Η κ. Γεωργαντά καταγγέλει (με αριθμό πρωτοκόλλου) σημεία και τέρατα για το φουσκωμένο έλλειμμα, αλλά οι πολιτειακοί άρχοντες (και οι εισαγγελείς;) κωφεύουν


Εδώ η συνέντευξη:

Εδώ σε mp3: http://www.real.gr/VideoViewer.aspx?FileType=4&FileName=92912.mp3

Εδώ το «όλον» θέμα: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231128711

Και εδώ: http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=310053

Και η απάντηση του «υπουργού»: http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231128721

Θραξ Αναρμόδιος

ΥΓ. Οσοι έχετε αυξημένη πίεση κλπ, μην ασχολείστε, θα βλάψει την υγεία σας το θέμα

Advertisements
This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.

17 Responses to Η κ. Γεωργαντά καταγγέλει (με αριθμό πρωτοκόλλου) σημεία και τέρατα για το φουσκωμένο έλλειμμα, αλλά οι πολιτειακοί άρχοντες (και οι εισαγγελείς;) κωφεύουν

 1. Ο/Η Omadeon λέει:

  ΟΡΙΣΤΕ και ο… «αρχιμάγειρος» των μαγειρεμένων στοιχείων, τωρινός διευθυντής της ELSTAT, Ανδρέας Γεωργίου, ο προΪστάμενος της κ. Γεωργαντά, δοτός από το ΔΝΤ, το οποίο υπηρέτησε πολλά χρόνια: bit.ly/qhxyfR

  Εμμέσως τον «δείχνει» και η ίδια (αν όχι καταγγέλλει…)

  twitter tag:
  #eurostat_statistics

 2. Ο/Η Omadeon λέει:

  Η κ. Γεωργαντά ΕΧΕΙ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ότι ο ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΨΕΥΔΕΤΑΙ (σόρυ, δεν είχα δει ΚΑΙ αυτό το βίντεο) (κάποιος να της πει να ΠΡΟΣΕΧΕΙ για τη ζωή της…)

 3. Ο/Η Omadeon λέει:

  Αρχικά είχα δει αυτό εδώ (άλλη συνέντευξη της κ. Γεωργαντά στο Ράδιο9)

  http://seisaxthia.blogspot.com/2011/09/blog-post_6908.html

 4. Ο/Η Σωτήριος Καλαμίτσης λέει:

  Και γιατί να σας πιστέψουμε κ. Γεωργαντά; Εάν δεν σας καταργούσαν, θα μιλούσατε; Όχι βεβαίως. Θα συνεχίζατε να επιβεβαιώνετε τα στοιχεία που θα σας έστελναν απ’ έξω. Αντί να καταγγέλλετε, λοιπόν, αυτά που διαπράττατε μαζί με τους άλλους, καλόν θα ήτο να σιωπήσετε. Εν τέλει τα λεφτουδάκια δεν σας άφηναν να μιλήσετε. Όταν τρώνε δεν μιλάνε. Το γνωρίζουμε. Έτσι κάνουν όλοι οι ελάχιστοι, όπως το 99% των πολιτικν μας. μόλις χάσουν την υπουργική καρέκλα μιλάνε. Μόλις πάρουν υπουργική καρέκλα το βουλώνουν. Αει σιχτίρ πια.

  • Ο/Η Omadeon λέει:

   Και γιατί να πιστέψουμε ΕΣΕΝΑ «κύρτιε» Καλαμίτση? Που ρίχνεις λάσπη ΧΩΡΙΣ στοιχεία τη στιγμή που η γυναίκα είναι απολυμένη? Αφού είναι ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ τα στοιχεία για τις ζημιές που έκανε ο Γεωργίου σε ΕΝΑ ΣΩΡΟ άλλες χώρες.

   Η γυναίκα πήγε να κάνει τη δουλειά της, τίποτε παραπάνω. Είχε πεισθεί ότι θάκανε κάποιο καλό, αν κάνει τη δουλειά της σωστά. Είναι φανερό ότι είναι και λίγο αφελής. Αλλά ακόμη κι αν το είχε βουλώσει για λόγους επιβίωσης, αυτό δεν σημαίνει ότι λέει ψέματα ΤΩΡΑ.

  • Ο/Η anarmodios λέει:

   Αυτό που λέει ο Σωτήρης είναι αλήθεια, δηλαδή φαίνεται να μίλησε δημοσίως επειδή τους κατήργησαν, σαν αντίδραση κάτι. Από την άλλη λέει πως από το Πάσχα (ποιο; το φετινό;) έχει κάνει αναφορές με αριθμό πρωτοκόλλου σε διάφορους για το ζήτημα.

   αντε να βγάλεις άκρη

   Θραξ Αναρμόδιος

   • Ο/Η Omadeon λέει:

    Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Γεωργαντά είχε προσπαθήσει να μιλήσει αρκετά, προ πολλού.

    ΔΕΝ ήθελε να κρύψει αλλά να διαμαρτυρηθεί. Οποιος έχει δουλέψει σε εταιρείες (ή και στο δημόσιο – εγώ όχι) ξέρει τα «προβλήματα συνείδησης» τέτοιου είδους, που οι περισσότεροι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν ΟΠΩΣ και εκείνη. Π.χ. (λέει η «Ε»)

    «…Η ίδια η κ. Γεωργαντά ακόμα και με έγγραφο που είχε αποστείλει από τον περασμένο Απρίλιο στον Κάρολο Παπούλια, στον Γιώργο Παπανδρέου και στον πρώην πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη, ενημέρωνε την πολιτική ηγεσία για τα προβλήματα δυσλειτουργίας της Αρχής. Σύμφωνα με αυτό, η Αρχή δεν είχε συνεδριάσει για επτά μήνες ενώ σύμφωνα με τον ιδρυτικό της νόμο (382/2010) έπρεπε να συνεδριάζει μία φορά το μήνα. Γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι η Αρχή είχε μετατραπεί σε «Αρχή ενός ανδρός», στην «ανεξήγητη αδρανοποίησή της» και στο ότι οι εμπειρογνώμονες, ειδικοί επιστήμονες και μέλη της, αγνοούνταν συστηματικά από τον πρόεδρό της. Σ’ αυτή την επιστολή ουδέποτε έλαβε κάποια απάντηση.»

 5. Ο/Η Σωτήριος Καλαμίτσης λέει:

  Δεν θέλω να υποβαθμίσω τη σημασία των κατγγελλομένων, αλλά έχω σιχαθεί με την τακτική αυτή. Θα χανόταν η κ. Γεωργαντά, αν παραιτείτο ή θα πεινούσε; Προ πάντων, αν έχει στείλει τέτοια επιστολή, γιατί δεν παραιτήθηκε ταυτοχρόνως, ώστε να δημοσιοποιηθεί το θέμα μήπως και περισωθεί τίποτε; Τί κέρδισε με τη σιωπή της και τη διατήρηση της θέσης της; Ένα μισθό; Είναι δυνατόν να είμαστε τόσο μικροπρεπείς, τόσο τιποτένιοι;

  • Ο/Η Omadeon λέει:

   Σωτήρη συγνώμη που σου μίλησα λίγο απότομα πιο πριν, οι σκέψεις που εκφράζεις είναι σωστές (ιδίως τώρα). Η απορία και η αγανάκτησή σου είναι δικαιολογημένη.

   Ομως… εγώ αποφεύγω να κατακρίνω τυφλά, αν μπορώ, καθώς και αυτό το άτιμο το «εμείς». ΟΧΙ «εμείς». Ποτέ «εμείς». Διότι… Προσωπικά είχα πει «ΟΧΙ» σε δεκάδες ευκαιρίες που θα με ανέβαζαν κοινωνικά ή οικονομικά, θα μου έφερναν μια πιο σταθερή ζωή, κλπ. Ετσι πλήρωσα όμως ΜΕΓΑΛΟ τίμημα, και ΔΕΝ περιμένω οι άλλοι να κάνουν το ίδιο.

   Και δεν είναι θέμα «μικροπρέπειας», υπάρχουν ένα σωρό στοιχεία για το φαινόμενο αυτό, της «υπακοής σαν αρρώστια», π.χ. στο playlist εδώ

 6. Ο/Η Σωτήριος Καλαμίτσης λέει:

  Εγώ δεν εξέδωσα κάποια ανακοίνωση ούτε έκανα κάποια δήλωση. Πληροφορήθηκα ότι η κ . Γεωργαντά, διορισμένο μέλος στην εν λόγω Αρχή, είπε φοβερά και τρομερά πράγματι πράγματα μόλις καθαιρέθηκε. Ούτε λάσπη της έρριξα. Δηλαδή αν κατακρίνουμε τη συμπεφιρορά δημοσίων προσώπων πρέπει αναγκαστικά η κριτική μας να αποκαλείται λάσπη; Ούτε πιστεύω πως σιωπούσε τόσον καιρό για λόγους επιβίωσης, Δεν είναι ο κατώτερος υπάλληλος που έχει να θρέψει την οικογένειά του και υποκύπτει στις πιέσεις για να επιβιώσει. Και στο κάτω-κάτω, όταν βρίσκεσαι σε θέση με τόση ευθύνη και βλέπεις ένα λαό να υποφέρει διότι ορισμένοι παίζουν παιχνιδάκια, τα οποία εσύ γνωρίζεις, έχεις υποχρέωση να τα καταγγείλεις και να πάρεις το καπελάκι σου να πας σπίτι σου. Ακολούθως, αν δεν έχεις πνα φας, πλένεις πιάτα ή σκάλες. Αυτή την απαίτηση έχω εγώ από τους υφηλά ισταμένους. Αν διαφωνείτε, θα πρέπει τουλάχιστον να σεβασθείτε την άποψή μου, όπως σέβομαι εγώ τη δική σας κύριε [χωρίς ειαγωγικά].

  • Ο/Η Omadeon λέει:

   Ναι, αλλά το θέμα είναι ότι η Γεωργαντά δεν ήταν ούτε χαζή ούτε διεφθαρμένη, κι ότι αποακρύνθηκε ΕΠΕΙΔΗ διαμαρτυρήθηκε, και ΑΦΟΥ έκανε διάφορα διαβήματα. Και για να μη τη βγάλουν και τρελή κράτησε αριθμούς πρωτοκόλλου.

   Εν πάσει περιπτώσει ΤΙ σημασία έχει να τη δικάσουμε τώρα, και να έχουμε την άλφα ή βήτα άποψη?
   Τα στοιχεία που έχει, είναι «όλα τα λεφτά». ΤΩΡΑ θα φανεί αν είναι συνεπής και τίμια. Τώρα που μάζεψε και που κατήγγειλε, ΑΝ τα μαζέψει τότε είναι για φτύσιμο. Κάποια στιγμή στη ζωή λες το μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι, που λέει κι ο Καβάφης.

   Πρέπει να σοβαρευτούμε και να βλέπουμε τα στοιχεία. Οι απόψεις μας δεν μετράνε τόσο. Και… ναι ΕΙΣΑΙ κύριος χωρίς εισαγωγικά, αλλά… αρχικά σε πέρασα για ΠΑΣΟΚο προβοκάτορα. Δις ιζ λάηφ. :-) Sorry again.

 7. Ο/Η nina λέει:

  ποιός ξέρει τι πιέσεις της ασκήθηκαν μέχρι τώρα;;; εδώ ο τ. πρωθυπουργός απέκρυψε το σχέδιο δολοφονίας του και όδήγησε την χώρα σε εκλογές άρον άρον ενω ήταν σίγουρος οτι θα χάσει. μήπως θυμάται κανείς και τη δολοφονία Τσαλικίδη;;;;; Νιγηρία γίναμε!!!!!!!!!!

 8. Ο/Η κικη λέει:

  και χαθηκε και ζαβος, πουλημενος πρακτορας, που παιζει τον πρωθυπουργο της χωρας,
  και τον ψαχνουν ολοι,
  μακαρι ναμασταν Νιγηρια Νινα,
  θα ειχαμε αντιδρασει δυναμικα προ πολλου,
  εδω τι ειπε ο ενας και ο αλλος , και τους αφηνουμε δυο χρονια τωρα ολους να παιζουν με την εξαθλιωση μας, επικοινωνιακα παιχνιδια του κωλου.

 9. Ο/Η np λέει:

  Πολύ μεγάλη είδηση. Ρίξτε μια ματιά και εδώ:
  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛ.ΣΤΑΤ. http://syllogos1.wordpress.com/
  Εξαιρετικά ενδιαφερουσες οι αντιδράσεις του και οι καταγγελίες του (έγκαιρα και έγκυρα από το εκπρόσωπό του στο ΔΣ).
  Μόνο συγχαρητήρια αξίζει η κυρία

 10. Ο/Η np λέει:

  οι υπόλοιποι (με εξαίρεση τον πρωην αντιπρόεδρο που τον φόρτωσαν με μηνύσεις) από το καταργημένο ΔΣ γιατί δεν μιλούν?

  • Ο/Η Omadeon λέει:

   ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για το σκάνδαλο του φουσκωμένου ελλείμματος από το μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ Κώστα Σκορδά

   http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=311052

   Ελευθεροτυπία, Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

   ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ Κ. ΣΚΟΡΔΑ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΤΑΣΤ, ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
   «Με απόφαση του προέδρου η αναθεώρηση του ελλείμματος»
   Του ΚΩΣΤΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
   Με κάθε συγκλονιστική λεπτομέρεια, που ξεπερνά τα όρια των προσωπικών διαφορών μεταξύ των μελών του Δ.Σ. της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και του προέδρου της και αγγίζει αυτά του μείζονος πολιτικού σκανδάλου, περιγράφει μέλος του Δ.Σ. την «πραξικοπηματική» ένταξη των ΔΕΚΟ στη διαδικασία αναθεώρησης του ελλείμματός τους με φανερή μόνο την πρωτοβουλία του Ανδρέα Γεωργίου.
   Το έγγραφο που έχει στην κατοχή της η «Ε», βρίσκεται από χθες στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και το υπογράφει το μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ Κώστας Σκορδάς.

   [….]

   Ο Κώστας Σκορδάς, ο οποίος υπέβαλε το υπόμνημά του στην επιτροπή της Βουλής χθες το μεσημέρι, περιγράφει σαφέστατα τον τρόπο με τον οποίον ο πρόεδρος της Αρχής αγνοούσε συστηματικά τα μέλη του Δ.Σ. και χωρίς να λάβει υπ’ όψιν του τη γνώμη τους ενέταξε στο συνολικό συνυπολογισμό του ελλείμματος στοιχεία από τις ΔΕΚΟ, εννοώντας τους 151 φορείς του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Αναφέρει ότι οι δυσχέρειες στη λειτουργία και στην επικοινωνία των μελών της ΕΛΣΤΑΤ διαφάνηκαν ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2010 με την αναβολή της δεύτερης προγραμματισμένης συνεδρίασης του Δ.Σ. Το αποκαλυπτικότερο απόσπασμα του υπομνήματος του Κώστα Σκορδά με τη σημαντικότερη πολιτική ερμηνεία είναι αυτό που αναφέρεται στην τρίτη συνεδρίαση της επιτροπής, στις 8 Οκτωβρίου 2010. Λόγω της κρισιμότητας της υπόθεσης, παραθέτουμε αυτολεξεί το επίμαχο απόσπαμα:

   «Κατά την εν λόγω συνεδρίαση το θέμα που κυριάρχησε ήταν το αναθεωρημένο έλλειμμα του έτους 2009.

   Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Αρχής ενημέρωσε τότε τα Μέλη της Αρχής ότι στον υπολογισμό του προς αναθεώρηση ελλείμματος του έτους 2009 θα εντάσσονταν στοιχεία από Δημόσιες Επιχειρήσεις Κοινής Ωφελείας (ΔΕΚΟ) και από άλλους φορείς του ευρύτερου δημοσίου τομέα, χωρίς να παράσχει οποιαδήποτε εξήγηση ως προς την αιτιολογία αυτής της μεταβολής και ως προς την συνεπαγόμενη μεταβολή της μεθοδολογίας υπολογισμού του ελλείμματος, δεδομένου ότι μέχρι τότε ουδέποτε υπολογίζονταν τέτοια στοιχεία στη διαμόρφωση του ελλείμματος.

   Σημειωτέον ότι σε καμία χώρα της Ευρωζώνης (πλην Νορβηγίας) δεν χρησιμοποιείται τέτοια μεθοδολογία υπολογισμού του ελλείμματος, παρ’ ότι ο σχετικός Κανονισμός ESA -95 δεν την αποκλείει. Εξάλλου, ακόμη και εάν προέκρινε η Αρχή τη χρησιμοποίηση αυτής της ιδιαίτερα αυστηρής μεθοδολογίας, θα απαιτείτο οπωσδήποτε και πάλι να έχουν προηγηθεί στατιστικές μελέτες επί των εν λόγω επιχειρήσεων και φορέων του ευρύτερου δημοσίου τομέα, οι οποίες είναι χρονοβόρες και οι οποίες δεν είχαν μέχρι τότε διεξαχθεί. Παρά ταύτα, ο Πρόεδρος της Αρχής ανακοίνωσε την ένταξη και αυτών των επιχειρήσεων και φορέων στον υπολογισμό του αναθεωρημένου ελλείμματος έτους 2009, μη ζητώντας καν την έκδοση απόφασης της Αρχής επ’ αυτού, λόγω της έντονης διαφωνίας των Μελών της για αυτήν του την πρωτοβουλία.

   Εν τέλει το αναθεωρημένο έλλειμμα του έτους 2009 περιέλαβε και αυτά τα στοιχεία, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Αρχής και χωρίς την έκδοση σχετικής απόφασης του συλλογικού οργάνου διοίκησης της Αρχής, όπως απαιτούσε ο Νόμος. Το αναθεωρημένο κατά τον τρόπο αυτό έλλειμμα του έτους 2009 διαβιβάσθηκε από τον Πρόεδρο της Αρχής στην Eurostat, η οποία και εν συνεχεία προέβη στην υιοθέτηση και ανακοίνωσή του.

   Η ενέργεια αυτή, η πλήρης παράκαμψη του συλλογικού οργάνου διοίκησης της Αρχής από τον Πρόεδρό της, η άρνηση παροχής οποιασδήποτε αιτιολογίας και η άρνηση έκδοσης νόμιμης απόφασης, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των Μελών της Αρχής και επέφερε πλέον διχόνοια, με συνέπεια τη ρήξη των σχέσεων μεταξύ Προέδρου και λοιπών Μελών της Αρχής. Μετά την 08.10.2010 ο Πρόεδρος της Αρχής ουδέποτε μέχρι και σήμερα συγκάλεσε εκ νέου το συλλογικό όργανο διοίκησής της, για οποιοδήποτε θέμα και παρά τις αντίθετες ρητές διατάξεις του Νόμου».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s