Παρακαλώ όλους να πάρετε τηλέφωνο όλους σας τους φίλους που ζουν Θεσσαλονίκη και να τους πείτε οτι είναι κότες


από το ιστολόγιο Θαλαμοφύλακας

Παρακαλώ όλους να πάρετε τηλέφωνο όλους σας τους φίλους που ζουν Θεσσαλονίκη και να τους πείτε οτι είναι κότες

Κότες πτηνοτροφείου.

Αμα σας ρωτήσουν γιατί, να τους πείτε ότι στη Θεσσαλονίκη, οι μόνοι που κατέβηκαν στο δρόμο να δείξουν στον πρωθυπουργό τη δυσαρέσκεια τους, ήταν οι ταξιτζήδες (από όλη την Ελλάδα), οι Ηρακλειδείς, ο Λευκός πύργος και τα αριστερά κόμματα.

Οι μεν λευκοπυργιώτες, με την καταπληκτική τους συνέλευση, είχαν αποφασίσει να καλέσουν τον κόσμο στις 15:30 στο λευκό πύργο (για να αποκλείσουν το Τζέφρυ). Στις 19:00, είχαν κουραστεί όλοι τόσο που πήγαν σπίτια τους. [σσ. Υπερβολή. Ετσι κι αλλιώς ήδη από το απόγεμα στις 4:00 φάνηκε πως οι «λευκοπυργιώτες» θα ήμασταν λίγοι ούτως ή άλλως. Πάντως η πορεία μας έφτασε κανονικά στην πλατεία ΧΑΝΘ γύρω στις 7:30-8:00 το απόγευμα και μείναμε εκεί ως το τέλος οι πιο πολλοί]

Οι Ηρακλειδείς, για να αναδείξουν το φλέγον θέμα του υποβιβασμού του Ηρακλή, έκαψαν έναν κάδο, πέταξαν μερικές φωτοβολίδες και πήγαν ικανοποιημένοι σπίτια τους.

Οι ταξιτζήδες, έφαγαν μερικά χημικά, αλλά δε μάσησαν. Συνέχισαν τον αγώνα τους, προειδοποίησαν το Τζέφρυ ότι δε θα τους πάρει τις άδειες, (τίποτε άλλο δεν τους απασχολεί) και έφυγαν ήσυχοι ότι η απειλή τους θα πιάσει τόπο.

Οι φοιτητές καμιά 5.000, έκαναν παρέλαση μπροστά από την κάτω πύλη και έφυγαν ικανοποιημένοι να πιουν κανένα κρασάκι και να παίξουν με τις κιθάρες τους.

Οι κουκουέδες, ακολουθούμενοι από τους επαναστάτες του σύριζα και του ανταρσία, παρέλασαν και αυτοί μπροστά από την πύλη καθ’ οδόν για τις καφετέρειες της Αριστοτέλους.

Τι κι αν φωνάζαμε με τη ντουντούκα «που πάτε ρε παιδιά;» ή «ποιος σας έβγαλε βόλτα ρε παιδιά;». Απτόητοι αυτοί συνέχισαν τη μεγαλειώδη παρέλαση προς τις καφετέρειες.

Στο τέλος μείναμε καμιά τριακοσαριά απλοί πολίτες, που μην έχοντας τι άλλο να κάνουμε, πιάσαμε με τη ντουντούκα τη συζήτηση με τα ματ. [σσ. Ισως και λιγώτεροι. Οι περισσότεροι πάντως που έμειναν ως εκείνη την ώρα ήταν από τους Αγανακτισμένους του Λ. Πύργου]

Σας ενημερώνω ότι δεσμεύτηκα εκ μέρους του Ελληνικού λαού ότι αν οι ματατζήδες αλλάξουν στρατόπεδο και αντί να προστατεύουν τη χουντική κυβέρνηση προστατεύουν το λαό, όταν θα πάρουμε την εξουσία στα χέρια μας θα ορίσουμε τον κατώτερο μισθό αστυνομικού στα 1.800 ευρώ επι δέκα τέσσερις μισθούς. (Δεν φάνηκε να τους συγκινεί η προσφορά μας). [σσ. lol, Αλήθεια λέει, ήμουν κι εγώ εκεί, γύρω στις 10:00 με 10:30 περίπου έγινε αυτό]

Μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων, πήραμε το δρόμο για το σπίτι…

Στις ειδήσεις, είδα μεγαλόπνοους τίτλους ειδήσεων για τα «εκτεταμένα επεισόδια» και τις «μάχες στην έκθεση» που έδωσαν – προφανώς κάποιοι άλλοι – αόρατοι σε εμένα – διαδηλωτές. [σσ. Εγιναν διάφορα νωρίτερα και μπροστά στο κτίριο της ΧΑΝΘ και στη συμβολή της Τσιμισκή με την πλατεία ΧΑΝΘ, στην Εθνικής Αμύνης, αλλά και αλλού τριγύρω στην πλατεία και στους δρόμους]

Τις κότες, δε χρειάζεται να τις δείρεις. Τους λες απλώς ότι θα φέρεις 5.000 μπάτσους από την Αθήνα, ότι θα βάλεις ελεύθερους σκοπευτές στα κτίρια και ότι θα τους καταβρέξεις με κανόνι, και αυτό αρκεί.

Οι κότες θα κάτσουν σπίτι.

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ
—————–

Θραξ Αναρμόδιος (για την αντιγραφή και τον σχολιασμό)

σσ: Ο λαός έχει μάθει να συντάσσεται πίσω από μια ηγεσία και έναν «αρχηγό». Εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Δεν μπορεί να πιστέψει από την μια μέρα στην άλλη, στην δύναμή του και στο ότι δεν έχει ανάγκη κεντρικής ηγεσίας. Ο μέσος άνθρωπος βλέποντας αυτή την στρατιωτικού τύπου επίθεση της κυβέρνησης στον λαό, νιώθει πως χρειάζεται ηγεσία που θα μπορέσει να τον οργανώσει ώστε να αμυνθεί αποτελεσματικά ενάντια σε αυτή την επιδρομή των στρατευμάτων της ολιγαρχίας που ανοίγει κεφάλια και σακατεύει ανθρώπους. Και μην ξεχνάμε πως βγαίνουμε από μια περίοδο στην οποία ο ατομισμός ήταν και συνεχίζει να είναι η υπέρτατη αξία. Ο άλλος ένας ξένος. Και η έννοια συλλογικότητα και κοινωνία, χωρίς νόημα. Ναι είναι και ο φόβος, δεν διαφωνώ, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και η έλλειψη πίστης στις μέχρι τώρα μεθόδους που έχουμε επιλέξει για να αντιδράσουμε. Καθώς και η κοινωνική ανασφάλεια του μέχρι πρότινος πλήρως εξατομικευμένου ανθρώπου.

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.

2 Responses to Παρακαλώ όλους να πάρετε τηλέφωνο όλους σας τους φίλους που ζουν Θεσσαλονίκη και να τους πείτε οτι είναι κότες

 1. Ο/Η skeptiki λέει:

  Η Δημοκρατία θέλει πολίτες. Όποια δημοκρατία ακόμα και η δήθεν (καλά για την άμεση δεν το συζητάμε). Και η χρησιμότητα της βίαιης αντιπαράθεσης είναι αμφίβολη.
  Και πολίτες δεν είχαμε μάλλον ποτέ τους τελευταίους αιώνες και δεν φτιάχνονται σε μιά μέρα. Ούτε με ωραία κείμενα. θέλει δουλειά. και αυταπάρνηση (και ιεροκήρυκες να διδάξουν την αυταπάρνηση, 2000 χρόνια και αντί να τη διδάξουν στους άλλους τη χάσαν αυτοί. Δεν λέει κάτι αυτό? )
  Δεν είναι κακό πράγμα ο ρεαλισμός. Βοηθάει στο σχεδιασμό.

  Αν κανείς δεν πάει να πληρώσει εφορία λογαριασμούς και τράπεζες ούτε κυβέρνηση θα μείνει ουτε κολυμπιθρόξυλο. Απλό και χωρίς τα δήθεν αίματα, αλλά πιό σοβαρό τελικά…. Χάος μετά, όπως χάος και μετά τη βία, αλλά χωρίς την άχρηστη μαγκιά της βίας.
  Εδώ πράγματι έχει δίκιο η Παπαρήγα (που το έκλεψε από το Γκάντι, έτσι?) για την ανυπακοή. Όμως και αυτή θέλει οργάνωση και προοπτική και στόχο.

  Σχήμα που μπορεί να χειριστεί την κατάσταση υπάρχει? Όχι? Πουλημένοι καραγκιόζηδες θα πάρουν μετά το χάος τα ηνία πάλι όπως παλιότερα? Γιατί συγνώμη αλλά οι συνελεύσεις που είδα εγώ είναι για τα πανηγύρια, ρομαντισμοί και ασάφειες και καπελώματα και θεωρίες και ευχολόγια και μετριότητες με φτηνά παραδείγματα να αναδεικνύονται σε περσόνες, προτιμώ την γραφικότητα των συνιστωσών του σύριζα.
  Δεν είναι θέμα αρχηγού. Χρειάζεται ομάδα, σχήμα, δομή, δυνατότητα επιβολής αποφάσεων (το παραμύθι της ευρείας συναίνεσης να το αφήσουμε, ο δυνατός θα δημιουργεί πάντα προβλήματα)

  Γιός συναδέλφου με σοβαρό ύφος μας ανακοίνωσε μιά απόφαση που πήρε η συνέλευση του συντάγματος, κάτι για τα media δεν θυμάμαι τώρα. Πολύ περήφανος γιατί δώσανε ολόκληρη «μάχη» να ψηφιστεί. Μπράβο είπα, ε και? Και πέθανε άδοξα η συζήτηση γιατί σαφώς και δεν ενδιαφέρθηκαν τα media για τις αποφάσεις της «συνέλευσης» . Πιό τρομακτικό είναι για μένα το ονειρικό ατομιστικό (το αποφάσισα, εγώ κι οι φίλοι μου που έχουμε τη θεία φώτιση και ήμαστε οι καλοί!!) αλλοπρόσαλλο πλαίσιο που λειτουργούν όλα αυτά.

  Σχήμα, δομή να χειριστεί τις καταστάσεις υπάρχει? Πέρα από τις θεωρίες. Τώρα υπάρχει? Και όχι δεν φτιάχνεται σε 1 μέρα ούτε σε ένα μήνα. Αν όχι περιμένουμε το χάος κι όταν ξεσπάσει τη μόνη δομή που μπορώ να σκεφτώ πιά και μπορεί να έχει κάποια υπολειπόμενα ψήγματα οργάνωσης και κάποια μέσα επιβολής είναι ο στρατός. Με ότι σημαίνει αυτό
  Σωστά δεν προκαλεί την τύχη του ο πολυτραγουδισμένος λαός αν δεν έχει φτιάξει δομές και ηγεσίες η και αν βαριέται να φτιάξει στην τελική. Επειδή φωνάζουν καμιά 300αριά και συμφωνούν αφηρημένα και χαλαρά από τον καφενέ κι άλλες 100000 πες, δεν σημαίνει ότι ξύπνησε η δημοκρατία.
  Φραππεδάκι? Η εσπρέσο που έγινε της μόδας?

 2. Ο/Η toxrisimo λέει:

  Μια διαφορετική προσέγγιση για συντονισμένη αντίδραση του Ελληνικού Λαού, που σίγουρα με λίγες διαφοροποιήσεις ή αλλαγές, ίσως έδινε κάποιο αποτέλεσμα : 200 ΜΕΤΡΑ ΕΜΠΡΟΣ…ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ. ΒΑΖΩ ΤΟ ΦΥΤΙΛΙ, ΒΑΛΤΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ (http://toxrisimo.wordpress.com/2011/08/31/200-μετρα-εμπροσ…για-να-ξαναπαρουμε-τη-χ/)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s