Γίνε ένας από τους μαχητές της Δημοκρατίας, γίνε ένας από τους 300 Ελληνες


από το συνοδευτικό κείμενο του video στο youtube

Είναι κάποιοι που έχουν ακόμη αμφιβολία για το τι θέλει ο ελληνικός λαός;

Ποιοι είναι αυτοί;

Η κυβέρνηση;

Πότε είπε ο λαός στην κυβέρνηση να εφαρμόσει αυτά τα καταστροφικά μέτρα;

Ποιος άλλος δεν κατάλαβε;

Η αξιωματική αντιπολίτευση;

Γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει οτι δεν ακούει τι θέλει και τι ζητάει ο λαός;

Συνεχίζουν δηλαδή κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση να μην γνωρίζουν τι θέλει ο λαός;

Ακόμη δεν κατάλαβαν τι θέλει ο λαός;

Αν ούτε η κυβέρνηση, ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση κάνουν αυτό που θέλει και ζητάει ο λαός, τι πρέπει να κάνει ο λαός;

Και με ποιο τρόπο να τους δώσει ο λαός να καταλάβουν τι θέλει και τι ζητάει όταν τον ψεκάζουν με χημικά και του ανοίγουν το κεφάλι σε κάθε πορεία;

Γι’ αυτο λοιπόν τον τρομοκρατούν με τις δυνάμεις καταστολής;

Για να μην ακουστεί η θέλησή του;

ΟΧΙ

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΤΣΙ

Ο λαός δεν θα τους αφήσει καμμία αμφιβολία. Θα πει και στους δυο ξεκάθαρα τι θέλει.

Με ένα δημοψήφισμα.

300 ΕΛΛΗΝΕΣ

300 εθελοντές

Από τις 22 Μαίου, με 6-ωρες βάρδιες στο Σύνταγμα.

Ολο το 24-ωρο

Θα σε περιμένουν να υπογράψεις για να γίνει το δημοψήφισμα με το οποίο θα ζητήσεις να γίνει ΣΕΒΑΣΤΗ Η ΘΕΛΗΣΗ ΣΟΥ

300 έλληνες θα σε περιμένουν να παραταχτείς μαζί τους στις Θερμοπύλες της Δημοκρατίας

Γίνε ένας από τους 300 έλληνες

Γίνε ένας από τους μαχητές της Δημοκρατίας

Γίνε ένας από αυτούς που ξανάδωσαν στον λαό την υπερηφάνεια και τη φωνή του.

http://www.300ellines.org

Γίνε ένας από τους 300 έλληνες
———————-

Θραξ Αναρμόδιος (για την αντιγραφή)

Advertisements
This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.

7 Responses to Γίνε ένας από τους μαχητές της Δημοκρατίας, γίνε ένας από τους 300 Ελληνες

 1. To κείμενο στο video o Jeffrey το έγραψε; Ή ο Jeffrey και ο Σαμαράς από κοινού;

  Είναι ύποπτο το ότι οι http://www.300ellines.org/ δεν λένε την αλήθεια γιά την Ισπανία. Το «Είμαστε μια ομάδα Ελλήνων» επίσης δεν λέει πολλά…

  • Ο/Η anarmodios λέει:

   @Παναγιώτης Κουταλιανός

   Πολύ γκρινιάζεις. Την επόμενη φορά γίνε εθελοντής στους 300 και γράψε εσύ το κείμενο. Οσο για το ύποπτο, τι να σου πω πατριώτη; Οτι νάναι.

   Και τι προλάβουν να κάνουν οι 300; Πόσοι είναι νομίζεις; Τι βοήθεια έχουν κι από ποιον;

   Δεν φτάνει που μερικοί επιμένουν μήπως ξυπνήσουν και τους άλλους, έχουμε και λόγια να ακούμε τώρα…

   Σας βαρέθηκα πια.

   Θραξ Αναρμόδιος

   • Ο/Η γεωργία λέει:

    Έγινα εθελόντρια στους 300 και από την Κυριακή θα κάνουμε εξάωρες βάρδιες στο σύνταγμα για να μαζευτούν υπογραφές ώστε να γίνει αίτημα για δημοψήφισμα για τα σοβαρά προβλήματα της χώρας (έξοδος από μνημόνιο, στάση πληρωμών, άρση βουλευτικής ασυλίας). Δεν είμαστε καν 300 ακόμα. Στην συνάντηση που έγινε ξεκαθαρίστηκε από όλους ότι οποιαδήποτε πολιτική (κομματική τοποθέτηση δεν έχει θέση), ακόμα και σε ερωτήματα και μετά το δημοψήφισμα τι; Η απάντηση ήταν ότι αν πετύχουμε το δημοψήφισμα αποσυρόμαστε όλοι. Ο πρώτος στόχος της πρωτοβουλίας είναι να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα στους υπόλοιπους έλληνες ότι υπάρχουν ακόμα κάποιοι που ενδιαφέρονται για το μέλλον της χώρας και τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών (θυσιάζοντας τον προσωπικό τους χρόνο (6ώρες την ημέρα) και να κατέβουν επιτέλους στο σύνταγμα χωρίς σημαιάκια και πάμε βόλτα και φεύγουμε, διότι οι εθελοντές δεν θα φεύγουν 24 ώρες το 24ωρο θα είναι εκεί, γύρω στα 30 άτομα, για την Κυριακή μιλάω για γύρω στα 30 άτομα ελπίζω να γίνουμε περισσότεροι και να ελαφρώσουν και οι βάρδιες. Ό δεύτερος στόχος είναι να μαζευτούν υπογραφές για δημοψήφισμα και μετά αποσυρόμαστε όλοι, δεν έχει καμία άλλη αρμοδιότητα η πρωτοβουλία. Έχει ενημερωθεί και η ΓΑΔΑ με επιστολή για την ενέργεια αυτή.

 2. Ο/Η γεωργία λέει:

  Όσο για την Ισπανία , εγώ τουλάχιστον χθες πληροφορήθηκα από τον Αναρμόδιο για αυτό που γίνεται στην Ισπανία, δεν ξέρω αν το έχουν πληροφορηθεί τα υπόλοιπα παιδιά. Θα φροντίσω προσωπικά να τους ενημερώσω, να ανανεώσουμε το video καθώς και την ιστοσελίδα με πληροφορίες για το ισπανικό κίνημα democracie real και εικόνες από τη κατάληψη της ισπανικής πλατείας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

 3. Ο/Η γεωργία λέει:

  Επανέρχομαι για να σας δώσω μια εικόνα, τη δική μου εικόνα φυσικά, ´εγινα μέλος και στο ισπανικό κίνημα democracie real ya grecia, προσπάθησα να ενημερώσω για την πρωτοβουλία με τους 300 για να ενωθούμε όλοι στο σύνταγμα και δέχτηκα μία μικρη επίθεση θα έλεγα από μερικού, όταν διευκρίνησα οτι είναι μια πρωτοβουλία πολιτων για δημοψήφισμα και τίποτα άλλο, δέχτηκα σχόλιο που διευκρίνηζε την διευκρίνησή μου και έλεγε: οτι οι 300 έλληνες είναι μία ρατσιστική κίνηση για δημοψήφισμα από έλληνες και τίποτα άλλο!!! Κατάλαβα λοιπόν τι εννοεί το παραπάνω σχόλιο «Είμαστε μια ομάδα Ελλήνων» επίσης δεν λέει πολλά… θα συμπληρώσω οτι αν έχουμε γίνει σε κάτι experts, είχαμε και καλούς δασκάλους τους πολιτικούς μας φυσικά, γίναμε experts στο επικοινωνιακό παιχνίδι…ότι έχει τη λέξη έλληνας ελληνίδα ελληνικό βαφτίζεται αμέσως ρατσιστικό. Με συμβούλεψε Κάποιος να μετονομαστεί σε Δημοψήφισμα για νόμιμους και παράνομους ΤΩΡΑ όταν είπα οτι θα το συζητίσω με τους υπόλοιπους εθελοντές εάν θα ήταν καλύτερα να μετονομαστεί σε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ εφόσον φαίνεται να προκαλεί τέτοια συναισθήματα ενώ δεν είναι αυτός ο στόχος της πρωτοβουλίας.

 4. Συμφωνώ με τη Γεωργία.Δυστυχώς οτιδήποτε παραπέμπει σε πατρίδα, Ελλάδα στοχοποιείται ως εθνικιστικό από πολλούς.Στην προσπάθεια μας να διατυπώσουμε το χαρακτήρα της δικής μας προσπάθειας, της Ελεύθερης Κυριακής, περιορίσαμε τις αναφορές μας σ’ αυτές τις λέξεις αναγνωρίζοντας αυτό τον κίνδυνο.Και στην δική μου προσπάθεια να ενημερώσω για την κίνηση των 300 Ελλήνων έπεσα στις ίδιες επιφυλάξεις.Στόχος των 300 είναι, με αφορμή το δημοψήφισμα, η δραστηριοποίηση των πολιτών.Η επιλογή του ονόματος αντιλαμβάνομαι πως έγινε για να αποτελέσει μια παραπομπή στους 300 του Λεωνίδα και αναφέρεται στην πρακτική της προσπάθειας,δηλαδή να φυλάμε με βάρδιες για να εξασφαλίσουμε μια μόνιμη παρουσία στο Σύνταγμα.Δημιουργεί όμως έδαφος για παρερμηνείες γι’ αυτό ίσως θα ήταν πιο ενωτικό ένα όνομα που θα παραπέμπει στο αίτημα για εκδημοκρατισμό όπως στην Ισπανία ή το Δημοψήφισμα Τώρα που ανέφερε η Γεωργία.
  Σε κάθε περίπτωση, αύριο θα είμαστε στο Σύνταγμα και θα έχουμε την χρόνο να συζητήσουμε αυτά και άλλα πολλά.Ουσιαστικά αυτό είναι το πραγματικό ενδιαφέρον σε αυτή την πρωτοβουλία.Εχουμε την ευκαιρία να μετατρέψουμε το Σύνταγμα σε μια λαική συνέλευση, σε μια πραγματική βάση δημοκρατίας.
  Οι Ισπανοί το κάνουν.
  Να δω τι θα κάνουμε εμείς.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s