Αν είχαμε δημοκρατία και η εξεταστική για τα υποβρύχια ήταν από ΚΛΗΡΩΤΟΥΣ πολίτες ελεγκτές, τώρα όσοι τα πήραν, οι ΚΛΗΡΩΤΟΙ πολίτες θα τους είχαν βρει και θα τους είχαν στείλει στη φυλακή.


Καμμιά ποινική ευθύνη σε υπουργούς δεν βρήκε η επιτροπή της βουλής για τα υποβρύχια που γέρνουν. Μη γελάτε!

Αν είχαμε δημοκρατία τέτοιες εξεταστικές επιτροπές ΔΕΝ θα απαρτίζονταν από επαγγελματίες βουλευτές.

Αν είχαμε δημοκρατία τέτοιες εξεταστικές επιτροπές θα απαρτίζονταν από τυχαία ΚΛΗΡΩΤΟΥΣ πολίτες.

Μια εξεταστική επιτροπή από τυχαία ΚΛΗΡΩΤΟΥΣ πολίτες θα εύρισκε (σε δυο βδομάδες) ποιοι πήραν τα φράγκα από τα υποβρύχια που γέρνουν.

Διότι δεν μπορεί να γέρνουν τα υποβρύχια και να πέφτουν τα ελικόπτερα και κάποιοι να ΜΗΝ πήραν φράγκα. Στη χώρα του γρηγορόσημου τέτοια θαύματα ΔΕΝ γίνονται.

Τα πήραν και μάλιστα τα πήραν ΧΟΝΤΡΑ. Κι ας μην βρίσκει ποινικές ευθύνες η εξεταστική επιτροπή της βουλής για τα υποβρύχια. Εξάλλου άμα ήταν να βρίσκει ποινικές ευθύνες η κάθε επιτροπή της βουλής, θα είχαμε μείνει χωρίς πολιτικούς. Θα ‘χανε πάει όλοι μέσα.

Γι’ αυτό τα τελευταία χρόνια είχαμε 40-πάνω-κάτω εξεταστικές επιτροπές στην βουλή και καμμιά της δεν βρήκε ενόχους.

Αν βέβαια είχαμε δημοκρατία και η επιτροπή ήταν από ΚΛΗΡΩΤΟΥΣ πολίτες ελεγκτές, τώρα όσοι τα πήραν, οι ΚΛΗΡΩΤΟΙ πολίτες θα τους είχαν βρει και θα τους είχαν στείλει στη φυλακή.

Και θα είχαν στείλει στη φυλακή, εκείνοι οι ΚΛΗΡΩΤΟΙ πολίτες, μαζί μ’ αυτούς που τα πήραν, και την επιτροπή αυτή που βρήκε πως ΔΕΝ τα πήρε κανένας.

Μια εξεταστική επιτροπή από τυχαία ΚΛΗΡΩΤΟΥΣ πολίτες θα εύρισκε ποιοι άρχοντες αυτής της χώρας πέρνουν τα φράγκα τόσα χρόνια, για να μην αποκτήσει ποτέ η χώρα αυτόνομη ανάπτυξη. Ποιοι άρχοντες αυτής της χώρας μοιράζουν τον πλούτο της και τον πλούτο που παράγουν οι πολίτες της στους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες. Που κανένας δεν τολμάει να τους αγγίξει. Ούτε καν τώρα. Μετά από τόση καταστροφή κι απελπισία, και τόσο πόνο ανθρώπινο.

Μια εξεταστική επιτροπή από τυχαία ΚΛΗΡΩΤΟΥΣ πολίτες. Εσύ, ο θειός σου, ο περιπτεράς στη γωνία, η φουρνάρισσα, ο δικηγόρος, η αγρότισσα.

Διότι σε μια δημοκρατία οι εξεταστικές συγκροτούνται από ΚΛΗΡΩΤΟΥΣ πολίτες. Οχι από επαγγελματίες που «εξετάζουν» τα κολλητάρια τους. Οι ύποπτοι να εξετάζουν τους υπόπτους.

Οσο ΔΕΝ βλέπουμε ΚΛΗΡΩΤΟΥΣ πολίτες ελεγκτές πουθενά, δεν θα δούμε και δημοκρατία. Κι ας φέρει χίλιες προτάσεις η ΝΔ για την αναμόρφωση του πολιτεύματος. Κι ας κάνει χίλια δημοψηφίσματα το «συμμετοχικό» ΠαΣοΚ.

Ο ΚΛΗΡΩΤΟΣ πολίτης είναι το υπερόπλο της δημοκρατίας.

Επαγγελματίας πολιτικός-βουλευτής-υπουργός-δήμαρχος-συνδικαλιστής-κλπ «ΔΕΝ προβλέπεται» στη δημοκρατία, όπως λέγαμε και στο στρατό. «Δεν προβλέπεται».

«Που το λέει» το manual της δημοκρατίας πως προβλέπονται επαγγελματίες;

«Που το λέει»;

Θραξ Αναρμόδιος

ΥΓ. Υπουργέ, τώρα που αναμορφώνεις τον ποινικό κώδικα δεν τραβάς κι ένα νέο αδίκημα μέσα; Εξαπάτηση του λαού από πολιτικά πρόσωπα;

Δεν έχει διαφορά από τις άλλες απάτες που προβλέπει ο τωρινός ΠΚ.

Θες λεπτομέρειες; Να μαζευτούμε μερικοί να σου συντάξουμε μια-δυο παραγράφους αν δεν προκάνεις, μια κι είσαι απασχολημένος με το νομοσχέδιο της αποποινικοποίησης του μπάφου.

Advertisements
This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.

10 Responses to Αν είχαμε δημοκρατία και η εξεταστική για τα υποβρύχια ήταν από ΚΛΗΡΩΤΟΥΣ πολίτες ελεγκτές, τώρα όσοι τα πήραν, οι ΚΛΗΡΩΤΟΙ πολίτες θα τους είχαν βρει και θα τους είχαν στείλει στη φυλακή.

 1. Ο/Η Κων. ταούλας λέει:

  Actually ὑπάρχει ἕνα ἀρθρο στον Ποινικό Κώδικα, το 162, που λέει: «Ὅποιος μέ ψευδεῖς εἰδήσεις ἤ συκοφαντικές διαδόσεις ἤ με ἄλλο τρόπο ἐξαπατᾶ ἐκλογέα, εἴτε γιά νά μήν άσκήσει τό ἐκλογικό του δικαίωμα εἴτε γιά νά μεταβάλει τό ἐκλογικό του φρόνημα, τιμωρεῖται μέ φυλάκιση μέχρι δύο ἐτῶν῾.. Φαντάσου δηλαδή ποινή που θά φάει κανείς ἄν ἐξαπατά κατ’εξακολούθηση ἑκατομμύρια πολίτες ἰσχυριζόμενος ὅτι ψηφῖστε μας γιά να βροῦμε τά λεφτά που ὑπάρχουν.

  • Ο/Η anarmodios λέει:

   @Κων. ταούλας

   Και γιατί δεν τους έχουν θάψει με εκατομμύρια μηνύσεις οι κοψοχέρηδες που πίστεψαν στο ψεύδος του λεφτά υπάρχουν;

   Θραξ Αναρμόδιος

 2. Παράθεμα: Ποιός πιστεύει πως αυτή η κυβέρνηση θα ξεβρωμίσει την πολιτική; | tsantiri

 3. Ο/Η kiki λέει:

  κορακας κορακου ματι δεν βγαζει.

  Γιατι δεν εχουμε κανει μυνησεις, γιατι δεν ειμαστε ολοι νομικοι.Αυτοι που γνωριζουν ας μας ενημερωσουν.
  ενημερωστε λοιπον φτιαξτε ενα κειμενο ζητηστε υπογραφες και καταθεστετο .
  Ξερετε ποσους μαζευουμε .

 4. Παράθεμα: Αν είχαμε δημοκρατία και η εξεταστική για τα υποβρύχια ήταν από ΚΛΗΡΩΤΟΥΣ πολίτες ελεγκτές, τώρα όσοι τα πήραν, οι ΚΛΗΡΩΤΟΙ πολίτες θα τους

 5. Ο/Η Ευανγελια λέει:

  Νομίζω ότι πλέον είπαμε τη γνώμη μας προφορικά. Κάνουν πως δεν μας ακούνε. Είναι πια απαραίτητο να καταθέσουμε και γραπτά ότι δεν εγκρίνουμε καμία ενέργεια της κυβέρνησης από την άνοιξη του 2010 και μετά, μην πω κι από πιο πριν… Δεν αναγνωρίζουμε ως νόμιμη αυτήν την κυβέρνηση. Πρέπει να γίνουν μαζικές μηνύσεις, για να διωχθούν αυτοί που πρέπει και δημοψήφισμα για το τι μέλλει γενέσθαι. Δεν ξέρω ποια είναι η σωστή διαδικασία για κάτι τέτοιο, δεν είμαι νομικός. Ούτε και μπορεί κάτι τέτοιο να οργανωθεί από 1 άτομο, 3 ή 5. Μόνο ως συλλογική ενέργεια είναι πραγματοποιήσιμο. Αυτό που ξέρω είναι ότι πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό.

 6. Ο/Η yannidakis λέει:

  «καταχώρηση τσι μέρας» για την Παρασκευή σύμφωνα με την ομώνυμη ενότητα του yannidakis, η καταχώρηση σου τούτη.
  Καληνωρίσματα :[

 7. Ο/Η Λαυρέντης λέει:

  Αφού δεν δικάζονται με τον ποινικό κώδικα, αλλά τρόπον τινά κατά το Αγγλοσαξωνικό σύστημα (ενόρκων) προφανώς θα πρέπει οι δικαστές τους (ένορκοι) να είναι κληρωτοί «όπως Αμερική»… Τις ποινές ας τις επιμερίσει κάποιος επαγγελματίας δικαστής (ο οποίος στην Αμερική εκλέγεται…).

  Γιατί επιμένω Αμερικανικά; Ε! Αφεντικό τους είναι άρα και ο «φυσικός» τους δικαστής!

 8. Ο/Η Orestios λέει:

  Συμφωνώ μαζί σου
  +1000

 9. Παράθεμα: Αν είχαμε δημοκρατία και η εξεταστική για τα υποβρύχια ήταν από ΚΛΗΡΩΤΟΥΣ πολίτες ελεγκτές, τώρα όσοι τα πήραν, οι ΚΛΗΡΩΤΟΙ πολίτες θα τους

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s