Το πολιτικό σύστημα είναι η μεγαλύτερη συμφορά της χώρας. Οχι το δημόσιο χρέος.


Αυτό θα το θυμούνται τα κόμματα για χρόνια. Και τα συνδικάτα. Αυτό που ζούμε αυτές τις μέρες, με τις συνεχόμενες συγκεντρώσεις στις πλατείες των περισσότερων πόλεων της χώρας, θα κάνουν χρόνια να το ξεχάσουν τα κόμματα και τα συνδικάτα. Θα τους βαραίνει για πάντα, σαν μια αιώνια ντροπή. Σαν ένα ανεξίτηλο στίγμα. Ο απλός πολίτης τους ξεπέρασε. Ο απλός πολίτης ξεπέρασε τους επαγγελματίες της πολιτικής και του συνδικαλισμού. Αυτονομήθηκε. Απελευθερώθηκε.

Είναι κάτι που δεν μπορούν να κρύψουν πια. Οι πολίτες δεν είναι πρόβατα. Και δεν χρειάζονται τσοπάνηδες. Δημοκρατια χρειάζονται.

Οποιος έχει κατεβεί στο Σύνταγμα, και στον Λευκό Πύργο, και στις άλλες συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις, έχει αντιληφθεί τώρα γιατί τα κόμματα και οι συνδικαλιστές θέλουν πορείες.

Θέλουν πορείες που τις διαλύουν όταν φτάσουν σε ένα τέρμα. Τις διαλύουν πριν γίνουν πραγματικές λαϊκές συγκεντρώσεις. Τις διαλύουν πριν γίνουν συγκεντρώσεις όπου ο λαός συζητάει τα προβλήματά του. Τις διαλύουν πριν μετατραπούν σε γενικές συνελεύσεις του λαού, που παίρνει αποφάσεις και απαιτεί να γίνουν σεβαστές. Τους βολεύουν οι πορείες λοιπόν. Οι βόλτες που μας κάνουν στις πόλεις και μετά μας διαλύουν διαιωνίζουν την πολιτική μας υποτέλεια. Και την δική τους πολιτική ολιγαρχική εξουσία.

Τα κόμματα και τα συνδικάτα δεν θέλουν συγκεντρώσεις. Και ιδίως συγκεντρώσεις που διαρκούν. Διότι στις συγκεντρώσεις αυτές αρχίζουν και στήνονται γενικές συνελεύσεις. Και συνέλευση σημαίνει δημοκρατία. Δημοκρατία. Στις συνελεύσεις των συγκεντρωσεων γεννιέται η δημοκρατία. Και όπου υπάρχει δημοκρατία, καμμιά ηγεσία δεν μπορεί να επιβάλλει το παιχνίδι της και την ολιγαρχική της ηγεμονία. Τα κόμματα και τα συνδικάτα φοβούνται και τρέμουν την δημοκρατία.

Τα κόμματα και τα συνδικάτα βρίσκονται μακριά και πέρα από την κοινωνία. Βρίσκονται απέναντί της. Δεν μπορούν να πιάσουν το σφυγμό της και τις αγωνίες της. Δεν μπορούν να δώσουν όραμα και έμπνευση στην κοινωνία. Δεν θέλουν κιόλας.

Ποτέ, από τότε που ξεκίνησε αυτή η καταστροφή, εδώ και κοντά ενάμισυ χρόνο, τα κόμματα και τα συνδικάτα δεν μπόρεσαν να συγκεντρώσουν τόσους πολίτες, όσους συγκέντρωσε αυτή η ακομμάτιστη και η ανοργάνωτη συγκέντρωση. Που έχει ήδη μετατραπεί σε καθημερινή. Χώρια που σε κάθε κομματική και συνδικαλιστική πορεία τα περισσότερα ήταν σικέ και στημένα. Ωστε να καταλήξουν οι πορείες σε μια άγονη αντιπαράθεση με την αστυνομία, σε έναν κλεφτοπόλεμο στους δρόμους, με χημικά και εμπρησμούς, ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. Και ίσως για να μην προλάβει να ακουστεί η φωνή του λαού.

Τώρα πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την ενότητά μας. Ωστε να έρθουν και άλλοι πολλοί να μας συναντήσουν. Ενότητα. Κλείστε τα αυτιά στους διχαστές και στους διασπαστές. Ολοι έχουμε διαφορετικές γνώμες για όλα. Μας είδαν όλους μαζί, τρομοκρατήθηκαν, και θέλουν να μας διχάσουν πάλι. Να μας διασπάσουν.

Μην απαντάτε στους διχαστές. Μην ανοίγετε συζήτηση μαζί τους. Εμείς στις πλατείες. Ολοι μαζί και ειρηνικά. Δημοκρατικά. Με ευγένεια και πολιτισμό. Οχι υπερκατανάλωση αλκοόλ και σκουπίδια κάτω. Και κυρίως ενωμένοι.

Και σιγουρεύοντας την ενότητά μας, δυναμώνοντας τις συνελεύσεις των συγκεντρώσεων, να αρχίσουμε σιγά-σιγά να συζητάμε και για τους στόχους μας και τους σκοπούς μας. Για τα πολιτικά μας αιτήματα δηλαδή. Αλλά και τις μεθόδους μας. Αυτά είναι το επόμενο που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε. Και αυτό θα γίνει παίρνοντας όλοι μέρος στην δημοκρατία των συνελεύσεων. Ολοι να σηκωθούν και να μιλήσουν. Ολοι.

Διότι το έχουμε καταλάβει πια: Το πολιτικό σύστημα είναι η μεγαλύτερη συμφορά της χώρας. Οχι το δημόσιο χρέος.

Θραξ Αναρμόδιος

This entry was posted in Πολιτική. Bookmark the permalink.

16 Responses to Το πολιτικό σύστημα είναι η μεγαλύτερη συμφορά της χώρας. Οχι το δημόσιο χρέος.

  1. Ο/Η sfsjvl λέει:

    Ο Δ. Καζάκης συνομιλεί με διαδηλωτές στην πλατεία Συντάγματος :

  2. Ο/Η Giannis λέει:

    Στο http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=85&amp κάνουνε καλή δουλειά (με live όλο το 24 ωρο και μετάδοση των συνελεύσεων από το Σύνταγμα)
    Οποιος έχει blog μπορεί να βάλει την κάμερα γράφοντας τον παρακάτω κώδικα:

    http://www.zougla.gr/AkamaiFlashPlayer.swf?src=rtmp%3a%2f%2fcp67108.live.edgefcs.net%2flive%2fzouglaradio%4015863&mode=sidebyside&scaleMode=fit&themeColor=003300&frameColor=000000&fontColor=66ff00&autostart=false

  3. Ο/Η Giannis λέει:

    Κ α λ η μ έ ρ α !

  4. Παράθεμα: Το πολιτικό σύστημα είναι η μεγαλύτερη συμφορά της χώρας _________________Οχι το δημόσιο χρέος | JournalismOnline

  5. Ο/Η kiki λέει:

    Καποτε σου ειπα κρατα,
    το βλεπεις , τα νερα γινανε ρυακι, το ρυακι ποταμακι, και το ποταμι χειμαρος.
    Κρατα , κραταμε και συνεχιζουμε.
    Οχι στο δημοσιο Χρεος , οχι στην προσχεδιασμενες λυσεις απο τους ξενους επιβητορες, οχι στην αποδοχη του βιασμου της κοινωνιας μας.
    Ειμαστε εδω και εδω θα μεινουμε.

  6. Ο/Η γ.κ. λέει:

    Αγαπητέ Αναρμόδιε,
    Πριν χρόνια ο Γκάντι κατάφερε να συγκεντρώσει τους Ινδούς σε καθιστικές συγκεντρώσεις. Μ΄αυτές τις ειρηνικές συγκεντρώσεις νίκησε τους Άγγλους.
    Αντίθετα, η γαλλική επανάσταση με τις βίαιες συγκεντρώσεις της κατάφερε να αποκτήσει τον Αυτοκράτορα Ναπολέοντα!
    Βρέθηκε λοιπόν ο τρόπος να απελευθερωθούμε από τους στυγερούς δυνάστες μας (κόματα και συνδικαλιστές) ειρηνικά και αποτελεσματικά.
    Η ελληνική ψυχή ακόμα είναι καθαρή. Έχει μέσα της και τη ζωντάνια και την αρετή.
    Αυτήν την αρετή που προσπάθησαν τόσα χρόνια να μας την αφαιρέσουν με τη διαφθορά όλοι οι ανήθικοι, φαύλοι, απάτριδες «ηγέτες» μας.
    Να λοιπόν η δύναμή μας. Να λοιπόν η ελπίδα μας.
    Η Ελλάδα ζει μέσα μας. Και θα ζήσει.
    χαιρετώ σε
    γ.κ.

  7. Ο/Η DIAVGASI λέει:

    ΘΡΑΚΑ ΣΥΜΦΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΩ.
    ΦΙΛΙΚΑ

  8. Ο/Η greekjammer λέει:

    Το συγκεκριμένο πολιτικό σύστημα και οι πολιτικοί του είναι κώλος και βρακί με την 4η εξουσία που εδω και 20 χρόνια συγκυβερνάει .
    Η αναγέννηση του τόπου έχει στο μάτι μόνο τους πολιτικούς είναι μια κοντόφθαλμη και κολοβή αναγέννηση. Τα ιδιωτικά ολιγαρχικά κανάλια που δεν τα ψήφισε κανείς πρέπει να αποσυρθούν από την δημόσια σφαίρα να γίνουν συνδρομητικά .
    Έξω οι πουτάνες και οι φαύλοι από τα σαλόνια των ελλήνων!

  9. Παράθεμα: Το πολιτικό σύστημα είναι η μεγαλύτερη συμφορά της χώρας. Οχι το δημόσιο χρέος. | αἰέν ἀριστεύειν

  10. Ο/Η Κλεισθένης λέει:

    Καλημέρα φίλε Θράκα, συμφωνώ, το ανάρτησα.
    Όποιος δεν βαριέται ας διαβάσει στον παρακάτω σύνδεσμο.
    Νάστε όλοι καλά.
    http://ideopigi.blogspot.com/2011/05/blog-post_7134.html

    • Ο/Η anarmodios λέει:

      @Κλεισθένης

      σ’ ευχαριστώ φίλε. Αντε όλοι μαζί θα κάνουμε τη διαφορά. Αρκετά μας δίχασαν.

  11. Ο/Η Geitonia Mas λέει:

    Η Επανάσταση των Συνδεδεμένων Να τα μας… αχχχ… δεν ήρθε όπως όλοι το περιμέναμε, εεε;;;; Λίγο αλλιώς αυτή τη φόρα;;; Μή αναγνωρίσιμο στα μάτια της γενιάς του πολυτεχνείου. Στα μάτια της γενιάς εκείνης που χειραγωγήθηκε σε επαναστάσεις a la…..κλικ ► /geitoniamas.net/posts.php?lang=1&geitonies=29&thecatid=189&thesubcatid=&thesubsubcatid=&thesubsubsubcatid=&post=442

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.