Η παλιά διαμάχη «αριστερά-δεξιά» της ελληνικής κοινωνίας, έχει μεταφερθεί στην συγκέντρωση του Λευκού Πύργου, η οποία έχει χάσει σχεδόν τον δρόμο της


Το κύριο σύνθημα των συγκεντρώσεων είναι «Πραγματική Δημοκρατία Τώρα». Που πάει να πει πως η κοινωνία μας, όπως και άλλες κοινωνίες στον δυτικό κόσμο, έχουν αρχίσει και συνειδητοποιούν πως το παρόν σύστημα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Είναι δημοκρατία μόνο στα λόγια.

Στις συνελεύσεις των συγκεντρώσεων όμως όλο και σπανίζουν ομιλητές και αναφορές που να έχουν θέμα τους την δημοκρατία. Οι συνελεύσεις δεν επιμένουν στο αίτημα «Πραγματική Δημοκρατία Τώρα» στον βαθμό και στην ένταση που θα έπρεπε.

Ούτε αναλύουν, ούτε αντιπαραβάλλουν την “κοινοβουλευτική δημοκρατία” προς την άμεση δημοκρατία.

 • Ποια είναι τα “τεχνικά χαρακτηριστικά” των δύο;
 • Ποια η ιστορική τους διαδρομή;
 • Ποια τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα;
 • Γιατί φτάσαμε να ζητάμε άμεση δημοκρατία αφού έχουμε «δημοκρατία»;
 • Γιατί δεν καλούμε κόμματα, πολιτικές ομάδες, σωματεία κλπ να εφαρμόσουν άμεση δημοκρατία εσωτερικά;
 • Γιατί δεν καταγγέλουμε ανοιχτά πως η αντιπροσωπευτική “δημοκρατία” είναι ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ νέτη-σκέτη κι ας την εφαρμόζει εσωτερικά και ο πιο προοδευτικός πολιτικός οργανισμός;

Εχουμε πάρει έναν άλλον δρόμο στις συγκεντρώσεις. Τουλάχιστον στην συγκέντρωση του Λευκού Πύργου. Συζητάμε ΚΥΡΙΩΣ την οικονομική πλευρά. Ρίχνουμε και καλώς, αναθέματα στον καπιταλισμό και τις τακτικές του. Αλλά είναι σχεδόν το μόνο που κάνουμε. Εχουμε δώσει υπερβολικό χρώμα στις συγκεντρώσεις, και μάλιστα κόκκινο χρώμα, πράγμα που ξεχνάμε πως δεν αντιστοιχεί ακριβώς στην κοινωνία. Δεν είναι όλοι οι πολίτες αριστεροί φυσικά. Και όσοι ΔΕΝ είναι αριστεροί, δεν είναι αναγκαστικά υπέρ της εκμετάλλευσης και της κοινωνικής αδικίας.

Και δεν συζητάμε πια στις συγκεντρώσεις το μοναδικό αίτημα το οποίο θα επέτρεπε να δημιουργηθεί πολιτική συμμαχία με το μεγαλύτερο μέρος των λαϊκών στρωμάτων: την γνήσια δημοκρατία.

Εχουμε πλέον μπει στις συνελεύσεις σε ένα είδος επαναστατικού λόγου που θυμίζει πολύ τον αριστερό λόγο των ομάδων και των κινήσεων στα μεταπολιτευτικά χρόνια. Κυρίως φατικός λόγος (για να λέμε δηλαδή), με πολλές επαναστατικές και αριστερές κορώνες και διεκδικήσεις, που όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ.

Και έτσι δεν καταφέρνει η συγκέντρωση και ο λόγος της, να συνάψει πολιτική συμμαχία με το μεγάλο μέρος του λαού, που έφτασε ως το κρίσιμο σημείο να αντιληφθεί πως αυτό που του λείπει για να ορίσει την ζωή και την μοίρα του είναι η δημοκρατία.

Η γενική μας συνέλευση «ορίζει την ζωή και την μοίρα μας» από τώρα. Με έναν σχεδόν αφελή και παιδικό τρόπο. Παίρνοντας αποφάσεις επί αποφάσεων. Και παραβλέποντας το ουσιώδες: την δημοκρατία.

Αυτή μας η στάση θα διώξει τους πολίτες που ήρθαν σε αναζήτηση του «Πραγματική Δημοκρατία Τώρα», και δεν θα φέρει άλλους καινούριους. Ενώ υπάρχει εκεί έξω όλη αυτή η τεράστια δεξαμενή της «αποχής», που με την στάση της αμφισβητεί το σύστημα συνολικά, και μας περιμένει να ενωθούμε μαζί της προς την δημοκρατία.

Αν όλο αυτό, στην περίπτωση των συγκεντρώσεών μας, κινείται από κάπου οργανωμένα, επιχειρώντας με τη μια ή την άλλη μέθοδο το ξεφούσκωμα δια της χειραγώγησης δεν μπορεί να το πει κανείς με σιγουριά.

Αυτό που πάντως είναι εύκολο να διαπιστωθεί είναι η δράση οργανωμένων πολιτικών ομάδων (μπλοκ συγκεντρωμένων) που ψηφίζουν μονοκούκι, συντεταγμένα και απολύτως πειθαρχημένα και που έχουν και τα δικά τους συνθήματα.

Οι «ηγέτες» και οι «αρχηγοί» αυτών των ομάδων θα πρέπει να γνωρίζουν πως με τη στάση αυτή προσφέρουν την χειρότερη υπηρεσία. Ουσιαστικά απομακρύνουν τον λαό.

Και τα μέλη των ομάδων αυτών θα πρέπει να αναρωτηθούν σοβαρά ως προς το τι εσωτερική δημοκρατία έχουν στην ομάδα τους, αν αυτοί οι «ηγέτες» και οι «αρχηγοί» είναι στις θέσεις αυτές για χρόνια. Και να πάψουν να λειτουργούν ως στρατιώτες αν θέλουν να γίνουν πολίτες με κρίση και δική τους άποψη. Και πρόσωπα πολιτικά ανεξάρτητα.

Το σύστημα αντιπροσώπευση με μακρές θητείες και συνεχόμενες επανεκλογές των ίδιων προσώπων σε θέσεις εξουσίας χωρίς κανέναν περιορισμό, δεν είναι δημοκρατία. Ολιγαρχία είναι.

Και οποιοσδήποτε πολιτικός οργανισμός χρησιμοποιεί αυτό το σύστημα, όσο προοδευτικός κι αν πιστεύει πως είναι, στην ουσία είναι βαθειά ολιγαρχικός.

Θραξ Αναρμόδιος

Advertisements
This entry was posted in Πολιτική. Bookmark the permalink.

20 Responses to Η παλιά διαμάχη «αριστερά-δεξιά» της ελληνικής κοινωνίας, έχει μεταφερθεί στην συγκέντρωση του Λευκού Πύργου, η οποία έχει χάσει σχεδόν τον δρόμο της

 1. Ο/Η YIOULI λέει:

  Με κάλυψες απόλυτα φίλε Θράκα.

 2. Ο/Η Κλεισθένης λέει:

  Φίλε Θράκα καλησπέρα, πάντοτε σε τέτοιες συγκεντρώσεις εισχωρούν και τα κομματόσκυλα που με δημοκρατικό μανδύα προσπαθούν να εκμαιεύσουν φίλους και οπαδούς για τα κόμματά τους. Η αντιπαράθεση οφείλει να γίνεται με επιχειρήματα. Ο φόβος εκφυλισμού των συγκεντρώσεων παραμένει, εναπόκειται στους συμμετέχοντες να τον αποφύγουν. Τα θέματα πάντως που πρέπει να συζητηθούν μην τα προσδιορίζεις, ο διάλλογος πρέπει να είναι ανοιχτός.
  Όποιος δεν βαριέται μπορεί να διαβάσει την δική μου πρόταση για το τι πρέπει-μπορεί να γίνει.

  http://ideopigi.blogspot.com/2011/06/blog-post_06.html

 3. Ο/Η anti-anti λέει:

  Θράκα να βγεις και να τα πεις αυτά στην επόμενη συγκέντρωση! Το έχεις σκεφτεί αυτό;

  • Ο/Η anarmodios λέει:

   @anti-anti

   Θα τα πω κι αυτά και άλλα πιο κοφτερά, αν καταφέρω και πάρω τον λόγο. Εχω καταθέσει και προτάσεις για μερικά, εδώ και μέρες και περιμένω να εμφανιστούν για ψήφιση… Θα δούμε.

 4. Ο/Η skeptiki λέει:

  Μα αν δεν υπήρχε το οικονομικό στρίμωγμα ακόμα για την eurovision θα μιλούσε ο κόσμος…. Και ούτως η άλλως τα οικονομικά τον νοιάζουν , πολύ λίγο τον ενδιαφέρει η δημοκρατία που νομίζει ότι είναι αυτό που γνώρισε και δεν ξέρει σε τι χρησιμεύει. Αν δεν καταλάβει ότι η δημοκρατία μπορεί να εξασφαλίσει καλύτερο επίπεδο ευμάριας δεν θα εστιάσει εκεί. Γιατί κανείς δεν ενδιαφέρεται να μοιάσει στον Περικλή εδώ που τα λέμε, την καλοπέρασή του θέλει με το λιγότερο κόπο, κακά τα ψέματα.
  Ας το δεχτούμε σαν γεγονός και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με αυτό το υλικό χωρίς να το κατηγορούμε για την «ανωριμότητά» του, κι ας μην ονειροβατούμε για τους «συνειδητοποιημένους» πολίτες, ήταν πάντα η μειοψηφία που μπορεί καμιά φορά και κινεί την ιστορία. Το να αυξήσεις το ποσοστό τους είναι εφικτό αλλά χρονοβόρο και θέλει πολύ δουλειά στην παιδεία. Οι «οπαδοί» είναι πιό εύκολη υπόθεση.

 5. Ο/Η nina λέει:

  o κόσμος γνωρίζει θράκα και γι αυτό δεν καταβαίνει στις συνελεύσεις στον πύργο.
  κατέβηκαν όλοι για την πορεία και μετά αποχωρήσαν αξιοπρεπώς. και θα ξανακατέβουν για να διαμαρτυρηθούν θα ξανακατέβουν για να διώξουν αυτή τη συμορία ληστών ,δεν θα κατεβουν για πολιτική διαπαιδαγώγηση. το είχα επισημάνει απ την αρχή αλλά ……..παντως έχει σημασία ότι κρατά το σύνταγμα. ας μη γελιώμαστε ότι κάνει θα το κάνει η Αθηνα.

 6. Ο/Η Κώστας Α. λέει:

  Ας πούμε τα πράγματα ως έχουν, θα πρέπει να σταματήσουμε να φοβόμαστε τις λέξεις, και όχι μόνο. Άμεση, αληθινή, πραγματική, χωρίς αντιπρωσοπους Δημοκρατία, αυτή και μόνο αυτή, είναι Δημοκρατία. Όλα τα υπόλοιπα είναι κάτι άλλο. Α και να μη ξεχάσω, Δημοκρατία και Αναρχία είναι το ίδιο «φρούτο».

 7. Ο/Η Βασίλης λέει:

  Τεράστιε, ζωγράφησες!
  Κι όπως έγραφε ο Κατσαρός:
  «Αντισταθείτε……
  σ΄όλους που γράφουν λόγους για την εποχή
  δίπλα στη χειμωνιάτικη θερμάστρα….»

 8. Ο/Η Κλεισθένης λέει:

  Αγαπητοί μου φίλοι την ιστορία την άλλαξαν και την αλλάζουν καλά οργανωμένες μειοψηφίες, αυτές δείχνουν τον δρόμο και ο λαός ακολουθεί. Η πλήρης πολιτικοποίηση όλων δεν γίνεται, το θέμα είναι η οργανωμένη μειοψηφία να εμπνεύσει το λαό, να κερδίσει με τις πράξεις της και τις προτάσεις της την εμπιστοσύνη των ανθρώπων. Η κοινωνία είναι χαώδης, καθένας έχει γνώμη, συμφέρον, πρόταση. Η οργανωμένη μειοψηφία ακούει, αφουγκράζεται και μετά ενεργεί και προτείνει. Πολλές φορές οι προτάσεις των οργανωμένων μειοψηφιών ήταν κόντρα στα προτάγματα των πολλών αλλά η καλή οργάνωση και το δίκαιο των προτάσεων μετέστρεφαν την κοινωνία. Αυτό γινόταν πάντα.
  Νάστε όλοι καλά.

 9. Οι (αμεσο)δημοκρατικές συνελεύσεις χρειάζεται να αναδείχνουν τους συντονιστές τους οι ίδιες, χωρίς να αναγνωρίζουν αυτόκλητους.
  Επίσης, ιδιαίτερα στη σημερινή κατάσταση, πρέπει να ασχολούνται με τη διάδοση της ΑΥΤΑΡΚΕΙΑΣ και του ΕΝΟΣ-ΕΝΙΑΙΟΥ ψηφοδελτίου που περιορίζει την εγωμανία.
  Η διάδοση του Ενιαίου παράλληλα μας προετοιμάζει, ώστε αν γίνουν εκλογές πριν φτιάξει ο λαός μόνος του νέο Σύνταγμα, οι κατά τόπους υποστηρικτές τού Ενιαίου ψηφοδελτίου, μπορούν να φτιάξουν ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ συνδυασμούς με αντιμνημονιακά πρόσωπα που έχουν επίσης στηρίξει ΕΜΠΡΑΚΤΑ το Ενιαίο, ώστε να μένει στο προσκήνιο η πραγματικά (αμεσο)δημοκρατική εναλλακτική λύση στη γενιτσαρική δικτατορία.
  http://enieopsifodeltio.wordpress.com

 10. Ο/Η anti-anti λέει:

  ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΠΟΣΟ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

  Ν.Δ.: «Ανοησία το δηµοψήφισµα»

  «Μέγιστη ανοησία» χαρακτηρίζουν κορυφαία στελέχη της ν.∆. τη διεξαγωγή δηµοψηφίσµατος στην παρούσα συγκυρία, ενώ προειδοποιούν ότι από ένα ενδεχόµενο ερώτηµα προς τους πολιτες για την εφαρµογή του Μεσοπρόθεσµου Προγράµµατος θα ανακύψουν συνταγµατικά προβλήµατα, καθώς το Σύνταγµα (άρθρ. 44, παρ. 2) ρητά απαγορεύει δηµοψήφισµα για δηµοσιονοµικά θέµατα.

 11. Ο/Η χρηχα λέει:

  Καλησπέρα πατριώτη…

  Οι κομματόσκυλοι, αυτοί που έχουν μάθει να βλέπουν κάθε σύναξη κόσμου ευκαιρία «προσυλιτισμού», δεν έχουν άλλα βιώματα και αυτό που ξέρουν αυτό κάνουν, αλλά δεν είναι επικίνδυνοι…ο κόσμος ξέρει τι να περιμένει από αυτούς…

  Οι επικίνδυνοι είναι αυτοί που θα βγουν σε κάποια στιγμή να δημιουργήσουν επεισόδια, αν είναι αν μην αλλάξει τίποτε, λίγα επεισόδια θα αρκέσουν, και μερικοί ίσως νεκροί….
  Πολύ ωραία το περιέγραψε ο «μποτίλιας» :»αυτή η κυβέρνηση παίζει το ρόλο προφυλακτικού, είναι μιας χρήσης και θα πεταχτεί στα σκουπίδια όταν συντελέσει τον βιασμό της χώρας»…
  τώρα ίσως είναι η ώρα να πεταχτεί στα σκουπίδια…και γι’αυτό αφήνουν τον κόσμο ήσυχο, και γι’ αυτό οι επικίνδυνοι κάθονται ήσυχοι στην γωνία…

 12. Ο/Η Φερώνυμος λέει:

  Αγαπητέ Αναρμόδιε,
  καιρός είναι να περάσουμε στη Δημοκρατική Αντεπίθεση απέναντι σε όλες τις αντιδημοκρατικές δομές που μας κληρονόμησε η φαύλη μεταπολίτευση. Δυστυχώς η μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας μόλις τώρα ξύπνησε και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να κραυγάζει. Δές το τί γίνεται στα σχόλια των αντιπολιτεύομενων μπλόγκς.
  Οργή, βρισιές, (δικαιολογημένα ίσως) αλλά απουσία λόγου με θετικές προτάσεις για έξοδο από τη κοινωνική μας κρίση. Νομίζω ότι πλέον οι πλατείες δέν μπορούν να προσφέρουν τίποτε άλλο παρά την επίδειξη δυνάμεως πρός την άρχουσα ελίτ της χώρας μας. Δέν μπορούν να αποτελέσουν εργαστήρια κατασκευής πολιτών όπως με πολύ καλή πρόθεση θα ήθελες. Μπορούν να δράσουν συναισθηματικά, και σε κάποιες περιπτώσεις να καταλήξουν σε αγελαίες συγκεντρώσεις που μόνο κακό στη Δημοκρατία κάνουν. Τι προτείνω λοιπόν:
  Να αιτηθούν όλοι οι ιστολόγοι, να ανοίξει στην ιστοσελίδα της Βουλής ηλεκτρονικό βήμα για ΕΠΩΝΥΜΗ κατέθεση γνώμης, διαλόγου και ψηφοφοριών σε όποιο θέμα θα ήθελε κάποιος να θέσει. Είναι η υλοποίηση της 1ης προϋπόθεσης της Δημοκρατίας η ΙΣΗΓΟΡΙΑ. Αυτό μπορεί να γίνει χωρίς καμία νομοθετική ρύθμιση. Ετσι θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μιά ηλεκτρονική Βουλή των Ελλήνων Πολιτών, η οποία θα έθετε ερωτήματα πρός τους Βουλευτές και θα αποτελούσε ένα πρώτο θεσμό ελέγχου των εκλεγμένων αντιπροσώπων.

  Κάτι άλλο στο τέλος:
  1. Πιστεύω ότι ο προφορικός διάλογος έχει πολλά μειονεκτήματα:
  α. Είναι περιορισμένος στο χρόνο.
  β. Δρά στο συναίσθημα κυρίως και όχι στην έλλογη (κριτική) σκέψη.
  Απεναντίας, ο γραπτός διάλογος βοηθάει στη συναισθηματική αποφόρτιση, και προτρέπει για έλλογη σκέψη.
  Δυστυχώς σαν κοινωνία δέν έχουμε μάθει να χρησιμοποιούμε το γραπτό λόγο. Ομως αυτό είναι απολύτως απαραίτητο άν θέλουμε να περάσουμε σε μιά νέα Δημοκρατική Πολιτεία.
  2. Θεωρώ ότι είναι αναγκαίο να άρουμε την ανωνυμία του πολίτη. Κατανοητοί οι λογοι της, αλλά δέν μπορεί να
  υπάρξει Δημοκρατική Πολιτεία με ανώνυμους πολίτες. Η υπάρχουσα εξουσία είναι επώνυμη, δέν φοράει κουκούλες ούτε έχει ψευδώνυμα. Δέν μπορούμε να ζητάμε Δημοκρατία χωρίς Δημοσιότητα και Διαφάνεια.

 13. Ο/Η alone λέει:

  Διαβαστε προσεκτικα

  http://www.epirusinfo.com/?p=15554

 14. Ο/Η Γιάννης λέει:

  alone, ο κόσμος θέλει να μείνει ακομμάτιστος, θέλει οι 300 να μπούνε φυλακή, μαζί και οι αντιδημοκράτες, σταλινικοί και άρα φασίστες ΚΚεδες

  Το σύστημα προσπαθεί να βάλει το ΚΚΕ μέσα σε όλα αυτά, η δουλειά του είναι να ελέγχει μάζες που διαδηλώνουν, του σύριζα ήταν ο έλεγχος της νεολαίας, του Καρατζαφέρη ο έλεγχος των δεξιών και το δίπολο ΝΔ – ΠΑΣΟΚ έπαιζε το παιχνίδι.

  Δυστυχώς για αυτούς το θέατρο φανερώθηκε, φανερό ήταν ανέκαθεν, απλά τώρα το αναγνωρίζουν αρκετοί.
  Είναι φυσικό αρκετοί που κατεβαίνουν στις συνελεύσεις, να έχουν την εντύπωση ότι παίζεται ξανά το έργο ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, το βλέπουνε σαν ευκαιρία για διάκριση, για κάποιους είναι και η ευκαιρία της ζωής τους, τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι, όλοι θα δοκιμάσουν και θα δούνε ότι τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα και ως εκ τούτου δεν θα μπορέσουν να διαχειριστούν την κατάσταση, αυτό όμως είναι και το αναγκαίο, για να ζυμωθούν οι Έλληνες και να αναζητήσουν λύσεις-πράξεις.

  Το σύστημα παίζει όλα του τα χαρτιά, είναι στριμωγμένο και αποκαλύπτεται
  Παραθέτω απόσπασμα από το κείμενο που παραθέτεις :
  «Δεν διατηρώ καμία αμφιβολία ότι οι κομματικές εκφράσεις της μαρξιστικής αριστεράς θα μπορούσαν να συμπράξουν μεταξύ τους σε αυτήν τη δραματική στιγμή για την εξέλιξη του πολιτικού συστήματος και της κοινωνίας και μαζί με αυτούς, με μια διακριτή μορφή, εκείνοι που οραματίζονται την «άμεση δημοκρατία». Κάλλιστα θα μπορούσε να κυβερνήσει ένα πολιτικό «κοκτέιλ», που θα οδηγούσε στην εκπόνηση ενός προοδευτικού προγράμματος για την χώρα, βασισμένου σε στοιχεία της μαρξιστικής, μεταμοντέρνας και «civic republican» δημοκρατικής θεωρίας. «

 15. Ο/Η dr.Fake λέει:

  Πολύ σωστά Αναρμόδιε!

  Το Καθεστώς αυτή τη διαμάχη θέλει, αυτόν τον διαχωρισμό. Να μας φταίει ο «διπλανός» μας..

  Είναι πολλά αυτά που μας χωρίζουν, αλλά και πολύ κρίσιμα αυτά που μας ενώνουν..

  Ας συγκεντρωθούμε επιτέλους στο στόχο….
  http://kato-kefali.blogspot.com/2011/06/blog-post_7816.html

 16. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Προσοχή στα καπελώματα

 17. Ο/Η Dyer λέει:

  Μαθαίνουμε Αναρμόδιε μαθαίνουμε.
  Ίσως η πραγματικότητα να μας στεναχωρεί, όμως πρέπει να πάρουμε το μάθημά μας.
  Στην επιστήμη και η επιτυχία ενός πειράματος αλλα και η αποτυχία είναι εξίσου σημαντικές. Μαθαίνεις όχι μόνο όταν ξέρεις τι πρέπει να κανείς, αλλα και όταν ξέρεις τι δεν πρέπει να κανείς. Και οι συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων είναι σημαντικές ανεξάρτητα αποτελέσματος. Είναι ένα πείραμα ασυνήθιστο από το οποίο μαθαίνουμε.
  Το σύμπαν και η επιστήμη διαλεκτικά εξελίσσεται όχι με ιδεαλιστικά πρότυπα, αυτά είναι μόνο στο μυαλό μας.

  • Ο/Η anarmodios λέει:

   @Dyer
   Συμφωνώ φίλε μου. Πράγματι μαθαίνουμε. Εχουμε να μάθουμε πολλά σαν κοινωνία. Και τελικά για άλλη μια φορά ο καλύτερός μας δάσκαλος γίνεται η ανάγκη.

   Θραξ Αναρμόδιος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s