Δ. Καζάκης – Σεισάχθεια: Κάλεσμα για την άμεση συγκρότηση Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.Πα.Μ.)


Το παρακάτω κείμενο ήρθε με email στο ιστολόγιο του Αναρμόδιου και το παραθέτω αυτούσιο, φαντάζομαι θα το έχετε λάβει και άλλοι με email. Επίσης το παρακάτω κείμενο δημοσιεύτηκε σήμερα το μεσημέρι στο ιστολόγιο του Δ. Καζάκη και στο ιστολόγιο της Σεισάχθειας.

————-
Με το κάλεσμα αυτό ξεκινά η προσπάθεια να συγκροτηθεί παλλαϊκό μέτωπο με σκοπό την ανατροπή την κυρίαρχης κατάστασης. Το μέτωπο αυτό μας αφορά όλους. Όποιος συμφωνεί με τους στόχους του, ας θέσει την υπογραφή του στο κάλεσμα και ας στρατευθεί στην οργάνωσή του.

Κάλεσμα για την άμεση συγκρότηση Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.Πα.Μ.)

Κάτω από το βάρος των δραματικών εξελίξεων, με την επιβίωση της ίδιας της χώρας και του λαού της να έχει τεθεί πλέον ολοφάνερα στην ημερήσια διάταξη, αλλά και με μεγάλο μέρος της εργαζόμενης κοινωνίας να κινητοποιείται μαζικά ενάντια στο καθεστώς, πρέπει να ομολογήσουμε ότι τα ψέματα τελείωσαν. Ήρθε η ώρα η αγανάκτηση των πολιτών να μετατραπεί σε πολιτική απόφαση. Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιωματικά μας ανήκουν. Στην αδιαλλαξία και την αποκτήνωση του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος, πρέπει να αντιτάξουμε την οργανωμένη πάλη του ίδιου του λαού. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με έναν τρόπο: με την συγκρότηση ενός μετώπου της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού ικανό να κερδίσει τον αγώνα που ήδη έχει ξεκινήσει με τις μαζικές κινητοποιήσεις στην πλατεία συντάγματος και αλλού μέσα στην χώρα.

Εμείς που υπογράφουμε το παρών κάλεσμα αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία συγκρότησης ενός Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ) . Στόχος του Μετώπου είναι η πολιτική οργάνωση της αποφασιστικότητας που αποδεικνύει στην πράξη σήμερα ότι έχει το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού.

Βασικές άμεσες επιδιώξεις του Μετώπου είναι:

 • Η ανατροπή του καθεστώτος κατοχής της χώρας από το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ.
 • Η τιμωρία όλων των ενόχων και των δωσιλόγων που οδήγησαν την χώρα σ’ αυτήν την κατάσταση.
 • Η μη αναγνώριση και η άρνηση της πληρωμής του χρέους εδώ και τώρα.
 • Η έξοδος από το ευρώ με την υιοθέτηση εθνικού νομίσματος,
 • Η εθνικοποίηση των μεγάλων τραπεζών με πρώτη την Τράπεζα της Ελλάδας και με σκοπό τον έλεγχο της οικονομίας και της κίνησης των κεφαλαίων,
 • Η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με βασικό μοχλό ένα άλλο παραγωγικό και αναγεννημένο κράτος, που θα υποστηρίζει και θα στηρίζεται στις ανάγκες των εργαζομένων και στην πρωτοβουλία των ζωντανών παραγωγικών δυνάμεων του τόπου,
 • Η αλλαγή του μονομερούς προσανατολισμού της χώρας και την απαλλαγή της από τα ασφυκτικά δεσμά που της έχουν επιβληθεί.

Βασική προϋπόθεση όλων αυτών είναι η πάλη για την κατάκτηση της δημοκρατίας. Η διάσωση της χώρας και του λαού δεν μπορεί να επιτευχθεί με τον λαό στον «γύψο» ούτε με «εθνικές» ή «υπερκομματικές» κυβερνήσεις εκφασισμού της πολιτικής ζωής. Η διέξοδος από την κρίση απαιτεί περισσότερη και όχι λιγότερη δημοκρατία.

Απαιτεί τον λαό στο προσκήνιο, όχι θεατή και θύμα των εξελίξεων.

Απαιτεί μια νέα εξουσία με τον λαό στα κέντρα των αποφάσεων και όχι ένα διεφθαρμένο σύστημα κυβερνητικής απολυταρχίας, όπως είναι σήμερα.

Απαιτεί την κατάκτηση της δημοκρατίας μέσα από την αυθεντική κατοχύρωση της λαϊκής κυριαρχίας και τηςεθνικής ανεξαρτησίας.

Εμείς που υπογράφουμε το παρόν κάλεσμα πιστεύουμε πώς τώρα είναι η ώρα για να οικοδομηθεί ένα τέτοιο Μέτωπο του ίδιου του λαού, που θα απαντήσει αποτελεσματικά σε όλους τους αιφνιδιασμούς και τους σχεδιασμούς του επίσημου πολιτικού συστήματος και των επικυρίαρχων.

Μόνο με τη δημιουργία αυτού του μεγάλου κοινωνικοπολιτικού μετώπου ολόκληρου του λαού για τη διάσωση και την αναγέννηση της χώρας μπορούμε να ξεφύγουμε από τον καταθλιπτικό μονόδρομο της καταστροφής, της λεηλασίας και της υπερχρέωσης. Αυτό είναι σήμερα το κυρίαρχο εθνικό, πατριωτικό και συνάμα ταξικό καθήκον για τον εργάτη, τον αγρότη, τον μικρομεσαίο.

Ένα τέτοιο μέτωπο δεν μπορεί να είναι υπόθεση οργανώσεων, ή κομμάτων, αλλά αφορά το σύνολο του λαού πέρα και πάνω από κομματικές τοποθετήσεις και εντάξεις. Ούτε μπορεί να συγκροτηθεί ως άθροισμα οργανώσεων, ή ως μέσος όρος πολιτικών ιδεολογιών.

Το Μέτωπο είναι ανοιχτό σε όλους με μοναδική προϋπόθεση την συνειδητή στράτευση στους βασικούς στόχους του. Συγκροτείται στη βάση της αυτοκέφαλης οργάνωσης κατά τόπους δουλειάς και γειτονιές.

Καλούμε όλες τις πρωτοβουλίες και κινήσεις που υπάρχουν ανά την Ελλάδα να στρατευθούν στην συγκρότηση του Μετώπου. Καλούμε κάθε έντιμο αγωνιστή που κινητοποιείται στο κίνημα των πλατειών, κάθε πολίτη που ανησυχεί για την τύχη της χώρας του, κάθε εργαζόμενο που δοκιμάζεται από την κατάσταση να αγκαλιάσει και να κάνει δική του υπόθεση τη συγκρότηση του Μετώπου.

Στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί συγκεκριμένα τις επόμενες ημέρες, θα συγκληθεί Πανελλαδική Συνδιάσκεψη με σκοπό την επίσημη ίδρυση και την έκδοση ιδρυτικής διακήρυξης του Μετώπου.

18/6/2011
————-

Εστειλα την παρακάτω απάντηση στο παραπάνω email που έλαβα:

Μια και το κάλεσμα γίνεται διαδικτυακά, υπάρχει σχετική ιστοσελίδα;
Επειδή θέλω να το δημοσιεύσω αυτό το κάλεσμα που να βάλω παραπομπή;
Κι αν θελήσουν και άλλοι να «θέσουν την υπογραφή» τους, που
να τους παραπέμψω;
Εγώ ας πούμε που θέτω την υπογραφή μου;

Επίσης καλές οι «αυτοκέφαλες οργανώσεις» καλές και οι διακηρύξεις
περί «λαϊκής κυριαρχίας» και «κατάκτησης της δημοκρατίας»,
αλλά ποιο είναι το προτεινόμενο οργανωτικό σχήμα
για αυτές τις «αυτοκέφαλες οργανώσεις» και τα όργανα που
θα προκύψουν από την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη;

Αμα είναι να καταλήξουμε πάλι μια παραλλαγή της Σπίθας,
με κεντρική ηγεσία που θα υπαγορεύει την οργανωτική της άποψη
εμένα προσωπικά ΔΕΝ με ενδιαφέρει.

Αμα είναι να καταλήξουμε πάλι με «αυτοκέφαλες» οργανώσεις
που θα χρησιμοποιούν «αντιπροσώπευση μακράς θητείας, με τους
ίδιους και τους ίδιους να επανεκλέγονται χωρίς περιορισμό»,
επίσης ΔΕΝ με ενδιαφέρει.

Αν δεν είναι έτσι, τότε με ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΖΩΗΡΟΤΑΤΑ.

Δηλαδή θα έχουμε δημοκρατία ή θα έχουμε πάλι δημοκρατία στα λόγια;
————-

Και μου απάντησαν με email ως εξής:

Τις επομενες μερες θα υπαρχει banner στην Σεισαχθεια που θα παραπεμπει στην ιστοσελιδα του Ε.ΠΑ.Μ. Σας το εστειλα προς ενημερωση εκ μερους του Δημητρη Καζακη και της επιτροπης πρωτοβουλιας. Τις επομενες ημερες θα γινουν γνωστες ολες οι λεπτομερειες ετσι που να μη υπαρχει η παραμικρη αμφιβολια για το ολο εγχειρημα.
————-

Θραξ Αναρμόδιος (για την αντιγραφή)

Advertisement
This entry was posted in Πολιτική. Bookmark the permalink.

13 Responses to Δ. Καζάκης – Σεισάχθεια: Κάλεσμα για την άμεση συγκρότηση Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.Πα.Μ.)

 1. Ο/Η Φερώνυμος λέει:

  Το ζητούμενο είναι να ορισθεί το τί ακριβώς εννοούν οι έχοντες την πρωτοβουλία για τη δημιουργία αυτού του «μετώπου» κάτω από τη λέξη Δημοκρατία. Δυστυχώς η έννοια αυτή έχει γίνει «λάστιχο» και επιδέχεται κάθε μορφής ερμηνεία. Αναμένω λοιπόν σαφή ορισμό (ή βασικά γνωρίσματα) της έννοιας Δημοκρατία για να ξέρουμε το που πάμε. Μέχρι τότε διατηρώ επιφυλάξεις.

  • Ο/Η anarmodios λέει:

   @Φερώνυμος

   Κι εγώ έτσι το σκέφτομαι. Συμφωνώ μαζί σου απολύτως.

   Θραξ Αναρμόδιος

 2. Το 1821 ξεκίνησε μόλις συμφώνησαν και έβγαλαν στις ΠΛATEIEΣ βουλευτές με ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο, όπως είχε προτείνει ο Ρήγας στο άρθρο 37, και μετά έφτιαξαν Συντάγματα που το υιοθέτησαν. Με άμεσες τοπικές κινήσεις για σχηματισμό ομάδων υπέρ ενιαίου ψηφοδελτίου – κατά μνημονίου, ετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα!
  http://enieopsifodeltio.wordpress.com
  «Όσο περισσότερο οι Έλληνες πείθονται ότι μπορούν να τα καταφέρουν μόνοι τους, τόσο καλύτερη συμφωνία θα πρέπει να τους παρουσιάσει η ΕΕ προκειμένου να τους αποτρέψει». Wall Street Journal
  ΕΝΑ – ΕΝΙΑΙΟ καταργεί τους παράσιτους στη Γη!
  Λόγω εξαπλούμενης ανεργίας και πείνας, πρέπει να διαδίδουμε την ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ και το ΕΝΑ-ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο που περιορίζει την εγωμανία. Με επιμονή στο συμφιλιωτικό ΕΝΑ-ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο (που πρότεινε ο Ρήγας -άρθρο 37 στο Σύνταγμα- EΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ στις 3 πρώτες εκλογές και ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ στα 3 πρώτα ελληνικά Συντάγματα, την Ελβετία και από ΑΜΕΤΡΗΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ), μπορούμε να βελτιώσουμε την κοινωνία, με κυβερνήσεις αλληλεγγύης, χωρίς παράσιτους, μίζες και διχόνοια.
  Οι διαδικασίες ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ αποφασίζουμε και από ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ επιλέγουμε υπευθύνους, δίνουν την ευκαιρία για την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ!
  ΔΕ φοβόμαστε να συμμετέχουν ακόμα και ως υποψήφιοι, άτομα με κομματικές παρωπίδες, αφού τελικά στις προτάσεις μας και στην ανάδειξη προσώπων, η πλειονότητά μας στηρίζει, φυσικά, πρώτα τους πιο φιλότιμους, συνεργάσιμους και αλτρουϊστές υποψήφιους, είτε ανήκουν κάπου, είτε δεν ανήκουν πουθενά.
  ΔΕ χρειάζεται να περιμένουμε να αλλάξουν το νόμο οι διχαστικοί κομματικοί μοναρχικοί και πότε θα ξαναγίνουν εκλογές! Μπορoύμε να αρχίσουμε με πρωτοβουλίες ανά περίσταση ή δήμο, αναδείχνοντας με ΕΝΑ-ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο τους εκάστοτε εντολοδόχους μας, και έτσι να δουν όλοι στην πράξη ότι το ίδιο μπορούμε να κάνουμε με προκριματική, ανεπίσημη κάλπη πριν από τις εκλογές, διαμορφώνοντας από όσους βγουν πρώτοι σε ψήφους το ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο των επίσημων εκλογών. Το εφάρμοσαν σε 28 δήμους το 2006!*
  energoipolitesnaxou.blogspot.com/2010/05/blog-post_13.html
  parospress.blogspot.com/2010/05/blog-post_9084.html
  antipariafwni.blogspot.com/2009/01/niki.html
  eleftheria.gr/viewarticle.asp?aid=6954&pid=5&CategoryID=5&txt=%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%82 fonirodopis.gr/press/?p=12718
  apps.facebook.com/causes/61685
  kpad.gr/text/thesis/enieo1.htm
  edrana.blogspot.com/2007/06/blog-post_05.html
  troktiko.blogspot.com/2009/05/blog-post_5788.html
  Κυκλάδες – Ανάφης, Άνω Σύρου, Δονούσης, Ηράκλειας, Κορθίου, Ποσειδωνίας
  Αν. Αττική – Συκαμίνου
  Γρεβενά – Αβδέλλας
  Δωδεκανήσου – Αστυπάλαιας, Λειψών
  Ηρακλείου – Θραψανού, Ρούβα, Παλιανής
  Ιωαννίνων – Βαθυπέδου
  Λακωνίας – Ασωπού, Γερόνθρων, Καρυών
  Λάρισας – Καρυάς
  Λασιθίου – Νεάπολης, Οροπεδίου Λασιθίου, Βραχασίου
  Λευκάδας – Καστού
  Ρεθύμνης – Αρκαδίου, Κουρητών, Νικηφόρου Φωκά
  Σερρών – Άνω Βροντούς
  Χανίων – Γαύδου, Κρυονερίδας

 3. Διατηρώ τις ίδιες επιφυλάξεις.Προσωπικά όποιος δεν βάζει μπροστά το θέμα της πολιτειακής μεταρρύθμισης με κρατάει σε απόσταση.Κανένα οικονομικό μοντέλο δεν θα μας σώσει αν δεν θωρακιστεί η κοινωνία με γνήσια Δημοκρατία.Αναμένουμε τις «λεπτομέρειες», αν και δεν είμαι αισιόδοξος για την συγκεκριμένη κίνηση.Ο λαός δείχνει ενδιαφέρον για την Δημοκρατία,επιθυμεί να μάθει περισσότερα και θέλω να πιστεύω ότι θα απορρίψει αρκετούς σωτήρες μέχρι να καταλήξει.

 4. Ο/Η Για τον διαχωρισμό των τριών εξουσιών λέει:

  Καλημέρα.
  Βασικό στοιχείο της Δημοκρατίας είναι ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ διαχωρισμός των τριών εξουσιών: Νομοθετική-Βουλή, Εκτελεστική-Κυβέρνηση, Δικαστική-Δικαστικό σώμα.

  Πρέπει να σταματήσει αυτό που συμβαίνει σήμερα η εκάστοτε Κυβέρνηση να ελέγχει την Βουλή και να διορίζει την ηγεσία του Δικαστικού σώματος. Δηλαδή η εκάστοτε κυβέρνηση να ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ !!!

  Προς επίτευξη του ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ των τριών εξουσιών προτείνεται:
  Στις εκλογές να υπάρχουν ΜΟΝΟ ΤΡΙΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ, ένα για κάθε εξουσία (Βουλή-Κυβέρνηση-Δικαστικό σώμα), ΕΚΑΣΤΟ των οποίων θα περιλαμβάνει υποψήφιους από ΟΛΑ τα κόμματα και όλους τους ανεξάρτητους.
  Με τον τρόπο αυτό θα μπορεί ο πολίτης να ψηφίζει τους αξιολογότερους υποψηφίους για κάθε εξουσία ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ κομματικής προέλευσης.

  Η σύνθεση επομένως των τριών Σωμάτων των τριών εξουσιών θα μπορεί περιλαμβάνει αντιστοίχως: α)Τους καλύτερους νομικούς, κοινωνιολόγους, οικονομολόγους για την Βουλή. β) Τους καλύτερους τεχνοκράτες με εμπειρία στη διοίκηση για την Κυβέρνηση (που θα είναι υποχρεομένοι να εφαρμόζουν τους νόμους που ψηφίζει η Βουλή και παράλληλα θα ελέγχονται από αυτήν) και γ)Τους καλύτερους Δικαστικούς για το δικαστικό σώμα.

  Επιπλέον να υπάρχει η δυνατότητα με την συλλογή υπογραφών ενός ποσοστού του εκλογικού σώματος, να ζητείται ΑΝΑΚΛΗΣΗ είτε ΕΙΣΗΓΗΣΗ Νόμου στην Βουλή, είτε η διενέργεια δημοψηφίσματος.

  Δεν γνωρίζω τον καλύτερο τρόπο που απαιτείται για την εφαρμογή των ανωτέρω.

  Τα ανωτέρω αποτελούν κάποιες απόψεις που έχω διαμορφώσει από την ανάγνωση άλλων σχετικών απόψεων και προτάσεων και δεν αποτελούν αποκλειστικά δική μου έμπνευση. Γνωρίζω ότι τα ανωτέρω αποτελούν μία μικρή συνεισφορά σττην απαιτούμενη αλλαγή του υπάρχοντος ολιγαρχικού πολιτικού συστήματος της χώρας.

  Βελτιώσεις είτε παρατηρήσεις επί των ανωτέρω θα μου ήταν πολύ χρήσιμες.

  Ευχαριστώ

 5. Ο/Η Γιώργος λέει:

  Θράκα, το Σάββατο μάλλον, θα έχουμε πάλι στην Άρτα τον Δημήτρη Καζάκη. Θα προσπαθήσω να του πάρω μια «συνέντευξη» ως απλός πολίτης. Αν θες στείλε ερωτήσεις που θα ήθελες να κάνεις, στο giopso@yahoo.gr

  • Ο/Η Φερώνυμος λέει:

   Αγαπητέ Γιώργο,
   μιά από τις ερωτήσεις που θα ήθελα να απαντήσει ο κ. Καζάκης θα ήταν επί του ορισμού του τί σημαίνει Δημοκρατία. Να τοποθετηθεί επί συγκεκριμένων θεσμικών αλλαγών του Συντάγματος που θα κατοχυρώνουν τα τρία βασικά χαρακτηριστικά της:
   Ισηγορία, Ισονομία, Ισοκρατία.
   Ισηγορία= ίσος χρόνος δημόσιου λόγου σε όλους τους πολίτες για τα δημόσια πράγματα.
   Ισονομία= Νόμοι διατυπωμένοι που να αντιμετωπίζουν ισότιμα όλους τους πολίτες.
   Ισοκρατία=Ισο βάρος της ψήφου κάθε πολίτη για τα δημόσια πράγματα.
   Σχετική επιχειρηματολογία για το λόγο που σήμερα δεν έχουμε Δημοκρατία δές
   https://anarmodios.wordpress.com/2010/11/24/12/
   https://anarmodios.wordpress.com/2011/01/15/1-127/

  • Ο/Η anarmodios λέει:

   @Γιώργος

   Γιώργη, μια ερώτηση έχω μόνο και την γράφω εδώ και για πιο γρήγορα.

   -Θα χρησιμοποιεί εσω-οργανωτικά το ΕΠΑΜ αντιπροσώπευση μακράς θητείας όπου θα επιτρέπονται οι και οι συνεχόμενες επανεκλογές των ίδιων και των ίδιων ή θα χρησιμοποιεί δημοκρατία;

   Θραξ Αναρμόδιος

   • Ο/Η Γιώργος λέει:

    Οκ παιδιά, οι ερωτήσεις σας θα γίνουν. Ας ελπίσουμε ότι θα πάρουμε και απαντήσεις!

 6. Ο/Η Νίκος Τανάλιας λέει:

  Όχι στην 5η δόση!

  Όχι διότι η δανειακή σύμβαση είναι ΕΚΝΟΜΗ. Δεν είναι τούτη δική μου άποψη, αλλά η επίσημη γνώμη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, την οποία υπογράφει ο πρόεδρός του, κ. Δημήτρης Χ. Παξινός.

  Άσε που στην Ελλάδα τα κοράκια είναι έτοιμα να κατασπαράξουν και την 5η δόση: http://kontiloforos.blogspot.com/2011/06/5_17.html.

  Όχι λοιπόν στην έκνομη 5η δόση! Μπορεί να είναι τούτο ένα από τα συνθήματα στο Σύνταγμα την Τρίτη 21 Ιουνίου 2011, ή του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.Πα.Μ.) ή και της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ κλπ. Δεν μπορεί άραγε να υπάρξει μία από κοινού εκπροσώπηση με εκλογές ή με κλήρο γιά όλες τις Πατριωτικές-Δημοκρατικές Οργανώσεις-Κινήματα αλλά και γιά όλον τον ελληνικό λαό;

  Διότι μόνον όταν και εάν ΟΛΑ τα Κινήματα ενωθούν σε ΕΝΑ, τότε κάτι μπορεί να γίνει. Άλλως πως, το καπέλωμα θα φέρει την καταστροφή της πατρίδας μας της Ελλάδας.

 7. Ο/Η Odyssey λέει:

  Φτιάξε κι εσύ ένα κόμμα. Μπορείς.
  Σωστά παρατηρήσατε το «δημοκρατικό έλλειμμα» του κειμένου.
  Ένα κόμμα φτιάχνει, όχι δημοκρατία.
  Βουλευτές θέλουν, όχι αλλαγή του συστήματος.
  Η «ιδεολογία» του οικονομισμού – ωφελιμισμού είναι διάχυτη στους στόχους.

  Με ένα δικό μας τρόπο, γράψαμε τι εννοούμε: «Με ή χωρίς δραχμή, θα παραμείνουμε άνθρωποι του τάληρου».
  Για την άμεση δημοκρατία, με σαφές περιεχόμενο, δε λένε λέξη οι σταλινικοί.
  Και στο ερώτημα: τι κοινωνία θέλουμε; δεν υπάρχει απάντηση.
  Η «οικονομία» δεν έχει λύσεις και δεν είναι επιστήμη.
  Το κείμενο αντλημένο από τις παραδοσιακές λογικές του οικονομισμού-ωφελιμισμού, αναπαράγει τις λογικές του συστήματος , δεν στοχεύει στην ανατροπή του και απλώς προσθέτει μια ψηφίδα ακόμα στην κομματική πολυχρωμία.
  Δεν μπορεί να κάμει υπέρβαση, γιατί δεν τη θέλει ή δεν την ξέρει.

  Και το ΚΟΡΥΦΑΙΟ, που αποκαλύπτει τις προθέσεις τους:
  Είναι Παγκόσμια Πρωτοτυπία να φτιάχνεις κόμμα, το οποίο να βάζει σαν πρώτη προτεραιότητα «την έξοδο από το ευρώ», δηλ. την ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ!!!!!!!!!!!

  Και τη κυρά Μαρία να ρωτήσετε, που δεν ξέρει γράμματα, θα σας πει πως η «υποτίμηση ενός νομίσματος» ΔΕΝ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΕΤΑΙ. Διαψεύδεται ως την Παρασκευή το πρωί και γίνεται το απόγεμα.

  Μόνο κόμματα , σαν το ΚΚΕ, που δεν ενδιαφέρονται για εξουσία και ανατροπή, τα λένε, γνωρίζοντας ΠΩς ΔΕΝ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ.
  ευχαριστώ.

  • Ο/Η tsilivithras λέει:

   odyssey η υποτίμηση ενός νομίσματος είτε αναγγελθεί είτε όχι θα έχει ΣΙΓΟΥΡΑ κάποιος ωφελημένους λόγω inside information.Eπιπλέον, ο καζινοκαπιταλισμός με ομόλογο/ασφάλιστρο είναι -πλέον- win/win σενάριο.
   Καιρός να το καλάβει ο κόσμος καλά.
   Σε αυτήν την περίπτωση καλύτερα να ξέρει ο κόσμος ανοιχτά τι πρόκειται να γίνει παρά να νομίζει ότι οι «άρχοντες» κρύβουν λόγια στα φανερά για να «κάνουν τον καμποη» στα κρυφά και να σώσουν την κατάσταση.
   Ποιος να σώσει τι;;;;
   ‘Ελληνες πολιτικοί;;;Πλάκα κάνουμε;;;;Εξαιτίας τους φτάσαμε ως εδώ κι ακόμα κι αυτές τις στιγμές που ζούμε τα καθάρματα παλεύουν με νύχια και δόντια ενάντια στον πολίτη και την πατρίδα.

   Δεν ξέρω τι θέλει να κάνει ο Καζάκης και δεν με ενδιαφέρει οτιδήποτε ξεφεύγει από το συμφέρον ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ σε εθνικό και κοινωνικό επίπεδο.
   Αδιαφορώ παντελώς για όλους τους Σαμαροκαβαλημένους δηθενάκηδες που θεωρούν ότι ο ΣΑΜ κρύβει λόγια και θα ρθει καβάλα στ άλογο να διώξει τους βρωμιάρηδες τοκογλύφους.

   Συμφωνώ όμως με την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και εθνική ανεξάρτητη πολιτική ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ που σημαίνει ότι συμφωνώ με την ιδέα αυτή γιατί απλούστατα ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΘΟ.

   Όλα τα άλλα είναι -για μένα- δευτερεύοντα.
   Όλα θα βρουν λύση εν καιρώ (και με κόστος) όταν γυρίσουμε σε ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ…με ή χωρίς Δημοκρατία και δεν φοβάμαι καθόλου να το πω.
   Φοβάμαι αυτούς πιο πολύ από οτιδήποτε άλλο.
   Φοβάμαι αυτούς που δεν θα κώλωναν να ντυθούν ως οι πιο Δημοκράτες όλων αρκεί να κρατήσουν έστω και οπτική επαφή με το βάζο με το μέλι.

   Πιστεύω στην Αρετή και την Ενάρετη πράξη σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο.
   Αν είναι Δημοκρατία ακόμα καλύτερα.
   Αν δεν είναι δεν θα κλάψω κιόλας….αρκεί να υπηρετεί το συμφέρον το ΕΛΛΗΝΙΚΟ και την πλειοψηφία των ΕΛΛΗΝΩΝ….ενάρετα και αλτρουιστικά.

 8. Ο/Η Giannis λέει:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.