Το πολιτικό σύστημα δεν αντέχει τη συναίνεση.


από το ιστολόγιο hassapis-peter.blogspot.com

Όσο και να πιέζει η τρόϊκα, συναίνεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Και αυτό δεν οφείλεται σε κάποια παραξενιά των Παπανδρέου και Σαμαρά, αλλά σε ένα βασικό εγγενές μειονέκτημα του ίδιου του πολιτικού συστήματος.

Το πολιτικό μας σύστημα, ενώ στην πραγματικότητα είναι απόλυτα συναινετικό σε ότι αφορά την επιβίωσή του, δηλαδή την αυτονομία του απέναντι στην κοινωνία και την ομαδοποίηση των μελών του σε μια κλειστή ανακυκλούμενη και οικογενειοκρατούμενη ελίτ εξουσίας, εντούτοις το μειονέκτημά του είναι ότι παρουσιάζεται απέναντι στην ίδια την κοινωνία, εντελώς θεατρικά, ως έχον αβυσσαλέες διαφορές εντός του. Τούτο γίνεται για να έχει τα διάφορα τμήματα του λαού με κομματικές παρωπίδες και περιμαντρωμένα στα κομματικά μαντριά του, για εύκολη άντληση κομματικής πελατείας και μη αμφισβήτησης της ίδιας της πολιτικής ελίτ.

Φανταστείτε τι θα συμβεί, αν αποφασιστεί συνεργασία και συγκυβέρνηση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατίας!!. Τότε αμέσως θα συμβούν τα εξής:

1) Θα καταρρεύσει αμέσως ο μύθος της ενισχυμένης αναλογικής. Μόλις διαπιστωθεί ότι η κυβερνητική συνεργασία φέρνει αποτελέσματα, αμέσως και ο πιο αδαής πολίτης θα αναρωτηθεί, γιατί τόσα χρόνια δεν ισχύει η απλή αναλογική;;

2) Θα καταρρεύσει αμέσως ο μύθος των μονοκομματικών κυβερνήσεων και οι πολίτες θα απαλλαγούν από τις κομματικές παρωπίδες, θα ενισχυθούν οι κομματικές μετακινήσεις ψηφοφόρων και φυσικά θα αμφισβητηθούν οι πάγιες κομματικές ελίτ και

3) Τα κρατικοδίαιτα λαμόγια και οι κρατικοδίαιτοι νταβατζήδες θα χάσουν τον έλεγχο της εξουσίας και φυσικά τις στρόφιγγες της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας.

Συναινετικές λύσεις μπορούν να υπάρξουν μόνο σαν αυτή που πρότεινε ο Αντώνης Σαμαράς. Δηλαδή περιορισμένης χρονικής διάρκειας, με συγκεκριμένο αντικείμενο ενασχόλησης και χωρίς εμπλοκή των βασικών κομματικών στελεχών των δύο κομμάτων. Τέτοιες στο παρελθόν υπήρξαν οι βραχύβιες κυβερνήσεις Τζανετάκη και Ζολώτα. Περισσότερη συνεργασία, κάνει τζιζ.

Συναινετικές επίσης λύσεις δεν θέλουν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ για τους ίδιους λόγους και κυρίως γιατί τότε θα πρέπει να εμπλακούν άμεσα στο κυβερνητικό παιχνίδι και όπως καταλαβαίνετε, τα λογίδρια εκ του ασφαλούς πάνε περίπατο.

Αντίθετα συναινετικές λύσεις θέλουν ο ΛΑΟΣ, η ΔΗΣΥ και η ΔΗΑΡ, γιατί θέλουν να εμπλακούν με την κυβερνητική εξουσία.

Συναινετικές επίσης λύσεις θέλουμε και εμείς, για τον απλούστατο λόγο, ότι τότε θα αποκαλυφθεί το πολιτικό θέατρο που μας παίζουν τόσα χρόνια και το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα αμέσως θα καταρρεύσει.

Το θέλουν αυτό ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία;;;
Για ρωτήστε τους!!!
———-

Θραξ Αναρμόδιος (για την αντιγραφή)

Advertisement
This entry was posted in Πολιτική. Bookmark the permalink.

4 Responses to Το πολιτικό σύστημα δεν αντέχει τη συναίνεση.

 1. Ο/Η ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ λέει:

  Απλά να συμπληρώσω, ότι πολύ συμπατριώτες μας πιστεύουν ακόμα στις… ιδεολογικές διαφορές του «σοσιαλιστικού «ΠΑΣΟΚ και της «φιλευλεύθερης» Ν.Δ. Άμα τους πεις ότι στα κόμματα της δεξιάς περιλαβάνεται και το ΠΑΣΟΚ, που αυτή τη στιγμή είναι το πιο δεξιό κόμμα ( μαζί με τη Ντορούλα ) θα σε κοιτούν σαν να βλέπουν φάντασμα. Θα είναι σοβαρό πλήγμα για το πολιτικό κατεστημένο και δη για τον δικομματισμό μία μακρά κυβερνητική συνύπαρξη ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ και νομίζω ότι θα προσπαθήσουν πάση θυσια να αποτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ευχαριστώ που με ανέχθηκες Θράκα

 2. Ο/Η Νίκος Τανάλιας λέει:

  Δυστυχώς φίλοι μου, τα κόμματα είναι το ταβάνι της πολιτικής που ‘βλέπει’ ο κάθε αδαής ιθαγενής υπήκοος, που ζει με την ψευδαίσθηση ότι είναι ‘πολίτης’, μόνον και μόνον επειδή έτσι τον αποκαλούν ο Yiorgo και ο Σαμαράς, μεταξύ άλλων κομματικών αρχηγών. Η κάθε ελληνική αστυνομική ταυτότητα όμως δεν μιλάει γιά πολιτειότητα (citizenship), αλλά γιά ιθαγένεια ή υπηκοότητα.

  Εκείνο που δεν βλέπει ο κάθε πολιτικά αδαής ιθαγενής υπήκοος είναι η υποχρέωση στον εαυτό του, στην οικογένειά του και στην ελληνική κοινωνία να επιλέγει το πολιτικό σύστημα μέσα στο οποίο ζει. Όμως από το 1821, πότε είχε την ευκαιρία η ελληνική κοινωννία να επιλέξει το πολιτικό σύστημα μέσα στο οποίο ζει;

  Η επιλογή του πολιτικού συστήματος μέσα στο οποίο ζει η ελληνική κοινωνία είναι πάνω από το ταβάνι της δυναστικής κομματοκρατίας που ‘βλέπει’ ο κάθε πολιτικά αδαής ιθαγενής υπήκοος. Και το μόνο βέβαιο είναι πως το νυν πολιτικό σύστημα της δυναστικής κομματοκρατίας στην Ελλάδα, ούτε δημοκρατικό είναι ούτε καν αντιπροσωπευτικό.

  Ένα απτό παράδειγμα: λαλεί ο Yiorgo γιά δημοκρατικές διαδικασίες μέσα στην βουλή και οι πολιτικά αδαείς ιθαγενείς υπήκοοι βολευτές τον χειροκροτούν. Όμως οι διαδικασίες γιά τις οποίες λαλεί ο Yiorgo δεν είναι δημοκρατικές, αλλά αγγλοσαξωνικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες, άσχετες με την αυθεντικά ελληνική ή γνήσια ή πραγματική δημοκρατία.

 3. Ο/Η tsilivithras λέει:

  Όλο το κομματικό σύστημα έχει σχεδιασμό και κατασκευή τέτοια που να αποσκοπεί στην διαιώνιση του εαυτού του ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ.
  Το γραψα εδώ κι ένα χρόνο.
  Η κουράδα φαϊ δεν γίνεται όσο κι αν την καθαρίσεις.
  Αν ένας ανώτατος δικαστής είχε την ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ και το ΘΑΡΡΟΣ να ερευνήσει την κατάσταση του πολιτικού status quo στην χώρα μας θα έβρισκε δέιγματα επαναλαμβανόμενα ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ…
  Θα έβρισκε «κλεμμένα» και παραμελημένα, θα έβρισκε ενόχους και παραλήπτες, θα έβρισκε ΚΙΝΗΤΡΟ και ΕΥΚΑΙΡΙΑ και θα έβρισκε φυσικά το ΜΕΣΟ του εγκλήματος που είναι η κατ’εξακολούθηση και κατά συνήθεια ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΕΩΣ του Ελληνικού λαού.

  Καμμία συναίνεση δεν επιθυμεί ο Ελληνικός λαός.
  Φυλακές θέλει να δει και σε λίγο καιρό θα θέλει να δει και κρεμάλες.
  Τα παμε ξανά και ξανά.
  Να μην παίζουν με τα νεύρα ενός λαού που είναι χιλιάδες χρόνια παλιότερος από τις θεωρίες τους, τα χει βάλει με όλες σχεδόν τις αυτοκρατορίες του κόσμου και ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ έχει την ίδια ιδιοσυγκρασία που είχε και πριν από 3000 χρόνια.

  • Ο/Η tsilivithras λέει:

   Έγραφα από πέρσυ….
   Κυρήξτε παράνομα τα κόμματα και παράνομη την φράση «πιστός στην παράταξη».
   Να απαγορεύεται η κομματική ψήφος.
   Να απαγορευθεί ο κομματικός συνδικαλισμός και η πάσης φύσεως κομματική νεολαία.
   Έξω τα κόμματα απ΄το Πανεπιστήμιο.

   Όλα τα παραπάνω είναι εργαλεία του εγκλήματος που λέγεται ηθική καταβαράθρωση, καταλήστευση και εξαπάτηση του Ελληνικού λαού και των συμφερόντων του.
   Τα κόμματα είναι ο μεγαλύτερος ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ στην σύγχρονη ιστορία μας και δεν θα πάψουν ποτέ των ποτών να εργάζονται με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον τους και αυτό των «χορηγών» τους.
   Δεν υπάρχει συναίνεση μεταξύ τους σε τίποτε άλλο παρά μόνο την αναπαραγωγή των άεργων υπηρετών τους και της γιγάντωσης του πλούτου τους.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.