Η 48-ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της επόμενης Τετάρτης και Πέμπτης (19 και 20 Οκτ. 2011) πρέπει να γίνει ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.


Τους πήρε δυο βδομάδες στην ΓΣΕΕ, μετά την ουσιαστική κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων να αποφασίσουν επιτέλους να κηρύξουν μια 24-ώρη γενική απεργία, και κάτω από την πίεση της ΑΔΕΔΥ να την κάνουν 48-ωρη.

Τέτοια ετοιμότητα συνδικαλιστική.

Δεν είναι βέβαια άξιο απορίας όλο αυτό που γίνεται με τις κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις, μια και ξέρουμε ποιον και τι υπηρετούν οι ηγεσίες τους.

Αν είχαμε αληθινό συνδικαλισμό δεν θα τολμούσε κανείς υπουργός-νομοθέτης-τρόϊκα να σκεφτεί καν να αγγίξει εργασιακές συμβάσεις. Εχουμε συνδικαλισμό «για τα μάτια» δηλαδή. Να χαμε να λέγαμε.

Λέμε στον κόσμο εμείς οι ιστολόγοι «μην πληρώνετε το χαράτσι των ακινήτων», αυτό που εισπράτεται μέσω της ΔΕΗ, και τα άλλα χαράτσια, και καλά κάνουμε. Αλλά ουσιαστικά αυτός που μας διαβάζει, σ’ αυτή την διαλυμένη κοινωνία, καταλαβαίνει πως αν αποφασίσει να ΜΗΝ πληρώσει, είναι ουσιαστικά μόνος του. Καλείται μόνος του να τα βγάλει πέρα από κει και μετά.

Και δεν κάνουμε το πιο απλό: ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΜΕ επιτέλους ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. Διαρκείας. Η οποία, αναγκαστικά σχεδόν, θα φέρει ως έναν βαθμό τουλάχιστον και μια ενότητα και συμπαράταξη, που τόσο έχουμε ανάγκη.

Ναι, είναι γνωστό πως στις απεργίες (γενικές, ξεγενικές) εκείνοι που απεργούν, για μια σειρά από λόγους, είναι οι υπάλληλοι του δημοσίου τομέα. Και ελάχιστοι θαρραλέοι από τον ιδιωτικό.

Και οι του ιδιωτικού ΔΕΝ τολμούν φυσικά να απεργήσουν, κι έχουν και το δίκιο τους, διότι την επομένη θα βρουν κλειστή την πόρτα της εργασίας τους.

Ομως αν είχαμε ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, πόσο θα χρειαζόταν για να αρχίσουν να παίρνουν μέρος στην απεργία αυτή ΚΑΙ οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα; Τρεις μέρες; Πέντε;

Ε, στο τέλος, δηλαδή σε καμμιά βδομαδούλα, θα είχαμε όχι μόνο ξεφορτωθεί την κυβέρνηση, αλλά έτσι συνασπισμένοι και ενωμένοι ως λαός, θα είχαμε βρει και τι να κάνουμε για μετά.

Ας κάνουμε λοιπόν όχημά μας αυτή την 48-ωρη και ας την μετατρέψουμε σε ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

Εμπρός, ας συζητήσουμε τους τρόπους που μπορεί να γίνει αυτό.

Θραξ Αναρμόδιος

Advertisements
This entry was posted in Πολιτική. Bookmark the permalink.

5 Responses to Η 48-ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της επόμενης Τετάρτης και Πέμπτης (19 και 20 Οκτ. 2011) πρέπει να γίνει ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

 1. Ο/Η Ευαγγελία λέει:

  Συμφωνώ οριζοντίως και καθέτως!

 2. Ο/Η κικη λέει:

  Ετσι Θρακα,
  ετσι,
  Πολιτικη απεργια διαρκειας,

  ολοι οι τομεις της οικονμιας ,
  κυριως Τραπεζες και εφοριες,

  οργανωθειτε,
  η τωρα η ποτε.

 3. Ο/Η Νίκος Τανάλιας λέει:

  Ναι, αλλά όχι με ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣΚΩΛΗΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ, όπως επίσης και τους γαλαζιοσκώληκες και τους κοκκινοσκώληκες και τους πορτοκαλί και του κίτρινους και και και… ώστε συνασπισμένοι και ενωμένοι ως λαός, το συλλογικό μας κίνημα δεν μπορεί πλέον να είναι καπελωμένο από κανέναν κερατά.

  Όχι δεξιά, όχι αριστερά, Ελληνικά! Διότι και τα δεξιά, και τα αριστερά και τα αριστεροδέξια είναι ανθελληνικά φρούτα εισαγωγής, γεμάτα εθνικιστικό και αντεθνικό βοτριόλι γιά την ιδιοσυγκρασία του ελληνικού μας έθους και έθνους.

  Και βέβαια η ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ είναι όντως ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος γιά την ανατροπή του όλου σαθρού πολιτικού συστήματος της στυγνά δυναστικής κομματοκρατίας. Μόνον που πρέπει επίσης να γνωρίζουμε, συνασπισμένοι και ενωμένοι ως λαός, τι θέλουμε να κάνουμε γιά την μετά Ελλάδα.

  Πολύ σωστά το θέτει ο Θραξ. Διότι με την ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ δημιουργούμε όχι μόνον την απαιτούμενη ανατροπή αλλά, μέχρι την στιγμή της ανατροπής, επίσης και τον ελεύθερο χρόνο που μας χρειάζεται γιά να αποφασίσουμε και να σχεδιάσουμε, συνασπισμένοι και ενωμένοι ως λαός, την δομή του πολιτικού συστήματος που θέλουμε γιά την μετά Ελλάδα, ώστε:

  α) Ανεξαρτήτως πολιτεύματος, το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος να ανήκει, δηλαδή να είναι κτήμα, της θεσμισμένης νομικά και νόμιμα ελληνικής κοινωνίας σε έναν Δήμο Ελληνίδων και Ελλήνων πολιτών. Μόνον έτσι μπορεί η ελληνική μας κοινωνία να είναι ο ‘εντολέας’ του όλου πολιτικού συστήματος, ενώ η εκάστοτε κυβέρνηση αμέσως ανακλητών αρίστων να πράττει μόνον ως ο ‘εντολοδόχος’ της ελληνικής μας κοινωνίας.

  β) Όλη η ελληνική επικράτεια, συμπεριλαμβανομένης και της άμεσα θεσμισμένης ΑΟΖ, να ανήκει, δηλαδή να είναι κτήμα, του ελληνικού μας λαού.

 4. Ο/Η ΔΗΜΗΤΡΗΣ λέει:

  Το σχέδιο πρότασης ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ που παρουσιάζεται στο κτωτέρω link δεν είναι δική μου πρωτοβουλία αλλά με βρίσκει σύμφωνο, διότι την θεωρώ προς την σωστή κατεύθυνση.

  Σχέδιο πρότασης για την σύγκλιση των κινημάτων:
  http://attikanea.blogspot.com/2011/10/blog-post_9318.html#more

 5. Ο/Η diavgasi λέει:

  ΘΡΑΚΑ ΣΥΜΦΩΝΩ 100%. Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΕΚΑΨΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ «ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ» ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.
  ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.
  Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ!!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s