Δημήτρης Καζάκης: ομιλία στο Ηράκλειο, 25-06-2012


Στον δημόσιο διάλογο για τα οικονομικά προβλήματα της χώρας χρειάζεται να είναι παρούσες και απόψεις σαν αυτές που ακούραστα συνεχίζει να εκφράζει ο Δ. Καζάκης. Και ελπίζω σε αυτό να συμφωνήσουν ακόμα κι εκείνοι που διαφωνούν με τις απόψεις του. Και να σημειώσω πως για κάποιο λόγο τα ΜΜΕ έχουν «εξαφανίσει» και τον Δ. Καζάκη και τον λόγο του, ακριβώς την στιγμή που η κοινωνία μας χρειάζεται να ακούσει και την αντίθετη άποψη από εκείνη που τα ΜΜΕ διακινούν.

Από το κείμενο του χρήστη που συνοδεύει την ανάρτηση του βίντεο στο youtube.

Η επομενη μέρα …ομιλία συζήτηση για την επομενη μέρα τον εκλογών του Δημήτρη Kαζάκη στο Ηράκλειο 25-06-2012

Στη διάρκεια της ομιλίας του στο Ηρακλειο την 25η Ιουνίου 2012, ο Δ. Καζάκης αναφέρθηκε στην επερχόμενη, τρίτη κατά σειρά δανειακή σύμβαση, και σε τι αυτή θα επιφέρει.

Ο κατατεμαχισμός της εθνικής επικράτειας με τη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών ( ΕΟΖ) από πλευράς ιδιωτών επενδυτών, θα έχει σαν αποτέλεσμα, αφ’ενός μεν ακόμα μεγαλύτερη μείωση των ήδη μειωμένων εργατικών αποδοχών, αφ’ετέρου δε, την αθρόα εισαγωγή φθηνού εργατικού δυναμικού από χώρες του τρίτου κόσμου, δηλαδή ανθρώπων εξαθλιωμένων από την ανέχεια, εργατών απελπισμένων για ένα κομμάτι ψωμί, ξεριζωμένων από τη χώρα τους προκειμένου να επιβιώσουν, και ως εκ τούτου ανθρώπων ανίκανων να διεκδικήσουν το παραμικρό..

Ιδιαίτερη μνεία σε αυτό το είδος μεταναστών κάνει πρόσφατη έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, ανάγοντάς τους στο νούμερο ένα παράγοντα ανάσχεσης της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης: τα κατα εκτίμηση 215 εκατομμύρια μετανάστες αυτού του είδους (τα δυο τρίτα των οποίων ήδη δουλεύουν σαν σκλάβοι στις ανά την υφήλιο ΕΟΖ) σε λίγα χρόνια αναμένεται να φτάσουν τα 500 εκατομμύρια ψυχες… Οι δε ενστάσεις που σημειώνει η έκθεση αυτού του ευαγούς χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, δεν έχουν να κάνουν με τη διαβίωση, την ανύπαρκτη περίθαλψη, την εξαθλίωση και την ανήθικη εκμετάλλευση των σύγχρονων σκλάβων, αλλά με το κατ’εκτίμηση της έκθεσης υψηλό κόστος μεταφοράς κεφαλαίων προς τη χώρα τους…

Έτσι εξηγούνται λοιπόν και οι αντιδράσεις σε οποιαδήποτε σκέψη για εθνικό νόμισμα, έλεγχο κίνησης κεφαλαίων , πρακτικές δηλαδή που δεν ισχύουν σε ζώνες ενιαίου νομίσματος , ΕΟΖ κλπ…

http://www.facebook.com/Dimokratio.twra
http://epam-ir.blogspot.gr/
epamherakliocrete@gmail.com
———————-

Θραξ Αναρμόδιος (για την αντιγραφή)

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.

10 Responses to Δημήτρης Καζάκης: ομιλία στο Ηράκλειο, 25-06-2012

 1. Ο/Η Giannis λέει:


  Ένα απόσπασμα της παραπάνω ομιλίας

 2. Ο/Η αυτόχειρ λέει:

  Το 1991 ενεπλάκην σε μία υπόθεση στο Πεταλίδι Μεσηνίας, για αγορά ελαιοκτήματος άρτιου , οικοδομήσιμου και τα γνωστα.
  Αργότερα διεπιστώθη πως η περιοχή ευρίσκετο υπό το ενδιαφέρον μεγάλου επενδυτή, προκειμένου να δημιουργηθή ο κατοπιν ΠΟΤΑ για να κατασκευασθουν μεγαλοτουριστικές μονάδες κλπ κλπ. (το νομοσχέδιο υποχρεωτικών απαλλοτροιώσεων κατετέθη το 2006 απο τον Αβραμόπουλο)
  Οι αγρότες ήσαν πανευτυχείς που «ξεφορτωνόντουσαν» κτηματα, σε μια τιμή, που με μαζικές πωλήσεις δεν θα μπορούσαν να πετύχουν..αλλά και με την ελπίδα πως θα επέλθη ανάπτυξη τουριστική…θα ανέβουν οι δουλειές στα πέριξ…θα γίνουν διορισμοί προσωπικού!! κλπ κλπ.
  Το σχέδιο ολοκληρώθηκε στην Γιάλοβα Πυλου με το Costa Navarino…τουρισμός all inclusive, κανείς δεν βλέπει τους «ειδικούς» πελάτες στα τοπικά οικονομικά κέντρα…μόνο μπάρες, που περνούν οι έχοντες το πανάκριβο αντίτιμο και βεβαίως η πολιτική νομενκλατούρα που βρήκε τα νέα της Ξενια. Και ομιλούμε για την βαριά βιομηχανία μας…όλη στα χέρια ξένων και διαπλεκομένων, που με iso προδιαγραφές αποκόπτουν πλήρως από μικρές επιχειρηματικές δραστηριότητες όλους εμάς δηλ. μελλοντικά όλοι τρομοκρατημένοι υπάλληλοι με ανύπαρκτα δικαιώματα (εισαγόμενα χέρια ένεκεν).
  Οι ίδιες απαγορευτικές «προδιαγραφές» θα ισχύουν για τα πάντα! Ήδη ένας μικρός ελαιοτριβέας δεν μπορεί να πουλήση εμπορικά το προιόν του συσκευασμένο χωρίς πανάκριβο μηχανισμό που μόνο μεγάλες επιχειρήσεις μπορούν να διαθέσουν.
  Το αυτό με το εμπόριο..τα διάφορα MALL καταπατούν περιοχές εν είδει ΕΟΖ με απίθανους συντελεστές δόμησης και συγκοινωνιακά έργα που θα πληρώνουμε επί χρόνια, οι μικρέμποροι, οι μικροιδιοκτήτες και οι υπάλληλοι με ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ είναι εκποδών! και τόσα άλλα…
  Κάτι πρέπει, σαφώς, να γίνει όμως όταν είναι τόσο απόλυτη η επίθεση με απίθανα «υπερόπλα» βλέπω πιό εύκολη, άμεσα, την οικονομική αυτοάμυνα που λειτουργει ως πασπαρτού επί αιώνες…
  Προσέχετε που ξοδεύετε τα όποια χρήματά σας και ποιούς υποστηρίζετε….πρέπει να συγκροτηθή «φύλλο πορείας» γιά κάθε σχεδόν δραστηριότητα μας, τα ευαίσθητα ιστολόγια καλούνται να παίξουν τον ρόλο τους.
  Καλά τα λέει ο Καζάκης εκείνος ο Δελατόλας να έλειπε..

 3. Ο/Η αυτοχειρ λέει:

  Ο Δελατόλας ειναι ο εκδοτης του γνωστου του βιβλιου και εκτος απο μονιμος θαμων αθλιων «δημοσιογραφικων» εκπομπων ορκισμενος εχθρος της δραχμης…δεν τα καταλαβαίνω αυτα τα πραγματα.

 4. Ο/Η αυτοχειρ λέει:

  «εκδότης» παρων στην παρουσιαση.

 5. Ο/Η ilias λέει:

  ποιος Δελατόλας ρε παιδιά? ο διπλανός του Καζάκη είναι ηρακλειώτης υποψήφιος με το ΕΠΑΜ στις εκλογές…

  • Ο/Η anarmodios λέει:

   @ilias

   δεν πρέπει να λέει γι’ αυτόν που είναι δίπλα στον Δ. Καζάκη σε αυτή την ομιλία. Ισως και να κάνω λάθος… Ας μας πει όμως ο ίδιος καλύτερα

   Θραξ Αναρμόδιος

 6. Ο/Η Ανατολή λέει:

  Άλλο πάλι και τούτο!
  Να κατηγορούμε τον Καζάκη (αν δεν έκανε λάθος ο φίλος ως προς τον διπλανό του που όντως του φέρνει φυσιογνωμικά…), για διαπλοκές με εκδότες επειδή του εξέδωσε κάποιος ένα βιβλίο!
  Να επαναλαμβάνεται δηλ η ιστορία με τον Κοντομηνά, τότε που είχε γραφεί από διάφορες γλιτσιασμένες πένες ότι τον χρηματοδοτεί, τον προωθεί, θα του φτιάξει κόμμα κλπ και είδατε που κατέληξαν όλες αυτές οι μπούρδες…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s