Η λύτρωση και η κάθαρσή μας θα έρθει όταν θα ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ και θα τους τιμωρήσουμε


σαν μια απάντηση σε μια σειρά σχολίων στο olympia.gr

Εφτιαξαν ένα μάτριξ αιώνιας διαφθοράς και μας έριξαν να ζήσουμε και να διαμορφωθούμε μέσα σ’ αυτό. Εφτιαξαν ένα σχολείο διαφθοράς και ανεντιμότητας που έγινε όλη η ζωή μας. Μας αφαίρεσαν κάθε ΘΕΣΜΙΚΗ, δηλαδή πολιτική, δυνατότητα στο να το γιατρέψουμε, να το ιάσουμε, να το καθαρίσουμε.

Οι ζωές μας έγιναν μαθητεία σε διαφθορείο. Οι ανάσες μας, μέσα στην κοινωνία που έχτισαν και στις «αξίες» με τις οποίες την δόμησαν, μας γέμιζαν με μόλυνση.

Από το νηπιαγωγείο μέχρι το Πανεπιστήμιο ιεραρχίες κοινωνικές με κύρια βάση την ματαιοδοξία. Την επίδειξη και την αλαζονεία. Τον ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΑΤΟΜΙΣΜΟ. Διαφθορά για θέσεις και διορισμούς και έδρες και δουλειές. Μόλυνση της «καταξίωσης» δια των κενών τίτλων και των υλικών αποκτημάτων του κώλου.

Ολόκληρες ζωές χωρίς να γνωρίσουμε ποτέ μια ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΞΙΑ. Μία.

Πόσοι από μας είχαν την ευκαιρία να ρθουν σε επαφή με αυθεντικές αξίες; Ελληνικές. Που; Στα κόμματά τους; Που μας έσπρωχναν στη διαφθορά; Στα κόμματά τους; Στα σχολεία του διεφθαρμένου εξουσιασμού και της ολιγαρχίας;

Γιατί λέμε «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;»; Γιατί; Διότι μας σπούδασαν στον εξουσιασμό, στην ολιγαρχία και στη δύναμη των ολίγων ισχυρών.

Η μήπως νομίζει κάποιος πως αυτή την γνώση του «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;» μας την έδωσε η μάνα κι ο πατέρας μας;

Ο άνθρωπος βρίσκεται σε δυναμική σχέση με την κοινωνία του. Αλληλοεξαρτάται. Αλληλοδιαμορφώνεται. Και την κοινωνία και τις αξίες και τις αρετές της ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΛΕΓΧΑΜΕ ΕΜΕΙΣ. Αλλά εκείνοι. Που είχαν την δύναμη να επιτρέπουν στον πολιτισμό της φαυλότητας, της μόλυνσης και της αναξιοκρατίας, των ξέκωλων ΜΜΕ, της πουλημένης δημοσιογραφίας, να μας διαμορφώνει.

Μόνο οι δυνατώτεροι κάθε γενιάς γλύτωναν από τα νύχια της διαφθοράς με την οποία μας βάπτιζαν για δυο αιώνες. Μόνο εκείνοι που είχαν το ψυχικό σθένος να αντέξουν να ζουν σε βούρκο και να παραμένουν καθαροί.

Τι αυτο-οικτιρόμαστε τώρα; Για ποιο λόγο; Μήπως επειδή δεν είχαμε την ψυχική δύναμη; ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΥΤΟΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ. Δεν ήταν δυνατόν να την έχουμε όλοι μας. Μπορούμε τώρα να το καταλάβουμε κι αυτό μαζί με τ’ άλλα και να δούμε τι πρέπει να κάνουμε από δω και πέρα; Η θα μείνουμε να κόβουμε τις φλέβες μας γι’ αυτό το κατρακύλισμα που μας συνέβη ως κοινωνία;

Η λύτρωση και η κάθαρσή μας θα έρθει όταν θα ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ και θα τους τιμωρήσουμε. Οταν θα τους τιμωρήσουμε και για όσα ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ βρωμίζοντας και μολύνοντας και την επόμενη γενιά ακόμα και τούτη τη στιγμή.

Μόνο όταν θα καταλάβουμε την αιτία και την πηγή της ασθένειας θα μπορέσουμε να κλείσουμε την βρωμερή πληγή. Και να φτιάξουμε επιτέλους πατρίδα και κοινωνία.

Θραξ Αναρμόδιος

Advertisement
This entry was posted in Κοινωνία. Bookmark the permalink.

3 Responses to Η λύτρωση και η κάθαρσή μας θα έρθει όταν θα ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ και θα τους τιμωρήσουμε

 1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Εύγε!

  «Η λύτρωση και η κάθαρσή μας θα έρθει όταν θα ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ και θα τους τιμωρήσουμε. Οταν θα τους τιμωρήσουμε και για όσα ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ βρωμίζοντας και μολύνοντας και την επόμενη γενιά ακόμα και τούτη τη στιγμή».

  Είναι εσφαλμένη τακτική, για την παρούσα ιστορική συγκυρία, η τιμωρία. Κατά τη γνώμη μου, η ορθή τακτική είναι, να τους προσπεράσουμε και να οδεύσουμε ολοταχώς προς την προκοπή, μη παραλείποντας να τους ρυμουλκίσουμε και δαύτους, προς τον αγαθό μας στόχο. Φαίνεται παράταιρο αλλά δεν είναι. Είμαστε πολλοί και είναι λίγοι.
  Η καλοσύνη έχει τεράστια δύναμη. Αναγνωρίζοντας, οι πολλοί τη φύση του προβλήματος και επιλέγοντας το δρόμο της καλοσύνης, νομίζω ότι θα αναπτυχθούν τόσο ισχυρές δημιουργικές δυνάμεις που η μοχθηρία των λίγων, απλά, θα εξαϋλωθεί.

  • Ο/Η Stavros λέει:

   οχι ρε φίλε και καλοσύνη σ αυτον που πηρε τ 60 μυρια ευρω και ΕΓΩ καλούμαι τώρα να τα πληρώσω με ΤΟΚΟ!! Γιατι αν δεν το καταλαβες αγαπητέ,:

   ΕΓΩ και ΕΣΥ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΜΕ τα λεφτά που πήρε μιζα ο κάθε Τσοχατζο
   και τωρα θα τα πληρώσουμε με τόκο!!
   και το καλύτερο?
   Ο ΙΔΙΟΣ, ο κάθε Τσοχατζο, υπέγραψε και τα δανείστηκε για Λογαριασμό μας .. κ πηρε κ τη μίζα

   Αυτα τα ψευτοχριστιανικά, τα «γυρνα και το αλλο μαγουλο» διαπαιδαγωγούν με τέτοιο σκοπό, που κανουν τους ανθρώπους πρόβατα. Να μην αντιδρούν, να λένε: βίασε με κί άλλο» εγω θα πάω στον παράδεισο …

   sorry .. το παρατράβηξα

   • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    «Αυτα τα ψευτοχριστιανικά, τα “γυρνα και το αλλο μαγουλο” διαπαιδαγωγούν με τέτοιο σκοπό, που κανουν τους ανθρώπους πρόβατα. Να μην αντιδρούν, να λένε: βίασε με κί άλλο” εγω θα πάω στον παράδεισο …».

    Από τη μια πλευρά είναι η άποψή μου· από την άλλη το νόημά της.
    Την άποψη τη διάβασες, ενώ το νόημα, το θεωρείς γνωστό ενώ στην πραγματικότητα, απλά το εικάζεις.

    Πότε με ρώτησες, ποιους γνώρισα προσωπικά, ποιες δομές και δυναμικές συστημάτων γνώρισα από την κακή πλευρά τους, σε ποια άδυτα παρεισέφρησα, για να αποκτήσω μια ρεαλιστική αντίληψη των πραγμάτων και αρνήθηκα να σου πω;

    Χρειάζονται αρχίδια πεπόνια για να τολμήσεις να πλησιάσεις κάποιον που μπορεί να προσπάθησαν πέντε φορές να του δείξουν τα ραδίκια ανάποδα και να ρωτήσεις αυτό που θες, διακινδυνεύοντας να φας και καμιά αδέσποτη.

    Δεν ευδοκιμούν τα πεπόνια στην εποχή μας, αλλά τα μπιζέλια και γι’ αυτό, ανοίγουμε το στόμα μας και λέμε ό,τι μαλακία μας κατέβει στο κεφάλι.

    Sorry.. το παρατράβηξα

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.