Η στάση της ηγεσίας της ΝΔ και του προέδρου της ήταν από την αρχή ως τώρα μια συνεπής στάση κρυπτο-μνημονιακού υποστυλώματος, που δεν μπορούσε να κρυφτεί.


Ορισμένα ΜΜΕ, και διαδικτυακά μέσα, που μέχρι χτες στήριζαν τον πρόεδρο της ΝΔ, με έναν εντελώς προσωπολατρικό τρόπο μάλιστα, και χωρίς να δέχονται καμμία αντίρρηση στους λιβανωτούς ισχυρισμούς τους, τώρα εμφανίζονται να κάνουν «κωλοτούμπα».

Το πιθανώτερο είναι πως προσπαθούν να απορροφήσουν και να εκτονώσουν τις αντιδράσεις της λαϊκής βάσης της ΝΔ, που νιώθει προδομένη από τις δηλώσεις του προέδρου της σχετικά με την νέα δανειακή αλλά και την στάση του στο παζάρι της «μεταβατικής» κυβέρνησης. Και αφού ξαναβάλουν τους οπαδούς στο μαντρί, να ξανακάνουν άλλη μία «κωλοτούμπα», και να αρχίσουν και πάλι το λιβανιστήρι.

Ας θυμόμαστε πως όποιος κάνει μία και δύο κωλοτούμπες, θα κάνει και τρίτη και τέταρτη.

Αρχισαν λοιπόν ΗΔΗ να υποστηρίζουν και να διαδίδουν πως για την στάση του προέδρου της ΝΔ στην διαπραγμάτευση για την «κυβέρνηση», κάποιοι της ηγεσίας της ΝΔ, οι γύρω από τον πρόεδρο δηλαδή, έπαιξαν έναν ρόλο περίπου ύποπτο. Λες και δεν γνωρίζουμε πως πάντα γύρω από την κορυφή ενός κόμματος συνωστίζονται «σύμβουλοι» επί συμβούλων που αντιπροσωπεύουν τα πιο αδίστακτα συμφέροντα. Και βέβαια η ύπαρξη αυτών των μυστικοσυμβούλων που αντιπροσωπεύουν αυτά τα συμφέροντα, φυσικά και δεν αθωώνει τους προέδρους των κομμάτων. Το αντίθετο μάλιστα.

Ο αντικειμενικός στόχος αυτών των ΜΜΕ, και των διαδικτυακών μέσων, είναι να θέσουν τον Σαμαρά και πάλι στο απυρόβλητο της κριτικής της λαϊκής βάσης της ΝΔ και του λαού. Ρίχνοντας τις «ευθύνες» στους «άλλους».

Διότι φυσικά ο κ. Σαμαράς είναι πολύτιμο κεφάλαιο, με την «αντι-μνημονιακή» πολιτική που εισηγήθηκε και ασκεί. Ενα πολύτιμο κεφάλαιο για την εγχώρια και διεθνή ολιγαρχία των χρηματο-τραπεζιτών και των πλουτοκρατών. Ενα ανάχωμα που κράτησε με νύχια και με δόντια τις λαϊκές απαιτήσεις και την λαϊκή οργή μέσα σε διαχειρίσιμα για το καθεστώς πλαίσια. Πολύτιμη υπηρεσία προς το τοκογλυφικό καθεστώς πράγματι.

Η πολιτική, οι θέσεις, οι κινήσεις και οι χειρισμοί της ηγεσίας της ΝΔ, και του προέδρου της, ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΑΤΙ. Οχι τώρα. Εδώ και ενάμισυ χρόνο. Τα γράφουμε και τα ξαναγράφουμε.

Ιδού μερικές σχετικές αναρτήσεις στον Αναρμόδιο

 • (25-1-2011) Η ΝΔ ασκεί χλιαρή αντιπολίτευση γιατί δεν μπορεί να εναντιωθεί στα συμφέροντα που και η ίδια ως κόμμα εκπροσωπεί και τα οποία αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί καλύτερα το ΠαΣοΚ
 • (26-1-2011) Η ηγεσία της ΝΔ είπε “όχι” στο Μνημόνιο μόνο για λόγους αντιπολιτευτικής τακτικής και στην ουσία συμφωνεί πολιτικά με την λογική των μέτρων και του Μνημονίου.
 • (11-2-2011) Η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί νόμιμα να ανατρέψει την κυβέρνηση με ένα φύσημα, αλλά δεν το κάνει.
 • (14-2-2011) “Ποτέ δεν είπαμε εμείς (η ΝΔ) οτι θα αμφισβητήσουμε τις υποχρεώσεις της χώρας που ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση μέσω της υπογραφής του Μνημονίου”
 • (5-3-2011) Το ΠαΣοΚ δεν θα μπορεί σε λίγο να κυβερνήσει, η ΝΔ δεν θέλει, κι έτσι η συγκυβέρνηση των δύο γίνεται ελκυστική για τις δύο ηγεσίες.
 • (9-4-2011) Η ΝΔ δεν έχει καμμιά μεγάλη διαφορά από το ΠαΣοΚ, εκτός από την “αντι-μνημονιακή” της στάση, που κι αυτήν αν θέλουμε την πιστεύουμε.
 • (4-5-2011) Η αξ. αντιπολίτευση ετοιμάζει “Ζάππειο” όπου θα μας παρουσιάσει το σχέδιό της για αποπληρωμή του Μνημονίου, όταν όλη η ελλάδα παρακολούθησε από την τηλεόραση την απόδειξη για την προμελέτη της παράδοσης της χώρας στο ΔΝΤ.
 • (5-5-2011) Αταλάντευτη η ΝΔ, τα χώνει στον πρωθυπουργό που έφερε δολίως το ΔΝΤ, και για το ΔΝΤ κουβέντα (τι καλό το ΔΝΤ!). Αν κι αυτό δεν είναι μεθόδευση…
 • (13-5-2011) Αν το Ζάππειο 2 ήταν σχεδιασμένο να έχει ως κύριο αποδέκτη τον ελληνικό λαό, θα περιείχε άλλες θέσεις και άλλες προτάσεις. Αν ήταν σχεδιασμένο να ανατρέψει την μνημονιακή πολιτική θα περιείχε διαφορετικό κάλεσμα.
 • (28-9-2011) Η ηγεσία της ΝΔ είναι η ρεζέρβα των τοκογλύφων (και ο λαός το γνωρίζει) και των ξένων επικυρίαρχων της χώρας μας

Μην ακούτε κανέναν. Οι ηγεσίες των δυο μεγάλων κομμάτων είναι συνέταιροι. Ο ένας κάνει την βρώμικη δουλειά και ο άλλος κάνει πως …αντιστέκεται. Μόνο και μόνο για να κρατούν τον λαό σε ύπνωση και αδράνεια. Είναι παιχνίδι στις πλάτες του λαού και της χώρας παίζουν. Από την αρχή.

Θραξ Αναρμόδιος

Advertisement
This entry was posted in Επικαιρότητα, Πολιτική. Bookmark the permalink.

16 Responses to Η στάση της ηγεσίας της ΝΔ και του προέδρου της ήταν από την αρχή ως τώρα μια συνεπής στάση κρυπτο-μνημονιακού υποστυλώματος, που δεν μπορούσε να κρυφτεί.

 1. Ο/Η hypethros λέει:

  Το κακό είναι οτι ακόμη υπάρχουν αρκετοί συνάνθρωποι που ενώ αναγνωρίζουν όλα αυτά που γραφείς, την ίδια στιγμή εθελοτυφλούν μη μπορώντας να πιστέψουν στα ίδια τους τα μάτια και αυτιά.
  Η εποικοινωνιακή καταιγίδα που εξαπολύεται εναντίον του λαού έχει διαβρώσει τόσο την ευθυκρισία όσο και την ομόνοια μεταξύ μας.
  Βασικότατη προϋπόθεση για να καταφέρουμε ως λαός είναι να μείνουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ

 2. Ο/Η ataktos λέει:

  αγαπητέ φίλε το τιουρουλου… είναι το καλύτερο φαγητό που μας σερβίρει καθημερινά μήνες τώρα .. ο Βασιλάκης μας ,και το χειρότερο…. μας έχει και για μαλα@@..(και μην με ρωτάς πως άντεξα) χιχχι

 3. Ο/Η ataktos λέει:

  μας λένε όλο το χρέος της Ελλάδας είναι σε Ευρωπαϊκές τράπεζες και σε Ευρώ ..δεν μπορώ να φανταστώ ούτε ποτέ άκουσα στην Αμερική S.A.,ΣΣΣΡ μια πολιτεία να χρωστά σε άλλη δολάρια ..και η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση Ομπαμα ,Γκορμπατσοβ κλπ..να φαλιρισει τον δανειζόμενο η κάνει σταση πληρωμής .. κατά τα άλλα Ενωμένοι Ευρώπη την λένε ..χιχχι

 4. Ο/Η ABC λέει:

  Το συγκεκριμένο site που αναφέρεις είναι πλέον σιχαμερό. Το ίδιο και ο πρόεδρος της ΝΔ. Απέραντα τιποτένιος… Ένα απόλυτο τίποτα.

  • Ο/Η anarmodios λέει:

   @ABC

   Πολιτική είναι. Οχι εμπάθειες με πρόσωπα. Εχουμε βέβαια πολλούς λόγους όλοι να είμαστε ΠΟΛΥ ΘΥΜΩΜΕΝΟΙ με πολλά και με πολλούς.

   Αλλά η εμπάθεια σκοτίζει την κρίση…

   Πολιτικά κρίνουμε.

   Θραξ Αναρμόδιος

 5. Ο/Η ataktos λέει:

 6. Ο/Η Κλεισθένης λέει:

  Αγαπητέ φίλα Θράκα και αγαπητοί φίλοι αναγνώστες, Η ΝΔ είναι ένα καθεστωτικό κόμμα με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Ανήκει στο ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα όπου ανήκουν και η Μέρκελ, ο Σαρκοζί, ο Μπερλουσκόμι και τα άλλα «μπουμπούκια» της ΕΕ. Περίμενε κανείς κάτι άλλο απ’ αυτό το κόμμα;
  Το θέμα είναι το τι θα γίνει απ’ εδώ και στο εξής.
  Πως θα αντιμετωπίσουμε την λαίλαπα που έρχεται απ’ την διορισμένη κυβέρνηση του Παπαδήμ(ι)ου.
  Κάποιες σκέψεις μου θα βρείτε στον σύνδεσμο:
  http://ideopigi.blogspot.com/2011/11/blog-post_8878.html
  Οφείλουμε όλοι να προτάξουμε όσα μας ενώνουν και όχι όσα τυχόν μας χωρίζουν.

 7. Ο/Η γεωργία λέει:

  ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΧΩΡΊΧΕΙ ΠΙΑ

 8. Ο/Η γεωργία λέει:

  Ειμαι 30 ετών, 55 κιλών, αεροναυπηγος στο επαγγελμα και εγγονή ενός τουρκοφάγου(έτσι τον λέγαν στο χωριό του) από τον έβρο, πεθαμένος εδώ και 10 χρόνια με παρακαταθήκη μία κουμπούρα με 1000 βόλια, τα τελευταία του λόγια ήταν, ποτέ μην προσκυνήσεις κανέναν, ΤΟΎΡΚΟ, ΒΟΎΛΓΑΡΟ, «ΕΛΛΗΝΑ¨ΚΑΝΈΝΑ. Στον Πόντο είχα πολλά λεφτά αλλά χεστηκα πατόκορφα, σου αφήνω αυτό για παν ενδχόμενο, αν νιώσεις οτι το χρειάζεσαι μην σκευτείς κανέναν, χρησιμοποιησέ το μου είπε………
  ΠΟΥΛΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΑ ΚΟΡΜΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ,
  ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΆΜΕ;

  ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ

 9. Ο/Η γεωργία λέει:

  έχασα την ψυχραιμία μου χθές. την έχω χάσει γενικότερα άλλα χθες την παραέχασα.

  • Ο/Η anarmodios λέει:

   @γεωργία

   χμμμ, κι εγώ χάνω πια την ψυχραιμία μου πέντε φορές την μέρα. Και δεν είμαστε οι μόνοι. Αυτό που ζούμε θα μας αλλάξει όλους. Με πολλούς τρόπους. Και προς πολλές κατευθύνσεις. Αλλες καλές. Κι άλλες κακές. Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς…

   Θραξ Αναρμόδιος

   • Ο/Η γεωργία λέει:

    Με ψυχραιμία πια ήρθε πάλι το μυαλό στα ίσια του καθώς και μία διαπίστωση, με όλο αυτό το πανηγύρι τους μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και τον πιο μάχημο κατα της βίας άνθρωπο στην κτηνοποίηση, να γίνεις δηλαδή το ίδιο κτήνος με αυτούς, και νομίζω ότι αυτό προσπαθούν να καταφέρουν για την δεν αντέχουν άλλο τη μοναξιά του τέρατος και ψάχνουν συνένοχα τέρατα.

 10. Ο/Η χρηχα λέει:

  Καλημέρα πατριώτη…..

  Είναι από τα πιο σωστά σχόλια που έχω διαβάσει….

  » κι εγώ χάνω πια την ψυχραιμία μου πέντε φορές την μέρα. Και δεν είμαστε οι μόνοι. Αυτό που ζούμε θα μας αλλάξει όλους. Με πολλούς τρόπους. Και προς πολλές κατευθύνσεις. Αλλες καλές. Κι άλλες κακές. Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς…»

 11. Ο/Η ΣΠΥΡΟΣ Ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ λέει:

  Οπου συναντάτε πολιτικό,μήν τόν ακούτε..
  Υποχρεώστε τον ωά απολογηθεί……

 12. Μαντεύω πως όσο περνά ο καιρός, τα ΜΜ»Ε» θα κάνουν «έντονη κριτική» στη ΝΔ και στο Σαμαρά γιατί «δε στηρίζει ουσιαστικά τη συγκυβέρνηση».
  Θα παιχτεί ένα κουκλοθέατρο γύρω από αυτό το θέμα.
  Θα «ξιφομαχούν» το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ απ τη μια και η ΝΔ απ την άλλη έπειδή δήθεν η ΝΔ δε θα στηρίζει τη συγκυβέρνηση, όωπς είχε συμφωνηθεί.
  Ο Σαμαράς θα κάνει το κουτσαβάκι στη Βουλή «εγώ δεν υπογράφω, άλααα» κλπ.
  Όλο και κάμποσα κορόιδα θα τσιμπήσουν και θα πάρει η ΝΔ ένα αξιοπρεπές ποσοστό στις επόμενες εκλογές.
  Αν βέβαια ξαναγίνουν…

  ΥΓ.: ” κι εγώ χάνω πια την ψυχραιμία μου πέντε φορές την μέρα. Και δεν είμαστε οι μόνοι. Αυτό που ζούμε θα μας αλλάξει όλους. Με πολλούς τρόπους. Και προς πολλές κατευθύνσεις. Αλλες καλές. Κι άλλες κακές. Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς…”
  Ολόσωστη…

 13. Ο/Η γεωργία λέει:

  Όλα αυτά που διαβάζω εδώ μέσα εδώ και δύο χρόνια, σε μιά επιστολή εκ των έσω:
  http://www.elora.gr/portal/greece/5-hellas/3467-2011-11-16-18-42-17

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.