Ο εθνομηδενισμός της αριστεράς και των αναρχικών προωθεί αυτό που θέλει ο πιο μαύρος νεο-φιλελευθερισμός και ιμπεριαλισμός της εποχής μας.


Τι θέλει ο νεο-φιλελευθερισμός (=καπιταλισμός);

Αυτό που είπε κάποτε η Μ. Θάτσερ: «δεν υπάρχουν κοινωνίες, μόνο άτομα«.

Αυτό λένε και οι εθνομηδενιστές: «δεν υπάρχουν κοινωνίες (=έθνικές κοινωνίες, με ιδιαιτερότες εθνικές, εθνικά συνεκτικά στοιχεία, κλπ κλπ), μόνο άτομα».

Και παριστάνουν και τον προοδευτικό αριστερό.

Ο εθνομηδενισμός της αριστεράς και των αναρχικών προοωθεί αυτό που θέλει ο πιο μαύρος νεο-φιλελευθερισμός και ιμπεριαλισμός της εποχής μας.

Να ΜΗΝ γίνουμε ποτέ σύνολο, να είμαστε άτομα, όχι κοινωνίες με συνείδηση των συνδετικών εθνικών τους στοιχείων, όχι εθνικές κοινωνίες με συνείδηση του εαυτού τους, όχι εθνικές κοινωνίες με το αίτημα της πολιτικής και συλλογικής ελευθερίας. Το οποίο αίτημα της συλλογικής ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ μας το παρέχει το έθνος (=εθνική ανεξαρτησία, εθνική κυριαρχία, κλπ).

[«Συμπτωματικά» το αίτημα της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ είναι και ο πυρήνας αυτού που λέμε ελληνικότητα.]

Διότι αυτό το αίτημα της συλλογικής εθνικής ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ οδηγεί στην απαίτηση της ΑΥΤΟ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Αυτό είναι το πρώτο σκαλί προς την αυτο-κυβέρνηση και την δημοκρατία.

Να παραμείνουμε ΑΤΟΜΑ θέλει ο νεοφιλελευθερισμός. Για αυτό ξοδεύεται να συντηρεί και τόσους εθνομηδενιστές. Ατομα θέλει να είμαστε. Μόνοι. Χωρίς εθνική ταυτότητα. Αντε το πολύ πολύ με μια ταξική ταυτότητα, την ερμηνεία της οποίας πάλι ο εθνομηδενιστές προοδευτικοί αριστεροί θα την αναλάβουν.

Να παραμείνουμε ΑΤΟΜΑ και να ΜΗΝ φτάσουμε δηλαδή ποτέ σε μια βασική πολιτική συναίνεση μεταξύ μας τα μέλη του εθνικού συνόλου, πατώντας πάνω στα ΦΥΣΙΚΑ ΣΥΝΕΚΤΙΚΑ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ που είναι τα ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

Συναίνεση τέτοια που θα απειλήσει την πολιτική ανισότητα που επιβάλλει, δια του ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟΥ κοινοβουλευτισμού, ο νεο-φιλελευθερισμός στις κοινωνίες μας, ώστε να τις εκμεταλλεύεται οικονομικά.

Γι’ αυτό ακριβώς ξοδεύονται οι παγκοσμιοποιητές της νέας τάξης χρηματοδοτώντας τον εθνομηδενισμό. Που τον βάζουν να φωνάζει πως πρέπει να καταργήσουμε τα έθνη, τα σύνορα. Και έχουνε ρίξει τόνους μακιγιάζ για να κάνουν τον εθνομηδενισμό να μοιάζει και με …προοδευτικότητα.

Θραξ Αναρμόδιος

Advertisement
This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.

4 Responses to Ο εθνομηδενισμός της αριστεράς και των αναρχικών προωθεί αυτό που θέλει ο πιο μαύρος νεο-φιλελευθερισμός και ιμπεριαλισμός της εποχής μας.

 1. Ο/Η KostasL λέει:

  Προφανώς, Αναρμόδιε! Προφανώς όπως το έθεσε κι ο Μεγάλος…
  Sometimes the first duty of intelligent men is the restatement of the obvious.

  Σε κάνουν να «χτυπιέσαι» για να αναδείξεις και να αποδείξεις τι ?
  Τα «προφανή και αυταπόδεικτα» ?
  Οι κολλημένοι ηλίθιοι ! Που ο μόνος ρόλος κι επιδίωξή τους είναι πως θα σαμποτάρουν οτιδήποτε μπορεί να μας ενώσει και να μας κινητοποιήσει…Που αναμασώντας προπαγάνδα της άρχουσας ελίτ…επιτίθενται εναντίον σου, εναντίον μου και εναντίον της κοινωνίας που υποφέρει…

  Δεν τους προβληματίζει καθόλου τους «επαναστάτες» το γεγονός ότι διαφωνούν με σένα και είναι απολύτως σύμφωνοι με τον κάθε Σόρος!

  KostasL

 2. Ο/Η Πάνος λέει:

  Έθνος και δημοκρατία
  http://www.pheidias.gr/2008/05/blog-post_18.html

 3. Ο/Η Απο Πλατεία Βάθης λέει:

  Ρε συ, Αναρμόδιε… μηπως ο «υπαρκτός σοσιαλισμός», το παλαι, δεν διακήρυττε την «ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ»; …ακριβως σε αντιστοιχια της «ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗΣ (ελευθερης διακίνησης) ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ» που επεδίωκαν ( και πέτυχαν) οι ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ;
  Τελικα, δλδ, ΜΑΡΞ και ΡΟΘΤΣΑΙΛΝΤ μήπως ήσαν συναιτεράκια… ΗΓΟΥΜΕΝΟΙ, ο ένας του «πολιτικου σκελους» και ο άλλος του » οικονομικου σκελους» της ΙΔΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ;

 4. Ο/Η Δημήτρης λέει:

  Αποδίδετε χαρακτηριστικά φυσικής αλήθειας, σε ενα κοινωνικό επινόημα.
  Αποπροσανατολισμένος επιλέγετε μόνο τον εθνομηδενισμό των αναρχικών, για να τον ταυτίσετε με τον εθνομηδενισμό του νεοφιλελευθερισμού.
  Αποσιωπόντας τις κολοσιαίες μεταξύ τους διαφορές, σε ολες τις υπόλοιπες πολιτικές θέσεις.
  Ακόμα και τις διαφορές στη στόχευση του εθνομηδενισμού αυτού καθ’ εαυτού.
  Προφανώς και ο στόχος των υπαλλήλων των πολυεθνικών είναι το ξεθώριασμα κάθε εθνικής ταυτότητας.
  Για να επιτυγχάνεται σε τοπικό επίπεδο η συναίνεση σε ανίερες ξένες επενδύσεις, για την απρόσκοπτη κίνηση κεφαλαίων, εμπορευμάτων κτλ.
  Ο εθνομηδενισμός των αναρχικών στοχεύει στο γκρέμισμα του φαντασιακού, και την παρεπόμενη αυτού χειραφέτηση του ατόμου.
  Που μόνο χειραφετημένο και συνειδητοποιημένο θα καταφέρει ακριβώς να αντισταθεί σε ολα τα παραπάνω.
  Σαφώς και ολη η φαντασίωση περί έθνους μπορεί να ενώσει και να οδηγήσει μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες σε ηρωϊκές πράξεις, όπως αυτές που απαιτούνται για τη σύγχρονη κοινωνική απελευθέρωση.
  Αν όμως το υπόβαθρο της προσπάθειας σου είναι μια φαντασίωση, με τον ενα ή τον άλλο τρόπο θα κατακρυμνηστείς.
  Είμαι σίγουρος ότι είστε σε θέση να μου απαριθμήσετε σειρά από αιματηρούς εθνικοαπελευθερωτικούς πολέμους της παγκόσμιας ιστορίας.
  Δυστυχώς όμως δε μπορείτε να μου κατανομάσετε ούτε εναν ελεύθερο λαό σήμερα που μιλάμε.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.