Πρέπει να πιέσουμε, δεξιοί και αριστεροί, να δημιουργηθεί εκλογικό μέτωπο των αντι-μνημονιακών κομμάτων, κινημάτων και μετώπων, ώστε να μπορούμε να ελπίζουμε


Κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, θα γίνουν εκλογές. Με σιγουριά κανείς δεν μπορεί να πει το πότε. Αλλά το ότι το τραπεζικό καθεστώς που μας κυβερνάει κάνει λόγο για εκλογές σημαίνει πως πάμε προς τα κει.

Αν και το ότι αυτό το τραπεζικό καθεστώς μιλάει από μόνο του για εκλογές θα έπρεπε να μας κάνει να ανησυχούμε. Διότι οι επαγγελματίες ολιγαρχικοί που μας κυβερνάνε θα οδηγήσουν την χώρα σε εκλογές εάν, και μόνον εάν, έχουν πιθανότητες να τις κερδίσουν. Η …να μην τις χάσουν.

Δηλαδή το ολιγαρχικό τραπεζικό καθεστώς θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές μόνο εάν έχουνε σιγουρευτεί, πως στην κυβέρνηση που θα προκύψει θα μετέχουν και δικές τους δυνάμεις.

Διαφορετικά, αν δηλαδή σχηματιστεί μια αμιγώς αντι-μνημονιακή κυβέρνηση, γνωρίζουν πολύ καλά, πως οι περισσότεροί τους, και βασικά ηγεσίες και βουλευτές που έφεραν ή ψήφισαν μνημόνια, δανειακές, εφαρμοστικούς και χαράτσια, θα καταλήξουν στις φυλακές. Οπου φυσικά και είναι η θέση τους, ως κοινοί εγκληματίες που είναι κατά του λαού. Και μαζί τους στις φυλακές θα πάνε και ορισμένοι μεγαλοσχήμονες δικαστικοί, αστυνομικοί και λοιποί αρμόδιοι και μη.

Αυτό που παίζεται λοιπόν στις επόμενες εκλογές δεν είναι απλά και ακαδημαϊκά «το μέλλον της χώρας». Αυτό που παίζεται είναι η επιβίωσή μας. Ως λαού. Εναντι της επιβίωσης του ολιγαρχικού τραπεζικού πολιτικού συστήματος που τώρα μας κυβερνάει παράνομα. Εν ολίγοις είναι «ο θάνατός σου η ζωή μου».

Εχουνε μέχρι τώρα εμφανιστεί αρκετά νέα κόμματα, μέτωπα, κινήσεις κλπ κλπ, με αντι-μνημονιακό προσανατολισμό. Κανονικό. Και όχι γιαλαντζί σαν της ΝΔ και του Κουβέλη, για να συνεννοούμαστε.

Αν τους αφήσουμε όλους αυτούς χωρίς πίεση, κι ανάμεσά τους υπάρχουν και σχηματισμοί που προέρχονται από τα σπλάγχνα του μολυσμένου κοινοβουλευτισμού (Σύριζα, ΚΚΕ, Καμμένος), θα κατέβουν ο καθένας μόνος του με το μαγαζάκι του.

Εμάς, σαν λαό, ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΥΤΟ. Διότι έτσι κινδυνεύουμε. Κινδυνεύουμε αυτή η εκλογική πολυδιάσπαση να μην φέρει τα ποσοστά που απαιτεί ο εκλογικός μας νόμος, ο μαγειρεμένος από τους διασημώτερους εκλογικούς σεφ.

Κινδυνεύουμε αυτή η εκλογική πολυδιάσπαση να μην φέρει τα απαιτούμενα ποσοστά για να μπορούμε να ελπίζουμε πως θα σχηματιστεί μια κυβέρνηση που θα κάνει, το λιγώτερο, δυο πράγματα

 • Θα καταργήσει μνημόνια, δανειακές, εφαρμοστικούς και χαράτσια
 • Θα τιμωρήσει όσους περισσότερους βρωμιάρηδες και διεφθαρμένους ολιγαρχικούς γίνεται.

Αρα πρέπει να τους πιέσουμε. Ολους. Ολοι μας. Δεξιοί κι αριστεροί. Οσο μπορεί ο καθένας μας. Με ότι μπορεί ο καθένας μας. Με γράμματα, με email, με αναρτήσεις και σχόλια στα ιστολόγια, με την παρουσία και τις ερωτήσεις μας στις τωρινές τους συγκεντρώσεις. Οχι μόνο οι δεξιοί τους δεξιούς πολιτευτές και οι αριστεροί τους αριστερούς. Αλλά ΟΛΟΙ ΟΛΟΥΣ.

Αν κατέβουν χωριστά, κοινώς τη βάψαμε. Δεν θα συζητάγανε οι ολιγαρχικοί του τραπεζικού πολιτικού συστήματος για εκλογές αν δεν είχανε σιγουρέψει πως ακόμα κι αν δεν κερδίσουν τις εκλογές, τουλάχιστον δεν θα τις χάσουν. Ούτε οι διεθνείς τραπεζίτες τοκογλύφοι, που ελέγχουνε τους επαγγελματίες ολιγαρχικούς πολιτικούς μας, κι εκείνοι που τους εκβιάζουνε με τις λίστες Χριστοφοράκου και ποιος ξέρει τι άλλο, θα τους δίνανε το πράσινο φως να κάνουν εκλογές, αν υπήρχε υποψία πως κινδυνεύει η …επένδυσή τους.

Διατρέχουμε κίνδυνο λοιπόν αν δεν σχηματιστεί εκλογικό αντι-μνημονιακό μέτωπο. Αν επικρατήσουν οι μνημονιακοί στις εκλογές, δεν την βγάζουμε άλλα τέσσερα χρόνια με χαράτσια και μνημόνια. Θα μας εξοντώσουν.

Πίεση λοιπόν. Πίεση. Σε όλους. Ολοι. Δεξιοί κι αριστεροί. Για να έχουμε ελπίδα.

Θραξ Αναρμόδιος

Advertisements
This entry was posted in Επικαιρότητα, Πολιτική. Bookmark the permalink.

7 Responses to Πρέπει να πιέσουμε, δεξιοί και αριστεροί, να δημιουργηθεί εκλογικό μέτωπο των αντι-μνημονιακών κομμάτων, κινημάτων και μετώπων, ώστε να μπορούμε να ελπίζουμε

 1. Ο/Η PanosT λέει:

  http://www.pamet.gr/deltiatypou/diavoulefsi%208%20apriliou%209%203%2012.php
  Έχουμε καλέσει όλους τους φορείς προς αυτή την κατεύθυνση που αναφέρετε στην ανάρτησή σας, χωρίς κόκκινες γραμμές, χωρίς «φέουδα» και θεσούλες στο νέο σκηνικό και με ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ (Νέο Σύνταγμα). Παρακολουθήστε το.

  • Ο/Η nikk0g λέει:

   Ναι αλλά γιατί πάτε να κάνετε χαλάστρα στο Συνέδριο ΕΠαΜ; Μιά μέρα πρίν ή μετά δεν γινεται, έτσι;

   • Ο/Η PanosT λέει:

    @ nikkog
    Αγαπητέ φίλε,
    Λυπάμαι εάν πιστεύεις πως πηγαίνουμε να κάνουμε «χαλάστρα» σε κάτι. Επίσης είναι λάθος να βλέπεις τα πράγματα στην λογική του «είμαστε το κέντρο του Σύμπαντος».

  • Ο/Η anarmodios λέει:

   @PanosT + nikk0g

   Εγώ λέω να ανταλλάξετε εσείς οι δυο τα email σας, κι ακόμα καλύτερα τα τηλέφωνά σας, και να δείτε τι μπορείτε να κάνετε ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΑΣ, ο καθένας στην κίνηση που ανήκει, ώστε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να δούμε ΟΛΟΥΣ τους αντιμνημονιακούς μαζί.

   Και να αφήσετε τις φαγωμάρες μεταξύ σας. Σαν τα παλιά κόμματα.

   Αμα δεν τα βρείτε μεταξύ σας, τραβάτε μια δημόσια καταγγελία η μια παράταξη στην άλλη εξηγώντας μας γιατί δεν τα βρήκατε, κι αφήστε μας μετά εμάς να βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα.

   Το να πιαστείτε τώρα εδώ ή αλλού για το ποιος έχει δίκιο, είναι το τελευταίο που χρειαζόμαστε.

   Μπορείτε να κάνετε ΟΙ ΔΥΟ ΣΑΣ κάτι;

   Ε, κάντε το.

   Θραξ Αναρμόδιος

   • Ο/Η PanosT λέει:

    Δυστυχώς, παρά τις επαναληπτικές εκκλήσεις μας τόσο στην πρωτοβουλία του κ. Καζάκη όσο και σε άλλες περιπτώσεις κινημάτων ή πρωτοβουλιών ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΠΡΩΤΟΚΑΘΕΔΡΙΑΣ Η ΗΓΕΣΙΑΣ (κεφαλαία λόγω έμφασης όχι φωνής) δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση απολύτως. Επίσης, από την μέχρι τώρα εμπειρία μας στις πάρα πολλές προσπάθειες που έχουμε κάνει στο παρελθόν (από τον καιρό των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα) έχουμε διαπιστώσει πως οι προτεραιότητες των περισσοτέρων «κινημάτων» ή πρωτοβουλιών αφορούν στο «ποιος θα φανεί περισσότερο» για να πάρει περισσότερες ψήφους. Δυστυχώς, μέχρι τώρα αυτό φαίνεται να μονοπωλεί τις σκέψεις τους.
    Συνεπώς, ας κρατάμε και μικρό καλάθι στο ποιος πραγματικά ενδιαφέρεται να ανατραπεί το απαράδεκτο μνημονιακό σκηνικό και ποιος απλώς θέλει να εκμεταλλευτεί το θέμα του μνημονίου για μεγαλύτερη απήχηση στους «ψηφοφόρους». Αυτό θα φανεί στην συνέχεια φυσικά.

 2. Ο/Η hypethros λέει:

  Δυο σημαντικές επισημάνσεις:

  1. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΣΙΠΡΑ στους αρχηγούς των κρατών της Ευρώπης, και στους Προέδρους της ΕΕ, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:

  «Για όλους αυτούς τους λόγους, σας γνωστοποιώ ότι ο ελληνικός λαός, μόλις αποκαταστήσει το δικαίωμά του να εκφράζει δημοκρατικά τη βούλησή του και ανακτήσει τον έλεγχο των δημοκρατικών του θεσμών, πιθανότατα θα επιφυλαχθεί να αναγνωρίσει ή να τηρήσει τις συμφωνίες στις οποίες ετοιμάζεται να προχωρήσει η παρούσα κυβέρνησή του. Πιο συγκεκριμένα, ο ελληνικός λαός δεν θα αποδεχθεί οποιαδήποτε απώλεια κυριαρχίας, εξωτερική παρέμβαση στα εσωτερικά θέματα της χώρας ή μαζική πώληση δημοσίων επιχειρήσεων, γης και άλλων περιουσιακών στοιχείων, που η παρούσα κυβέρνηση ετοιμάζεται να αποδεχθεί.

  Αλέξης Τσίπρας
  Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ»

  2. Ενημέρωση απο Καζάκη (στις 25/3) για την πιθανότητα συγκρότησης Κοινού Ψηφοδελτίου

 3. Ο/Η IOANNA λέει:

  ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΙ ΟΧΤΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ . ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .— ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΝΑ ΔΙΚΑΣΘΟΥΝ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s