Χαράς ευαγγέλια: Κυβέρνηση «Εθνικής επιβίωσης» ετοιμάζουν μεγαλο-εφοπλιστές-επιχειρηματίες


Ελληνες και Κύπριοι μεγαλο-εφοπλιστές και μεγαλο-επιχειρηματίες, λέει μια είδηση, που συναντήθηκαν στο Λονδίνο (ίσως ήταν καλεσμένοι στον γάμο) με σκοπό την «διάσωση της χώρας». Και αποφάσισαν να «εντοπίσουν «φωτεινά μυαλά» από την πολιτική αλλά και από την ελεύθερη αγορά (αυτήν ξέρουν, αυτήν εμπιστεύονται) για να σχηματίσουν κυβέρνηση Εθνικής  Επιβίωσης».

Ας πούμε, υπόθεση εργασίας κάνουμε, ότι η είδηση ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Περιμένουμε δηλαδή την σωτηρία της χώρας από μεγαλο-εφοπλιστές και μεγαλο-επιχειρηματίες βασισμένοι στον πατριωτισμό τους;

Ο οποίος πατριωτισμός τους, τους οδηγεί στην (στα κρυφά) κίνηση συγκρότησης κυβέρνησης “Εθνικής επιβίωσης”, λες και πρόκειται για πολιτειακούς παράγοντες.

Η οποία κυβέρνηση “Εθνικής επιβίωσης” θα συγκροτηθεί από “«φωτεινά μυαλά» από την πολιτική αλλά και από την ελεύθερη αγορά”, τη μερίμνη των πατριωτών μεγαλο-εφοπλιστο-επιχειρηματιών.

Δηλαδή είχαμε κακούς “τεχνικούς” ως κυβέρνηση και γι’ αυτό πατώσαμε. Κι αναλαμβάνει η οικονομική ολιγαρχία του τόπου, ορμούμενη από πατριωτική συγκίνηση, να μας προμηθεύσει με καλούς “τεχνικούς” στην κυβέρνηση “Εθνικής επιβίωσης” που μας ετοιμάζει (φωτιά στα μπατζάκια μας);

Δηλαδή η οικονομική ολιγαρχία του τόπου μας λέει ότι το πρόβλημά μας είναι τεχνικό (και όχι πολιτικό), και αυτή η οικονομική ολιγαρχία έχει και την λύση στο τεχνικό μας πρόβλημα;

Να γελάσω, δεν μπορώ, πέθανε κι ο Βέγγος σήμερα.
Να κλάψω, επίσης δεν δύναμαι, στέρεψα.
Να οργιστώ κι άλλο (πόσο ακόμα;) και με ποιον;
Με αυτόν που διακινεί τέτοιες ελπίδες;
Με αυτούς που μπορεί και να τον πιστέψουν;

Μήπως αυτοί οι πατριώτες μεγαλο-xxxxx είναι αυτοί που τελευταία πυροδότησαν και την διακίνηση φημών γύρω από τον Νικολάκη τον Γκλύκσμπουργκ; Διότι αυτοί, οι του Λονδίνου, έχουν και άριστες σχέσεις με όλες τις “βασιλικές” οικογένειες.

Τι λέτε ωρέ έλληνες; Τι λέτε;

Το να λες σε έναν λαό, οργισμένο, τσακισμένο, κατακλεμμένο, φοβισμένο, απελπισμένο, οτι αυτοί που ελέγχουν, από αιώνων τα κόμματα και τις κυβερνήσεις του, αυτοί που από μια στάλα χώρα σαν τη δική μας, έχουν κάνει ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ περιουσίες, τόσο που να μπαίνουν στην πρώτη κατοστάδα παγκοσμίως, έρχονται ως σωτήρες του να τον σώσουν…

…είναι ΕΓΚΛΗΜΑ

και όχι μια απλή κοροϊδία.

Αφού τους έκοψε ο πατριωτισμός

-γιατί δεν στριμώχνουν τα κολλητάρια τους, τους τραπεζίτες, που κάθε μήνα έχουν 100 εκ. χορηγήσεις και 700 εκ. εισπράξεις από τα δάνεια, και στέγνωσαν την αγορά, παρά τις εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου;
-γιατί δεν στριμώχνουν τα κολλητάρια τους, τους καναλάρχες και τους εφημεριδάδες-εργολάβους, που έχουνε πήξει τον λαό στο ψέμμα;
-γιατί αφού έχουνε λεφτά δεν έρχονται να κάνουν επενδύσεις, και μου κρατάνε τα φράγκα τους στις Ελβετίες;
-γιατί αφού έχουν λεφτά δεν κάνουνε ένα ταμείο να ενισχύσουνε τους ανέργους;
-γιατί κλπ κλπ κλπ…

Ετσι είναι οι πατριώτες;

Καλή η πατρίδα όταν βάζουμε τον λαό να παράγει πλούτο και με αγορασμένες κυβερνήσεις καρπωνόμαστε όλη την υπεραξία, καλή η πατρίδα ε;

Μυρίστηκαν ότι πάμε για μακρόχρονη μοιρασιά και φοβούμενοι μήπως μείνουν στην απέξω, κοιτάνε να πιάσουν στασίδι στο φαγοπότι που έρχεται, καπαρώνοντας πρόσωπα για κυβέρνηση “επιβίωσης”.

Ακου “επιβίωσης”…

Θραξ Αναρμόδιος

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.

19 Responses to Χαράς ευαγγέλια: Κυβέρνηση «Εθνικής επιβίωσης» ετοιμάζουν μεγαλο-εφοπλιστές-επιχειρηματίες

  1. Ο/Η Κλεισθένης λέει:

    Εδώ φίλε Θράκα δεν σηκώνει σχολιασμό, τα είπες όλα. Καλή δύναμη.

  2. Ο/Η Σωτήριος Καλαμίτσης λέει:

    Γιατί π.χ. δεν αγόρασαν τα ναυπηγεἰα και να φέρνουν 100, όχι παραπάνω, πλοία τους τον χρόνο για επισκευή σ’αυτά; Τί ήταν € 3.000.000 για την αγορά τους; Ή, τώρα που έρχεται η πάταξη της φοροδιαφυγής, γιατί δεν μας λένε πόσους φόρους εισοδήματος, κληρονομίας κ.λπ. έχουν πληρώσει στην πατρίδα που θέλουν να σώσουν; Ή, τέλος, ας μας πουν το ελάχιστο: γιατί οι επαύλεις τους στην Ελλάδα ανήκουν σε υπεράκτιες εταιρείες;

    • Ο/Η tsilivithras λέει:

      Πωπω ρέντα…υποκλίνομαι εκ νέου κε Καλαμίτση.

  3. Ο/Η tsilivithras λέει:

    «-γιατί δεν στριμώχνουν τα κολλητάρια τους, τους τραπεζίτες, που κάθε μήνα έχουν 100 εκ. χορηγήσεις και 700 εκ. εισπράξεις από τα δάνεια, και στέγνωσαν την αγορά, παρά τις εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου;
    -γιατί δεν στριμώχνουν τα κολλητάρια τους, τους καναλάρχες και τους εφημεριδάδες-εργολάβους, που έχουνε πήξει τον λαό στο ψέμμα;
    -γιατί αφού έχουνε λεφτά δεν έρχονται να κάνουν επενδύσεις, και μου κρατάνε τα φράγκα τους στις Ελβετίες;
    -γιατί αφού έχουν λεφτά δεν κάνουνε ένα ταμείο να ενισχύσουνε τους ανέργους;»

    Υποκλίνομαι!!!!

  4. Ο/Η giannis λέει:

    Τα είπες όλα ! Ωραίος !

    ….ένα βίντεο από τα δικά μου

  5. Ο/Η kiki λέει:

    Γιατι , γιατι , υπαρχουν τοσα γιατι,
    να αποφασιζουν για μενα ,
    πριν απο μενα.
    εχετε απολυτο δικιο , ειδικα για τα Ναυπηγεια , γιατι δεν φερνουν τα πλοια τους στην ναυπηγοεπισκευαστικη ζωνη του Σκαραμαγκα, ΤΟΣΑΑΑΑΑ Χρονια.
    Τοση αγαπη για την ρημαδα την πατριδα.
    Γιατι δεν επενδυουν οι τραπεζιτες στην αναπτυξη της χωρας, σε βιομηχανιες, γιατην αγαπη της χωρας.
    Φωτια και τσεκουρι,
    αλλα αυτα ειναι Κολοκοτρωνεικα,
    και τωρα αποφασιζουν αυτοι για μενα
    χωρις ως συνηθως με μενα.

    • Ο/Η Anonymos λέει:

      Αφού εσύ (δηλαδή, αφού ο λαός) αρνήσαι να αποφασίσεις για λογαριασμό σου, αφού εσύ δεν ανέδειξες μέσα από τον απλό λαό ως νέους πολιτικούς τους άξιους και έντιμους που σίγουρα υπάρχουν, αφού εσύ δεν κατάφερες ή δεν ήθελες να δημιουργήσεις από «κάτω», νέους δημιουργικούς οργανισμούς που θα αναλάμβαναν ουσιώδεις πρωτοβουλίες και συγκεκριμένες ευθύνες, τότε, να αναγνωρίσεις ότι υπάρχει έλλειμα ωριμότητας, οπότε, να αναγνωρίσεις την ανάγκη, κάποιοι άλλοι να αποφασίζουν για σένα και να κηδεμονεύουν τη ζωή και το μέλλον, το δικό σου και της οικογένειάς σου. Έτσι είναι αν θέλουμε να λέμε τα σύκα, σύκα και τη σκάφη, σκάφη.

      • Ο/Η tsilivithras λέει:

        Αδερφέ anonyme για να λέμε τα σύκα-σύκα και την σκάφη-σκάφη αυτό που είπες

        «αφού εσύ δεν ανέδειξες μέσα από τον απλό λαό ως νέους πολιτικούς τους άξιους και έντιμους που σίγουρα υπάρχουν,»

        είναι ένα ανέκδοτο σαν τα one-liners που έλεγαν οι αμερικάνοι stand up comedians…

        Το πολιτικό μας σύστημα με τον δικομματισμό και τα μικρότερα ελεγχόμενα κόμματα είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε να ΜΗΝ προωθεί ελεύθερα και καθαρά μυαλά.
        Αν δεν το έχεις καταλάβει αυτό ακόμα είσαι πολύ πίσω και οι εξελίξεις θα σε ξεπεράσουν τάχιστα.
        Τα ΜΜΕ που είναι το «τάγμα υποστήριξης» κάνει ότι περνάει από το χέρι του έτσι ώστε να αποκρύπτονται τέτοια πρόσωπα (όπως και η αλήθεια) και όποτε χρειάζεται να «καίγονται» τέτοια πρόσωπα….πάντα προς το συμφέρον των κομμάτων και ΟΧΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

        Ο δήμαρχος της Ανάβρας (Μαγνησία) και η κοινότητά του θα πρεπε να είναι πρότυπο προς μελέτη και αναπαραγωγή και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης και σε επίπεδο δημόσιας διαχείρισης.
        Θα πρεπε (αν μας ένοιαζε να πάμε μπροστά) να χουμε πέσει εδώ και χρόνια και να μελετάμε ακόμα και το πως μιλάει στο τηλέφωνο και πως συννενοείται με τους πολίτες του.
        Αντιθέτως, τον δήμαρχο αυτόν τον ανέδειξε το διαδίκτυο και τα ΜΜΕ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ «έπαιξαν» την Ανάβρα ως αξιοθέατο, ως κάτι το «διαφορετικό» ώστε να το κάψουν…να το υποβαθμίσουν και να περάσει στα μάτια του κόσμου ως κάτι το ασήμαντο.

        Αντιθέτως…όποτε κλ*νει ο κάθε πολιτικός γόνος τρέχουν τα κανάλια να την μυρίσουν μη τυχόν και περάσει η μπόχα χωρίς να την αποθεώσουν διανέμοντάς την στον κοσμάκη που με τον καιρό έγινε πρόβατο και του αρέσει να τον ταίζουνε χορταράκι.

        Όλη η ωριμότητα του κόσμου φίλε anonyme πρέπει να εστιασθεί μονομερώς στην αποκύρηξη του πολιτικού συστήματος του δικομματισμού…στην πλήρη απονομιμοποιήσή του στα μάτια του πολίτη…όλα τα άλλα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.
        Πρέπει ο πολίτης να ΔΕΙ πίσω από την κουρτίνα (που πλέον είναι διάφανη) και να αρνηθεί συνειδητά να συνεχίσει αυτήν την κωμωδία που παίζεται εις βάρος του.

        Συμμετοχή και πολιτική ωριμότητα και πολιτικός χρόνος και όλες αυτές οι μπούρδες είναι προπέτασμα καπνού του συστήματος ώστε να αποτρέψει τον πολίτη από την σωτηρία του που είναι η ΑΜΕΣΗ δίκη/καταδίκη των πολιτικών και η διάλυση των κομμάτων ως έχουν.

        • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

          αδερφέ tsilivithra,
          Κακίζω το λαό που δεν αναδικνύει ο ίδιος, τους άξιους και έντιμους και εσύ αντιλέγεις ότι φταίνε τα ΜΜΕ που αναδικνύουν τους ανέντιμους και όχι τους έντιμους. Δηλαδή, χρησιμοποιείς το προς επίλυση πρόβλημα για να απορρίψεις τη λύση του. Το βρίσκω αντιπαραγωγικό.
          Προτείνεις ανάλωση πόρων σε «πόλεμο» εναντίον του σάπιου κατεστημένου, ενώ είναι δεδομένο πως, ό,τι «πολεμάμε», αυτό ισχυροποιεϊται. Βρίσκω την πρότασή σου αντιπαραγωγική.
          Θα έπρεπε να γίνει κατανοητό (χωρίς προσωπική αιχμή) οτι η απόφαση ενός, αντι να ζήσει σε μιά ζούγκλα με άγρια θηρία, να ζήσει σε μια ανθρώπινη κοινωνία, συνεπάγεται αυτόματα την ανάληψη κάποιων αυστηρών καθηκόντων. Δύο από αυτά είναι, το καθήκον της διάκρισης και το καθήκον της ντροπής.
          Όταν το σύνολο των πολιτών, τον ένοχο θεωρούν αθώο και τον αθώο, ένοχο. Όταν, το ψεύδος θεωρούν αλήθεια και την αλήθεια, ψεύδος. Όταν, το προσωρινό θεωρούν μόνιμο και το μόνιμο, προσωρινό. Και όταν δε νιώθουν την παραμικρή αιδώ, όταν διαπράττουν αδιάληπτα όλα τα μικρά, μεσαία και μεγάλα εγκλήματα και ασχήμιες, από τα οποία συναποτελείται ο σημερινός κοινωνικός πολτός, τότε, η κοινωνία ξεπέφτει στην κατάσταση της ζούγκλας και για αυτό δεν φταίνε, ούτε εφοπλιστές, ούτε επιχειρηματίες, ούτε μυστικοί ή φανεροί πράκτορες, ούτε η άστατη ημαρμένη. Τη Νέμεση, πιθανώς την εκτιμούμε μόνο όταν τιμωρεί τους «άλλους».

        • Ο/Η tsilivithras λέει:

          Anonyme

          “Κακίζω το λαό που δεν αναδικνύει ο ίδιος, τους άξιους και έντιμους και εσύ αντιλέγεις ότι φταίνε τα ΜΜΕ που αναδικνύουν τους ανέντιμους και όχι τους έντιμους.”

          Είσαι λάθος. Ο λαός ζει και συμπεριφέρεται αλληλεπιδρώντας με το κοινωνικό του περιβάλλον. Το κοινωνικό του περιβάλλον διοικείται από θεσμούς κάθετης ιεραρχίας. Κάθετη ιεραρχία σημαίνει ΑΠΟΛΥΤΗ αναγνώριση ευθυνών. Η γραφειοκρατία είναι το όπλο των διεφθαρμένων Ευκαιριακών. Όταν επί σειρά ετών οι «κληρονόμοι» του συστήματος διοικούν παρασιτικά και διαφεύγουν της απόδοσης ευθυνών τότε ο λαός ΔΕΝ ΕΧΕΙ το άμεσο αντανακλαστικό καθαίρεσής τους. Ούτε το σύστημα έχει προβλέψει γι αυτό αλλά και η σύγχρονη Πολιτεία λειτουργεί «υπνωτικά» ξεφτιλίζοντας κάθε έννοια κοινωνικού συμβολαίου.
          Άρα δεν μπορεί ο πολίτης άμεσα να μάθει/γνωρίσει/τεστάρει/αποφασίσει/εγκαθιδρύσει τους «ικανούς» και Έντιμους καθώς ούτε κοινωνικά αλλά ούτε και διοικητικά υπάρχει μέριμνα γι αυτό.
          Ο λόγος είναι απλός: η εξουσία ενδιαφέρεται μόνο για την αναπαραγωγή και την ευημερία της και όχι για τον πολίτη.
          Ελέγχει την πληροφορία και κατευθύνει την επιλογή της.
          Όταν ο λαός κλήθηκε να ψηφίσει πριν 2 χρόνια ψήφισε αυτόν που έκρινε κατάλληλο…ο οποίος όμως κέρδισε με ψέματα και απατεωνιά εις βάρος του λαού.
          Πως θα το αποφύγεις αυτό;;;

          Αν μιλάμε γενικά για την αμβλυμμένη κοινωνική εντιμότητα και συνείδηση του κριτηρίου των πολιτών συμφωνώ κι εγώ. Αλλά όταν σε βομβαρδίζουν φίλε δεν κάθεσαι να αυτό-οικτίρεσαι που ξέχασες να πλύνεις τα δόντια σου.

          «Προτείνεις ανάλωση πόρων σε “πόλεμο” εναντίον του σάπιου κατεστημένου, ενώ είναι δεδομένο πως, ό,τι “πολεμάμε”, αυτό ισχυροποιεϊται. Βρίσκω την πρότασή σου αντιπαραγωγική.»

          Ωραία σλογκανάκια αυτά που λες αλλά καμία σχέση με όσα λέω εγώ. Ούτε «πόλεμο» ούτε επανάσταση ούτε τίποτα τέτοιο. Απλή αναγνώριση του συστεμικού λάθους, πλήρης αποκατάσταση της Συνείδησης και ευθεία αντιπαράθεση με άρνηση συμμετοχής σε συστεμισμούς και λοιπές βλακείες περί πολιτικής ορθότητας. Καμία πλέον ευκαιρία σε ανθρώπους και «θεσμούς» του συστήματος. Άμεση και απόλυτη απόρριψη κάθε τι «κομματικο-παραταξιακού». Άμεση διασπορά πληροφορίας μεταξύ πολιτών ώστε να διαμορφωθεί κοινό συνειδησιακό μέτωπο ενάντια στους Ευκαιριακούς πολιτικούς και τους εργολάβους τους.
          Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς «αντιπαραγωγικό». Πολύ αόριστο και αριστερίστικο το ακούω. Εγώ τα λέω συγκεκριμένα.

          «Θα έπρεπε να γίνει κατανοητό (χωρίς προσωπική αιχμή) οτι η απόφαση ενός, αντι να ζήσει σε μιά ζούγκλα με άγρια θηρία, να ζήσει σε μια ανθρώπινη κοινωνία, συνεπάγεται αυτόματα την ανάληψη κάποιων αυστηρών καθηκόντων. Δύο από αυτά είναι, το καθήκον της διάκρισης και το καθήκον της ντροπής.»

          Συμφωνώ απόλυτα με το κοινωνικό καθήκον, την ανθρώπινη κοινωνία και φυσικά την Διάκριση και την Ντροπή. Γι αυτό και κατευθύνω την προσοχή όσων με διαβάζουν σε απλά θέματα ανθρώπινης συμπεριφοράς όπως η Συνείδηση, το φυσικό Δίκαιο και το περί δικαίου αίσθημα. Όλα αυτά έχουν διαβρωθεί και βιαστεί από τον Ευκαιριακό. Αν δεν ξέρεις ποιος είναι ο Ευκαιριακός κάνε μια αναζήτηση εδώ μέσα θα βρεις αρκετά γραφόμενα δικά μου. Δεν τα δημιούργησε ο έντιμος πολίτης αλλά οι άνθρωποι που του παν ψέματα για να τον κυβερνήσουν. Στην πορεία βέβαια και λάθεψε κι ο ίδιος αλλά πρέπει να διαβάσεις λίγο στωικούς για να καταλάβεις την διαφορά ανάμεσα σε λάθος εκ προθέσεως και λάθος εκ παραδρομής. Σε κάθε περίπτωση ο αυτό-οικτιρμός δεν είναι του παρόντος καθώς ΚΑΙ αυτό το χρησιμοποιεί το σύστημα για να παραλύσει την αντίδραση της κοινωνίας.

          «Όταν το σύνολο των πολιτών, τον ένοχο θεωρούν αθώο και τον αθώο, ένοχο. Όταν, το ψεύδος θεωρούν αλήθεια και την αλήθεια, ψεύδος. Όταν, το προσωρινό θεωρούν μόνιμο και το μόνιμο, προσωρινό»

          Συμφωνώ. Είναι αποτέλεσμα της πλύσης εγκεφάλου μέσω των ελεγχόμενων ΜΜΕ που περνάνε στον κόσμο ανούσια και βλαβερά πρότυπα αμβλύνοντας την ικανότητά του να Κρίνει και να αντιλαμβάνεται την αλήθεια. Άνθρωποι είμαστε, δεν είμαστε τέλειοι. Όταν αντιληφθείς το κακό πρώτα διώχνεις τον κίνδυνο και μετά γλύφεις τις πληγές σου.

          «τότε, η κοινωνία ξεπέφτει στην κατάσταση της ζούγκλας και για αυτό δεν φταίνε, ούτε εφοπλιστές, ούτε επιχειρηματίες, ούτε μυστικοί ή φανεροί πράκτορες, ούτε η άστατη ημαρμένη. Τη Νέμεση, πιθανώς την εκτιμούμε μόνο όταν τιμωρεί τους “άλλους”.»

          Φταίνε ΑΠΟΛΥΤΩΣ όλοι αυτοί και όσοι ακόμα ΕΚ ΠΡΟΘΕΣΕΩΣ, δειλίας ή ιδιοτέλειας συνετέλεσαν στην καταστροφή της κοινωνίας ανθρώπων.
          Κάθετη ιεραρχία+διαχείριση της πληροφορίας= ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΘΥΝΗ.
          Όποιος έχει το πάνω χέρι φέρει και την ευθύνη καθ’ ολοκληρία. Όποιος έχει το πάνω χέρι είναι αυτός που μπορούσε να το σταματήσει και δεν το έκανε και ΦΤΑΙΕΙ.
          Φίλε ή είσαι πολύ νέος ή κάνεις το λάθος να μπερδεύεις το φιλοσοφικό-χριστιανικό (ίσως) νόημα της Ανθρώπινης Ευθύνης με το εκ προθέσεως παρασιτικό μοντέλο διοίκησης ανθρώπων και κοινωνιών. Πρώτα οι άνθρωποι διορθώνουν τα λάθη που βλέπουν και μετά κάνουν ενδοσκόπηση και περισυλλογή και επανεκπαίδευση.
          Ειδικά όταν ο εχθρός είναι τόσο ανελέητος που ακόμα και την πίκρα σου την εκμεταλλεύεται για να βγάλει λεφτά.
          Εάν η Νέμεσις είναι να πέσει πάνω στα κεφάλια όλων ας είναι. Εμείς όμως πρέπει να κάνουμε αυτό που είναι το ορθό. Και ξεκινάει από το ξήλωμα του δικομματισμού των κληρονόμων στην χώρα.

      • Ο/Η anarmodios λέει:

        @Anonymos

        Αν μετά κι από ενάμισυ χρόνο καθημερινή καταστροφή, αν μετά και από τόση πληροφόρηση σχετικά με το πως δουλεύει το σύστημα με τα κόμματα και με ποιους μηχανισμούς ΔΕΝ επιτρέπει να ανέλθουν άξιοι και ικανοί, αν μετά τα τόσα βίντεο που βάζει ο giannis και ο κάθε άλλος εδώ, αν μετά τις τόσες συζητήσεις ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ…

        …δεν θα καταλάβες ποτέ.

        Κι επειδή είμαι και καχύποπτος και οργισμένος πολύ για να πιστέψω ότι υπάρχει ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ που έχει πρόσβαση στο ίντερνετ και δεν κατάλαβε ακόμη τι γίνεται…

        …νομίζω ότι οι περισσότερες πιθανότητες είναι ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ για να λες αυτά που λες.

        Αλλά και έτσι να μην είναι πατριώτη, και να το κάνεις γιατί τόσο σε κόβει, ΜΗ ΣΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΤΕ.

        Θραξ Αναρμόδιος

        • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

          @Θραξ Αναρμόδιος
          Οι εκτιμήσεις μας για τα πράγματα διαφέρουν γιατί διαφέρουν οι παραστάσεις, οι εμπειρίες και οι προσωπικότητές μας. Π.χ. άλλοι έχουν κινδυνέψει να δουν «τα πληκτρολόγια ανάποδα» από την εντατική προσπαθεια στα ιστολόγια, ενώ άλλοι «να δουν τα ραδίκια ανάποδα», επειδή ανέλαβαν τις προσωπικές τους ευθύνες.
          Επόμενο, λοιπόν, είναι να αποδίδουμε διαφορετική αξία στις έννοιες, Σεβασμός, Αναγνώριση, Στοχαστικότητα, Ταπεινοφροσύνη, Αιδώς, Αλληλεγγύη, Σωφροσύνη, Εγκαρδιότητα, Φιλαλήθεια, Ευθύνη, Εγκράτεια, Φιλία, Ανδρεία.

  6. Ο/Η anarmodios λέει:

    @Anonymos

    Εγώ βλέπω πως από την συζήτηση που πας να ανοίξεις παράγεται μόνο ένα πράγμα: ΘΟΛΟΥΡΑ.

    Η ανάρτηση έχει να κάνει με την ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους της οικονομικής ολιγαρχίας.

    Κι εσένα σε βλέπω να θέλεις να ρίξεις ευθύνες στις λαϊκές πλάτες για την όλη κατάσταση, χωρίς καν να κάνεις δίκαια μοιρασιά. Θα παρασύρεις τώρα ενδεχομένως και άλλους στην «συζήτηση» αυτή, που ουσιαστικά θα ακυρώσει και θα αποδυναμώσει το μήνυμα του κειμένου της ανάρτησης.

    Κάντο, δεν μπορώ να σε εμποδίσω.

    Στους άλλους όμως έχω να πω, πως μερικές φορές πρέπει να ξέρουμε πότε να τελειώνουμε μια συζήτηση.

    Θραξ Αναρμόδιος

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

      «θα ακυρώσει και θα αποδυναμώσει το μήνυμα του κειμένου της ανάρτησης. Κάντο, δεν μπορώ να σε εμποδίσω».

      Σε μένα αρκεί που το επιθυμείς.
      Παρακαλώ, να διαγράψεις ελεύθερα τα σχόλια και τις απαντήσεις σε αυτά που αποδυναμώνουν το μήνυμα της ανάρτησης.
      Λυπάμαι για την αστοχία των σχολίων μου.

      • Ο/Η anarmodios λέει:

        @Ανώνυμος

        Δεν νομίζω ότι είπα πως επιθυμώ να διαγράψω κάτι.

        Θα σου κάνω λοιπόν κι εγώ μια αντιπρόταση. Γράψε ένα άρθρο 800 λέξεων, με αυτά που θέλεις να υποστηρίξεις, ότι φταίει η κοινωνία και ο λαός μας δηλαδή που δεν επιλέγει τους ικανούς ή που διεφθάρηκε, κι εγώ θα στο δημοσιεύσω. Για να το κλείσουμε το θέμα και να τοποθετηθεί και όποιος θέλει.

        Και μη μου κάνεις εμένα τέτοιες πονηρές γυριστές του στυλ «διέγραψέ με».

        Θραξ Αναρμόδιος

  7. Ο/Η anarmodios λέει:

    Εκανε δηλαδή ο Σωτήριος Καλαμίτσης ένα ευστοχώτατο σχόλιο που συμπλήρωσε την μισή ανάρτηση, επικρότησε και η kiki για τα ναυπηγεία και ξαφνικά…

    …ξαφνικά από κει που η συζήτηση ήταν για τις πράξεις και τις παραλείψεις των μεγαλοπαραγόντων της οικονομικής ζωής στην χώρα, πήγαμε στο ότι φταίει ο λαός που

    -δεν αναδεικνύει νέα κόμματα
    -δεν επιλέγει σωστούς και άξιους νέους πολιτικούς

    και άρα υπάρχει «έλλειμα ωριμότητας», στον λαό προφανώς, και άρα πρέπει να αναγνωρίσει η kiki, κι εμείς μαζί της, πως υπάρχει «ανάγκη, κάποιοι άλλοι να αποφασίζουν για σένα και να κηδεμονεύουν τη ζωή και το μέλλον, το δικό σου και της οικογένειάς σου». Ολιγαρχίας συνέχεια δηλαδή.

    Του απαντάει ο tsilivithras, που έχει ρέντα τελευταία, γράφω κι εγώ κάτι, αλλά μπα…

    Και στο τέλος, επειδή λέω πως η συζήτηση αυτή είναι μόνο ΘΟΛΟΥΡΑ, μου αντιτείνει, «διέγραψε τα σχόλιά μου αφού σε ενοχλούν».

    Δεν δικαιούμαι δηλαδή τώρα εγώ να συνδέσω την υπεράσπιση των «νέων» προσώπων και κομμάτων και «οργανισμών» που κάνει ο Anonymos, με αυτό που προσπαθούν, όπως λέγεται, να κάνουν οι μεγαλοπαράγοντες αυτοί;

    Σε ποια ανάρτηση βρέθηκε άνθρωπος, να μας θυμίσει «τα σφάλματά μας», ως λαός!

    Καλά όσο περνάει ο καιρός και ζορίζει το πράμα θα δούμε πολλά ακόμη.

    Θραξ Αναρμόδιος

  8. Ο/Η hypethros λέει:

    Ένα κεφάλαιο της Νεώτερης Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους άνοιξε de facto με το βίντεο του Στρος Καν που «βγήκε» εχθές…

    Όποιος και αν το έβγαλε για όποιο σκοπό και να το έβγαλε.. Εννοώ αυτοί που το δωσαν στο Λαζόπουλο να το παίξει,,,

    Άνοιξε ένα ολόκληρο Ιστορικό Κεφάλαιο, και αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, καθώς η Ιστορία για να γραφτεί βασίζεται σε ΠΗΓΕΣ.

    Απο κει και πέρα όμως υπάρχει ένα θέμα.

    ΠΟΙΟΣ θα είναι αυτός που θα γράψει το επόμενο κείμενο του Κεφαλαίου?

    Ήδη οι πρώτες γραμμές γράφτηκαν απο «αυτούς» με την «ψήφιση» του Μνημονίου, ή μάλλον καλύτερα με την υπογραφή της Δανειακής Σύμβασης και τη συνακόλουθη πολιτική που ακολουθησαν για τον οικονομικό και ψυχολογικό στραγγαλισμού των πολιτών…

    Ας μας φωτίσει ο θεός να χουμε καθαρό το μυαλό μας για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε ΕΜΕΙΣ τη συγγραφή των επόμενων παραγράφων….

  9. Ο/Η Geitonia Mas λέει:

    Καλή συζήτηση !!!!! @Ανώνυμος -μας ξίνισες λίγο…
    Μπες & δες…ολη … http://www.geitoniamas.net/posts.php?lang=1&geitonies=29&thecatid=189&thesubcatid=&thesubsubcatid=&thesubsubsubcatid=&post=406

  10. Παράθεμα: Κυβέρνηση "Εθνικής επιβίωσης" ετοιμάζουν μεγαλο-εφοπλιστές-επιχειρηματίες | tsantiri

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.