Ο ανασχηματισμός και κάθε παρόμοιο κόλπο έχει σκοπό να καθυστερήσει όσο περισσότερο γίνεται την έξοδο από το ΔΝΤ και το Μνημόνιο


από το ιστολόγιο Θαλαμοφύλακας

ΕΛΠΙΖΩ ΜΕ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΟΤΙ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ

Υπάρχει μια αλληλουχία πολιτικών εξελίξεων, που προσπαθώ να μη σκέφτομαι, γιατί ανατριχιάζω, αλλά δεν τα καταφέρνω πάντα.

Η αλληλουχία αποτελείται από τα εξής ενδιάμεσα στάδια:

– Ανασχηματισμός
– Οικουμενική κυβέρνηση.
– Κυβέρνηση «προσωπικοτήτων» και «τεχνοκρατών».
– «Νέες μορφές διακυβέρνησης».

Αναλόγως των εξελίξεων, μπορεί να λείπει ένα ή περισσότερα στάδια.

Η συνταγή δεν είναι καινούργια. Μια παρόμοια αλληλουχία πολιτικών σχημάτων, εφαρμόστηκε σε πολλές χώρες στις οποίες επιτέθηκε το ΔΝΤ παλαιότερα, όταν εμείς πίναμε φραπέ στις παραλίες. Σκοπός κάθε βαθμίδας ήταν να καθυστερήσει όσο περισσότερο γινότανε την έξοδο του ΔΝΤ από τη χώρα. Οι δανειστές θέλουν να βάλουν χέρι στις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας στην οποία επιτίθενται. Οσο περισσότερο χρόνο έχουν στη διάθεση τους, τόσο καλύτερα κάνουν τη δουλειά τους.

Αυτό που με φοβίζει πιο πολύ όταν μου έρχεται στο μυαλό αυτή η σκέψη, είναι το γεγονός ότι υπάρχει ήδη μεγάλη μερίδα του λαού, που υποστηρίζει ενδιάμεσα στάδια. Υπάρχουν συμπολίτες μας που θέλουν οικουμενική κυβέρνηση. Υπάρχουν συμπολίτες μας που επιθυμούν κυβέρνηση προσωπικοτήτων. Υπάρχουν συμπολίτες μας που θέλουν κυβέρνηση «τεχνοκρατών».

Μόνο που δε γνωρίζουν όλοι οι συμπολίτες μας ότι με το νομικά ανυπόστατο -και αυτοδίκαια άκυρο (όπως το χαρακτηρίζουν νομικοί) μνημόνιο (που παρ’ όλα αυτά εφαρμόζουν όλοι σαν να είναι έγκυρο) δίνονται στον Υπουργό Οικονομικών αρμοδιότητες και υπερεξουσίες «πέραν των γνωστών και καθιερωμένων» αφού μπορεί να αποφασίζει μόνος του για όλα σχεδόν τα θέματα και να ασκεί πολιτική χωρίς να λογοδοτεί σε κανέναν !

Οταν θα έχουν αποτύχει και αυτοί και οι επόμενοι και η οικουμενική, είναι πολύ πιθανό να παρακαλάμε σαν λαός να αναλάβει το υπουργείο κάποιος «τεχνοκράτης».  Τεχνοκράτης στο υπουργείο οικονομικών σημαίνει οικονομολόγος. Είναι πιθανό λοιπόν να έχουμε τέτοιες πολιτικές εξελίξεις που να επιτρέψουν το διορισμό ενός «τεχνοκράτη» στη θέση του υπουργού οικονομικών σε αντικατάσταση του προηγούμενου ηλιθίου και με τις ευλογίες του Ελληνικού λαού.

Η προοπτική να καταλήξουμε με τον Προβόπουλο (ή με κάποιον που να έχει στο βιογραφικό του 10 χρόνια στην Goldman Sachs) υπουργό οικονομικών είναι κάτι παραπάνω από ανατριχιαστική. Η ψυχρότητα των αριθμών (που ήδη αισθανόμαστε) θα είναι η επόμενη ιδεολογία πάνω στην οποία θα στηριχθεί αυτή η νέα μορφή φασισμού και θα εκφράζεται τέλεια από ένα άτομο με προϋπηρεσία στη Goldman Sachs, έναν τύπο δηλαδή εγωμανή, άπληστο, διψασμένο για εξουσία, που δέχθηκε να θυσιάσει τα πάντα (οικογένεια, φίλους κ.λ.π.) στο βωμό του χρήματος και των τεράστιων μπόνους, που αντρώθηκε σε ένα περιβάλλον και σε μια κουλτούρα όπου όλα επιτρέπονται αρκεί να υπάρχει κέρδος, κινδυνεύουμε να τον κάνουμε υπουργό οικονομικών, με εξουσίες μεγαλύτερες από του πρωθυπουργού (αφού δε λογοδοτεί σε κανέναν!) (τα ΜΜΕ, ήδη αναφέρουν τον υπουργό οικονομικών ώς Τσάρο).

Συνοψίζοντας:

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΜΗ-ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Η θέση του Υπουργού οικονομικών με τις εξουσίες που της δίνει το μνημόνιο μπορεί να ασκήσει ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.

Μια εξουσία που εκπροσωπείται και ασκείται από μή – εκλεγμένο πρόσωπο (ή μη – εκλεγμένα πρόσωπα) ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΧΟΥΝΤΑ. (Απολυταρχικό καθεστώς αν προτιμάτε).

Η ύπαρξη τραπεζιτών που πιθανότατα θα στελεχώσουν (ως τεχνοκράτες) το υπουργείο οικονομικών, σε συνδιασμό με τους ΞΕΝΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (και σε όλα τα υπουργεία) δε μου εμπνέει καθόλου εμπιστοσύνη ότι η χούντα αυτή θα είναι φιλόπατρης ή θα κινείται απο εθνικά ιδεώδη.

Νομίζετε ότι τα παραλέω. Διαβάστε όμως πρώτα στο μνημόνιο 1 τις εξουσίες που παραχωρούνται στον υπουργό οικονομικών, σκεφτείτε λίγο ότι ήδη προτάθηκε ο Προβόπουλος για τη θέση του υπουργού οικονομικών, συνυπολογίστε ότι οι «προσωπικότητες» είναι ήδη έτοιμες και κοντεύουν να πείσουν το λαό ότι μόνο αυτές θα τον σώσουν, θυμηθείτε τις «νέες μορφές διακυβέρνησης που είπε η Αννα Ψαρούδα στον Παπούλια στην επίσημη τελετή της ορκομωσίας του, αναρωτηθείτε μήπως θα προτιμούσατε και εσείς να μας κυβερνάνε τεχνοκράτες και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ
————–

Θραξ Αναρμόδιος (για την αντιγραφή)

Advertisement
This entry was posted in Πολιτική. Bookmark the permalink.

14 Responses to Ο ανασχηματισμός και κάθε παρόμοιο κόλπο έχει σκοπό να καθυστερήσει όσο περισσότερο γίνεται την έξοδο από το ΔΝΤ και το Μνημόνιο

 1. Ο/Η tsilivithras λέει:

  Έτσι ακριβώς είναι όπως τα λες αγαπητέ Θαλαμοφύλακα…και δυστυχώς παρά το ευτύχημα των Ελληνικών σημαιών στους δρόμους και της γενικής κατακραυγής οι Έλληνες ακόμα δεν έχουν συνηδειτοποιήσει πως το «μνημόνιο» και οι υπηρετούντες αυτό δεν έχουν απολύτως κανένα άλλο σχέδιο παρά την πλήρη αφαίμαξη του Ελληνικού λαού προς όφελος των τραπεζιτών και των τοκογλύφων.

  Σε πρώτο χρόνο θα τραβήξουν όσο περισσότερο χρήμα μπορούν από τα δάνεια του ΔΝΤ και τους φόρους μας που πάνε ΟΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ στην αποπληρωμή του χρέους.
  Σε αυτό το διάστημα τα πράγματα χειροτερεύουν και αυξάνονται τα spread που ανεβάζουν φυσικά και την αξία των ασφαλίστρων.
  Τελειώνοντας η πρώτη φάση αφαίμαξης θα έρθει η δεύτερη που θα είναι φυσικά η χρεωκοπία της χώρας και η άμεση ρευστοποίηση ασφαλίστρων από κατόχους με εξωπραγματικά κέρδη.
  Ταυτόχρονα θα ξεκινήσει και η αφαίμαξη των πλουτοπαραγωγικών πηγών/εθνικής περιουσίας για «pennies on a dollar» που λένε και οι γιάνκηδες.
  Σε τελευταίο χρόνο οι αγαπητοί μας γείτονες θα έχουν αρκετά ελληνικά χαρτιά στα χέρια τους ώστε να αγοράσουν/πληστειριάσουν Ελληνική γη είτε προς όφελος είτε απλά για την πλάκα τους.

  Στο ενδιάμεσο θα έχουμε δεχτεί όλα αυτά που περιγράφεις ως «εναλλακτικές μορφές πολιτικής ηγεσίας» και θα γίνουμε παράδειγμα της ΝΤΠ για όλους τους υπόλοιπους.

  Αυτό είναι το σχέδιο και το φωνάζουμε από πέρσυ ακόμα γιατί βγάζει μάτι.

  Τώρα…από το τι σχεδιάστηκε μέχρι το τι θα γίνει τελικά απέχει πάααααρα πολύ όταν έχεις να κάνεις με Έλληνες.

 2. Τα δημοκρατικά αντανακλαστικά του ελληνικού λαού αρχίζουν να λειτουργούν.Οσο υπάρχουν δημοκράτες όπως ο αναρμόδιος για παράδειγμα που με το που άκουσε την αναγγελία του νέου κόμματος του Καζάκη το πρώτο που αναρωτήθηκε είναι που είναι η δημοκρατία μέσα σε αυτή την κίνηση.Οι δημοκρατικές φωνές πολλαπλασιάζονται και δεν συμβιβάζονται με οικουμενικές και τεχνοκράτες.
  Οσον αφορά την τελευταία φράση του τσιλιβίθρα κάτι παρόμοιο με ώθησε να επιχειρήσω μια πιο αισιόδοξη ανάγνωση του πολύ σωστού κειμένου του θαλαμοφύλακα:

  Υπάρχει μια αλληλουχία κοινωνικών εξελίξεων που όταν τις σκέφτομαι ανατριχιάζω γιατί προμηνύουν κάτι εντυπωσιακό.
  Η αλληλουχία αποτελείται από τα εξής ενδιάμεσα στάδια:
  Μέσα στην κοινωνία αρχίζουν και αυξάνονται οι φωνές που ζητούν Δημοκρατία.
  Σταδιακά οι πολίτες αφού ακούν για πρώτη φορά ποιες είναι οι διαφορές της Δημοκρατίας από το κακέκτυπο της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας δείχνουν ενδιαφέρον και τους μπαίνουν επικίνδυνες ιδέες.
  Το αίτημα για Δημοκρατία μέσα από ζυμώσεις γίνεται κοινωνική συνείδηση.
  Η κοινωνική συνείδηση καταφέρνει να μετατραπεί σε πολιτική έκφραση.

  Η συνταγή δεν είναι καινούρια.Όταν οι πολίτες της χώρας συζητούν στις πλατείες,στα στέκια τους, στο Διαδίκτυο για την Άμεση Δημοκρατία αναγκαστικά θα καταφύγουν στις κατ’ εξοχήν αρμόδιες πηγές δηλαδή στους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους και ιστορικούς,σ’ αυτούς που όρισαν τι είναι η Δημοκρατία.Όποιος είχε διαβάσει για παράδειγμα την Αθηναίων Πολιτεία του Αριστοτέλη σίγουρα ήξερε ότι αυτό που πλασάρεται στους λαούς για Δημοκρατία μόνο Δημοκρατία δεν είναι.Σήμερα όμως ο λαός δείχνει να ενδιαφέρεται να μάθει τι είναι Δημοκρατία.Παραξενεύεται όταν ακούει για κλήρωση, ανακλητότητα,αλλά μαθαίνοντας πως λειτουργεί και τι πλεονεκτήματα έχει, αρχίζει να το ψάχνει.Αυτή η είσοδος του λαού στις έννοιες της Δημοκρατίας και της Ελληνικής φιλοσοφίας είναι επικίνδυνη για το σύστημα της εξουσίας.

  Σίγουρα η μερίδα του λαού που έχει πραγματική γνώση της Δημοκρατίας είναι μικρή.Δεν μπορώ να φανταστώ όμως ότι αυτοί θα σταματήσουν να αγωνίζονται αν μας επιβάλλουν οικουμενικές κυβερνήσεις, τεχνοκράτες ή «προσωπικότητες».Αντίθετα νομίζω θα πολλαπλασιαστούν οι φωνές, θα ισχυροποιηθεί το αίτημα για Άμεση Δημοκρατία.Όταν σου μπει η ιδέα της Δημοκρατίας δεν συμβιβάζεσαι με υποκατάστατα.Αυτή η κρίσιμη μάζα θα εντείνει την προσπάθεια του διαφωτισμού της κοινωνίας τώρα που το έδαφος είναι γόνιμο.Αυτή η μάζα θα πρέπει να αντιληφθεί ότι όλες οι παραβάσεις του Συντάγματος και των νόμων γίνονται με την ανοχή των δικαστικών.Αυτοί κρατάνε το κλειδί της ανομίας στη χώρα.Αυτούς πρέπει να βάλει ο λαός στο κάδρο της διαμαρτυρίας και μάλιστα πρώτους πρώτους.Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την αντισυνταγματικότητα του μνημονίου θα είναι πιο αποτελεσματική από όλες τις διαδηλώσεις μαζί.Σύντομα ο λαός θα κατευθυνθεί εκεί που τον συμφέρει να διαμαρτύρεται, δηλαδή έξω από τα δικαστήρια.
  Μόνο τότε θα καθαρίσει η χώρα από αυτούς που την βιάζουν τόσα χρόνια.
  Μόνο τότε θα είναι ελεύθερος να μετατρέψει τη γνώση για Δημοκρατία σε κοινωνική συνείδηση και πολιτική έκφραση.Σε γνήσια πολιτική έκφραση αφού όποιος δεν είναι στο πνεύμα της Δημοκρατίας και προσπαθήσει να την καπηλευτεί θα απορρίπτεται από τον λαό που θα ξέρει τι θέλει.

  Νομίζετε ότι τα παραλέω.Η απόκρυψη της γνώσης της Δημοκρατίας και της Ελληνικής φιλοσοφίας από τους λαούς οδήγησε την ανθρωπότητα στα σκοτεινά χρόνια του Μεσαίωνα.Μια μικρή ένεση Ελληνικής φιλοσοφίας χρειάστηκαν οι λαοί για να πάρει μπρος η Ευρώπη και να οδηγηθούμε στην Αναγέννηση,στον Διαφωτισμό και τη Γαλλική επανάσταση.Αυτή η γνώση κάνει αυτούς που έρχονται κοντά της να αντιδρούν και να δημιουργούν νέα πράγματα.Σήμερα δεν χρειάζεται να τα ανακαλύψουμε όλα από την αρχή.Απλά πρέπει να εισχωρήσουμε στο πνεύμα της Δημοκρατίας και να επιτρέψουμε στις καλύτερες ιδέες να έρθουν στην επιφάνεια.Θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε την πρώτη πραγματικά δημοκρατική κοινωνία που θα οδηγήσει τον άνθρωπο σε νέα επίπεδα αντίληψης και δημιουργίας.

  Σίγουρα θα αντιμετωπίσουμε τεράστιες δυσκολίες, αφού θα έρθουμε αντιμέτωποι με το παγκόσμιο σύστημα εξουσίας που θα παίξει τα ρέστα του.Η γνώση μας όμως θα είναι το ισχυρό όπλο για να αποφύγουμε όλες τις παγίδες.Η ιστορική συγκυρία για την τελική σύγκρουση είναι ιδανική για να μην πω για τον τόπο.

  Πολλοί θα με θεωρήσουν υπερβολικά αισιόδοξο, αλλά όταν μπαίνω στη μάχη μόνο στόχο έχω τη νίκη.
  Καλό αγώνα σε όλους.

  Ελεύθερη Κυριακή
  στις 12:55 π.μ. Αναρτήθηκε από ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

 3. Ο/Η tsilivithras λέει:

  «Η ιστορική συγκυρία για την τελική σύγκρουση είναι ιδανική για να μην πω για τον τόπο»

  Για να μην πω ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟ…
  Έτσι ακριβώς είναι όπως τα λες απλά η τελική σύγκρουση (ότι κι αν σημαίνει αυτό) δεν είναι απαραίτητο να συμβεί ΄τωρα στα κοντά ή και γενικώς.
  Δεν είναι απαραίτητο δλδ επειδή μπήκαμε σε φάση αναμπουμπούλας να επέρθει και τελική ρήξη.
  Εξηγούμαι:
  οι ολιγάρχες και οι τραπεζίτες χρηματοδότες τους ανά τους αιώνες βασίστηκαν στην κρυφή δράση .Στον αιώνα του διαδικτύου αυτό είναι από τραγικά δύσκολο εώς αδύνατον για ευνόητους λόγους, ένας εκ των οποίων είναι και η δημοσιοποίηση στοιχείων από αντίπαλα συμφέροντα (σκεφτείτε ότι συνέχεια μας λένε ότι μπήκαμε ήδη σε πολυ-πολική εποχή).
  Αν κάτι πάει να χαλάσει πολύ τότε μπορεί να αναδιπλωθούν παρουσιάζοντας έναν εύσχημο λόγο περί «λάθους προσέγγισης» μπλα μπλα μπλα και να αναβληθεί το σχέδιο για κανα δυο γενιές.
  Μπορεί βέβαια η αλαζονεία και η έπαρση να χτυπήσουν κόκκινο και να σπρώξουν μέχρι τελικής πτώσης.
  Ιστορικά όποιος το έκανε αυτό σε αυτόν τον τόπο το πλήρωσε πολλαπλάσια.

  Η αλήθεια είναι ότι το ιντερνετ άλλαξε τα πάντα…για πάντα.
  Ο κόσμος πρέπει να αντιληφθεί ότι έχει τεράστια ευθύνη στα χέρια του και πως η Δημοκρατία που τόσο πολύ επιθυμεί έχει μεγάλες απαιτήσεις σε ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ.

 4. H υπομονή είναι η ύψιστη των αρετών.Τώρα είναι που πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να μην παρασυρθούμε από ενθουσιασμό για να αποφύγουμε τις παγίδες που στήνονται.Πλεονέκτημα μας είναι ότι διαχρονικά χρησιμοποιούν τις ίδιες τακτικές διχασμού και αποπροσανατολισμού.Αφού πήραν παράταση χρόνου ως το φθινόπωρο αναμένεται να παίξουν τα χαρτιά της εσωτερικής σύγκρουσης χρησιμοποιώντας τους μετανάστες και της απειλής εξωτερικού εχθρού δημιουργώντας μικροεπεισόδια με τους Τούρκους.
  Οσον αφορά το θέμα της τελικής σύγκρουσης θεωρώ ότι η αναμενόμενη κατάρρευση του υπάρχοντος πολιτικού΄και οικονομικού μοντέλου παγκοσμίως μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για τον πλήρη εκδημοκρατισμό του πλανήτη.Σε περίπτωσή ήττας των λαών και μεταμόρφωσης του συστήματος εξουσίας όπως συνέβη για παράδειγμα μετά την γαλλική επανάσταση και συνεπώς διατήρησης της εξουσίας από την ίδια ολιγαρχική ελίτ πολύ φοβάμαι ότι θα οδηγηθούμε σε ένα τεχνολογικό Μεσαίωνα και θα κάνουν αιώνες οι λαοί να συνέλθουν.Αν συνεχίσουμε βέβαια να υπάρχουμε σαν ανθρώπινο είδος.

  • Ο/Η tsilivithras λέει:

   Δεν νομίζω να ρισκάρουν εμπλοκή με τους λαθρο ή με τούρκους. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουν να ξεσηκώσουν και τους πλέον μετριοπαθείς οι οποίοι ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕΝ την αλήθεια αλλά διατηρούν συντηρητική στάση. Για τους δε τούρκους θα ναι μεγάλη βλακεία να τολμήσουν κάτι τέτοιο σε καιρό αναβρασμού των Ελλήνων….θα τους πάρει ο διάολος τον πατέρα κανονικά ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ θα πρέπει να δώσουν όπλα σε πολίτες…εεεεε…δεν νομίζω Τάκη…do the math.
   Αυτά μπορεί να συμβούν αν πάμε στο αλαζονικό σενάριο.
   Αλλά νομίζω πως είναι νωρίς ακόμα. Δεν είναι ακόμα ώρα για χρεωκοπία και ξεπούλημα περιουσίας….τότε θα χρησιμοποιηθούν οι τούρκοι σαν φόβητρο για να πέσουν οι τελευταίες άμυνες. Τώρα είμαστε πολύ εξοργισμένοι και πρόθυμοι.

   Για μένα το λογικότερο σενάριο γι αυτούς(και το χω πει στον Θράκα καιρό τώρα) είναι ΣΑΜ και τα μυαλά στα κάγκελα….τουτέστιν δλδ αναδίπλωση και πάμε για δήθεν αλλαγή πολιτικής, ότι και καλά η Ευρώπη είδε το φως το αληθινό στην πολιτική Σαμαρά και αναγνώρισε τα λάθη της και θα γίνουν κάποιες υποχωρήσεις θα ανακυκλωθεί το χρέος για λίγα χρόνια μπλα μπλα μπλα …και την μέρα που θα δανειστούμε ξανά από «τις αγορές» (τρελά lolz λέμε) θα χουμε πάλι τσομπανο-Έλληνες να πανηγυρίζουν στο Σύνταγμα για τον ηγέτη τους. Άλλωστε η ρητορική του ΣΑΜ αυτή ήταν….περί ελλείματος που έγινε χρέος και μας απέκλεισε από τις αγορές….οπότε μόλις επιστρέψουμε στην αγκαλιά των αγορών όλα καλά και όμορφα…!

   Αυτό είναι το καλύτερο «ήσυχο» σενάριο προκειμένου:
   -και οι πιστωτές να πάρουν πίσω όσο μεγαλύτερο κομμάτι χρέους μπορούν αλλά και να συνεχίσει απρόσκοπτα η εγγγραφή δανείων και επιπλέον τόκων….τα βαμπίρια αυτό θέλουν περισσότερο απ’όλα
   -και οι Έλληνες να νιώσουν ότι και καλά κάτι έγινε με την επανάσταση και να επαναπαυθούν…κοντά σε μας θα πεισθούν κι άλλοι ότι και καλά η Δημοκρατία μας δουλεύει
   -και ο ΣΑΜ να αποκτήσει momentum για τα επόμενα 15 χρόνια ώστε να επιτευχθούν όλες οι συμφωνίες ΗΣΥΧΑ και χωρίς προβολείς
   -και -το σημαντικότερο- να φύγει από το προσκήνιο η πολεμική ρητορική περί αγορών και τραπεζών που αρχίζει και πείθει τον κόσμο για την μεγαλύτερη απάτη όλων των εποχών στο ανθρώπινο γένος

   Ξαναλέω ότι όλη αυτή η φασαρία που ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ από το παγκόσμιο matrix δεν είναι νορμάλ….και σίγουρα δεν είναι επιθυμητή ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ.
   Άρα λοιπόν ή έκαναν λάθος και θέλουν σιγά-σιγά να το μαζέψουν το πράγμα…ή δοκιμάζουν καταστάσεις άρα ΔΕΝ θα πάνε σε ολική ρήξη…
   Έχω ξαναπεί πως οι τράπεζες και οι τοκογλύφοι αντιγράφουν μεθόδους της μαφίας…bleeding όχι killing….αν θέλουν να σε καθαρίσουν δεν κάνουν φασαρία.

   Μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος.

  • Ο/Η tsilivithras λέει:

   «θεωρώ ότι η αναμενόμενη κατάρρευση του υπάρχοντος πολιτικού΄και οικονομικού μοντέλου παγκοσμίως μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για τον πλήρη εκδημοκρατισμό του πλανήτη»

   Ποτέ δεν θα γίνει αυτό…πολύ απλά δεν υπάρχει.
   Πλήρης εκδημοκρατισμός του πλανήτη….ούτε οι χίππηδες πιστεύαν τέτοια πράγματα (lol).
   Αγώνα κάνει ο παγκόσμιος πληθυσμός ανά περιοχές και ανά χρονικά διαστήματα. Άλλοτε κερδίζουμε άλλοτε χάνουμε. Άλλες περίοδοι είναι πιο ήσυχες άλλες πιο έντονες. Απλά φτάσαμε σε ένα επίπεδο συνείδησης και ροής της πληροφορίας που η ανθρωπότητα δεν είχε γνωρίσει ποτέ πριν και πολλές φορές δεν ξέρουμε τι να κάνουμε και πώς να αντιδράσουμε.
   Μπαίνουμε με γνώριμα παπούτσια σε αχαρτογράφητη περιοχή.

   Προσωπικά θα είμαι χαρούμενος αν φρενάρουμε την λαίλαπα που λέγεται καζινο-καπιταλισμός και επιστρέψουμε σε εθνικές πολιτικές και προστατευτισμό (έστω για κάποιο διάστημα).
   Θα «φτωχύνουμε» ναι…αλλά θυμηθείτε ότι «πλουτίσαμε» πλασματικά όχι πραγματικά…θα υποτιμηθούμε μεν αλλά να θυμάστε ότι υπερτιμηθήκαμε πρώτιστα για να φτάσουμε εδώ που είμαστε.
   Πρέπει να σβηστεί ψεύτικο χρήμα…λογιστικές εγγραφές δλδ που δεν υφίστανται σαν χρήμα/πλούτος αλλά μόνο σαν υποχρέωση που πρέπει να αποπληρωθεί και ασκεί αφόρητη πίεση στο πραγματικό εισόδημα.

 5. Ο/Η Κλεισθένης λέει:

  Συμφωνώ με τους φόβους και τις επιφυλάξεις του Θαλαμοφύλακα, το θέμα είναι τι πρέπει να κάνουμε.
  Όποιος δεν βαριέται μπορεί να διαβάσει στο http://ideopigi.blogspot.com/2011/06/blog-post_783.html.
  Πολύ πιθανό κάποιοι να διαφωνήσουν αλλά αυτό σημαίνει δημοκρατία.

 6. Μια εμπλοκή με μετανάστες ή Τούρκους θα οδηγήσει την κοινωνία για μεγάλο διάστημα σε ανασφάλεια και αναταραχή.Θα τραβήξουν την προσοχή από πάνω τους και θα εξαντλήσουν την κοινωνία ώστε να αποδεχθεί πιο εύκολα λύσεις «εθνικής σωτηρίας» .Προκειμένου να επανέλθει η ασφάλεια και η κοινωνική γαλήνη πολλοί θα είναι διατεθιμένοι να αποδεχτούν και ορισμένα «αναγκαστικά» πιο αυταρχικά μέτρα.Με τον ίδιο τρόπο δηλαδή με τον διχασμό του εμφυλίου κατάφεραν να πάρουν την εξουσία οι «δημοκράτες» τύπου Γεώργιου Παπανδρέου μετά την κατοχή.Με την προδοσία της Κύπρου μετά την πτώση της χούντας αποσυντονίστηκε ο κόσμος και αποδέχθηκε χωρίς σκέψη τον επίσης «δημοκράτη» και «εθνοσωτήρα» Καραμανλή.
  Σχετικά με τον πλήρη εκδημοκρατισμό του πλανήτη, σαφώς και είναι το πιο αισιόδοξο σενάριο.Ομως ο κόσμος έχει μικρύνει, οι ιδέες μεταφέρονται ταχύτατα και ίσως μια πρώτη επιτυχημένη απόπειρα σε κάποιο σημείο του πλανήτη να βρει γρήγορα μιμητές.Το διαδίκτυο όπως είπες έχει αλλάξει τα δεδομένα και μόνο η ιστορία θα δείξει την πραγματική του επιρροή.Το σίγουρο είναι ότι δεν έχουμε ιστορικό προηγούμενο για να συγκρίνουμε.Απο αυτή την άποψη βαδίζουμε σε νέα μονοπάτια της ιστορίας.
  Προσωπικά και εγώ θα είμαι χαρούμενος αν φρενάρουμε την λαίλαπα που λέγεται καζινο-καπιταλισμός, αλλά μ’ αρέσει να βάζω τον πήχυ ψηλά.

  • Ο/Η tsilivithras λέει:

   «Μια εμπλοκή με μετανάστες ή Τούρκους θα οδηγήσει την κοινωνία για μεγάλο διάστημα σε ανασφάλεια και αναταραχή.Θα τραβήξουν την προσοχή από πάνω τους και θα εξαντλήσουν την κοινωνία ώστε να αποδεχθεί πιο εύκολα λύσεις “εθνικής σωτηρίας” .Προκειμένου να επανέλθει η ασφάλεια και η κοινωνική γαλήνη πολλοί θα είναι διατεθιμένοι να αποδεχτούν και ορισμένα “αναγκαστικά” πιο αυταρχικά μέτρα»

   Καταλαβαίνω τι λες αλλά διαφωνώ.
   Αν το κάνουν θα ναι λάθος και θα χουν μετρήσει λάθος.
   Δεν είμαστε 1 χρόνο πριν.Είμαστε 1 χρόνο μετά.Τώρα έχουν εκτεθεί ΟΛΟΙ τους.Ιστορικά χαμηλά καταγράφουν κόμματα, θεσμοί, ΜΜΕ….μέχρι και μπλογκς (ναι ναι) που μήνες πριν μάζευαν κόσμο και διαφημιστικό χρήμα τώρα ξύνουν τα νύχια τους και μυρίζουν τις μασχάλες τους.
   Τώρα έχει Ελληνικές σημαίες στους δρόμους και ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ δεν θέλει Ελληνικές σημαίες στους δρόμους.
   Υπάρχει κενό εξουσίας στη χώρα.
   Υπάρχει κενό θεσμικής έκφραση στη χώρα.
   Κι όποτε υπάρχει κενό ο κοσμάκης στα Ιερά και στα σύμβολά του.
   Δεν υπάρχει περίπτωση (λέω εγώ) να στηθεί προπαγάνδα οποιασδήποτε φύσης και να μην την ψυλιαστεί ο κόσμος έτσι όπως είναι.
   Εδώ επιτέλους κατάλαβε το γιο της Μαργαρίτας…

   Δεν νομίζω ότι θα τολμήσουν να προκαλέσουν ακραίο επεισόδιο στα εθνικά.
   Τους έχει πάρει χαμπάρι ο κόσμος και περισσότερο κακό θα κάνει σ’αυτούς.
   Θα το κάνουν όμως αν τυχόν τραβήξουμε ανεξάρτητη πορεία.
   Θα το κάνουν από εκδίκηση.

   Για την ώρα μας ενδιαφέρει να φρενάρουμε αυτήν την κατρακύλα που λέγεται ελληνικό πολιτικό σύστημα και να καταφέρουμε να ξυπνήσουν έστω 2-3 ανώτατοι δικαστές και να απαγγείλουν κατηγορίες.
   Μετά θα αρχίσει το γέλιο.
   Και οι κωλοτούμπες.
   Και οι έλικες…

 7. Ο/Η tsakalidis kostas λέει:

  ΕΛΠΙΖΩ ΜΕ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ

  ΙΣΩΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΣΥΛΟΓΟΣ!

  ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΑΞΗ!(διοτι δεν μπορει εγω στα 47μου να ειμαι συνταξιουχος!!!)

  ΙΣΩΣ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΑΛΙΑ!

  ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΞΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ

 8. Ο/Η kiki λέει:

  Η διαδρομη της χρεοκοπιας της Αργεντινης θα σας πεισει για το που οδευουμε ,
  πιστο αντιγραφο ειμαστε.
  Παντα μου ελεγα οτι οι διεθνεις μυστικες υπηρεσιες το ΔΝΤ ολοι τους εχουν ενα μοντελο και χωρις κανενα σχεδιασμο αναπροσαμογη του μοντελακιου εφαρμοζεται σε ολες τις χωρες που πεφτουν στα διχτυα τους.
  Ακριβως το ιδιο μεχρι την ημερα των ελικοπτερων και της χρεοκοπιας.
  Συμπεριλμβανει μεσα και τα τοπικα Φοκλαντ.
  Το 2001 Αργεντινη, ΔΝΤ τοπικο μνημονιο, μετα ανασχηματισμος, καινουργιο δανειο, χρεοκοπια.
  γεια σας απο τον νοτο.

  • Ο/Η anarmodios λέει:

   Γειά σου Κική

   • Ο/Η kiki λέει:

    Γεια σου Θρακα και Τσιλι επανακαμψαντα.
    Τι γινεται βορειως αδελφια ?
    Εμεις καλα εδω κατω, αγωνιζομενοι και πεισμωμενοι, αυτο το τελευταιο ιδιαιτερως.
    Τσακαλια εχω κανει τους μανιατες.Μονο πανθεμα τους δεν ειναι πολυ ειρηνικοι.
    Και οι αλλοι οι αντιπαλοι επισης.
    Σημερα ερχεται ο Καζακης στην Σπαρτη, αντε παλι πανω κατω, αλλα αξιζει τον κοπο.Την Κυριακη Σκαλα,
    βγηκε και η αποφαση του ΣΤΕ, νομιμοφρονες οι ανθρωποι να τους χαιρομαστε.
    Θυμηθηκα το τραγουδι παπαδες δασκαλοι και χωροφυλακοι.
    Αν και οι δικοι μας παπαδες ειναι τσακαλια.εφτιαξε ενας μια ξυλινη κρεμαλα και φυγουραρει στην πλατεια.
    γεια σας και παλι, επιμονη υπομονη και πεισμα, μανιατικο θρακιωτικο ποντιακο.

 9. ΓΙΑΤΙ μας χτυπάνε με τόση λύσσα οι τοκογλύφοι;
  Λόγω ανικανότητας ελέγχου 7 δισεκατομμυρίων αγανακτισμένων, ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ αλληλομισούμενοι, και ώσπου να το αντιληφθούν όλοι, προσπαθούν να εξαφανίσουν οποιοδήποτε παράδειγμα απειλητικής ανυπακοής, όπως οι ατίθασοι αντιμοναρχικοί Έλληνες.
  Έχουν ωστόσο ανάγκη και πολλούς έξυπνους από αυτούς, γι΄αυτό επί δεκαετίες δεν αφήνουν την Ελλάδα να καταργήσει τις εισαγωγικές εξετάσεις στα πανεπιστήμια, ώστε ένα μέρος των απογοητευμένων να το στρατολογούν στο εξωτερικό.
  Η τιτανική κατάρρευσή τους συμβαίνει, όπως έγινε και με τα αλαζονικά σκιάχτρα τους: φαραώ, Ρωμαίους, Μάγιας, Αζτέκους, Ίνκας κλπ κλπ…
  Why All Empires Come to Dust-The Rise And Fall Of The Great Powers:
  Γιατί OΛΕΣ οι αυτοκρατορίες γίνονται σκόνη – Η άνοδος και η πτώση των ‘μεγάλων δυνάμεων’:
  Η στρατιωτική υπεροχή από μόνη της συχνά εξαπατά, γιατί κοστίζει ακριβά και εξασθενεί την ικανότητά τους να χρηματοδοτήσουν νέες συγκρούσεις. time.com/time/magazine/article/0,9171,966718,00.html
  Ας ετοιμαζόμαστε για συμφιλιωτική ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ, πρώτα με όσους συμφωνούν γύρω μας με το ενιαίο ψηφοδέλτιο, αφού αυτό δείχνει ότι έχουν αλτρουϊστική διάθεση συνεννόησης. http://enieopsifodeltio.wordpress.com

  ΕΝΑ – ΕΝΙΑΙΟ καταργεί τους παράσιτους στη Γη!
  Οι (αμεσο)δημοκρατικές συνελεύσεις χρειάζεται να αναδείχνουν τους συντονιστές τους οι ίδιες, χωρίς να αναγνωρίζουν αυτόκλητους προέδρους.
  Λόγω εξαπλούμενης ανεργίας και πείνας, πρέπει να διαδίδουμε την ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ και το ΕΝΑ-ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο που περιορίζει την εγωμανία. Επίσης, ιδιαίτερα στη σημερινή κατάσταση, πρέπει να ασχολούνται με τη διάδοση της ΑΥΤΑΡΚΕΙΑΣ και του ΕΝΟΣ-ΕΝΙΑΙΟΥ ψηφοδελτίου που περιορίζει την εγωμανία.
  Η διάδοση του Ενιαίου παράλληλα μας προετοιμάζει, ώστε αν γίνουν εκλογές πριν φτιάξει ο λαός μόνος του νέο Σύνταγμα, οι κατά τόπους υποστηρικτές τού Ενιαίου ψηφοδελτίου, μπορούν να φτιάξουν ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ συνδυασμούς με αντιμνημονιακά πρόσωπα που έχουν επίσης στηρίξει ΕΜΠΡΑΚΤΑ το Ενιαίο, ώστε να μένει στο προσκήνιο η πραγματικά (αμεσο)δημοκρατική εναλλακτική λύση στη γενιτσαρική δικτατορία. http://enieopsifodeltio.wordpress.com

  Με επιμονή στο συμφιλιωτικό ΕΝΑ-ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο (που πρότεινε ο Ρήγας -άρθρο 37 στο Σύνταγμα- EΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ στις 3 πρώτες εκλογές και ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ στα 3 πρώτα ελληνικά Συντάγματα, την Ελβετία και από ΑΜΕΤΡΗΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ), μπορούμε να βελτιώσουμε την κοινωνία, με κυβερνήσεις αλληλεγγύης, χωρίς παράσιτους, μίζες και διχόνοια.
  Οι διαδικασίες ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ αποφασίζουμε και από ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ επιλέγουμε υπευθύνους, δίνουν την ευκαιρία για την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ!
  ΔΕ φοβόμαστε να συμμετέχουν ακόμα και ως υποψήφιοι, άτομα με κομματικές παρωπίδες, αφού τελικά στις προτάσεις μας και στην ανάδειξη προσώπων, η πλειονότητά μας στηρίζει, φυσικά, πρώτα τους πιο φιλότιμους, συνεργάσιμους και αλτρουϊστές υποψήφιους, είτε ανήκουν κάπου, είτε δεν ανήκουν πουθενά.
  ΔΕ χρειάζεται να περιμένουμε να αλλάξουν το νόμο οι διχαστικοί κομματικοί μοναρχικοί και πότε θα ξαναγίνουν εκλογές! Μπορoύμε να αρχίσουμε με πρωτοβουλίες ανά περίσταση ή δήμο, αναδείχνοντας με ΕΝΑ-ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο τους εκάστοτε εντολοδόχους μας, και έτσι να δουν όλοι στην πράξη ότι το ίδιο μπορούμε να κάνουμε με προκριματική, ανεπίσημη κάλπη πριν από τις εκλογές, διαμορφώνοντας από όσους βγουν πρώτοι σε ψήφους το ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο των επίσημων εκλογών.
  Το εφάρμοσαν σε 28 δήμους το 2006!*

  energoipolitesnaxou.blogspot.com/2010/05/blog-post_13.html
  parospress.blogspot.com/2010/05/blog-post_9084.html
  antipariafwni.blogspot.com/2009/01/niki.html
  eleftheria.gr/viewarticle.asp?aid=6954&pid=5&CategoryID=5&txt=%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%82 fonirodopis.gr/press/?p=12718
  apps.facebook.com/causes/61685
  kpad.gr/text/thesis/enieo1.htm
  edrana.blogspot.com/2007/06/blog-post_05.html
  troktiko.blogspot.com/2009/05/blog-post_5788.html

  Κυκλάδες – Ανάφης, Άνω Σύρου, Δονούσης, Ηράκλειας, Κορθίου, Ποσειδωνίας
  Αν. Αττική – Συκαμίνου
  Γρεβενά – Αβδέλλας
  Δωδεκανήσου – Αστυπάλαιας, Λειψών
  Ηρακλείου – Θραψανού, Ρούβα, Παλιανής
  Ιωαννίνων – Βαθυπέδου
  Λακωνίας – Ασωπού, Γερόνθρων, Καρυών
  Λάρισας – Καρυάς
  Λασιθίου – Νεάπολης, Οροπεδίου Λασιθίου, Βραχασίου
  Λευκάδας – Καστού
  Ρεθύμνης – Αρκαδίου, Κουρητών, Νικηφόρου Φωκά
  Σερρών – Άνω Βροντούς
  Χανίων – Γαύδου, Κρυονερίδας

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.