Το ΕΠΑΜ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία συλλογικής αγωγής εναντίον των εκκαθαριστικών της εφορίας.


από την ιστοσελίδα του ΕΠΑM. (Για περισσότερες πληροφορίες και για συμμετοχή στην συλλογική αγωγή απευθυνθείτε στην σελίδα του ΕΠΑΜ κάνοντας κλικ στον προηγούμενο σύνδεσμο.)

Δυόμιση χρόνια κατοχής και μνημονίου μας έχουν οδηγήσει  σε κατάσταση απόγνωσης. Ο περισσότερος κόσμος δεν έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις βασικές του ανάγκες. Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, (μείωση αφορολόγητου, αυξημένοι συντελεστές, φόρος αλληλεγγύης, χαράτσια, κ.λ.π.) αδυνατεί να πληρώσει τον φόρο που του επιβάλλουν.

Το να καλείς απλά τον κόσμο να μην πληρώσει, ουσιαστικά αφήνεις τον πολίτη εκτεθειμένο την επιχείρηση τρομοκρατίας που ασκείται από το καθεστώς κατοχής.

Υπάρχει σανίδα σωτηρίας; Πιστεύουμε ΝΑΙ.

Κατόπιν απόφασης των πρωτοβάθμιων δικαστηρίων της χώρας με την oποία κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος του Μνημονίου και οι εφαρμοστικοί του νόμοι, θεωρούμε ότι έχουμε την νομική δυνατότητα να  επιδιώξουμε την ακύρωση όλων των αποσταλμένων εκκαθαριστικών της  εφορίας  ως πλαστών.

Τούτο ερείδεται στον κατά την έννοια του νόμου, ορισμό  του πλαστού, σύμφωνα με τον οποίο πλαστό είναι το έγγραφο το οποίο εκδίδεται από την αρμόδια Διοικητική αρχή, πλην όμως κατ’ ουσίαν βεβαιώνει ψευδή γεγονότα.

Με τα δεδομένα αυτά επιλέγουμε να δώσουμε την μάχη της ακύρωσης όλων των εκκαθαριστικών της εφορίας ως πλαστών στο τριπλό επίπεδο τόσο της Νομικής, όσο και της πολιτικής αναζωπύρωσης και της κοινωνικής συσπείρωσης.

Για το λόγο αυτό αναλάβαμε ως ΕΠΑΜ την πρωτοβουλία της συλλογικής αγωγής με αίτημα αναγνώρισης της πλαστότητας (και επομένως της ακυρότητας) όλων των απεσταλμένων εκκαθαριστικών και αίτημα αναστολής είσπραξης των ποσών που βεβαιώνονται από αυτά στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας.

Κατά την διαδικασία της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης, με το αίτημα αναστολής αιτούμεθα την παύση των προσαυξήσεων και την αναστολή όλων των καταδιωκτικών μέτρων από τoν φερόμενο ως οφειλόμενο φόρο. Με αυτόν τον τρόπο ο πολίτης που συμμετέχει στην αγωγή, αφενός, θα προστατευθεί από τις πιέσεις της εφορίας, αφετέρου, θα αναγκαστούν οι εφορίες να τον κρατούν φορολογικά ενήμερο και να το εξυπηρετούν κανονικά (θεώρηση βιβλίων, μπλοκ αποδείξεων, κοκ) μέχρις ότου τελεσιδικήσει η αγωγή.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

—————————-

Θραξ Αναρμόδιος (για την αντιγραφή)

Advertisement
This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.

6 Responses to Το ΕΠΑΜ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία συλλογικής αγωγής εναντίον των εκκαθαριστικών της εφορίας.

 1. Ο/Η netakias λέει:

  Τέτοιες πρωτοβουλίες χρειάζεται ο κόσμος….

 2. Ο/Η netakias λέει:

  Στο filologo έχεις γράψει ΕΠΑΠ…. :)

  • Ο/Η anarmodios λέει:

   Και νόμιζα οτι το είχα διορθώσει ρε γμτ μου. Φχαριστώ. Το διόρθωσα.

   Θραξ Αναρμόδιος

 3. Ο/Η Ανωνυμος λέει:

  Στο ΦΕΚ με αριθμό 204 Α/2011 ο Νόμος 4013/2011, άρθρο 15 αυτού του νόμου, δημιουργείται σύσταση οργάνου γιά εξωδικαστική επίλυση των διαφορών, που αφορούν την αναπροσαρμογή του μισθώματος ή και «συμβουλευτικό» υπόμνημα γιά δικαστική χρήση.
  Ο λόγος; Αδυναμία υπόχρεου, λόγω οικονομικών αρνητικά μεταβληθεισών συνθηκών, να ανταποκριθή στις υποχρεώσεις του.
  Όταν επιβάλλεται στις ιδιωτικές ελεύθερες συμφωνίες, με νόμο, modus «επιείκειας» μεταξύ ΞΕΝΩΝ ανθρώπων… στις σχέση κράτους- πολιτών ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΗ, αλλά πηγαία υποτίθεται αντιπροσώπευση, κατ’ αναλογία τι θα έπρεπε το ΛΙΓΩΤΕΡΟ να γίνεται;
  Αφελές το ερώτημα, Αρμόδιε, εάν απαντηθή με την παραδοχή πως το κράτος δεν είναι ελληνικό…
  Εν πάση περιπτώσει καλή ακτιβιστική κίνηση που μπορεί να έχει και συνέχεια.

 4. Ο/Η Milonaki λέει:

  Έχει γίνει κάτι με αυτό;

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.