Η εδώ και 30-τόσα χρόνια πλήρης ατιμωρησία των δημόσιων αρχόντων για σοβαρά πολιτικά και ποινικά εγκλήματα οδήγησε στο σημερινό τέλειο ξεσάλωμα.


Οι επαγγελματίες πολιτικοί της ολιγαρχίας που μας κυβερνάει από τότε που έχουμε κοινοβουλευτισμό, δηλαδή από την επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου 1843 που ανάγκασε τον τότε βασιλιά Οθωνα να δεχθεί συνταγματική κοινοβουλευτική μοναρχία, έχουν διαπράξει και συνεχίζουν μέχρι και τώρα να διαπράττουν μύρια όσα εγκλήματα, τα οποία μένουν ατιμώρητα.

Προσφιλής τους μέθοδος είναι να μαγειρεύουν το Σύνταγμα και τους νόμους και να νομοθετούν την ασυλία τους. Ενα άλλο άθλημα στο οποίο έχουν πάρει πρωτάθλημα εδώ και δυο αιώνες είναι η ερμηνεία του Συντάγματος. Με τη βοήθεια βέβαια πολλών επιφανών και σοφών, κολλητών τους συνταγματολόγων.

Ετσι στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν μας, όπως και ειδικά στον μεσοπόλεμο, έχουμε δει τα πιο απίστευτα πράγματα. Και μετά, σερί οι αλληλο-αμνηστεύσεις. Και ουδείς τιμωρημένος. Ακόμα και για στάσεις ή πραξικοπήματα.

Μας οδήγησαν σε πτωχεύσεις, σε ήττες, σε καταστροφές, ξεχαρβάλωσαν κάθε έννοια συνταγματικής νομιμότητας, υπέγραψαν συνθήκες ξεπουλήματος και υπερχρέωσης, χάρισαν τεράστιες οφειλές ξένων χωρών, έκαναν χίλιες δυο κομπίνες με το νόμισμα (μέχρι κι ο Ελευθέριος Βενιζέλος τους κατηγόρησε ανοιχτά πως τουλάχιστον μία τράπεζα «αποτελεί ανωμαλία εν τη χώρα») αλλά δικαιοσύνη δεν αποδόθηκε ποτέ. Ούτε ένοχοι υπήρξαν. Και φυσικά δεν υπήρξε καμμιά τιμωρία.

Είναι πράγματα που δεν εξιστορούνται συχνά, αλλά είναι γραμμένα και σε «αριστερές» και σε «δεξιές» ιστορίες».

Μα και τι ανάγκη τις έχουμε και τις ιστορίες και τα γραφόμενά τους, όταν και τα καμάρια μας, οι τωρινοί επαγγελματίες πολιτικοί της ολιγαρχίας που μας κυβερνάει, εγκληματούν μπροστά στα μάτια μας, λόγω και έργω;

Εχουμε έναν ολόκληρο λαό που ΦΩΝΑΖΕΙ απελπισμένος πως ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΝΕΙ και βγαίνει στους δρόμους και στις πλατείες, που αυτοκτονεί από την απελπισία, και από την άλλη εμφανίζονται διάφοροι δημοσίως και εκφράζουν λόγο υπέρ αυτής της παράνομης και ανόσιας ψευδο-«κυβέρνησης» και συνιστούν στις ηγεσίες των κομμάτων, που υποτίθεται πως αντιπροσωπεύουν τον λαό (λέμε τώρα), να μην ζητάνε εκλογές. Να μη ζητούν οι κομματικές ηγεσίες εκλογές.

Καμαρώστε εδώ έναν τέτοιον κύριο που μας τον φορέσανε και ως πρόεδρο της «δημοκρατίας».

Με μια δήλωση έχει κατεδαφίσει το μισό Σύνταγμα και τον Ποινικό Κώδικα μαζί, και ήταν και πρόεδρος της «δημοκρατίας» ο πολίτης αυτός.

Δυο τρία χτυπητά.

 • Οι επαγγελματίες πολιτικοί μαγείρεψαν το Σύνταγμα και ειδικό νόμο περί ευθύνης για την ποινική τους ασυλία.
 • Οι ηγεσίες τριών κομμάτων συγκρότησαν παράνομη κυβέρνηση και ο τωρινός πρόεδρος της «δημοκρατίας» την όρκισε κιόλας (και μαζί του και κάποιοι ιερωμένοι, μα καλά δικηγόρους δεν έχουν αυτοί οι άνθρωποι να τους συμβουλέψουν σε τι κίνδυνο μπαίνουν;)
 • Η ηγεσία του ΠαΣοΚ ως κυβέρνηση έδωσε εντολή και η ελληνική αστυνομία την εφάρμοσε κιόλας και για ένα 48-ωρο είχαμε εφαρμογή παράνομου στρατιωτικού νόμου σε ελληνική πόλη, στη Θεσσαλονίκη στην ΔΕΘ, από μια μεραρχία 5.000 οπλισμένων αστυνομικών, που έστησαν παντού σημεία ελέγχου των πολιτών (μέχρι και γυναικείων τσαντών).
 • Η ηγεσία ειδικά του ΠαΣοΚ ως κυβέρνηση έχει παραδώσει την εθνική κυριαρχία με παράνομες διεθνείς συμβάσεις και έχει επιτρέψει σε έναν μη εκλεγμένο να υπογράφει οποιαδήποτε σύμβαση με ξένες δυνάμεις, ως «υπουργός» οικονομικών. Τουλάχιστον δυο άλλα κόμματα συμφωνούν με το περιεχόμενο των δανειακών συμβάσεων, που υπέγραψε ο υπουργός αυτός αλλά και οι επόμενοι, και στο μόνο που διαφωνούν είναι σε επιμέρους μέτρα και την εφαρμογή τους.

Ρίξτε μια ματιά στον Ποινικό μας Κώδικα . Δείτε τουλάχιστον τα άρθρα 134, 138, 146, 157, 158, 159, 162… Μόνο με το 162 πάει σούμπιτη στη φυλακή όλη η ηγεσία του ΠαΣοΚ που από το περίφημο τότε «Συμβόλαιο με το Λαό» , πριν 30 χρόνια δηλαδή, υποσχέθηκε για να πάρει την ψήφο του ελληνικού λαού ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ (Β. 62). (Συμβόλαιο λέει κύριε εισαγγελέα, συμβόλαιο λέει… άντε, μάτι βγάζει).

Μα και ΜΟΝΟ με το περίφημο «λεφτά υπάρχουν» αυτός ο κύριος που παρίστανε τον πρωθυπουργό μας δυο χρόνια, πάλι μέσα έπρεπε να είναι, με βάση το άρθρο 162 του ΠΚ.

Δείτε τα πρόσφατα γεγονότα των τελευταίων ετών, δείτε και τον Ποινικό Κώδικα, δείτε και το Σύνταγμα (άρθρα 36, 37 και 38 μόνο) και πείτε μου:
Εχουμε εγκλήματα και ενόχους;
Εχουμε τιμωρίες;

Εχουμε δικαιοσύνη;

Κι αφού ΔΕΝ έχουμε δικαιοσύνη, ΔΕΝ έχουμε τίποτε.

Θραξ Αναρμόδιος

Advertisement
This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.

6 Responses to Η εδώ και 30-τόσα χρόνια πλήρης ατιμωρησία των δημόσιων αρχόντων για σοβαρά πολιτικά και ποινικά εγκλήματα οδήγησε στο σημερινό τέλειο ξεσάλωμα.

 1. Ο/Η Θεμιστοκλής λέει:

  Επανάσταση.

  Επανάσταση δεν κάνουν οι βολεμένοι. Ούτε κείνοι που ελπίζουν να βολευτούν.
  Φευγιό.
  Άξια μυαλά και υγιείς ψυχές. Φεύγουν. Ευρώπη, Αμερική, Καναδάς, πιο πολλοί Αυστραλία.
  Αιμορραγία.
  Μέσα ασφυξία. Οι αμαγάριστοι, ένα βήμα πριν τον πνιγμό.
  Άλλοι φωνάζουν για επανάσταση.
  Τιμή σε όσους το εννοούν κι αγωνίζονται. Όπου κι όπως μπορούν.
  Επανάσταση!
  Ωραία ακούγεται στους πολλούς, αρκεί να την κάνουν «οι άλλοι».
  Επανάσταση λοιπόν.
  Επανάσταση κάνουν οι απελπισμένοι. Όσοι τα ‘χασαν όλα και δεν τους μέλει και τη ζωή τους να χάσουν.
  Επανάσταση δεν κάνουν οι βολεμένοι. Ούτε κείνοι που ελπίζουν να βολευτούν. Πιότεροι τούτοι οι τελευταίοι.
  Κι εκείνη η μεγάλη, του ’21, η αγνή και άγρια, απέτυχε. Γιατί, μπρος στον κίνδυνο να χαθεί, ζήτησε δανεικά.
  Κι οι τοκογλύφοι φκιάσανε προτεκτοράτο. Και τα μαγειρέψανε καλά.
  Ανεξαρτησία και πολύχρωμες κορδέλες. Ελευθερία και μπάντες που παιανίζουν.
  Κι όλοι οι ιθαγενείς τού χεριού τους.
  Ηγέτες υπάλληλοι. Λαός κηφήνας. Η χαρά των αφεντικών.
  Και ρήτρα με ψιλά γράμματα βάλανε στα συμβόλαια. Όταν το προτεκτοράτο κλείσει τον κύκλο του, να επιστρέψει στην αυτοκρατορία.
  Και τώρα ο κύκλος έκλεισε.
  Επανάσταση.
  Τι νόημα έχει πια μια επανάσταση; Γιατί λίγοι λεοντόκαρδοι πρέπει να σώσουν πάλι πολλούς κουτοπόνηρους; Καμιά αναγνώριση δεν θάβρουν. Τα ασπόνδυλα πάλι θα κυβερνήσουν. Τα μαλάκια θα επιπλεύσουν. Τα παράσιτα θα επικρατήσουν.
  Η θυσία των γενναίων, λούσα για τους χαραμοφάηδες. Θα πεθάνει η λεβεντιά για να ζήσει η πουτανιά.
  Τι κι αν «σωθούμε»; Είμαστε άξιοι;
  Στους φτηνούς δεν πρέπει σωτηρία.

  http://aristidisdikaios.blogspot.com/2011/09/blog-post.html

 2. Ο/Η ataktos λέει:

  το λέμε … degeneracja

 3. Ο/Η Ελλην λέει:

  πολυ καλο κειμενο

  • Ο/Η ΣΠΥΡΟΣ Ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ λέει:

   Αψογο,όπως όλα,άλλωστε….

 4. Ο/Η ataktos λέει:

  και στο θέμα μας πάλι… (Οικολογία)

  Η οικολογία στα χέρια της ολιγαρχίας! είναι ένα ακόμα όχημα επιβολής, χειραγώγησης, ελέγχου και δημιουργίας νέων μονοπωλίων και τεράστιων κερδών!
  Ηγήτορες και αυτής της νέας αντίληψης, όπως και κάθε προηγούμενης, αφού έχουν τη δύναμη και τα μέσα (παιδεία, επιστημονική κοινότητα, νομοθετική εξουσία, ΜΜΕ και ένα συρφετό από ΜΚΟ, ανεξάρτητες αρχές, συμβούλια κτλ) είναι οι ίδιοι που πλούτισαν βιάζοντας το περιβάλλον και τον άνθρωπο με τις ρυπαρές βιομηχανίες τους και τη συγκέντρωση της παραγωγής σε απόλυτα ελεγχόμενα μονοπώλια!
  Είναι οι ίδιοι που λειτουργούν ακόμα τις τεράστιες βιομηχανίες τοξικών χημικών χωρίς να γίνεται νύξη πουθενά (ΜΜΕ) και προσπαθούν να μας πείσουν για το κακό που κάνουν οι αγελάδες στο φαινόμενο του θερμοκηπίου! για να μας πουλήσουν τις κρεατόμαζες του εργαστηρίου!
  Η ερήμωση της υπαίθρου, εκτός από τις πολιτικές αστυφιλίας που εφαρμόζουν δεκαετίες τώρα, θα διαταχθεί για οικολογικούς λόγους (πρέπει να εκκενώσουμε τη γη από την καταστροφική παρουσία του ανθρώπου για να ανακάμψει η φύση!) προκειμένου οι άνθρωποι να ελέγχονται απόλυτα μαντρωμένοι στις πόλεις, στερημένοι από κάθε μορφή αυτονομίας (κτηνοτροφία – γεωργία) φαγητού, νερού και μετακίνησης (ρύπους από ΙΧ αυτοκίνητα)!

  Η κατάργηση των μετρητών με πρόσχημα την φοροδιαφυγή αλλά και για πρακτικούς λόγους, θα αναδείξει το δίλημμα που ήδη έχει απαντηθεί, τη θυσία τις απόκρυψης προσωπικών δεδομένων,την παραβίαση ατομικών δικαιωμάτων και προσωπικών ελευθεριών, προς χάριν της ασφάλειας! (Σαν να λέμε Εθνικής κυριαρχίας για χάρη της οικονομικής σωτηρίας του κράτους που δεν συμπεριλαμβάνει τη επιβίωση των πολιτών, αλλά κάποιον οικονομικών δεικτών!).
  Η ελευθεριότητα που έγινε η σημαία με τη μορφή ψευδοδημοκρατίας, μετά τις υποκινούμενες επαναστάσεις για το πέρασμα της εξουσίας από τη Μαύρη αδελφότητα (παλαιά τάξη) στην Λευκή αδελφότητα (Νέα τάξη), είχε τα απαραίτητα συστατικά για την ολοκλήρωση του ίδιου σχεδίου! που ήταν τα εξής:
  α) Στήθηκε ένα ιδιωτικό τραπεζικό σύστημα με βάση τα επιτόκια και τον πληθωρισμό, με τέτοιο τρόπο που να δημιουργεί χρέη σε κράτη και πολίτες και υπερκέρδη σε μια χούφτα τραπεζίτες, που χρησιμοποιήθηκαν για την εξαγορά των πολιτικών, με αποκορύφωμα την ιδιωτικοποίηση των κρατών, και την μετάβαση της πραγματικής εξουσίας στις αγορές γενικώς (και σε μια χούφτα τραπεζίτες ειδικώς)!
  β) Το βασικό πολίτευμα με δύο τρεις παραλλαγές για ποικιλία, της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας (λέμε τώρα), οικοδομήθηκε με βασικό σκοπό την πρόσκαιρη ευημερία, και με ένα (κοινό σχέδιο) πολύπλοκο, ασαφή και αντικρουόμενο νομικό πλαίσιο διαλυτικής ελευθεριότητας, για να αποκρύψει την έλλειψη ουσιαστικής δημοκρατίας, να απομακρύνει τον πολίτη από τη γνώση και τη συμμετοχή στα κοινά, και να θεωρεί τον εαυτό του υπεύθυνο για τις πολιτικές επιλογές του, της προσχεδιασμένης αποτυχίας των εντεταλμένων πολιτικών, που τους αντικαθιστούν με άλλους, έτσι ώστε να καταλήξουμε εδώ!
  Η επιδίωξη τους είναι και το έχουν καταφέρει, εκτός της οικονομικής κρίσης, να υπάρχει κρίση αξιών (διαφθορά) και έλλειψη εμπιστοσύνης σε πρόσωπα και θεσμούς, παγκοσμίως, ώστε να αναζητούμε απεγνωσμένα μια λύση, ένα σωτήρα που θα μας σώσει.
  Νομίζω, ότι όλοι ξέρετε ότι η λύση είναι έτοιμη από αυτούς και ποιος θα είναι ο σωτήρας μας.
  Μάκης Αρμενιάκος

 5. Ο/Η Τσιπ λέει:

  Εφόσον όπως λες 30 χρόνια ευνοήθηκαν οι άρχοντες και δεν άλλαξε τίποτα είναι λογικό να συνεχιστεί. Ποιος θα εγκατέλειπε μια μηχανή πλουτισμού και παραγωγής ελίτ χωρίς κόστος;
  Η μόνη περίπτωση να αλλάξει κάτι είναι να υπάρξει ένα φυσικό εμπόδιο, κάτι σαν φυσικό φαινόμενο που να προσθέσει μεγάλο τίμημα στη διαδικασία αυτή ώστε να γίνει ασύμφορη.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.