ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – Γιατί είναι ένα εξαιρετικό αίτημα και σύνθημα


από το ιστολόγιο Σχολιαστές χωρίς Σύνορα

Διαχέεται ένα κλίμα ότι ο Βενιζέλος είναι διαλλακτικός πολιτικός και μάλιστα θέλει να κάνει διάλογο με την «πλατεία», τους «αγανακτισμένους» δηλαδή.

Δεν νομίζουμε όμως ότι πρέπει να γίνει κανένας διάλογος. Έχουμε δείξει (http://wp.me/pVzKU-4B) ότι η παρούσα κυβέρνηση είναι μια παράνομη κυβέρνηση. Επαναλαμβάνουμε γρήγορα τον ισχυρισμό :

«Η ανώτατη συνταγματική εκτροπή που έχει συντελεσθεί είναι η ακόλουθη:

Το θεμελιώδες πρώτο άρθρο του Συντάγματος λέει:

Άρθρο 1 , παρ. 2 : «Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία»

Άρθρο 1 , παρ. 3 :  «Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό , υπάρχουν υπέρ αυτού και του έθνους …» .

Η λαϊκή κυριαρχία στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες ασκείται  μέσω της ψήφισης στις εκλογές συγκεκριμένων θέσεων και προγραμμάτων που υποστηρίζονται από τα κόμματα. Είναι προφανές δηλαδή ότι λαϊκή κυριαρχία δεν σημαίνει απλώς εκλογή προσώπων που μπορούν ανεξέλεγκτα να κάνουν ότι θέλουν ∙ γιατί σ’ αυτή τη περίπτωση το Σύνταγμα δεν θα χρησιμοποιούσε ένα τόσο βαρύ και απόλυτο όρο (κυριαρχία) για να περιγράψει το θεμέλιο του πολιτεύματος.

Στην περίπτωση της παρούσας κυβέρνησης, όπως όλοι ξέρουν, οι θέσεις και το προεκλογικό πρόγραμμα της με τα οποία εκλέχτηκε στις εκλογές παίρνοντας επομένως συγκεκριμένη λαϊκή εντολή, ανατράπηκαν εξολοκλήρου από την ίδια με τον πιο βάναυσο τρόπο που έχει σημειωθεί ποτέ στο ελληνικό κοινοβουλευτικό σύστημα δημοκρατίας. Αυτή ακριβώς η κατεδάφιση της λαϊκής κυριαρχίας είναι η εκτροπή και πλέον δεν ισχύει αυτομάτως ούτε η παρ. 3, αφού η εξουσία της παρούσας κυβέρνησης δεν πηγάζει πλέον από το λαό».

Επομένως πρόκειται για μια παράνομη κυβέρνηση η οποία δεν πρέπει, σε καμιά περίπτωση, να νομιμοποιηθεί από τον μοναδικό πολιτικό χώρο που πραγματικά αντιδρά στο πολιτικό καθεστώς της μεταπολίτευσης, στο καθεστώς δηλ. εκτροπής από τη δημοκρατία, το κίνημα δηλ. των αγανακτισμένων.

Τα αντιπολιτευόμενα την κυβέρνηση κόμματα, που συμμετέχουν στο κοινοβούλιο, δυστυχώς συμμετέχουν στη βαθύτατη παρανομία και στηρίζουν ένα μη δημοκρατικό καθεστώς. Η στάση της αριστεράς που αντιμετωπίζει τον πρωθυπουργό και τη κυβέρνηση του σαν μια νόμιμη κατάσταση, δείχνει στη πραγματικότητα την περιορισμένη και στρεβλή αντίληψη που έχει η αριστερά για τη δημοκρατία. Δείχνει ότι και εκείνη θα έτεινε να κάνει τουλάχιστον τα ίδια, αν είχε την εξουσία.

Είναι η στιγμή το κίνημα των αγανακτισμένων, μπροστά στη πραγματική κώφωση της κυβέρνησης απέναντι στην αγανάκτηση του λαού, να προχωρήσει παραπέρα και, απορρίπτοντας οποιοδήποτε διάλογο, να ζητήσει την σύλληψη της κυβέρνησης, ως μιας πραξικοπηματικής και παράνομης κυβέρνησης.

Είναι ακόμη η στιγμή, που η δικαστική εξουσία και τα σώματα ασφαλείας πρέπει να επιτελέσουν το καθήκον τους προς αυτή τη κατεύθυνση. Ακολουθώντας δηλαδή το δρόμο της πραγματικής νομιμότητας.

Δείτε και αυτό

Το έγραψε: kafedimo
—————————

Και ένα σχόλιο από τον Παύλο

παύλος
21/06/2011 στις 9:46 ΠΜ

Γιατί είναι εξαιρετικό το αίτημα και σύνθημα να συλληφθεί η παράνομη κυβέρνηση:

– Μιλάει για την ουσία του προβλήματος: Το πρόβλημα δεν είναι απλώς ότι μια κυβέρνηση παίρνει άδικα μέτρα. Αλλά ότι μια παράνομη κυβέρνηση παίρνει άδικα μέτρα Στην πραγματικότητα πριν από οτιδήποτε άλλο υπάρχει πραξικόπημα. Αυτό δυστυχώς οι δυνάμεις της αριστεράς και γενικά οι περισσότεροι πολιτικοί χώροι δεν το έχουν βάλει στο κέντρο της κριτικής τους και των πολιτικών πραχτικών τους. Πρέπει να το κάνουμε εμείς.
– Ζητάει την αποκατάσταση της θεμελιώδους δημοκρατικής νομιμότητας, δίνοντας ηθική υπεροχή.
– Απονομιμοποιεί πλήρως τη κυβέρνηση και το σημερινό πολιτικό καθεστώς. Μια κυβέρνηση εναντίον της οποίας το κεντρικό αίτημα (ή ένα από τα κεντρικότερα) μεγάλου μέρους της κοινωνίας είναι η σύλληψη της, είναι πλέον σχεδόν πλήρως απονομιμοποιημένη.
– Συμβαδίζει με το αίσθημα μεγάλου μέρους της κοινωνίας, πολιτικοποιώντας πλήρως με συγκεκριμένη νομικοπολιτική αιτιολογία και στόχευση την αποστροφή του και την οργή του προς το πολιτικό καθεστώς.
– Θέτει προ ηθικού διλήμματος και προ των ευθυνών τους (ακόμη και ποινικών) συγκεκριμένους θεσμούς και μηχανισμούς του κοινωνικού συστήματος: π.χ. δικαιοσύνη και Σ.Α. Είναι αόμματος όποιος δεν βλέπει ότι υπάρχουν αντιθέσεις και ρήγματα στους θεσμούς και μηχανισμούς. Τα ρήγματα αυτά πρέπει να ενταθούν με την επίκληση της θεμελιώδους δημοκρατικής νομιμότητας και του ηθικού καθήκοντος χωρίς το οποίο δεν υπάρχουν κοινωνίες. Διαβάστε επίσης προσεκτικά το λινκ που παρατίθεται στο τέλος του κειμένου.
– Δίνει μια προοπτική διαρκείας στο κίνημα.Ακόμη το κίνημα περνάει σε μια καθαρά επιθετική διάταξη συντρίβοντας οριστικά τη δυνατότητα ελιγμών της κυβέρνησης
– Σκεφθείτε την Αθήνα να είναι αφισοκολλημένη με το αίτημα για σύλληψη της κυβέρνησης και τις πλατείες να δονούνται επίσης από αυτό το αίτημα.
————–

Θραξ Αναρμόδιος (για την αντιγραφή)

Advertisement
This entry was posted in Πολιτική. Bookmark the permalink.

1 Response to ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – Γιατί είναι ένα εξαιρετικό αίτημα και σύνθημα

  1. Η σύλληψη της παράνομης κυβέρνησης είναι έργο της δικαστικής εξουσίας η οποία έχει την μεγαλύτερη ευθύνη για την ανομία και την συνταγματική εκτροπή κάνοντας τα στραβά μάτια.Θα επιμείνω στην άποψη ότι ο λαός θα πρέπει να στρέψει τη διαμαρτυρία του προς τους επίορκους δικαστές και να απαιτήσει από αυτούς να πράξουν αυτό που καταλαβαίνει όλος ο ελληνικός λαός ή να παραιτηθούν και να αναλάβουν όσοι μπορούν.Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν νέοι δικαστές οι οποίοι δεν έχουν διαβρωθεί τελείως και αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης.Αυτοί οι δικαστές αν έχουν την προστασία του λαού μπορεί να τολμήσουν να καθαρίσουν τη σαπίλα.Αυτούς τους δικαστές πρέπει να τους προστατεύσει ο λαός,πρέπει να τους πηγαίνει ακόμα και σπίτι τους συνοδεία.Αυτό πρέπει να γίνει το κυρίαρχο σύνθημα στις πλατείες της χώρας.Κύριοι δικαστές κάντε επιτέλους το καθήκον σας και φυλακίστε τους παράνομους, αλλιώς η λαική οργή θα στραφεί εναντίον σας.Και όσο περνάει ο καιρός ο λαός εξοργίζεται περισσότερο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.