Η νίκη σου ΕΣΥ ξεκινάει τώρα! (Γιατρέ μου, χαπάκια κατά του ‘εγώ’ έχουμε;)


από τον Ν. Γεωργαντζά

Ευχαριστώ πολύ τον φίλο μου Εμμανουήλ Σαρίδη (http://cceuropeev.syscp4.webhosting-franken.de/berlin-athen-r2010/index.php?id=home), που μου υπενθύμισε ότι κάποτε είχα προτείνει να κάνουμε την τηλεόραση ενυδρείο με ψάρια. Χρήσιμη πρόταση, ειδικά τώρα με τον αποκλεισμό της πιθανότητας χάραξης κοινής αμυντικής γραμμής, αλλά και κοινών θαλασσίων συνόρων, με την μη οριοθέτηση Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ).

Ίσως η ΑΟΖ είναι ένας από τους λόγους που: «Εικόνα διάλυσης του κομματικού σκηνικού δείχνει η δημοσκόπηση της Kαπα Research για το Βήμα. Ούτε 35% δεν πιάνουνε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί!» ) http://greek-elections.blogspot.com/).

Οι δημοσκοπήσεις όμως των βουλευτικών ή κομματικών εκλογών που βλέπουμε στο διαδίκτυο, δεν ασχολούνται καν με τα 100+ ελληνικά πολιτικά πατριωτικά μέτωπα και κινήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα, άλλα με συνοπτικές* και άλλα με εκτενείς** πολιτικές προτάσεις. Πέρα των οπαδών των νυν κομμάτων της συμφοράς, η μόνη άλλη κατηγορία ψηφοφόρων που απασχολεί τα ελληνικά ΜΜΕ είναι οι ‘Αδιευκρίνηστοι’, που υπολογίζονται γύρω στο 35.2 τοις εκατό.

Εν όψει όμως των επερχομένων εκλογών, μπορούμε να αναμένουμε τα υπάρχοντα 100+ ελληνικά πολιτικά πατριωτικά μέτωπα και κινήματα στην Ελλάδα, επίσης να συμμετέχουν στις επερχόμενες εκλογές, είτε μεμονωμένα και ανεξάρτητα μεταξύ τους, παρά τα κοινά τους πολιτικά αιτήματα, είτε υπό έναν και μόνον έναν κοινό πολιτικό φορέα ή ένα κοινό πολιτικό κόμμα, υποθετικά με το όνομα ‘ΕΣΥ’.

Υποθετικά διότι, από τα λίγα που γνωρίζω, δεν έχει ακόμη δημιουργηθεί ένας τέτοιος κοινός πολιτικός φορέα ή ένα τέτοιο κοινό πολιτικό κόμμα. Το υποθετικό όνομα ΕΣΥ μπορεί βέβαια να σημαίνει Ελληνική Συνένωση ή Ελληνική Συνομοσπονδία (κάτι σαν την ‘Ελληνική Νομαρχία’ του Κοραή).

Τα παρακάτω δύο σενάρια δεν αποτελούν προβλέψεις του τι θα συμβεί. Απλά δείχνουν το τι θα μπορούσε να συμβεί, στις υποθετικά επερχόμενες εκλογές, εάν και όταν αυτές πραγματοποιηθούν.

Σενάριο Α’. Τα 11 από τα υπάρχοντα 100+ ελληνικά πολιτικά πατριωτικά μέτωπα και κινήματα συμμετέχουν στις επερχόμενες εκλογές, αναξάρτητα μεταξύ τους και ανταγωνιστικά, παρά τα κοινά τους αιτήματα. Το Σχήμα 1 δείχνει τα πιθανά αποτελέσματα των επερχομένων εκλογών, γιά τα νυν 9 πολιτικά κόμματα της συμφοράς, αλλά και επίσης γιά τα 11 ανεξάρτητα μεταξύ τους πολιτικά μέτωπα και κινήματα.

Σενάριο Β’. Τα 11 από τα υπάρχοντα 100+ ελληνικά πολιτικά πατριωτικά μέτωπα και κινήματα επίσης συμμετέχουν στις επερχόμενες εκλογές, αλλά συνενωμένα τώρα υπό έναν και μόνον έναν κοινό πολιτικό φορέα ή ένα κοινό πολιτικό κόμμα, που φέρει την υποθετική ονομασία ΕΣΥ (Ελληνική Συνένωση ή Συνομοσπονδία). Το Σχήμα 2 δείχνει τα πιθανά αποτελέσματα των επερχομένων εκλογών, εάν παίξει το Σενάριο Β’ του ΕΣΥ.

Σχήμα 1: Πιθανά αποτελέσματα των επερχομένων εκλογών, με ανεξάρτητα μεταξύ τους πολιτικά μέτωπα και κινήματα.

Στο Σχήμα 1, τα αποτελέσματα των επερχομένων εκλογών γιά τα νυν υπάρχοντα 9 κόμματα της συμφοράς, που βρίσκονται αριστερά της διακεκομμένης κάθετης γραμμής, βασίζονται στα προγνωστικά της Kαπα Research για το Βήμα (σε ποσοστά εκλογικής επιτυχίας). Τα δε αποτελέσματα των επερχομένων εκλογών γιά τα 11 πολιτικά μέτωπα και κινήματα, που βρίσκονται δεξιά της διακεκομμένης κάθετης γραμμής, βασίζονται σε έναν υποθετικό ισομερισμό των προγνωστικών γιά την κατηγορία ψηφοφόρων ‘Αδιευκρίνηστοι’, επίσης από την Kαπα Research γιά το Βήμα.

Σχήμα 2: Πιθανά αποτελέσματα των επερχομένων εκλογών, με αναμενομένη εκλογική νίκη του ΕΣΥ.

Στο Σχήμα 2, δεν έχουν αλλάξει τα αποτελέσματα των επερχομένων εκλογών γιά τα νυν υπάρχοντα 9 κόμματα της συμφοράς, που τώρα βρίσκονται δεξιά της διακεκομμένης κάθετης γραμμής. Τα εκλογικά αποτελέσματα παραμένουν τα ίδια, με βαση πάντα τα προγνωστικά της Kαπα Research γιά το Βήμα (σε ποσοστά εκλογικής επιτυχίας).

Η διαφορά όμως στο Σχήμα 2 είναι η αναμενομένη νίκη των 11 συνενωμένων τώρα πολιτικών μετώπων και κινημάτων, υπό τον έναν και μόνον έναν κοινό πολιτικό φορέα ή το κοινό πολιτικό κόμμα του ΕΣΥ (Ελληνική Συνένωση ή Συνομοσπονδία). Η νίκη του ΕΣΥ, με ποσοστό εκλογικής επιτυχίας ίσο με εκέινου της κατηγορίας ψηφοφόρων ‘Αδιευκρίνηστοι’, σημαίνει άμεση συνταγματική εθνοσυνέλευση, με ανατροπή και ξερίζωμα του νυν πολιτικού συστήματος της θεοκρατικής, δεσποτικής και στυγνά δυναστικής κομματοκρατίας, η οποία, εδώ και 190 χρόνια, με πολύ μικρά χρονικά διαλλείματα, καταδυναστεύει την πατρίδα μας την Ελλάδα.

Εάν λοιπόν τα τα υπάρχοντα 100+ ελληνικά πολιτικά πατριωτικά μέτωπα και κινήματα στην Ελλάδα συμμετέχουν ως ανεξάρτητα πολιτικά κόμματα, ανταγωνιστικά μεταξύ τους, στις επερχόμενες εκλογές, τότε όλα χάνουν μαζί με τον ελληνικό μας κόσμο, έθος και έθνος, ενώ κερδίζει πάλι η λαίλαπα ΝΔ·ΠαΣοΚ, γιά άλλη μία φορά. Εάν το Σενάριο Α’ παίξει (Σχήμα 1), ό,τι και αν λαλούν οι της λαίλαπας ΝΔ·ΠαΣοΚ, τότε δεν έχουμε καμμία απολύτως αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδος.

Εάν όμως παίξει το Σενάριο Β’, όπως δείχνει το Σχήμα 2, τότε πραγματικά αρχίζει να έσεται ήμαρ ελληνικής ηγεσίας, όχι απλά γιά αλλαγή μόνον, αλλά γιά μία αληθινή μεταμόρφωση σκηνικού στο πολιτικό σύστημα της Ελλάδος. Μία αυθεντικά ελληνική συνταγματική εθνοσυνέλευση ξεκινά, η οποία νόμιμα και νομικά ανατρέπει και ξεριζώνει το νυν πολιτικό σύστημα της συμφοράς.

Υπάρχει ανάγκη να παίξει το Σενάριο Β’, γιά την Ελλάδα, γιά την Κύπρο και γιά τον ελληνικό μας κόσμο παγκόσμια. Διότι το Σενάριο Β’ στο Σχήμα 2 είναι η ανάδειξη της ελληνικής ηγεσίας που γυρεύει ο Πανίκος Ελευθερίου, γιά να κινήσει τα «γρανάζια της αυτοσυντήρησης του Έθνους» και να μετατρέψει την σημερινή αδυναμία του ελληνικού μας έθους και έθνους σε δύναμη αντεπίθεσης (http://www.antibaro.gr/node/3273).

Ο απώτερος, μακροχρόνιος στόχος της πολυπόθητης εκείνης συνταγματικής εθνοσυνέλευσης μπορεί κάλλιστα να είναι η αυθεντική, γνήσια ή πραγματική δημοκρατία. Μακροχρόνιος στόχος διότι, ως κυριαρχία του δήμου, η αυθεντική δημοκρατία απαιτεί άμεση διαχείριση της πολιτικής από εύτακτο σώμα ενεργών πολιτών, ανθρώπων πεπαιδευμένων με πολιτειότητα, που ήδη έχουν δηλαδή την ιδιότητα του πραγματικού πολίτη (και όχι απλά του ιθαγενούς υπηκόου, που τόσο έντεχνα αποκαλεί ‘πολίτη’ η λαίλαπα ΝΔ·ΠαΣοΚ).

Η άμεση μετάβαση σε αυθεντική δημοκρατία δημιουργεί από μόνη της πρόβλημα, διότι εισάγει ως απαιτούμενα, δύο παντελώς ξένα προς την σύγχρονη ψευτο-’δημοκρατία’ στοιχεία, δηλαδή την αμεσότητα της κυριαρχίας του δήμου πραγματικών πολιτών και την πολιτική αυτενέργεια ή αυτοθέσμιση. Διαχρονικά όμως, μεταξύ του νυν σαθρού πολιτικού συστήματος της συμφοράς και της αυθεντικής δημοκρατίας, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ενδιάμεσο πολίτευμα ή πολιτικό σύστημα, εκείνο της πλήρους αντιπροσώπευσης.

Το ενδιάμεσο τούτο πολιτικό σύστημα της πλήρους αντιπροσώπευσης μπορεί να ξεκινήσει αμέσως από την στιγμή που το πάρει απόφαση ο ελληνικός μας κόσμος. Διότι, αν και δεν έχει η πλήρης αντιπροσώπευση τις αυστηρές απαιτήσεις πολιτειότητας, όπως έχει η αυθεντική δημοκρατία, καθιστά οστόσο τον δήμο πολιτών κυρίαρχο εντολέα, και την εκάστοτε κυβέρνηση πλήρους αντιπροσώπευσης εντολοδόχο της ελληνικής κοινωνίας.

Η ανατροπή και το ξερίζωμα της θεοκρατικής, δεσποτικής και στυγνά δυναστικής κομματοκρατίας, με την άμεση μετάβαση σε πλήρη αντιπροσώπευση, θα είναι μία ορθολογική επιλογή γιά τον ελληνικό μας κόσμο. Μία ορθολογική επιλογή που οδηγεί φυσιολογικά προς την αυθεντική δημοκρατία, δηλαδή σε καθολική ή πλήρη προσωπική, κοινωνική και πολιτική ελευθερία, καθώς και σε εθνική ανεξαρτησία.

Και η καθολική ελευθερία με την εθνική ανεξαρτησία συναποτελούν το πρόταγμα της αυθεντικής δημοκρατίας. Μόνον όμως ο ελληνικός μας κόσμος, στην κοινωνική του συλλογικότητα, μπορεί να απαιτήσει την μετάβαση σε πλήρη αντιπροσώπευση.

Όσο ορθολογική και αν είναι η επιλογή της μετάβασης σε πλήρη αντιπροσώπευση, μόνον ως συλλογικότητα μπορεί ο ελληνικός μας κόσμος να την απαιτήσει. Κανένας δεν μπορεί να μας επιβάλλει ούτε καθολική ελευθερία, ούτε εθνική ανεξαρτησία ούτε πραγματική δημοκρατία. Κανένας!

Όπως και κανένας δεν μπορεί να επιβάλλει συνένωση στα υπάρχοντα 100+ ελληνικά πολιτικά πατριωτικά μέτωπα και κινήματα υπό έναν και μόνον έναν κοινό πολιτικό φορέα ή ένα κοινό πολιτικό κόμμα, με την υποθετική ονομασία ΕΣΥ (Ελληνική Συνένωση ή Συνομοσπονδία). Εκτός βέβαια από την ανάγκη επιβίωσης του ελληνικού μας κόσμου, έθους και έθνους.

Το τι όμως μπορεί να εμποδίσει την συνένωση τούτη είναι μία άλλη ιστορία. Είναι μία ιστορία που έχει να κάνει με την ασθένεια του ‘εγώ’, από την οποία μπορεί εύκολα να προσβληθούν πολλά από, αν όχι όλα, τα συντονιστικά στελέχη των 100+ πολιτιών πατριωτικών μετώπων και κινημάτων στην Ελλάδα.

Και ενώ οι της λαίλαπας ΝΔ·ΠαΣοΚ τρίβουν τα χέρια τους επί τούτου, εγώ εξακολουθώ να ελπίζω στην ιατρική επιστήμη: Γιατρέ μου, χαπάκια κατά του ‘εγώ’ έχουμε;

Νικόλαος Κ. Γεωργαντζάς
Καθηγητής Συστημικής Δυναμικής
Πανεπιστήμιο Fordham, Νέα Υόρκη

ΥΓ: Στον κόσμο της ‘Σταχτοπούτας’, η αποχή και η λευκή ψήφος θα ήταν ίσως η λύση στην πολιτική μας προβληματική. Στην χωρίς ηθική όμως, σκληρή πραγματικότητα της ήδη τέως Ελλάδος, η αποχή και η λευκή ψήφος είναι ακριβώς αυτά που θέλει το νυν σαθρό πολιτικό σύστημα της θεοκρατικής, δεσποτικής και στυγνά δυναστικής κομματοκρατίας.

ΟΧΙ λοιπόν στην αποχή. Αγώνας χρειάζεται τεράστιος γιά να συνενωθούν σε έναν και μόνον ένα πολιτικό φορέα, όλα τα πατριωτικά μας κινημάτα, γιά μία αυθεντικά ελληνική συνταγματική εθνοσυνέλευση, που θα ξεριζώσει το νυν άκρως διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της συμφοράς.

Φεύγω γιά τα βουνά σήμερα, όπου δεν θα έχω πρόσβαση στο διαδύκτιο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Αν έχετε ερωτήσεις γιά την συνένωση, παρακαλώ απευθυνθείτε στον Τάκη, που είναι ένας από τους πρωτεργάτες του κινήματος της συνένωσης όλων των κινημάτων: ΠΓ Στεργιανόπουλος <pStergianopoulos@yahoo.com>.

Χθές είναι νωρίς. Αύριο είναι αργά. ΤΩΡΑ!
——————————————————
* Παραδείγματα συνοπτικών προτάσεων

1: Προκήρυξη από 300 Έλληνες
http://300ellines.com/documents/34.html

2: Οι τελικές προτάσεις του Δ. Καζάκη (Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο)
https://anarmodios.wordpress.com/2011/04/26/1-287/

** Παραδείγματα εκτενών προτάσεων

1: ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ν. Καλογερόπουλος-Kaloy)
http://simone-le-baron.blogspot.com/2011/08/blog-post.html

2: Το σύνολο των προτάσεων του Ε.Α.Μ. Β’
http://www.eamb.gr/text1/eam_b.zip
—————–

Θραξ Αναρμόδιος (για την αντιγραφή)

Advertisements
This entry was posted in Πολιτική. Bookmark the permalink.

9 Responses to Η νίκη σου ΕΣΥ ξεκινάει τώρα! (Γιατρέ μου, χαπάκια κατά του ‘εγώ’ έχουμε;)

 1. Ο/Η kiki λέει:

  Αμ αυτα τα χαπακια κατα του ΕΓΩ,
  αν δεν υπαρχουν πρεπει να τα φτιαξουμε γρηγορα.
  Χαπακια ΕΜΕΙΣ ψυχοαγχωλιτικα πρεπει να φτιαξουμε ,
  και οποιος εμενει στο ΕΓΩ , εξω απο το μαντρι το δικο μας.

 2. Ο/Η Νίκος Τανάλιας λέει:

  Δεν το είπαν ΕΣΥ ή ΚΑΝΕΝΑΣ. Λάθος έκανε.

  Το λένε: Ενιαίο (ψηφοδέλτιο).

  “Αυτάρκεια Ενιαίο ψηφοδέλτιο”. – ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ??? ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ !!!
  http://cretanpatriot.wordpress.com/2011/08/08/αυτάρκεια-ενιαίο-ψηφοδέλτιο-εκλογε/

  Το μεγάλο όμως λάθος, το να ψάχνει δηλαδή κάποιος έναν ηγέτη με ‘εγώ’ γιά να τον πιστεύει τυφλά, έχει να κάνει με την βιολογία. Please read:
  Attractors and Democratic Dynamics
  http://lab.debivort.org/pdf/Attractors_and_democratic_dynamics.pdf

 3. Ο/Η anarmodios λέει:

  Για το ενιαίο ψηφοδέλτιο (όχι αποκλειστικά) και κάποιες πρώϊμες σκέψεις για την πολιτειακή οργάνωση, από μια ανάρτηση του φετινού Ιανουαρίου, για όποιον ενδιαφέρεται και έχει χρόνο:

  https://anarmodios.wordpress.com/2011/01/22/1-150/

  Θραξ Αναρμόδιος

 4. Ο/Η tsilivithras λέει:

  Φυσικά και υπάρχει χαπάκι για το «εγώ»…
  Τι διάολο φωνάζω εγώ ένα χρόνο τώρα;;;;
  Το αντίδοτο για το εγώ είναι η Συνείδηση που τη φύτεψε ο Θεούλης εκεί μέσα για να το ελέγχει…και όοοοολη η ανθρώπινη ιστορία είναι η απόλυτη μάχη των δυο τους.
  Πάλι τα ίδια θα λέμε;;;
  Συνείδηση και Αρετή και υπακοή σε Αρχές…άλλος τρόπος δεν υπάρχει και όταν δεν λειτουργούν αυτοί οι εσωτερικοί έλεγχοι ο άνθρωπος γίνεται έρμαιο των αδίστακτων.

  • Ο/Η kiki λέει:

   Τσιλι μας,
   τους παρακολουθω εδω και εναν χρονο, αυτους ολους τους «αντιμνημονιακους»
   ενα ΕΓΩ ισαμε το ταβανι, μολις πανε να κανουν κατι να το ΕΓΩ, πρωτο τραπεζι πιστα.
   Μεχρι και στις λαικες συνελευσεις , νατο πετιεται , αντι συνελευση αποφαση του ενος, ανατροπη αποφασεων, διοτι το ΕΓΩ δεν θελει, υποκρυπτοντας αλλα προσωπικα,
   και ετσι οι κινησεις χανονται διασπονται και αποπροσανατολιζονται.
   Εκπαιδευση για να γινουν πολιτες πρεπει, απο τα μωρουδιακα τους.
   Αν περιμενουμε αυτο , καλα θα εχουμε πολλοι απελθει στον Κυριο, περιμενοντας τους συνειδητους πολιτες.
   Τωρα τι κανουμε , πολλοι συζηταμε πολλες λυσεις , παντως Μαχατμα Γκαντι δεν αισθανεται κανενας.

 5. Ο/Η λαικη δεξια λέει:

  φιλοι καλησπερα.
  οσο τα μμε κοιμηζουν την κοινωνια,οσο δεν »πεσουν» οτι και να σημαινει αυτο,οσο δεν αισθανθουν την ανασα μας πολυ,πολυ κοντα τα δημοσιοκαφρακια στα βελουδινα προσωπακια τους,το συστημα»τζεφρυ» δεν πεφτει.
  ενω δεν μπορουν να μοιρασουν δυο γαιδουριων αχυρο,εχουν γνωμη και αποψη για ολα.
  ως νεοι δοσιλογοι,δειχνουν με το δαχτυλο τους καθε ελληνα που αντιδρα,καθε κοινωνικη-εργατικη ομαδα που διαμαρτυρεται.
  τι δεν ειπαν για τους απεργους,για τους κατοικους της κερατεας,για τους αγανακτησμενους στο συνταγμα.
  δηλλητηριο εβγαζαν για ολους.
  δηλλητηριο τους πρεπει,να τους δωσουμε.
  πρεπει να οδηγηθουν με την κυβερνηση του κατοχικου πρωθυπουργου τζεφρυ,σε λαικα δικαστηρια,με ενορκους συνταξιουχους,μισθωτους,μικροεπαγγελματιες.
  οι δημοσιοκαφροι εχουν την ιδια ευθυνη και ισως μεγαλυτερη,για την εξαθλιωση των ελληνων και το ξεπουλημα της ελλαδας μας,γιατι απο τον φεβρουαριο του 2010,παρουσιαζουν το μνημονιο ως μονοδρομο και »βιαζουν» καθε ελληνα που αντιστεκεται.
  συγκεντρωσεις εξω και ισως και μεσα…στα χουντοκαναλα…

 6. Ο/Η kiki λέει:

  Στα σπιτια των κλεφτων, απ εξω και στα εξοχικα, απ εξω,
  και αν μπορουμε τωρα τον Σεπτεμβρη να ξεκουνησουμε και τον αγροτικο τομεα,
  εχουν τρακτερ, εκσκαφεις , και αλλα υπερμεγεθη αυτοκινουμενα,
  για αποκλεισμο της βουλης, και καταστροφεις, που εμποδιζουν την ριψη χημικων, και ξυλοδαρμων.

 7. Ο/Η λαικη δεξια λέει:

  kiki συμφωνω απολυτα.
  ελα ομως και που τοτε που βγηκαν πρωτοι οι αγροτες τον δεκεμβριο του 2009, τα δοσιλογα μμε βγηκαν να γκρεμισουν τον αγωνα τους με δηλωσεις εναντιον τους, απο κατι περιεργους φορτηγατζηδες,ξενοδοχους,ταξιτζηδες,επαγγελματιες διαφορους, που βεβαια οταν ηρθε η ωρα τους , τους επιασαν στο βρωμοστομα τους τα δοσιλογα μμε…
  γι’αυτο και επιμενω οτι ο εχθρος εχει 3 γραμματα : μμε.

 8. Ο/Η kiki λέει:

  κοινωνικος αυτοματισμος – εφευρημα του Ρεππα κατα την διακυβερνηση Σημιτη.
  Τωρα γιατι η δεξια το χρησιμοποιησε , γιατι παντα χρησιμοποιουσε τα ιδια οπλα ενημερωσης διαστρεβλωσης που ειχε η προπαγανδα του Πασοκ πιο καλα οργανωμενη και του το αναγνωριζε φαινεται.
  Καταληγουμε ολοι ιδιοι ειναι , και χρησιμοποιουν τα ιδια μεσα.
  Τα ΜΜΕ παντα θα ειναι προθυμα να εξυπηρετουν τα συμφεροντα των ιδιωκτιτων τους, και αυτων που τους δανειοδοτουν.
  Κανονικα με τις κυκλοφοριες που εχουν επρεπε να ειχαν κλεισει προ πολλου.
  Τωρα ειμαστε να το κανουμε;
  Τωρα ειμαστε να πεισουμε την ΑΔΕΔΥ που ετσι η αλλιως πλητωνται , να κατεβουν σεΑπεργια Πολιτικη Διαρκειας, να κλεισουν κυριως οι τραπεζες για μια βδομαδα , θα πεσουν χωρις τραπεζες, το πολυ μια βδομαδα.
  Τι λετε το δοκιμαζουμε, επι χουντας με το που ξεκινησαν οι τραπεζες , υποχωρησε η χουντα.
  Ε αυτην την χουντα δεν μπορουμε να την ριξουμε πια , τελειως αχρηστοι γιναμε;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s