Εκλογείς και βουλευτάρια θα γίνουμε μαλλιά κουβάρια


Κυκλοφοράει μια φήμη δηλητηριώδης. Οτι ο Σόϊμπλες γυρνούσε στις συνόδους κορυφής της ΕΕ ανεμίζοντας μια λίστα στο χέρι με τα ονόματα εκείνων των ένδοξων πολιτικών μας που λάδωσε ο Χριστοφοράκος.

Μια άλλη παλιά φήμη λέει πως οι θέσεις των διορισμών, τότε που το ελληνικό δημόσιο είχε τις δόξες του, μοιράζονταν αναλογικά σε όλα τα κόμματα. Ωστε να μπορούν όλα τα κόμματα να διορίζουν τους δικούς τους.

Οχι μόνο στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, τράπεζες κλπ. ή στους δήμους (καλά εκεί…), αλλά και στον στενό. Τον πολύ στενό. Μέχρι και τα stage του δημοσίου (ναι υπήρχε και τέτοιο πράμα) μοιράζονταν, λέει, αναλογικά σε όλα τα κόμματα. Κι άμα λέμε όλα, εννοούμε όλα. Αλλά στις φήμες, τι βάση να δώσεις; Αμα δεν υπάρχουν αποδείξεις να μπορείς να τις πας στον εισαγγελέα…

Μια άλλη φήμη λέει ότι οι εταιρίες δημοσκοπήσεων δεν βρίσκουν τώρα τελευταία ανθρώπους που να θέλουν να απαντήσουν στα ερωτήματα των πελατών τους. Καθόλου δεν θέλουν λέει να απαντήσουν. Οχι το κλασσικό «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» (ΔΞ/ΔΑ). Πάει αυτό, ξεπεράστηκε. Μουγκαφόν οι εκλογείς.

Είναι ζόρικο πράμα να μην βρίσκεις απαντήσεις στα ερωτήματά σου. Οσο φιλοσοφικά κι αν είναι αυτά. Μη απαντώντας οι άκαρδοι εκλογείς στα ερωτήματα των άμεμπτων δημοσκόπων δημιουργούν ένα υπαρξιακό κενό στο εκβιάσιμο πολιτικό σύστημα το οποίο τώρα σύσσωμο αναρωτιέται: «να κάνουμε ή να μην κάνουμε εκλογές ρε παιδιά;».

Φαίνεται πως οι Τροϊκάνοι τους δώσανε τελικώς την άδεια και μάλλον θα κάνουνε εκλογές. Ιδίως τώρα που σιγουρευτήκανε πως τις εκλογές θα τις κάνουνε οι ίδιοι εκβιάσιμοι της λίστας του Σόϊμπλε. Αλλά τους απαγορέψαν λέει να τις …χάσουν. Η καλύτερα όπως το γραψε κι ο Στάθης (σε κόμιξ), επιτρέπεται να γίνουν εκλογές, αλλά απαγορεύεται να βγάλουν αποτέλεσμα.

Ενα άλλο περίεργο φαινόμενο των ημερών, που παίρνει πλέον διαστάσεις επιδημίας, είναι το «δεν κατεβαίνω στις εκλογές». Και καλά να το δηλώνουν κάποιοι που εκλέγονταν …σαράντα χρόνια. Λες βαρέθηκαν ή μπορεί και να φοβούνται τα γιαούρτια οι άνθρωποι ή τίποτε χειρότερο. Η ακόμα ακόμα μπορεί και πράγματι να είναι στην λίστα του Σόϊμπλε και να γνωρίζουν πως και να εκλεγούν είναι αναγκασμένοι, ως εκβιάσιμοι, πάλι την ίδια πολιτική να ακολουθήσουν.

Και καλά αυτοί, έχουν λόγους. Αμ οι άλλοι; Εκείνοι που δεν έχουν πάρει μέρος σε εκλογές ποτέ; Εκείνοι που κάναν κόμμα χθες για να κατεβούν στις εκλογές αύριο; Αυτοί γιατί «δεν κατεβαίνω στις εκλογές»; Μυστήρια η υψηλή πολιτική.

Μια άλλη επίσης επίμονη φήμη λέει οτι κυκλοφοράει χρήμα. Γενικώς. Πολύ χρήμα. Οπως επί των χρυσών ημερών του σχεδίου Ανάν. Αλλά αυτά είναι κακοήθειες. Που σκοπό έχουν μόνο να πλήξουν την δημοκρατία μας. Και το αδιάφθορο πολιτικό μας σύστημα. Πεντακαθαρίδης δεν είπαμε πως λέγεστε κύριε;

Το πιο παράξενο φαινόμενο όμως είναι η απουσία εκλογικών μετώπων. Παρότι τα ζητάει ο λαός. Ούτε οι μνημονιακοί γουστάρουν μέτωπο, ούτε οι αντιμνημονιακοί. Κάθε μαγαζί θα κατέβει μόνο του κι ότι πιάσει.

Η ΝΔ μάλιστα το χει δηλώσει αμετάκλητα: «δεν συγκυβερνά με το λάθος». Επίσης μια κι έριξε τον ΓΑΠ τώρα ετοιμάζεται να ρίξει και το ΠαΣοΚ και να κυβερνήσει αυτοδύναμα και αντιμνημονιακά. Βέβαια ένας τουλάχιστον εκλογέας ισχυρίζεται πως τον ΓΑΠ τον έριξαν η Καϊλή και η Μιλένα. Και όχι η ΝΔ.

Νομίζω πως εκεί στη ΝΔ πρέπει να βάλουν κάποιον να γράψει έναν ωραίο πατριωτικό λόγο, ξέρουν αυτοί, ώστε να ανέβει λίγο το πεσμένο ηθικό των ελλήνων, τουλάχιστον να αυτοκτονούν πιο ευτυχισμένοι.

Κι εκεί που ο δύστυχος εκλογέας είχε σχηματίσει την απατηλή εντύπωση πως πάει ο διεθνής τραπεζο-καπιταλισμός μας πήρε φαλάγγι και σωτηρία δεν έχουμε, βρέθηκε η σωτηρία μας. Αποσχίστηκαν από το ΠαΣοΚ η Λούκα κι ο Καστανίδης και πλακώσαν τον διεθνή καπιταλισμό στις φάπες. Ηδη νικάμε οι αντικαπιταλιστικές αντιμνημονιακές δυνάμεις με την Λούκα και τον Καστανίδη μπροστάρηδες. Ούτε καν που θα χρειαστεί η βοήθεια του κυρ-Φώτη Κουβέλη.

Γενικά μπορείς να πεις πολλά για την αριστερά μας αλλά πρέπει να της αναγνωρίσεις πως έχει αρχές αταλάντευτες. Και δεν τις κρύβει ακόμα κι αν έρχονται σε «προφανή δυσαρμονία με το λαϊκό αίσθημα».

Δηλαδή δεν ξέρω πως του ‘ρθε τώρα ο λαός και νομίζει πως έχει κατοχή και τον κυβερνάνε προδότες. Που είναι ωρέ οι στολές των στρατευμάτων κατοχής και οι κουκούλες των δωσιλόγων; Αφού όλοι κουστούμια φοράνε…

Ε, και η αριστερά για να αποδείξει πως δεν μασάει από τέτοιες ανώριμες και απολιτίκ λαϊκές εκτιμήσεις της πολιτικής κατάστασης, πάει και βγάζει αναμνηστικές φωτογραφίες τις χειραψίες της με τον κυρ-Λουκά-«θα-σας-ανακοινώσω-πότε-θα-γίνουν-εκλογές-την-μεγάλη-βδομάδα». Αταλάντευτη αριστερή στάση αρχών. Οχι παίζουμε.

Κι έτσι για να του την σπάσει του πολιτικά ανώριμου λαού η αριστερά, που νομίζει ο λαός πως σε κάθε βουλευτικό και υπουργικό έδρανο κρύβονται εγκληματίες και προδότες, δείχνει τον αριστερό χαρακτήρα της και αρνείται να χαρακτηρίσει με τέτοιους αχαρακτήριστους χαρακτηρισμούς αυτούς τους καλούς κυρίους που κυβέρνησαν και κυβερνάνε με τέτοια εξουθενωτική επιτυχία τον λαό.

Κι όποιος εκλογέας ισχυριστεί πως η άνοδος του φασισμού μπορεί και εν μέρει να αποτελεί άλλη μια μεγάλη επιτυχία της αριστεράς, είναι απλώς κακοήθης και δεν ξέρει, πολιτικά πάντα, τι του γίνεται.

Γενικά όμως οι ωραιότεροι είναι του ΠαΣοΚ. Αγαπάνε τόσο πολύ τους γερμανούς, πιο πολύ κι απ’ την Χρυσή Αυγή, που σκέφτηκαν να κάνουν και στη χώρα μας στρατόπεδα συγκέντρωσης. Μπορεί να ζητήσουν από τον Σόϊμπλε και τεχνογνωσία. Ξέρετε αυτόν με την λίστα του …Σίντλερ.

Αμα όμως ζεις σε μια όμορφη χώρα σαν την ελλάδα και γνωρίζεις πως την κυβέρνησε ο σοσιαλισμός του ΠαΣοΚ για περίπου 20 χρόνια, δεν φοβάσαι τίποτε. Τι να φοβηθείς άμα τα ‘χεις δει όλα; Και απλή αναλογική έχουμε, και έξω από την ΕΕ είμαστε, και συμμετοχική δημοκρατία μπουχτίσαμε, και δημοψηφίσματα έχουμε κάθε βδομάδα. Οτι δηλαδή ακριβώς προέβλεπε η Διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου και κυρίως το γ@μ@το Συμβόλαιο με το Λαό (αυτό που το βάζεις;)

Μετά από 20 χρόνια σοσιαλιστικής ΠαΣοΚικής διακυβέρνησης και ο καπιταλισμός στη χώρα μας έχει γίνει αρνάκι και κυρίως η Ελλάδα ανήκει πια στους Ελληνες.

Θραξ Αναρμόδιος

Advertisements
This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.

8 Responses to Εκλογείς και βουλευτάρια θα γίνουμε μαλλιά κουβάρια

 1. Ο/Η Odyssey λέει:

  Άστο. Μη το κουράζεις. Η αριστερά φτιάχνει τα δεξιά κόμματα και μετά βρίζουν το λαό.
  Ώρα για το κόμμα της δημοκρατίας. Όσοι πιστοί , Ας ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ.
  Να τελειώνουμε με τους τελειωμένους αριστεροδεξιούς καθεστωτικούς, πριν μας τελειώσουν .
  Κόμμα με ένα μόνο σκοπό: Συνταχτική Εθνοσυνέλευση για την εγκαθίδρυση δημοκρατίας. Με άμισθους βουλευτές ως ότου αποφανθεί ο λαός για το πολίτευμα που θέλει.
  Το τι θα κάνουν και θα κάνουμε στη μεταβατική περίοδο θα το βρούμε.
  Ένας – ένας, ας δηλώνουμε απλώς παρών. Ας πάρει κάποιος ανώνυμος την πρωτοβουλία. Τόσα «κόμματα» , όσες και οι περιφέρειες. Και μια ομπρέλα από πάνω για τη βροχή. Κι αςν δεν αρέσει η λέξη κόμα, ας το πούμε μουρτζούφλη.
  Ας πάψουμε να παίζουμε τις μωρές παρθένες, που βιάστηκαν και το σκέφτονται, ακόμα.

  • Ο/Η anarmodios λέει:

   @Odyssey

   Οδυσσέα έχω απογοητευθεί εντελώς. Ο κόσμος, ο λαός όλος, ζητάει εκλογικό μέτωπο των αντιμνημονιακών κι εκείνοι τρώγονται μεταξύ τους. Απο οτι φαίνεται θα πάνε χώρια, ο καθένας μόνος του στις εκλογές.

   Εκ των πραγμάτων δηλαδή οι επόμενες εκλογές θα είναι πολύ …μεταβατικές. Ας ελπίσουμε πάντως πως θα γίνει ένα χοντρό ξεκαθάρισμα και πως ο λαός θα μαυρίσει ΠαΣοΚ, ΝΔ και σία.

   Αντιμνημονιακοί ξε-αντιμνημονιακοί θα πρέπει όμως να ξέρουν πως ο σπόρος της δημοκρατίας έπεσε στον λαό. Αργά η γρήγορα θα ρθουν αντιμέτωποι με το αίτημα του λαού για δημοκρατία. Κοινώς η δημοκρατία τους περιμένει στην γωνία.

   Για τώρα όμως προέχει άλλο. Προέχει να φύγουν Μνημόνια, δανειακές, χαράτσια και τα παρόμοια, που μας ξεπάτωσαν.

   Τι να πω; Είμαι πιο μπερδεμένος από τον πιο μπερδεμένο.

   Θραξ Αναρμόδιος

 2. Ο/Η χρηχα λέει:

  Καλημέρα….

  Εγώ είδα φως και μπήκα….

  τι να πω ; όλα τα είπες…..
  Πες πες….κι έχεις και δίκιο….
  Δεν θα πάω ούτε να ψηφίσω μου φαίνεται

  • Ο/Η anarmodios λέει:

   @χρηχα

   Θα πάμε να ψηφίσουμε όλοι αυτή τη φορά. Ακόμα κι εγώ ο υπέρμαχος, σε άλλους καιρούς, της αποχής. Αυτή τη φορά θα πάμε όλοι στην κάλπη και θα μαυρίσουμε τους μνημονιακούς.

  • Ο/Η Μυκηναίος λέει:

   κάπου διάβασα ότι οι επόμενες εκλογές (αν γίνουν) …
   δε θα είναι εκλογές, θα είναι μέτρηση νοημοσύνης!

   • Ο/Η Minnie λέει:

    Χμ, μια και το ανεφερες…
    Πριν απο καμμια εικοσαρια χρονια ειχα εκφρασει την αποψη οτι το δικαιωμα ψηφου πρεπει να αποκταται μετα απο τεστ IQ. Ο πηχυς πολυ χαμηλα… οποιος σκοραρει πανω απο «Ηλιθιος» να δικαιουται να ψηφιζει.
    Η γνωμη μου ηταν οτι, εαν ειχε ισχυσει αυτο το ’81, δεν θα ειχε κερδισει τις εκλογες ο Αντρεας.
    Φυσικα οι περισσοτεροι με ειπαν φασιστομουτρο αλλα σκασιλα μου.
    Εξακολουθω να πιστευω οτι ειχα δικιο.

 3. Ο/Η Odyssey λέει:

  1. Χα, χα. Βάλε στο google Σταμάτης καββαδίας και δες την ανάλυση του ανθρώπου. Ο λαός , από ένστικτο κάνει αυτό που ο άνθρωπος αυτός γράφει, μέσα από ανάλυση του εκλογικού νόμου. ΑΠΟΔΟΜΕΙ το πολιτικό – κομματικό σύστημα.
  2. Είναι λάθος σου να περιμένεις λύσεις από ολιγαρχικούς, που φόρεσαν την ταμπέλα του «αντιμνημονιακού» .Ούτε ο λαός περιμένει και το λένε οι δημοσκοπήσεις. Τι θα πει «αντιμνημονιακός»; Βαράμε το σαμάρι για να μη βαρέσουμε το γάιδαρο.
  3. Δεν θα κάνει λάθος ο λαός, όταν θα ψηφίζει νεοναζιστές. Δίνει στο σύνολο κομματικό σύστημα την τιμή που του πρέπει. Μιλώ και ακούω απλούς ανθρώπους. Άνθρωποι που ζήτησαν δημοκρατία στις μεγάλες πλατείες του 2011 νιώθουν προδομένοι από την αριστερά και θα ψηφίσουν ναζισμό. (Για πλάκα. Ναι, κάνουν μαύρο χιούμορ. Κατάμαυρο. Απεγνωσμένο. ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ, πολιτικά για να μην πετάξουν τα μυαλά τους ). Τα δεξιά κόμματα , τα φτιάχνει η αριστερά.
  3. Δεν υπάρχει αριστερά – δεξιά, μνημόνιο – αντιμνημόνιο, ευρώ ή δραχμή κά..
  Δημοκρατία ή Ολιγαρχία και ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. Θέλεις ευρώ ή δραχμή; Καμμία αντίρρηση. Ποιος θα κυβερνά το νόμισμα;
  Μια μετοχή στην τράπεζα που θα τυπώνει το χρήμα για κάθε πολίτη (ευρωπαίο ή έλληνα).

  Θράκα, άστους αυτούς. Είναι ολιγαρχικοί. Άνοιξε κατάλογο ανώνυμων ανθρώπων, στη βάση του μοναδικού διλήμματος: Δημοκρατία ή Ολιγαρχία. Τους ορισμούς τους έχουμε.

  ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ που έχει δημιουργήσει ο λαός και που καθυστερεί την ανακοίνωση της ημερομηνίας, δηλ. το γεγονός πως δίνει 9 κόμματα στη βουλή, σημαίνει πως δεν εμπιστεύεται τα διλήμματα. Είναι το υλικό που θα γεννήσει το «κόμμα της δημοκρατίας». Κάποιοι να πάρουν πρωτοβουλία, με περισσή ταπεινότητα. Θάναι οι πρώτοι που θα θυσιαστούν, αποδεικνύοντας το ήθος και την καθαρή πρόθεση.
  Όχι άλλους ήρωες. Όχι άλλα κόμματα. Ένα είναι το πρωταρχικό θέμα. Δημοκρατία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s