Ξεπουλάνε την Θράκη φτιάχνοντας ΕΟΖ, και οι «αντι-μνημονιακοί» δεν έκαναν ούτε μια συγκέντρωση για να εμποδίσουν το σχετικό φόρουμ στην ΤτΕ χθες (24/9/2012). Μόνο το ΕΠΑΜ πήγε. Γιατί κύριε;


Στη Θράκη ετοιμάζουν Ειδική Οικονομική Ζώνη (ΕΟΖ το καλλιτεχνικό της) και παροξύνουν τον τουρκικό εθνικισμό.

Αναμένεται μεγάλη κονόμα για τα χοντρά πορτοφόλια, από την χώρα μας, την τουρκία και την ευρώπη και άγρια εκμετάλλευση των μεταναστών που πρόκειται να εργαστούν στην θρακική ΕΟΖ.

Στις ΕΟΖ, λέμε, δεν προσλαμβάνονται γηγενείς, μετανάστες μόνο, για μικρό χρονικό διάστημα, κι αυτό μέσω ατζέντη-υπεργολάβου που τους νοικιάζει στην «επιχείρηση». Γαλέρα του κερατά δηλαδή.

Και συν τοις άλλοις, κάποιοι ονειρεύονται απόσχιση και αυτονόμηση της Θράκης. Δηλαδή τουρκική Θράκη. Και κάποιοι άλλοι τους επιδοτούν κιόλας, γιατί περιμένουν κέρδη. Μια και σχεδιάζουν να μεταφέρουν μετανάστες-εργάτες ΚΑΙ από την τουρκία. Και κάποιοι άλλοι που θα πρεπε να χουν τα μάτια τους ανοιχτά, κάνουν οτι δεν βλέπουν, δεν ακούν.

Την Δευτέρα 24/9/2012 επρόκειτο να γίνει στην Τράπεζα της Ελλάδος «συζήτηση» για την ανάπτυξη της Θράκης με την μετατροπή της σε ΕΟΖ. Κανένα από τα «αντι-μνημονιακά» πολιτικά κόμματα (μερικά είναι και πολύ πατριωτικά), Σύριζα, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή δεν σκέφτηκε να κάνει μια συγκέντρωση μπροστά στην ΤτΕ μήπως και αποτρέψει τη συζήτηση. Μόνο το ΕΠΑΜ ήταν εκεί. Και μάλιστα κατάφερε με την συγκέντρωσή του να αναβάλλει την εν λόγω συζήτηση.

Για την ΝΔ δεν λέω, έχω μπερδευτεί τώρα, είναι ή δεν είναι αντι-μνημονιακό κόμμα; Η κ. Ρ. Κράτσα πάντως, ευρωβουλευτής της ΝΔ, έχει ένα ωραιότατο μοντέρνο χτένισμα. Και πιστεύει πως η θρακική ΕΟΖ είναι αυτό που λείπει ώστε να προοδέψει η χώρα μας και μη μείνει πίσω. Και φαίνεται να συμπαθεί και το Οικονομικό Φόρουμ της Θράκης.

 

Αν δεν ξέρετε για το Οικονομικό Φόρουμ της Θράκης, τις άοκνες προσπάθειές του για την δημιουργία ΕΟΖ στην Θράκη, και τον θαυμασμό που δείχνει στην κ. Κατερίνα Καραγιάννη, πρόεδρο του εν λόγω φόρουμ, ο τουρκόγλωσσος τύπος, κακώς. Χάνετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τις προσπάθειες που γίνονται για την ανάπτυξη στην πατρίδα μας. Με χρυσά κουτάλια θα τρώμε όλοι.

 

Αν έδειξε κάτι το ΕΠΑΜ, με αυτή την μικρή νίκη, είναι πως μπορούμε να νικήσουμε. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Διότι από ήττα σε ήττα πάμε.

Θραξ Αναρμόδιος

Advertisement
This entry was posted in Οικονομία, Πολιτική. Bookmark the permalink.

2 Responses to Ξεπουλάνε την Θράκη φτιάχνοντας ΕΟΖ, και οι «αντι-μνημονιακοί» δεν έκαναν ούτε μια συγκέντρωση για να εμποδίσουν το σχετικό φόρουμ στην ΤτΕ χθες (24/9/2012). Μόνο το ΕΠΑΜ πήγε. Γιατί κύριε;

  1. Ο/Η nina λέει:

    δεν μπορώ να σε δημοσιεύσω στο facebook. δεν μου επιτρέπει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.