Κατεβείτε στο Σύνταγμα τώρα και πάρτε μέρος στην δημοκρατία που πάει να γεννηθεί.


Οι ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων, που μας κυβερνούν 30-τόσα χρόνια, εφαρμόζουν τις πολιτικές που επιλέγουν χωρίς να ρωτήσουν κανένα. Παρά τα όσα ψευδώς υπόσχονται προεκλογικά, εφαρμόζουν άλλα. Και μας λένε πως είναι και δημοκρατία αυτό.

Δεν τα κάνουν αυτά μόνο οι δικοί μας στην ελλάδα. Τα ίδια κάνουν σε όλες τις χώρες του κόσμου. Μια δημοκρατία κοροϊδία. Μια δημοκρατία παρωδία. Γι’ αυτό και οι λαοί ξεσηκώνονται και θα συνεχίσουν να ξεσηκώνονται. Και να ζητούν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Οι ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων έχουν προδώσει τις προσδοκίες των οπαδών και των ψηφοφόρων τους. Πολλές φορές. Και τελευταία είδαμε να κατηγορούν τους ίδιους τους πολίτες, δηλαδή τους οπαδούς και τους ψηφοφόρους τους, πως είναι οι πολίτες υπεύθυνοι για τα καταστροφικά αποτελέσματα της πολιτικής συναλλαγής και του πελατειακού συστήματος. Του πελατειακού συστήματος που αυτές οι δύο ηγεσίες εφάρμοσαν απαρέγκλιτα. Και που μόλυνε την κοινωνία όλη.

Οι ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων θεωρούν πως ο λαός τους δίνει ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ στις εκλογές. Ετσι νομίζουν. Εφαρμόζουν δηλαδή την ρήση «ο λαός μας ενεπιστεύθη την εξουσίαν, αλλά δεν μας είπεν πως να την ασκήσωμεν». Ενώ δεν έκαναν ποτέ τον κόπο να ρωτήσουν τον λαό. Με ένα έστω δημοψήφισμα. Εστω ένα.

Ετσι οι ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τι θέλει ο ελληνικός λαός.

Για όλα αυτά και επειδή δεν έχουμε άλλα περιθώρια πια (θα τα πουλήσουν όλα, κι εμάς θα μας κάνουν φορο-δουλοπάροικους), κατεβείτε στο Σύνταγμα. Τώρα. Τώρα.

Κατεβείτε στο Σύνταγμα τώρα. Βρείτε τους «300 έλληνες» και υπογράψτε για να γίνει το πολλαπλό δημοψήφισμα για όλα τα θέματα που μας καίνε.

Αφήστε τις ιδεολογίες στο σπίτι σας. Δείτε πως κατέβηκαν ενωμένοι και ακομμάτιστοι οι Ισπανοί στις δικές τους πλατείες. Φτάνει τόσο που ζήσαμε διχασμένοι. Ας ενωθούμε στο ελάχιστο. Ας ενωθούμε σε μια κοινή απαίτηση όλοι: Στην εφαρμογή της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Και ας αρχίσουμε από αυτό το πολλαπλό δημοψήφισμα.

Φτάνει τόσο που φαγωθήκαμε μεταξύ μας. Φτάνει τόσο που διχαστήκαμε. Ας βρούμε τι έχουμε κοινό: την δημοκρατία. Ας αγωνιστούμε για την δημοκρατία. Αγωνιζόμενοι για την δημοκρατία κατοχυρώνουμε το δικαίωμα να ακούγεται η γνώμη μας. Η θέλησή μας. Οι διαφορετικές μας ιδέες.

Χωρίς δημοκρατία καμμία ιδεολογία δεν έχει πιθανότητα εφαρμογής.

Παρά μόνο η ιδεολογία της διαφθοράς και της συναλλαγής.

Οι «300 έλληνες» δεν είναι κόμμα. Δεν είναι πολιτική οργάνωση. Δεν είναι τίποτε τέτοιο. Είναι απλώς μια οργανωτική επιτροπή. Ενισχύστε τους. Μην τους αφήνετε μόνους. Πρέπει να γίνουμε πολλοί. Να καλύψουμε τις 24-ωρες βάρδιες της συλλογής υπογραφών. Να τους εμψυχώσουμε. Ολοι. Αριστεροί, δεξιοί, κομμουνιστές, σοσιαλιστές, αναρχικοί. Ολοι.

Θυμηθείτε το: Χωρίς δημοκρατία καμμία ιδεολογία δεν έχει πιθανότητα εφαρμογής.

Κατεβείτε στο Σύνταγμα τώρα και πάρτε μέρος στην δημοκρατία που πάει να γεννηθεί.

Θραξ Αναρμόδιος

ΥΓ. Το ιστολόγιο StopCartel μεταδίδει ζωντανά εικόνες από τους «300 έλληνες» στο Σύνταγαμ. Οι φωτογραφίες είναι από το ιστολόγιο Αντι-νέα τάξη πραγμάτων και τραβήχτηκαν το πρωί στο Σύνταγμα.

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.

22 Responses to Κατεβείτε στο Σύνταγμα τώρα και πάρτε μέρος στην δημοκρατία που πάει να γεννηθεί.

  1. Ο/Η Anti Oligarch λέει:

    Και μην ξεχάσετε να αποσύρετε τα χρήματα σας απο τα «μαγαζιά» που διατηρούν με τους φορους μας τα αφεντικά των πολιτικών …

  2. Παράθεμα: Κατεβείτε στο Σύνταγμα τώρα και πάρτε μέρος στην δημοκρατία που πάει να γεννηθεί. | αἰέν ἀριστεύειν

    • Ο/Η anarmodios λέει:

      @Odyssey

      Το τι έγινε σε αυτή τη σελίδα που λέει το τσαντήρι, προχθές βράδυ, δεν μπορεί να περιγραφεί. Το παρακολούθησα με τα ίδια μου τα μάτια μέχρι τα ξημερώματα. Και την επομένη το πρωί…

      Θραξ Αναρμόδιος

      • Ο/Η anti-anti λέει:

        Τί έγινε, μπορείς να μας πεις εν συντομία;

  3. Ο/Η Φερώνυμος λέει:

    Πρίν από λίγο πέρασα και υπέγραψα. Ο καθένας να κάνει το χρέος του.

  4. Ο/Η kiki λέει:

    Στην Ισπανια τραγουδανε,
    Σσσσ ησυχια μην ξυπνησουν οι Ελληνες.

  5. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Τα ΑΙΤΗΜΑΤΑ του Ισπανικού Κινήματος που έχει καταλάβει τις Πλατείες ΟΛΩΝ των ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ πόλεων εδώ και έξι μέρες έως σήμερα Κυριακή 22, ημέρα τοπικών εκλογών (δημοτικών και περιφερειακών), ιδού η μετάφραση* των ΑΡΧΙΚΩΝ αιτημάτων όπως παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα του πρώτου καλέσματος στιςι 15 Μάη http://democraciarealya.es/?page_id=234

    Πηγή

    Τα αιτήματα του Ισπανικού Κινήματος των Πλατειών

  6. Ο/Η Αθανασιάδου Φωτεινή λέει:

    Μένουμε σε μέρος που δεν οργανώνεται «επίσημα»κάτι, αλλά θα κατεβούμε και εμείς στην τοπική πλατεία! Επιτέλους κουνηθείτε! Αναρωτιόμαστε μήπως μας ψεκάζουν με τίποτα υπνωτικά!

    • Ο/Η anti-anti λέει:

      Αναρωτιόμαστε μήπως μας ψεκάζουν με τίποτα υπνωτικά!

      Σαφώς! Φραπόγαλο, φρεντοτσίνο, καπουτσίνο, τεκίλα, σφηνάκια, άφθονη νικοτίνη… Που να τρέχουμε τώρα στις πλατείες.
      Εκτός και αν είναι για πάρτι της χοσε κουέρβο με τσάμπα σφηνάκια!

  7. Ο/Η γεωργια λέει:

    Κατεβειτε ολοι συνταγμα ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ

    • Ο/Η anarmodios λέει:

      @γεωργια

      Ημουνα στον Λευκό Πύργο από τις 6 ως τις 9 και κάτι. Θα ξανακατέβω για το βράδυ.

      Κατεβείτε στις συγκεντρώσεις. Τώρα.

      Ειδοποιείστε τους όλους.

  8. Ο/Η Φερώνυμος λέει:

    Ημουν μέχρι 21:30 Σύνταγμα. Πυκνή η συγκέντρωση με νέους και χωρίς να φαίνεται διάθεση για επεισόδια. Οι 300 έχουν μαζέψει περίπου 3000 υπογραφές και προχωρούν. Να στηρίξουμε τη πρωτοβουλία τους.

  9. Ο/Η γεωργια λέει:

    Απο τις 6 μεχρι τωρα και ο κοσμος ακομα καλα κρατει ακομα στο συνταγμα φευγουμε καποιοι αλλα στο μετρο βλεπουμε αλλους να πηγαινουν τωρα… Μεγαλα πιγαδια με μικροφωνο, επιτροπες που λεει και ο αναρμοδιος που μιλαγαν για αιτηματα και αποφασεις που πρεπει να παρθουν… Μα το καλυτερο απο ολα… Τοσα χαμογελαστα προσωπα μαζεμενα δεν εχω δει ποτε μου… Καποιοι μενουν εκει, οσοι δεν μενουμε, αυριο ιδια ωρα παλι εκει, συνταγμα μεχρι να φυγουν… Ολοι τους !!! Οι της βουλης παιδια να φυγουν!!! Καλη μας δυυναμη!!!

  10. Ο/Η γεωργια λέει:

    από κινητό χθες το σχόλιο και θέλει διορθώσεις, επιτροπές λάθος λέξη, δεν είχε επιτροπές, κόσμος ήταν που έπαιρνε το μικρόφωνο σε ένα μεγάλο κύκλο που είχε γίνει από καθισμένους πολίτες, δίπλα στο σιντριβάνι στη πλατεία και έλεγε την άποψη του για τα προβλήματα της χώρας, για τη δημοκρατία, για τη δικαιοσύνη κτλ. ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ ΕΚΕΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΜΕ.

  11. Ο/Η palios λέει:

    Αναρμόδιε, καινούριο βίντεο του Καζάκη, ελπίζω να σε ενδιαφέρει:

  12. Ο/Η Giannis λέει:

    ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ : ΕΞΕΓΕΡΘΕΙΤΕ,ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΤΕ!ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΤΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»,ΛΕΕΙ Ο ΣΤΕΦΑΝ ΕΣΕΛ,ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ»!
    http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2011/05/blog-post_1935.html
    http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2011/05/blog-post_2582.html

  13. Ο/Η γεωργια λέει:

    Δεν κρύβω ότι κι εγώ είμαι καχύποπτη στο να είναι υποκινούμενο από κάπου το κίνημα των αγανακτισμένων αλλά είναι στο χέρι μας να του αλλάξουμε το σχεδιασμό εάν υπάρχει και να θέσουμε τους δικούς μας όρους. Με εικασίες δεν κάνουμε κάτι , μόνο με την έμπρακτη συμμετοχή μας, δίχως τους περιορισμούς που θέτουν «κάποιοι» στο διαδίκτυο, πάμε ως απλοί έλληνες πολίτες, με αυτό τον τρόπο μπορούμε να αλλάξουμε οποιονδήποτε σχεδιασμό, και αν ήταν κάποιοι που το σχεδίασαν με κάποιο συγκεκριμένο στόχο να πούνε στο τέλος «πήγαμε για μαλλί και βγήκαμε κουρεμένοι». Αν θέλουμε να προσδιοριστούν οι στόχοι μας πρέπει να κάνουμε το δικό μας σχεδιασμό, εγώ προτείνω ο καθένας να γράψει σε ένα χαρτόνι το ένα πρόβλημα στη χώρα που τον απασχολεί περισσότερο, πχ.
    Δημοκρατία, τι είναι και τι δεν είναι «Αυτό θα ναι το χαρτόνι του Αναρμόδιου στη Θεσσαλονίκη»!!
    Στάση Πληρωμών ,
    Επαχθές και απεχθές χρέος
    Μνημόνιο,
    Συζήτηση για την παιδεία, αυτούς που θα τραβήξει αυτός ο χώρος θα είναι οι άνθρωποι που τους απασχολεί περισσότερο η παιδεία, γονείς, δάσκαλοι κτλ, κι εκεί να γίνεται σειρά συζητήσεων με στόχους και τρόπους , οι οποίοι να καταγράφονται.
    Υγεία,
    ΑΟΖ,
    Θράκη,
    Ο κάθε χώρος θα μαζέψει και τους ενδιαφερόμενους του.
    Να συνειδητοποιήσουμε όλοι τα κοινά μας προβλήματα και τις κοινές μας λύσεις .Αυτά στη συνέχεια να γίνουν αιτήματα και γιατί όχι και συνθήματα.
    Συμμεριζόμαστε τα παγκόσμια προβλήματα , αυτή τη στιγμή πρωτίστως πρέπει να σώσουμε τη χώρα μας, Αν ο σχεδιασμός , εάν υπάρχει, είναι υποκινούμενος και στοχεύει σε παγκόσμια διακυβέρνηση είναι στο χέρι μας να μεταλλάξουμε εμείς το κίνημα των αγανακτισμένων στην Ελλάδα σε Δήμο των ελλήνων πολιτών σαν το παλιό καλό καιρό.

  14. Ο/Η γεωργία λέει:

  15. Ο/Η Φερώνυμος λέει:

    Αναρμόδιε, άν σου είναι εύκολο βγάλε το live από Ισπανία και βάλε το live από
    Σύνταγμα ή από όπου αλλού στήν Ελλάδα υπάρχει συγκέντρωση.

    • Ο/Η anarmodios λέει:

      @Φερώνυμος

      Τα ζωντανά από την ελλάδα αφενός δεν παίζουν όλο το 24-ωρο, αφετέρου δεν έχω τρόπο να το κάνω. Το wordpress δεν δίνει όλες τις δυνατότητες.

      Θραξ Αναρμόδιος.

      ΥΓ. Από οτι βλέπω, στη ζωντανή μετάδοση του Ζούγκλα, η συνέλευση ψήφισε «Αμεση δημοκρατία τώρα».

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.