

      Οσο για τον poexania του ζήτησα να φύγει και να μην επιστρέψει. Αλλά αυτός δεν θέλει να δεχτεί την ευγενική παράκληση που του απηύθυνα.

      Δεν έχω κόψει κανένα σχόλιό σας, ΑΚΟΜΗ. Απλώς σας έχω βάλει στο moderation ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ. Και δεν μπαίνω και όλη την ώρα να βλέπω και ποιος σχολίασε και τίνος τα σχόλια περιμένουν έγκριση…

      Ησυχάστε λοιπόν. Δεν σας φίμωσε κανείς. Χώστε τα.

      Θραξ Αναρμόδιος

  35. Ο/Η thersitis λέει:

    ΜΑΘΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ

    ΘΡΑΞ ΑΝΑΡΜΟΔΙΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΕΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ.

    ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ.

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    • Ο/Η tsilivithras λέει:

      Εεεεεεεεελα…

      δεν καταλάβαμε ότι είστε εναρμονισμένοι…!!!!

      ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ..!!!

      Εντελώς τυχαία ρε παιδί μου βγήκαν δυο σκελετοί από το χρονοντούλαπο της κομούνας να μας ενημερώσουν για την ταξική πάλη….!!!!!!!

      ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ…

      έχω λιώσει στο γέλιο λέμε…

    • Ο/Η anarmodios λέει:

      @thersitis

      Δεν συκοφαντώ κανέναν. Εύλογες υποψίες παραθέτω. Δεν μας είχατε ενημερώσει «ρε παιδιά αν με δείτε με άλλο νικ ξαφνικά να ξέρετε ότι θα χει γίνει από λάθος γιατί είμαι στου γείτονά μου».

      Δεν δικαιούμαστε να το σκεφτούμε;

      Θραξ Αναρμόδιος

  36. Ο/Η poexania λέει:

    Όποιος δεν ξέρει τι να απαντήσει, απαντά με βλακειούλες κενές απο νόημα

    Προσωπικά λέγομαι […..], μιας και αμφισβητήσατε την ταυτότητα μου και μένω στα Χανιά της κρήτης, αν θέλει ας πει το όνομα του και ο Θερσίτης.

    Ευχαριστώ πάντως που μας επιβεβαιώσατε, μην απαντώντας σε κανένα απο τα ερωτήματα μας, και μην κάνοντας καμία τοποθέτηση στα επι της ουσίας.

    Αυτά για τους σκελετούς τις νεκροκεφαλές τα λείψανα και τις λοιπές παπαριές αφήστε τα για τους μεταξύ σας διαλόγους, μιας και όπως φένεται αυτό είναι το επίπεδο σας.

    Καληνύχτα και καλό ξημέρωμα…αν και δεν βλέπω φως…

    • Ο/Η tsilivithras λέει:

      «Give not that which is holy unto the dogs…»

      to each his own μεγάλε…

  37. Ο/Η thersitis λέει:

    [μπημπ]

    ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΜΑΘΗΜΑ ΣΕ [μπημπ]. ΕΣΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ. ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΩ;

    ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ, ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ, ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ.
    ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΝΤΟΡΑ ΣΤΑ ΠΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΙΣΩΣ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΝΑ ΕΝΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ.

    ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΡΥΠΤΟΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Η ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΩΣ ΣΚΛΑΒΟΙ ΣΤΙΣ ΦΑΜΠΡΙΚΕΣ ΟΣΟ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΚΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

    ΨΗΦΟΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΛΛΟΙ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ.

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    • Ο/Η tsilivithras λέει:

      ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ…

      έχω λίωσει στο πάτωμα σε λέω από τα γέλια…

      Μπάρμπα όταν «Η ΑΛΛΟΙ» μάθουν να μιλάνε να γράφουν και να σκέφτοναι ελληνικά τότε και μόνο τότε θα μπορέσουν να κάνουν μάθημα σε ελεύθερα σκεπτόμενους.

      Μέχρι τότε ζήσε κι εσύ τον μύθο σου στην Ελλάδα.
      Ανέκαθεν ήταν φιλόξενος τόπος για όλους της ζωής τους [μπηπ]…

      cheerio…

      YΓ.

      ΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑ

  38. Ο/Η thersitis λέει:

    ΕΣΥ ΑΝΑΡΜΟΔΙΕ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ Ο ΠΟΕ ΣΤΟ ΜΠΟΓΚ ΣΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ.

    Ο [μπημπ] ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ.

    ΣΑΣ ΕΞΗΓΗΣΑ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ.

    ΑΛΛΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΔΕΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΥΠΟΒΑΛΛΟΜΕΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Ο [μπημπ] ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΑΛΛΟΥ Η ΣΥΣΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ.

    ΠΑΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ.

    ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΟΣΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝΕ ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΧΑΡΑ.

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

  39. Ο/Η anarmodios λέει:

    Ρε παίδες ηρεμείστε όλοι να δουλέψω και λίγο. Δεν μπορώ άλλο με αυτό το βιολί. Θα σας χρεώσω.

    Ηρεμείστε.

    Ρε τι έπαθα σήμερα!

    Θραξ Αναρμόδιος

  40. Ο/Η poexania λέει:

    Το όνομα μου γιατί το έσβησες; Δεν με νοιάζει ας παραμεινει.

    [Αναρμόδιος: poexania, σε παρακαλώ πολύ. Αν θες να ανακοινώσεις ποιος είσαι, γράφτο στο δικό σου μπλογκ, και κάλεσε όλους τους σχολιαστές εδώ να το μάθουν αν θέλεις. Οχι τέτοια πράγματα εδώ. Δεν είναι σωστό]

  41. Ο/Η thersitis λέει:

    ΕΙΣΑΣΤΕ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ

    ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΣΑΣ ΕΙΠΑ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΑΤΕ ΔΙΠΛΟ.

    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΙΩΝΕΣΤΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟ ΜΕ ΤΙΣ [μπηπ] ΣΑΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ.

    ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ.

    ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΕΚΝΑ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΑΝΑΡΜΟΔΙΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΤΙΜΙΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΘΕΣΩ ΥΠΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣ ΜΗ ΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΩΣ ΑΛΗΘΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ.

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

  42. Ο/Η poexania λέει:

    Αναρμόδιε, εσυ πρώτος παρεξήγησες το λόγο που έβαλα το βιντεάκι, σου εξήγησα και μετά, εσύ ακόμα λές ότι σε θεωρώ φασίστα.(αν και αυτά με τα moderation καθόλου δεν μου άρεσαν)

    Τώρα για τον Τσιλιβίθρα, πραγματικά απορώ με τον εαυτό μου γιατί του απαντάω…ελπίζω τουλάχιστον να διαβάσει κάποιος άλλος αυτά που γράφω και να εκτιμήσει τον κόπο μου να εξηγήσω τη θέση μου…

    • Ο/Η tsilivithras λέει:

      Μου απαντάς γιατί είσαι indoctrinated και δεν διανοείσαι καν ότι υπάρχει σκέψη πέραν της μανιφακτούρας που χεις για μυαλό.
      Εγώ σου «απαντάω» γιατί το διασκεδάζω και γελάω πολύ με ανθρώπους σαν κι εσένα και τον μπάρμπα που έχουν πάρει διαζύγιο από την κοινή λογική και την αναξάρτητη σκέψη.

      Off you go now…

  43. Ο/Η poexania λέει:

    Δεν είναι σωστό γιατί; Το δικό σου όνομα είπα;

    Δεν πάμε καλά…

    η καχυποψία βλάπτει
    και ναι μένουμε πολύ κοντά, περβόλια την λένε την περιοχή

    Δεν χρειάζομαι να το παίξω ψυχοπαθής για να πω τις απόψεις μου, άλλωστε όπως βλέπεις το στυλ γραφής δεν μοιάζει(και δεν μιλώ για τα κεφαλαία)

    Τώρα στα [μπηπ] μου και αν με πιστεύετε στα [μπηπ] μου και αν δεν με πιστεύετε…

  44. Ο/Η poexania λέει:

    Εγω τουλάχιστον την σκέψη μου την λεω, εσύ τι να πείς;

    Βλέπω ξέρεις και καλά αγγλικά, μπράβο, θα γίνεις άξιο υπηρετικό προσωπικό των αφεντάδων σου.

  45. Ο/Η anarmodios λέει:

    οκ, φτάνουν τόσα σχόλια σε αυτή την ανάρτηση, δεν μας χρειάζονται άλλα.

    Κλείνουν τα σχόλια εδώ.

    Θραξ Αναρμόδιος

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.