Ο Ριζοσπάστης ειρωνεύεται τον Δ. Καζάκη: «Το πρόβλημα δε βρίσκεται στον καπιταλισμό, στα τεράστια κέρδη, αλλά στην εθνική απελευθέρωση, ώστε όλοι οι Ελληνες, καπιταλιστές και εργάτες μαζί να ανοικοδομήσουν την Ελλάδα»


Το παρακάτω δημοσίευμα της εφημερίδας Ριζοσπάστης είναι απάντηση-κριτική στην ομιλία του Δημήτρη Καζάκη, στο Πολεμικό Μουσείο, στις 14 Ιανουαρίου 2012, στην ημερίδα που οργάνωσε η Εστία Πατερικών Μελετών με θέμα «Τα αίτια της κρίσεως στην Ελλάδα και προτάσεις για την υπέρβασή της» και όπου εκτός από τον Δημήτρη Καζάκη μίλησαν και αρκετοί επιστήμονες και ιερείς.

Με το «κομβοσχοίνι» και το… θείο έλεος

Ο Δημήτρης Καζάκης είναι κατά το βιογραφικό του «οικονομολόγος – αναλυτής με επαγγελματική διαδρομή σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό». Ετσι εμφανίζεται σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές, εμφανίζεται ανά την Ελλάδα σε διάφορες εκδηλώσεις για να «σώσει» το λαό από την κρίση. Δεν μπορούσε λοιπόν να λείπει, ως ένας από τους κεντρικούς ομιλητές, από το πάνελ ημερίδας που οργάνωσε η «Εστία Πατερικών Μελετών», (εκκλησιαστική εστία), με θέμα την κρίση, και να αναπτύξει ανάμεσα σε διαφόρους ιερωμένους, «Πανοσιολογιότατους Αρχιμανδρίτες», που ανέπτυξαν θέματα όπως «Η εν Χριστώ πνευματική ζωή ως βασική προϋπόθεση υπέρβασης της κρίσεως», ή «Ο ελληνορθόδοξος πολιτισμός: το κινδυνευόμενο και το προκείμενο», τη δική του άποψη για την «υπέρβαση της κρίσης», όπως ήταν το θέμα του στην ημερίδα.

Που κατέληξε και σε «πορίσματα – συμπεράσματα» τύπου: «(…) στην αντιμετώπιση της κρίσεως και στις προτάσεις για υπέρβασή της θεωρούνται σημαντικά (…) η αφύπνιση, η καταπάτηση του φόβου και η ανάκτηση γενναίου ρωμαίικου φρονήματος (…) η μετά δακρύων μετάνοια ενώπιον του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Αυτό σημαίνει ιερά εξομολόγηση (…) και αδιάλειπτη προσευχή – επίκληση του ονόματος του Χριστού με το κομβοσχοίνι για να ελκύσουμε το θείο έλεος. Από κανένα στόμα κι από καμιά καρδιά να μη λείψει το «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με»»…

Ο Δ. Καζάκης αφού είπε ότι η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο, έδωσε ως διέξοδο τη στάση πληρωμών στους δανειστές την έξοδο από την ΕΕ που θα κάνουν «νέοι μπουρλοτιέρηδες Παπαφλέσσες» γιατί «το καθήκον μας είναι βαθιά απελευθερωτικό».

Οχι απελευθερωτικό από την εκμετάλλευση, αλλά από την «κατοχή της τρόικας». Το πρόβλημα δε βρίσκεται στον καπιταλισμό, στα τεράστια κέρδη, αλλά στην εθνική απελευθέρωση, ώστε όλοι οι Ελληνες, καπιταλιστές και εργάτες μαζί να ανοικοδομήσουν την Ελλάδα! Φυσικά αυτή η διέξοδος θα είναι σε όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος του λαού.

Αυτός είναι ο Δ. Καζάκης. Που δηλώνει επίσης ότι έχει διαδραματίσει καίριο ρόλο στη συγκρότηση κάποιου «Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου» (Ε.ΠΑ.Μ.) και που αρθρογραφεί συχνά – πυκνά ενάντια στο ΚΚΕ, άρθρα που καταλαμβάνουν περίοπτη θέση στο blog που διατηρεί.
——————-


——————-

Θραξ Αναρμόδιος (για την αντιγραφή)

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.

20 Responses to Ο Ριζοσπάστης ειρωνεύεται τον Δ. Καζάκη: «Το πρόβλημα δε βρίσκεται στον καπιταλισμό, στα τεράστια κέρδη, αλλά στην εθνική απελευθέρωση, ώστε όλοι οι Ελληνες, καπιταλιστές και εργάτες μαζί να ανοικοδομήσουν την Ελλάδα»

  1. Ο/Η archaeopteryx λέει:

    H Ελλάδα είναι χώρα φτιαγμένη για εμφυλίους. Μας πηδάνε τα τελευταία χρόνια (και δεν ανεφέρομαι στις λιτότητες) και ΔΕΝ προσπαθούμε να βρούμε κοινό παρονομαστή, μπας και πορευτούμε, αλλά πώς θα βγάλουμε το μάτι του άλλου. Ο Καζάκης έχει λογική, την παρουσιάζει με αρχή μέση και τέλος, τυχαίνει να συμφωνώ με τα περισσότερα από αυτά που λέει, ακόμη και με την Αλέκα ΜΠΟΡΩ να βρώ πράγματα που συμφωνώ (κάπου τα χαλάμε στα ιδιοκτησιακά) αλλά σημασία έχει ότι ΜΠΟΡΩ να βρώ κοινούς παρονομαστες με κάθε μη Καταζαφέρη. (Αυτός είναι Ο.Φ.Α)

    Αν δεν μάθουμε να βρίσκουμε τι κοινό παρονομαστή έχουμε και εάν απλά αναλωνόμαστε σε χαρακτηρισμούς και ημιμάθειες, θα μας έχουν φεσωμένους εσαεί. Τι κατάρα, Θεέ μου!

  2. Ο/Η omadeon λέει:

    Θράκα γειά σου…
    Θα ακούσω το… δίωρο βίντεο, μόνο και μόνο για να διαπιστώσω αυτό που ΦΟΒΑΜΑΙ…
    και φοβάμαι ότι αυτά που παραθέτει ο Ριζοσπάστης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ λεχθέντα του Καζάκη, αλλά διαφόρων άλλων ομιλητών. Πρόσεξέ το αυτό και ΜΗ βάζεις το ποστ στους ΣΧΣ αν δεν ΕΛΕΓΞΕΙΣ πρώτα ότι ΟΛΑ όσα λέει ο Ριζοσπάστης είναι αληθινά. Εγώ ΔΕΝ τον εμπιστεύομαι τώρα πια…

  3. Ο/Η omadeon λέει:

    Υ.Γ. Αν έχει δίκιο σε ορισμένα ο Ριζοσπάστης θα δω ΤΙ εποικοδομητική κριτική πρέπει να κάνω στον Καζάκη.
    Αν όμως ΔΕΝ έχει δίκιο, αλίμονό του, ΔΕΝ θα δει άσπρη μέρα από μένα (κι εύχομαι κι από άλλους). Συκοφαντία ΤΕΛΟΣ

  4. Ο/Η nautil0s λέει:

    εναν απλο λογο που μπορω να βρω για την λασπη του ριζοσπαστη ειναι οτι ολη αυτη την αντιμνημονιακη ρητορεια που ομολογουμενος βαραει κεντρο δεν φτανει για την ανατροπη τις καταστασης,πρεπει να υπαρξει δραση μεσα στην βουλη…. οπως και απο τον καμμενο…. τον τσιπρα και ολο το αντιμνημονιακο κομματι τις βουλης..

  5. Ο/Η Odyssey λέει:

    Θραξ, από τη μία μιλάς για δημοκρατία και την περιγράφεις, με πολύ καθαρότητα και από την άλλη ασχολείσαι για το ποιος «ολιγαρχικός» έχει δίκιο ή άδικο.
    Για δημοκρατία, όπως την έχεις περιγράψει, μιλά έστω και ένας από αυτούς, που έχουν στην ιδιοκτησία τους ένα κόμμα, μέτωπο, σύλλογο, κίνημα ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο;
    Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα.
    Αν είχαμε λίγη από αυτή, ο δήμος θα αποφάσιζε, αν το ΚΚΕ, ο Σαμαράς, ο Καζάκης ή προφήτης Ησαϊας έχουν δίκιο. Αφού βεβαίως, του παρουσίαζαν όλα τα αναγκαία στοιχεία, από τις προφητείες του Γέροντα Παϊσιου, ως το «ποιος είναι ιδιοκτήτης του χρήματος»;
    (Ειδικά, για το τελευταίο, κανείς από τους λαλίστατους δεν μιλά).

    ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ άσπρη μέρα, μια και κανένα κόμμα δεν έχει για πρόταγμα τη δημοκρατία και κανείς δεν ενδιαφέρεται να δημιουργήσει την αναγκαία ενωτική δύναμη, ώστε η αθλιότητα που ζούμε να ανατραπεί. Για ψήφους τρέχουν όλοι.

  6. Ο/Η Ο Αιρετικός λέει:

    Το Μνημόνιο όμως μια χαρά το εφήρμοσε πρώτο απ’όλους το ΚΚΕ στα ΜΜΕ του.

  7. Ο/Η omadeon λέει:

    Τελικά όσα λέει το ΚΚΕ μάλλον είναι λάσπη… γιατί βλέποντας το βίντεο με την ομιλία Καζάκη ΔΕΝ ΕΙΔΑ τίποτε από όσα του καταλογίζει…

    ΑΝ τώρα τον μπερδεύει με όσα λέγαν οι παπάδες, κοροϊδεύει χοντρά τον κόσμο, το ΚΚΕ…

  8. Ο/Η Αλέξανδρος λέει:

    “Που κατέληξε και σε «πορίσματα – συμπεράσματα» τύπου: «(…) στην αντιμετώπιση της κρίσεως και στις προτάσεις για υπέρβασή της θεωρούνται σημαντικά (…) η αφύπνιση, η καταπάτηση του φόβου και η ανάκτηση γενναίου ρωμαίικου φρονήματος (…) η μετά δακρύων μετάνοια ενώπιον του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Αυτό σημαίνει ιερά εξομολόγηση (…) και αδιάλειπτη προσευχή – επίκληση του ονόματος του Χριστού με το κομβοσχοίνι για να ελκύσουμε το θείο έλεος. Από κανένα στόμα κι από καμιά καρδιά να μη λείψει το «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με»”

    Ακουσα προσεκτικά όλη την ομιλία του Δημήτρη Καζάκη από το ενσωματωμένο βίντεο. Πουθενά στην ομιλία του δεν είπε τις πιό πάνω φράσεις !!!

    Το άρθρο του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ είναι αναμφισβήτητα πλαστογραφία και εξαπάτηση.

    Κάποτε το όνομα κομμουνιστής ήταν συνώνυμο της τιμιότητας και της ειλικρίνειας. Γιά αυτόν τον λόγο οι κομμουνιστές είχαν τον σεβασμό και την εκτίμηση του λαού. Γιά αυτόν τον λόγο μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού εντάχθηκε μαζικά στο ΕΑΜ, την ΕΠΟΝ, και τον ΕΛΑΣ κατά την διάρκεια της κατοχής της Ελλάδος από τον φασιστικό άξονα (1941-1944).

    Σήμερα, δυστυχώς, το όνομα κομμουνιστής έχει γίνει συνώνυμο του ψεύδους, της πλαστογραφίας και της ατιμίας, όπως γίνεται φανερό από το δημοσίευμα του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ. Και αυτή δεν είναι η πρώτη ή η μόνη φορά που ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ψεύδη και συκοφαντίες και παραποιεί συνειδητά τα γεγονότα.

    • Ο/Η omadeon λέει:

      ΕΤΣΙ ακριβώς Αλέξανδρε, 100%
      Η ηγετική ομάδα του Ριζοσπάστη είναι ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ.
      Το ξανάκαναν και κατά του κινήματος Δεν Πληρώνω (και σχεδόν κανείς δεν αντέδρασε).

      Εχω πει όμως, και το ξαναλέω.
      Στο διαδίκτυο, όπου τα πάντα μπορούν να διασταυρωθούν και η αλήθεια δεν κρύβεται, είναι αναγκαίο να υιοθετήσουμε όλοι ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ.

      Και ΜΠΟΡΟΥΜΕ να το κάνουμε. Υπάρχουν ΟΛΑ τα μέσα να το κάνουμε.
      ΕΥΚΟΛΑ γίνεται. Αρκεί να ΘΕΛΟΥΜΕ.

      Είχα γράψει ένα ανοιχτό γράμμα στο Μπογιόπουλο για τη λάσπη στο «Δεν Πληρώνω» (αν και μη-μέλος του). Ποτέ δεν απάντησε. Ε, να τη βάλει… εκεί που ξέρει (με βαζελίνη).

      ΕΠΕΙΓΟΝ Ανοιχτό Γράμμα στο Νίκο Μπογιόπουλο (για τη λάσπη κατά του «Δεν Πληρώνω»)

  9. Ο/Η omadeon λέει:

    ΝΑ σταματήσει και η λάσπη κατά αθώων blog
    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1371001

  10. Ο/Η omadeon λέει:

    Ειδοποιήσαμε ΗΔΗ το προσωπικό μπλογκ του Δημήτρη Καζάκη
    http://dimitriskazakis.blogspot.com/2012/01/blog-post_17.html?showComment=1327259784480#c7516840176529889212

    Χρεάζεται αντι-σταλινική συσπείρωση

  11. Ο/Η omadeon λέει:

    Θράκα ΜΗΝ το ελευθερώνεις το σχόλιο, δεν έχει νόημα, αν το διάβασες…

    Γιατί θα υπάρξει κλιμάκωση εξελίξεων σε άαααλλα που θα το καταστήσουν… περιττό.

  12. Ο/Η ΣΠΥΡΟΣ Ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ λέει:

    Τό πρόβλημα μέ τό περισσό είναι ή σταλινική του καταγωγή.
    Ο στάλιν,πού είχε λάβει καί ιερατική μόρφωση,ήταν άτομο ανασφαλές καί τά τρομακτικά εγκλήματά
    του,σέ αυτήν ακριβώς τήν αδυναμία του οφείλονταν.
    Ο καζάκης δέχθηκε καί ανταποκρίθηκε νά παρευρεθεί σέ σύναξη παπάδων,αν ο σκοπός είναι ή
    ανατροπή τού υφιστάμενου δοσιλογικού καθεστώτος πού ή μομφή..????,άλλωστε ό σκοπός
    αγιάζει τά μέσα…
    Στή παπαρήγα,ο Πειραιώς έστειλε μήνυμα συμπαράταξης εκκλησίας καί ΚΚΕ στόν αντιμνημονιακό
    αγώνα,ο περισσός απλά χλεύασε τή πρωτοβουλία τού Πειραιώς,ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ
    ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΥΡΡΑΝΟΥΣ ΤΗΣ,ΤΟ ΚΚΕ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΥΡΡΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ..

  13. Ο/Η πρωην πασοκ λέει:

    δειτε τι λεει ο οικονομολογος [ποιος πληρωνει τις ομιλιες, περιοδειες κλπ? εργαζεται?] καζακης
    για την μαστιγα των λαθρο-ισλαμοφασιστων που επνιξαν την Ελληνικη κοινωνια=ακριβως αυτα που λεει και το κκε!!! συμπτωση??

    http://www.blogger.com/blogger.g?blogID=5256052243082720400#editor/target=post;postID=8263936127331814540

    • Ο/Η anarmodios λέει:

      @πρώην πασοκ

      «ποιος πληρωνει τις ομιλιες, περιοδειες κλπ? εργαζεται?»

      Γιατί βρε Πρώην ΠαΣοΚ; Μήπως εργάζονται τα άλλα τα …καμάρια μας; Ο πρώην-Γιωργάκης ας πούμε, ο Απ. ο Κακλαμάνης, ο Βενιζέλος, ο Ανδρουλάκης ο Σαμαράς, ο Καρατζαφέρης η Αλέκα κλπ κλπ; Πού και πότε εργάστηκαν; Και τις ομιλιες-περιοδείες τους κι αυτουνών εμείς δεν τις πληρώνουμε; Ασε που παίρνουν με την ψήφο μας ότι δάνειο-θαλασσοδάνειο γουστάρουνε από τις τράπεζες.

      Καλά κάνεις και υποπτεύεσαι τον Καζάκη αλλά γιατί μόνο αυτόν; Για διεύρυνέ το λίγο, για διεύρυνέ το! Τους άλλους τους κάνεις …χάρη δηλαδή; Αδικείς την …στόχευση ρε συ!

      Το λινκ που μας δίνεις είναι …χαλασμένο πάντως. Δεν πάει κάπου με νόημα.

      Θραξ Αναρμόδιος

  14. Ο/Η anarmodios λέει:

    Ρε παιδιά λύστε μου μια απορία.

    Τι έχει δηλαδή αυτή η ανάρτηση τόσο πολύ και έχει τόσες επισκέψεις καθημερινά;

    Βλέπω στα στατιστκά του wordpress πως τούτη δω η ανάρτηση έχει κάθε μέρα καμμιά 15 θεάσεις.

    Θα σκάσω από περιέργεια δηλαδή. Πως φτάνετε σε αυτό το άρθρο; Από το google; Με τι ερώτημα; Από αλλού; Από που; Πως;

    Στο κάτω κάτω μια αναδημοσίευση ενός άρθρου του Ριζοσπάστη που την έπεφτε (πολύ) άδικα στον Καζάκη είναι. Τίποτε το φοβερό.

    Τι έχει δηλαδή ως ανάρτηση για να δικαιούται τόσες θεάσεις;

    Εχω τόσα και τόσα χρήσιμα θέματα σε αυτό το ιστολόγιο, αυτό έχει το μέλι;

    Θραξ Αναρμόδιος

  15. Ο/Η dani λέει:

    Μα αρεσει που την κατοχη της Τροικας τη βαζεις σε εισαγωγικά. Αυτό μου αρκεί.
    Γενικά για το αρθρο, χωρίς επιχειρηματολογία. Προβοκατόρικο και προπαγανδιστικό.

  16. Ο/Η Μαριος λέει:

    anarmodios Ναι πες μας τώρα ότι δεν καταλαβαίνεις ….. Ο Ριζοσπάστης έχει γίνει κωλόχαρτο. Συκοφάντες λασπολόγοι «κομμουνιστές» ,,,,, ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ????

  17. Ο/Η Λαζαρίδης Ιωάννης λέει:

    Οι αποσπασματικές φράσεις , μέρος ενός μακρού λόγου, μπορούν να ερμηνευτούν κατά το δοκούν . Παρακαλώ, παρουσιάστε μεγαλύτερο μέρος των λεχθέντων κι’όχι μία πρόταση από εδώ και μία άλλη από εκεί. Σασ ευχαριστώ. Λαζαρίδης Ιωάννης, Ελσίνκι, Φιλανδία.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.