Το διεφθαρμένο πολιτικό μας σύστημα παίζει ένα από τα τελευταία και πιο επικίνδυνα χαρτιά του: παριστάνει τον διωκόμενο δημοκράτη από την Χρυσή Αυγή και τον φασισμό.


Το διεφθαρμένο πολιτικό μας σύστημα παίζει ένα από τα τελευταία και πιο επικίνδυνα χαρτιά του: παριστάνει τον διωκόμενο δημοκράτη από την Χρυσή Αυγή και τον φασισμό.

Κι ακόμα δεν είδαμε τίποτε.

Ηδη όμως πήραμε μια καλή πρόγευση του τι θεατρική παράσταση πρόκεται να παρακολουθήσουμε.

Ενα απροκάλυπτα φασιστικό καθεστώς, που σακάτεψε τον ειρηνικά διαμαρτυρόμενο λαό στο Σύνταγμα και αλλού με τα δημοκρατικά του ΜΑΤ, και που τον οδηγεί «δημοκρατικά» στην γενοκτονία με μια δοτή «κυβέρνηση», προς χάριν των τραπεζιτών, θα εμφανιστεί εμπρός μας, κατά την προεκλογική περίοδο, ως λευκή δημοκρατική περιστερά.

Και μάλιστα διωκόμενο. Διωκόμενο από τον χειρότερο εχθρό της δημοκρατίας: τον ναζισμό και τον φασισμό.

Το χοντρό παιχνίδι όμως της εκμετάλλευσης των αντι-φασιστικών αντανακλαστικών του ελληνικού λαού από το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα θα αρχίσει για τα καλά, με την είσοδο της ΧΑ στην βουλή. Τότε θα αρχίσει το κυρίως έργο. Τώρα παίζει το trailer.

Οι ναζιστές της ΧΑ θα γίνουν νομοθέτες μας σε λίγες μέρες, δαπάναις του πολιτικού μας συστήματος. Και φυσικά, η δημοκρατική αυτή εξέλιξη, συμφέρει πρώτα απ’ όλα στην ηγεσία του ΠαΣοΚ και της ΝΔ.

Δυστυχώς, η ύπαρξη και η λειτουργία της ΧΑ συμφέρει πολιτικά, ναι συμφέρει, στις ηγεσίες ΟΛΩΝ των κοινοβουλευτικών κομμάτων της δεξιάς και της αριστεράς. Από την ΝΔ και το ΠαΣοΚ ως το ΚΚΕ και τον Σύριζα. Και δυστυχώς συμφέρει πολιτικά, ακόμα και στις ηγεσίες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Τι καλύτερο άλλοθι να ζητήσουν όλοι αυτοί οι μεγάλοι δημοκράτες και διαφωτιστές του λαού μας για την δημοκρατία!

Η δυνάμωση της ΧΑ και η παρουσία της στο κοινοβούλιο προορίζεται κυρίως 1) για να δίνει εύσημα “δημοκρατικότητας” στους μνημονιακούς μακελλάρηδες και 2) να ακυρώνει οποιαδήποτε συζήτηση πάει να γίνει στο κοινοβούλιο για τα πραγματικά προβλήματα, με την γνωστή …δημοκρατική συμπεριφορά της, και 3) άλλα πολλά και δυσάρεστα.

Ηδη λοιπόν άρχισαν τα όργανα.

Ηδη από σχετικά ιστολόγια και ιστοσελίδες, άρχισαν οι …σχετικές εκπομπές των διωκόμενων πάμπλουτων δημοκρατών. Εκπομπές πολιτικής προπαγάνδας που έχουν σκοπό να δείξουν πως το διαπλεκόμενο πολιτικό μας σύστημα «διώκεται» από ναζιστές. Αρα είναι δημοκρατικό και άγιο.

Η διαπλοκή βέβαια της ΧΑ με τις δημοκρατικές υπηρεσίες παρακολούθησης (ΕΥΠ) και καταστολής (ΜΑΤ) του ελληνικού λαού είναι γνωστή εδώ και χρόνια. Χρόνια πολλά. Από παλαιότερες δηλώσεις του ίδιου του άγρυπνου φύλακα της δημοκρατίας Χρυσοχοϊδη μέχρι το λήμμα Χρυσή Αυγή, της ελληνικής βικιπήντια. Αλλά και από άλλα επεισόδια αυτού του διαχρονικού έρωτα.

Το ΠαΣοΚ και η ΝΔ, όλα αυτά τα χρόνια, χρησιμοποιούν λοιπόν ως εταίρο τους πολιτικό την ΧΑ, με διάφορους τρόπους.

Τώρα για μια τελευταία φορά θα παίξουν ένα από τα πιο επικίνδυνα χαρτιά της κρυφής εκλεκτικής τους σχέσης με τον φασισμό: την «σύγκρουσή» τους με την ΧΑ.

Η συνέχεια στις οθόνες μας….

Θραξ Αναρμόδιος

Advertisement
This entry was posted in Επικαιρότητα, Πολιτική. Bookmark the permalink.

5 Responses to Το διεφθαρμένο πολιτικό μας σύστημα παίζει ένα από τα τελευταία και πιο επικίνδυνα χαρτιά του: παριστάνει τον διωκόμενο δημοκράτη από την Χρυσή Αυγή και τον φασισμό.

 1. Ο/Η ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ λέει:

  συνταξεις δεν εχουμε
  ασφαλεια δεν εχουμε
  ανεργια εχουμε
  λαθρομεταναστες εχουμε

  ΕΥΤΥΧΩΣ εχουμε την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

  ΠΡΩΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ

 2. Ο/Η Σοφία Κρητίδου λέει:

  Έτσι είναι όπως τα λες!!!
  Επίτρεψε μου, όμως, δύο ερωτήσεις – απορίες:
  1) Προς τι το «τσουβάλιασμα» όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων;
  Πως προκύπτει το πολιτικό συμφέρον, από την ύπαρξη & λειτουργία της Χ.Α., π.χ. για το ΣΥΡΙΖΑ και όχι και για τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα και κινήματα;
  2) Ο κατακερματισμός των εξωκοινοβουλευτικών δημοκρατικών αντιμνημονιακών κομμάτων, κινημάτων, μετώπων, κ.λ.π., η κατευθυνόμενη αδυναμία τους να συμπράξουν έστω εκλογικά και η εσκεμμένη – εξ αρχής – καθοδήγησή τους να αποστρέφονται και να μη συζητάνε καν τη συνεργασία με τα εντός Βουλής αντιμνημονιακά κόμματα (τζίζ, Αριστερά), δεν ευθύνονται για την ενδυνάμωση της Χ.Α.;
  Και το διαφαινόμενο αποτέλεσμα, δεν αποδεικνύει περίτρανα ότι οι εξωκοινοβουλευτικές, όπως και οι κοινοβουλευτικές «δημοκρατικές-πατριωτικές-επαναστατικές- κ.ά.» αντιμνημονιακές δυνάμεις, προτιμούν τελικά να επιτρέψουν σχηματισμό κυβέρνησης από τους μνημονιακούς με άνοδο του ναζιζμού-φασισμού παρά από την Αριστερά;

  • Ο/Η anarmodios λέει:

   Σοφία

   δεν τους τσουβαλιάζω. Λέω πως τους συμφέρει πολιτικά η ύπαρξη κάποιου μπαμπούλα. Οταν τόσα χρόνια δεν έκαναν τον κόπο να πληροφορήσουν τον έλληνα τα δημοκρατικά αυτά κόμματα για το τι είναι η ΧΑ και ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Θα έπρεπε να το έχουν κάνει ήδη, από κοινού μάλιστα όλοι μαζί, και ΟΧΙ τώρα προεκλογικά «η δημοκρατία μας» και άλλα σπαραξικάρδια.

   Ναι και είμαι κι εγώ από κείνους που πιστεύουνε πως τα αριστερά κόμματα με την στάση και πολιτική τους φέρουν την μεγαλύτερη ευθύνη. Συνέβη κι άλλοτε εξάλλου…

   Θραξ Αναρμόδιος

  • Ο/Η Harry λέει:

   Επιπλέον στα σχόλια του Θράκα:
   Οταν το 2007 έγιναν εκλογές όλα τα κόμματα του κυνοβουλίου βγήκαν και είπαν πώς κέρδισε η Δημοκρατία (τους). Το 2009 τό ίδιο.
   Απο τότε δέν άλλαξε τίποτε στο εκλογικό σύστημα. Απολύτως τίποτε. Ο νόμος είναι του Πάκη, τα κόμματα είναι τα ίδια.

   Ερχονται λοιπόν τα χρυσά αυγά και παίζουν στο ίδιο γήπεδο με τους μεγάλους και με τους ίδιους κανόνες. Και τους κερδίζουν. Γιατί δέν φωνάζουν όλοι και πάλι πώς νίκησε η δημοκρατία; Εδώ τους θέλω. Νίκησε η δημοκρατία σας και πάλι; Ο λαός δέν είναι σοφός πλέον; Δέν συμφέρει ε; Και πάλι όλα είναι κατευθυνόμενα απο αόρατες δυνάμεις; Εάν ο τσύριζα έβγαινε με ποσοστό 50% τότε θα ήταν σοφός ο λαός; Δέν θα ήταν κατευθυνόμενος;
   Μοιραία κατά τη γνώμη μου η άνοδος των αυγών. Οταν ανεβαίνει τσύριζα, ανταρσύα και σία, για ισορροπία πρέπει να ανέβει και η άλλη πλευρά της ζυγαριάς. Ο μπαμπούλας που λέει και ο Θράκας.

 3. Ο/Η popaia λέει:

  Δεν έχουνε κανένα συμφέρον από τη ΧΑ. Τρέμουν μήπως ο κόσμος βρει φωνή και συμπαράσταση στη μάστιγα των λαθρό και της εγκληματικότητας, μήπως τους κάνει χαλάστρα στα σχέδια που υπηρετούν όλοι αυτοί οι νεοταξίτες, μήπως δεν μπορούν πια να μας ποδοπατούν τόσο εύκολα και να μας καθυβρίζουν από πάνω ως ρατσιστές και φασίστες, μήπως δεν περνάνε πια τα παραμύθια τους περί Χίτλερ και πράσιν’ άλογα. Χίτλερ είναι όποιος μου ρήμαξε τη ζωή, το σπίτι, τη γειτονιά, την πόλη, τη χώρα μου. Όποιος με υποχρέωσε εδώ και χρόνια να ζω σ’ εχθρικό περιβάλλον και με καταδίκασε σε αργό ή βίαιο θάνατο. Και δεν μ’ ενδιαφέρει αν αυτός ο Χίτλερ δηλώνει δημοκράτης ή αριστερός. Τόσο το χειρότερο! Τόσο περισσότερο τον συχαίνομαι γιατί με πρόδωσε. Κι εμένα και τις ιερές ιδέες που υποτίθεται πρεσβεύει…

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.