Το ΕΠΑΜ είναι (άλλο) ένα κόμμα με σοφή ηγεσία (και γεν. γραμματέα). Και είναι και η μόνη κομματική ηγεσία που ξέρει να μας καθοδηγήσει με ασφάλεια στην σωτηρία. Αυθεντία. Καλύτερα κι από κομμουνιστικό κόμμα δηλαδή.


Είναι κάποιοι, δεν ξέρω τι τους έπιασε, και οργανώνουν μια συγκέντρωση στον Μαραθώνα.

Ομως από οτι φαίνεται το πράγμα δεν είναι τόσο αθώο ή έστω ακίνδυνο, για τα συμφέροντα της χώρας και του λαού της. Βέβαια δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας μια και οι γνήσιοι και κυρίως οι μόνοι εκφραστές των συμφερόντων της χώρας και του λαού, της λαϊκής μάζας, καθώς και της σωτηρίας όλων ημών, (εμείς είμαστε η μάζα), στέκονται άγρυπνοι στις επάλξεις. Και ξέρουν να ξεχωρίζουν τους ύποπτους και τους γραφικούς. Από μίλια μακριά.

Το ΕΠΑΜ μπορεί μεν να είναι κόμμα, έχει όμως σοφή ηγεσία. Και ως σοφό κόμμα, ανώτερο και από κομμουνιστικό, διαθέτει την σοφή ηγεσία εκείνη, η οποία είναι και η μόνη που γνωρίζει με σιγουριά και ασφάλεια τι πρέπει να κάνουμε για να σωθούμε. Μας προειδοποιεί λοιπόν, η ηγεσία του ΕΠΑΜ, οτι κάτι επικίνδυνο και ύποπτο συμβαίνει με αυτή την συγκέντρωση στον Μαραθώνα.

Ετσι σε δύο δημοσιεύματα, μία ανακοίνωση της πολιτικής γραμματείας του ΕΠΑΜ και μία ανάρτηση του γεν. γραμματέα του ΕΠΑΜ, φροντίζει η ηγεσία του ΕΠΑΜ να μας ενημερώσει για τα παρακάτω ανησυχητικά.

  • Οποιος δεν ανήκει σε κόμμα είναι ακτιβιστής. Οποιος ανήκει σε καμμιά οργανωσούλα απλώς της γειτονιάς του, είναι επίσης ακτιβιστής. Οποιος δεν ανήκει σε πολιτική οργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας είναι ακτιβιστής. Αυτοί οι οργανωτές του Μαραθώνα είναι τέτοιοι ακτιβιστές. Του διαδικτύου μάλιστα. Που απλώς παίζουν με το διαδίκτυο και τα πληκτρολόγια («κάποιοι άλλοι τον καλούν σε «ακτιβισμούς» και «δράσεις», παίζοντας μέσα από το διαδίκτυο και τα πληκτρολόγια…»)
  • Τζάμπα σκοτώνονται αυτοί οι οργανωτές του Μαραθώνα. Η συγκέντρωση που οργανώνουν είναι  καταδικασμένη («των φιλόδοξων και εκ προοιμίου καταδικασμένων πρωτοβουλιών»)
  • Οι οργανωτές του Μαραθώνα από οργανωμένη πάλη δεν ξέρουν την τύφλα τους. Αν δεν έχεις κόμμα δεν μπορείς να κάνεις οργανωμένη πάλη. Οταν σε καλεί κάποιος να πας σε μια συγκέντρωση και αυτός που σε καλεί δεν είναι κόμμα, τότε εσύ που πας στην συγκέντρωση είσαι ακτιβιστής («ξεκομμένα από την οργανωμένη πάλη καλεί σε ακτιβισμούς»).
  • (Ασχετο) Τι θα πει ακτιβιστής ρε παιδιά;
  • «Δήθεν» θέλουν ανατροπή και «δήθεν» θέλουν αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας. Πολύ δήθεν τύποι. («δήθεν ανατροπής και αποκατάστασης της λαϊκής κυριαρχίας»)
  • Πρόκειται για πολύ χύμα κατάσταση. Κάτι σαν πάρτυ ίσως. Χωρίς στόχους. Δεν είναι δηλαδή κάτι σοβαρό. Και μάλλον ότι κάνουν αυτοί οι οργανωτές του Μαραθώνα, το κάνουν για να γελοιοποιήσουν τον «κόσμο» (σσ.!!! γιατί όχι τις μάζες;) που αντιδράει στην κατάλυση της δημοκρατίας. Με απλά λόγια: Είχαμε δημοκρατία. Μετά καταλύθηκε. Και έρχονται τώρα αυτοί οι γελοίοι τύποι, και γελοιοποιούν τον «κόσμο» που αντιδρά στην κατάλυση της δημοκρατίας («χύδην, χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο και στόχους και με εντελώς ανύπαρκτα προτάγματα, γελοιοποιώντας έτσι την ανάγκη του κόσμου για αντίδραση στην κατάλυση της Δημοκρατίας»)
  • (Το πιο φαρμακερό). Υπάρχουν δύο εκδοχές για τους οργανωτές του Μαραθώνα: ή πράκτορες είναι ή φαρσέρ αυτοί οι τύποι. Αλλη εξήγηση δεν υπάρχει («Αν δεν είναι ηθελημένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τη πλευρά του καθεστώτος, τότε πρόκειται για φαρσοκωμωδία ολκής.»)
  • Η ηγεσία του ΕΠΑΜ έχει αναλύσει σε κείμενά της το τι ακριβώς είναι η γνήσια δημοκρατία και έχει διαφωτίσει επακριβώς περί γνήσιας δημοκρατίας τον λαό. Οι οργανωτές του Μαραθώνα εξευτελίζουν, μαζί με πολλά άλλα, και την έννοια της γνήσιας δημοκρατίας. Γενικώς αυτοί οι οργανωτές του Μαραθώνα είναι κάτι τύποι που έχουν πάρει τον εξευτελισμό εργολαβία. («Με τους φανφαρονισμούς, τις γενικότητες και το κάλεσμα των «θεσμικών φορέων εξουσίας» εξευτελίζεται, στην πράξη, η αναγκαιότητα για ανατροπή του καθεστώτος, καθώς και η Συντακτική Εθνοσυνέλευση που απαιτείται για την εγκαθίδρυση ενός νέου γνήσια δημοκρατικού πολιτεύματος»)
  • Στα οικονομικά η ηγεσία του ΕΠΑΜ είναι αυθεντία. Ισως και η μόνη αυθεντία. Αυτοί οι ύποπτοι για πρακτοριλίκι, εργολάβοι εξευτελιστές, οργανωτές του Μαραθώνα, δεν έχουν ιδέα από οικονομικά. Αυτό που το βάζεις;  («δεν μας λένε τίποτα για το χρέος, τη ξένη κατοχή και τη σταδιακή μετατροπή της χώρας σε υποσαχάριου τύπου Ειδική Οικονομική Ζώνη στην περιφέρεια της ευρωένωσης.»)
  • Δεν ξέρουν τι τους γίνεται, ούτε την αλφαβήτα και την προπαίδεια ξέρουν οι άσχετοι («Οι πρωτεργάτες της «κίνησης» δείχνουν να αγνοούν τα απολύτως βασικά: Δίχως Εθνική Ανεξαρτησία δεν μπορεί να υπάρξει Δημοκρατία»)
  • Η ηγεσία του ΕΠΑΜ είναι αντίθετη με αυτούς τους ύποπτους ή γελοίους τύπους («Το ΕΠΑΜ – σε αντίθεση με αυτούς – θα συνεχίσει τη δύσκολη και βασανιστική πορεία του»)
  • Πρόκειται για …χαπενίστες σαν τους 300 Ελληνες και δεν θέλουν να γίνουν κόμμα, όπως έγινε και πολύ καλά έκανε το ΕΠΑΜ. Αρα τι θέλουν τέλοσπάντων αυτοί οι οργανωτές του Μαραθώνα, αν δεν θέλουν να γίνουν κόμμα; Υπάρχει κάτι άλλο το οποίο μπορεί να θελήσει κάποιος σε αυτή τη ζωή εκτός από το να κάνει κόμμα; («Το Μάραθων 13 ακολουθεί την γνωστή και πλήρως αποτυχημένη λογική των χάπενινγκ, όπως π.χ. ήταν οι 300 Έλληνες που κάποτε μάζευαν υπογραφές στο Σύνταγμα – αλήθεια τι απέγιναν;»)
  • Εχουν κάνει την ξεφτίλα επάγγελμα. Το ‘παμε αυτό αλλά το ξαναλέμε για να το εμπεδώσουν όλοι. («Τους στόχους που προβάλει τους ξεφτιλίζει στην λαϊκή συνείδηση και δεν τους προωθεί»)
  • Οι οργανωτές του Μαραθώνα είναι ύποπτοι. Πολύ πολύ ύποπτοι. Διότι προσπαθούν να συνδέσουν με την δική τους γραφικότητα, η οποία τεκμηριώθηκε πιο πάνω από την σοφή ηγεσία του ΕΠΑΜ, τόσο σοβαρά ζητήματα τα οποία είναι μόνο για σοφές κομματικές ηγεσίες που ξέρουν να καθοδηγούν σωστά τις μάζες («προσπαθεί να «κάψει» πολύ σοβαρά προτάγματα και αιτήματα καταγράφοντας τα στη συνείδηση ευρύτερων μαζών ως αιτήματα και προτάγματα γραφικών. «)
  • Κάνουν μαζώξεις διαφόρων περίεργων τύπων και καλούν τον κόσμο να ψηφίσει μέσω διαδικτύου . Αυτό ίσως για να εξευτελίσουν και τις ψηφοφορίες και ίσως και τα δημοψηφίσματα. Ασε που νομίζουν, τα ψώνια, πως αντιπροσωπεύουν και τον ελληνικό λαό («σε παρωδία ψηφοφοριών δια του διαδικτύου και σε μαζώξεις περίεργων που νομίζουν ότι αντιπροσωπεύουν – ελέω διαδικτύου – τον ελληνικό λαό»)
  • Είναι γραφικοί (το ξαναλέμε) και οτι κάνουν το κάνουν για να κερδίσουν δημοσιότητα («Τα υπόλοιπα είναι είτε για γραφικούς επαναστάτες του διαδικτύου, είτε για επίδοξους παραγοντίσκους που επιδιώκουν την εφήμερη δημοσιότητα.»)

Ευτυχώς που έχουμε τέτοια σοφά κόμματα σαν το ΕΠΑΜ με σοφές ηγεσίες.

Αλλιώς, εμείς οι μάζες, θα διατρέχαμε τον μεγάλο κίνδυνο να μας χειραγωγούν διάφοροι ύποπτοι φαρσέρ.

Βέβαια, τώρα που τα ξαναδιαβάζω όλα αυτά τα οποία αναλύει η σοφή ηγεσία του ΕΠΑΜ, μπαίνω στον πειρασμό να σηκωθώ και να πάω στην συγκέντρωση του Μαραθώνα. Μόνο και μόνο για να δω τι στο καλό είναι αυτοί οι γελοίοι και ύποπτοι τύποι. Αλλά σε σας δεν το προτείνω να πάτε, γιατί μπορεί να θυμώσει κι άλλο η ηγεσία του ΕΠΑΜ.

Τελικά ρε φίλε η ηγεσία του ΕΠΑΜ έχει δίκιο. Γεμίσαμε ψώνια. Γεμίσαμε ψώνια που ζητάνε δημοσιότητα. Τι ψώνια; Ψωνάρες.

Και μερικές τέτοιες ψωνάρες θέλουν να μας κυβερνήσουν κιόλας.

Ευτυχώς όμως, εμάς τις μάζες, μας φυλάει η σοφή ηγεσία του ΕΠΑΜ από τις κακοτοπιές.

Θραξ Αναρμόδιος

ΥΓ. Ωχ θα το ξεχνούσα. Ο υπογράφων είναι μέλος στην οργανωτική ομάδα του Μαραθώνα 2013. Και μάλιστα θέλει τόσο πολύ την δημοσιότητα που ούτε το όνομά του δεν έχει δημοσιεύσει ακόμα (εδώ).

Advertisement
This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.

41 Responses to Το ΕΠΑΜ είναι (άλλο) ένα κόμμα με σοφή ηγεσία (και γεν. γραμματέα). Και είναι και η μόνη κομματική ηγεσία που ξέρει να μας καθοδηγήσει με ασφάλεια στην σωτηρία. Αυθεντία. Καλύτερα κι από κομμουνιστικό κόμμα δηλαδή.

  1. Ο/Η Βουρλής Πέτρος λέει:

    Φίλε Θραξ

    Ομολογώ ότι η προσπάθεια του Μαραθών δεν με «πείθει». Αυτό βέβαια δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι για την ίδια την προσπάθεια. Αντίθετα μπορεί – και εύχομαι να είναι έτσι – να μην έχω καταλάβει το τι θέλει και το τι μπορεί. Αλλά σίγουρα δεν είναι αυτό το θέμα. Αυτό το «δημοκρατικό μονοπώλιο» είναι πραγματικά απαράδεκτο. Είναι αδιανόητο να συνεχίζουμε να μην καταλαβαίνουμε ότι ο δρόμος του καθενός μας προς την δημοκρατία (αν επιθυμούμε μια τέτοια πορεία) δεν μπορεί παρά να είναι διαφορετικός αφού – πιθανότατα – ο καθένας μας ξεκινά από άλλο σημείο και με άλλα όπλα. Εγώ θα σε συμβούλευα να μην ασχολείσαι καν με όλες αυτές τις «σοφές» ηγεσίες. Κάποιοι – φοβάμαι πολλοί – από τους συνανθρώπους μας συνεχίζουν ακόμα να ελπίζουν σε πατερούληδες και φυσικά πάντα βρίσκονται «ηγέτες» που θέλουν να παίξουν αυτό τον ρόλο.

    Εγώ πάντως, ακόμα και αν δεν μπορώ να «νοιώσω» το εγχείρημα σας, θα είμαι εκεί.

    Συνεχίστε και διαψεύστε μας

    • Ο/Η anarmodios λέει:

      @Πέτρος Βουρλής: «Εγώ θα σε συμβούλευα να μην ασχολείσαι καν με όλες αυτές τις “σοφές” ηγεσίες. »

      Αν ενημέρωναν τα μέλη τους για την άποψή τους για τον Μαραθώνα 2013 με κάποιον τρόπο, όχι δημόσιο, δεν θα είχα λόγο να ασχοληθώ. Ομως έχουν κάνει ήδη δύο δημοσιεύσεις, ειδικά για την συγκέντρωση του Μαραθώνα 2013, και μας σέρνουν χίλια δυο. Ενώ δεν έχουν κάνει κάτι ανάλογο για άλλες διοργανώσεις. Από την στιγμή που υπάρχουν δημοσιευμένες τέτοιες κατηγορίες εναντίον μας από την μεριά τους, κάτι πρέπει να απαντήσουμε. Η μήπως όχι;

      Θραξ Αναρμόδιος

      • Ο/Η Βουρλής Πέτρος λέει:

        Δίκιο έχεις, η αντίδραση σου είναι δικαιολογημένη, αλλά νομίζω ότι καλό είναι να αποφεύγουμε – στο μέτρο του δυνατού – να παίζουμε το παιχνίδι τους. Ο καθένας μας κρίνεται από αυτά που λέει και από αυτά που κάνει. Μάλλον θεωρούν ότι ως «πρωτοπορία» έχουν κάποιο αλάθητο. Για τόση δημοκρατία μιλάμε. Αν είσαι 10 Μάη στην Αθήνα έλα στην παρουσίαση του βιβλίου των Nijeboer και Verhulst στο Φλοράλ. Θα χαρώ να τα πούμε από κοντά.

        • Ο/Η anarmodios λέει:

          Πέτρο θα κατεβούμε για τον Μαραθώνα στις 12 Μαίου με κάποιο αυτοκίνητο φαντάζομαι. Νωρίτερα δεν πιστεύω γιατί δεν έχουμε χρόνο κανένας μας, με τις δουλειές που κάνουμε αλλά και με την διοργάνωση της συγκέντρωσης.

          Θα βρεθούμε κάποια στιγμή κι από κοντά. Κι ελπίζω να είμαστε πολλοί και χαρούμενοι.

          Θραξ Αναρμόδιος

  2. Ο/Η Βουρλής Πέτρος λέει:

    Θα τα πούμε στον Μαραθώνα φίλε.

  3. Κατά τήν γνώμη μου, ἡ ὁποιαδήποτε ἀτομική ἤ ὁμαδική κινητοποίησις (=ἔτσι ὁρίζω τόν ἀκτιβισμό ἐγώ,ἔχοντας ὑπάρξει ἀκτιβίστρια πολλαπλώς ἀπό τά διόδια ὡς τό Πόρτα-Πόρτα ,τούς ψεκασμούς, τούς κεφαλικούς φόρους,τό ἠλεκτρονικό φακέλωμα ἤ τόν νόμο περί παραχώρησις ὀργάνων) μπορεῖ νά ὁδηγήσῃ στήν πολιτικοκοινωνική ἀφύπνισι τῆς προσωπικόπτητας καί καλῶς γίνεται.Ἔγκειται στήν εὐστροφία τοῦ καθ΄ἕνα νά καταλάβῃ ἄν πρέπῃ καί πῶς νά συνεχίσῃ. Γενικῶς εἶμαι ὑπέρ τῶν κινημάτων πού κρατοῦν τήν φωτιά ἀναμένη καί κατά τῶν κομμάτων πού προσπαθοῦν νά ἐλέγξουν τήν φωτιά γιά ἴδιον ὄφελος.. .ὅ μ ω ς :, δημοκρατία χωρίς ἐθνική ἀνεξαρτησία δέν μπορεῖ νά ὑπάρξῃ.κι ἄν δέν ὑπάρχῃ αὐτό τό σαφές ὑπόστρωμα πίσω ἀπό κάθε »δράση» τότε μιλᾶμε πράγματι γιά παιδική χαρά.

  4. Ο/Η anarmodios λέει:

    @Αργυρω Κουκουλά: «δημοκρατία χωρίς ἐθνική ἀνεξαρτησία δέν μπορεῖ νά ὑπάρξῃ»

    Συμφωνούμε απόλυτα.

    Την άποψή μου για την σχέση δημοκρατίας-έθνους-ελευθερίας-εθνικής ανεξαρτησίας την έχω γράψει στο https://anarmodios.wordpress.com/2011/08/28/1-417/

    Το έθνος είναι ο πάροχος του αιτήματος της συλλογικής ελευθερίας. Και της πολιτικής αυτο-νομίας. Δηλαδή της αυτο-κυβέρνησης/αυτο-διάθεσης. Δηλαδή της δημοκρατίας.

    Ωστόσο, ιστορικά, πρέπει να γνωρίζουμε πως κάποιες μορφές «δημοκρατίας» επιβίωσαν ακόμα και στα σκοτεινά χρόνια της τουρκοκρατίας. Αυτό μας δείχνει ο ελληνικός κοινοτισμός καθώς και εταιρικού-εμπορικού τύπου ενώσεις με βάση την δημοκρατία όπως πχ ο συνεταιρισμός στα Αμπελάκια και οι συντροφίες-νομίζω-τις-λέγανε στα εμπορικά καράβια.

    Θραξ Αναρμόδιος

    • Ο/Η Βουρλής Πέτρος λέει:

      Εγώ από την άλλη μεριά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία (ή τουλάχιστον μια πορεία προς αυτήν) χωρίς εθνική ανεξαρτησία. Και τέλος πάντων, τι είναι και πως εννοεί ο καθένας την εθνική ανεξαρτησία; Αυτή την στιγμή δεν είμαστε εθνικά ανεξάρτητοι; Και αν, σε κάποιο βαθμό, έχουμε απολέσει την εθνική μας ανεξαρτησία, δεν οφείλεται αυτό στο έλλειμμα δημοκρατίας; Η όλη συζήτηση μου θυμίζει το άλλο: χωρίς παιδεία δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία! Θεωρώ και τα δύο λάθος. Δημοκρατία μπορεί να υπάρξει (ή τουλάχιστον να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα μας οδηγήσουν εκεί) ακόμα και με ελλειμματική παιδεία, ακόμα και αν η εθνική μας κυριαρχία είναι βαθύτατα πληγωμένη. Σε αυτή την πορεία προς την δημοκρατία και η παιδεία και η εθνική μας ανεξαρτησία θα ενδυναμωθούν. Μπερδεύουμε τα πράγματα και έτσι κάνουμε τον αγώνα μας ακόμα πιο δύσκολο από ότι αντικειμενικά είναι. Δημοκρατία (αυτή την στιγμή, για αύριο θα δούμε) είναι να καταλάβουμε και να απαιτήσουμε να έχουμε λόγο για ό,τι και όποτε θέλουμε. Δημοκρατία αυτή την στιγμή είναι να φωνάξουμε: ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΜΕΙΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ. Τα άλλα θα έρθουν. Δεν έχει νόημα να βάλουμε τον πήχη στα έξι μέτρα. Τα βήματα μας πρέπει να είναι μικρά και σταθερά αλλά κυρίως προς την ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.

      • Ο/Η anarmodios λέει:

        «ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΜΕΙΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ»

        Ακριβώς. Αντί να μας καλούν στις εκλογές να κάνουμε επιλογή προσώπων από ένα προκατασκευασμένο μενού προσώπων που ετοιμάζουν οι ίδιοι, να μπορεί το εκλογικό σώμα το ίδιο, ένα λογικό ποσοστό του δηλαδή, να προτείνει ερωτήματα, σχετικά με ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ (ακόμα και φορολογικό), πάνω στα οποία θα διενεργούνται δημοψηφίσματα των οποίων τα αποτελέσματα θα είναι ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΑ για τους κυβερνήτες.

        Πχ. «Θες αποκλειστικά μία και μόνη τράπεζα, κρατική, που θα είναι και ο εκδότης του νομίσματος και θα ασκεί και εμπορική δραστηριότητα, ή θέλεις να επιτρέπεται και η λειτουργία ιδιωτικών τραπεζών;»

        Πχ2. «Θες η ανώτατη αμοιβή των δημόσιων και κρατικών λειτουργών να ορίζεται ως πολλαπλάσιο του κατώτατου ημερομισθίου του ιδιωτικού τομέα; Αν ναι πόσο; α) επί 5 ή β) επί 3);»

        Πχ3. «Τι ΦΠΑ θέλεις στην εστίαση; α) 23% β) 19% ή γ) 8%;

        κλπ κλπ κλπ

        Είναι μια καλή αρχή από μόνη της και θα μας δώσει την δυνατότητα κάνοντας τα βήματα που πρέπει, με όπλο αυτά τα δημοψηφίσματα, να αναμορφώσουμε σιγά σιγά το πολίτευμά μας.

        Βέβαια, προσωπικά, θα ήθελα να δω κι άλλα πράγματα, πχ ΚΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ πολίτες και επιτροπές για μια σειρά θέματα και υπηρεσίες, ΚΛΗΡΩΤΟ και ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ εισαγγελέα τουλάχιστον, λογοδοσία ανά X χρονικό διάστημα των βουλευτών μιας περιφέρειας, δημοσίως στην πλατεία της πόλης, ανάκλησή τους κλπ κλπ, αλλά ας κάνουμε ένα πρώτο βήμα, να πάρουμε ως λαός και πολιτικό σώμα ένα έστω μέρος της εξουσίας που μας ανήκει, μέσω δημοψηφισμάτων, και τα υπόλοιπα μετά θα έχουμε τον τρόπο να τα «συγυρίσουμε».

        Θραξ Αναρμόδιος

        • Ο/Η Βουρλής Πέτρος λέει:

          Φίλε Αναρμόδιε

          Κανείς πολύ καλά να θέλεις να «δεις» και άλλα πράγματα. Όπως όμως πολύ σωστά λες, ας κάνουμε ένα πρώτο βήμα και τα άλλα θα τα «συγυρίσουμε». Σκέψου ότι με τον θεσμό της λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας όλα τα παραπάνω που προτείνεις είναι απλά θέμα χρόνου (αρκεί βέβαια να έχουν ωριμάσει ως αιτήματα έτσι ώστε να υπερψηφισθούν από τους Έλληνες πολίτες). Το λέω και το ξαναλέω: θα δεχθώ (ακόμα και αν διαφωνώ ριζικά) την οποιαδήποτε απόφαση (πολιτική, δεν μπορώ να ακούω ξανά και ξανά περί κινδύνου των ανθρώπινων δικαιωμάτων κτλ…..) όταν αυτή προέρχεται από τους συνανθρώπους μου. Μου φαίνεται όμως αδιανόητο και βαθύτατα προσβλητικό να αποφασίζουν οι 300 για τις ζωές όλων μας.

  5. Ο/Η ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ λέει:

    Εμάς, που οργανωθήκαμε σε δυο μήνες και γνωρίζουμε με μια ματιά πόσα μέλη έχουμε σε κάθε πόλη, μας κατηγορεί για έλλειψη οργάνωσης ένα κόμμα που αν το ρωτήσετε σήμερα πόσα μέλη έχει θα περάσουν τρεις μήνες για να πάρετε απάντηση.

    Μας κατηγορεί για ανόητους, ο πολιτικός άνδρας που στις τελευταίες εκλογές συνενωσε τις δυνάμεις του με τον πολιτικό γίγαντα Παπαθεμελή και κατέστρεψε το κόμμα του.

    Μας κατηγορεί για πράκτορες, αυτός που κρατάει σε αδράνεια τον κόσμο που τον πιστεύει, και προτείνει εθνοσυνελεύσεις «από τα κάτω» με μακροχρόνιες ζυμώσεις για τις οποίες ο ίδιος λέει ότι δεν υπάρχει χρόνος για να οργανωθούν, αλλά παρ’ όλα αυτά βάζει τα μέλη του κόμματος του να αγωνιστούν για κάτι που δεν προλαβαίνουν.

    Ο τρόπος που γράφτηκαν οι ανακοινώσεις – λιβελογραφήματα δείχνει πόσο αγχωμένοι είναι όλοι τους, μην τυχόν και κάνει κάτι ο λαός από μόνος του χωρίς αυτούς και τους αφήσουμε στην απ’ έξω, που καταντάει διασκεδαστικός.

  6. Ο/Η Odyssey λέει:

    Α, καλά! Με τρόμαξες.
    Το link στο ψευδώνυμο μου παραπέμπει σε έναν πρόσωπο με πρόσωπο διάλογο που ξέμεινε από απαντήσεις.
    Είμαστε ανώνυμοι (ή ψευδώνυμοι) και είμαστε παντού.
    Αν πούμε ττο όνομα μας θα κινδυνέψουμε να γίνουμε υπουργοί ή ακόμα χειρότερα αρχηγοί. Φτου, φτου(εξορκισμός).
    Είμαι οπαδός του ΕΠΑΜ, της ΧΑ, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, του ΠΑΣΟΚ, των «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», των… των…, αλλά δε με θέλουν, αν λέω αυτό που σκέφτομαι, για τις «ιδεολογίες» και πολιτικές που σέρνουν μαζί τους.
    Όσο για το Μαραθώνα, μου πέφτει μακριά και Μαραθωνοδρόμος δεν είμαι (μήτε εισητήρια έχω). Αλλά το «Πνεύμα όπου θέλει πνει» (κατά Ιωάννη ευαγγέλιο). Οπότε, εκεί θα είμαι (νοερά). Κι όπου αλλού θα βρίσκω πόρτα ανοιχτή να λέω λεύτερα τι σκέφτομαι.

    • Ο/Η anarmodios λέει:

      Οδυσσέα

      το λινκ στο nickname σου πηγαίνει μεν στο ιστολόγιό σου αλλά σε μια σελίδα που δεν υπάρχει. Λέει «η σελίδα δεν βρέθηκε».

      Νάσαι καλά φίλε

      Θραξ Αναρμόδιος

  7. Ο/Η Odyssey λέει:

    Έθνος είναι ο λαός(κατά τον Ρήγα Φεραίο, αλλά γιατί όχι και για μένα) . Τόσο απλό είναι.

  8. Ο/Η iremos λέει:

    Θαλαμοφύλακα, πικρόχολα σχόλια ένθεν και ένθεν και από ένθεν σε ένθεν. Αν με εννοείς; Κάκιστο και από τις δύο πλευρές. Το ΕΠΑΜ αν δεν κάνω λάθος μίλησε πρώτο, για ότι μιλάτε σήμερα εσείς και καλά κάνετε. Ίσως να είπε και περισσότερα. Δεν με πειράζει εμένα αυτό. Μακάρι να μίλαγε όλη η Ελλάδα για τα θέματα που άνοιξε το ΕΠΑΜ (πρώτο- αν δεν κάνω λάθος ξαναλέω). Μακάρι να μιλήσει όλη η Ελλάδα για τα θέματα που βάζετε εσείς στο τραπέζι. Πράγματι το εύχομαι.Προσωπικά όμως, νομίζω πως με το ΕΠΑΜ μπήκαν κάποια πράγματα στο τραπέζι με μια σειρά και δομή που μπορεί πολλοί να είχαμε στο πίσω μέρος στο κεφάλι μας, αλλά δεν μπορούσαμε να τα φέρουμε μπροστά μας, να τα δούμε και να τα κάνουμε κτήμα μας με οργανωμένο τρόπο. Δύσκολη προσπάθεια, αν δεν κάνω λάθος. Μπορεί και πρωτοπόρα. Θέλεις να μην είχαν γίνει λάθη; Είναι ποτέ δυνατόν; Μάλλον συμφωνούμε, πως θα ήταν αδύνατο να μην προκύψουν και να μην γίνουν λάθη. Και τώρα τι πρέπει να δεχθώ; Ότι αν υπάρχει ένα πλάνο, σωστό κατά βάση, αλλά βρω εγώ ένα λάθος θα πρέπει να ξεκινήσω κάτι «νέο» ακριβώς όμοιο, πλην ένα λάθος; Δεν θα ήταν καλύτερα να ενταχθώ και εγώ σε αυτή την πραγματικά δημοκρατική προσπάθεια που γίνεται σε κάθε γειτονιά και να βάλω και εγώ το πετραδάκι μου (μια και κατά βάση δεν υπάρχει χάσμα απροσπέλαστο) που θα μπορούσε αν (το πετραδάκι) ψηφιζόταν ως σωστό από τους συναγωνιστές μου (δημοκρατία θέλεις λες, έτσι δεν είναι;), να πάει πιο ψηλά και πιο ψηλά και να γίνει η «σημαία» όλων, ακόμα και αυτών που μέχρι την ώρα που εσύ το πρότεινες ή το είδες, εκείνοι ενδέχεται να το αγνοούσαν; Τι πράγματα είναι αυτά καλοί μου άνθρωποι; Όσο για την περίπτωση Παπαθεμελή, και επειδή συνομιλώ με άνθρωπο που από ότι καταλαβαίνω και θέλω να πιστεύω είναι ενημερωμένος, θα ξέρεις επακριβώς το πως και το γιατί. Και αφού το ξέρεις ρε συ Θαλαμοφύλακα, προς τι η επαναφορά του θέματος. Και θα είμαι λάθος αν σε κρίνω όπως πράγματι δεν θα ήθελα; Ας σοβαρευτούμε πια και ας κάνουμε κάτι όλοι μαζί. Αν κάτι δεν έχω καταλάβει και που θα μπορούσε πράγματι να αλλάξει κατά 180 μοίρες την άποψη μου, θέλω να τα ακούσω, ώστε να τα μάθω και να μπορώ να τα ξανασκεφτώ. Αν είναι για ψιλοπράγματα (κάτω από 180 μοίρες) μη μπεις στο κόπο. Καλή συνέχεια σε όλους με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και προπάντων με επιχειρήματα που ως σκοπό θα έχουν την σύνθεση και όχι το κομμάτιασμα της κεντρικής προσπάθειας. Σας ευχαριστώ για το βήμα.

  9. Ο/Η Βουρλής Πέτρος λέει:

    Μια ερώτηση για όποιον ξέρει ή όποιον νομίζει ότι μπορεί να φανταστεί.

    Αφού το ΕΠΑΜ θέλει την επιστροφή στην δραχμή (και για εμένα καλά κάνει) γιατί δεν ζητά να γίνει ένα δημοψήφισμα. Ξέρω το Σύνταγμα δεν το προβλέπει, αλλά αν το ζητήσουν οι πολίτες θα είναι δύσκολο για το πολιτικό σύστημα να το αρνηθεί. Έστω ένα γνωμοδοτικό (μη – δεσμευτικό). Εγώ θα περίμενα όποιος μιλά για πραγματική δημοκρατία να θέσει ως σημαία του το δημοψήφισμα. Γιατί δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο; Σκεφτείτε τι «ρεύμα» θα είχε κάποιος που θα έβγαινε στις τηλεοράσεις και θα έλεγε: «Ας αποφασίσουν οι πολίτες». Γιατί κανείς δεν εκμεταλλεύεται τις συγκυρίες για να προτείνει μια πραγματική εκδημοκράτιση της κοινωνίας μας;

  10. Ο/Η anarmodios λέει:

    @Βουρλής Πέτρος

    «Αφού το ΕΠΑΜ θέλει την επιστροφή στην δραχμή (και για εμένα καλά κάνει) γιατί δεν ζητά να γίνει ένα δημοψήφισμα.»

    «Εγώ θα περίμενα όποιος μιλά για πραγματική δημοκρατία να θέσει ως σημαία του το δημοψήφισμα.»

    Το ότι μιλάει κάποιος για δημοκρατία, γενικώς και αορίστως, δεν σημαίνει και πολλά πράγματα.

    Μέχρι και το μαγειρεμένο μας Σύνταγμα για δημοκρατία μιλάει. Και για λαϊκή κυριαρχία.

    Το ΠαΣοΚ στο περίφημο «Συμβόλαιο με τον Λαό», υποσχόταν και δημοκρατίες και δημοψηφίσματα και απ’ όλα. Πλήρες μενού.

    Επίσης όλα τα αριστερά/κομμουνιστικά κόμματα μιλάνε για λαϊκή κυριαρχία και λαϊκή εξουσία. Αν όμως επιμείνει κάποιος να του εξηγήσουν οι ηγεσίες των κομμάτων αυτών, τι ακριβώς εννοούν με αυτές τις φράσεις, δεν νομίζω πως θα μείνει ικανοποιημένος, μια και δεν θα πάρει κάποια σαφή απάντηση. Να ‘χαμε να λέγαμε.

    Ουσιαστικά αυτό που εννοούν όλα εκείνα τα αριστερά/κομμουνιστικά κόμματα που μιλάνε περί δημοκρατίας, λαϊκής κυριαρχίας και λαϊκής εξουσίας, έτσι γενικώς και αορίστως, είναι η κυριαρχία της κεντρικής τους επιτροπής και η απολυταρχία του γενικού τους γραμματέα. Αυτό είδαμε όπου εφάρμοσαν το όνειρό τους. Εναν απολυταρχικό και ολιγαρχικό εφιάλτη.

    Το ΕΠΑΜ είναι κόμμα. Που παίρνει μέρος σε κοινοβουλευτικές εκλογές. Ποιες είναι οι προσδοκίες της ηγεσίας ενός κόμματος που παίρνει μέρος σε κοινοβουλευτικές εκλογές;

    Να κάνει πρωθυπουργό τον αρχηγό του, υπουργούς τα επιφανή στελέχη της ηγεσίας του, και βουλευτές τους υπόλοιπους.

    Πότε κάποιο κόμμα είχε πολύ διαφορετικούς στόχους;

    Ξέρει κάποιος, από την ιστορία, την δική μας και άλλων χωρών, πολλές εξαιρέσεις στον παραπάνω κανόνα;

    Αρα, καλά τα λόγια περί εθνοσυνελεύσεων, καλά τα λόγια και περί δημοκρατίας. Καλά και άγια τα λόγια περί λαϊκής κυριαρχίας και λαϊκής εξουσίας. Αλλά, στις περισσότερες των περιπτώσεων, έμειναν λόγια. Λόγια του αέρα μάλιστα. Και δεν έγινε απολύτως τίποτε.

    Το μόνο που έγινε είναι οτι χάρη στην ευπιστία των οπαδών του κάθε κόμματος γεύθηκαν την γλυκιά εξουσία οι αρχηγοί και οι ηγέτες του. Και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα. Μείναμε με το όνειρο της δημοκρατίας.

    Αυτό που χρειαζόμαστε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.

    Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.

    Αλλο υπόδειγμα πολιτεύματος χρειαζόμαστε. Και το χρειαζόμαστε αυτό το υπόδειγμα πρώτα πρώτα μέσα στις πολιτικές οργανώσεις τις ίδιες.

    Αυτό που χρειαζόμαστε είναι αληθινή δημοκρατία. Χρειαζόμαστε πρώτα να μάθουμε τι είναι και τι ΔΕΝ είναι δημοκρατία. Χρειαζόμαστε διαφώτιση περί δημοκρατίας.

    Χρειαζόμαστε ΒΑΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΟΛΙΤΗ. Οχι οικονομολόγου.

    Αυτό που χρειαζόμαστε ΔΕΝ είναι ένα ακόμα κόμμα. Που γνωρίζει μάλιστα και πως γίνεται «η οργανωμένη πάλη».

    Αυτό το στάδιο το περάσαμε.

    Θραξ Αναρμόδιος

    • Ο/Η iremos λέει:

      Μεταφέρω από την ιστοσελίδα του ΕΠΑΜ:

      Από την στιγμή που θα ψηφιστεί το νέο Σύνταγμα, η Συντακτική Συνέλευση θα διαλυθεί και θα προκηρυχθούν νέες εκλογές για την διακυβέρνηση της χώρας με βάση τους νέους συνταγματικούς κανόνες. Με την διαδικασία εκλογής αυτής της νέας συνταγματικής διακυβέρνησης, το έργο του ΕΠΑΜ θα έχει ολοκληρωθεί και το ίδιο το μέτωπο, τουλάχιστον με την μορφή και τα προτάγματα που είχε έως τότε, θα περάσει οριστικά στην ιστορία.
      Άλλωστε το βασικό μέλημα όλων όσων στρατεύονται στο ΕΠΑΜ είναι ο αγώνας για να εξασφαλιστούν τέτοιες συνθήκες ελευθερίας, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ομαλότητας, ώστε ο ίδιος ο λαός να συνέρχεται ελεύθερα, να αποφασίζει και να επιλέγει την πορεία της χώρα του. Κι αυτό οφείλει να γίνεται μέσα από την πιο ανοικτή και ελεύθερη αντιπαράθεση με όρους πολιτικής και ιδεολογίας όλων των αντιθέσεων που ενυπάρχουν στο εσωτερικό του λαού και της κοινωνίας. Μόνο έτσι μπορούν οι αντιθέσεις να οδηγηθούν στη λύση τους και μάλιστα προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας και της κοινωνικής προόδου.

  11. Ο/Η somynonao λέει:

    Το ΕΠΑΜ μετά από ψηφοφορία στους πυρήνες του δεν συμμετείε στις εκλογές. Όπως γράφει και το καταστατικό του, ο στόχος είναι η ανάκτιση της Πατριδας. Μετά από αυτό δεν έχει λόγο ύπαρξης.

  12. Ο/Η Βουρλής Πέτρος λέει:

    Αναρμόδιε σε ευχαριστώ

    Η απάντηση σου με κάλυψε απόλυτα. Θα συμφωνήσω επίσης και στα πρόσωπα που δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σημασία και στις διαδικασίες που ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ. Πάνω από όλα όμως θα συμφωνήσω στο ότι αυτό που λείπει περισσότερο από την κοινωνία μας είναι οι ΠΟΛΙΤΕΣ.

  13. Ο/Η Λουλούδι ανοιξιάτικο λέει:

    Φίλε ireme, όταν κάνεις λάθη δεν τα αναγνωρίζεις απλά και συνεχίζεις με την ίδια τακτική. Διότι λάθος δεν ήταν μόνο η συνεργασία με τον Παπαθεμελή, αλλά και η απομόνωση του επαμ (όπως ακριβώς του ΚΚΕ, του μεγαλύτερου αδερφού). Αυτή η απομόνωση έχει επιτευχθεί μετά από μεγάλη «προσπάθεια» της ηγεσίας η οποία δημιουργεί συνεχώς αρνητικό κλίμα με όλους, αντιμνημονιακά κόμματα, ανεξάρτητες κινήσεις, μεμονωμένα πρόσωπα. Η ηγεσία δεν κοιτά στον καθρέφτη να δει τα δικά της λάθη, παρά κατηγορεί συνεχώς τους άλλους. Ακόμα και στην περίπτωση του Παπαθεμελή, εκείνος έφταιγε γιατί δεν τους το χε πει ότι ήταν πολιτικό ζόμπι!!! Μήπως τελικά όλα αυτά δεν είναι λάθη; Μήπως είναι τακτική; Εκτός κι αν είναι τόσο βλάκες πια! Το δις εξαμαρτείν…
    Και στην περίπτωση του Μαραθώνα, αντί να υποστηρίξει μια ανεξάρτητη κίνηση, τρέχει αμέσως να την κανιβαλίσει. Θα μπορούσε να μην ασχοληθεί καθόλου αν δεν την θεωρούσε αξιόλογη προσπάθεια. Γιατί όμως την χτυπάει τόσο ύπουλα, και όχι μόνο με ανακοινώσεις αλλά και βάζοντας τα μέλη της να κατασυκοφαντούν από στόμα σε στόμα τους διοργανωτές; Αυτό δεν σου φαίνεται ύποπτο; Γιατί δεν πας να τους ρωτήσεις αυτούς γιατί το κάνουν αυτό, και δείχνεις τη δυσαρέσκειά σου στους ανθρώπους του Μαραθώνα που απλά απαντούν στις συκοφαντίες;

  14. Ο/Η Kapoios pou thelei na einai anwnymos λέει:

    Όταν κανείς θέλει να πάρει το σπίτι του πίσω, την ώρα που αυτό έχει καταληφθεί από κακοποιούς με όπλα, το τελευταίο πράγμα που κάνει, είναι απλά να μαζεύψει την οικογένεια σε ένα μέρος, για να «ζητήσει» το σπίτι του πίσω.

    Το ίδιο και με την Πατρίδα. Δεν είναι λογικό ή αν θέλετε, δεν είναι ούτε καν πρακτικό, να κάνει κάποιος μια συγκέντρωση, και να περιμένει ότι έστω, λέω έστω, αυτό θα είναι μια αρχή για να «αλλάξουν» τα πράγματα. Κατά την γνώμη μου, τα πράγματα ΔΕΝ πρόκειται να αλλάξουν, ούτε και θα υπάρξει η αρχή για κάτι, με την επιχείρηση Μάραθων.

    Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνω από πού έρχεστε και με πιο φιλότιμο και καθαρό τρόπο προσπαθείτε να το οργανώσετε. Προσωπικά, δεν έχω κανένα πρόβλημα με το ήθος, πίσω από την επιχείρηση.

    Αλλά, υπάρχουν και τα «αλλά»…

    Δεν είδατε ρε παιδιά τι έγινε στο σύνταγμα τι μέρες που ήταν γεμάτο, όταν οι «διάφοροι» απ εδώ και απ εκεί, «πήραν στα χέρια τους» τις συνελεύσεις και ευνούχισαν οτιδήποτε καλό θα μπορούσε πιθανόν να βγει από αυτές;

    Δεν σας κάνει εντύπωση, ότι με τόσο κόσμο που ασχολούνταν εκεί στην πλατεία, (που είναι ένα ερώτημα αν το Μάραθων θα μαζέψει, αν και το εύχομαι), δεν παράχθηκε απολύτως τίποτα, παρά μόνο η περαιτέρω βύθιση της κοινωνίας στην απόλυτη αδράνεια;

    Δεν σας ανάβει το λαμπάκι, κάτι που θα έπρεπε να σας γίνει ένα μεγάλο ερώτημα δηλαδή, τι ακριβώς, ποια εξαιρετικά σημαντική διαφορά, ποια θεμελιώδη διαφορά δηλαδή έχει το Μάραθων 2013 από τις «συνελεύσεις» που γίνονται καθημερινά στην Πλατεία; Μην μου πείτε ότι η διαφορά είναι ότι γίνεται στον Μαραθώνα, ή ότι γίνεται πρωτομαγιά. Αυτά είναι ασήμαντα. Μην μου πείτε ότι αυτήν την φορά θέλουμε την Ελλάδα μας πίσω ή θέλουμε Δημοκρατία, αυτά είναι (συγνώμη που θα το πω), ευχολόγια, σαν και αυτά που ακούμε γύρω μας από την συντριπτική πλειοψηφία των συνανθρώπων μας.

    Για τους καλοπροαίρετους, που για να ξέρετε, θα είμαστε εκεί, είναι φανερό την ίδια στιγμή, ότι «κάτι» λείπει ακόμα και από το Μάραθων… Κάτι δεν στέκει, πως να το πω, δεν δίνει την ελπίδα ότι κάτι θα γίνει.
    Τι λείπει λοιπόν από αυτήν την κίνηση, τι λείπει από το Μάραθων που λείπει και από τα περισσότερα μέρη της κοινωνίας;

    Αυτό που λείπει, είναι ο υπεύθυνος Λαός. Δεν φτάνει να ποδηγετείς, ή να λέμε μεταξύ μας π.χ.:

    «ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΛΕΜΕ, και τίποτα άλλο»…

    Για κάτσε ρε παιδιά, κρίνετε τον Καζάκη επειδή κατά την γνώμη σας, μιλά «Δογματικά», αλλά τί είναι το παραπάνω, εάν δεν είναι άκρως δογματικό; Εσείς δηλαδή έχετε μια ομάδα των 5, καλά παιδιά, δεν έχω τίποτα με τα παιδιά, μην παρεξηγηθούμε…

    Αλλά εδώ κρίνετε και κατακρίνετε τον Καζάκη, ενώ εσείς έχετε ορίσει κεντρική διεύθυνση με απόλυτη μπορώ να πω οδήγηση όσων ενδιαφέρονται να κάνουν κάτι.

    Ξέρετε πως λειτουργεί το Ε.ΠΑ.Μ., ρωτώ, ξέρετε; Ο Καζάκης, άσχετα με τις γνώσεις που έχει στα οικονομικά και άλλα, είναι ένα απλό μέλος του Ε.Πα.Μ., όσον αφορά την δυνατότητα απόφασης. Στις τελευταίες εκλογές, οι ΠΥΡΗΝΕΣ έκριναν αν θα πάμε, ή όχι. Καθημερινά, οι ΠΥΡΗΝΕΣ, κρίνουν τι θα κάνουν, πώς θα το κάνουν, πού θα πάνε, τι θα πουν. Εάν κάποιος στο Ε.ΠΑ.Μ. έχει κάποια εμπεριστατωμένη θέση ή διαφωνία με την εκλεγμένη Πολιτική Γραμματεία, μπορεί σύντομα και όποτε βρεθεί χρόνος, να πάει να τους μιλήσει ΩΣ ΙΣΟΣ ΠΡΟΣ ΙΣΟΝ. Και πολλές φορές αποφάσεις ανατρέπονται ή αλλάζουν με βάση την δημοκρατική ανάδραση που υπάρχει.

    Όσο και να θεωρώ ότι είστε καλά παιδιά, ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΩ ΑΥΤΟ, το ερώτημα παραμένει:

    Εσάς βρε παιδιά ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΕ; ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ; Και το λέω αυτό, γιατί πράγματι είστε στο τιμόνι, όταν ορίζετε λέξη προς λέξη, τι θα ειπωθεί που θα γίνει, και ότι π.χ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ…

    Ορίστε λοιπόν, τώρα ποιός είναι ο δογματικός, ποιός είναι ο Πάπας, ο Καζάκης, που παραδέχεται καθημερινά ότι είναι απλά ένα μέλος, και καθημερινά δέχεται κριτική από χίλιες και μία διαφορετικές πηγές, ή η ομάδα των 5, που ούτε εκλέχτηκαν, ούτε είπαν εμπεριστατωμένες και αναλυτικές θέσεις έξω στον κόσμο.

    Μια απλή ερώτηση που θα μπορούσε να την κάνει ο οποιοσδήποτε, ρε παιδιά να κάνω;
    Πότε θα αλλάξει η ομάδα των 5; Εάν, λέω εάν, σήμερα η πλειοψηφία θέλει για κάποιον λόγο βρε αδελφέ, να αλλάξει ένας κάποιος π.χ. ο νο 4 από εσάς, τι διαδικασίες έχετε; Θα μου πείτε, δεν χρειάζεται…

    Εγώ θα έλεγα να προσέχετε, γιατί ενώ εγώ δεν θα το έλεγα ποτέ, ναι μεν χαρακτηρίζετε τον Καζάκη ως Πάπα, εσάς όμως κάποιοι άλλοι θα μπορούσαν να σας χαρακτηρίσουν ως το «σκοτεινό και αδιαφανές κονκλάβιο». Δεν το λέω εγώ, απλά αναφέρω τι θα μπορούσε κάποιος κακόβουλος να πει.

    Τώρα στο ερώτημα του τι λείπει:

    Για να πάρουμε την χώρα μας πίσω πρέπει να ανατραπεί το σημερινό καθεστώς.
    Για να ανατραπεί το σημερινό καθεστώς, θα χρειαστεί αγώνας.
    Ο αγώνας αυτός μπορεί να είναι είτε αιματηρός, κάτι που όλοι μας έχουμε σκεφτεί, κακά τα ψέματα…
    Όμως μπορεί να είναι και ειρηνικός, μέσω μαζικής πολιτικής ανυπακοής και στάσης επικοινωνίας με το κράτος κατοχής, μέχρι να πέσει.
    Κατά την ταπεινή μου γνώμη, και με βάση το τι μας έχουν κάνει αδίστακτα μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει άλλη διέξοδος.

    Αλλά δεν τελειώσαμε εδώ.

    Όταν πέσει, θα υπάρξει έσω λίγο χάος. Θα πρέπει λοιπόν, ο Λαός να επιβιώσει μέχρι να ανακτήσει νέο πολίτευμα, δημοκρατία και κυβέρνηση.

    Τι χρειάζεται για όλο αυτό;
    Χρειάζεται Λαός, πληθώρα υπεύθυνων πολιτών, που και θα βοηθήσουν στην επιβίωση, αλλά και την γενικότερη οργάνωση.

    Ρωτώ:

    Το Μάραθων, έστω και εάν πετύχει, ΠΟΥ θα στηριχτεί για να οργανωθεί; Στους πολίτες που μέχρι πριν 1 μέρα τους έλεγε να μην μιλούν για οτιδήποτε άλλο εκτός από τα βασικά;
    Όχι παιδιά, δεν πρόκειται να είναι ούτε η αρχή για κάτι. Γιατί για να έχεις αρχή, πρέπει να έχεις και τα πρόσωπα που θα κάνουν την αρχή. Και δεν εννοώ ηγέτες τύπου Καζάκη ή ομάδας των 5, αλλά ΠΟΛΙΤΕΣ που είναι έτοιμοι να δράσουν οργανωτικά σε κάθε τομέα.
    Το Μάραθων, τα έχει σκεφτεί αυτά; Κατά την δικιά μου εμπειρία, όχι.

    Και πως θα κτίσουμε μια κοινωνία, μια πλειοψηφία πολιτών που είναι υπεύθυνοι, σήμερα, ΤΩΡΑ που έχει σημασία;

    Μόνο με οργανωμένη και συγκεκριμένη δράση. Με αντίσταση καθημερινή στον δρόμο, στην γειτονιά, στην εργασία κλπ κλπ.
    Μόνο με ξεκάθαρη πατριωτικό ήθος, που αποζητά έμπρακτα την Κυριαρχία του, την Δημοκρατία (από τώρα, όχι μετά).

    Ποιός το κάνει αυτό σήμερα; Μόνο το Ε.ΠΑ.Μ.

    Ναι το ξέρω ότι αυτό δεν αρέσει. Δεν ακούγεται καλά. Το ξέρω. Προκαλεί μάλιστα ειρωνείες και καχυποψίες. Αλλά το κοιτάξατε; Έχετε επιχειρήματα για να αντιμετωπίσετε τις θέσεις αλλά και τις μεθόδους του Ε.ΠΑ.Μ.; Όχι, και πιστέψτε με, δεν είναι το Ε.ΠΑ.Μ. πίσω από αυτές τις θέσεις, αλλά οι κοινή λογική. Το Ε.ΠΑ.Μ. στέκεται ΚΑΤΩ από την Πατρίδα, ΚΑΤΩ από την θέληση του Λαού, γιατί αντιπροσωπεύει την Δημοκρατία.

    Γι αυτό και μίλησε ο Καζάκης, είπε την γνώμη του ανοιχτά, χωρίς ταμπέλες, χωρίς ξύλινο λόγο, με βάση την Ιστορία, την κοινή λογική, πραγματικά οικονομικά και με αγάπη προς την Πατρίδα. Ποιος από εμάς άραγε έκανε όσα ταξίδια έκανε αυτός, για να μεταδώσει το μήνυμα της Δημοκρατίας; Δεν του μιλήσατε, δεν τον ξέρετε. Δεν ξέρετε ότι δεν έχει εισόδημα. Δεν ξέρετε ότι είναι μεν σκληρός στις εκφράσεις του, αλλά το νόημα που υπάρχει στα λεγόμενά του στέκονται γερά πάνω σε επιχειρήματα; Προσβληθήκατε με αυτά που είπε; Εγώ το καταλαβαίνω, προφανώς μπορεί να μην ήταν σωστός ο λόγος με τον οποίο εκφράστηκε για εσάς προσωπικά. Αλλά το νόημα των λεγομένων του, η τελική/γενική κρίση της επιχείρισης Μάραθων, που εξέφρασε, δεν είναι καθόλου μακρυά από την πραγματικότητα. Εδώ είμαστε και θα τα δούμε.

    Παιδιά καταλάβετέ το. Εάν δεν ξεσηκωθούμε και δεν κάνουμε ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ που απαιτεί θυσία, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να βγούμε από αυτήν την κατάσταση. Και αυτή πρέπει να γίνει ΠΡΙΝ γίνει το μεγάλο συλλαλητήριο του Λαού. Όταν θα έρθει αυτή η ώρα, θα γίνει εξ ανάγκης, δεν θα χρειαστεί κάποια επιχείρηση σαν το Μάραθων, πιστέψτε το.

    Εάν όμως δεν αγωνιστούμε, δεν υπάρχει καμιά απολύτως συγκέντρωση που θα μας κάνει να αποφύγουμε το χάος που έρχεται.

    Και μιά και μιλάμε γιά το Ε.ΠΑ.Μ. Συγνώμη κύριοι, το Ε.ΠΑ.Μ. ΔΕΝ είναι θυγατρική του ΚΚΕ. Αυτό είναι προσβλητικό για εμάς τους ανένταχτους, δεξιούς, ή οτιδήποτε άλλο. Ουδέποτε ήταν αριστερό μέτωπο. Ουδέποτε θέλαμε να μπούμε στην Βουλή για να πάρουμε μιά καρέκλα… Μια απλή ακρόαση οποιασδήποτε ομιλίας, ανάγνωση οποιουδήποτε κειμένου του Ε.ΠΑ.Μ. ή και του καταστατικού του ακόμα, το κάνει προφανές.

    Αλλά ακόμα πιο προφανές, το κάνει ο ΑΝΟΙΧΤΟΣ τρόπος που δουλεύει το Ε.ΠΑ.Μ. Ήρθατε καμιά φορά σε κάποιον πυρήνα σε κάποια συγκέντρωση για να δείτε ΠΟΙΟΙ είναι εκεί και εργάζονται, και με ποιόν τρόπο; Πιθανολογώ, ότι όχι. Πως λοιπόν, κρίνετε ότι έχουμε κάποιον Πάπα, να μας υπαγορεύει τι θα κάνουμε και πώς; Η πραγματικότητα δείχνει, ότι αυτό είναι κάτι που το κάνετε εσείς, και μάλιστα απολύτως δογματικά.

    Και εφ όσον δεν ξέρετε πραγματικά, δεν είδατε, δεν δοκιμάσατε, δεν γνωρίσατε το Ε.ΠΑ.Μ. συγχωρείται το γεγονός ότι δεν ενωθήκατε μαζί μας, αλλά αποφασίσατε να μειώσετε την δράση σας σε αυτά που εσείς θεωρήσατε τα απολύτως αναγκαία και να κάνετε το δικό σας. Θεμιτό. Σεβαστό. Σωστό; Εγώ πιστεύω όχι.

    Όσο και να μην θέλετε να το αποδεχτείτε, η αλήθεια είναι μία: το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο, δημιουργήθηκε από ανθρώπους της πλατείας γιά ακριβώς αυτόν τον σκοπό που έχουμε όλοι οι υγιείς πατριώτες. ΔΕΝ είναι αριστερό κόμμα, παρ όλο που ο Καζάκης είναι κομμουνιστής. Μιλήσατε ποτέ μαζί του πρόσωπο με πρόσωπο, για να δείτε τι άνθρωπος είναι; Προφανώς όχι.

    Κάντε λοιπόν την δράση σας, εγώ μάλλον καλώς εχόντων των πραγμάτων θα είμαι εκεί. Όχι όμως επειδή πιστεύω ότι είναι η λύση η ακόμα και η απαρχή της λύσης. Απλά επειδή πιστεύω ότι είστε παιδιά με φιλότιμο.

    Τι θα έπρεπε να κάνετε κατά την γνώμη μου; Θα έπρεπε να είχατε καταλάβει ότι χωρίς αγώνα με χρέος, με θυσία πραγματική δηλαδή, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να πάρουμε την Πατρίδα μας πίσω. Και ο αγώνας αυτός, πρέπει να γίνει με την εμψύχωση του κάθε πολίτη, όχι για να συγκεντρωθεί κάπου απλά, αλλά για να αντισταθεί, με φόβο να χάσει την εργασία του, το σπίτι του, και γιατί όχι, και την Ζωή του ακόμα…

    Αυτό θα τον χτίσει, αυτό θα τον γαλουχήσει, αυτός ο αγώνας θα τον ωριμάσει, και ΤΟΤΕ θα δείτε γιά πότε θα μαζευτεί για να αποφασίσει τι θέλει να κάνει μια και ο αγώνας θα τον έχει μετατρέψει από φοβισμένο ανθρωπάκο, σε υπεύθυνο Πολίτη…

  15. Ο/Η anarmodios λέει:

    @Kapoios pou thelei na einai anwnymos

    «Δεν είναι λογικό ή αν θέλετε, δεν είναι ούτε καν πρακτικό, να κάνει κάποιος μια συγκέντρωση, και να περιμένει ότι έστω, λέω έστω, αυτό θα είναι μια αρχή για να «αλλάξουν» τα πράγματα»

    Η πολιτική είναι δόξα (=γνώμη). Αυτή είναι η δική σου εκτίμηση. Εμείς έχουμε άλλη εκτίμηση. Παρόλα αυτά εκτιμούμε το οτι ΔΕΝ μας αποκαλείς πράκτορες, εγκάθετους, μασόνους, φανφαρόνους, γελοίους κλπ κλπ, ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ επειδή έχουμε διαφορετική γνώμη από τη δική σου.

    Δηλαδή χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι σαν και σένα: που αντέχουν να έχει ο άλλος διαφορετική γνώμη χωρίς να τον ξεχέσουν.

    «…κρίνετε τον Καζάκη επειδή κατά την γνώμη σας, μιλά «Δογματικά», αλλά τί είναι το παραπάνω, εάν δεν είναι άκρως δογματικό;»

    Δεν είχαμε κανέναν λόγο να «κρίνουμε τον Καζάκη». Μας ξέχεσε ΚΑΙ η ανακοίνωση της γραμματείας του ΕΠΑΜ και ο γραμματέας του ΕΠΑΜ ο ίδιος.

    Εγώ από τον Αναρμόδιος, ο Θαλαμοφύλακας και ο Κωσταντίνος (Kostasxan) έχουμε δημοσιεύσει ΔΕΚΑΔΕΣ κείμενα και ομιλίες του Δ. Καζάκη. (Εγώ μάλιστα μέχρι και ανακοινώσεις του ΕΠΑΜ.) τα τελευταία τρία χρόνια.

    Δεν κάναμε εμείς εχθρό την ηγεσία του ΕΠΑΜ ή τον γραμματέα τους.
    Εκείνοι το κάνανε.

    «Αλλά εδώ κρίνετε και κατακρίνετε τον Καζάκη, ενώ εσείς έχετε ορίσει κεντρική διεύθυνση με απόλυτη μπορώ να πω οδήγηση όσων ενδιαφέρονται να κάνουν κάτι.»

    Πατριώτη ή καταλαβαίνεις ή ΔΕΝ καταλαβαίνεις πως εμείς είμαστε οργανωτική ομάδα. Δεν είμαστε think tank, κεντρική επιτροπή κόμματος, ή πολιτικό γραφείο. ΔΕν έχουμε να πάρουμε πολιτικές αποφάσεις. Ούτε να ασκήσουμε πολιτική καθοδήγηση. Οι μόνες αποφάσεις που έχουμε να πάρουμε είναι που θα μοιραστούν τα φυλλάδια και που θα κρεμαστούν τα πανώ, και τα παρόμοια.

    Δεν κρίνουμε τον πολύτιμο κ. Δ. Καζάκη. Αυτός μας ξέχεσε λέμε. Θα απευθύνεις και προς αυτούς της ηγεσίας του ΕΠΑΜ κάποια νουθεσία ή τις έχεις μόνο για μας;

    «Όσο και να θεωρώ ότι είστε καλά παιδιά, ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΩ ΑΥΤΟ, το ερώτημα παραμένει:»

    Ευχαριστούμε ειλικρινά.

    «Πότε θα αλλάξει η ομάδα των 5; Εάν, λέω εάν, σήμερα η πλειοψηφία θέλει για κάποιον λόγο βρε αδελφέ, να αλλάξει ένας κάποιος π.χ. ο νο 4 από εσάς, τι διαδικασίες έχετε; Θα μου πείτε, δεν χρειάζεται…»

    Αντε ξανά: ΔΕΝ είμαστε καθοδήγηση. ΔΕΝ είμαστε πολιτικοί αρχηγοί. ΔΕΝ είμαστε πολιτικό γραφείο. Δεν είμαστε κόμμα (γμ το κέρατό μου πια)

    Μαζευτήκαμε πέντε ανθρώποι και σκεφτήκαμε να οργανώσουμε μια συγκέντρωση πάνω και σχετικά με μερικά ζητήματα. Και βγάλαμε ΕΝΑ ΚΑΛΕΣΜΑ.

    ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΕΙ.

    ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ.

    Τι διαδικασίες και τα παρόμοια να έχουμε.

    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ.

    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΜΜΑ.

    ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΟΜΜΑ.

    «Εγώ θα έλεγα να προσέχετε, γιατί ενώ εγώ δεν θα το έλεγα ποτέ, ναι μεν χαρακτηρίζετε τον Καζάκη ως Πάπα, εσάς όμως κάποιοι άλλοι θα μπορούσαν να σας χαρακτηρίσουν ως το «σκοτεινό και αδιαφανές κονκλάβιο». «

    Χαρακτήρισέ μας όπως θέλεις. Μετά το χέσιμο που φάγαμε από την γεν. γραμματεία του ΕΠΑΜ και τον γραμματέα του, τι άλλο χειρότερο μένει να ακούσουμε.

    Και, να σου πω πατριώτη, δεν μου άρεσε καθόλου η προτροπή «θα έλεγα να προσέχετε».

    «Πάπα» τον χαρακτήρισε ο Κωσταντίνος. Και το είδα και γέλασα. Διότι το πράγμα όπως έγινε, εννοώ η επίθεση αυτή εναντίον μας, μόνο για γέλια είναι.

    «Το Μάραθων, έστω και εάν πετύχει…»

    Ο τόνος πάει στο ωμέγα. Μαραθών.

    «Προσβληθήκατε με αυτά που είπε; Εγώ το καταλαβαίνω, προφανώς μπορεί να μην ήταν σωστός ο λόγος με τον οποίο εκφράστηκε για εσάς προσωπικά.»

    Ε, ναι, εσένα αν σε αποκαλούσαν όλα αυτά τα κοσμητικά δεν θα ένιωθες προσβεβλημένος;
    Και ακόμα αμφιβάλλεις αν ήταν ή όχι σωστός ο τρόπος που εκφράστηκαν για μας;
    Ε, τι να πω;

    «Ήρθατε καμιά φορά σε κάποιον πυρήνα σε κάποια συγκέντρωση για να δείτε ΠΟΙΟΙ είναι εκεί και εργάζονται, και με ποιόν τρόπο; Πιθανολογώ, ότι όχι.»

    Λάθος κάνεις.

    «Πως λοιπόν, κρίνετε ότι έχουμε κάποιον Πάπα, να μας υπαγορεύει τι θα κάνουμε και πώς;»

    Δεν ξέρουμε τι έχετε εσείς. Σε μας η ηγεσία σας συμπεριφέρθηκε σαν να ήταν η μάνα μας και μεις είμαστε μικρά παιδάκια. Κι έχουν και μεγάλο στόμα και λένε οτι τους έρχεται…

    «Μιλήσατε ποτέ μαζί του πρόσωπο με πρόσωπο, για να δείτε τι άνθρωπος είναι; Προφανώς όχι.»

    Λάθος κάνεις.

    «Απλά επειδή πιστεύω ότι είστε παιδιά με φιλότιμο.»

    Από την μεριά μου σε ευχαριστώ ειλικρινά για αυτό.
    —————————

    Ομως όλο το σχόλιό σου ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ.

    Θα σου εξηγήσω γιατί.

    Πες οτι εσύ κι εγώ έχουμε μια πολιτική διαφωνία εξαιτίας μιας διαφορετικής πολιτικής εκτίμησης.

    Τι κάνουμε; Βγαίνουμε και ξεχέζει ο ένας τον άλλον; Τον αποκαλεί πράκτορα; Υποπτο; Μασόνο;

    Αυτό είναι το θέμα πατριώτη.

    Και δεν ξέρω αν ΔΕΝ το καταλαβαίνεις ή ΚΑΝΕΙΣ οτι δεν το καταλαβαίνεις.

    Δικαιούμαστε να έχουμε ΟΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ, ΜΑΣΟΝΟΥΣ, ΓΕΛΟΙΟΥΣ, ΦΑΝΦΑΡΟΝΟΥΣ κλπ κλπ.

    Αμα βρίσεις κάποιος και τον ξεχέσεις μην περιμένεις μετά ευγένειες και …πολιτική συζήτηση.

    Οι της ηγεσίας του ΕΠΑΜ, κι ο γραμματέας τους ακόμη, μιλάνε διαρκώς για ενότητα αλλά το στόμα και τα λόγια τους δημιουργούν πολύ εύκολα εχθρούς και διασπείρουν διχασμό και πικρίες αναίτιες με μεγάλη ευκολία.

    Αν τους γνωρίζεις όπως φαίνεται, συμβούλεψε εκείνους. Οχι εμάς.

    Εμείς δεν βρίσαμε κανέναν.

    Θραξ Αναρμόδιος

  16. Ο/Η anarmodios λέει:

    @Kapoios pou thelei na einai anwnymos

    Και να σου πω και κάτι ακόμα μια και πιάσαμε τις αλληλο-νουθεσίες. Γνώμη είναι πιο πολύ και μάλλον καθόλου …νουθεσία.

    Στην πολιτική, όταν είμαστε εν θερμώ, ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ. Ιδίως αν είμαστε κόμμα ή πολιτικό όργανο ή έστω πολιτικό πρόσωπο.

    Αφήνουμε να καταλαγιάσει η οργή και ο θυμός μας, διότι μπορεί να μας οδηγήσει σε ατοπήματα.

    Εάν θέλουμε σώνει και καλά να απαντήσουμε …ακαριαία, τότε αναθέτουμε σε κάποιον άλλον να το κάνει, κάποιον που δεν είναι …εν θερμώ, όπως εμείς, εκείνη την στιγμή. Πχ σε κάποια γραμματεία ή γραφείο τύπου ή επαγγελματία δημοσιογράφο/δημοσιοσχεσίτη.

    Αλλιώς, αν απαντάμε εν θερμώ, η πολιτική αρχίζει και μοιάζει με καβγά του χειρίστου είδους. Και θα δημιουργούμε εχθρούς εκεί που θα έπρεπε να στήνουμε γέφυρες φιλίας και συνεργασίας.

    Και το ίδιο κάνουμε και για τις αποφάσεις: ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝ ΘΕΡΜΩ.

    Αλλά αυτά νομίζω είναι πασίγνωστα και …πρώτης δημοτικού.

    Για τον λόγο αυτό θεωρώ και όλη αυτή την διένεξη, στο μεγαλύτερό της μέρος, κάτι σαν αστείο πράγμα. Που όμως έχει να μας δείξει αρκετά πράγματα για την εν γένει επάρκεια ορισμένων.

    Θραξ Αναρμόδιος

  17. Ο/Η Kapoios pou thelei na einai anwnymos λέει:

    @Θράξ
    Λές:
    Και να σου πω και κάτι ακόμα μια και πιάσαμε τις αλληλο-νουθεσίες. Γνώμη είναι πιο πολύ και μάλλον καθόλου …νουθεσία.

    Συμφωνώ απόλυτα, σε αυτό διαφωνώ με τον Καζάκη, δεν ήταν ανάγκη ούτε σωστό να τα πει έτσι. Προφανώς δεν σας ξέρει. Στην περίπτωση αυτή έκανε το ίδιο λάθος που σας καταλόγισα και παραπάνω. Δεν έχω πρόβλημα να το παραδεχθώ.

    Είναι πράγματι λυπηρό ότι ε΄δω θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία, και κατέληξε έτσι. Το εννοώ, αυτό, όπως επίσης εννοώ, ότι ΞΕΡΩ ότι είστε ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ. Μπορεί να διαφωνώ με μερικά πράγματα, αλλά πιστεύω ότι η καρδιά σάς είναι στο σωστό μέρος.

    Όπως είπα και σε κάποιον από εσάς, όταν έρθει η ώρα, ελπίζω να έρθει, ΜΑΖΙ θα είμαστε, ΔΙΠΛΑ για να αναγεννήσουμε την Πατρίδα. Αυτό δεν το αλλάζει ΤΙΠΟΤΑ, ούτε το ΕΠΑΜ, ούτε το Μαραθών (ο Τονος το ω…), είτε οτιδήποτε άλλο.

    Η χαρακτηρισμός που έδωσα (κονκλάβιο), είναι κάτι που ΔΕΝ το αποδέχομαι ή υιοθετώ, απλά το ανέφερα ως τι μπορεί να σκεφτεί κάποιος.

    Λες:
    «Για τον λόγο αυτό θεωρώ και όλη αυτή την διένεξη, στο μεγαλύτερό της μέρος, κάτι σαν αστείο πράγμα. Που όμως έχει να μας δείξει αρκετά πράγματα για την εν γένει επάρκεια ορισμένων.»

    Δυστυχώς συμφωνώ και επαυξάνω. Είναι μάλλον τραγωδία, παρά κωμωδία… Λυπηρό πραγματικά.

    Στο τέλος όμως, παρ όλο που υποστηρίζω την επιχείριση, στέκομαι στις θέσεις που έχει το Ε.ΠΑ.Μ., και όχι αναγκαστικά στα πρόσωπα, το υπογραμμίζω αυτό.

    Είναι πιό ολοκληρωμένες, και ιεραρχημένες, με βάση του τι πρέπει να κάνουμε για να αποτινάξουμε τον ζυγό, με πραγματικούς όρους, και όχι με ελπίδες μόνο.

    Δυστυχώς ή ευτυχώς, θα έρθει η ώρα που είτε θα πεινάσουμε ή τέλος πάντων θα υποφέρουμε με διάφορους τρόπους και θα αναγκαστούμε να αντισταθούμε με θυσίες, ή θα το κάνουμε πριν αρχίσουν να «μας πυροβολούν» είτε μεταφορικά είτε όχι.

    Σε αυτό ακριβώς το πράγμα, σε αυτήν ακριβώς την πραγματικότητα που πιστεύω (λέω πιστεύω, δεν λέω ξέρω), δεν είναι απάντηση ο Μαραθώνας. Θα μου πείς είναι απάντηση το Ε.ΠΑ.Μ. ως Ε.ΠΑ.Μ.; μπορεί ως μέτωπο να πιστεύεις όχι. Αλλά εάν ήσουν μέσα, εάν ήσουν εκεί «κάθε μέρα» θα καταλάβαινες τι εργασία έχουμε κάνει προς την κατεύθυνση αυτή, δηλαδή της επιβίωσης, την οργάνωσης κλπ.

    Τι να πω, δεν ήθελα να γράψω δημοσίως, είναι η αλήθεια. Με λυπεί πραγματικά το πως εξελίχθηκαν τα γεγονότα.

    Εάν με ρώταγε κάποιος να πω που πήγε λάθος το θέμα θα το εστίαζα στο εξής:

    Και οι δύο πλευρές «αρνήθηκαν», ή να το κάνω πιό μαλακό, αγνόησαν τις γνώσεις και πρακτικές που είχαν και έχουν να δώσουν και οι δύο πλευρές αντίστοιχα.

    Οι μέν, δεν κατάλαβαν ότι χρειάζεται να οργανωθεί κάτι, μεγάλο αποφασιστικά και ΝΑ ΓΙΝΕΙ.
    Ο δε, όμως δεν κατάλαβαν τι ακριβώς πρέπει να οργανωθεί, και κάτω από ποιά «προτάγματα».

    Πιστεύω ακράδαντα, ότι χωρίς την άμεση, από σήμερα δηλαδή, μετωπική σύγκρουση και ειρηνική (μέσω μαζική στάσης πληρωμών, γενικής πολιτικής απεργίας εκεί που πρέπει, όπως πρέπει και ακομμάτιστα με πατριωτικό ήθος), Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Δυστυχώς ή ευτυχώς, για όλους εμάς του Πατριώτες, ένα είναι το χρέος μας. Να αφυπνίσουμε τους συμπολίτες μας, με αποτέλεσμα να σηκωθεί αυτός, και οχι μέσω «αναθέσεως».

    Και ως εκ τούτου, πιστεύω ακράδαντα, ότι αυτός πρέπει να ήταν ο πρωταρχικός στόχος…

    Για να το πω πρακτικά λοιπόν:

    Θα ητάν φανταστικό, κατά την ταπεινή μου γνώμη, εάν η επιχείρηση, είχε ως συγκεκριμένο στόχο, την επίμονη αφύπνιση όλων των Ελλήνων, και κατά την διάρκεια της προετοιμασίας, αλλά και κατά την διάρκεια του γεγονότος, στον Μαραθώνα. Δηλαδή, αντί να λέμε έλα να αποφασίσεις επί παντός επιστητού (τρόπο του λέγειν), να λέγαμε, πράγματα του τύπου: «έλα να μάθεις γιατί χρειαζόμαστε την Πατρίδα, την Κυριαρχία μας, την Δημοκρατία». Ή να λέγαμε, π.χ.: «έλα να συγκεντρωθούμε, για να μάθουμε να είμαστε Πατριώτες πρώτα» κλπ κλπ.

    Με δύο λόγια δηλαδή, θα ήταν καλύτερα να κάναμε ένα βήμα πίσω στις προτεραιότητές μας, και να αναφέραμε τα βασικά…

    Γιατί το λέω έτσι; Γιατί παίρνω αυτήν την θέση; Γιατί πιστεύω ότι μιά μεγάλη πλειοψηφία του Λαού, δεν ξέρει γιατι πρέπει να μαζευτεί, και υπό ποιους όρους και ποιους κοινούς στόχους και αξίες. τι θα κάνετε δηλαδή εάν μαζευτούν στον Μαραθώνα 50000 πατριώτες, και 50000 «αναρχοαριστεροανθέλληνες», που δεν θέλουν ούτε Πατρίδα, ούτε ανεξαρτησία, και τους απασχολεί μόνο το περίφημο «ταξικό»;

    Ή τους άλλους που δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ απολύτως πρόβλημα με την ομοσποδιοποίηση της Ευρώπης, την ολοκληρωτική κατάργηση των εθνικών/κρατικών κοινοβουλίων κλπ κλπ.

    Έμαθες τι έγινε με το ΕΠΑΜ στην συγκέντρωση για τις σκουριές στο Σύνταγμα; Του έδιωξαν οι «μαυρο-κόκκινοι», γιατί κράταγαν Ελληνικές σημαίες! Το τραγικό ΔΕΝ είναι αυτό. Γιατί μπορεί να μου πείς ότι αυτοί είναι η μειοψηφία… Το τραγικό ήταν ότι όλοι οι υπόλοιποι, από άλλες ομάδες κλπ, που τύχαινε να έχουν ελληνικές σημαίες, αντί να μας συμπαρασταθούν, έκρυψαν τις σημαίες τους, και συνέχισαν, «γιατί δεν ήθελαν προβλήματα». Έτσι λοιπόν, για την ιστορία το λέω, το ΕΠΑΜ έμεινε ΜΟΝΟ ΤΟΥ, σταθερό τις πατριωτικές του θέσεις.

    Και να μην αναφέρω την Χ.Α, που λό΄γω των συζητήσεων που έχω κάνει, είναι φανερό και θα στο πούνε και ξεκάθαρα, ότι ΔΕΝ θέλουν Δημοκρατία…

    Σε ρωτώ λοιπόν δύο κρίσιμα ερωτήματα:
    1) Τους θέλεις αυτούς τους ΕΥΡΩΠΑΙΟ-λάγνους, αριστερο-φασίστες και δεξιό-φασίστες δίπλα σου στον Μαραθώνα;
    2) Και πιό σημαντικά ακόμα, δεν θα ήθελες να έχεις ξύπνιους, ελέυθερους και Δημοκράτες πολιτες που ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ να σηκώσουν την σημαία μας ψηλά;

    Ειναι δυνατόν να συμφωνήσουμε με αυτούς έστω και στα βασικά; Τι θα τους πείς όταν σε απάντηση στα ΠΑΝΤΑ, αυτός θα σου βάζει είτε το ταξικό, είτε το θάνατος στους λαθρομετανάστες και δεν ξέρω σε ποιόν άλλον; Τι θα πούμε στον κοινό πολίτη, που είναι κατατρομαγμένος, ΕΑΝ έρθει και αυτός, όταν φοβάται να σηκώσει την σημαία; Θα του πούμε πάρε την Πατρίδα πίσω; Με ποιο θάρρος θα το κάνει αυτό;

    Ή θα μου πεις, (υποθέτω, δεν ξέρω βέβαια) ότι φτάνουν οι 100 ή οι 200 χιλιάδες; Φτάνουν όμως 100 με 200 χιλιάδες για να νομιμοποιήσουν την αλλαγή καθεστώτος; Δεν συμφωνείς ότι θα πρέπει να σηκωθεί επιτέλους τουλάχιστον το 51% του Λαού, κάτω από κοινά, βασικά, πατριωτικά πιστεύω και συμφέροντα;

    Δεν υπαγορεύει αυτό, ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ, ότι έχουμε ακόμα ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ να κάνουμε με τον Λαό, πριν επιχειρήσουμε να στήσουμε τη Πατρίδα από την αρχή; Σε ρωτώ δηλαδή, είναι έτοιμος αυτός ο ικανότατος εν δυνάμει, αλλά σήμερα απροετοίμαστος Λαός να βγάλει κάτι θεμελιώδες, κάτι πολύ σημαντικό από τον Μαραθώνα;

    Και πως προετοιμάζεται ο Λαός, βασισμένοι στην Ιστορία του; Μόνο με αγώνες αντίστασης, που απαιτούν θυσία. Μόνο έτσι θα ξυπνήσει και θα συναδελφωθεί.

    • Ο/Η anarmodios λέει:

      @Kapoios pou thelei na einai anwnymos

      Πατριώτη και καλέ μου φίλε

      δεν νομίζω όμως πως θα μπορέσουμε να συνεννοηθούμε.

      Η τελευταία κουβέντα που έχω να σου πω λοιπόν (υπενθυμίζοντας ξανά, και συγγνώμη αλλά…), είναι πως είσαι εκτός θέματος.

      Το θέμα λοιπόν ΔΕΝ είναι η γνώμη η πολιτική που μπορεί να έχω εγώ ή εσύ ή η οργανωτική ομάδα του Μαραθώνα 2013, ή η ηγεσία του ΕΠΑΜ, για οτιδήποτε.

      ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ: πως μας αποκάλεσαν πράκτορες, μασόνους, φανφαρόνους, πως έχουμε πρόθεση να «κάψουμε» τα προτάγματα, και κάνα δυο χειρότερα που δεν θα τα θυμάμαι.

      ΑΡΑ: δεν συζητάμε επί πολιτικής.

      Συζηταμε για τον ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΜΑ που έχουν ορισμένοι και αμολάνε οτι κουβέντα τους έρθει.

      Αν θες να το συζητήσουμε αυτό και το λύσουμε να το κάνουμε.

      Και μετά συζητάμε και για Μαραθώνες και για λάθη στην εκτίμησή μας και κονκλάβια και για οτι θέλεις.

      Και φτάνει τόσο γιατί κουράστηκα με όλο αυτό, και κυρίως με το να συζητώ με ανθρώπους που δεν εννοούν να καταλάβουν το εξής απλό:

      ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΞΕΧΕΣΑΝ ΠΑΤΟΚΟΡΦΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΜΑΣ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ.

      Κι αν θέλουν να τους αντιμετωπίζουμε ΕΧΘΡΙΚΑ στο μέλλον, οκ, κανένα πρόβλημα.

      Θραξ Αναρμόδιος
      (Θεόδωρος Μπεμπέκης του Νικολάου, επειδή ξέρω οτι μπορεί να ακούσω τα περί ανώνυμων κουκουλοφόρων κλπ κλπ)

      ΥΓ. Και παρακαλώ ας το κόψουμε εδώ, γιατί αρχίζω κι εγώ να «θερμαίνομαι». Κι όποιος θέλει να νουθετήσει κάποιους να ξεκινήσει από κείνους που άρχισαν να βρίζουν και να συκοφαντούν. Οχι από μας. ΟΧΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.

      ΥΓ2. Προσπαθώ να παραμείνω κόσμιος και ευγενής με τα χίλια ζόρια. Βοήθα με πατριώτη… Πάνε να μαλώσεις άλλους. ΟΧΙ ΕΜΕΝΑ.

    • Ο/Η Αναρωτιέμαι λέει:

      Το 51% του λαού με κοινά, βασικά, πατριωτικά πιστεύω και συμφέροντα; Σαν ουτοπία μου ακούγεται . Αλλά επειδή δεν θέλω να φανώ κακόπιστη… Πόσο καιρό λέτε να πάρει κάτι τέτοιο; Θα υπάρχει ελληνικός λαός ως τότε;

  18. Ο/Η Kapoios pou thelei na einai anwnymos λέει:

    ΟΚ, εντάξει! Το αφήνω στην άκρη!

    Πάντως εδώ είναι κάτι που νομιζω ότι είναι σχετικό που είπα παραπάνω:
    —-
    @Θράξ
    Λές:
    Και να σου πω και κάτι ακόμα μια και πιάσαμε τις αλληλο-νουθεσίες. Γνώμη είναι πιο πολύ και μάλλον καθόλου …νουθεσία.

    Συμφωνώ απόλυτα, σε αυτό διαφωνώ με τον Καζάκη, δεν ήταν ανάγκη ούτε σωστό να τα πει έτσι. Προφανώς δεν σας ξέρει. Στην περίπτωση αυτή έκανε το ίδιο λάθος που σας καταλόγισα και παραπάνω. Δεν έχω πρόβλημα να το παραδεχθώ.
    —-

    Καλή συνέχεια, το εννοω εκ καρδιάς, και ελπίζω κάποια μέρα, σύντομα ελπίζω, να είμαστε δίπλα για τον κοινό αγώνα!

  19. Ο/Η Μην δίνεις σημασία... λέει:

    Θραξ, υποκλίνομαι στην ευγενική σου φύση αλλά και στο γεγονός ότι ξέρεις να βάζεις τα όριά σου. Άσε τους «αχαρακτήριστους» να ξεμπροστάζιονται μόνοι τους, τα καταφέρνουν μια χαρά! Να στέκεσαι πάντα στο ύψος σου. Οι καιροί που έρχονται χρειάζονται ανθρώπους με ήθος, με χαρακτήρα. Τα ψέματα μπορούμε πλέον να τα αντιλαμβανόμαστε, γιατί ακούσαμε αρκετά. Μην το βάζετε κάτω παιδιά, ο αγώνας συνεχίζεται και δεν θα ‘ναι εύκολος. Κι αυτοί που σας πολεμούν δείχνουν ποιοί πραγματικά είναι. Αυτοί χάνουν, ο λαός κερδίζει. Έστω κι αν δεν μπορέσω να είμαι στο Μαραθώνα, θα είμαι μαζί σας με την ψυχή μου. Κι ένας είναι ο λόγος που πιστεύω σ’ αυτή την προσπάθεια: Μια φορά σας άκουσα στο ράδιο (μέσω διαδικτύου) και δάκρυα πλημμύρισαν τα μάτια μου. Ένιωσα βαθιά μέσα μου ότι κάποιοι αγωνίζονται με αγνή καρδιά, χωρίς να θέλουν να εξαργυρώσουν τον αγώνα για προσωπικό όφελος (ονόματα μην λέμε…)!

  20. Ο/Η iremos λέει:

    Διάβασα τα πάντα από την ώρα που έγραψε το σχόλιο ο «Λουλούδι ανοιξιάτικο». (εκεί είχα μείνει).
    Έχω να πω στο λουλούδι ότι δεν κατα-φέρομαι εναντίον κάποιου. Και πως να το έκανα άλλωστε; Σκεφτείτε να το είχα κάνει (τότε) και κατόπιν να διάβαζα τα υπόλοιπα κείμενα. Θα έκοβα τις φλέβες μου. Γιατί; Διότι όλα τα κείμενα δείχνουν πράγματι ένα πολιτισμό που στο διαδίκτυο συναντάς σπάνια. Μπράβο σε όλους τους σχολιαστές. Και για το επίπεδο που κρατούν, και για το τρόπο που διαφωνούν. Χαίρομαι πράγματι όταν καταλαβαίνω πως υπάρχουν άνθρωποι γύρω μου που λίγο-πολύ βλέπουν τα ίδια πράγματα, θέλουν να πλησιάσουν λίγο-πολύ την ίδια κεντρική ιδέα, και είναι τόσο ευγενικοί, τόσο πολιτισμένοι.
    Όλοι είπαν σωστά πράγματα (πιθανώς και λάθος πράγματα) κατά τη γνώμη μου, και αν μερικοί από εμάς αντιλαμβανόμαστε το σωστό ή το λάθος του άλλου από την ανάποδη, ο διαφαινόμενος πολιτισμός που εκπέμπεται μέσα από το βήμα του Αναρμόδιου, είναι η λύση για ένωση για το κοινό στόχο. Και δεν θα μπορούσε και δεν θα έπρεπε να είναι το εφαλτήριο για διαμάχες και χωρισμούς.
    Θραξ, η όλη κουβέντα επί του θέματος μου ήρθε με email. Δεν το έψαξα. Επομένως είμαι στην email list σου. Θα αντιλαμβάνεσαι επομένως πως δεν είμαι τυχαία. Κάτι καλό θα έχω δει (πράγματι από πολύ παλιά… όπως το λες).
    Είπες μεγάλη κουβέντα ότι δεν απαντάμε εν θερμώ, συμφωνώ. Και δεν αφήνουμε το ΣΤΟΜΑ μας ΜΕΓΑΛΟ να αμολάει ότι κουβέντα του έρθει. Και σε αυτό συμφωνώ. Ελπίζω να λυθούν όλα αυτά και να υπάρξει λύση και μέσα από δικές μου προσπάθειες. Πράγματι είναι κάτι που θα το ήθελα πολύ. Θα είμαι ΚΑΙ δίπλα σας όταν θα χρειασθεί.
    Επειδή σε ένα παλιότερο σχόλιο μου, είχα κάνει μια ερώτηση για το τί ήταν αυτό που ανάγκασε τους «5» να κάνουν κάτι δικό τους, και δεν έχω δει κάποια απάντηση (αν μου έχει διαφύγει ζητώ συγχώρεση), μήπως θα μπορούσε κάποιος να με ενημερώσει;

    • Ο/Η anarmodios λέει:

      @iremos

      Δεν μας ανάγκασε κανείς. Ενας (όχι εγώ) είχε την αρχική ιδέα να οργανώσουμε μια συγκέντρωση σε ένα συμβολικό μέρος μια συμβολική ημερομηνία. Μετά γίναμε πεντε. Και κουβέντα στην κουβέντα το σχηματοποιήσαμε. Και το προτείναμε δημόσια. Ηρθαν εθελοντές. Οι οποίοι δούλεψαν και δουλεύουν δίνοντας την ψυχή τους. Και ήρθαν άλλοι εθελοντές βάζοντας οτι μπορούσε ο καθένας ώστε να μπορέσει να γίνει η διοργάνωση της συγκέντρωσης. Και έρχονται κι άλλοι εθελοντές και βοηθάνε κι εκείνοι όπως μπορούν.

      Θραξ Αναρμόδιος

      • Ο/Η iremos λέει:

        Πάλι δεν μπορώ να καταλάβω. Να διατυπώσω καλύτερα πιθανόν την ερώτηση.
        Ο ένας που είχε την ιδέα, η ιδέα αυτή έλεγε, ή είχε σχέση, με νέο σύνταγμα – εθνική εθνοσυνέλευση. Σωστά; Μάλλον σωστά. Έτσι το έχω καταλάβει.
        Το ΕΠΑΜ για παράδειγμα το λέει αυτό 1- 1,5 έτη νωρίτερα τουλάχιστον. Γιατί αυτός ο ένας δεν πήγε να το πει στο ΕΠΑΜ (μέσω ενός πυρήνα και να προωθηθεί αρμοδίως); Αυτό δεν έχω καταλάβει. Δεν ρωτώ υπό την έννοια ότι έκλεψε την ιδέα. Σιγά…
        Εδώ ακόμα και φθαρμένοι πολιτικοί, τώρα…. , το σκέφτηκαν (ανακάλυψαν) και το συζητάνε σε κάτι κοσμικές ταβέρνες, να το κάνουν αυτοί για μας.. χαχα.
        Αλλά πως του ήρθε του ενός να το κάνει(ξεκινήσει) μόνος του όταν θα μπορούσε να το κάνει μέσω ενός φορέα ήδη υπάρχοντος και συμφωνούντος επί του θέματος;
        Ο σκοπός γνωστός, το συμβολικό μέρος και η συμβολική ημερομηνία ήταν το εμπόδιο; Υπό αυτή την έννοια δεν δύναμαι να παρακολουθήσω τους κατά τα άλλα σωστούς χτύπους της καρδιάς όλων που το προσπαθούν και συμπαρίστανται. Μέσα και εγώ. Αλλά το ερώτημα αυτό δεν μπορώ να μη το θέσω για να μάθω, γιατί θα σκάσω.

        • Ο/Η anarmodios λέει:

          @iremos: «Γιατί αυτός ο ένας δεν πήγε να το πει στο ΕΠΑΜ (μέσω ενός πυρήνα και να προωθηθεί αρμοδίως); Αυτό δεν έχω καταλάβει. «

          Ούτε εγώ έχω καταλάβει γιατί θα έπρεπε να πάει στο ΕΠΑΜ. Γιατί να μην πάει στον Σύριζα ας πούμε. Στο ΚΚΕ. Στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Γιατί όχι στην ΔΗΜΑΡ ή στους ΑΝΕΛ.

          Γιατί θα έπρεπε σώνει και καλά να πάει σε κάποιο κόμμα;

          Κι αν πήγαινε στο ΕΠΑΜ μας εγγυάσαι οτι θα γλυτώναμε το …χέσιμο; (λολ)

          Επειδή εσύ βλέπεις το ΕΠΑΜ κάπως, δεν σημαίνει πως το βλέπουν και όλοι έτσι.

          Εν πάσει αυτές οι συζητήσεις παρακαλώ ΟΧΙ ΕΔΩ. Υπάρχει η σελίδα του Μαραθώνα 2013 και το φόρουμ.

          Εκεί είναι ο κατάλληλος χώρος. ΟΧΙ ΕΔΩ.

          Θραξ Αναρμόδιος

  21. Ο/Η iremos λέει:

    Ουπσ !!
    Γράφω πιο πάνω «Διότι όλα τα κείμενα δείχνουν πράγματι ένα πολιτισμό που στο διαδίκτυο συναντάς σπάνια.»
    Εξαιρώ τον «Μην δίνεις σημασία».

  22. Αγαπητέ Θραξ ή κατά κόσμον Θεόδωρε.

    Κάποιες φορές στο παρελθόν, πριν κατανοήσεις τι εστί Καζάκης είχαμε αντιδικήσει.

    ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ που άνθρωποι σαν κι εσένα, άνθρωποι με ήθος και ιδανικά, κατανοούν, έστω και με αυτόν, τον πράγματι άσχημο τρόπο το ποιόν του ανδρός.
    Αυτός ο πολιτικός καμποτίνος με το αστείο «βιογραφικό» που δεν αναφέρει ούτε ένα όνομα εταιρίας, το πτυχίο στα οικονομικά που δεν το έχει δει μέχρι στιγμής κανείς μας (ας το σκανάρει να το ποστάρει να το δούμε) και το σταλινικό παρελθόν, κατέστρεψε ότι πιο ελπιδοφόρο γεννήθηκε από την πλατεία: ΤΟ ΕΠΑΜ. Το έζησα το έργο μόλις για ένα μήνα. Μετά έμαθα κάτι και πήγα ΑΠΕΝΑΝΤΙ.
    Γιατί ξέρω ότι μεγαλύτερη ζημιά έκανε ο Εφιάλτης από τον ίδιο τον Ξέρξη..

    • Ο/Η anarmodios λέει:

      @Ευάγγελος Μουρελάτος

      Θα παρακαλέσω… δεν θέλω να κάνουμε αυτό το ιστολόγιο ταμπούρι πολεμικής εναντίον κανενός και κυρίως εκτοξευτήρα χαρακτηρισμών και προσβολών προς άλλα πρόσωπα.

      Εντάξει, αν το έκανα εγώ παρεκτράπην συγχωρήστε με, έχω και μια προσωπική δικαιολογία τελοσπάντων.

      Αλλά δεν πρέπει επ’ ουδενί λόγω να συνεχίσουμε έτσι.

      Μας βρίσανε, απαντήσαμε, τελειώσαμε.

      Θραξ Αναρμόδιος

  23. Ο/Η iremos λέει:

    Ωραία βρε Θράξ, αλλά ξέχασες το πρώτο συνθετικό της ερώτησης μου. Αν όλα αυτά που λές μιλάνε για συντακτική εθνοσυνέλευση και πραγματική δημοκρατία όπως την εννοούμε, θα μπορούσε να πάει και εκεί. Δεν μιλάνε όμως. Τέλος πάντων, μια και θέλεις να το κλείσουμε, ας το κλείσουμε. Είναι σίγουρο πως θα νικήσουμε…..

  24. Αντί σχολίου:

    EX HYPOTHESI

    Στης Ιστορίας το «παιγνίδι» το ασαφές
    που όλα γίνονται
    μες στην ανάγκη και στη διαπάλη
    οι τέχνες του δόλου
    η ισχύς και το αδίστακτο αποφασίζουν
    για κείνους που μέλλει να νικήσουν
    και για κείνους που μέλλει να νικηθούν

    Στης Ιστορίας το «παιγνίδι» το ασαφές
    που όλα γίνονται
    μες στην ανάγκη και στη διαπάλη
    ανυποψίαστοι εμείς άτολμοι και μοιραίοι
    όλους τους αγώνες μας
    τους αφήσαμε ημιτελείς
    και γίναμε σέμπροι κι αγωγιάτες
    της ντροπής και της ενοχής

    Στης Ιστορίας το «παιγνίδι» το ασαφές
    που όλα γίνονται
    μες στην ανάγκη και στη διαπάλη
    μια σταλιά γνώση αν είχαμε
    μια σταλιά θυμό
    και λίγη αψηφισιά
    την έκβαση των πραγμάτων θα ορίζαμε
    και η κοινωνία μας θα ήτανε καλύτερη

  25. Ο/Η Odyssey λέει:

    Αν θα λάβω μέρος σε μια διαδικασία, θα το κάμω επειδή θα είναι εκεί και ο Θραξ. (Δεν γνωρίζω άλλον).
    Θα το κάμω, διαφωνώντας και με τον Θραξ, ελπίζοντας ότι θα διατηρηθεί το ατομικό και συλλογικό δικαίωμα του να λέγεται η γνώμη και να διατηρείται η επιφύλαξη και η διαφωνία, χωρίς να δαιμονοποιείται.

    Πολύς χώρος αφιερώθηκε σε κάτι που είναι στα όρια του ανύπαρκτου.
    Και όταν κάτι μένει ασήμαντο και «ανύπαρκτο», και αυτό το κάτι το έχεις φτιάξει εσύ, τότε αντί να ψάχνεις αλλού το γιατί δεν σε θέλει ή δεν σε ακούει ο λαός, πήγαινε να κοιταχτείς στον καθρέφτη. Εκεί θα δεις τον υπεύθυνο της αποτυχίας και ψάχνοντας ίσως βρεις και την αιτία.

    Όπως και ο Καζάκης, έτσι και ο «Μαραθών», ξεκινά με μια σειρά από «προκαταλήψεις», οι οποίες δεν θα του επιτρέψουν να γίνει κίνημα. Μία από αυτές είναι το «εγώ ξέρω» ποιο πρέπει να είναι το πολιτικό πλαίσιο. Μιλώ για την απόπειρα που κάνει ο καθένας, που ξεκινά να φτιάξει ένα κίνημα και ορίζει εκ των προτέρων το περιεχόμενο του: «Θάναι αυτό και δεν θα είναι το άλλο».
    Η Δημοκρατία, συνώνυμο (σχεδόν) της αυτονομίας, είναι τρόπος απροσδόκητος: Δεν ξέρεις πού θα σε βγάλει.
    Η ιστορία ελπιδοφόρων κινημάτων (διαδικτυακών και μη), από το 2010, διαλύθηκαν για αυτόν ακριβώς το λόγο. Οι ιδρυτές ήξεραν τι πρέπει να γίνει ή οι ιδρυτές είχαν τον οργανωτικό έλεγχο και τελικά τα οδήγησαν σε διάλυση.
    Μήπως πρέπει να τα θυμίσω; (get greece back, Σπίθα, τα κατακερματισμένα «κινήματα άμεσης δημοκρατίας», όπως ξεπήδησαν από τους αγανακτισμένους).
    Το καθένα από αυτά, ο Καζάκης και ο Μαραθών έθεταν μια σειρά από πολιτικές προϋποθέσεις, για το πώς φαντάζονται τη δημοκρατία. Π.χ. έθεταν θέμα νομίσματος, έθεταν θέμα «προεδρικής ή μη δημοκρατίας», έθεταν θέμα «αδιαμφισβήτητου και αποφασίζοντος ηγέτη»(Μίκης), έθεταν θέμα τρόπου, περιεχομένου, έθεταν θέματα «κάτω από την αίρεση και έγκριση των ιδρυτών» , ή τώρα θέμα «προσωρινής κυβέρνησης», «σύνταξης νέου συντάγματος» , «μη ίδρυση κόμματος» κλπ.
    Με δυο λόγια βάζουμε κάθε φορά, το κάρο μπροστά από τα άλογα.
    Ας αφήσουμε κάποτε το λαό να μας πάει όπου αυτός θέλει, φτιάχνοντας, βοηθώντας και παροτρύνοντας τον να φτιάξει αντάρτικα «γαλατικά χωριά», αυτόνομα και σεβαστά από τους άλλους για τις αποφάσεις που τα ίδια λαμβάνουν. Κι άστε τα ελεύθερα να κάνουν λάθη.
    «Εν τω πολλώ το εύ».
    Τα ασήμαντα μεγέθη μας δεν μας επιτρέπουν να είμαστε τιμητές κάποιου ή κάποιων. Μας επιτρέπουν μόνο να λέμε τη γνώμη μας και να κρίνουμε.
    Όσο δεν επιτυγχάνεται το μέγεθος, οι συζητήσεις είναι άνευ νοήματος. Όσο δεν στοχεύουμε στη δημιουργία μεγεθών (κι αυτό είναι θέμα επινόησης) οι συζητήσεις είναι για να περνά η ώρα στους χώρους που μας επιτρέπει το ολιγαρχικό καθεστώς.
    Ας αναζητήσουμε τους τρόπους και τους λόγους, που θα αγκαλιαστούν και θα αγαπηθούν από το πλήθος και θα αποτελέσουν το «κέντρο» γύρω από το οποίο ο λαός θα παίξει τα πολλά παιχνίδια του.

    ΥΓ. Θραξ, ελπίζω, τώρα, να βγαίνει το link. Aν όχι , είναι το
    ΟΙ «ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΙ» ΚΑΙ «ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ» ΥΠΗΚΟΟΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ, 10/3/2013.
    Ας μην ασχολούμαστε με το ΕΠΑΜ, που δεν μπόρεσε και που δεν απαντά. Και το θέμα μας δεν είναι που δεν απαντά σε μας. Από την απήχηση του, φαίνεται ότι δεν μπορεί ή δεν θέλει να απαντήσει στις αγωνίες ττου λαού.
    (Ως τώρα, ούτε εγώ, μαζί με άλλους, έχω απαντήσει κι όσο δεν μπορούμε να απαντήσουμε, όσο δεν μπορούμε να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενωτικών και ανατρεπτικών μεγεθών, ας είμαστε πιο σεμνοί).
    .

    .

    .

    • Ο/Η Βουρλής Πέτρος λέει:

      Φίλε Odyssey, ένα μεγάλο μπράβο

      Προσωπικά θα τυπώσω το μήνυμα σου και θα το “αναρτήσω” στο ψυγείο με μαγνητάκι. Είναι εντυπωσιακό με τι θράσος μας πληροφορούν κάποιοι συνάνθρωποι μας ότι αυτοί ξέρουν, ότι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια, ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα άλλο πέρα από τον να τους ακολουθήσουμε. Πλέον δεν ακούω κανέναν αν, πρώτα αυτός ο ίδιος, δεν διατηρεί επιφυλάξεις για την ορθότητα των όσων λέει. Και όταν οι “ιδέες” τους δεν βρίσκουν ανταπόκριση στον κόσμο τότε φταίει…… ο τελευταίος. “Εμείς τα λέμε αλλά εσείς δεν θέλετε να ακούσετε και να καταλάβετε την αλήθεια και την ισχύ των ιδεών μας.Δεν θέλετε το ίδιο το καλός σας, είσαστε δειλοί. Πολίτες είσαστε ζώα.” Οποία δημοκρατικότης!

      Ας επαναλάβουμε το αυτονόητο. Όποιος προτείνει το οτιδήποτε στους ανθρώπους γύρω του και αυτοί επιλέγουν να αδιαφορήσουν τότε δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Ή λέμε ανοησίες ή δεν έχουμε την επάρκεια να υποστηρίξουμε μια ορθή θέση. Πάντα όμως η ευθύνη είναι δική μας.

      Εδώ και δύο περίπου χρόνια έχω βρει την “δική” μου μικρή αλήθεια. Ο δικός μου αγώνας είναι ένας αγώνας πληροφόρησης. Δεν ζητώ από κανέναν να συμφωνήσει με ότι λέω, αυτό το οποίο επιθυμώ είναι απλά να καταφέρω να προτείνω τα ελάχιστα ευρήματα μου με όσους περισσότερους συνανθρώπους μου μπορώ. Το αν αυτό το οποίο εγώ πιστεύω σημαίνει κάτι και για αυτούς μόνον αυτοί θα το πουν.

      Τι λέω όμως; Παντού στον Δυτικό κόσμο όταν οι άνθρωποι μιλούν για (άμεση) δημοκρατία, μιλούν για την δεσμευτική προς όλους απόφαση των πολιτών ΟΠΟΤΕ και για ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ αυτοί επιθυμούν μέσω δημοψηφισμάτων που καλούν ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. Μιλούν για σπάσιμο της κεντρικής εξουσίας σε μικρότερους και σε δυναμική ισορροπία μεταξύ τους πόλους εξουσίας (ομοσπονδοποίηση). Όταν προπαγανδίζω τον θεσμό του δημοψηφίσματος δεν το κάνω γιατί πιστεύω ότι το αποτέλεσμα του θα είναι πάντα (πως θα μπορούσε άλλωστε;) σύμφωνο με τις δικές μου πεποιθήσεις. Το προπαγανδίζω γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι ΜΟΝΟΝ οι πολίτες δικαιούνται να αποφασίζουν για το μέλλον τους και όχι κάποιος θεός (ή θεοί), οι λίγοι, οι πλούσιοι, οι άριστοι, οι ειδικοί, οι…, οι…., οι….. Το κάνω γιατί αυτός ο θεσμός δίνει στον πολίτη την ευκαιρία να συμμετέχει συνεχώς στο πολιτικό γίγνεσθαι. Και η συμμετοχή φέρνει συμμετοχή όπως ακριβώς η απάθεια και ο αποκλεισμός γεννά απάθεια και αποκλεισμό.

      Τα λες πολύ σωστά. Πολλά (άπειρα) αυτόνομα “γαλατικά” χωριά. Χωριά χωρίς αρχηγούς, χωριά δημοκρατικά. Με τις αρχές της ισότητας, της πρωτοβουλίας για όλους, της ΑΠΛΗΣ πλειοψηφίας και τέλος της εντολής. Της εντολής όποτε και για όσο θέλει ο κάθε πολίτης.

      Υπάρχει ένα βιβλιαράκι το οποίο για εμάς ήταν αποκάλυψη (http://www.democracy-international.org/book-direct-democracy.html). Το έγραψε ένας χημικός και έχει την στρυφνότητα της προσέγγισης ενός θέματος από έναν επιστήμονα. Σύντομα θα το ανεβάσουμε μεταφρασμένο στα ελληνικά σε ένα site το οποίο ετοιμάζουμε (αντί του “ταπεινού”http://referendumsforgreece.wordpress.com/ ). Σύντομα θα καλέσουμε όσους περισσότερους συμπολίτες μας μπορούμε να ενημερωθούν για το τι σημαίνει δημοψήφισμα, για το τι σημαίνει φεντεραλισμός (και όχι επικουρικότητα) και αν συμφωνούν με την ιδέα να την διαδώσουν. Δεν προτείνουμε πολιτικές λύσεις στα επιμέρους, άπειρα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, δεν προτείνουμε σε κανέναν να αλλάξει τον πολιτικό του χώρο ή τις πεποιθήσεις του, δεν προτείνουμε τις αφεντιές μας ως ειδικούς, γνώστες ή ηγέτες, δεν προτείνουμε το φάρμακο δια πάσα νόσο. Αυτό το οποίο προτείνουμε είναι να αποκτήσουμε ΦΩΝΗ, να απαιτήσουμε να έχουμε το δικαίωμα να ΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.

      Τα υπόλοιπα σύντομα , επί σκηνής.

      Με εκτίμηση
      Βουρλής Πέτρος

      • Ο/Η anarmodios λέει:

        Οδυσσέα και Πέτρο

        ελπίζω να βρεθούμε στον Μαραθώνα. Θα ήθελα πολύ να γνωριστούμε και να μιλήσουμε από κοντά.

        Πέτρο αυτό το: «Πλέον δεν ακούω κανέναν αν, πρώτα αυτός ο ίδιος, δεν διατηρεί επιφυλάξεις για την ορθότητα των όσων λέει. » είναι κορυφαίο.

        Το ότι διαφωνούμε μεταξύ μας και δεν ταυτιζόμαστε απολύτως είναι δείγμα υγείας. Θα έπρεπε να ανησυχούμε αν συμφωνούσαμε επακριβώς σε όλα.

        Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους μας, να έχουμε εκείνη την ψυχική κυρίως δύναμη δηλαδή που θα απαιτηθεί να ξοδέψουμε μέχρι να αρχίσει σιγά-σιγά να αλλάζει κάτι στο πολίτευμα.

        Θραξ Αναρμόδιος

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.