«Χάσαμε»(;)


Πράγματι. Μπορεί να “χάσαμε”. Για τώρα.

Μα δεν είναι και σίγουρο το κατά πόσον η άλλη πλευρά «κέρδισε». Και τι ακριβώς «κέρδισε» από αυτή την ήττα μας, ως λαού. Διότι η νίκη τους φαίνεται Πύρρειος.

Τώρα έχουν να διαχειριστούν αυτή την καυτή “νίκη”. Θα μαλλιοτραβηχτούν και λίγο μεταξύ τους βέβαια, μέχρι να μοιράσουν τα οφίτσια και τους θώκους. Προς τέρψιν ημών, του πάντα φιλοθεάμονος κοινού.

Θα μαλλιοτραβηχτούν διότι έχουν να μοιράσουν και τα …μελλοντικά κέρδη που προσδοκούν πως θα έχουν από τα οφίτσια και τους θώκους. Νόμιμα και άνομα κέρδη. Πολιτικά και οικονομικά κέρδη. Φανερά και κρυφά κέρδη. Πάντα έχουν κέρδη. Το κέρδος έχει αντικαταστήσει κάθε ηδονή μέσα στην ψυχή τους εξάλλου.

Μα είναι τόση η βουλιμία τους, και η αλαζονική σιγουριά τους, που γρήγορα θα δείξουν τις προθέσεις τους: να μας τα πάρουν όλα. Ισως και τις ζωές μας ακόμα. Αν υποθέσουμε οτι έχουμε ζωές τώρα.

Μα η σιγουριά και η αλαζονεία, στη μέση μιας μάχης, στη μέση του πολέμου καλύτερα, είναι μειονέκτημα. Βαρύ μειονέκτημα. Ετσι λειτουργεί. Παλαιόθεν.

Θα φανεί βέβαια μέχρι που έχουν διάθεση να το πάνε, από το πόσο θα εκφασίσουν το σύστημα και την πολιτική τους συμπεριφορά. Οτι είναι ανάλγητοι το ξέρουμε σίγουρα. Ομως όταν τα μέτρα τους φέρουν αντιδράσεις, μέχρι που είναι αποφασισμένοι άραγε να φτάσουν; Διότι όταν σου κάνουν κατάσχεση στο σπίτι ή δεν έχεις να ταίσεις τα παιδιά σου ή να πληρώσεις το νοίκι και σου κάνουν έξωση, θα αντιδράσεις. Θες δεν θες θα ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.

Μέχρι που λοιπόν είναι αποφασισμένοι να φτάσουν;
Στρατιωτικό νόμο;
Μακρύτερα;

Θα ονομάσουν άραγε τους πεινασμένους, εξαθλιωμένους, οργισμένους και απελπισμένους που θα φέρει το Φθινόπωρο, κι ο τρομερός Χειμώνας που μας περιμένει, ως “τρομοκράτες” ή “ταραχοποιούς” ή “ανθέλληνες πορτοκαλλί επαναστάτες”; Θα βγάλουν ερπυστριοφόρα ή θα αρκεστούν στην πέμπτη τους φάλαγγα; Θα δούμε κι άλλους “αποσταθεροποιητικούς εμπρηστικούς μηχανισμούς”; Και πως θα απαντήσουν στους …”εμπρηστές”;

Ηδη μετράμε τρεις νεκρούς τη μέρα. Κι ανεβαίνει. Επισήμως. Χώρια οι παράπλευρες απώλειες λόγω “ελλείψεων” στα νοσοκομεία.

Είναι πόλεμος. Κανονικός. Αν και χωρίς στολές. Ο εχθρικός στρατός φοράει κουστούμια. Και βγαίνει και καμαρώνει κάθε βράδυ στα δελτία των οχτώ. Πως “σώζει την πατρίδα μας”.

Μα κι εμείς όμως, κι εμείς ΔΕΝ ήμασταν προετοιμασμένοι όπως έπρεπε.

Πρώτα πρώτα έπρεπε να το περιμένουμε πως θα ‘χουμε πολλούς “προσκυνημένους”. Από τον φόβο; Από την ανάγκη; Από την ανοησία; Από την διαφθορά;

Επειτα, δεν καταφέραμε να παρατάξουμε και καμμιά σοβαρή …φάλαγγα. Η επιτομή της διαίρεσης και του διχασμού είμαστε. Από δω ο Σύριζα, από κει το ΚΚΕ, από την άλλη οι ΑΝΕΛ. Και μη χάσει και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ το ψιχίο του. Αν όλα τούτα τα μαγαζιά και μαγαζάκια βρίσκαν κοινό τόπο και σκοπό, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, τώρα θα ήμασταν αλλού. Αλλά δεν είμαστε.

Ισως όμως τελικά ο λαός, στο σύνολό του, να λειτουργεί πράγματι έξυπνα και πονηρά. Είναι μια σκέψη κι αυτή.

Από τη μια έδειξε πως δεν έχει εμπιστοσύνη στους αντι-μνημονιακούς και εγώ τουλάχιστον δεν τον πολυ-κατηγορώ.

Κι από την άλλη έδωσε στους μνημονιακούς αυτό που τόσο πολύ θέλανε. Αφού βέβαια τους εξευτέλισε πρώτα, στην προηγούμενη εκλογή. Κι αυτούς και τα επιχειρήματά τους. Και τις πολιτικές τους.

Τώρα τους λέει: “Θέλετε να με κυβερνήσετε τόσο πολύ; Και με τρομοκρατείτε πως αν δεν σας δώσω την κυβέρνηση θα καταστραφώ; Οκ ρε μάγκες, πάρτε την. Και βλέπουμε ποιος και τι θα …καταστραφεί, στη συνέχεια”.

Εχασε ο λαός. Ναι. Για τώρα. Κι αυτό θα μας στοιχίσει κι άλλους νεκρούς. Αλλά ίσως να προτίμησε να ΜΗΝ δώσει ακόμα την τελική μάχη. Διότι αυτούς που είχε να παρατάξει, δεν του πολυ-γεμίζανε και το μάτι. Μεταξύ μας τώρα, κι εκείνοι δεν φαινότανε να το πολυθέλουνε να συγκρουστούνε.

Οπότε η μάχη …ανεβλήθη.

Μα θα δοθεί. Είναι σίγουρο.

Θραξ Αναρμόδιος

Advertisements
This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.

8 Responses to «Χάσαμε»(;)

 1. Ο/Η neotera λέει:

  Reblogged this on ΝΕΩΤΕΡΑ ΝΕΑ με Χλευη και Kραξιμο ! and commented:
  Σωστά χασαμε στις εκλογές και χάνουμε διπλά μέχρι τωρα. Γιατί, παρά τα παθήματα και τις βαρειές απώλειες του ελληνικού λαού, δεν κατορθώσαμε να συνενοηθούμε, παραμένουμε διαιρεμένοι, ασυντόνιστοι χωρίς να μπορούμε να επέμβουμε κεντρικά εναντίον της κατοχικής εξουσίας. Ολο ενδιάμεσοι στόχοι και φαγωμάρα παρεμβάλονται ανάμεσα στην οργή μας και στο εκτελεστικό επιτελείο…

  • Ο/Η anarmodios λέει:

   Είναι διότι ακόμα πιστεύουμε πως μπορεί να λυθεί το πρόβλημά μας, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

   Δηλαδή διαλέγοντας σωτήρες από το μενού που μας παρουσιάζει το κομματικό καθεστώς.

   Δεν καταφέραμε να δημιουργήσουμε και να αναδείξουμε νέες δυνάμεις-σχηματισμούς ακόμα. Δυστυχώς. Και το ΕΠΑΜ του Δ. Καζάκη, δυστυχώς (δις), δεν μπόρεσε να παίξει τον ρόλο που έπρεπε. Και άλλοι παρόμοιοι.

   Και δυστυχώς αν πάμε έτσι, ο επόμενος χειμώνας, θα μας εξοντώσει…

   Θραξ Αναρμόδιος

 2. Ο/Η Αντζη Σαμίου λέει:

  «Όσοι αυτοκτονούν, να αφήνουν σημείωμα τι ψήφισαν, για να ξέρουμε αν θα λυπηθούμε!»

  • Ο/Η anarmodios λέει:

   @Αντζη Σαμίου

   Μια κοινωνία κι ένας λαός είμαστε. Κι όταν χάνεται κάποιος, είναι δικός μας. Μπορεί να ‘κανε λάθος επιλογές, αλλά δεν παύει να είναι δικός μας άνθρωπος.

   Θραξ Αναρμόδιος

  • Ο/Η neotera λέει:

   Α πα πα πα πα…! Οχι τέτοια λογική σας παρακαλώ. Οντως, όλοι άνθρωποί μας είναι. Το ζητημα της συνειδήσης είναι δύσκολο σε τόσο ξεχαρβαλωμένη κοινωνία.

 3. Ο/Η Neocortex λέει:

  Θέλω να κλάψω…

  Ο λαός μας είναι πλέον κλινική περίπτωση. Είναι σαν μια αδύναμη γυναίκα που έχει μάθει στον φόβο και στην τυραννία. Ο άντρας της γυρίζει σπίτι και την χτυπάει, την ξεφτιλίζει, βιάζει αυτήν και την κόρη τους ψυχοσωματικά. Και αυτή αντί να πάει να τον καταγγείλει, φοβάται μην την αφήσει αυτός και τα αποδέχεται όλα.

  Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι το ιδεατό που μας ξεχωρίζει από κάθε άλλο ζώό. Μπορεί ακόμα να πεινάς και να υποφέρεις, αλλά να κρατάς πάντα μέσα σου μια αξιοπρέπεια.

  Εκτός … αν είσαι Έλληνας ψηφοφόρος. Εκεί οι κοινωνικές επιστήμες σηκώνουν τα χέρια. Μόνο οι νευρολόγοι και οι ψυχίατροι θα μπορούσαν ίσως να επιληφθούν…

 4. Ο/Η peri majestic-WOLF ξέρεις εσύ...... λέει:

  Τίποτα δεν χάρηκε ρε Θράκα μην μασάς! Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα. Εγώ, πιστεύω ότι θα έρθουν τρομερά πράγματα.

 5. Ο/Η tsilivithras λέει:

  Δεν έφτασε ο κόμπος στο χτένι ακόμα αδερφέ.
  Αυτός είναι ο λαός μας….όλα θα γίνουν στο παράπέντε ή στο καιπέντε…
  Όλη η ιστορία μας αυτό είναι…άνθρωποι της τελευταίας στιγμής…ηλίθιοι, ανοργάνωτοι αλλά και Ήρωες.
  Ο Θεός να βάλει το χέρι Του.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s