Μια πανελλαδική πολιτική οργάνωση-κόμμα, παιδί των πλατειών των Αγανακτισμένων, μπορεί να φέρει την δημοκρατία και να σαρώσει στις επόμενες εκλογές


Εδώ που φτάσαμε, δύο είναι οι δρόμοι: ή 1. θα πάρουμε τα ντουφέκια (που δεν έχουμε κανέναν λόγο να το κάνουμε μια και είμαστε οι περισσότεροι, κι όχι μόνο γι’ αυτό) ή 2. θα πάρουμε τις εκλογές, διότι μέσα από τις πλατείες, και κυρίως την πλατεία Συντάγματος, θα ξεπηδήσει μια πολιτική οργάνωση, που σαν ενιαίο πανελλαδικό κόμμα, θα πάρει μέρος στις επόμενες εκλογές και θα σαρώσει. Μια πολιτική οργάνωση που θα έχει την γνήσια δημοκρατία ως εσω-οργανωτικό μηχανισμό λειτουργίας και θα είναι παιδί της πλατείας. Τέκνο της λαϊκής αγανάκτησης και συσπείρωσης.

Διότι οτιδήποτε άλλο, παλιό ή νέο κόμμα και πολιτική οργάνωση, δεν πρόκειται να το εμπιστευθούν οι πλατείες των Αγανακτισμένων, αν δεν είναι δική τους πρόταση, δικό τους παιδί και δημιούργημα. Δεν θα το εμπιστευθούν ούτε όσοι πηγαίνουν στις πλατείες, ούτε και όσοι δεν πηγαίνουν στις πλατείες αλλά συμφωνούν μ’ αυτούς που πηγαίνουν, και που είναι ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ, μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, περισσότεροι. Είναι η συντριπτική πλειοψηφία του εκλογικού σώματος, πέρα από τους παλιούς παραταξιακούς και κομματικούς διαχωρισμούς. Διαχωρισμούς που πια ΔΕΝ μετράνε, προς μεγάλη λύπη των σημερινών κομματικών ηγεσιών, καναλαρχών, κλπ κλπ ολιγαρχικών.

Και οταν αυτή η πολιτική οργάνωση-παιδί των πλατειών πάρει την πολιτική εξουσία στις εκλογές  θα πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα, δηλαδή το πολίτευμα, ώστε από την αρχή να το κάνει να μοιάζει με δημοκρατία όσο γίνεται περισσότερο, και να βάλει τα θεμέλια εκείνα που θα οδηγήσουν το πολίτευμα στην πλήρη δημοκρατία.

Τα υπόλοιπα, τα οικονομικά ζητήματα δηλαδή, θα τα ρυθμίσει ο λαός, αν και εφόσον έχει δημοκρατία, με την δημοκρατία ως εργαλείο και όπλο στο χέρι του. Οχι φυσικά με αυτοματισμό. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα αυτόματα, μόνο και μόνο επειδή θα έχουμε γνήσια δημοκρατία.

Αλλά με την δική μας επιμονή, την συνεχή διαφώτισή του λαού για τους λόγους της οικονομικής ανισότητας και της ταξικής διαστρωμάτωσης, την ξεκάθαρη ερμηνεία των οικονομικών φαινομένων σχετικά με την αδικία και την εκμετάλλευση, τον ρόλο του χρήματος και των τραπεζών και πολλά παρόμοια. Και κυρίως με τις δικές μας πολιτικές και οικονομικές προτάσεις προς τους συμπολίτες μας, που και τώρα τις κάνουμε αλλά δεν έχουν και μεγάλο νόημα, μια και δεν υπάρχει ο πολιτικός μηχανισμός εξουσίας που θα τις εφαρμόσει.

Ο λαός για να ρυθμίσει προς όφελός του τα οικονομικά ζητήματα πρέπει να έχει πραγματική δημοκρατία για να το κάνει.

Εν ολίγοις από τις πλατείες πρέπει να προκύψει, πριν μας συμβεί κάποιο αιματοκύλισμα, μια πολιτική οργάνωση πανελλαδικής εμβέλειας, που θα είναι παιδί των πλατειών, θα πάρει την εξουσία στις εκλογές και θα εφαρμόσει πολιτική και οικονομική δημοκρατία.

Θραξ Αναρμόδιος

Advertisements
This entry was posted in Πολιτική. Bookmark the permalink.

14 Responses to Μια πανελλαδική πολιτική οργάνωση-κόμμα, παιδί των πλατειών των Αγανακτισμένων, μπορεί να φέρει την δημοκρατία και να σαρώσει στις επόμενες εκλογές

 1. Ο/Η ΔΗΜΗΤΡΗΣ λέει:

  Πώς θα γίνει αυτό; Δυστυχώς εδώ βλέπω την δυσκολία …

  • Ο/Η anarmodios λέει:

   @ΔΗΜΗΤΡΗΣ

   Ελα εσύ απαισιόδοξε! Θα γίνει. Αν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πως θα γίνει και να το συζητάμε μεταξύ μας και στις πλατείες, θα τον βρούμε τον τρόπο.

   Θραξ Αναρμόδιος

  • Ο/Η Νίκος Τανάλιας λέει:
  • Ο/Η βασίλης λέει:

   Όταν και όποτε καταλάβουμε οτι στη δημοκρατία υπάρχουν μόνο υποχρεώσεις και κανένα σχεδόν δικαίωμα. Απουσιάζει ο θεός και ο άρχοντας που τα μοιράζει λες και τα είχε στην αποθήκη του. Είναι προταρχική μας υποχρέωση να δημιουργήσουμε την πόλη. Χωρίς αυτή θα είμαστε όμηροι του θεού και του άρχοντα δυστιχώς.

 2. Ο/Η KostasL λέει:

  Πρέπει όλοι οι Έλληνες, να ενωθούμε και να μπουκάρουμε στη βουλή, με το κόμμα που θα ξεπηδήσει από τα σπλάχνα μας, και να σαρώσουμε τη σαπίλα !

  Δεν υπάρχουν αριστεροί, δεξιοί και κεντρώοι, δεν υπάρχουν θρήσκοι και άθρησκοι, δεν υπάρχουν παοκτσήδες και αρειανοί πλέον…Είμαστε εμείς ο λαός από τη μία και τα λίγα λαμόγια από την άλλη…

  Για εμάς δεν υπάρχουν αδιέξοδα…Τα αδιέξοδα είναι για τα λαμόγια που άμα μπούμε στη βουλή, δε θα ξέρουν από που να φύγουν…

  Και είναι προφανές πλέον πως θα μπούμε…

 3. Ο/Η skeptiki λέει:

  Τώρα μάλιστα άν δεις τα «ψηφίσματα» των «συνελεύσεων» (500 άτομα, οι ίδιοι και οι ίδιοι) θα δεις από ποιόν χώρο προέρχονται και τι κόμμα είναι. Για να βγει αντιπροσωπευτικό κόμμα θα πρέπει να μαζευτεί πράγματι πολύς κόσμος όχι οι σταθεροί ακτιβιστές…. Α… χμ… κάτι άκουσα ότι η επανάσταση προτίθεται να πάει διακοπές είναι αλήθεια? :))

 4. Ο/Η Odyssey λέει:

  «Toπικοποίηση» ενάντια στην παγκοσμιοποίηση και τα δήθεν «κινήματα». Όλοι φτιάχνουν «αντιστασιακά» κόμματα και κινήματα , είτε διαδικτυακά είτε με ανακοινώσεις ίδρυσης «μετώπων». Η λογική των προβεβλημένων, που προσπαθούν να επωφεληθούν, αυξάνοντας τις διαιρέσεις. Σεβαστή η συμμετοχή, αλλά η δόμηση της άμεσης δημοκρατίας περνά μέσα από τη ζώσα και παλλο΄μενη τοπική δράση και πράξη. Εκεί που ΟΛΟΙ γνωριζόμαστε.
  Τοπικά κινήματα, παντού. Χωρίς προαπαιτούμενα και «καταστατικές αρχές» Ό,τι βγάλουν οι πλατείες, οι δρόμοι και οι μικροί μας τόποι.
  Για εθνική ανεξαρτησία και άμεση δημοκρατία. Δημοκρατία των πολιτών που δρουν και συναποφασίζουν. Ό,τι βγάλει η ψήφος.
  Και κάποια στιγμή να συναντηθούμε κάπου. Με τις διαφορές και τις αντιθέσεις. Όχι στις πολιτικές της διαίρεσης. Όχι στα ψεύτικα «ιδεολογικά» και «πολιτικά» διλήμματα.
  Εύκολη είναι η συνάντηση. Μπορούμε, αρκεί να θέλουμε.
  Θέλουμε;

  ΥΓ. Μερικές χιλιάδες πράχτορες, έμμισθοι ή άμισθοι, κινούνται ανάμεσα μας. Κάμερες «γράφουν» τις κινήσεις μας. Μας φοβούνται. Σκοτιστήκαμε. ΠΡΟΣΟΧΗ στις παγίδες των «ιδεολογικών» και άλλων διαιρέσεων. Κάθε τοπικό κίνημα αναζητεί τα υπόλοιπα σε μια μεγαλειώδη και συγκλονιστική συνάντηση. Πάμε.

 5. Ο/Η Κλεισθένης λέει:

  Γειά σου φίλε Θράκα, έχω ξανασχολιάσει ότι τα κόμματα δεν δημιουργούνται απ’ την θέληση κάποιων αλλά μόνο όταν πρόκειται να αντιπροσωπεύσουν κομμάτια της κοινωνίας. Τα κόμματα ιδρύονται όταν υπάρχει κοινωνική ανάγκη δλδ κοινωνικό κενό στον πολιτικό χάρτη.
  Η πλατεία και οι αγανακτισμένοι είναι ένα συνονθύλευμα διαφορετικών πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών απόψεων. Αν το δεχτούμε αυτό φτάνει να οδηγηθούμε στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί η πλατεία να ιδρύσει ενιαίο κομματικό σχηματισμό.
  Η πλατεία μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει ένα δυναμικό κίνημα πίεσης για εκδημοκρατισμό της πολιτικής ζωής, πίεσης για αλλαγή των δομών του κράτους, πίεσης για αλλαγή του συντάγματος κτλ.
  Η συμμετοχή κάποιου σε ένα κόμμα προϋποθέτει ιδεολογική συμφωνία με τα άλλα μέλη που θα συμμετέχουν σ’ αυτό το κόμμα. Κάτι τέτοιο τουλάχιστον στην πλατεία δεν υπάρχει.
  Η θέση σου πως η λύση θα δοθεί από έναν ή περισσότερους κομματικούς σχηματισμούς με βρίσκει σύμφωνο. Τι λέει ο γνωστός μας παντογνώστης που θέλει την διάλυση των κομμάτων και αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες;; Θα πάρει θέση; θα σχολιάσει σ’ αυτή σου την ανάρτηση;
  Νάσαι καλά.

 6. Παράθεμα: Μια πανελλαδική πολιτική οργάνωση-κόμμα, παιδί των πλατειών των Αγανακτισμένων, μπορεί να φέρει την δημοκρατία και να σαρώσει στις επόμενε

 7. Ο/Η hypethros λέει:

  Πιστεύω οτι ο Νεφέστορας μας δίνει μια καλή βάση για το ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ.

  «Για να κάνουμε μια καλή αρχή πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή. Γιατί τα παλιά μας υλικά είναι όλα σάπια. Τα κιούγκια και οι σωληνώσεις όλα σπασμένα. Οι πόρτες δεν κλείνουν, τα ηλεκτρικά δεν δουλεύουν, νερό δεν τρέχει, οι κατσαρίδες κυριαρχούν. Θα χρειαστούμε επίσης άλλο τόπο στη σκέψη μας, γιατί ο παλιός είναι γεμάτος από στοές και λαγούμια που άνοιξαν τα τρωκτικά και κατέφαγαν τα θεμέλια του. Δεν μπορούμε να ξαναχτίσουμε εκεί. Ένα ερείπιο που κατεδαφίζεται μόνο του, όχι από τον χρόνο αλλά από τις απάτες του.

  Μια σκόνη δύσοσμη σαν θειάφι απλώνεται παντού γύρω όπου θυμηθούμε. Στα σπίτια και στους δρόμους στις πόλεις και στις πλατείες, στις σχέσεις μας που έχουν φαρμακωθεί. Οι νόμοι δεν λειτουργούν σε αυτή την ουτοπία του κακού που εγκαταστάθηκε στη χώρα μας. Οι παλιές δομές είναι ήδη ολοσχερώς θρυμματισμένες στη συνείδησή μας. Ότι δε πλησιάζει σε αυτά τα παλιά υλικά σαπίζει αμέσως, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά που βάλαμε μαζί με τα χαλασμένα. Κάθε προσπάθεια να συνταιριάξουμε το παλιό με το νέο αποτυγχάνει αδιάκοπα, και εμείς δεν μαθαίνουμε.

  Κάτι καινούργιο πρέπει να ανατείλει, κάτι καινούργιο πρέπει να γεννηθεί αυτή τη φορά. Και αυτό θα προέλθει μόνο από μας και όχι από τις παλιές δομές που τρέχουν να προλάβουν να ξαναβγούν πάλι μπροστά από τα γεγονότα, με τα παλιά κόμματα ανέπαφα όπως ονειρεύονται κι αυτή τη φορά.

  Ένα κανάλι, μια τράπεζα, μια Δέκο.»

  Δείτε το ολόκληρο κείμενο:http://nefestoras1.blogspot.com/2011/07/blog-post.html

 8. Ο/Η Nikos λέει:

  Αυτό ακριβώς θέλει το σύστημα. Ανταποκριθήκατε πολύ γρήγορα στα κελεύσματα του Πάγκαλου, του Βορίδη κλπ, για να ιδρυθεί ένα κόμμα της «άμεσης» δημοκρατίας! Εντάξει θα προβληθείτε προσωπικά για ένα χρονικό διάστημα, αλλά η ιστορία στο τέλος θα σας δώσει μεγάλη κλωτσιά.
  Για το τι θα κάνουμε εμείς στις εκλογές: http://bezedakos.blogspot.com/2011/04/blog-post_3777.html

  • Ο/Η anarmodios λέει:

   @Nikos

   Εγώ ξέρεις με τι απορώ πατριώτη;
   Με την οργή και την αγένειά σου.

   Δηλαδή πια το τελευταίο διάστημα που η κρίση ανάγκασε πολλούς να «πολιτικοποιηθούν» απότομα, βγήκε και η ποιότητά μας στην επιφάνεια. Μόνο θλίψη μου φέρνει αυτή η «ποιότητα» λόγου…!

   Δηλαδή αν κατάλαβα καλά τώρα μας έβγαλες και συμφωνούντες με τον Πάγκαλο, τον Βορίδη, και ότι θέλουμε να «προβληθούμε και προσωπικά». Και συμπεραίνεις πως αξίζουμε και «μια κλωτσιά». Από την ιστορία έστω.

   Τι λε ρε μεγάλε;

   Και θες τώρα να βρεις κι ανθρώπους να συζητήσεις μαζί τους;
   Μήπως να συμφωνήσουν και μαζί σου μετά από όλο αυτό;

   Κατάλαβες δηλαδή πως είμαστε αντίθετοι από αυτά που θέλεις εσύ και πήρες και να μας λούζεις κιόλας μόλις το κατάλαβες. Τέτοια πολιτική οξύνοια. Ετσι δηλαδή πρέπει να κάνουμε με όποιον είναι αντίθετος με μας; Να τον παίρνουμε από τα μούτρα; Με προσβολές μέχρι να …συμφωνήσει μαζί μας; Αυτή είναι η πολιτική σου τακτική;

   Δεν μας φτάνει το ότι μέσα στην ανέχεια μας ο καθένας την προσωπική και οικογενειακή, στην εξαθλίωσή μας, στα καθημερινά μας βάσανα και στον οικονομικό μας πανικό, που ακόμα προσπαθούμε να βρούμε μια στιγμή και να σκεφτούμε καθαρά και λίγο ψύχραιμα, μήπως και κατεβάσει το κεφάλι μας καμμιά ιδέα να την προτείνουμε και στον διπλανό μας, έρχεσαι τώρα εσύ, και μας χέζεις κιόλας επειδή δεν σου αρέσαμε.

   Και νομίζεις πως ολοι όσοι κάνουν κάτι ή γράφουν κάτι το κάνουν για προσωπική προβολή;

   Είσαι μεγάλος μη-σου-πω-τι-τώρα πατριώτη.

   Αντε, και άμα έχεις να πεις κάτι προς ανθρώπους ξαναέλα.
   Αν είναι να μας λούζεις και να μας χέζεις έτσι, καλύτερα να μας αποφεύγεις.

   Θραξ Αναρμόδιος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s