Παρουσίαση του Δικτύου Περικλής


ανακοίνωση από την ομάδα του Δικτύου Περικλής

Η αύξηση του ευρωπαϊκού δείκτη δυσφορίας του εκλογικού σώματος το 1990, οδήγησε τους καθηγητές Γιώργο Καμπουράκη (ΕΜΠ, Τομέας Πληροφορικής) και Μάριο Νόττα (DUK, Eρευνητικό Κέντρο ‘Αθηνά’) να επινοήσουν το Δίκτυο ΠΕΡΙΚΛΗΣ.

Το Δίκτυο ΠΕΡΙΚΛΗΣ προτείνει λύσεις επικοινωνίας που διευκολύνουν την ‘Διαδικασία Δημοκρατίας’ (ανάδειξη θεμάτων, συναπόφαση και καταλογισιμότητα) μέσω συστημάτων υπολογιστών που τοποθετούνται σε δημόσια σημεία.

Το σύστημα διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των πολιτών και των «Αρχόντων» ενός τόπου, και απλοποιεί την εμπλοκή μεγάλων ομάδων πολιτών στην δημόσια ζωή.

Αυτή η αναβίωση της αρχαίας «Εκκλησίας του Δήμου», που ανεβάζει τον πήχη στον πολιτικό μας πολιτισμό, θα παρουσιαστεί από τους δημιουργούς του, στα πλαίσια ενημέρωσης των πολιτικών φορέων, την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, στις 19.00 στα γραφεία των Οικολόγων Ελλάδας, Καποδιστρίου 28 και Πατησίων 32, Αθήνα.

Θα μπορέσει αυτή η εφαρμογή να αποτελέσει το στρατηγικό όχημα για να συνενώσει με δημοκρατικές διαδικασίες όλους τους νέους πολιτικούς φορείς σε ένα ενιαίο εκλογικό σώμα, ώστε να υπερκεράσει το δικομματικό κατεστημένο της χώρας μας;
————————-

Θραξ Αναρμόδιος (για την αντιγραφή)

Advertisements
This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s