Οι γενικές συνελεύσεις στις πλατείες των αγανακτισμένων, είναι εργοστάσια παραγωγής πολιτών.


Μην ακούτε τα παπαγαλάκια και τους πράκτορες του καθεστώτος που προσπαθούν με κάθε τρόπο να δυσφημίσουν τις συγκεντρώσεις. Εχουν ήδη περάσει από το στάδιο 1) αγνόηση στα επόμενα, δηλαδή στο 2) προσεταιρισμός και 3) δυσφήμιση, προβοκάτσια, συκοφάντηση. Και μας περιμένει στη σειρά και το 4) κατά μέτωπον επίθεση.

Εχουν επιτελεία οι εχθροί της δημοκρατίας. Εχουν γνώση. Πόρους και μέσα. Εχουν ανθρώπους παντού. Εχουν όλες εκείνες τις δυνάμεις σε αφθονία με τις οποίες μας κρατούν σκλάβους, πολύ πολύ πριν και από τον καπιταλισμό ακόμη. Διότι η πολιτική και η οικονομική ανισότητα δεν είναι μόνο καπιταλιστικό φαινόμενο. Ερχεται από τα βάθη της ιστορίας.

Τις επόμενες μέρες, οι εχθροί και οι εγκάθετοι της αναδυόμενης δημοκρατίας, θα εντείνουν την προσπάθειά τους, ώστε να ξεφουσκώσουν τις συγκεντρώσεις με κάθε τρόπο. Τα αφεντικά τους έχουν τρομοκρατηθεί. Δεν τους πληρώνουν τζάμπα. Απαιτούν έργο από τους εγκάθετους και τους πράκτορες που έχουν εξαπολύσει και στις συγκεντρώσεις και στο διαδίκτυο.

Οσοι καταλαβαίνετε τι γίνεται και όσοι έχετε μια γνώση πολιτική, κατεβείτε στις συγκεντρώσεις, πάρτε τον λόγο, και μιλήστε στον λαό. Βοηθήστε τον να καταλάβει και να ξεκαθαρίσει την πολιτική κατάσταση και το πόσο σημαντικό ζήτημα είναι οι γενικές συνελεύσεις. Βοηθήστε τον λαό να βρει τον δρόμο του προς την άμεση δημοκρατία. Σπείρτε την δημοκρατία στις συνειδήσεις των συμπολιτών μας.

Οι γενικές συνελεύσεις στις πλατείες των συγκεντρώσεων είναι εργαστήρι δημοκρατίας. Είναι εργοστάσιο δημιουργίας πολιτών. Εκεί θα μάθουμε ο καθένας την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ να σηκώνεσαι και να κάνεις προτάσεις. Και την ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ να παίρνεις αποφάσεις. Εκεί θα γίνουμε πολίτες.

Οταν ακούγεται η φωνή του κήρυκα «τις αγορεύειν βούλεται;» πρέπει να τρέμουν τα ποδάρια μας από το βάρος της ευθύνης. Η δημοκρατία σημαίνει ευθύνη. Ευθύνη της πρότασης. Ευθύνη της απόφασης. Θα κάνουμε λάθη σίγουρα. Αλλά πρέπει να μάθουμε και να το κάνουμε γρήγορα. Εχουμε ένα βαρύ έργο στα χρόνια που έρχονται: Να συστήσουμε αυτό που λέει ο Καστοριάδης «πολιτική κοινωνία». Και τώρα είμαστε μια κοινωνία με τεράστια τραύματα και πληγές, με διχασμούς, που πρέπει να μάθουμε πως να τους ξεπερνάμε.

Οταν σηκωνόμαστε λοιπόν να μιλήσουμε πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Πολιτικά προετοιμασμένοι. Λιγόλογοι. Περιεκτικοί. Και με συναίσθηση σε τι μετέχουμε. Με συναίσθηση της ευθύνης του πολίτη απέναντι στους συμπολίτες του και στην κοινωνία του, που περιμένει από αυτόν και από όλους τους πολίτες μαζί να βρουν τρόπους για να απαλύνουν την αδικία, την οικονομική και πολιτική ανισότητα. Να την ξεριζώσουν. Να δημιουργήσουν ξανά μια κοινωνία ελεύθερων και αυτόνομων ανθρώπων. Πολιτών. Που μετέχουν εξίσου. Πολίτης είναι αυτός που «μετέχει κρίσεως και αρχής», λέει ο αρχαίος διανοητής. Πρέπει λοιπόν να μάθουμε πως να μετέχουμε. Και την ευθύνη αυτής της συμμετοχής μας.

Οι γενικές συνελεύσεις στις πλατείες των συγκεντρώσεων δημιουργούν ΠΟΛΙΤΕΣ. Για πρώτη φορά μετά από χιλιάδες χρόνια από τότε που σώπασαν οι κήρυκες των συνελεύσεων. Για πρώτη φορά μετά από χιλιάδες χρόνια από τότε που οι εχθροί της δημοκρατίας έκοψαν τις γλώσσες των ρητόρων. Και τους ανάγκασαν να πιουν δηλητήριο.

Για πρώτη φορά μετά από χιλιάδες χρόνια η δημοκρατία δημιουργεί και παρατάσσει τους ειρηνικούς της φρουρούς και πολεμιστές: τους πολίτες.

Οι γενικές συνελεύσεις στις πλατείες των αγανακτισμένων, είναι εργοστάσια παραγωγής πολιτών.

Πάρτε μέρος στην δημοκρατία που πάει να γεννηθεί.

Θραξ Αναρμόδιος

Advertisements
This entry was posted in Πολιτική. Bookmark the permalink.

23 Responses to Οι γενικές συνελεύσεις στις πλατείες των αγανακτισμένων, είναι εργοστάσια παραγωγής πολιτών.

 1. Ο/Η ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ λέει:

  Υπερβάλλεις,συμπολίτα!
  Αφ’ης στιγμής,όμως,είσαι αρμόδιος επί παντός επιστητού,»δικαιούσαι» να ισχυρίζεσαι όσα ισχυρίζεσαι.Γενικόλογα μας ομιλείς και επιφέρεις σύγχυση.Όχι προσανατολισμό και κατεύθυνση.Με τους Ελλαδίτες,όμως,θα μου ‘πή κάποιος άλλος,’βγάζεις άκρη;Είναι ποτέ δυνατόν οι όχλοι να λαμβάνουν αποφάσεις τέτοιες που να επιδρούν επί του συνόλου του πληθυσμού και,μάλιστα,ευεργετικότατα;Άτακτοι είναι με σειρά αριστερίστικων συνδρόμων ο καθείς,ειδικώς περί την Αττικήν.

  • Ο/Η anti-anti λέει:

   Τελικά πρέπει να υπάρχουν πολύ άνθρωποι σαν και εσένα που δεν θέλουν ελευθερία και δημοκρατία. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Ίσως γιατί είσαι στους από πάνω;
   Μήπως θα σε βόλευε μια απόλυτη μοναρχία; Βασιλέας, δικτάτορας, φαραώ, κτλ,κτλ?

   Όποιο και να είναι το πρόβλημα σου, να ξέρεις ότι ο λαός μπορεί και πρέπει να είναι υπεύθυνος για αποφάσεις. Και το να αποκαλείς τον λαό όχλο είναι προσβολή.

   Α, και ξέρω μια ωραία χώρα για σένα! Ιραν την λένε! Δέχονται και μετανάστες σχετικά εύκολα!

 2. Ο/Η ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ λέει:

  Παρενέβην και ‘μίλησα για το έθνος μου,την πατρίδα μου και παρευθύς αποδοκιμασίες.Μα είναι δυνατό και εφικτό να γίνη σοβαρός διάλογος με ανοήτους και αξέστους;Έφθασες να παρανοής και να θεωρής τα πάντα και τους πάντες ενιαία και ισάξια;Είσαι σοβαρός;Σοβαρολογείς τώρα;

 3. Ο/Η ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ λέει:

  Ο »πολίτης» σου δ ε ν προκύπτει από »λα’ι’κές συνελεύσεις».Μη γενικεύης καθ’όσον αγνοείς.

  • Ο/Η γεωργια λέει:

   Ένα πράγμα έχω να προτείνω σε όσους πιστεύουν ότι κάτι γίνεται λάθος ή έχει λάθος κατεύθυνση στις συνελεύσεις, να πάει εκεί και να δώσει τις προτάσεις και τις αντιπροτάσεις του.

   • Ο/Η xoirosima λέει:

    αυτό είπε ο άνθρωπος
    ότι πείρε τον λόγο και έφαγε γιούχα από το πλήθος
    επιδή είμαι κάθε μέρα στις συνελεύσεις έχει γίνει πολλές φορές αυτό.
    Η δημοκρατία δεν χτίζετε με γιούχες και πανηγυράκια,όταν μάθουν κάποιοι ότι πριν διαφωνήσεις πρέπει να ακούσεις πρώτα και αν διαφωνήσεις απλά κάνε αντίλογο με επιχειρήματα τότε θα έχουμε ελπίδα,διαφορετικά με γιούχες και γηπεδικές συμπεριφορές μάλλον θα γεννηθεί νεοφασιστικό κίνημα με άλλα χρώματα.

 4. Ο/Η anti-anti λέει:

  Είναι η πρώτη φορά που είδα σε εφημερίδα ευρείας κατανάλωσης τον όρο Άμεση Δημοκρατία! Και αυτό απαιτεί την συμμετοχή όλων! Απλά πράγματα. Όλα αυτά που γίνονται είναι μια πολύ καλή εξέλιξη και ίσως να οδηγήσουν και σε κάτι παραπάνω. Θα δούμε!

 5. Θέλω να συμπληρώσω ότι στη χειρότερη των περιπτώσεων οι συγκέντρωσεις θα σταματήσουν κάτι που όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτές απευχόμαστε. Αυτό όμως που θα μείνει μεταξύ μας είναι τα μαθήματα δημοκρατίας άνευ διδασκαλου και διδάκτρων που ο καθένας μας διδάχτηκε απο τον άλλο και θα περάσουν με λίγη τύχη στην καθημερινότητα του καθένα μας. Έτσι την επόμενη φορά όλο και πιο πολλοί αυτοδίδακτοι διδάσκαλοι-μαθητές θα φουντώνουν τη φλόγα της αληθινής δημοκρατίας.

  Καλή λευτεριά
  Το πιο πάνω απόσπασμα μου το έστειλε ο Κώστας Α από Ιρλανδία και αποτελεί συμπλήρωμα της ανακοίνωσης που έστειλε η Συνέλευση στο Δουβλίνο στη Συνέλευση στο Σύνταγμα πριν τρεις μέρες.

 6. Ο/Η dr.Fake λέει:

  Κάποιων ο οργανισμός
  δυστυχώς..
  δεν αντέχει τόση ελπίδα…
  http://kato-kefali.blogspot.com/2011/05/blog-post_4311.html

 7. Ο/Η ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ λέει:

  Δ ε ν υπήρξε ούτε υπάρχει υπευθυνότητα ‘σε αυτό το λαό.Επιμένω.Ούτε ποιόν,επίπεδο έχει.Με χλευάζεις με τον τρόπο σου αυτό ενώ γνωρίζεις πως το Ιράν ουδεμία απολύτως συσχέτιση δύναται να έχη με την Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη.Εντελώς διαφορετικά πράγματα ‘σε εντελώς διαφορετικές στιγμές-θεματικές.Όσο για τις πολιτικές μου πεποιθήσεις και αντιλήψεις και την,εν γένει,ιδεολογία μου καθεύδεις βαθέως παραγνωρίζοντας πως το πολίτευμα των Χριστιανών »ΕΝ ΟΥΡΑΝΟΙΣ ΥΠΑΡΧΕΙ».Η προκατάληψή σου και η εμπάθεια φανερά.Είσθε π ά μ π ο λ λ ο ι που φλέγεσθε από το μίσος και το φθόνο σας για τα ανωτέρου επιπέδου χριστιανορθόδοξα πράγματα που έρχεται ‘στο θυμικό σας παρευθύς και αμέσως η κάπηλος Επταετία.Οι »δημοκράτες» σας,όμως,α ν α δ ε ι κ ν ύ ο ν τ α ι και α π ο δ ε ι κ ν ύ ο ν τ α ι απαράμμιλλοι υμνητές-θιασώτες και »πανάξιοι» επίγονοί της.Η ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΗ »ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ» ΤΩΝ ΣΑΣ ΑΠΟΣΤΟΜΩΝΕΙ ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘ’ΟΣΟΝ ΣΚΛΗΡΑΙΝΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙΣΘΕ ‘ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ »ΑΚΗΡΥΚΤΟΥ» ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.ΡΕΓΙΑΔΕΣ.

 8. Ο/Η ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ λέει:

  Πολύ πρόχειρη την έχεις την πρόσαψη »προσβολής».Δε νομίζεις;Έχω άδικο όταν δ ε γνωρίζουν τι ‘θέλουν ακριβώς και όταν το μόνο μέσο κινητοποίησης είναι το νοσηρό facebook και τα συναφή γελοιωδέστατα;Αλήθεια,από τέτοιον άθλιο »λαό»δεν προήλθαμε (και) όλοι ε μ ε ί ς;Πού ανήκουμε,δηλαδή;Έχουμε,μήπως,φυτρώση ‘στη χλόη;Αρκούν οι φλυαρίες και οι ευθυνοφοβίες.Έχουμε γίνη περίγελως της Ε.Ε. -και όχι μ ό ν ο- και εσύ αρκείσαι να μας λέγης πως »θα πάρουμε αποφάσεις» και,μ ά λ ι σ τ α,»τ ι ς υ π ε ύ θ υ ν ε ς(!!!;;;)».’Σε κοινό τόπο δε ζούμε;Παρόμοιες καταστάσεις δε βιώνουμε;Η φ α ρ σ ο κ ω μ ω δ ί α,όμως,της ιστορίας,αυτή την ι σ τ ο ρ ι κ ή στιγμή-καμπή για το νέο ελληνικό έθνος(έθνος-κράτος) θα είναι αμείλικτη,δε θα επιτρέψη άλλες πομφόλυγες και,κ α τ ‘ α ν ά γ κ η ν θα σ υ μ π α ρ α σ ύ ρ ε ι τη σ α θ ρ ό τ η τ α ολόκληρη α ν η λ ε ώ ς.Εκτός και εάν ιδωθούν οι »Αγανακτισμένοι» ως μία ε π ι π ρ ό σ θ ε τ η προσπάθεια επιστροφής »επί το ίδιον εξέραμα»,δηλαδή ‘στη μη-παραγωγή/παραγωγικότητα του ελληνικού λαού,’στον ε θ ν ο μ η δ ε ν ι σ μ ό,’στην ε θ ν ο κ α π η λ ί α και από ουσία και πράξη ε λ ά χ ι σ τ α έως μ η δ α μ ι ν ά δ ε ί γ μ α τ α.

 9. Ο/Η anarmodios λέει:

  Εχω ζητήσει ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ να μην κάνουμε θρησκευτικές συζητήσεις σε αυτό το ιστολόγιο, και έχω εξηγήσει γιατί. Διότι καταλήγουμε σε εμφυλίους. Και γω προσπαθώ για ενότητα και όχι για διχασμούς.

  Εχω επίσης εξηγήσει πως στα σχόλια του Αναρμόδιου ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Σας ζητάω να ΔΙΑΚΟΨΕΤΕ οποιαδήποτε θρησκευτική συζήτηση εδώ. Αλλιώς θα αναγκαστώ να διαγράψω τα σχόλια.

  Οχι εμφυλίους εδώ αυτού του τύπου. Φανταστείτε οτι είμαστε στο σαλόνι του σπιτιού μου (όσο έχω ακόμα σπίτι και δεν είμαι στον δρόμο), και σας ζητούσα να το σταματήσετε ευγενικά. Κάπως έτσι θέλω και σας παρακαλώ να το δείτε.

  Θραξ Αναρμόδιος

 10. Ο/Η Κλεισθένης λέει:

  Γειά σου φίλε Θράκα, δεν ξέρω αν ο Αρχαίος Χριστιανός συμμετέχει στις συγκεντρώσεις. Η γνώμη του σεβαστή αλλά όχι βρε παιδιά επιθέσεις, ανοχή στην άλλη άποψη θέλει η δημοκρατία, περισσότερο φυσικά η άμεση δημοκρατία.
  Επειδή υπάρχουν ερωτήματα και αγωνίες όποιος δεν βαριέται ας διαβάσει στον παρακάτω σύνδεσμο. Νάστε όλοι καλά και δυνατοί.

  http://ideopigi.blogspot.com/2011/06/blog-post_3655.html

 11. Ο/Η ΧΑΖΟΥΛΗΣ λέει:

  Οι ειδήσεις είναι πλέον μόνο στα πεζοδρόμια,
  εκεί θα ξαναγραφτεί η ιστορία μας. Άμα γουστάρετε ελάτε να πάρετε μέρος.
  Είναι τρομερό σχολείο ο δρόμος και η γενιά μας δεν τον έζησε έτσι όπως πρέπει.
  Μαθήματα ζωής

 12. Ο/Η ΘΑΝΟΣ λέει:

  ΛΟΙΠΟΝ ΟΣΟΙ ΑΝΑΦΕΡΑΝΕ ΓΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΗΘΕΝ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΙΣΧΥΕΙ..ΠΗΓΑΙΝΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΞΕΝΕΡΩΣΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΨΕΥΤΟΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΥΤΟΒΑΦΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ…

  ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ 300 ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΑΠΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΤΩ..ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ΤΥΠΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΣΑΝ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ…

  ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΑΝΑΦΕΡΩ…ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΑΝΕ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΤΑΞΗ..ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΝΑ ΜΙΛΟΥΣΑΝΕ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΟΙΝΟ??

  ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΕΝΑΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΑΠΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ..ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ..ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ??ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΧΛΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΑΣ??ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ??

 13. Ο/Η ΧΑΖΟΥΛΗΣ λέει:

  Παρακολουθώ τους «αγανακτησμένους» εδώ και 7 μέρες :
  Είναι εκεί η λύση για τα προβλήματα μας ;
  Πρεπει να τους απομυθοποιούμε και αυτούς ;
  Ακομα – Το τέλος της κάλπικης Αθωότητας και το Κοντινό Μέλλον.
  Επτά ήμερες…αγανακτησμένος

 14. Ο/Η ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ λέει:

  Τι προκύπτει,δε,από τα ανωτέρω;Το »νά ‘χαμε,να ‘λέγαμε» τον πόνο μας ο καθείς;Μα είσθε σοβαροί,τώρα,ή αγωνιάτε να κορέσετε την »πνευματική» σας »δίψα»,τη λοβοτομηθείσα ‘στο πεδίο μιας ε θ ν ι κ ο θ ε ο λ ο γ ι κ ή ς παιδείας από την αριστερόσχημη,κάπηλη συνθηματολογία,με ‘λίγες »δόσεις» »αμεσοδημοκρατικής» αοριστίας όσο και ε θ ν ο π α θ ε ί α ς/ε θ ν ο φ ο β ί α ς;Τ έ τ ο ι α είναι η »υφή» της »δημοκρατίας» σας:ο π α δ ί σ κ ω ν-εγκαθέτων,συγχυζόντων τα πράγματα και προβαλλόντων τον »εμπλουτισμό» της »θεματολογίας»(ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ,ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ)[των] προς ί δ ι ο ν όφελος.Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΑΙΟΚΟΚΚΙΝΗΣ-ΡΟΖΕ »ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» ΣΑΣ Γ Ρ Α Φ Ε Τ Α Ι ΜΕ ΧΡΥΣΑ,ΠΥΚΝΑ,ΕΥΜΕΓΕΘΗ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΄ΣΤΙΣ ΔΕΛΤΟΥΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ,Ο Σ Ε Σ »ΦΙΕΣΤΕΣ»-»ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ» ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ,Ο Σ Α ΚΑΙ ΑΝ »ΣΥΖΗΤΕΙΤΕ».Η Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η ΣΆΣ Π Τ Υ Ε Ι ΚΑΙ ΣΆΣ Ε Ξ Ε Μ Ε Ι.

 15. Ο/Η ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ λέει:

  »Η Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Ι Σ Τ Ο Ρ Ι Α ΣΆΣ Π Τ Υ Ε Ι ΚΑΙ ΣΆΣ Ε Ξ Ε Μ Ε Ι.»

  Ε Ι Σ Θ Ε ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ Π Ο Λ Λ Ε Σ ΠΑΡΕΝΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Α Υ Τ Ο Υ ΤΟΥ ΛΑΟΥ(ΚΑΙ Ο Χ Ι ΤΟΥ »ΛΑΟΥ»).

  • Ο/Η anarmodios λέει:

   @ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ

   Τελευταία φορά που βρίζεις και προσβάλλεις.
   Μάθε τρόπους και ξαναέλα.

   Αμα θες κραυγές και καβγάδες να πας αλλού.

   Στο ιστολόγιο αυτό, στα σχόλια, ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, και μην την επικαλεστείς. Να θεωρείς σαν να βρίσκεσαι στο σαλόνι του σπιτιού ΜΟΥ, και όχι σε καμμιά εκκλησία του δήμου. (κι αν νομίζεις πως στην εκκλησία του δήμου βρίζανε και μιλούσαν ή χειρονομούσαν άκομψα κάνεις μεγάλο λάθος)

   Α, ναι, και μην παίρνεις τις έννοιες έθνος, λαός, πατρίδα κλπ, εργολαβία. Ηρέμησε λίγο. Δεν είσαι ο μόνος πατριώτης σε αυτή τη χώρα. Εχει κι άλλους.

   Κι από έναν κατά δήλωσή του χριστιανό θα περίμενα μεγαλύτερη συγκατάβαση.

   Θραξ Αναρμόδιος

 16. Ο/Η ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ λέει:

  Από κάποιους αριστεροσχήμους χλευάζεται η Ελλάς χρόνους πολλούς τώρα και δεν είμαι εγώ που ‘βρίζω.

  Παρεξηγείς και παρανοείς που αρνούμαι να συμπλεύσω με τις ανοησίες του »χώρου» αυτού,ο οποίος,εδώ και ημέρες πια,αποπροσανατολίζει και απρακτεί.

  Ο πατριωτισμός δεν ενδείκνυται,’ξέρεις,από »λα’ι’κές συνελεύσεις».Επίτρεψέ μου να έχω διαφορετική γνώμη για το »θέμα»,εφ’όσον έχω παρευρεθή και κάνη παρέμβαση με πενιχρότατα αποτελέσματα για το χαύνον ακροατήριο της »προοδευτικότητας».

  Η Ελλάς έχει ισοπεδωθή από πολλές πλευρές και οι »συνελεύσεις»-πανηγύρεις των μασκαράδων αριστερονεφελωμάτων καλά κρατούν.Αποκαρδίωση.Από αυτούς τους αξέστους και ρεγιάδες αναμένεις »εθνική αντίσταση» εσύ;Τυφλός είσαι παντελώς;Γιατί ενοχλείσαι από το ύφος του λόγου μου;Αρνείσαι,ακόμη,πως πρόκειται για συναθροίσεις οπαδίσκων και ομάδων εθνομειοδοτικών;Εγώ είμαι που φωνασκώ με άναρθρες κραυγές μετά;Έχεις πάη να ‘δής τη Βαβυλωνία ανάγλυφη ‘σε αυτά τα νήπια και ‘σε αυτούς τους εγκαθέτους;

  Πρόσεξε:από το ‘σπίτι α ρ χ ί ζ ο υ ν ό λ α.Άλλο η δημοκρατία και άλλο η δημοκρατικοφάνεια.

  Η χριστιανοσύνη,τώρα,δηλαδή,δεν επιτάσσει να κρίνω και δίκαια;Συγκατάβαση ως προς εγκλήματα διαπραττόμενα από ιδεοληπτικούς είναι δυνατό να υπάρξη;Φαίνεται έχεις ανάγκη κατηχητικού καθότι ο Θεός μας,εκτός από α γ ά π η,είναι και δ ι κ α ι ο σ ύ ν η,κάτι που,βεβαίως,συγχέεις,θεωρώντας πως οι φαυλότητες των απόψεων δε ‘μπορούν να τύχουν ουδενός σεβασμού κρινόμενες από την πλευρά ενός ακαταστάτου και μισαλλοδόξου,φθονερού βίου,τον οποίο επέδειξαν κατ’επανάληψη εξαντλητική και κατ’εγκληματική [ηθική] (συν)αυτουργία οι »πατριώτες» της »αριστεράς».Συγκατάβαση ‘σε τέτοιου μεγέθους και τάξης αχρειότητες που εκ των πραγμάτων είναι,εξ άλλου,αντιχριστιανικές/μισόχριστες δε δίνεται,εφ’όσον είναι γνωστό πως οι »αριστεροί» έχουν »Θεό» την αυτοπροβολή και την αυταρέσκεια της αναρχοκομμουνιστικής »επανάστασής» των.Είναι ευδιάκριτο το θεατρόμορφο αυτό σκηνικό οπισθοδρόμησης και χάρισμά σας.Χρειάζεσαι επειγόντως (πολιτικό κ α ι θεολογικό) καθρέπτη και αυτή η παρατήρηση περί της προσδοκίας σου προς το πρόσωπό μου ‘σε άλλη παραλία.Δε συνάδει με το,εν γένει,καλοπροαίρετο και ανιδιοτελές του χαρακτήρα σου,που αποπνέεται από το ιστολόγιο.

 17. Ο/Η ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ λέει:

  Οι αιτιάσεις σου μόνον από τη σκοπιά του ακαταπαύστου γέλωτα ‘μπορούν να ιδωθούν.Θερινό ανέκδοτο για χαλάρωση και προς ναυτιλλομένους ηλιθίους.Δυστυχώς,όμως,τελικώς,κ λ α υ σ ι γ έ λ ω τ α βάσει του επικειμένου φθινοπώρου που θα ‘βρή πολλούς »συντρόφους» συμπότες απροετοιμάστους και »συνελευσιαζομένους»(βλ.σεληνιαζομένους).Ας μακροημερεύη η εργατική εκείνη τάξη,η »δύσμοιρη»,που σας θρέφει με λογής-λογής ταχυφαγικά εδέσματα!Ας της δίνη δύναμη και υπομονή ο Ύψιστος!

  [ΌΤΑΝ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΥΤΗ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΤΟΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΛΥΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ,ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΑΤΤΟΥΝ,ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΠΏΣ ΘΑ »ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΥΝ» ΤΙΣ »ΚΟΜΜΟΥΝΕΣ» ΤΩΝ ‘ΣΕ Ό Λ Ε Σ ΤΙΣ Π Λ Α Τ Ε Ι Ε Σ,ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΗΣ ΦΑΙΔΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΟΞΕΥΗΣ ΜΥΔΡΟΥΣ,ΑΔΕΛΦΕ,ΝΑ ΚΑΝΗΣ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s